IMF-akkoord: omzetbelasting in Suriname omhoog

57

PARAMARIBO, 7 jun – De omzetbelasting gaat omhoog. Dit is een voorwaarde opgenomen in het akkoord met het Internationaal Monetair Fonds, IMF. De verhoging met twee procent is bevestigd in een intentieverklaring.

Volgens de verklaring heeft de regering besloten de verhoging door te voeren voor alle categorieën goederen en diensten. Met de verhoging wordt de omzetbelasting nu tien procent. Volgns de Ware Tijd worden het akkoord en alle relevante documenten op de website geplaatst van het IMF. Suriname heeft zich verbonden aan een strenge rapportageplicht. In bepaalde gevallen moet twee keer per week gerapporteerd worden.

Vooral de oppositie en vakbondsleiders vinden dat Suriname ‘onder curatele’ staat. De regering wil ook de subsidies afbouwen op een reeks diensten en producten. De verkoop van brandstof geschiedt binnenkort marktconform. Nu wordt nog verrekend op basis van een oude wisselkoers voor de dollar. De Consumentenkring vindt dat de government take op brandstof moet worden stopgezet als compensatie.

Bekijk ook:

57 REACTIES

 1. “De Consumentenkring vindt dat de government take op brandstof moet worden stopgezet als compensatie”.
  Wat een ongelooflijke lulkoek. Natuurlijk moet dit niet!
  Dus de overheid heeft geen geld, gaat daarvoor lenen, en moet volgens deze malloten een van haar inkomsten verminderen tot nul %.
  De OB wordt verhoogd met 2% staat er. Dit is onjuist.
  Als iets wordt verhoogd van 8 naar 10, wat dan ook, dus ook percentages, dan is dat 25%. Immers 10-8 = 2 En 2/8 = 1/4 = 25%
  Wat bedoelt wordt is 2% punt. Dat klinkt een stuk minder.
  Op zich een goede maatregel.
  Nu zou de assurantiebelasting fors moeten worden verhoogd.
  Meer inkomsten, minder auto’s, minder vervuiling.
  Maar er moet heel streng worden gecontroleerd, want anders gaat men onverzekerd de weg op.
  @ IRA.
  De OB verhoging gooit nog meer roet in het eten, immers de consumentenprijsindex, zeg maar voor het gemak de inflatie, zou moeten afnemen. Dit gaat niet gebeuren


  Maak melding

 2. Eindelijk is de knoop doorgehakt.
  Wat de front in al die jaren niet gedaan heeft en hiermee populair was onder de fronters heeft deze regering nu eindelijk voor elkaar gekregen.
  Impopulaire maatregelen behoren nu eenmaal als je orde op zaken wil stellen en het goed meent met de burgers.
  Deze regering zal zeker niet populair zijn bij de meeste Surinamers maar dat hoeft ook niet.
  Wel zullen de Surinamers later profijt van hebben.
  Wij konden de BTW ook met tien procent verhogen.
  De trend is gezet naar een veel beter Suriname voor alle Surinamers.


  Maak melding

 3. Is goed voor de ondankbare surinamers!
  Na so graaaaaaaag un mars beng wanie
  Moordenaar toch?????
  Tek dja! Un go pinaaaaaa now!!!
  Ik heb helemaal geen medelijden met dit rot
  Volk!!!!!!!


  Maak melding

 4. Nog meer ellende staat ons te wachten want de prijzen van alles gaat omhoog!!
  Zie de ndpers hier die heel blij zijn met de pinarie die ons te wachten staat.Volgens mij denken zij dat zij uitgezonderd zullen worden door deze drastische maatregelen. !!
  Onder Venetiaan deden wij het nog goed met de puinhopen van paarse baasje. Na zes jaar door zelf te regeren en baasje verklaard het land bankroet,en roept IMF om zijn puinhopen te helpen op te ruimen.Moet je nagaan hoeveel jaren wij al lijden dankzij de paarse lijder.
  Hulde aan Venetiaan die het gedaan heeft zonder het IMF en een goed gevulde staatskas heft achtergelaten voor de paarse piraten!!
  Voor de ndp piraten geldt slechts 1 ding
  ‘hoe kunnen wij het geld het snelst opmaken.en baasje is al op reis met zijn staartje !!


  Maak melding

 5. @ Rampie,

  Je zit zeker in dezelfde klas als Damsco, Parbo, DtRT en nog een paar andere verstandelijk gehandicapten. Laat ik het je nog één keer uitleggen: Deze regering regeert alleen nog op gezag van het IMF. Ze staat onder curatele. En daar kan je de vorige Front-regering niet voor verantwoordelijk stellen. Venetiaan heeft nog nooit één dollar van het IMF hoeven lenen, hoewel die leugenachtige ‘baas’ van je het tegendeel beweerde in de DNA.


