Centraal Hoofdstem Bureau reageert op kwestie Sapoen en Chitan

83

Raymond Sapoen (l) en Diepakkoemar Chitan (r) donderdag op een buitengewone vergadering van De Nationale Assemblee ter gelegenheid van de viering van 150 jaar volksvertegenwoordiging in Suriname. Het Centraal Hoofdstem Bureau is van plan vrijdag bekend te maken of en hoe zij zal voldoen aan een gerechtelijk vonnis waarin de terugroeping van Sapoen en Chitan uit het parlement wordt onderstreept. Een rechter oordeelde vorige week dat het bureau moet voorzien in de vervanging van de twee dissidenten van oppositiepartij Pertjajah Luhur (PL). Het tweetal verloor alle partijsteun nadat zij eigendunkelijk in zee ging met de coalitie.

Bekijk ook:

83 REACTIES

 1. Wat is het CHS? O ja, dat clubje NDP-ers dat door middel van frauduleuze en corrumptieve handelingen ervoor gezorgd heeft dat Bouterse aan de macht is gekomen! Schandelijk zootje. Opdoeken, die handel.


  Maak melding

 2. Soso fraude by chs al v de verkiezing!
  Is e ndp club daar en dat mag niet!
  Brunsie heeft gelijk waat de ndp is heerst
  Er fraude brada!
  Dora heeft ook gefraudeerd met de verkiezing v moordenaar daarom is ze beloond met min post!
  Su is momenteel in tep en roer! Paniek!
  Verhoging alla dol! Sa ey psa jongu!!!


  Maak melding

 3. @ bowie
  voor straf heeft die rolstoel dora op dr platte bek gegooid.
  er lag een hele deuk in het asfalt.

  toch vond ze het nodig om te klagen over de gebrekkige voorzieningen in geneve .
  die klap op dr dikke bek is hard aangekomen want ze is direkt vergeten hoe de situatie in suriname is.
  ik hoop dat ze die prado ook vergeten is.


  Maak melding

 4. Oprotten met bouta en crew…chs is een bolwerk van de ndp. Deze lieden moeten door het IMF met verplicht ontslag gestuurd worden en niet die arme ambtenaren.


  Maak melding

 5. Twee paars verworden volksverlakkers die eruit zien als paarse roofvogels. Wie eenmaal besmet zijn geraakt met het paarse misdadig corrupt virus verworden paars bezeten dwazen, waar het alleen maar gaat om eigen zakken vullen. Ondertussen schijten vele oerdomme ndper’s zich dagelijks een buffel hoe paars te overleven….en dat is misdadiger worden.


  Maak melding

 6. Het Chs reageert op de kwestie Sapoen en Chitan, dit verlengstuk van die corrupte paarse kliek, heeft dezelfde atetude als de rest van dat paarse geboefte, namelijk wet en recht vertrappen, en dan loopt Dora het mensenrechtenvraagstuk waaronder de amnestiewet te verdedigen, wat ook een onrechtmatige handeling is geweest, ze heeft zich in ieder geval behoorlijk belachelihk gemaakt, waardoor Suriname nog meer ongeloofwaardig is over gekomen.


  Maak melding

 7. Jennifer van Dijk-Silos wijst op gebrekkige faciliteiten VN in Genève? Een minister van justitie kiezen die niet op eigen benen kan staan, om het land tevertegenwoordigen? (gewoon te dik) is toch een afgang.Waar haalt deze mislukte NDP salon communist het gore left.‘Rechterlijke macht heeft alle ruimte voor vonnis Decembermoorden’ Dezelfde Rechterlijke macht die op aandringen van de DB NDP verraders van het communisme (redi moesoes) tegen het Surinaamse grondwet in een amnestiewet heeft aangenomen, enkel en alleen om de moordenaar Bouterse uit de gevangenis te houden! Dit dacht Pinochet van Chili ook, maar werd op z’n 90tig toch nog in de gevangenis gegooit.


  Maak melding

 8. @ Pinochet van Chili.

  In Chili wordt het recht, door de Rechtelijke macht nog gehandhaafd, in Su wordt het juist vertrapt vandaar !
  In Su zegeviert de corruptie boven het recht, dat is het probleem.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Ook Silos leidt aan het besmettelijke NDP a no mi syndroom! Ze verweet haar assistent dat hij geen ervaring had met het duwen van mensen in een rolstoel nadat ze op haar bek was gevallen. De organisatie en het land kregen ook een veeg uit de pan dat er geen rekening wordt gehouden met mensen met een beperking. Alsof Suriname die voorzieningen wel heeft voor die doelgroep. Zelfs zonder beperking ga je in Suriname iedere keer bijna op je bek met die kapotte stoeptegels en in nagenoeg geen enkel overheidsinstelling zijn er voorzieningen voor deze mensen . in die brokopernasi van Bouterse kom je nergens in een rolstoel.
  Haar val uit de rolstoel staat symbool voor de rechtstaat Suriname en het moreel van een grote groep Surinamers. Het CHS gaat vandaag formeel de rechtstaat de laatste genadeslag toedienen Door het vonnis naast zich neer te leggen. Maar Bouterse overspeelt zijn hand. DE KRUIK GAAT TE WATER TOT IE BARST, want WE ZIJN MOE!!!!………………………..


  Maak melding

 10. Dora aka silos heeft fraude gepleegd met
  De verkiezing v baas en nu wordt er ook
  Een soort fromoe spel daar gespeeld
  By chs die een bolwerk is v ndp.
  Dat mag niet. Su is echt in gevaar.
  In welk land hoor j dat e rechtervonnis
  Naast zich wordt neergelegd? Alleen in
  Su. Tof boi. Intussen is het land in paniek.
  Het volk wordt door moordenaar uitgeperst
  Netals e citrus! Dit kan niet!!! Hup op straat e ieder!!!!


  Maak melding

 11. Schaamteloze kerels zijn het om op de dag van het 150 jarige Parlement aanwezig te zijn.

  Gelukkig hebben ze in toespraken van de oppositie die van een heel hoog niveau was in vergelijking met het gewauwel van awarie domri, Miesiekaba, flink de waarheid te horen gekregen.

  CHS toon je respect voor de rechtsspraak en laat deze overlopers hun biezen pakken of laten jullie je door corruptie en opportunisme leiden??


  Maak melding

 12. By crimineel en moordenaar bouta is alles
  Mogelijk baja. Frauderen vonnissen naast
  Zich neerleggen etc. Bouta heeft hebzuchtige
  Sapoentje en zijn maatje $2 miljoen betaald
  Om somo te breken brada na wang betrouwbare
  Bron foe baas verterie dja!
  Sapoentje is letterlijk blind geworden
  V zoveel geld en ook nog e brad nieuwe
  Auto ook v chitan.
  Dit alles met staatsgeld!
  Daarom ook is su skeeeeeeeeeer!!!!!
  En het volk moet v dit soort schandalen
  V moordenaar betalen!
  Bouta ik wil schijten in uw gezicht!!!!!
  Ongeschoolde aap!
  Kijk in wat v shit u su heeft gestort man!


