Aftreden Suriname’s minister van Justitie geëist

76

PARAMARIBO, 7 jul – Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie moet aftreden. Dit eisen de politieke partijen DA’91 en SPA. Aanleiding zijn de recente uitspraken over het functioneren van de rechterlijke macht.

Van Dijk-Silos vond onder meer dat er burgerlijke ongehoorzaamheid wordt uitgelokt. “De genoemde handelingen en uitspraken van de minister hebben ertoe geleid dat er een rechtsonzekere, onvoorspelbare, onbetrouwbare en onoverzichtelijke situatie is ontstaan”, stellen de twee partijen. De uitspraken kunnen vergaande gevolgen hebben. De minister neemt haar verantwoordelijkheid niet serieus.

Nationaal en internationaal gelden principes van scheiding der machten. Die worden dus niet gerespecteerd. Het parlement zal zich moeten uitspreken. “Het is aan de volksvertegenwoordiging om te beslissen over het lot van de ministers en DA’91 en de SPA eisen dat de minister van Justitie en Politie bedankt wordt aangezien het vertrouwen in deze minister geschaad is”, stellen de partijen.

Bekijk ook:


76 REACTIES

 1. DA en SPA eisen aftreden van Betsy
  Deze lullo’s kunnen kunnen achterban niet eens op been brengen. Ze zijn onbetrouwbaar. Zo lang de killer pres is gaat je dat niet lukken. Chekre sapoen en cheeta Chitan zitten nog steeds.

  Je moet ook fysiek sterk zijn want Betsy met haar brede lichaam slaat je knock-out


  Maak melding

 2. Deze dame doet niets aan de criminaliteit en de onrust in dit land sterker nog ……ze wakkert het aan…
  Deze dame is 24 uur per dag bezig wetten te herschrijven zo dat rechters het niet meer weten en de president onder de gedaan zaken uit komt .
  Deze dame staat niet voor ’s lands veiligheid en om deze te waarborgen.

  Al met al functioneert deze dame niet naar behoren en laat het zich laat aanzien dat ze haar eigen ramen in gooit en zou moeten opstappen


  Maak melding

 3. Dikke demente dora voert orders uit voor haar baasje voor dikke porties. waarom durft de deken van de orde van advocaten haar niet te royeren?


  Maak melding

 4. Deze mevrouw is ongeschikt als minister van Justitie.Ze is gewoon een loop vrouw van Bouterse die vervolg moet worden voor de december moorden punt uit.Al die indianen verhalen dat die mensen op de vlucht zijn doodgeschoten ten spijten.Het gevaar in Suriname naar mijn oordeel is Bouterse punt uit.Hij is ongeschikt als president voor het land.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 5. Haar hormonen, dan bedoel ik de verkeerde hormonen, die de oorzaak zijn van de toename van het aantal vet cellen veroorzaken ook een mate van achtergesteldheid waardoor denken en doen eronder te lijden hebben.
  Een flinke bijscholing alsook voedingsaanpassing kan wonderen verrichten terwijl haar voorkomen enigszins kan worden hersteld. Want zeg eens eerlijk, zelfs een koude sneewuwitje ziet er beter uit dan zo een spiegeltje aan de wand


  Maak melding

 6. Voor mij is het over en uit.DDB MOET AFTREDEN!! En het Surinaamse volk op geen enkele wijze meer beïnvloeden.Want elke beïnvloeding van Bouterse brengt negatieve gevolgen.Zolang DDB en ZIJN NDP nog wat te zeggen hebben in het land zal Suriname niet voorwaarts gaan.De president is geen positieve factor en houdt het s’Landsbelang tegen..ook heeft hij een verkeerde invloed op de jongeren.Groot aantal Surinamers hebben de normen en waarden, beschaving mede door hem naast zich neergelegd.WIL JE SURINAME NOG REDDEN,DAN MOET DDB/NDP AFTREDEN…IK KIJK UIT NAAR 5 AUGUSTUS.


  Maak melding

 7. En zeg me aub niet dat ik tegen DDB ben.Geef aan waarom het niet zo is..Een president die medeschuldig is aan moord? Is er geen ander afgevaardigde te vinden in Suriname om dit waardig ambt te bekleden. SURINAMERS jullie moeten je schamen…


  Maak melding

 8. DA’91 party van de zgn ‘eliten’ in Su en de SPA een groep ex AdeKUS studenten(zonder en met gekochte bul), die de onderwijzers en arbeiders voor hun karretje spannen.

  Wat voor rol van betekenis hebben deze twee partijen, die ondanks dat ze nu samen zijn gegaan, voor Suriname ?

  Welke oplossing hebben deze partijen voor de huidige situatie in het land ?
  Is het opstappen van de min van JusPol volgens DA’91 en SPA, ‘de’ oplossing voor alle problemen in Suriname ?

  Denk dat juist deze twee partijen de grootste onderdrukkers zijn van de Surinaamse bevolking, alleen doen ze het op een hele sluwe, subtiele en gewiekste manier.

  Weg met DA’91 en weg met de SPA !