  Maak melding

 6. @RAMPIE. jij schrijft:.” impopulaire maatregelen horen er nu eenmaal bij als je orde op zaken wil stellen…”
  Impliciet bevestig jij dat er sprake is van wanorde..!!!
  Drie keer raden wie deze wanorde heeft gecreeerd..!
  De cosa nostra organisatie van Bouterse heeft bij hun aantreden honderden miljoenen us dollars aan reserve overgenomen van de regering Venetiaan en aan olie en goud opbrengsten heeft de regering Bouterse 1 een aantal miljarden meer inkomsten binnen gekregen, dan de front regering tijdens hun bewind ter beschikking had ( de exacte bedragen zal ons zeer gewaardeerde poster JOJO hopelijk weer even melden op dit forum)
  En toch is Suriname en het volk van Suriname nu overgeleverd aan het IMF en onder curatele gesteld.
  En de domme paarse aanhang is daar erg trots op.
  Het gros van de beleidsmakers en vriendjes van Bouterse , inclusief hijzelf lijdt aan kleptomanie.
  Vind jij het gek dat Suriname nu haar autonomie kwijt is en onder curatele is gesteld. De dag dat een journalist aan Bouterse de vraag stelt of hij niet vindt dat hij met deze situatie zichzelf een brevet van ongschiktheid heeft opgespeld, spring ik een gat in de lucht..Maar de Surinaamse journalisten zijn niet erg bij de pinken. Van onderzoeksjournalistiek is er al helemaal geen vragen en de interviewers hebben een zeer bedenkelijk niveau..


  Maak melding

 7. @Rampie.

  :.” impopulaire maatregelen horen er nu eenmaal bij als je orde op zaken wil stellen…”

  Gelukkig dat Venetiaan deze impopulaire maatregelen nooit nodig heeft gehad alhoewel hij het met de weinige moest doen die hij van de paarse baasje had overgenomen en de erfenis was PUINHOPEN van je baasje !! Venetiaan deed 10 jaren zonder het IMF en kijk het IMF gaat geld stoppen in handen van je baasje dezelfde crimineel die ons op rand van afgrond heeft gebracht..dezelfde crimineel nog meer ellende!! Maar dan het IMF maakt zich niet drukl ,het weet dat het volk en nakomelingen zullen terugbetalen ,bouta nemen zij toch eenmaal niet serieus op!
  Let the party begin in CUBA!!Welk land is next op bouta zijn lijst om feest te gaan vieren?!


  Maak melding

 8. @ Henk Molenaar 2016.
  Misschien in Suriname, dat zou best eens kunnen, maar in Nederland niet.
  BTW staat voor Belasting op de Toegevoegde Waarde.
  Je toegevoegde waarde is je omzet minus de inkoop
  In eerste instantie betaalt de consument dit aan de verkoper, die het op zijn beurt weer moet afdragen aan de fiscus, Maar
  aangezien de verkoper toen hij het onderhavige product inkocht ook btw heeft moeten betalen, mag hij deze betaalde btw aftrekken van de btw die hij heeft ontvangen van de consument
  De fiscus vraagt aan de verkoper belasting over zijn omzet, zijnde omzetbelasting. Dit is de dus hetzelfde. Er zijn wel uitzonderingen, Dit is afhankelijk van de rechtsvorm.
  http://www.ondernemersplein.nl/regel/btw/


  Maak melding

 9. Bouta joe mpp ok!
  Koulo volksbedrieger!!!!
  Deze stront diktator leeft op grote voet
  Constant vliegtuig charteren etc. Fam verrijken etc.
  Dit terwijl volk pinaart no ka!!!!
  Hoe lang nog pikt su volk deze shit van moordenaar!!!!!
  Bouta moet levend verbrand worden!
  Hy fokt su al jaren op met als gevaarlijke gevolg dat het volk zwaar pinaart!!!!


  Maak melding

 10. @Rampie, je eet paars, drinkt paars, denkt paars en schijt paars. Kerel je bent UBER paars. Waarschijnlijk ben je met met Damsco één van de grootste Boutist hier op wkn. Het zou je goed doen om je kop uit Desi’s reet te halen en de boel op afstand te bekijken.

  Dat de huidige regering (Bouterse II) nu aan de leiband van de IMF loopt, bewijst het financieel wanbeheer van de regering Bouterse I. Nepotisme en populisme (‘sociaal contract’) werden gefinancierd met verhoging van schulden en verkoop van goudstaven. En beste man het heeft werkelijk geen ene kloot met Venetiaan te maken.

  Het is overduidelijk dat je beneveld bent met de paars evangelie.


  Maak melding

 11. Als men probeert de hele waarheid te vertellen dan vinden sommige paarse gay dat we ziek zijn.
  Omzet belasting 10% omhoog en als de koersen nog omhoog gaan en dan……


  Maak melding

 12. Ray, belastingheffing heeft een speciale functie in de samenleving. Ik ben daarom van mening dat de overheid met extra voorlichting voor de dag moet komen voor mensen zoals jij en Robinho die deze materie te complex vinden. Jullie snappen de functie van de belastingen niet.