  Maak melding

 13. Wan fu den boen Winti fu Kondre, wan’f den uwru Kra trowe Dora a tap eng bek in Geneve. Verstang bun, na wan jéjé tori psa drape. Na wan strafu a kisi fu a lé san a go vereter’ drape.
  Een wonder dat ze haar snuit niet heeft gebroken.
  Ook de straf die ze verdient voor haar aandeel in de verkiezingsfraude zal zij niet ontlopen.


  Maak melding

 14. Barnie of Barbie, in geen enkel democratisch land bestaat er een wet waarin parlementariërs worden gedwongen om de zetels bij onmin met de partij.Alleen in Suriname is dit mogelijk.Het gaat om het democratisch recht van elke gekozen parlementariër om in coalitie verband of als individu achter het partijprominenten te staan of niet. In het Nederlandse parlement speelt nu de kwestie van de 2 Turkse parlementariërs die afstand hebben genomen van de partij en een eigen fractie zijn gaan vormen.

  De PVDA kan de zetels van deze 2 dissidenten opeisen.Dat zou in alle democratische landen in Europa en daarbuiten tot grote verontwaardiging leiden. Nu bij 150 jaar parlementaire geschiedenis van Suriname moet je maar eens stil staan bij de verkrachting van het democratisch recht in Suriname van de individuele parlementariër.

  Jij en alle Suriname haters inclusief de tandeloze Hans hoeven het niet eens te zijn met mijn standpuntbepaling.Vooral die Hans kent de parlementaire geschiedenis van zijn eigen nest niet.Hij mag op een inburgeringscursus gaan bij Surinamers,Turken, Marokkanen of Afrikanen die wel weten dat een Terugroep wet in conflict is met de democratische principes en regels.Hoe het hoort kan je aanschouwen in het Nederlandse parlement met de 2 dissidente Turkse parlementariërs.


  Maak melding

 15. Bij de CHS zitten enkel bouta hielenlikkers, ze hebben gefraudeerd waardoor bouta weer heeft gewonnen.

  Het hele kiesstelsel is een racistisch stelsel. Hoe kan een stem uit het oerwoud meer waard is dan een stem in de stad?

  Als ik vanuit de stad verhuist naar het oerwoud en ik ben geen marron is mijn stem meer waard????

  Deze stelsel is bedacht door een racist die een bepaalde partij de mogelijkheid biedt om de verkiezingen te winnen.

  In elk land heb je minderheden. In Amerika is de stem van een afro ook niet meer waard dan die van een blanke?


  Maak melding

 16. Net 2 onbeschaamde gasten die Sapoen en Chitan,2 schoften
  Als ze niet van de ndp waren dan zou het vonnis wel eerbiedigd worden. Maar het zijn ndpers en ze spelen hun Eigen rechters.Met bouta als hun lijder durven ze van alles dat NIET mag!!
  Het CHS ook voor het gerecht slepen voor het niet houden aan vonissen uitgesproken door een rechter.Je mag raden van wie CHS het vb overneemt,ja juis van de ndp!!


  Maak melding

 17. @Robg, de democratie wordt verkracht door bouta himself……door niet te willen verschijnen bij de rechtbank om zich ye verantwoorden voor de decembermoorden…….in elk ander land op de wereld zou dit geeist worden………….alleen in Su niet!!!!


  Maak melding

 18. Als je in Suriname de pech hebt om partij te zijn in een juridisch conflict met Paars als tegenpartij, dan mag je het onder de huidige machtsverhoudingen in het land vergeten dat je in het gelijk gesteld wordt. En mocht je, wat bijna ondenkbaar is, in het gelijk gesteld worden door een moedige rechter, dan negeert het tuig de rechterlijke uitspraak zonder meer en je kan er vervolgens niet veel tegen doen.


  Maak melding

 19. @RobG
  Als het volk ze daar heeft gezet dat wil zeggen dat het volk de power heeft om ze te doen verdwijnen Het volk heeft op de stoelen daar in het parlement Niet met cetabever lijm bewerkt,,en cetabever staat voor..LAAT NOOIT MEER LOS,dat weten wij en deze 2 onbeschaamde fosielen gedragen alsof hun zitplaatsen juist met cetabever is besmeurd!
  Deze twee moeten vanzelf opstappen als ze een grammetje aan eer en respect nog hebben,het volk wil ze niet daar en de rechter heeft het bepaald!!
  Kom niet met je PVDA want ik kan je gelijk zeggen dat de pvda een lijder als bouta nooit in hun parlement zou hebben!!


  Maak melding

 20. RobG..Onder welke steen ben jij vandaan gekropen?? ” verkrachting van democratisch recht”!!?? Look who’s talking over verkrachting van democratisch recht..NDP’ers en Boutisten mogen het woord democratie niet in de mond nemen..Ze Lappen wet en recht al 36 jaar aan hun laars..Kijk maar naar hun antecedenten en staat van dienst..
  Nu ga jij(RobG) ook nog voor een rechter bepalen hoe hij vonnis moet wijzen omdat het niet in het voordeel is uitgevallen van jouw boevenpartij..Als dat wel het geval was zou je anders lullen.. Maar ach..hypocrisie is jouw soort ook totaal niet vreemd..
  Wilgo Valies doet er goed aan om die andere gatlikker van Bouterse , Nerkus buitenspel te zetten met zijn nieuwe Alliantie vakbond.ik hoop dat al het onderwijsgevend personeel zich bij deze bond aansluit.. Een vakbondsleider die een overeenkomst ondertekend zonder eerst zijn achterban te consulteren is niet alleen geen knip voor de neus waard, maar is ongetwijfeld omgekocht Door de tegenpartij..Oftewel de Nationale Dievengilde Partij..


  Maak melding

 21. @RobG
  U blijkt geen idee te hebben hoe een en ander functioneert met u vergelijking:

  In veel landen worden parlementsleden min of meer op eigen naam gekozen en hebben ze een eigen achterban binnen een politieke partij.
  In democratieën is het zo dat een gekozen parlementariërs zonder last of ruggespraak zijn rol vervuld. Dit is om te voorkomen dat men in gewetens noot gedwongen kan worden ergens voor te stemmen. Dat lost zich in het algemeen binnen de fractie netjes op zonder dat wij er lucht van krijgen.
  Kandidaten voor een (grote) partij gaan langs heel wat selectie filters en langs partij baronnen (PvdA) voor dat ze kans krijgen op een lijst te komen. Om op een lijst te komen onderteken je het programma en voor afstand van de zetel zodra je het programma niet onderschrijft.

  De mensen die zich met behoud van zetels afscheiden tonen aan dat de partij een fout gemaakt heeft met hun kandidatuur. Om geen extra gezichtverlies te leiden (persmuskieten zitten er boven op) maakt men formeel geen werk van de terug vorderen van de zetel.

  In Suriname is gezien de versnippering en de heel scherpe lijnen in de DNA overlopen, zonder politieke ideologische onderbouwing, standaard politiek geworden.
  Het wordt voor de persoon interessant om de eigen partij ideologie te verraden en over te lopen.
  Dat er dan wetten gemaakt worden die dit fenomeen tegen gaan is logisch omdat overlopen keizers bedrog veroorzaakt.

