VHP: Surinaams onderwijs mag geen luxe worden

42

PARAMARIBO, 17 jul – Het onderwijs in Suriname mag geen luxe worden. Dit stelt de Jongerenraad van de Verenigde Hervormings Partij, VHP. Het lijkt wel die richting op te gaan, nu de inschrijfgelden flink zijn opgeschroefd.

De vraag is nu wie het nog kan betalen. “De inschrijfgelden zijn schrikbarend omhoog gegaan, waardoor er een drempel is opgeworpen voor arme kinderen. De inschrijfgelden en college- gelden die in dollars betaald moeten worden voor HBO- en Masteropleidingen zijn niet te dragen. Omgerekend in Surinaamse dollars tegen de huidige wisselkoers, zijn de bedragen ondraaglijk”, stellen de jongeren van de VHP.

Het onderwijs moet voor elke burger toegankelijk zijn. Maar dit grondrecht wordt nu met de voeten getreden. “Het ministerie van Onderwijs moet ervoor zorgen dat de inschrijfgelden op alle niveaus teruggedraaid worden of tenminste tot aanvaardbare proporties gebracht worden. De minder draagkrachtigen mogen niet de dupe worden”, aldus de jongeren. Volgens de regering is er geen geld voor gratis onderwijs.

Bekijk ook:

42 REACTIES

 1. KUMAKOISI EN ZIJN INNERCIRCLE HEBBEN HET GELD GESTOLEN ZODANIG DAT SCHOOLKINDEREN NU MOETEN BETALEN VOOR HET VOLGEN VAN ONDERWIJS.

  KUMA, je bent een RAMP voor het land: WANNEER GA JIJ HET TIJDELIJKE MET HET EEUWIGE VERWISSELEN?


  Maak melding

 2. Het meest walgelijke in deze vind ik de reaktie van de abop fractie die meteen in de ban springen voor binnenlandse scholen als die uitgezonderd mogen worden van betaling of wel die groep subsidieren.
  Dit tje potie gedoe moet ophouden. Het geldt voor alle surinaamse kinderen op alle niveau’s of voor niemand.
  Ten tijde van Alice Amofo werd dit groepje ook zo voorgetrokken.ze zitten in het binnenland ontberen geweldig onderwijs vanwege hun taalbarriere uiteraard maar de zware offers die de stadskinderen moeten dragen kennen zij niet.men Kent geen huur in USD aldaar.ze hebben genoeg gratis (boedel)landbouwgrond en verse vis/vlees.noem maar op.zij op franse gebied krijgen kinderbijslag in euro uitbetaald.

  Dus pluimpje voor de vhp jongeren die nu reeds hun stem laten horen.recht voor 1 recht voor allen, maar houdt het bovenal redelijk betaalbaar!!. Ten tijde toen ik nog in de schoolbanken zat kreeg ik boeken die vanaf kaft reeds loszat( pakje kaarten noemde me ma het). Toen werd er ook al voor betaald maar het geld werd op lange na niet voor alle materiaal gebruikt!!

  Come on guys!
  Heeft deze minister uberhaupt kids?? Heeft die kennis van eigen kinderen opvoeden, naar school sturen om wat te worden in de maatschappij?????

  Stop met impopulaire studie onvriendelijke maatregelen!!


  Maak melding

 3. Ben ik ook mee eens maar de realiteit zit toch anders in me kaar VHP.Ik blijf het zeggen kijk om u heen.Bijna overal in de wereld zie ik dit gebeuren.1 voorbeeld heel wat studenten uit tata volgen al onderwijs in Belgie om dat het hier duur is.Studeren kost tegenwoordig ook geld en er is bijna geen werk te vinden dus gaan ze door met studeren.Waarom komt de VHP of een andere politieke partij met een idee.Ga kids belonen die een hoge score hebben gehaald bv mulo eindexamen/middelbare school eindexamen.Motiveer/investeer zodat ze een doel voor ogen hebben.Weet niet als dit al gebeurt.Hoor dit graag.Of laat het bedrijfsleven komen met zoiets en als ze klaar zijn met studeren kunnen ze misschien gelijk aan de slag in het bedrijfsleven.Of familie die het kan missen kijken als je een studerende kind kan helpen in Suriname.Vroeger gebeurde dit ook al ( voor 1980 )