  De belangrijkste functie van belasting is de budgettaire functie. Deze functie houdt in dat de opbrengst van de heffing is bedoeld voor het financieren van collectieve goederen en diensten die door iedereen in de samenleving worden gebruikt. Men gaat ervan uit dat deze collectieve goederen en diensten in andere gevallen niet in voldoende mate, of in algemene zin, beschikbaar zouden zijn als er geen belasting wordt geheven.

  Een groot deel van deze collectieve goederen en diensten kan de overheid voor bijna de volle 100% niet continu voor haar rekening blijven nemen. De gebruikers moeten ook een bijdrage leveren en dat versterkt hun eigen verantwoordelijkheidsgevoel. Dit moet een ezel als Robinho ook begrijpen. Ik vraag me dan ook af of deze materie een paar treden te hoog is voor zijn vermogen om complexe informatie te verwerken. Het siert hem niet als hij continu de primitieve denkbeelden over overheid en financiën blijft kakelen. Het is zeer triest om te constateren dat de oude politieke partijen VHP-NPS de bevolking niet hebben opgevoed om ook een eigen verantwoordelijkheid te dragen.Tevens hebben zij de mensen niet opgevoed om solidair te zijn met anderen in de samenleving die niet in staat zijn of met moeite het hoofd boven water weten te houden.


  Maak melding

 13. @ROBG…Als je de diverse commentaren leest op WKN dan is het heel makkelijk te concluderen wie hier de ezel is..
  Je denkt dat je met je narcistische onzinnige uiteenzettingen indruk maakt hier op WKN.. Misschien op gasten als Damsko , maar niet op de weldenkenden onder ons.. !! Je rept met geen woord over die criminele uitspattingen van de mensen wiens kont je likt…Je bent het prototype NDP’er.. Tegen beter weten in lul je een eind weg terwijl zelfs een idioot weet en merkt dat deze regering en in het bijzonder Bouterse incompetent is..Blijkens jouw argumenten heb je ze ook niet allemaal op een rij… Consequent denk jij hier op WKN de wijsheid in pacht te hebben..dat zegt iets over jouw psyche….
  In de coalitie zijn er een paar jonge gasten die er niet bij stil staan dat als het Surinaamse volk haar verstand gebruikt in de toekomst , zij ( die jonge gasten) geen toekomst meer hebben in de politiek , want geen hond neemt ze nog serieus..Precies wat er hier op WKN gebeurt met jou..
  Je lult slap uit je nek en net als Damsko niet vor vol aangezien hier op WKN.. met zo’n denkwijze denk ik dat dit nergens in jouw omgeving het geval is.


  Maak melding

 14. Voor alle bovenstaande posters.
  Venitiaan hoefde niet te lenen.
  Dat klopt helemaal die was op bedel toer.
  Wij bedelen niet wij lenen dat hoort bij soevereiniteit als je onafhankelijkheid wil zijn dan moet je niet gaan bedelen.
  De front regeringen hebben de onafhankelijkheid geeist en niet NDP maar wij gaan niet op bedel toer bij de slavendrijvers.
  Wij hebben een moderne visie en leren onze Surinaamse broeders en Zusters dat je moet sparen.
  Maar in moeilijke tijden zoals wij nu zitten kan je liever lenen .
  Denk erom dat je een lening krijg alleen als je krediet waardig bent.
  Voor de fronters die dat niet willen horen maar wel degelijk weten heb ik maar een advies.
  De tijd van bedel campagne moet je vergeten dat doen alleen de fronters.
  Wij kijken vooruit en zullen Suriname ook die plaats geven wat Suriname verdient.
  Als het 45 jaar verkeerd is gegaan met de stront ik bedoel de front regeringen dan hebben wij geen 45 jaar nodig maar 20 jaar om orde op zaken te stellen.
  Wie niet mee wil gaan in de rijdende trein en niet vooruit kan denken moet het zelf weten.
  Wij hebben geen mensen nodig die steeds achteruit kijken en denken dat het ook zo moet.
  De wereld verandert fronters worden jullie wakker en als jullie geen bijdrage kunnen leveren hou dan liever je mond.
  Trouwens wij hebben nog 3 te gaan en daarmee zullen jullie het moeten doen.


  Maak melding

 15. @RobG
  Jij gaat het nooit leren!!
  Wie geniet van al de belasting gelden ?! Ja juist je baasje en zijn legertje. Belasting gelden zijn bedoeld voor de bevolking zelf hetzij in de vorm van subsidies,kortom het geld is van het volk en niet van je baasje en zijn legertje!!
  Je baasje heft 36 jaar nodig gehad om met dit tragische besluit te komen. Hij zelf betaalt geen belasting maar leeft uitgebreid alsof hij dat verdiend heeft.Het enige wat je baasje verdiend is gevangenis straf!!