  Gezien de het aantal stemmen op Sapoen en Chitan is duidelijk dat zij de kiesdeler in hun district niet gehaald hebben en het dus geen op eigen naam en faam gewonnen zetels zijn. Indien zij zich binnen hun partij niet kunnen vinden in de partijlijn zullen zij zich via de structuren van de Partij hun democratisch recht de aandacht vragen voor hun doelen en niet door de partijlijn te verraden en gemene zaak maken met de Partij die zij voordien bestreden.

  De terug roep wet is democratisch ontstaan net als de gewijzigde amnestiewet.

  beste RobG u shopt naar behoeven in regels. terug roep wet is slecht want het komt niet uit, de amnestie wet is prima want die komt wel uit.


  Maak melding

 22. by the way: hoe is onze minister van justitie terug op haar benen terechtgekomen na die val? wie heeft haar kunnen oppikken? dat is een zware taak geweest.
  hier en daar wel gehoord dat zij niet lang kan lopen, zo te zien is dat tot nu toe niet nodig geweest. zij heeft nu 10 – 15 minuten moeten lopen en dat ging niet. hmm!
  hoe zit het met die assistent? die is zeker ook niet gewend ministers rond te dragen in rolstoelen. wellicht had zij een persoonlijk begeleider moeten kiezen, of twee.

  ik had haar graag languit op de straat in Europa zien liggen: minister van justitie kust de grond…


  Maak melding

 23. sapoen en chitan denken er inderdaad niet aan de eer aan zichzelf te houden. dat hoeft ook niet want eer kent het parlement niet echt zo. zeker niet wanneer ze ruiken aan de onderbroek van de baasjes.

  vanavond weer: pe a moni de?


  Maak melding

 24. Mensen jullie moeten RobG met rust laten, de vakantie in Frankrijk heeft hem niet goed gedaan.
  Hij heeft ernstige zonnesteek opgelopen en daardoor, is zijn verstandelijke vermogen is verder aangetast.

  Sari tori


  Maak melding

 25. In Nederland kent men het verschijnsel Terugroepwet niet.
  Ook al komen kanditaten voor op een lijst van een bepaalde politieke partij worden zij als individu gekozen en niet als partijlid. Dit wordt weleens vergeten.

  Daarom kunnen parlementariërs die uit hun fractie stappen of worden verwijderd als een- of meermansfractie verder gaan tot de volgende verkiezingen. De partij kan wel willen dat zij hun plaats beschikbaar stellen maar kan dit niet afdwingen.


  Maak melding

 26. @Get a life
  Ja het volk kan druk uitoefenen op je totdat je besluit op te stappen en je stoel ter beschikking te stellen aan competente persoonijkheden . Nadat een rechter vonnis heeft gesproken dat luidt;hallo weg wezen..dan moet je die respecteren,Je gaat daar toch niet als een onbeschaamde schoft zitten terwijl het gedachte…mijn God het volk houdt niet van mij…..ergens in de achterste in kop speelt als een taprecorder.Dan maar de eer aan je zelve houden en wgwezen ,juist deze stap zal je een waardering kunnen opleveren en niet als je blijft hangen in het parlement als hangjongeren.


  Maak melding

 27. @Dre
  Ik vraag me af waarom keer op keer Suriname belachelijk wordt gemaakt door de ndpers!
  Als het aan Dora had gelegen dat zou haar busje het gebouw binnen zijn gereden en geparkeerd naast haar stoel staan !!
  Ik vraag me af waarom surinamers een persoon afvaardigen die niet eens 10 minuutjes kan lopen en bovendien niet vergeet te vallen uit een rolstoel.En in Suriname wil ze de oorlog verklaren aan alles en iedereen die beweegt, Het lijkt alsof ze je achterna rent ,…ahum ze raced je voorbij in haar rolstoel maar niet na een aantal keren gevallen te zijn . En wie rapen haar ,,,Juist ja ..een HIJSTER.


  Maak melding

 28. Zolang DDB en de gangsters het voor het zeggen hebben in Suriname, zal er geen vooruitgang in Suriname komen.

  Suriname bevindt zich weer in een slavernij periode. Suriname is net als Haïti armoede, verder net als Noord-Korea, Equatoriaal Guinee, Zimbabwe, vele moslimlanden in het Midden-Oosten, Cuba, Venezuela. De dictator, gezin, familie en de rovers/adviseurs die schatrijk zijn, de dienst uitmaken en het volk straatarm is, monddood is, op commando moet klappen, huilen enz.

  Hard maar waar. Wie wil nu in zo een bananenlandje wonen in de 21 ste eeuw? Zie de paarse kakkerlakken, met paarse t-shirt, paarse petjes, paarse vlaggen, die allemaal honger lijden, niet de 18000 volkswoningen hebben gekregen, schoolmaaltijden, waaraan de rovers rijk worden, bustarieven, broodprijzen, EBS, enz.

  Sranansma oe wiki

  Jaag DDB en de rovers weg.

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 29. pl heeft weer de zaak van vandaag gewonnen tegen de
  overlopers!!!!!!!
  somo gefliciteerd!
  laat sakapoen en chitos die 2 brand nieuwe prados
  en $2 miljoen teruggeven aan de staat!
  is geen geld van moordenaar maar van arme su volk!!!!!!!!!!!
  TOFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
  karma ey teki opa bouta baja!!!!!!!!
  bouta 8 dec. achtervolgd u ook!


  Maak melding

 30. Kij naar de foto. Twee gehavende personnen die tot in hu ziel beschadigd zijn. Ze willen wel dolgraag opstappen, maar mogen het niet van hun baas Bouta, die ze gebruikt als pion.
  Tsja, als je je je ziel verkoopt, verkoop het dan niet aan Rosemary’s child.


  Maak melding

 31. BREAKING NEWS!!!!!!! SOMO WINT OPNIEUW RECHTSZAAK TEGEN DE 2
  OVERLOPERS!!!!! OVERLOPERS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!VOORGOED en altijd GEEN parelemtariers meer!
  sapoen was te hebzuchtig voor $2 miljoen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  SOMO HEEFT SAPOEN ONTKLEED EN CHITAN OOK!!!!
  SLAG OP SLAG GIE MOORDENAAR!
  NA KARMA!!!!!!!


  Maak melding

 32. RobG

  “Barnie of Barbie, in geen enkel democratisch land bestaat er een wet waarin parlementariërs worden gedwongen om de zetels bij onmin met de partij.Alleen in Suriname is dit mogelijk.Het ..”

  Rob G …
  ter info …https://nl.wikipedia.org/wiki/Terugroeping

  Zoals u ziet.. in meerdere landen mogelijk, ook Venezuela.

  Overigens moet u niet vergeten, de wet geldt voor iedereen en niet voor een specifieke partij zoals u ons wilt laten geloven..
  net als mensenrechten overigens..
  Enfin.. bovenstaande is u al eerder/vaker gezegd door anderen.


  Maak melding

 33. -Beste mensen, geen getrouwtrek meer, Somohardjo heeft de strijd gewonnen.

  = 6 mei
  CHS verliest kort geding, Sapoen en Chitan worden teruggeroepen

  Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) moet uitvoering geven aan het eerder gewezen vonnis waarin de assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan worden teruggeroepen.