  Maak melding

 9. @AAN ALLE REDIEMOESOE PANNEKOEKEN,
  1… IK HEB UIT JULLIE DOMME BEK,NOG GEEN ENKEL STEEKHOUDEND ARGUMENT GEHOORD WAAROM DEZE HELE GOEDE DAADKRACHTIGE MINISTER MOET AFTREDEN.
  2…ZIJ IS VEEL BETER GESCHOOLD ALS DIE BOERIKIE BELFORT,HAAR VOORGANGER.
  3…ZIJ HEEFT AAN JULLIE EZELS,ZO GOED IN DETAILS UITGELEGD HOE DE WET IN ELKAAR ZIT EN DAT DE PRESIDENT NIET BUITEN ZIJN BOEKJE IS GEGAAN MAAR DAAR HOOR IK NIKS VAN BIJ JULLIE OLIEBOLLEN.
  4…ALS JULLIE NIKS KUNNEN VINDEN,GAAN JULLIE OP DE BELEDIG TOUR,EN PERSOONLIJK OP DE MAN/VROUW SPELEN,DAT DOET ELKE LAFAARD.
  5…KOM MET FEITEN,DIE REDIEMOESOE ESSED,DIE VROEGER LID VAN DE VOLKSMILITIE IS GEWEEST,BAKT HE OOK BRUIN MET ZIJN AFGEZAAGDE UITLEG.WANT MENEERTJE WEET HET ALTIJD BETER.
  6…DEZE CLOWN ESSED WIL VRIJE MENINGSUITING ALLEEN VOOR ZIJN KAMP,MAAR NIET VOOR DE TEGEN PARTIJ, WEL DAN HEEFT HIJ MET DEZE MINISTER VAN JUSTITIE GEEN JA KNIKKER,ZOALS EZEL BELFORT.,..DEZE VROUW KENT HAAR VAK GOED.,EN DAT KAN MASRA ESSED NIET VERKROPPEN ,NET ALS DE OPPOSITIE.
  7…DUS ALLE OLIEBOLLEN EN PANNENKOEKEN,PAS OP DE PLAATS MAKEN,..JE BEKKEN HOUDEN WANT JULLIE ZOVEELSTE LUCHTBALLON GAAT OOK BOSSEN.


  Maak melding

 10. Wie neemt deze twee politieke partijen serieus? Via algemene verkiezingen hebben ze geen parlementszetels weten te bemachtigen en ook via de stakingen die zij georchestreerd hebben is hun plan mislukt. Mevrouw Silos blijft rustig op haar post.Zij moet een taak volbrengen en die taak is het opschonen van de Rechterlijke Macht. Dit instituut blijkt een bolwerk van de oppositie te zijn.


  Maak melding

 11. Het zal haar waarschijnlijk geen bal interesseren wat anderen vinden van haar optreden. Ze heeft actief meegewerkt om de berechting van de vermoedelijke moordenaar waarschijnlijk voor altijd te voorkomen. Daar is ze voor ingehuurd betaald met staatsgelden.Zijn volgelingen in de dna en zijn ndp ministers hebben geen vertrouwend dat hun grote leider er ongestraft uitkomt. Met een spoed nep amnestie welke niet voldoende bleek, kwam artikel 148 om de hoek. Omkleed met drogredenen is deze ingezet. Het is nu afwachten wat de Krijgsraad doet, gaat ze mee in de intimidatie / macht misbruik indirect van de hoofdverdachte of leggen de moedige rechters het naast zich neer en krijgt t de procureur alsnog de opdracht om te requisitoiren. 5 augustus zullen we het weten of recht en wet boven drogredenen staan.


  Maak melding

 12. @diana
  En zeg me aub niet dat ik tegen DDB ben.Geef aan waarom het niet zo is..Een president die medeschuldig is aan moord? Is er geen ander afgevaardigde te vinden in Suriname om dit waardig ambt te bekleden. SURINAMERS jullie moeten je schamen…diana
  Te beginnen bij mw.v.Dijk-Silos.Laat het balletje beginnen te rollen.IK HOOP OP EEN SNEEUW EFFECT !!!
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  BLIJF JIJ MAAR HOPEN FLAPDROL,EN BLIJF HET SURINAAMSE VOLK BELEDIGEN,DAT LAAT ZIEN DAT JIJ ONS NIET RESPECTEERT ..IDIOOT.JIJ BENT WAARSCHIJNLIJK OOK ZO`N HOOG GESCHOOLDE KOENERSIE,DIE VANUIT DE NOORDZEE MEE LULT..DIE GASTEN HAALT MEN ER ZO UIT…GRATIE KMOPPO DJA..MISLUKTE BARABOL.


  Maak melding

 13. Die Damsco heeft het op bepaalde mensen gemunt met z`n reacties,ook RobG,maar wij blijven strijden tegen moordenaars en het domme volk die hen steunt.Rob G,en nog velen.liever Shantoky als lijder met steun vanuit den Haag ipv Bouterse,en zijn volgelingen.liever Chan als president.


  Maak melding

 14. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  @Damsco jij blijft maar vasthouden aan je leugens en zelfbedrog. Hoop niet dat u kinderen heeft, want dan zou ik me werkelijk zorgen om hen maken. Hopelijk lijdt u ook niet aan MPS (meervoudige persoonlijkheids stoornis) door diverse nicknames te gebruiken, want deze mensen posten iets en reageren ze ook met een andere nickname positief op hun eigen post.

  Wat de minister van justitie betreft, deze mevrouw had in de eerste instantie aangegeven zich te willen inzetten voor bescherming van seksueel misbruikte kinderen, en de daders ook zoveel mogelijk te bestraffen.
  Is ze soms van dit BARMHARTIG- EN NOODZAKELIJKE PLAN afgestapt en verdedigd ze nu liever Desi Bouterse die haar waarschijnlijk vele beloftes doet waar ze waarschijnlijk uit eigen belang meer aan heeft of ze moet geestelijk zo beinvloed zijn geworden.

  Zou inderdaad goed zijn als ze opstapt en GEHOOR geeft aan de wens van aftreding en ook gelijk de president meeneemt. Het Vertrouwen in hen is volledig geschaad! Geen goede rolmodellen voor kinderen in ieder geval!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 15. @ Lonnie … ” het zal haar waarschijnlijk geen bal interesseren wat anderen vinden van haar optreden.
  Ze heeft actief meegewerkt om de berechting van de vermoedelijke moordenaar waarschijnlijk voor altijd te voorkomen.

  donderdag 7 juli 2016 om 08:04 uur

  Beste Lonnie … ik kan je de verzekering geven dat ” de vermoedelijke moordenaar ” { je bent heel voorzichtig in je stellingname …{ respect }…. maar voor mij is KILLER BOUTERSE … MEESTER MOORDENAAR … van 8 dec.1982.] … zijn berechting niet zal ontlopen. Ook al moet
  KILLER BOUTERSE { for the history} posthuum veroordeeld worden …. recht moet en zal geschieden … mark my words!