  Maak melding

 16. Als tegemoet koming aan de mofina wangs worden er op het ogenblik twee soorten pakket verstrekt.
  De ene pakket wordt op bepaalde punten tegen een gereduceerde prijs van SRD 65 verkocht.Wie dit financieert, blijft in het grijze.Naar alle waarschijnlijkheid komt het van Combe markt.
  En dan heb je nog een pakket die gratis wordt verdeeld door de CLO.Heb je me nou.
  Voor beide pakketten moet men zich registreren bij Sociale zaken.
  Deze komt straks met een eigen pakket voor de MOFINAWANGS.Die blijken erg dol op te zijn.Vooral de status van mofina.


  Maak melding

 17. Als er iets te klagen is over het IMF dan moet je bij de baas van het IMF en de Wereldbank zijn: de Verenigde Naties. En die heeft een zwarte lijst. Jullie raden nooit wie daar ook op staat………….hihihihi.


  Maak melding

 18. Ook komt er heel gauw een pakket voor de NDP assemblee leden.Als ik Geerlings-Simons,Misiekaba,aapdoel,Kensenhuys ,Bouva,mag geloven hebben ze het ook moeilijk.
  Van Bouva is het moeilijk te geloven.Want zijn partner is de dochter van Ivan Graanoogst en deze gaat zijn dochter echt niet laten pinaren.


  Maak melding

 19. @ Rampie,

  Je bent echt een onwetende ramp. Hoeveel jaar hebben de z.g. Fronregeringen aangezeten ten opzichte van Bouta c.s.? En zie waar we nu staan. Een tot op het bot uitgebeend land, een apatisch volk, geen eenheid en het ene gat met het andere dichten. Nee, de opeenvolgende Bouterse-regeringen (en daar schaar ik gemakshalve ook Wijdenbosch onder) hebben op geen enkele manier een bijdrage kunnen leveren aan de vooruitgang van Suriname.


  Maak melding

 20. @Jacobus,
  Uilskuiken de personen die jij opnoemt hebben geen pakket nodig.
  Moeilijk he deze personen verdienen goed en hebben geen enkele hulp nodig.
  Probeer je familie en vrienden te helpen.


  Maak melding

 21. Bouterse kan recht en krom lullen wat hij wilt maar een ding staat vast verankerd en dat is zijn handtekening onderaan de bedelbrief welke ook mede is ondertekend door Gersie en Hoefdraad.
  Een grotere menselijke vernedering bestaat niet.

  De brief geeft een beeld als of men door bliksem bij heldere hemel is verrast.

  Zoals Mevrouw Mr. Ruth Wijdenbosch op Apintie heeft gezegd. “Pe a moni go of Pe a moni de”

  De fraude is vooral gepleegd in de periode 2010-2015 en het precies over deze periode dat de regering geen enkele vorm van financiële verantwoording wil afleggen.

  Bevolking: Wakker Worden!
  Bevolking: Wakker Worden!
  Bevolking: Wakker Worden!
  Bevolking: Wakker Worden!


  Maak melding

 22. Het IMF ( maar ook andere instanties die Suriname geld lenen) wilt / willen de garantie dat er ook afgelost wordt .. Dus het plan van het IMF dat geëist wordt is een AFLOSSINGSPLAN !!! Het IMF bemoeit zich verder niet met de politiek dus het IMF zal geen beleidsprogramma van een politieke partij samenstellen. Dit zijn 2 verschillende dingen die verward worden met elkaar .. Na aflossing ben je dus uiteindelijk niks opgeschoten .. En kan je weer opnieuw lenen .. Wie is nu die domme ezel ?? !! ??

  Dit is niet zomaar een impopulaire maatregel maar eerder een gewetenloze maatregel ..

  De kosten voor primaire levensbehoeften worden nu hoger dan het inkomen van de gemiddelde Surinamer ..

  Meer kosten , minder inkomen dus dan maar lenen => Dit is fout mensen ..

  Beste landgenoten,

  Verenig en grijp in .. Red a Swietie Sranang ..


  Maak melding

 23. Deze fucking moordenaar bouterse moet in
  Stukjes gehakt worden! Punt uit!
  Waar deze crimineel is is het gevaar met
  Volk ook. Je pinaart als een hond!
  Het volk v su leert het maar niet af!
  Alleen bouterse leeft groot in su!
  Hy is totaal ongeschikt als president!
  Sinds wanneer heb j gehoord dat een mapang pang sersjant een hele land kan besturen???
  Un law no????
  Sranan un wiekie boi!
  Sma ey pina wreed now!