  Maak melding

 4. Ai boi a vrij libie in su nhe stop. Alles in su moet vrij worden niks meer betalen en dan zullem we ziem wat er gaat gebeuren.ik ben ermee eens om d bedrag te halveren,maar geheel gratis hou toch op. Alleen in su willen mensen alles gratis. In nl bijvb is niks gratis je moet gewoon betalen en ook belasting voor alles zelfs belasting op water.maar goed oe tang wakti vrij libie ai kong


  Maak melding

 5. En deze ABOP wil straks onze president voordragen..of de regeermacht krijgen..Surinamers ga je gang,als Brunswijk ooit aan de macht komt is het van het zelfde stof een ander pakkie aan.DDB en Brunswijk hebben totaal geen visie,geen inzicht,geen koers.Als dat ontbreekt verwilderd het volk,dat is wat er aan de hand is in Suriname onder deze president.DDB HEEFT HET VOLK IN EEN STAAT VAN VERWILDERING EN WANHOOP GEBRACHT!!zo jammer…


  Maak melding

 6. In Nederland is niks gratis..Een ieder betaald de volle pond voor elke geleverde dienst.Maar dan..huurtoeslag,zorgtoeslag en nog meer toeslagen voor degene die gezien hun inkomen aanspraak op maken.Suriname moet zijn administratie op orde maken.Het is een grote puinzooi.Zoals ik eerder al zei het geld, de financiele steun gaat naar mensen die het niet nodig hebben.Op elk gebied het zelfde,ze maken van elke dienst een ik ga je regelen” “kwestie”.De gronden..de on en min vermogen kaarten..het ambtenaren apparaat.Alles in Suriname riekt naar frauderen ..of een vorm van.


  Maak melding

 7. De overheid moet bezuinigen en ook het onderwijs ontkomt niet aan de maatregelen. Er is geen geld omdat de inkomsten van de overheid tegenvallen. Zo simpel zijn de regels. De tering moet naar de nering gezet worden.
  In het rijke Nederland worden dezelfde maatregelen getroffen bij bezuinigingsoperaties. Burgers moeten een grotere bijdrage leveren om van de diensten gebruik te maken.

  We moeten niet vergeten dat het onderwijs in Suriname zeer zwaar wordt gesubsidieerd. De lonen van het personeel, alle hulpmiddelen t.b.v. het onderwijs, onderhoud en schoonmaak van gebouwen, verzekeringen,kosten van water en electriciteit.Alles wordt door de overheid gesubsidieerd.We moeten ook niet vergeten dat de regering de afgelopen jaren honderden schoollokalen heeft bijgebouwd. Er is ook extra personeel aangetrokken.Kortom er gaat veel geld naar het onderwijs dat op haar beurt weer slecht scoort met het afleveren van veel voortijdige schoolverlaters en een gering aantal gediplomeerden. Het rendement is schrikbarend laag.Onderwijsvernieuwingstrajectennworden bewust gedwarsboomd door onderwijsgevend personeel.

  Heel veel uitstekend lesmateriaal is in Nederland aangeschaft en het personeel wil deze boeken niet gebruiken. Maar het zijn dezelfde boeken die op de Antilliaanse eilanden worden gebruikt in het onderwijs. Alle examens op de Antilliaanse eilanden op vmbo,havo,vwo zijn exact dezelfde examens als in Nederland. Waarom lukt het op de Antillen wel en waarom in Suriname niet?


  Maak melding

 8. @Haco,

  Nu op dit moment ziet de toekomst van de voortijdige schoolverlaters zeer negatief uit. Ik ben daarom van mening dat de overheid de allerarmsten moet ondersteunen met de schoolgelden. De allerarmsten hebben geen podium om hun vertaal te vertellen. De rijken zijn de grootste schreeuwers, ze weten hoe ze de media moeten bespelen en men hoort alleen hun valse verhalen.


  Maak melding

 9. @Robje-de-Desi-slaaf :

  DESI heeft Sranang FAILLIET gemaakt door WANbeleid en openlijke Corruptie ! DAAROM is er geen geld meer ! Ook al onze Reserves, Valuta en Goud zijn weggemaakt door het
  NDP-bewind !
  Nergens zijn er prestaties geleverd !

  De economie staat stil. Productie is NEGATIEF !

  Desi weigert te bezuinigen op Logge onproductieve overheidsapparaat en op zijn kabinet, de vele dikverdienende zogenaamde Adviseurs, DAAROM worden de Kinderen de dupe ! Gewoon NDP-wanbeleid !!!