  Kortgedingrechter Marie Mettendaf zei zojuist dat het er geen grondslag is gevonden om het eerdere vonnis af te wijzen zoals het Centraal Hoofstembureau heeft geëist. Mettendaf zei dat het eerdere vonnis duidelijk is en moet worden uitgevoerd. Verder zal het CHS de proceskosten moeten betalen.

  PL-bestuurslid Hendrik Setrowidjojo zei na de zitting dat het vonnis duidelijk is. Vanaf de verkiezing is het gebleken dat Chitan en Sapoen geen leden meer zijn van de PL. Ze hebben het laten merken in hun handelingen.

  Setrowidjojo zei dat Sapoen en Chitan een vernieuwingsbeweging hebben opgericht en hebben gezegd dat ze de partij niet meer gaan ondersteunen.

  In deze uitspraak heeft de rechter besloten dat het eerder uitgesproken vonnis van kracht is en dient te worden uitgevoerd. Barkat Mohabali uit Wanica (VHP) zal Sapoen opvolgen, terwijl Prim Sardjoe uit Saramacca (NPS) Chitan zal opvolgen.

  Als het vonnis niet wordt uitgevoerd, zal er een dwangsom van SRD 10.000 per dag betaald moeten worden met een maximum van SRD 500.00


  Maak melding

 34. Condoleance aan het paarse volk .
  Nu zijn jullie dubbel en dwars in verlegenheid gebracht,Als Sapoen en Chitan na een vonnis direct opgestapt waren zou de vernedering niet zo groot zijn geweest!!

  Als het een Somo kost om de strijd te winnen dan maar Somo en hij heeft niet teleurgesteld!!!
  Ik heb daarom geen spijt dat Somo binnen de V7 zijn plaats heeft gemaakt.
  Hup ,hup .Somo.


  Maak melding

 35. Sapoen en Chitan wilden wel pstappen, maar werden gegijzeld door baas Bouta, die hen als z’n pionnen gebruikt. Ze mochten en mogen niet opstappen van hun baas.


  Maak melding

 36. Gast x

  RobG

  “Barnie of Barbie, in geen enkel democratisch land bestaat er een wet waarin parlementariërs worden gedwongen om de zetels bij onmin met de partij.Alleen in Suriname is dit mogelijk.Het ..”

  Rob G …
  ter info …https://nl.wikipedia.org/wiki/Terugroeping…

  Zoals u ziet.. in meerdere landen mogelijk, ook Venezuela.

  Overigens moet u niet vergeten, de wet geldt voor iedereen en niet voor een specifieke partij zoals u ons wilt laten geloven..
  net als mensenrechten overigens..
  Enfin.. bovenstaande is u al eerder/vaker gezegd door anderen.


  Maak melding

 37. RobG,

  Die gasten van de PVDA zijn niet overgelopen maar ze hebben een eigen fractie.

  Van die positie kunnen ze het beleid gedogen/ondersteunen,


  Maak melding

 38. RobG.

  Ik heb een heel simpele vraag aan jou.
  Ik zie in dit mooie land dingen gebeuren, die je de tranen in de ogen doen springen.
  Op het staatsrechterlijke gedeelte van jou ga ik niet meer in.
  Dat heeft JoJo al gedaan en zeer gemotiveerd.
  Mijn vraag aan jou is of de regering Bouterse alleen maar heil en zegen brengt over ons land of misschien ook nog iets helemaal fout doet.
  Ik heb al vaker gepost, dat economen doorgaans zeer flexibele mensen zijn.
  Ben jij nu zo star in je denken, dat je alleen maar denkt, dat onder deze regering de heilstaat, want zo noem ik het zo langzamerhand maar, tot stand kan worden gebracht ?
  Ik ben iemand, die uitgaat van het principe, dat ieder mens en dus iedere regering fouten maakt.
  Bij jou wil dat er blijkbaar niet in als het het gaat om onze huidige regering.
  Het lijken wel goden voor jou en dat terwijl je telkens vanuit Nederland post en de realiteit hier niet aanvoelt.
  Ik heb je al vaker uitgedaagd naar hier te komen om de praktijk van alledag te bekijken en de meningen van de Surinamers in het algemeen te beluisteren.
  Die ziet er anders uit, dan jij ons wilt doen geloven.
  Misschien zou je daarin aanleiding vinden om je mening bij te stellen.


  Maak melding

 39. Wanneer zelfs rechters de rechtstaat verkrachten omwille van partijpolitieke belangen dan mogen wij als Surinamers het ergste vrezen, wie zijn wij als gewone burgers, wat voor vertrouwen moeten wij nog hebben na deze facade in de rechtstaat en de rechtspraak. Dit kan onmogelijk zomasr gepikt worden door rechtgeaarde Surinamers die zullen de rechtstaat met hand en tand moeten verdedigen. Ik zeg chs niet mee akkoord gaan, deze gasten zijn op de lijst van v7 geplaats en alleen v7 kan ze terugroepen, punt uit.


  Maak melding

 40. hé hé eindelijk heeft ,,,,het recht ,,,,,recht gevierd..

  de heren sapoen/tjitan zijn voor altijd terug gefloten en mogen naar huis..

  nu de hoofd verdachte moordenaar voor het recht slepen en zie de resultaat..

  eindelijk wat lucht in de eerlijkheid..


  Maak melding

 41. trouwens de kieswet moet per direkt aangepast worden dat alleen partijen aan de verkiezingen mogen meedoen en geen groepen van partijen a la v7 want dit is is je reinste kiezersbedrog die plaatsvind.

  Als v7 in deze facade geen rol speelt volgens de rechters hoe verklaren ze dat een vhp’er en nps’er de vervangers zijn en geen pl’er.


  Maak melding

 42. Domme barnie je zegt het zelf de gasten van pvda hebben een eigen fractie, in Suriname is dat onmogelijk. De twee hebben duidelijk aangegeven dat ze van pl zijn, hoezo overgelopen hebben ze ooit verklaard ndp’er te zijn.

  In Suriname ben je blijkbaar een slaaf van de voorzitter, als je niet doet wat hij zegt kan je worden teruggeroepen, de volkswil wordt gewoon vertrapt door politieke rechters, dit is nou het probleem.


  Maak melding

 43. @ Moeder

  Wat Sapoen betreft ben ik niet bang, maar voor Chitan heb ik eerlijk gezegd mijn twijfel !!!!!

  @ Ray.

  De Paarsen zijn gaan vissen, en misschien daarna met de vissen zwemmen, verzopen !!!!
  In dat geval geen nood, het wordt dan tijd dat ze één voor één dat doen.
  En wij maar denken dat die Paé dom is, het tegendeel is bewezen.

  @ Ciochise.

  Al staat RobG voor de vuurpeloton, gaat hij zijn mening niet veranderen als het om zijn Baas gaat !
  Hij en de Baas zijn een Siamese tweeling, en hij is geboren met zijn hoofd in Baas zijn hol, ze wilden hen scheiden maar de kans dat ééntje kwam te overlijden was zeer groot.
  Vandaar dat ze het zo hebben gelaten met alle consequentie van dien.