  Maak melding

 24. Heb je het zo moeilijk.
  De meeste Hindoestanen hebben het niet moeilijk.
  Jammer maar als je zit te wachten tot dat wij wat gaan sturen dan Jo Dede.
  Dus vraag je buurman als je op zijn erf wat kan planten.
  Stop met groot doen en feest vieren


  Maak melding

 25. @ FBI
  Ik heb vanmiddag gereageerd op je posting, maar helaas is deze niet gepubliceerd.
  BTW is volgens mij wel hetzelfde als OB. Misschien in SU niet. Maar in Nederland wel. Het is echter wel afhankelijk van de rechtsvorm.
  Ik heb ook een link toegevoegd, waarin dit werd uitgelegd, maar zoals ik al schreef deze is niet vrijgegeven.
  Ik zal het proberen uit te leggen
  De consument koopt een product bij de winkelier voor € 100, daar komt bij 20% btw. Hij betaalt dus € 20 btw. De winkelier moet dit afstaan aan de fiscus, maar mag nu zeggen tegen de fiscus: ik heb toen ik het product kocht voor bijv € 50 exclusief 20% btw, € 10 btw betaald. (20% van € 50)
  Wat geldt nu in Nederland, SU weet ik niet, maar het zal niet anders zijn denk ik, Hoewel altijd spannend (LOL)
  De winkelier moet de ontvangen BTW € 20 afdragen minus de door heb betaalde btw van € 10. Per saldo draagt hij dus € 10 af. Voorzover BTW
  Nu OB = omzetbelasting.
  De fiscus zegt hoe hoog was je omzet. De winkelier zegt
  € 100.
  Ok. dan wil ik 20% OB, minus de door jou betaalde btw toen je inkocht.
  Per saldo ook € 10.

  Je kan het ook googelen.


  Maak melding

 26. Creoolse Broeders en zusters!
  ik probeer mijn broeders en zusters op forums zoals waterkant en andere wakker teschudden. De discussie van de hindoestanen over Suriname gaat niet om de Regering Of Bouterse maar om alle Creolen en creoolse leiders van nu en vroeger!
  De haat tegen de Creolen in de hindoestaanse gemeenschap is heel groot en wordt door de Creolen onderschat hoewel onze Creoolse voorouders ons altijd hadden gewaarschuwd. (KIJK UIT Voor Die hindoestanen je kan ze niet Vertrouwen) waren de wijze woorden van onze Creoolse Voorouders! De Hindoestanen verdienen geld aan de creolen dus lachen ze tegen de Creolen en smeden plannen om de Creolen ion Suriname uit te roeien zoals Ray e soortgenoten dit meerdere malen hebben herhaald op waterkant. Wanneer Namie dit schrijft wordt Namie door al die racistische Hindoestanen aangevallen met de hulp van sommige Creolen. Wie de hindoestaan wilt kennen moet naar hindostaanse websites gaan en lees wat ze over de Creolen zeggen en schrijven. Op waterkant is er een zeker Poep>D.A.L.T.I.T Ray die heel wat racistische uitingen maakt tegen de Creolen . Wat Ray allemaal schrijft op waterkant is exact wat de hindoestanen schrijven en zeggen op hun website. Hier hebben jullie en link. Kopieer en plak link in je brouwers en leest wat de hindoestanen allemaal schrijven over de creolen en laat je niet gek maken wanner ze zeggen het is een paar want de hindoestaan zegt zelf 99% is mee eens om de creolen in Suriname uitroeien en het land over tenemen en sommige Creolen noemen de Hindoestanen broeders hieronder zie je een stuk wat ray schrijft op waterkant(Ray
  @B.Saram
  Liever had Hanoeman met brandende staart de bossen van Suriname in vuur en vlam gezet en dan an waren we al lang .voorgoed bevrijdt af van deze meest verachtelijke en vervloekte volk die we ka-ffries noemen!zondag 5 juni 2016 om 19:00 uur) >>en Vergelijk! Met link
  )
  dewanand.com/wfor1192.htm
  )
  dewanand.com/wfor1186.htm


  Maak melding

 27. Mensen, there is no way back ! De raket is gelanceerd en zal het voor een ieder nu wel duidelijk zijn dat deze op koers moet blijven om haar missie veilig te volbrengen.

  Enkele jaren terug was er een groep financiele deskundigen olv dhr Willem Vermeend (oud PvdA staatssecretaris van Fin.) in Su, en hadden toentertijd een advies uitgebracht.

  Men had ingezien dat Suriname een te consumptief gedrag vertoonde dus was de regering Bouterse 1, geadviseerd de belasting op het loon en arbeid te verlagen en de btw en overige heffingen op consumptiegoederen te verhogen.

  Dit advies is toen niet opgevolgd, en misschien maar goed ook want nu zal het effect van de verhoogde btw ietwat meer uit de verf komen en zichtbaar zijn.

  En what about statiegeld op de PET flessen en TETRA packs ???
  Dit zijn o.a. allemaal ook prikkels voor de recycling industry, met als doel de mensen ook bewuster te maken voor hun omgeving en welzijn.
  Echter, wie z’n fles of shit weggooit spekt de kassa van de overheid.

  As simple as that !