  Kom maar op met de invoering van BTW ! Deze extra belasting op Alle goederen en diensten zal de Surinaamse bevolking NIET PIKKEN !!
  (zij zijn al GERIPT door NDP, 70 % van hun inkomsten zijn
  door NDP-devaluaties en prijsstijgingen, VERNIETIGD)

  Met NDP Wanbeleid plus Corruptie, komt er NOOIT enige groei in Sranang ! SOSO ELLENDE !!!

  PS : Wat is Desi’s EXPORT ???
  Zal Desi meer ONGEDEKTE BANKBILJETTEN IN OMLOOP BRENGEN, om zijn ONPRODUCTIEVE-ROTZOOI-UITGAVEN te bekostigen ????

  Meneer Desi zal de koers laten dalen, inderdaad wordt de SRD STEEDS MINDER WAARD !!!
  LEVE DE MASSALE ONPRODUCTIEVE NDP-UITGAVEN !


  Maak melding

 10. Ik vind het niet erg als Surinamers voor schoolgeld moeten betalen het hoort zo dat je voor verstrekte diensten betaal.De leerkrachten en lesmateriaal moeten ook betaald worden.Maar niet de mensen die het niet kunnen missen.Je trekt door wanbeleid hele gezinnen uit elkaar..Uit frustratie gaan ouders ruzie maken of gaan uit elkaar.Dit komt de kinderen dus de toekomst niet ten goede.Surinamers ga je administratie in orde maken.Zie je het niet zitten stap voor stap..start met de familienaam beginnende met de letter A.Pluis alles uit..bezittingen,aan wie er wel een stuk erfpacht is afgegeven.( die komt natuurlijk niet meer in aanmerking)gezamelijk inkomen ..trek onterecht uitgegeven on en min vermogen kaarten in ..verstrek aan wie het echt nodig heeft..Ken een subsidie toe aan wie het verdienen…bv schoolgeld het liefst rechtstreeks aan de school te voldoen en dan elk jaar opnieuw aan te vragen..Doe alles in een keer goed en dan naar families beginnende met de letter B en so on…Suriname kom op..!!


  Maak melding

 11. Suriname komt niet meer goed..het zit in de mentaliteit.Het lijkt wel alsof niemand het goed wil hebben.Anders komt frauderen sneller aan het licht.De lagere klasse die het voelt..met alle gevolgen van dien.Dan maar een tweede baan en de kinderen maar in de buurt zwerven..dat worden dan de aanstaande criminelen.


  Maak melding

 12. Gestaag gaan we hier in Su naar partijscholen
  oftewel NDP scholen. Het NDP volk moet geschoold worden anders is de NDP Corruptie Revolutie extra mislukt.

  Wie of wat komt er na Bouterse.


  Maak melding

 13. Wat doet men moeilijk over schoolgeld. In een goed land met goede bestuur waar maar 500.000 mensen wonen is het mogelijk om gratis onderwijs te geven. Maar met dit corrupte zooitje kan niks. En vertel mij Rob G. Wat is nou economie in Suriname. Wat in Suriname gebeurt heeft niks met economie te maken want dat is er nooit geweest.


  Maak melding

 14. Iedereen heeft faamilie in Nederland. Met koers 1 op 10, slechts 10 Euro inschrijfgeld. Dan vraag je familie in Holland voor goed doel, 10 Euro voor donatie voor onderwijs. Dat toch niet veel voor Hollands familie. En erg heel veel voor kind in Surinamoe.


  Maak melding

 15. Gratis onderwijs?? What about het gratis water wat de waterrat Girjasingh krijgt door het groter maken van zijn buizen. Waneer gast iemand deze waterrat uit de vhp plaatsen. Dan komt nota bene deze party met als lid waterrat Girjasingh ons uit leggen dat gratis onderwijs geen luxe mag worden…

  Waneer gaat Girjasingh zich veronderschuldiging aan bieden aan het surinaamse volk waarvan hij water heeft gestolen????? Water is van essentieel belang voor een ieder het Is de voeder van leven zoals zuurstof en eten. En jij steelt dat vuile rat!


  Maak melding

 16. De meeste mensen, waar ook ter wereld, houden niet van leren uit boeken, maar van leren in de praktijk. Daar moet men veel meer doen.

  Waarom moet een leerling-timmerman naar school? Laat hem de hele dag met een echte timmerman meegaan en alle kneepjes van het vak leren. En zo geldt dat voor heel veel beroepen.

  Sommige beroepen vereisen wel theoretische kennis, maar heel veel functies juist niet.