  Wat KILLER BOUTERSE nu doet … met medewerking van Silos-van DIJK … is proberen te overleven …. a struggle for life. Wat na zijn presidentschap gebeurd, zal hem worst wezen. KILLER B is a irresponsible coward.


  Maak melding

 16. @DA’91 en SPA. ,…
  MA MIE GADDO,… WHAT ARE WE TALKING ABOUT !!

  DEZE KOENERSIE PARTIJEN,ZIJN FYSIEK ZWAK.!!!

  HET MOET NIET GEKKER WORDEN ZEG !


  Maak melding

 17. Dag RobG,
  “Wie neemt deze twee politieke partijen serieus? Via algemene verkiezingen hebben ze geen parlementszetels weten te bemachtigen en ook via de stakingen die zij georchestreerd hebben is hun plan mislukt.”

  Het eerste is een vaststaand feit, het tweede ook? of is dat jouw inschatting? Mijn kennis hierover schiet te kort.

  Overigens vind ik aftreden om haar uitspraken mbt. tot de rechterlijke macht ook te ver gaan.
  Hiervoor zou ze, na een gesprek met de president, eventueel haar verontschuldigingen moeten aanbieden.
  Maar niet meer dan dat.
  Haar optreden om het hachie van de president te redden is zoals een minister van een kabinet hoort te handelen.
  Of we het ermee eens zijn of niet.
  Ze heeft wel de president in een ongelukkige positie gebracht en eigenlijk haar trouw afgezwakt, toen ze zei dat het geen constitutionele crisis was, maar een constitutioneel vraagstuk. De president zal hier niet blij mee zijn geweest en weet nu misschien wat hij aan haar heeft


  Maak melding

 18. En ik zeg jullie dat deze mevrouw niet zal aftreden!!!
  Bouterse heeft de mensen om hem (DNA + Minister)heen heel zorgvuldig gekozen en is er van verzekerd dat ze alles in het werk zullen stellen om deze regeerperiode tot een “goed” eind te brengen.

  Met ze bedoel ik Misiekaba, Jenny Simons, Van Dijk-Silos,
  En op zijn kabinet heeft hij de bedenkers van zijn plannen waaronder voormalige ministers gefaciliteerd.
  Ik denk eerder dat Dora de grondwet gaat veranderen zodat Bouterse langer president wordt.


  Maak melding

 19. Dora is een compliment voor Jennifer van Dijk – Silos.
  Dora is een educatieve animatie voor peuters en kleuters, zij leert hun goede dingen.
  Jennifer van Dijk – Silos is eerder blij met deze “troetelnaam” maar ze verdient dit niet !! Jennifer van Dijk – Silos is een belediging voor Dora.

  Dikke toddo klinkt beter ..


  Maak melding

 20. @ Sam
  Als dit zo is en ik denk dat je gelijk hebt, dan heeft hij het heel goed gedaan toch?

  Net zoals de mensen die hem hier steunen, dan bedoel ik RobG en Paraman. Zij steunen hem op de manier waarop dit van hen verwacht wordt. Zo hoort het.
  Ik noem niet de namen van een aantal andere malloten. Ik lees allang niet wat ze schrijven, aangezien het alleen maar een hoop idioot geschreeuw is.


  Maak melding

 21. Mevrouw Silos is TOTAAL ONgeschikt als minister van Justitie !

  Wanneer je als minister kennis hebt van feiten of omstandigheden die de “veiligheid van de staat in gevaar brengen” dan heb je de PLICHT de justitie en de politie in te schakelen om deze dreiging met spoed DE KOP IN TE DRUKKEN !!
  Doe je dat NIET dan ben je Staatsgevaarlijk en Ondemocratisch bezig !

  Een minister van justitie, die GEEN OPLEIDING tot rechter heeft gevolgd, wil plotseling de Rechterlijke Machten de Rechters BEOORDELEN ! Terwijl en een machtenscheiding is en de Grondwet aangeeft dat de Rechterlijke Macht ONAFHANKELJK IS (van iedereen) !
  De minister breng de RECHTSSTAAT ernstig in GEVAAR !

  Mevrouw SILOS is totaal in de war en dient af te treden na zulke ernstige ONdemocratische ONTSPORINGEN !!

  PS : I. Deze mevrouw mag op bevel ook het artikel in de Grondwet NIET LEZEN en toepassen, waarin staat dat ook de DNA zich niet mag bemoeien met ZAKEN DIE IN BEHANDELING ZIJN BIJ DE RECHTER !
  DUS MAG DNA GEEN Desi-amnestiewet maken, die strijdt met dit GRONDWETTELIJK VERBOD !!

  II. Deze mevrouw weet als JURIST zogenaamd NIET, dat in de hele wereld, gebaseerd op internationaal aanvaarde strafrechtsprincipes en rechterlijke uitspraken, GEEN AMNESTIE wordt verleend aan plegers van ernstige mensenrechten-schendingen (moorden en foltering), misdrijven zoals gepleegd door de 8 december massamoordenaars !!!
  Zie de recente veroordelingen van militairen en dictators in Chili, Argentinie, Peru etc !!!

  III. Dan zal ik het niet hebben over Silos haar zwijgen en
  negeren van de Openlijke Massale Corruptie om haar
  heen !!!


