Kamerlid Tanja Jadnanansing verlaat de Tweede Kamer

46

PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing verlaat de Tweede Kamer. De Amsterdamse stelt zich bij de verkiezingen van 2017 niet herkiesbaar. Dat schrijft Het Parool vandaag.

De in Leiden geboren Tanja Malti Jadnanansing is sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Zij houdt zich als Kamerlid bezig met hoger onderwijs en wetenschapsbeleid. Sinds 21 november 2012 is ze voorzitter van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie.

De 49-jarige Jadnanansing kwam in 2010 de Kamer in. Bij de verkiezingen twee jaar later kreeg ze een opvallend hoge plek op de kandidatenlijst van de PvdA. Ze stond op plek vier, met alleen partijleider Diederik Samsom en bewindspersonen Jetta Klijnsma en Ronald Plasterk voor haar. Ze was daarmee de hoogste stijger binnen de partij. (Foto: Lex Draijer)

UPDATE ma 22 aug 2016:
PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing verlaat volgende maand de Tweede Kamer. Ze gaat werken bij het Albeda College in Rotterdam, meldde de partij vandaag.

Bekijk ook:


46 REACTIES

 1. Ik ken haar niet. Waarom is ze zo zwijgzaam geweest. Ik woon in Nederland en heb nooit iets van haar in de kamer vernomen. Mijn kritiek geldt ook voor alle andere Surinaamse parlementariers. Worden Surinaamse parlementariers een soort zwijgplicht opgelegd? Reden van mijn kritiek: ik ga niet stemmen op parlementariers die nooit wat mogen zeggen. :


  Maak melding

 2. Deze persoon waarvan je nooit wat gehoord hebt en die op de 4 de plaats stond heeft haar eigen belang gediend zakkenvuller.
  Als je op lijst met prominente personen heel hoog staat en alleen aan de centen denk dat zegt genoeg over deze persoon.
  Goed dat ze weggaat.
  Deze mevrouw is geen voorbeeld voor surined.
  Iedereen weet dat je AOW ingekort wordt als je vanaf je vijftiende jaar niet in Nederland gewoond hebt.
  Deze waardeloze persoon heb ik nooit hierover iets horen zeggen.
  Geboren in Nederland misschien dacht ze ook,wat wil ik salaris ieder mnd ipv onderwerpen die mij straks niet herkiesbaar zal stellen als ik op plaats 27 kom te staan.
  Geldwolf en ja knikker.


  Maak melding

 3. Zo jammer. Tanja Jadnanansing is heel vaak zichtbaar geweest. Zeker op activiteiten Surinamers betreffende. Verder is ze een gekozen lid voor alle Nederlanders en niet speciaal voor ” surineds” wat dat ook mag betekenen. Misschien wat meer naar opbouwende activiteiten toegaan als ” surined” i.p.v. alleen Kwakoe. Ze is trouwens ook altijd aanspreekbaar. Dus u kent haar niet of ze was niet zichtbaar voor u. Volg eens vaker opbouwende media. Rampie, ze is wel geboren in Nederland maar opgegroeid in Suriname en heeft ook de moeilijke jaren 80 gewoon meegemaakt in Su.


  Maak melding

 4. John &Rampie,

  Beter opletten en het nieuws beter volgen voorkomt dat jullie onzinnige commentaren geven.

  Tanja bedankt voor je inzet. Jammer dat je stopt in de Kamer maar ze hebben vast en zeker al een mooie baan voor je verzonnen 🙂


  Maak melding

 5. Noooooooooooooooooit wat gehoord van- of over deze Wilma de Zwijger.
  Nochtans wens ik haar heel veel voorspoed- en geluk toe in haar verdere loopbaan.


  Maak melding

 6. @ Rampie

  Sorry hoor, maar volgens mij heb je inleiding niet goed gelezen. Tanja is niet belast met de AOW wet, zij was ( is ) voorzitter van veiligheid en Justitie. Daar valt de AOW
  wet niet onder, en bovendien is zij een Juriste van huis uit.
  De AOW geldt voor een iedereen het zelfde, dus een blanke kind die in het buitenland geboren is, en daar tot haar /zijn 30 jaar woont verblijf, verlies ook haar /zijn rechten. In dit geval is het 15x 2 % =30 % aan AOW.
  En Tanja zit daar niet specifiek voor de SuriNeds, ze behartig een algemene belang, in Su zit het anders misschien !
  Daar wordt aan vriendjes politiek gedaan, en dat wordt gedoogd hier niet. En wat je verder aanhaalt klopt ook net,
  niet alle kamer leden voeren het woord tijdens een debat.
  Dus Rampie, Think twice voordat je iets neerpen !!!!!!
  Ter aanvulling ; wat pensioenen betreft geldt weer een andere procedure, je krijgt Pensioen voor het aantal jaren dat je gewerkt hebt. Heb je niet veel gewerkt, dan wordt je pensioen ook minder. Ter compensatie krijg je dan een aanvulling van de Sociale dienst.

  Odi odi.

  Jacko.

  Jacko


  Maak melding

 7. @ Paraman

  Fa waka je deze keer niet negatief mang, horie a mang so !
  Een ding valt tegen, weet je niet wie Tanja is ?
  Dan lees je niet vaak de kranten mang, fa waka !!!!!