  Maak melding

 17. @(real) anoniem
  Inderdaad pleit Abop voor gratis onderwijs voor de binnenlandbewoners.Ik wordt moe van deze mensen,alles moet gratis gebeuren voor deze groep en hun bijdrage aan de surinaamse economie is 0!!
  De ouders in de stad moeten het onderwijs plat leggen ,want de onderwijzers hebben het niet in hun mars zo te doen maar geloof me de ouders die deze belachelijke forse inschrijfgeld moeten betalen hebben alle POWER zo te doen!
  Sjeesjes onderwijs moet toch gratis zijn voor 500.000 zielen?!!
  Stop alle snoepreisjes van bouta en co en je zal zien dat het mogenlijk is voor gratis onderwijs in Suriname!
  Brunsie die gaat zijn hoofd niet breken met inschrijfgeld die haalt de ene bachelors titel na de andere zonder op school te zitten.


  Maak melding

 18. @ RobG,

  Dat het met het onderwijs op de Antillen wel lukt, komt omdat de Antillen nog steeds bij Nederland horen.

  Toen Suriname nog deel uitmaakte van Nederland stond het onderwijs ook heel hoog genoteerd.
  Dat verhaal wordt door veel Surinamers die in dat land zijn geboren, getogen en daar ook onderwijs hebben genoten bevestigd.

  Je bent wel tegenstijdig in je ‘tori’s.
  De ene keer moet Suriname niets van Nederland aannemen, want Suriname is onafhankelijk.
  De andere keer moet Suriname juist wel naar Nederlands model aan de slag gaan.


  Maak melding

 19. @Pedro,

  Gewoon als liefdadigheid.
  Als ergens een ramp plaats vindt, mensen geven ook geld voor slachtoffers.
  In Suriname is ook politieke ramp. Veel slachtoffers, veel kinderslachtoffers.


  Maak melding

 20. @Bargoeddaar,
  Vraag of Bouta wil betalen. Hij heeft nog een honderd miljoen op een Zwiterse rekening staan.
  Hij heeft geld genoeg gestolen van de arme mensen.

  Pedro.


  Maak melding

 21. @pedro,

  Wij weten dat Bouterse niet gaat doen zoiets.
  Al pikt Zwitser regering in dat geld, hij gaat niet brengen naar Surinamoe, want is dat schuld bekenning aan corrupsie.

  Surinamoe beleeft nu ramp en als kan iemand steunen, moet hij steunen die arme mensen.
  Geef niet geld aan regering, maar direct betaal school.


  Maak melding

 22. @ Bargoeddaar,
  Bouterse is toch een volks-president.
  Hij heeft het toch zo goed voor met de Surinamers.
  Hij moest nog 5 jaar.
  Pedro.


  Maak melding

 23. @Pedro,

  Wie zegt hij is volkspresident?
  Is niet waar.
  Kijk maar hoe leeft hij en hoe leeft volk.
  Hij heeft alleen maar luxe, volk heeft alleen maar gebrek.
  Dan hoe kan hij zijn volkspresident?
  Hij kan zijn alleen maar luxepresident.


  Maak melding

 24. Bargoeddaar, ik snap uw noodkreet wel en vind uw idee ook sympathiek. Het is echter wel een schande dat het zover heeft moeten komen maar daar is men op dit moment niet mee geholpen. Wat ik niet begrijp, is dat men ter plaatse alles voor zoete koek slikt. Nauwelijks een schijn van protest of heeft men zoveel vertrouwen in deze “capabele” overheid? Surinamers hebben toch altijd een grote waffel en trekken die vaak ook nog wijd open. Waarom nu niet?


  Maak melding

 25. @Get a life,

  Als Surinamers zien dat niet regering, maar anderen betalen voor hun kosten, dan pas gaat hun ogen open over hoe slecht regering eigenlijk is.


  Maak melding

 26. @Get a life en Bargoeddaar

  O,het volk voelt het hoor alleen zijn ze te lui om massaal de straat op te komen.Ze wachten op een Messiah ipv zelf wat te doen aan de situatie.
  Ze nemen ook aan dat Hofwijks daar namens hun staat en zij zelf moeten afwachten en zien wat de resultaten zullen zijn.Ze hoeven niks te doen het komt vanzelf goed dat is hun manier van denken.


  Maak melding

 27. @Ray,

  Jij vergist je hierin denk ik.
  Ik denk dat veel Surinamers denken dat Bouterse zelf hun kosten betaalt. Pas als ze met eigen ogen zien dat het is niet zo, gaan ze beginnen na te denken en minder te vertrouwen op Bouterse.