  Maak melding

 22. DA’91 en de SPA
  Jullie mogen van mij de pot op en ook een ieder ander die doen of de uitspraken van de Juspol minister nergens op slaat.

  Om te beginnen:
  Bouterse bezit al sinds zijn aantreden als president van Suriname over aantal dossiers met bewijzen waaruit steeds is gebleken dat de rechterlijke macht een grote rotzooi is.

  Scheiding der machten, nationaal en internationaal ha ha ha ha ha ha la me niet lachten stelletje idioten….

  Al na het aantreden van Bouterse hebben stukken op o.a. deze site gestaan waaruit bleek dat het daadwerkelijk een grote rotzooi was. Toen Bouterse wilde ingrijpen riepen de achterlijk corrupte honden dat Bouterse zich niet mocht bemoeien met het rechterlijke macht en Obré die president was bij het HOF van Justitie is maar snel vertrokken. Deze Ombré was niets anders dan onderdeel van een groot crimineel netwerk dat openlijk gecreëerd was door NF VHP.
  Dit netwerk bestond uit o.a. rechter Anand Charan, de gevallen rechter wegens drugsaffaire Frank Truideman, advocaat Dharmindernath Moerahoe, notaris Soerdjbalie en zo kan ik een lijst aan dit soort criminelen aanvoeren.

  Frank Truideman was al een corrupte hond toen die rechter was. Samen met zijn zoon Regilian Truideman en tal van andere mensen werden zij betrapt op ongeoorloofde zaken en pleegde de zoon uit schande vermoedelijk zelfmoord.

  Iedereen kon een pak geld betalen via tussenpersonen aan Frank Truideman rechter om advies een ander op te lichten.

  VHP NF heeft alles voor deze Frank Truideman mogelijk gemaakt omdat Frankie als gevallen rechter verder mocht als advocaat. Er zijn velen die Frank Truideman en Dharmindernath Moerahoe vooraf raadplegen… Hoe kunnen we een andere het beste oplichten?????. Vervolgens worden er zaken besproken met rechter Anand Charan. JA JA U LEEST HET GOED. Betaal je met een pak gestolen euro’s dan staat deze Charan achter je als oplichter.
  Ditzelfde is van toepassing op notaris Soerdjbalie. Exact op deze wijze maakte deze idioot valse aktes aan de lopende band. NF VHP benoemde deze notaris ook nog als voorzitter van de klachten commissie. Dus klagen? Waar, Bij wie?.

  Neerwaartse afgang van Suriname is voor 100% te danken aan de criminelen netwerken binnen het rechterlijke macht van Suriname. Kijken we naar de vele investeerders die dankzij de steun van dit crimineel netwerk binnen het rechterlijke macht zijn opgelicht, dan is dat ontelbaar.
  Alle investeerders zijn dan ook vertrokken uit Suriname terwijl het land vandaag de dag kom bloeien als de rechterlijke macht eerlijke uitspraken zou doen.

  Anno 2016
  Ik heb begrepen dat de gevallen duivelse rechter, nu als advocaat Frank Truideman achter dit soort idioterie zit en deze partijen dergelijke adviezen geeft. Dus als de minister van Juspol de waarheid spreekt moet ze maar vertrekken?
  NO WAY! Deze minister van Juspol heeft tenminste BALLEN. Om te beginnen moeten de genoemde criminelen voor eeuwig uit hum ambt worden gezet en moeten de rechters gecontroleerd worden. Hoe plaats je het als Frank Truideman de huidige rechters benaderd als “mi piking”

  Mensen, dit is maar een topje van het IJSBERG.

  Wat mij betreft: respect van onze huidige JUSPOL en Frank Truideman moet echt ophouden valse adviezen uit te brengen dat de huidige JUSPOL bedankt moet worden.

  Truideman en de hele bende moeten voor eeuwig uit hun ambt gezet worden worden. Dit is de enige oplossing willen we een fatsoenlijke rechtstaat!


  Maak melding

 23. IT IS JUST A MATTER OF TIME: De NDP onder lIJDING van KUMAKOISI is volgens een Peiling in Paramaribo de aanhang voor meer dan de helft geslonken.

  Nog even dan is het definitief afgelopen met KUMA EN ZIJN GANG.


  Maak melding

 24. @ Linglong
  Kijk zo hoort het. Jij begint niet meteen als een malloot, of nog erger (qua IQ) als een idioot te schelden of naar het buitenland te wijzen.
  Nee, je komt met tegenargumenten. Zo kan je met elkaar in discussie gaan.
  In de laatste alinea geef je je persoonlijke mening, hierin kunnen we (lezers waterkant) van mening verschilen


  Maak melding

 25. @ Linglong,

  het is erg makkelijk om dit soort kreten te uiten!!

  Waarom zijn deze mensen tijdens de regering Wijdenbosch met Staatsadviseur Bouterse dan niet gelijk de laan uit gestuurd.

  De zaken die je opnoemt hebben niets te maken met het gedrag van Dora en nog minder met het proces van de 8 december moorden. En al helemaal niets met de puinhoop die hij en zijn graaiers van het land hebben gemaakt.

  Misschien moesten al de mensen die je opnoemt hem eerder moeten aanpakken 🙂

  Zijn de mensen die je opsomt veroordeeld??


  Maak melding

 26. beste RobG

  “Zij moet een taak volbrengen en die taak is het opschonen van de Rechterlijke Macht.”

  Zo nu en dan krijg ik het idee dat u niet begrijpt wat u schrijft. Het ene moment vindt u dat de president democratisch gekozen is en nu schrijft u dat het de taak van Silos van Dijk is de Trias Politica te ontmantelen.

  Mini-ster Silos van Dijk, nog de president nog de regering hebben iets te vertellen over het personele beleid nog de taak uitoefening van de rechterlijke macht. U schijnt het niet te willen begrijpen.