  Sari tori

  Jacko ( Jacques )


  Maak melding

 44. HALLOOOOOOO PROF.MR.DR.DRS ROBG…BEN JE ER NOG???? HEB JE JE TICKET AL GEKOCHT OM BIJ DE EERSTVOLGEMDE RECHTZAAK HIEROMTRENT ALS RECHTER TE GAAN FUNGEREN????
  KAN JE ONS WEER EEN WETENSCHAPPELIJKE UITEENZETTING GEVEN WAAROM OOK DIT VONNIS NIET KLOPT?? OF IK HEB EEN BETER VOORSTEL: LAAT BOUTERSE ALLE RECHTERS VERVANGEN EN ZIJN ADVISEURS MET JOU AAN HET HOOFD DE ZITTENDE MAGISTRAAT LATEN BEMENSEN…
  PANNEKOEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 45. Sapoen en Chitan nu zijn jullie ook werkloos geworden .

  Wanneer gaan mensen van NDP overlopen naar een andere partij .

  Waarom zijn jullie niet voor de verkiezing overgelopen .

  Bouterse zal jullie tot adviseur maken .

  NDP schrijf altijd geschiedenis ,zeg Limbo op radio SRS .


  Maak melding

 46. Nospang die probeerd het hoor names de NDP;Hij probeerd aan DAMAGE CONTROL te doen op zijn snelst
  Hallo Nospang iedere Surinamer weet dat Sapoen en Chitan daar voor de formaliteit zaten voor de PL,ze behartigden intussen de belangen van de NDP.! En Somo had gelijk om ze er uit te schoppen !


  Maak melding

 47. @JZwartmans
  Wat Somo gedaan heeft gekregen is prijzenswaardig.
  Hij heeft gevochten voor zijn zaak volgens de wetten en de zaak gewonnen.
  Hoera voor Somo.


  Maak melding

 48. Domme ray, iedere Surinamer weet ook dat de 2 op een v7 lijst zijn geplaats en gekozen en geen pl lijst, hoe kan het dat pl ze terugroept en niet v7, ergo hoe kan het dat 2 andere v7 leden die ook op de lijst stonden daar geplaats worden. Als chs dit standpunt blijft aanhouden, kan geen enkele rechter daar wat aan doen, chs is hoeder van de kieswet en die vind dat de twee dna leden niet op de juiste manier zijn teruggeroepen. Dit kan een patstelling worden waar niemand verder uit komt. Komt nog bij dat alleen chs gevonnist is en niet de DNA, die kan doodleuk als standpunt nemen dat er geen vacature is want de twee zijn gekozen dna leden, dan begint het hele facade weer.


  Maak melding

 49. Enne het is al zover, Somo roept DNA voorzitter op om vonnis te respecteren. Dit terwijl de DNA geen enkele partij is in dit vonnis. Dit is een vonnis richting chs, die nogsteeds niet heeft bepaald dat er een vacature is, dit is de chaos die men probeerd te creeren, maw de DNA voorzitter zou de kieswet overboord moeten gooien, Sapoen en Chitan die stappen naar de rechter dat de kieswet niet wordt nageleefd, de rechter kan niet anders besluiten dan ze in het gelijk te stellen, want de Chs heeft niet aangegeven dat er een vacature is die ingevuld moet worden en het hele cirkel is rond.

  maw de DNA voorzitter is in overtreding als ze deze twee gekozen leden nu niet meer uitnodigt.


  Maak melding

 50. Een volk dat voor tirannen kiest zal meer dan lijf en goed verliezen dan dooft het licht

  Sapoen en Chitan hebben zilver penningen gehad nadat ze waren overgelopen naar NDP. Hoepelen jullie op volksverraders, overlopers, judas, enz

  Het volk kan hun nu nawijzen, naroepen, zoals: Judas, overloper, onbetrouwbaar, aan je eigen belang denken i.p.v. aan het algemeen belang van het Surinaamse Volk.

  Gaan jullie nu tomaten planten. Ik zou het Surinaamse Volk aanraden de tomaten van deze overlopers niet te kopen.

  Mop:
  vraag: Hoe heten die twee overlopers van PL naar de NDP?
  antwoord: ik ken ze niet.

  Hoogmoed komt voor de val.

  Laat dit een les zijn voor een ieder, die zich niet aan de grondwet van Suriname en internationale verdragen willen houden en van Suriname een bananenlandje willen maken. Ze zullen allemaal vroeg of laat aan het kortste eind trekken, zie:

  – Hitler. zie ook einde
  – François Duvalier (Port-au-Prince, 14 april 1907 – aldaar, 21 april 1971), bijgenaamd Papa Doc, was president en dictator van Haïti.
  – Jean-Claude Duvalier (Port-au-Prince, 3 juli 1951 – aldaar, 4 oktober 2014), bijgenaamd Baby Doc, was een president en dictator van Haïti.Baby Doc
  – Idi Amin Dada Oumee (Koboko, ca. 1923-1928 – Djedda, 16 augustus 2003) was van 1971 tot 1979 dictator in Oeganda. Zijn regeringstijd was een van de bloedigste in de moderne Afrikaanse geschiedenis. Hij droeg de bijnaam slachter van Afrika; zijn bewind kostte circa 300 000 mensen het leven.
  – Maurice Rupert Bishop (Aruba, 29 mei 1944 – Fort Rupert, 19 oktober 1983) was een politicus uit Grenada.
  – Manuel Antonio Noreiga Moreno van Panama
  – Saddam Hoessein Abdu al-Majid, geboren 28 april 1937 – Bagdad, 30 december 2006) was van 16 juli 1979 tot 9 april 2003 de vijfde (niet democratisch gekozen) president van Irak. zie zijn einde.
  – Mohammed Hosni Said Moebarak el Meselha, 4 mei 1928) is een Egyptisch politicus en was van 1981 tot 2011 president van Egypte.
  – Muhammad Muammar Gaddaf van Libië, Geboren: 7 juni 1942, Qasr Abu Hadi, Libië, Overleden: 20 oktober 2011, Sirte, Libië

  Dit zijn enkele voorbeelden waarnaar het Surinaamse Volk moet kijken om te zien hoe het met zulke luitjes afloopt. Laat dit een goede les zijn voor alle Surinamers.

  Een democratische rechtsstaat is het beste systeem waarin een mens kan leven. De wetgevende macht, de uitvoerende macht, de rechterlijke macht, de grondwet van dat land en internationale verdragen. Niemand staat boven de Grondwet en Internationale verdagen.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Leve de democratische rechtsstaat, de grondwet van Surname, Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht en internationale verdragen

  DDB en de rovers oe tik oe taitai en hoepelen jullie op. We fuck a kondre op.
  P’a moni dé? Neks No Fout, A No Mi, zelf verrijking, corruptie, heel grote armoede. sranan skeer, criminaliteit, hoge prijzen die het volk niet kan betalen voor primaire, levensbehoeften, secundaire levensbehoeften, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 51. Jojo, ik heb kennis genomen van jouw bericht en van de uitspraak van de rechter in kortgeding. In je korte uiteenzetting over de PVDA ga je wijselijk niet in op het feit dat de twee Turkse dissidenten in feite hetzelfde hebben gedaan als Sapoen en Chitan. Maar ik ben wel teleurgesteld in de uitspraak van de rechter omdat alleen het electoraat deze twee gekozenen terug kan roepen.