  Maak melding

 28. @Bargoeddaar
  Neen hoor schat ik vergis me niet. Vraag aan de surinamers wie bouta allemaal is en ze vertellen je het. Ze zorgen wel ervoor dat bouta hun niet hoord,iedereen wil toch leven en absoluut niet de zestiende slachtoffer worden om wie wij gaan rouwen!?


  Maak melding

 29. Zelfs een koe die geen onderwijs heeft genoten is nuttiger dan vele mensen met onderwijs zoals Sapoen, Chitan en Bouterse.

  Een koe geeft de kinderen melk, Bouterse geeft ze alleen maar kopzorgen.


  Maak melding

 30. @Srafu,

  Voor de zoveelste keer blijkt dat jij geen realistische kijk heb op het leven. Dit gegeven komt telkens weer tot uiting in je berichten. Natuurlijk weet president Bouterse dat het logge overheids ambtenarenapparaat gesaneerd moet worden. Maar de ambtenaren die men laat afvloeien moeten ook een baan elders kunnen vinden. Zolang er geen alternatieve werkengelegenheid voor hen wordt gecreëerd zullen ze in dienst van de overheid moeten blijven. Het enige wat de overheid nu kan doen is het invoeren van een ambtenaren stop en bij natuurlijke afvloeiing de vacatures niet bemensen.

  @Jiyani,

  Het maakt niet uit of een land wel of niet tot het Koninkrijk der Nederlanden wordt gerekend om het onderwijs te vernieuwen. President Bouterse heeft initiatieven in die richting ondernomen . Er zijn duizenden boeken met state of the art inhoudelijke lesstof in Nederland gekocht . De oppositie van VHP en NPS en de aan hen gelieerde vakbonden hebben de leerkrachten bewerkt met valse informatie en de boeken liggen opgeslagen in pakhuizen. De leerkrachten willen de boeken niet gebruiken. Op de Antillen worden dezelfde boeken gebruikt en de leerkrachten op de Antillen zijn zeer tevreden met het lesmateriaal. Surinamers laten zich beïnvloeden door de achterlijke politiek van VHP en NPS.

  @Ray,

  Leedvermaak, leedvermaak, leedvermaak. Jouw VHP en NPS bakken er niets van. Laat mijn informatie goed tot je doordringen. Gij zijt er z trots op dat de onderwijsvernieuwing in Suriname wordt getorpedeerd.


  Maak melding

 31. @Desi-slaafje-Robje-G

  U DROOMT !
  Er was al lang een Personeelsstop bij lanti!

  DESI en de NDP, hebben ondanks deze STOP, voor de verkiezingen plotseling RUIM VIJFDUIZEND exta ambtenaren benoemd, om als STEMVEE te gebruiken !

  Dus u jokt weer !

  Met een leeggemaakte staatskas KAN er ook geen plan worden gerealiseerd of kunnen geen arbeidsplaatsen worden ontwikkeld door de NDP !

  Dit ambtenarenprobleem is niet nieuw !
  Wij hebben reletief gezien (gelet op ons bevolkingsaantal)
  het GROOTSTE AMBTENAREN-APPARAAT TER
  WERELD !!!

  Slaap rustig door met DESI, hij weet volgens u de feiten, doch is onder Curatele van het IMF en investeerders mijden Suriname ! Vanwege de corrupte NDP-zooi en vanwege het OPENLIJK Saboteren van de rechtsgang in het land, door het regiem !

  Jammer, A VOLK E PINA MORO NANGA MORO !


  Maak melding

 32. Er moeten meer Chinezen in Suriname komen dan verkiezingen Chinees regering afgelopen surinamers dan ls onze vaderland verlost van alle domme surinamers wij surinamers grote mond geen eenheid en de domste volk op de aardbodem


  Maak melding

 33. Wel de VHP jeugd heeft gelijk. De situatie met de verhoogde materiaal gelden en inschrijfgelden zijn
  ondraagbaar. Het is goed om dat te laten horen aan regering en volk.

  Suriname is opgezet als een zorgstaat. Zie grondwet. Een ding is dat algemeen lager onderwijs vrij moet
  zijn. Daarbij moet een ieder verplicht lager onderwijs volgen. Dat staat in de grondwet. Artikel 39 lid 2 a.
  DNA moet geld hebben gegeven aan de regering voor dit doel. Maar natuurlijk heeft de paarse boeven bende dit
  geld in hun zakken gestopt en zit het onderwijs vast en heeft extra heffingen nodig. Zo ook voor het middelbaar
  en hoger onderwijs.