  Gelukkig heeft Nikos aangetoond dat de bevolking van Paramaribo (75%) wel begrijpt dat men niet in moet grijpen in de rechterlijke macht en deze ongestoord haar werk moet laten doen.

  Ook is duidlijk geworden dat Bouterse niet meer gezien wordt als een VOLKS president.


  Maak melding

 27. Ray, jij snapt het nog steeds niet. Santokhi is niet de geschikte persoon om het land leiding te geven aan het land. Je kan toch geen schoenmaker achter de knuppel van een geavanceerde Tupolev 204 plaatsen. Santokhi moet gewoon hoofd van de politie worden. Hij moet terug in zijn nieuwe baan.


  Maak melding

 28. Linglong

  Wat en rook gordijn om niets.
  Is Frank Truideman al niet onder de Front regering aan de kant gezet.
  Toen deed men ten minste nog IETS aan het bestrijden van duistere zaken want er zijn ministers ontslagen en zelfs het gevang in gegaan.

  Er was toen veel minder te verdelen en te frauderen omdat de regering kans zag het land te leiden en voorzichtig vooruit te brengen voor een veel lager budget dan waar de regering nu mee achter rent


  Maak melding

 29. @Robje-de-Desi-slaaf

  Jouw Desi is, volgens u, WEL geschikt om het land te
  leiden ???????

  EINDSTAND, Land FAILLIET, alle Reserves weg, al ons
  Goud weg, drukken van Ongedekt geld ! Corruptie, Verkrachting Grondwet en Mensenrechten, en als toetje, voortaan geen vervolging meer van Moordenaars en Rovers van de Desi-Clan !!! Art 148 TOCCHHHHH !!!!

  NDP-Projecten blijken allemaal fabels !
  Dag treinproject, dag 18.000 woningen , dag snelwegen ,
  dag zeer noodzakelijke dijken, dag cassavefabriek, dag ziekenhuis etc etc !!!!

  PS : Laten de diensten van Desi u andere proza geven voor uw bijdragen ! Uw huidige VALSE-informatie werkt niet !


  Maak melding

 30. pico

  @ Sam
  Als dit zo is en ik denk dat je gelijk hebt, dan heeft hij het heel goed gedaan toch?

  Net zoals de mensen die hem hier steunen, dan bedoel ik RobG en Paraman. Zij steunen hem op de manier waarop dit van hen verwacht wordt. Zo hoort het.
  Ik noem niet de namen van een aantal andere malloten. Ik lees allang niet wat ze schrijven, aangezien het alleen maar een hoop idioot geschreeuw is.
  =========================================
  U kent mij niet en ik wil u ook niet kennen, “saka mi safri”!
  Ikhebkametje!


  Maak melding

 31. Misschien snapt Ray het niet, maar je kan ook geen meervoudige moordenaar, een veroordeelde, iemand wiens zonen veroordeeld zijn vanwege harde criminaliteit, wiens CV niet verder gaat dan gymleraar de leiding geven over een land.
  Bouterse zal voor altijd de geschiedenis ingaan als de slechtste president ooit.

  Wie ook van hem overneemt zal een betere job doen.
  Nou ja, ik zou mijn handen niet in het vuur willen steken als deze persoon een NDPer zou zijn.


  Maak melding

 32. @paraman, of wie deze nickname nu gebruikt, aangezien het schering en inslag begint te worden hier.
  Ik hoef u niet te kennen en ik wil u ook net kennen. Ik kan wel lezen> het zou u sieren als u dat ook goed deed.


  Maak melding

 33. Wil jij ook een beter Suriname ??

  Kom samen met je vrienden en familie..
  Kom samen met je music group ..
  Kom met je vereniging ..
  Kom met jang en dringie, geen alc. want wij zijn nuchter !! ..
  Maar kom ..

  Morgen vrijdag 8 juli 17:30h DNA Gebouw

  Thuis zitten treuren lost niks op..

  Wij zijn er .. Jij komt toch ook !!??!!


  Maak melding

 34. @RobG heeft weer eens een deskundige ppsychologische mening over Santokhi.

  Ik daag RobG uit om eens z’n psychologie los te leaten op Bouterse en hem hier te analyseren en z’n bevindingen te delen.

  Durf je, RobG?


  Maak melding

 35. Wat heb je aan Silos die de zijde van een crimineel blijft kiezen en hem beschermd?!
  Wie gelooft haar nog!?
  Ze doet even hard mee met de crimineel.Zijzelf moet opgesloten worden!!

  @@Ray
  ik sta erbij gebruik je Eigen nick!!
  6.31 uur reaktie is van de NIET echte Ray,dus niet van mij de echte Ray,


  Maak melding

 36. Ieder mens heeft zijn/ haar mening, maar om een ander te kleineren en beledigen, vind ik persoonlijk kortzichtig en kinderachtig. RobG voor Pres, misschien wordt het beter in Su.

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 37. @RobG
  Wel ik ben de echte Ray.

  Santokhi is een man van wet en recht.Leuk te weten dat tijdens zijn ministerschap Roger Khan werd uitgeleverd aan Amerika en zelfs de guyanezen hebben niet om zijn vrijlating geeist, Ze waren allang blij dat hij werd overgeleverd want de ex president van Guyana,Jagdeo, zou het nooit gedaan hebben gezien R.Khan zijn neef is. In Suriname gingen de ndpers protesteren tegen de uitlevering van R.Khan en dat zegt heel veel over het moraal van de ndpers,Silos is net als Jagdeo,zij wringt zich in allerlei bochten om haar criminele baas te beschermen.
  Santokhi heeft geen strafblad ,heeft geen coup gepleegd, heeft zich nooit schuldig gemaakt aan Moiwana slachting, heeft geen amnestie en smeekt niet om vergiffenis.Alleen om deze feiten al is hij de beste persoon om de NEXT leider te worden.