  De uitspraak die de kortgeding rechter vandaag heeft uitgesproken klopt niet omdat deze wet in strijd is met een fundamenteel rechtsbeginsel, namelijk dat iemand die rechtstreeks door het volk is gekozen voor de periode van vijf jaar, niet door zijn partij teruggeroepen zou mogen worden. In Nederland zouden diverse rechtsgeleerden puin van deze wet maken. Deze wet is een product van zwakke vertegenwoordigers in een zwakke democratie.

  Ik hoop dat Sapoen en Chitan de staat Suriname verantwoordelijk stellen voor deze onrechtmatige rechterlijke uitspraak en dat men gedwongen wordt om in cassatie te gaan. Er moet uitgezocht worden bij welke rechterlijke instantie mogelijk buiten Suriname een cassatie verzoek kan worden ingediend.

  Cochise, overal waar er gewerkt en geregeerd wordt zullen er fouten worden gemaakt. Ook de regering Bouterse maakt fouten die in eerste instantie juist besluit bleken te zijn. Maar op basis van voortschrijdende inzichten komt men achteraf tot de conclusie dat eerder genomen besluiten anders ingevuld dienden te worden. Ik vind dit een leerproces voor de politici omdat er zoveel dynamiek in het werk zit. Dit is de reden waarom ik sympathiseer met de NDP. De Front partijen spreken me niet aan omdat ik principiële bezwaren heb tegen deze partijen.


  Maak melding

 52. Breaking News:
  Bericht in Starnieuws 7-5-2016:

  Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) is in vergadering bijeen om invulling te geven aan het vonnis van de rechter. Vandaag is de laatste dag waarop het besluit van de rechter dient te worden uitgevoerd.

  Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn teruggeroepen door Pertjajah Luhur. Diverse rechters hebben intussen vastgesteld dat de terugroeping rechtmatig is geschied. Het CHS heeft gevraagd om de executie van het vonnis van rechter Rewtie Chatterpal op te schorten. Rechter Marie Mettendaf heeft de vorderingen van het CHS vandaag afgewezen.

  Het CHS heeft geen andere juridische mogelijkheden dan het vonnis uit te voeren. Indien dat niet gebeurt, moet er dagelijks een dwangsom van SRD 10.000 worden betaald met een maximum van SRD 500.000. Starnieuws verneemt dat het proces-verbaal wordt opgemaakt.


  Maak melding

 53. Keiharde wetgeving…nergens in het Surinaams wetboek staat er een artikel geschreven dat iemand of rechtspersoon (gekozen voor de periode van vijf jaar) niet terug geroepen mag worden door de partij waarvoor men de verkiezing is in gegaan. Integendeel is er juist wetgeving aangenomen om profiteurs terug te roepen, nl. de bekende “terugroep wet”. Er bestaat dus niet zoiets als een “fundamenteel rechtsbeginsel” in ons wetboek om dit niet te doen.

  Wetgeving met Nederland vergelijken is zoiets als appels met peren vergelijken. En bovenal, iemand die pretendeert economie te (hebben) gestudeerd, gaat zich hier dan uitspreken over de rechtsgeldigheid van een juridische uitspraak van rechters die hiervoor gestudeerd hebben.
  Fascisme….op z’n best…


  Maak melding

 54. @RobG

  “De uitspraak die de kortgeding rechter vandaag heeft uitgesproken klopt niet omdat deze wet in strijd is met een fundamenteel rechtsbeginsel, namelijk dat iemand die rechtstreeks door het volk is gekozen voor de periode van vijf jaar, niet door zijn partij teruggeroepen zou mogen worden.”

  1) ik ben wel ingegaan op de afscheidingen binnen de PvdA. en de Nederlandse praktijk die geheel anders is dan de Surinaamse.

  2) uw stelling dat de (terug roepings) wet in strijd zou zijn met een fundamenteel rechtsbeginsel gaat op twee punten heel erg mank namelijk:

  a) Er is een wet die door de wetgevende macht gemaakt is waar aan de rechter toetst. Die wet is verankerd in de grondwet en heeft een duidelijk doel.

  b) de betreffende heren zijn niet rechtstreeks door het volk gekozen. Zij hebben niet zelfstandig de kiesdeler weten te halen, ofwel van een rechstreekse keuze kan geen sprake zijn.

  Beste RobG u probeert recht te spreken wat krom is. Uw rekenkunsten laten u vaak in de steek. Om u soort uitspraken te doen zult u dieper in de materie moeten zitten.

  Het valt mij op dat u Surinaamse problemen op een wel erg Nederlandse wijze benaderd en dat is nooit goed omdat u dan veel context mist. Onder andere de vaak krakkemikkige wetgeving in Suriname.


  Maak melding

 55. Nu moeten de opvolgers van deze twee #€%& eisen dat ze hun onterecht opgestreken schadeloosstelling met t.w.k. terugstorten in ’s landskas, zodat zij, de opvolgers, driedubbel schadeloos gesteld kunnen worden omdat hen, hun partij, het electoraat en de hele samenleving schade hebben ondervonden door de koppige houding van dit tuig en de rest van de coalitie.


  Maak melding

 56. Een poepkever is tienduizenden malen van nature wijzer dan de paarse marionettenregering van de duivel en zijn oerdomme paarse zombies samen.


  Maak melding

 57. Wanneer je kronkels in je hoofd heb kan je nooit begrijpen wat RobG bedoeld, voor sommige dwazen bestaat er een Nederlandse democratie en Zsurinaamse democratie oftewel de rol van een Nederlandse parlementarier is anders dan de rol van een Surinaamse parlementarier ondanks allebei volksvertegenwoordigers zijn.

  Met deze vonnis is duidelijk gemaakt dat een Surinaamse perlementarier ondanks gekozen door het volk overgelverd is aan de grieven van een rancuneuze partijvoorzitter. Surinaamse volksvertegenwoordigers zijn verworden tot slaven en jaknikkers van de voorzitters.


  Maak melding

 58. No Spang

  1) RobG heeft die Kronkels nog nooit weten te weerleggen maar begint steeds met eigen nieuwe kronkels.

  2) Democratieën kunnen extreem verschillen omdat hun wetten, regels en gebruiken sterk kunnen verschillen. Om een belangrijke te noemen: Nederland is een zogenaamde constitutionele monarchie en Suriname heeft gekozen voor het zogenaamd Presidentieel stelsel.

  3) Een parlementen hebben in sommige landen eeuwen ervaring en traditie. Ook al is er nu 150 jaar volksvertegenwoordiging is de ervaring met democratie slechts 70 jaar oud in Suriname.

  beste No Spang iets dat de zelfde naam heeft hoeft niet het zelfde te zijn. Kijk eens naar de MENS.


