Eigen drinkwater Kiiki van Iamgold Rosebel Gold Mines

8

Suresh Kalathil, General Manager van Iamgold Rosebel Gold Mines (m) afgelopen week samen met werknemers bij de ingebruikname van een watervulstation op het bedrijfscomplex in Brokopondo. De bijvulstations bevatten water dat door Rosebel zelf geproduceerd wordt uit waterbronnen op het bedrijfsterrein. Met de productie en distributie van haar eigen drinkwater ‘Kiiki’ wordt het milieu in Suriname aanzienlijk minder belast. Op dit moment heeft Rosebel negen actieve waterbronnen. Uit deze bronnen produceert Rosebel jaarlijks circa 200.000 m3 water voor eigen gebruik.Rosebel-water2[Jerry Finisie (l) en Suresh Kalathil (r), respectievelijk Sustainability Manager en General Manager van Iamgold Rosebel Gold Mines (Rosebel)]

Bekijk ook:

8 REACTIES

 1. Wanneer krijgen de bevolking groepen in de omgeving van de mijn activiteiten ook het zelfde water en huizen .

  Wij zijn tegen onmenselijk gedrag van bedrijven anno 2016 .


  Maak melding

 2. Een mooi initiatief.
  ook het terug dringen van PET.

  IAM gold doet veel voor de gemeenschap in de omgeving,

  en lijkt het mij mooier als er een VOORSTEL komt dit verder uit te breiden naar de omgeving.


  Maak melding

 3. @ Oom Bert,

  KRIJGEN? De tijd van gratis is voorbij! Wen er maar aan. Rosebel heeft genoeg sociale projecten uitgevoerd voor die ondankbare honden daar. Eerst het goud van je concessie jatten en vervolgens vragen om gratis water en huisvestiing? Give me a break!


  Maak melding

 4. @FBI,

  Lees eens opnieuw om hoeveel kubieke meter water het gaat. Niet gering!! Als je zonder vergunning een paar bomen van je eigen grond kapt of een paar kwikwie’s van je eigen sloot vangt ben je al strafbaar en dit mag zomaar zonder vergunning? Raar.


  Maak melding

 5. FBI @ zij zullen voor betalen , leg het eerst aan , niet eerst tonnen aan GOUD menen ,en de bevolkings groepen niet eens water kunnen aanliggen al 15 jaren .


  Maak melding

 6. @ Oom Bert,

  Dit water is eerst en vooral bestemd voor de werknemers. De rest drinkt hun door zichzelf met kwik vervuilde kreken maar leeg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.