  Maak melding

 38. @Pico,

  Het is ontoelaatbaar dat rechters misbruik maken van de bijzondere positie die zijn in de samenleving innemen. De rechter moet volgens de wet rechtspreken. Voorop staat dat de dames en heren rechters in geen geval de innerlijke
  waarde of billijkheid van de wet mogen beoordelen. Dit is standaard het uitgangspunt in het recht dat algemeen wordt aanvaard.

  Het uitgangspunt in de trias Politica is dat de rechtsvorming primair door de wetgever geschiedt en dus in eerste instantie niet tot de taak van de rechter behoort. De rechter behoort volgens deze gedachtegang de kwaliteit van de wetgeving niet te beoordelen.

  Het oordeel of de wetgever een juiste beslissing heeft genomen berust uitsluitend bij die wetgever zelf. Mevrouw Valstijn-Montnor dient zich dus te onthouden van acties die haar door de wetgever niet zijn opgedragen. Het rechterlijk activisme dient de kop ingedrukt worden. Ook rechters zijn gebonden aan de wet.

  @Jojo,

  Ik blijf bij mijn standpunt dat de rechterlijke Macht opgeschoond moet worden. Dat de de regering een rode kaart krijgt van de bevolking was te voorzien. Ook onder een regering van NPS en VHP zou de bevolking onder de dezelfde economische omstandigheden een rode kaart uitdelen aan VHP en NPS.


  Maak melding

 39. Ik heb familie en vrienden in Suriname ..waardige Surinamers.Surinamers die om geen enkele reden..een wapen zouden trekken om hun landgenoot te schaden of erger doden.HEB JE HET OVER DEZE SURINAMERS.Deze Surinamers verdienen in mijn ogen respect..EN ER ZIJN ER NOG MEER..DE REST MAG VOOR MIJ DE POT OP!!!


  Maak melding

 40. Ray , je slaat de spijker op de kop.We kunnen geen tweede Dubai van SURINAME maken.Maar alles behalve een leugen leven…zeg de Surinamers hoeveel in kas is..wat de schulden zijn.Een open beleid..dat kan Suriname redden.EN SURINAMERS HUN WAARDIGHEID,GELOOF,SAAMHORIGHEID, TROTS terug geven.


  Maak melding

 41. Ik zou nooit op dat idee komen om een Nickname aan te maken en dan positief reageren op mn eigen post.Zo kinderachtig.IS DAT DE REDEN DAT DANIE NIET MEER ACTIEF IS???WIE WAS DIE DANIE??


  Maak melding

 42. Oepsss..sorry hoor ..maar Santokhi heeft meer in zn mars dan Bouterse.Gewoon als mens alleen…zou me doodschamen naast Bouterse te lopen.Een ander dan weer niet want hij is een “RIJK”man.Ik verkies dan een minder rijke man met karacter.


  Maak melding

 43. Ik proost erop…een waardige president.Komt uit de gelederen van de VHP .Maar geen probleem..zolang hij van onbesproken gedrag is,waardig en ingetogen,met Inzicht.We moeten echt van deze president af.Maar een ding moet ik hem wel meegeven..hij heeft een olifanten huid.Als mensen zo aan me zouden trekken en mn beleid bekritiseren ..had ik de handdoek allang in de ring gegooid..Hij wil zo graag ons president zijn.


  Maak melding

 44. @RobG

  “Ook onder een regering van NPS en VHP zou de bevolking onder de dezelfde economische omstandigheden een rode kaart uitdelen aan VHP en NPS”.

  Venetiaan en co hebben in 2008 – 2009 te maken gehad met een goud[prijs die 30% lager was dan die van de afgelopen jaren en een val in de olieprijs van ongeveer $ 100 mee gemaakt en ondanks alle kabaal wat de NDP toen maakte van onder de manja boom alles netjes op orde gehouden.

  U kunt in het herstel en stabilisatie plan de dip in de export en import zien.
  Bouterse speelde toen genadeloos op de man en toch werd de verkiezing niet verloren.

  De regering Venetiaan ging pas weg vanwege verraad bij de keuze van de DNA voorzitter.
  De regering Venetiaan heeft bewezen het niet zover te laten komen als de regeringen Bouterse. Daar zit het verschil in competentie. Praatjes vullen geen gaatjes.

  Wederom zit u er stevig naast.

  U bent tevens heel flexibel in uw opvattingen. Toen de NDP door het inhuren van 5.000 plus nieuwe ambtenaren, grondbrieffeestjes, bruggen die niet bereikbaar zijn feestjes, Raffinaderijen die niet functioneren feestjes en inzet van de overheid en overlopers 45% van de kiezers 26 zetels in de DNA trokken was de wil van het volk duidelijk.
  Nu is de stem van het volk beïnvloedbaar.

  Beste RobG het volk heeft altijd gelijk (dat is democratie) en krijgt de regering die het verdient.
  Het Surinaamse volk verdient Bouterse en zijn rovers.

  Het volk heeft altijd gelijk dus Silos van Dijk handenaf van de rechtsspraak.
  Indien men zich wel met de rechtsspraak gaat bemoeien trekt zelfs Caricom de handen af van Bouterse. Het laatste heeft hij uit Georgetown als boodschap mee gekregen.


  Maak melding

 45. Alleen mensen die totaal onbekend zijn met de Surinaamse realiteit kunnen met hun droge poepe ogen beweren dat de rechterlijke macht onafhankelijk is.

  Wel jongens de rechterlijke macht in Suriname is Nog NOOIT onafhankelijk en objectief geweest, het is altijd een instituut van names and faces geweest, de zgn. elite in Suriname kon alles maken en breken en werden nooit berecht.

  Nu zijn de zgn. elites en sommige hindustanen die alles mogen maken en breken.