  Maak melding

 28. Klopt helemaal Ray had gezegd dat de Creolen een vervloekt volk is.
  Hij heeft ook eerder aangeven dat ze onafhankelijkheid hebben genomen en geld achterover hebben gehouden.
  Verder heeft hij in het verleden gezegd dat Waterloo in Nickerie vernietigd is door Bruma die daar vakbondsleider was.
  Dit heb ik nagetrokkenen het verhaal klopt helemaal.
  Nadat Bruma waterloo heeft vernietigd is het gesloten.
  Verder heeft hij gesteld dat Creolen boeven zijn en van de hindoestanen steken als ze groenten en fruit telen.
  Lees maar zelf dat heeft hij 8 mnd terug gezegd.
  Verder heeft hij gezegd dat Suriname nooit uit de malaise zal komen onder het bewind van een Creool.
  En hij heeft tot nu toe gelijk.


  Maak melding

 29. @ rampie
  Je schrijft het volgende:
  “Voor alle bovenstaande posters.
  Venitiaan hoefde niet te lenen.
  Dat klopt helemaal die was op bedel toer.
  Wij bedelen niet wij lenen dat hoort bij soevereiniteit als je onafhankelijkheid wil zijn dan moet je niet gaan bedelen.”

  De vraag is wat je onder bedelen verstaat,
  1. Lenen onder de voorwaarden van het geldverstrekkende land noem ik wel bedelen. Lenen met rente en aflossing is “gewoon lenen”
  2. Ik kan me in de naam vergissen, (mijn zwakke punt)
  Maar was het niet mevrouw Dijk die recentelijk naar het buitenland is geweest en gezegd heeft dat ze er achter is gekomen dat er veel geld te halen valt, mits er een goed plan wordt ingediend. De EU heeft tal van subsidiepotten beweerde zij en ze zou het onderste uit de kan halen.
  Roepen en doen zijn natuurlijk twee verschillende dingen.
  Maar valt dit niet onder bedelen? Zo nee, wat versta je onder bedelen.
  Ik noem het overigens geen bedelen. Ook niet wat tijdens het bewind van de heer Venetiaan is gedaan. Integendeel


  Maak melding

 30. Ray, ook de Saoedies ontkomen er niet aan. Saoedi Arabië gaat nieuwe belastingen invoeren op o.a. tabak, frisdrank,enz.enz.Men hoopt hiermee het verlies aan overheidsinkomsten op te vangen door het grote verlies aan olie-inkomsten. “The kingdom wants to increase non-oil reveue and cut down the proportion of its budget is spent on government wagens. À new 5% sales tax will also be rolled out across Saoedi Arabia. THE kingdom relies on oil for around 80% of its gouvernement revenues”. Het begrotingstekort bedroeg in 2015 rond de 100 miljard US dollars.

  Ray, jij laat je teveel beïnvloeden door de valse informatie die je krijgt voorgeschoteld van dwaze demagogen als Robinho,Koos,enz.


  Maak melding

 31. Enkele maanden geleden heeft die arrogante psychopaat Bouterse tijdens het protest van de actiegroep “we zijn moe” tijdens de ontmoeting met Curtis Hofwijks op een zeer pedante en insensitieve manier aan Hofwijks gezegd dat er nog veel meer zware maatregelen komen..Dagelijks komen er nieuwe zaken op het volk af die de mededeling van Bouterse staven…!! Normaliter liegt hij de boel bij elkaar, maar in dit geval heeft hij de waarheid gesproken.
  Dagelijks komen een heleboel halve zolen van de NDP in zowel Suriname als in Nederland in de media en op forums zoals deze, het volk uitleggen dat de situatie is veroorzaakt door de verminderde uitgaven van de goud- en olieprijzen.
  Dat er voor honderden miljoenen is gestolen wordt voor het gemak niet verteld door deze hypocrieten en fazallen van Bouterse
  Er zijn allerlei plannen en intenties uitgesproken door Bouterse en zijn bendeleden hoe de problemen op te zullen lossen..Echter wordt er voorbij gegaan aan het feit dat wil je een probleem en in het bijzonder een financieel monetaire probleem oplossen, dan moet je dat bij de wortel aanpakken. En de wortel van het probleem is Bouterse samen met zijn dievengilde…Godsmolen maalt langzaam maar zeker..Dat is een natuurlijke wetmatigheid.Iedere dag komen we dichter bij het moment dat Suriname voor eens en voor altijd bevrijd zal zijn van de vloek Bouterse & co…en zelfs prof.mr.dr.drs ROBG gaat daar geen verandering in kunnen brengen met zijn oeverloos slapgelul.


  Maak melding

 32. Verder een perfect moment om de rassen kaart tevoorschijn te halen. Toch snapt een groot deel van de lezers niet hoe de situatur ervoor staat. Sommigen zien geld en denken goed. Klaar. We zien wel. Zalig zijn zij de bij de dag kunnen leven.


  Maak melding

 33. @ pico

  in andere landen heb je belastingvrije zones maar geen o.b. vrije zones.
  dus ergens is er wel een verschil tussen btw en ob.