  Maak melding

 59. Als je niet eens weet wat de grondbeginselen zijn van elke democratie hoe je die ook wilt onderverdelen, dan houd het ook snel op. Je weet niet eens waarover ik het heb, maar wel een grote mond, Ga je gang jojo op waterkant.net, geef mijn portie maar een fikkie,


  Maak melding

 60. Wat triest minister Silos. Behoren mensen met morbide obesitas ook tot de groep mensen met een beperking?
  Ik dacht eerder een verkeerde leefstijlsyndroom


  Maak melding

 61. Jojo,jij bent gewoon fout.❌
  In mijn betoog heb ik niet gevraagd om het verschil tussen het Surinaams presidentiële stelsel en de Nederlandse constitutionele monarchie stelsel. Het grote verschil tussen beide stelsels is dat in Suriname de president wordt gekozen en dat in Nederland een lid van de koninklijke familie aan het hoofd staat van de natie. Maar voor het overige is business als usual.De parlementariërs worden gekozen door het volk. De politieke partijen van deze parlementariërs kunnen hen niet terugroepen bij welke onenigheid dan ook.De parlementariers en de partij gaan uitelkaar maar de uitgetreden leden blijven lid van het parlement. Men kan hen de zetels niet ontnemen.Dit zou tegen alle rechtsbeginselen ingaan.

  Ik maak geen gebruik van kronkels om mijn standpunt te argumenteren. Ik vermoed eerder dat jij een super-lichte-vorm van drogredeneren probeert toe te passen.Maar opgepast. Dit soort technieken heb ik snel door.📚


  Maak melding

 62. RobG

  “De parlementariers en de partij gaan uitelkaar maar de uitgetreden leden blijven lid van het parlement. Men kan hen de zetels niet ontnemen.Dit zou tegen alle rechtsbeginselen ingaan.”

  U kronkelt weer.
  Het is tegen rechtsbeginselen in Nederland omdat men daar het beginsel zonder last en ruggespraak hanteert.

  Het is niet tegen de rechtsbeginselen in Suriname omdat men daar het nodig gevonden heeft om ter bestrijding van politiek verraad een terugroeping wet op te nemen in de wetgeving en deze zelfs te verankeren in de grondwet.

  U reflecteert steeds op niet vergelijkbare situaties. Wilders in niet overgelopen maar is een partij begonnen die aan sluit op de beginselen van zijn oude partij. De mensen van DENK blijven in hun denkpatronen Links maar lopen niet over naar een andere partij of richting.
  “Gewetensnood” is een heel andere motivatie dan overlopen naar een coalitie die voordien als 100% politieke vijand bestreden werd.


  Maak melding

 63. Jojo, de wet druist in tegen de internationale rechtsbeginselen.In alle beschaafde naties van de VS tot en met Rusland is het niet mogelijk dat een politieke partij de zetels opeist van een lid van de partij die is uitgetreden uit de fractie.Als men als individu eenmaal is gekozen kan de partij de zetels niet opeisen.

  De parlementaire geschiedenis van heel veel landen laat ons vele voorbeelden zien dat het parlementariërs soms tegen het beleid van de regering of tegen de partijregels hun stem uitbrengen tegen de regering of voor een voorstel van de oppositie.Dat is het democratisch spel.Sterke politieke partijen met een goed programma laten geen wet aannemen om hun partijbelang veilig te stellen.Het doet me denken aan Erdogan van Turkije. Zo zie je maar weer wie zulke regels in het leven roepen.Het zijn de dictators in spe.


  Maak melding

 64. @RobG

  Nu zijn het de internationale rechtsbeginselen van beschaafde landen zoals de VS en Rusland.
  Hoewel een persoonlijke mening maar nog de VS nog Rusland zou ik onder beschaafde en democratische landen willen rangschikken.

  In Rusland wordt je middels een kogel terug geroepen en laat je het wel uit je hoofd om af te wijken van de gebaande politieke paden.

  In de VS kan men zelfs de president terug roepen. Er worden op alle niveau,s gekozen functionarissen terug geroepen. Zie in gevoegde link. ik heb om niet in de vertraging te vallen van de controle op links, www weggelaten

  ncsl.org/research/elections-and-campaigns/recall-of-state-officials.aspx

  Uw uitspraken zijn zeer prematuur.

  Terugroepen ofwel recall is absoluut niet strijdig met Internationale rechtsbeginselen. U bluft om iets wat krom is recht te spreken.
  U neemt een loopje met de waarheid het geen tekenend is voor de NDP en de regering Bouterse


  Maak melding

 65. Hahaha

  Jojo zegt doodleuk na een link geplaats te hebben, dat RobG een loopje neemt met de waarheid.

  Nu kan een ieder jojo zijn link gaan lezen en zien hoe jojo de waarheid verdraaid.

  Recall staat duidelijk voor terugroeping op lokaal niveau door de bevolking “citizens”.

  In Amerika kan een congreslid niet door zijn partijvoorzitter worden teruggeroepen de President al helemaal niet.

  Jojo neemt duidelijk een loopje met de waarheid en feiten, hetgeen tekenend is voor front en zijn aanhangers.


  Maak melding

 66. RobG,

  Sapoen en Chitan hebben de wet overtreden door hun kiezers te bedriegen. Ze hadden nl niet verteld aan hun kiezers dat ze zouden gaan overstappen naar de NDP-Coalitie als ze verkozen zouden worden. Hun kiezers hadden daar dus helemaal geen rekening mee gehouden en verwachtten dat ook niet. Maar het geld heeft deze 2 heren verblind. Ze hebben alle politieke fatsoen aan hun laars gelapt.


  Maak melding

 67. @devels advocate

  U vergist zich.
  Niet de voorzitter van een partij roept terug maar de partij en wel na besluitvorming door een Algemene Leden Vergadering.
  Heeft u de rechtsgang niet gevolgd.

  Mijn reactie was gericht op het principe terug roeping iets wat volgens RobG tegen internationale en wel specifiek VS gerechtelijke grondbeginselen in zou gaan.

  Hoe er terug geroepen wordt is afhankelijk van de lokale invulling.

  Ik ga zuiver om met de materie u geeft er net als RobG uw eigen draai aan.
  U doet mij eer aan te proberen mij in de hoek te zetten.
  U zult echter iets beter moeten nadenken voor dat u zo stellig reageert.


  Maak melding

 68. https://nl.wikipedia.org/wiki/Terugroeping
  uit deze link blijkt dat sommige landen een vorm van terugroeping hebben
  ———–
  Het doet er eigenlijk niet terugroeping mogelijk moet zijn of niet; als je een wet hebt gemaakt die terugroeping mogelijk maakt en het is niet in strijd met internationale regels of goed fatsoen, wat is dan het probleem ?

  Right or wrong, je hebt een wet die voor alle partijen geldt, de spelregels zijn niet eenzijdig, wat is dan het probleem? hodie mihi cras tibi.
  Als de wet rammelt in toepassing of uitvoering dan is dat een ander probleem dan de ( geest van de ) wet zelf.
  Ik ken de letter van wet niet zoals die staat maar er blijken praktische problemen te zijn. Kwestie van reparatiewetgeving om de problemen op te lossen.

  In de sur. politiek blijkt er wel behoefte te zijn aan een terugroepwet .
  Het verbaast mij hoe vaak men in sur. faalt met het maken wetten, regels, procedures, etc…. Besturen is ook een vak


  Maak melding

 69. Zelfs nu weer neemt jojo een loopje met de waarheid.

  Zelfs de President kan tetuggeroepen worden, functionarissen op elk niveau kunnen teruggeroepen, zie link zijn jou woorden.

  Bewijs ons in je link dat de President bijv. Teruggeroepen kan worden.