  De minister heeft dus niets bijzonder gezegd, het is publiekgeheim, de rechterlijke macht in Suriname is corrupt en ze zijn politiek gelieerd, punt uit. Wie zijn SPA en Da eigenlijk om eisen te stellen.


  Maak melding

 46. @Ray,
  Jij bent de echte Eay.
  Als je nu aangeeft dat jij de echte Riool Rat bent dan geloven wij je.
  Want als een Riool Rat ga je altijd te keer.
  Geen verstand van zaken hebben maar wel op alles commentaar geven.
  Ik Oombert ben niet op school gegaan maar heb wel een plan bij undp ingediend.
  Schaam je Riool Rat Ray


  Maak melding

 47. @ No Spang ,

  kritiek kan en mag, niet van een minister die Grondwetsartikelen misbruikt !

  De rechtsstaat kan verbeterd worden door personen die tenminste staan voor wet en recht ! En verbeteringen aanbrengen volgens de regels van de wet en de grondwet !

  De leden van de Rechterlijke Macht hebben een goede opleiding en worden TENMINSTE GECREEND !!

  In tegenstelling tot DNA-leden en de president !!

  Trouwens de kritiek op de Krijgsraad is met de wet en de Grondwet in de hand OPENLIJK weerlegd !

  Suriname zal niet vooruit komen als wet en regelgeving niet worden nagekomen !

  Zie bijv de leningenwet, door oa overtreding daarvan en de manipulatie van het aantal LENINGEN en idiote wetsinterpretaties , is Suriname NU FAILLLIET !

  PS : de obstructie en sabotage vanuit een regering van
  een moordzaak is, in Suriname, nog nooit zo openlijk gepleegd !


  Maak melding

 48. Diana heb jij j doos gewassen vanmorgen,het is ongezond om Smorgens vroeg achter j PC te gaan zitten en een heleboel rotzooi zitten schrijven,behalve dat het ongezond is,stink j behoorlijk ,mijn advies ga even langs bij wakoef, raytje,Koosje ,Srafu om het schoon te likken,dan zit j met een fris gevoel tussen j benen,want wij ruiken jou helemaal in Su ,het stink behoorlijk.


  Maak melding

 49. Biender
  Ooit gehoord van de zuurgraad op peil houden?
  Indien je dit niet weet sluit dan je riekende vocabulaire want daar word je niet lekker van hé wel van een goede zuurgraad houdend product.


  Maak melding

 50. @Biender,

  Bhaai, tu aapan gaar marwaai marwaai kar ke PC-wa ke piechhe baithal bate ka?

  Djab tu type karat rehle, tab bhi Bouta tor gaar maarat raha piechhe se. Tu bara gaarmast baate yaar.

  Aise doro djaihe tab tor piyaai hagaai sab band ho djaai.


  Maak melding

 51. Ik ben een keer geweest naar een massameeting van DA’91 en deze is gehouden in een vergaderzaal waar nauwelijk 50 mensen in konden zitten. Dat is de kracht van die partij. Over de zogenaamde arbeiderspartij wil ik niet eens praten. Die hebben nooit echt iets voor de arbeiders gedaan.


  Maak melding

 52. Biender…is dit je echte naam of verschuil je je erachter.Als ik afga op het eerste dan neem ik aan dat je een hindoestaan bent.Ik vind je reactie schaamteloos …verteld veel over je komaf en je opvoeding.Weet niet hoe oud je bent ..vraag je moeder je wat normen en waarden bij te spijkeren.Maakt niet uit of ze net van onder de douche vandaan komt of niet!!


  Maak melding

 53. Bigi sma,ik houd wel van het zuurgraad houdend product,maar je moet het wel verschonen vind ik,maar jij zal het beter weten,als jij vind dat de zuurgraad op peil gehouden moet worden so be iT


  Maak melding

 54. Diana de waarheid is soms hard om te horen,het was een wel gemeend advies,een zure poenette stink behoorlijk,wil j daarmee rekening houden in de toekomst.


  Maak melding

 55. Achh hebben deze 2 wat te brokkelen in de pap? SPA kletst
  DA is een partij voor eliten niet voor de totale gemeenschap
  Dora is niet me favourite maar er is een zekere mate van rust waarneembaar.
  Toen Belfort aanzat dachten de mensen die op hem lijken te kunnen maken en breken. Zgn riep hij ze daarna op zich te melden.poppenkast

  Kom met meer ideologieen dan maken jullie 2020 kans mee te praten.

  Is deze SPA vergeten wat hun gewezen partijgenoot Siegfried Gilds allemaal niet op Zn kerfststok had! Heden ten dage zitten er nog heel wat rotte appels in deze partij. Is publiek geheim.


  Maak melding

 56. Biender kom onder een andere naam ..want ik reageer niet meer op je.Ik verschil in niets met je moeder.Dus grote broer…adviseer haar.Verder hoef je niet meer naar een reactie van mij uit te zien.Ik vind je geen echte man…je zal wel op jou vader lijken..


  Maak melding

 57. Biender je bent waardeloos extreem onbeschoft tot in je nieren ! Walgelijk !
  Weet je niet waaruit je komt ??? Heb je geen moeder of kom je uit een Oedoeloso ???


  Maak melding

 58. Zo leider, zo aanhangers.

  De paarse leider is in Guyana gaan liegen dat de oppositie in Suriname mensen aanzet om het land in gevaar te brengen.

  Schaamteloos en onkundig als hij is, is hij de binnenlandse politiek in Guyana gaan bespreken op internationaal niveau (Caricom).

  De oppositie moet hier handig gebruik van maken en exact hetzelfde doen. Ze moeten alle belangrijke ambassades in Suriname langs om aan te kaarten dat de NDPde grondwet aan z’n laars lapt en daarom geen democratische partij is.