  @ namie.
  mike tyson is of was in su .
  tijdens zijn verblijf werd hij omringd door talloze hindoestanen die met hem op de film en foto wilden.
  de situatie is niet helemaal zoals jij het beschrijft.
  ray zal heel wat rommel gezegd hebben over creolen , maar dat wilt niet zeggen dat zij een racist is.
  als je mij hoort praten over missie strontkaba , bouva , bouta enz dan zou je denken dat ik een grote racist ben.
  ben zelf een creool dus dat zou lastig zijn.
  breek me de bek niet open over sardjoe , adhin , abdul, parmessar ,doekhie enz want dan krijg ik alle hindostanen achter me aan die zullen zeggen dat ik een racist ben.


  Maak melding

 34. RobG.

  Je begint nu echt het lachtertje te worden op dit forum.
  Ik heb nog nooit een econoom meegemaakt als jij.
  Suriname in verschillende postings vergelijken met Saoedi Arabie gaat echt tien stappen te ver.
  Ik begin me zo langzamerhand af te vragen, waar jij je bul hebt gehaald in Nederland.
  Ik zal eens op de site van de RUG kijken of jij inderdaad degene bent, die je post te zijn, want die site is openbaar.


  Maak melding

 35. Mooi allemaal, maar wie haalt alle rijkdommen van de staat terug die door de vuile klootzakken door de jaren heen gejat is? Door VHP,KTPI,PL,NDP en consorten? En nu mag het volk bloeden terwijl die klootzakken hun luxe leven voortzetten.


  Maak melding

 36. Regering en Winston Wirth (Abba, zoals ik jou ken) dir. van de Belastingdienst, ik zou jullie willen adviseren om gelijk ook de onroerende zaak belasting mee te nemen in deze belasting flow.

  Een ieder die in bezit is van minimaal 5 ha grond zal een zekere onroerende zaak belasting moeten gaan betalen, want zo’n lap grond bezit je alleen voor economische doeleinden.

  En gaandeweg kunnen ze dit downsizen naar 3, 2 en 1 ha.

  Ergo, een ieder die tzt 1 ha grond bezit zal onroerende zaak belasting of een marktconforme canon recht hiervoor moeten gaan betalen.

  En al deze info (en nog meer) wil ik wel naar het IMF sturen om op te nemen in hun eisen jegens Suriname, want als
  de oppositie het durft dan kan ik het ook !

  As simple as that.


  Maak melding

 37. @Buck fouta

  Tyson is geen lieve jongen!En neen we gaan het helemaal niet erg vinden als je een Adhin,een parmessar ,een Doekhie bv aan het uitschelden bent ,Zij verdienen het!


  Maak melding

 38. Henk Molenaar2016

  pico
  @ Rampie BTW is hetzelfde als OB

  Beste Pico:

  BTW en OB zijn 2 heel verschillende belastingen…….
  ———–
  zie onderstaande link waarin het verschil met de Ned. BTW en Sur. omzetbelasting duidelijk is.

  http://www.suriname.nu/douane/begriprekenvoorbeeld.html

  Het zijn duidelijk 2 verschillende systemen.
  Het merkwaardige van sur. omzetbelasting is dat deze ook geheven wordt op ( dus de grondslag) opgelegde kosten, dus belasting op belasting..
  Er vindt geen verrekening plaats van de voorbelasting zoals in Ned.

  In de praktijk doet zich ook het fenomeen dominantie voor.
  Arbeid 10 % en goederen 8% ( kan ook omgekeerd zijn maar doet er niet toe).
  Je maakt een product met grondstof en arbeid.
  Is het verschil tussen die 2 factoren groot, dan hef je omzetbelasting volgens het tarief dat domineert.
  Voorbeeld. Product heeft 80% arbeid 20% grondstof, dan pas je het tarief van arbeid toe op het eindproduct.

  Er vindt , voor zover ik weet, geen verrekening plaats van de omzetbelasting die betaald is bij de invoer van de grondstof. Dit leidt weer tot dubbele belasting of belasting op belasting.

  Ik maakte mee dat een horeca instelling gewoon aan het eind van de rek. 10% omzetbelasting toevoegde. De prijs van het bier en de bami was al hoog maar daar bovenop kwam nog 10% .Of die afgedragen werd weet ik niet.

  Ik ga ervan uit dat men bij invoering van BTW , de omzetbelasting bij invoer afschaft.
  Het gaat er uiteindelijk om welk bedrag men wil binnenhalen, linksom of rechtsom. Wel dient men te bedenken dat belastingopbrengsten niet lineair en onbeperkt toenemen.


  Maak melding

 39. @Rampie, wanneer ga je terug naar su om te genieten van het duurder geworden leven…….., het verschil is wel dat Su je geen sociale dient uitkering gaat geven……dus pina gaat ook jou dan flink slaan!!!


  Maak melding

 40. Burleson
  Wanneer ray tegen je zegt, je bent een man naar mijn hart Dan wil die B.O.E.L.E.R. in je G.O..>>>O.L.O gaan ploeteren!
  Uitkijken je krijgt een douch sessie met ray en je mag de ZEEP oprapen!