  Over welke ALV heb je het precies, kan je ons bewijzen dat er ooit een alv is geweest.

  Zoals een echte fronter betaamt, verdraai je de feiten maar nu zal je moeten bewijzen of zwijgen.


  Maak melding

 70. Devels Advocate

  U bent wel heel erg onwetend en voert het grootste woord.

  Heeft u wel eens van Richard Nixon gehoord en zijn Impeachement. Hij is naar aanleiding van Watergate in een impeachement procedure terecht gekomen. Nixon heeft voor dat de uitslag negatief werd voor hem en hij afgezet (= terug geroepen) zou worden de eer aanzichzelf gehouden.
  Een aantal jaren geleden is ook de president van Israel uit functie gezet vanwege een veroordeling voor sexueel misbruik en meineed.
  Men zou met enige fantasie ook kunnen stellen dat Berlusconi door Merkel is afgezet. (afzetten kan gezien worden als terugroepen indien de eigen politieke partij daarvoor gebruikt wordt)

  Ook het verlies van een parlementaire meerderheid kan als terugroeping gezien worden. Dan kan een boze of gefrustreerde fractievoorzitter zijn steun intrekken. Dat is dan ook niet democratisch volgens u. Denk hierbij aan de val van Rutte I.

  Wat u en medestanders ondemocratisch noemen is alles wat de NDP en de regering niet goed uitkomt.

  Vraag aan u vindt u het democratisch of ondemocratisch als Waterberg met de BEP en Breeveld met DOE en Kensenhuis weglopen en vanwege voor hun opportune redenen geen steun meer gaan geven aan de regering?

  De ALV waar u om vraagt is die van de PL. Sapoen en Chitan hebben tegen het besluit van de ALV van de PL (dec. 2015) een kort geding aangespannen en dat verloren.
  Op basis van dat vonnis is toen vastgesteld dat de PL correct gehandeld had ten aanzien van de terugroeping. Feitelijk is toen de vacature ontstaan. Sapoen en Chitan zijn tegen dat vonnis in hoger beroep (bodem procedure) gegaan in de hoop dat een en ander nog jaren duurt.

  Het laatste vonnis heeft die procedure doorkruist.

  beste Devels Advocate u bent heel selectief in het niet weten of het niet willen weten of een gebrek aan integraal inzicht.


  Maak melding

 71. @RobjeG, knecht van Desi !

  U beroept zich op internationale rechtsbeginselen !

  Helaas komt dit u als NDPer THANS uit !

  Waar bijven uw internationale rechtsbeginselen wanneer
  de NABESTAANDEN VAN DE vermoorde ONGEWAPENDE burgers van de 8 December Massamoord hun RECHT zoeken en de DADERS, DESI en ploeg, willen laten veroordelen ???

  Waar bijven uw internationale rechtsbeginselen ROBJE-G
  wanneer binnen twee jaar de governor Centr Bank, Gilmore,
  ruim 800 MILJOEN van ONZE reserves verspeelt ???

  Waar zijn uw internationale rechtsbeginselen ROBJE-G
  wanneer de CBvS (Gilmore) 1,8 MILJRD aan ONGEDEKTE
  bankbiljetten in omloop brengt ???

  ROBJE-G, stop met uw NDP-ONZIN !

  Yu nanga DESI : POT’Deng MILJARDEN BAKKA !!!


  Maak melding

 72. hahahaha
  de clown jojo is bezig zie ik.

  recall = terugroeping
  impeachment is ook terugroeping

  afzetten is in de ogen van deze clown ook terugroeping.

  Ik ben benieuwd wat voor verdovende middelen je zoal gebruikt, maar die shitmoet wel heel goed zijn ander had je nooit zoveel onzin kunnen bedenken.


  Maak melding

 73. beste No Spang

  Kijkt niet verder dan uw neus lang is en die is duidelijk niet langer dan die van een clown.

  Het gaat om het effect impeachement (afzetten) of recall (terugroepen) zijn beide een proces waarin een partij of een meerdere partijen iemand een ambt ontnemen.en deze terugzetten naar de positie van voor de verkiezing.
  Hoe moeilijk is dat voor u om te begrijpen.

  Ja de woorden zijn verschillend, de procedure is niet helemaal gelijk maar het resultaat is het zelfde. Het misbruik van het ambt wordt voorkomen door de piers (gelijken) of de gehele politieke gemeenschap of door de rechter indien dat noodzakelijk geworden is door gebrek aan medewerking.

  Ik hoop dat u in de gaten heeft dat de DNA met persoonlijk belang bezig is en niet met het belang van het volk. Het nu met stel en sprong wetten maken die de NDP beter uitkomen is niet alleen onwettig maar ook een blamage voor het gezicht van de hele wereld. Het eind resultaat wordt weer een veroordeling door een internationaal tribunaal.


  Maak melding

 74. Jojo dat je niet eens snapt dat de recall terugroeping door het volk en impeachment afzetting niet door een partij of meerdere partijen, maar door het senaat en/of congres totaal niets van doen hebben met het facade die ze terugroeping noemen in Suriname.

  Je vergelijkt Surinaamse maripa’s met Amerikaanse hamburgers, alleen een clown kan deze vergelijking maken.

  Momenteel wordt er een Misverstand rechtgetrokken door de DNA, alleen de vhpérs schreeuwen maar die zullen blijven schreeuwen zoals gewoonlijk raakt hun geschreeuw kant noch wal. Elke internationale organisatie zal deze rechttrekking goedkeuren en als ze dat niet doen so be it. Maar we gaan rechters niet het politiek process laten beinvloeden, we weten allemaal inmiddels al de staat van de rechterlijke macht, ze hebben hun hand overspeeld en zijn beschadigd, jammer.


  Maak melding

 75. @No Spang

  En wie zitten er in de senaat en het congres.

  U en devels advocate maken een heel nummer om niets.
  Ik verwijs u graag naar de aanleiding RobG stelde dat recall/terugroepen inging tegen Internationale rechtsbeginselen en haalde de VS aan. Waar door ik kon aangeven dat men daar in andere landen aan terugroepen doet. De vorm en de wijze doet er niet toe. Dat een dergelijke wet in de VS (hamburgers) ander en wellicht beter in elkaar zit dan in Suriname (maripa’s) ben ik van overtuigd. Echter dat is geen issue.

  Ik ben blij dat u stelt dat het 1 op 1 vergelijken van landen en rechtssystemen mank gaat. Dat is meer dan regelmatig mijn punt in discussie met RobG die de hele wereld als het hem uitkomt op 1 lijn zet met Suriname. Bedankt voor uw bijval in deze.

  Dat de Terug Roepings Wet manco’s heeft is mij 100% duidelijk echter hem repareren voor eigen behoefte is strijdig met alle rechtsbeginselen voor al als het reparatie met terugwerkende kracht is om een vonnis van een rechter te niet te doen.

  De reparatie van de We die nu voorgelegd wordt is volledig idioot want je kunt alleen terug roepen als de de terug geroepene er mee instemt. Natuurlijk stemt die er NIET mee in want anders had men geen probleem..

  Beste mensen zet u snappertje eens aan voor dat u gaat redeneren en probeert iets wat krom is recht te praten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.