  De leerlingen en ouders moeten de straat op om de regering te laten horen en zien dat door hun wan beleid
  ze nu het onderwijs in gevaar brengen.Maar nee ze wachten op Zorro om hun uit de elende te helpen.

  Wat betreft vrijstellingen voor het binnenland dat zou niet recht zijn voor de ouders in de stad en andere
  districten. De wet moet voor een ieder gelden. Voorbeeld in een zeker staat van een land moet omzet belasting
  betaald worden bij de invoer van goederen. Vliegtuig passagiers geven aan hoeveel goederen ze binnen brengen.
  Maar andere reizigers die overland binnen komen doen dat niet. Zo de rechter besliste dat voor de gelijkheid
  principe de vleigtuig passagiers geen omzet belasting hoeven te betalen.

  Zo de binnenlandse studenten moeten ook betalen als de kinderen van andere districten. Als hun ouders dat
  niet kunnen dan moeten ze Sociale zaken om steun vragen of een andere ministerie als Binnenlandse zaken.


  Maak melding

 34. De onafhankelijkheid is de grootste blunder in de Surinaamse geschiedenis.De nep nationalisten hebben zelf in Holland gestudeerd en plotseling kregen ze afkeer van die Hollanders!!. Een straatarm land maar trots op hun soevereiniteit me mars noh!!!! Wacht nog 4 jaar ga feesten en beesten al komen jullie om van de honger, geen enkel medelijden heb ik met jullie. Ga lekker feesten en blijf met je kont schudden. Jullie zijn terug geworpen in de stenen tijdperk.


  Maak melding

 35. @Srafu,

  Het aantal van 5000 nieuwe ambtenaren kan ik niet verifiëren. Deze 5000 personen zullen vast werk gekregen hebben in het onderwijs en de ondersteunende diensten die daadwerkelijk belast zijn met de uitvoering van activiteiten. De ambtenaren die door het Front zijn aangesteld werken overdag nog altijd als taxichauffeur, bushouder,zzp-er in de bouw, restauranthouder, enz. enz.

  Trouwens , wat stellen de 5000 personen voor die volgens jullie zijn aangesteld door de NPD t.o.v. de 30000 luilakken die het Front heeft benoemd? Srafu, jouw verhaal rammelt aan alle kanten. Gij doet aan goedkope stemmingmakerij.Ik noem het dwaze reclame voor het Front.


  Maak melding

 36. @Robje-de-Desi-slaaf-G :

  De zogenaamde NDP-plannen rommelen aan alle kanten,
  ook de nep-begrotingen ! Uitvoering plannen : NUL !!!

  Er is nu al weer een neppe-suppletoire begroting ingediend !

  U babbelt steeds weer over het front, DE NDP BESTUURT HET LAND AL GERUIME TIJD EN ZIJ HEBBEN ONS LAND FAILLIET GEMAAKT, meneer de slaaf !

  Helaas voor het volk, wij hebben nu ongeveer 55000 ambtenaren, waarvan een groot deel niets bijdraagt aan
  onze economie !
  Het gehele kabinet van de pres met allerlei adviseurs,die vele miljoenen kosten, kan weg, gewoon opdoeken !
  Start daar en bij het Ambtenarenapparaat met bezuinigen !!!

  Om de Grondwet te verkrachten en om onze democratie te ontmantelen zijn er geen adviseurs nodig !!!
  De witmangs van het IMF helpen Desi wel verder met het RIPPEN van de Bevolking !!!

  PS : Door uw front-syndroom, ziet u niet dat het NDP-regiem
  heeft gezorgd voor een LEGE STAATSKAS ! Weg Reserves, weg Valuta en weg Goud ! Plus ONgedekt geld GEDRUKT !
  DAT IS NDP-ECONOMIE, met als resultaat :
  HET NDP-STAATS-FAILLISSEMENT !


  Maak melding

 37. SU politici wil niets van NL.
  Maar kopieeren alle mogelijke financiele (welvaart)structuren van NL.
  Tegerlijkertijd vergeten zij dat SU geen welvaartsland is.

  Prins der Boeven en Moordenaar desire delano bouterse kan niet plunderen uit de grote kans, daarom is zijn vizier nu gericht op de totale verwoesting van SU…….., De Nieuwe Generatie.

  Deze en alle ongeletterde politici in SU moeten onder de Guillotine en niet in de gevangenis want Santo Boma zal een Paradijs zijn


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.