  Maak melding

 41. Bouterse, bedankt!
  Bedankt dat je ons mooie land nu in de handen hebt gelegd van de grootste dievenbende ter wereld, het IMF!
  Kijk wat er met de Grieken is gebeurt, dat staat ons nu ook te wachten.
  Lekker bezig geweest Bouterse, kloot viool die je bent.


  Maak melding

 42. Henk Molenaar2016
  pico
  @ Rampie BTW is hetzelfde als OB
  Beste Pico:
  BTW en OB zijn 2 heel verschillende belastingen…….
  ———–
  Zie onderstaande link waarin het verschil met de Ned. BTW en Sur. omzetbelasting duidelijk is.

  suriname.nu/douane/begriprekenvoorbeeld
  3x w.toevoegen voor de link

  Het zijn duidelijk 2 verschillende systemen.
  Het merkwaardige van sur. omzetbelasting is dat deze ook geheven wordt op ( de grondslag) opgelegde kosten, dus belasting op belasting..

  In de praktijk doet zich ook het fenomeen dominantie voor.
  Arbeid 10 % en goederen 8% ( kan ook omgekeerd zijn maar doet er niet toe).
  Je maakt een product met grondstof en arbeid.
  Is het verschil tussen die 2 factoren groot, dan hef je omzetbelasting volgens het tarief dat domineert.
  Voorbeeld. Product heeft 80% arbeid 20% grondstof, dan pas je het tarief van arbeid toe op het eindproduct.
  Er vindt , voor zover ik weet, geen verrekening plaats van de omzetbelasting ( de Voorbelasting in Ned.) die betaald is bij de invoer van de grondstof. Dit leidt weer tot dubbele belasting of belasting op belasting.
  Ik maakte mee dat een horeca instelling gewoon aan het eind van de rek. 10% omzetbelasting toevoegde. De prijs van het bier en de bami was al hoog maar daar bovenop kwam nog 10% .Of die afgedragen werd weet ik niet.
  Ik ga ervan uit dat men bij invoering van BTW , de omzetbelasting bij invoer afschaft.
  Het gaat er uiteindelijk om welk bedrag men wil binnenhalen, linksom of rechtsom. Wel dient men te bedenken dat belastingopbrengsten niet lineair en onbeperkt toenemen.


  Maak melding

 43. @ Rampie en Namie,

  Je moet eens de Afrikaanse geschiedenis leren. Je staat je voor een trotse creool te zijn, maar je weet niet eens waar je vandaan komt.

  Hoe zou het toch komen dat er bij de tien armste landen ter wereld alleen maar Afrikaanse landen staan?
  Niet ieder Afrikaans land is gekoloniseerd geweest. En juist het overgrote deel van die landen behoren tot de landen die ver onder de armoedegrens leven. Waardoor? Langdurige oorlogen.

  Ik heb het al eerder gesteld: Het roven, verktachten, het moorden is genetisch bepaald bij de negroide bevolkingsgroepen.
  Hoeveel stammenoorlogen zijn er niet gevoerd voor uitsluitend het verkrijgen van een machtspositie? De grootste genocide na de Tweede Wereldoorlog is in Afrika uitgevoerd! 75 miljoen slachtoffers! Nou, fraai hoor, blijf maar trots op je afkomst.
  De leiders van het overgrote deel van het Afrikaanse continent hebben domweg niet het vermogen een land te besturen. Verblind door macht en vooral geld! Equatoriaal Guinee, Liberia, Angola en nog enkele andere landen zijn daar een voorbeeld van. Deze lijn is gemakkelijk door te trekken naar Suriname.
  De gevangenissen in de USA zijn voor 80% gevuld met negroide criminelen. Leg mij eens even uit hoe dat komt. En kom niet met dat eeuwige slavernij-gezever.

  Suriname heeft zijn portie ook gehad met de Binnelandse Oorlog. En waar ging die over? De macht over de cocaïne-exporten. Dus ook geld, want in dit soort landen is geld macht, en geen kennis.

  Daarom zullen het te allen tijde een broeinest van corruptie, intimidaties en uiteindelijk liquidaties blijven. Kijk vooral – de enkele positieve uitzonderingen daargelaten – naar Afrika. Falasha noemt Afika ‘een reus die slaapt’ maar dat doen ze al vanaf het begin der tijden. Volgens mij ligt Afrika in een coma waaruit het voorlopig niet ontwaakt.
  Zie je enige gelijkenis met Suriname?


  Maak melding

 44. @ fbi

  ik had je intelligenter ingeschat .
  deze laatste posting van je zit vol met cliches ..
  je hebt je niveau verlaagd naar een niveau dat ik niet van jou gewend ben.
  ik hoop dat het eenmalig is.
  ga aub niet op het niveau van rampie zitten.


  Maak melding

 45. @ Buck Fouta,

  Sorry,beste kerel, maar het is de naakte waarheid. Ik heb voor de begripvorming het in Jip-en-Janneke-taal geformuleerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.