Herdenking vliegtuigramp Suriname 27 jaar geleden

9

Suriname staat vandaag weer stil bij de grootste vliegtuigramp uit de Surinaamse geschiedenis. Een toestel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) stortte op 7 juni 1989 neer bij Zanderij, tijdens een landing bij mist op Johan Adolf Pengel International Airport. Alle negen bemanningsleden en 167 van de 178 passagiers kwamen om het leven, elf passagiers en een hond overleefden de ramp. In Paramaribo werd dit monument opgericht aan de Jaggernath Lachmonstraat. Het bestaat uit vier witte zuilen, met bovenop elke zuil de beplating van een vliegtuigmotor. Op de zuilen bevinden zich in totaal vier plaquettes met de namen van de slachtoffers.

vliegramp2016b

vliegramp2016
Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme heeft vanmiddag een krans gelegd bij het monument ter nagedachtenis van de 167 doden van de vliegramp van 7 juni 1989. De herdenkingsceremonie was georganiseerd door de Stichting Mondiaal Kleurrijk Voetbal. Het Kleurrijk Elftal, bestaande uit Surinaams-Nederlandse profvoetballers, verloor 15 spelers bij de ramp. Het team was onderweg naar Suriname.

9 REACTIES

 1. Wij herdenken de mensen, de bekende en minder
  bekende, die bij deze Trieste gebeurtenis zijn
  omgekomen.

  Omgekomen door een verziekt en ontverantwoordelijk
  beleid door de toenmalige leiding van dit land en van de toenmalige leiding van de SLM !

  De OVERLEVENDEN van de RAMP,
  LIJDEN nog steeds !!!

  Veel sterkte aan alle betrokkenen toegewenst !!!


  Maak melding

 2. Men mag dan wel eens het monument beter onderhouden, was daar april, schrok me dood hoe het daar bij stond, een schoffel doet wonderen!


  Maak melding

 3. Zo zie je maar weer, Goedkoop is duurkoop, dit komt door goedkope bejaarde piloot. Reisburo slm leert nooit af. Nu hebben ze een ouwe wrak gehuurd op de lijn Amsterdam- Paramaribo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.