  De volgeling Biender is even schammteloos als zijn leider.


  Maak melding

 59. A,warie;dat doet Chan en zijn veertig rovers al jaren,maar heb j nooit iets van horen zeggen,om de twee maanden springt Chan naar ned om leugens te vertellen over Suriname ,is dat j nooit opgevallen,dus houd op met j krokodillen mentaliteit


  Maak melding

 60. Diana ik bied mijn welgemeende excuses aan;maar was voortaan j tingi P voordat j Smorgens plaats neemt achter j PC dan is iedereen tevreden ,No offend.


  Maak melding

 61. @Biender,

  Ik reageer pas inhoudelijk op je nadat je je geslachtsdeel met chloorwater heb gewassen en je mond met Tide zeep heb gespoeld. No offence.

  Laat weten wanneer je deze beide dingen gedaan hebt.


  Maak melding

 62. @Robje-de-Desi-slaaf :

  U JOKT WEER !

  U zegt : Mevrouw Valstijn-Montnor dient zich dus te onthouden van acties die haar door de wetgever niet zijn opgedragen. ”

  Deze mevrouw, die in tegenstelling tot u Robje, wel juridische kennis heeft, is tezamen met haar mede-rechters tot een goed onderbouwd vonnis gekomen !

  U JOKT uitdrukkelijk dat deze mevrouw acties heeft verricht die niet tot haar taak behoren, NOEMT U AUB WELKE TAKEN/ACTIES !!!

  Deze mevrouw heeft HEEL SURINAME uitdrukkelijk gewezen op het Grondwetsartikel, waarop zij en haar collegas de buiten toepassing stelling van de Desi-amnestiewet hebben gebaseerd.

  Alleen enkele VERDWAASDEN weigeren dit artikel te LEZEN en te BEGRIJPEN !

  Hierbij nogmaals het toegepaste Grondwetsartikel 137 :

  “Artikel 137
  Voor zover de rechter in een concreet aan hem voorgelegd geval toepassing van een bepaling van een wet strijdig oordeelt met een of meer der in Hoofdstuk V genoemde grondrechten, verklaart hij die toepassing voor dat geval ongeoorloofd.”

  DE RECHTER krijgt DE BEVOEGDHEID van de grondwet, in bepaalde gevallen, een wet, BUITEN TOEPASSING TE LATEN !!!

  Dus,slaafje, STOPT u MET JOKKEN HIEROVER !!!

  PS : Ik weet dat personen hartklachten hebben gekregen naar aanleiding van dit sublieme Vonnis van de Krijgsraad !


  Maak melding

 63. Oombert heeft wel een project ingediend bij UNDP Suriname ,na het bestuderen van de Grafiek van UNDP .

  Mijn organisatie in Suriname heet Stichting Zuurzak in Nederland is het Stichting SiSi Oprichter tevens projecleider .

  Voor meer info bel of mail UNDP en vragen over project dat was ingediend om huizen te bouwen in het binnen land en in Paramaribo .

  Verlopig ben ik bezig met mantelzorg voor de Jongeren
  Als staat klaar voor 9 juli met voetbal .

  1 Patat met mayo 75x
  2 voetballen 20x win
  3 Fris dranken 1500 x
  4 Meloenen 8x
  5 Chinese Tayer soep alleen voor 10 man
  6 Diverse muziek soorten

  Sponser is de gemeente ik hoeft niets te betalen alleen moet je de gemeente benaderen probeer jij het maar .

  Over steen maken en dan huizen bouwen ga ik af en toe wat overschrijven .

  Dit is de echte Oombert dat over Hydraulische Systemen kan praten .


  Maak melding

 64. Srafu zit niet te zeiken over artikel 137 vs148 verschillende juristen hebben het overduidelijk uitgelegd dat valse stein manoor in de fout is gegaan , dat het bij jou niet wil dringen,kan j ook niet helpen,en niemand neemt jou dat ook kwalijk met de hersenen van een makaak,maar houdt aub ermee op,doorzeiken heeft geen zin,j maakt jezelf alleen maar belachelijk ,boi na so ju ede tranga


  Maak melding

 65. Voor de duidelijkheid artikel 131 lid 3 van de Grondwet :

  “Artikel 131

  1. Er wordt in Suriname recht gesproken in naam van de Republiek.

  2. Geen feit is strafbaar dan op grond van een daaraan voorafgaande wettelijke bepaling.

  3. Elke inmenging inzake de opsporing en de vervolging en in zaken bij de rechter aanhangig, is verboden.”

  Zoals u ziet is ELKE INMENGING VERBODEN !!!!

  DWZ inmenging door president MAG NIET, inmenging door Ministers MAG NIET mag niet, inmenging door DNA MAG NIET, inmenging door burgers of welke instantie dan ook MAG OOK NIET !

  DUS wet maken die INMENGING BETEKENT, MAG OOK NIET !

  Donder dus op, rechtssaboteurs !

  Donder op met uw NIETIGE nep-amnestiewet, die is 100%
  IN STRIJD MET ONZE GRONDWET ! !!!

  PS: Neem een voorlezer indien u niet goed meer kan lezen !!!

  Wie is gestart met de Constitutionele Crisis ?????????


  Maak melding

 66. Onze zwaargewicht minister heeft dubbele petten op. Enerzijds is zij de minister van JusPol, anderzijds is zij de woordvoerder van deze ministerie en dan is zij ook nog een criticaster van de Rechtbank en ook nog eens een privé adviseur van Bouterse en een aanklaagster van haar eigen Rechtsysteem.

  Van een gezonddenkende minister van JusPol zou je denken dat ze haar rechter, haar Rechtbank, haar Justitie door dik en dun zou steunen, maar niet van deze zwaargewicht minister. Zij heeft blijkbaar andere belangen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.