  @ Barnie

  Kort maar krachtig reactie, klassa man, en vooral geen belediging richting Rampie & John klasse.

  @ Boegoenirie

  Klasse mang.

  Odi odi.

  Jacko.


  Maak melding

 8. Mevrouw Jadnanansing is wel degelijk zichtbaar geweest vooral waar het het onderwerp onderwijs aangaat heeft zich behoorlik laten gelden, verder heeft ze zich sterk gemaakt dat surinaamse studenten in Nederland meer mogen werken dan de 10 uren max. die er nu geldt!!!!
  De mensen die haar nooit hebben “opgemerkt” zijn de mensen die zich niet met educatie bezig houden!!!!


  Maak melding

 9. @Rampie is dat het enige waar je aan denkt……je ingekorte AOW…….het is triest gesteld met sommige bejaarde suris……over geldwolven gesproken!!!!


  Maak melding

 10. De stomkoppen die niet weten hoe de is verdeling en gaat in de Nederlandse politiek……, haar portefeuille is Onderwijs…..dus ze kan zich onmogelijk bezighouden met sociale zaken (AOW) of andere onderwerpen!!!!


  Maak melding

 11. En nu maar hopen dat de laatste pvda stemmer het ligt uit wil doen. Die partij is 1 grote ramp voor nederland. Ze staan voor mij synoniem aan list en bedrog.

  Ach deze mevr. was totaal onzichtbaar net als die leugenaar Leerdam.


  Maak melding

 12. Het is een slangennest de 2e kamer, en iedere kamerlid van allochtone afkomst heeft dat ondervonden. Waarom denk je dat ze bijna allemaal het politieke toneel verlaten.

  Vond haar wel kordaat maar als je een al een tijdje daar zit dan maak je veel mee wat niet naar buiten komt maar binnenshuis wordt gehouden.


  Maak melding

 13. @John

  Tanja is een van de Betere parlementariers die zich goed laat horen en echt inhoud heeft.

  Haar terug treden zal iets te maken hebben met politiek opportunisme binnen de PvdA. Er wordt heftig geknokt om de top posities op de lijst omdat je na plaats 12 zeer waarschijnlijk volledig kansloos bent.

  De meelopers hebben meer kans en ik denk dat zij geen meeloper is.


  Maak melding

 14. @ Koos

  Je hoeft niet zichtbaar zijn om je werk goed te doen.
  Misschien heeft Assemblee du Holande gelijk.
  Ik weet niet hoe het daar in de 2e kamer eraan toe gaat, ik bedoel de verstand houding onderling,misschien is het wel een slangenkuil ! En ik weet ook dat je als Allochtoon, extra je best moet doen eer je gewaardeerd wordt.
  Wat Leerdam betreft, heb je wel gelijk.


  Maak melding

 15. JoJo bij de pvda onbreekt het aan charismatische leiders maar ook de parlementariërs zijn onzichtbaar. Tel daarbij op de onduidelijke koers van de partij. Ingrediënten om te falen bij de eerste beste verkiezingen. Ze hebben de kiezers gigantisch in de steek gelaten.


  Maak melding

 16. Ik lees dat een aantal haar niet kennen maar ze is voldoende in de media geweest en heeft zich enorm ingezet,dus het is te wijten aan je gebrek aan info 😛

  Ik had wel willen weten waarom ze de 2e kamer verlaat en wat ze verder gaat doen.


  Maak melding

 17. Aloha…..Nou als een anonieme kamerlid Jadnansingh niks laat weten in de 2e kamer,dan mag zij ophoepelen.Wat moet je dan doen als zakkenvuller in de kamer.Zeker voor eigen belang zat ze daar. Het zal een reden zijn ,dat zij plotseling de kamer verlaat.Joost mag weten wat er aan de hand is.Of ze in een wachtgeld regeling komt mag joost ook weten. Che.


  Maak melding

 18. Niet alle 150 kamerleden zijn even bekend ongeacht hun partij. Sommigen op dit forum staan altijd meteen al klaar met hun negatieve commentaar vooral waar mensen van Surinaamse afkomst betreft. Ze hebben niet in de gaten dat zij hun domheid alleen maar etaleren en zich belachelijk maken.
  Alsof in de kamer zittende mensen van Surinaamse afkomst daar enkel en alleen maar zitten om de belangen van Surinamers te behartigen. Achter de schermen gebeurt er veel meer.

  En wat de AOW betreft, krijgen alleen de mensen die vanaf hun 15e tot hun 65e inNederland hebben GEWOOND(!!) 100% uitgekeerd. Voor ieder jaar dat men NiET in NL heeft gewoond, wordt 2% per jaar gekort. Dit geldt ook voor autochtone Nederlanders die jaren in het buitenland hebben vertoeft en geen sociale premies hebben betaald. Men kan dus zelf uitrekenen hoeveel % men wordt gekort als het zover komt.
  Dus als je op je 20e hier bent komen wonen, wordt er 10% gekort omdat je de eerste 5 jaar mist; zo simpel is het.


  Maak melding

 19. Jammer Tanja, ook in het onderwijs is het een hondenbaan. maar goed je zet je in voor de bruine mens in NL.
  groetjes uit Aruba.


  Maak melding

 20. @Kohaarh, lezen is moeilijk voor jou zo te zien!!! Ze verlaat niet nu per direkt de politiek……maar zit de rit uit tot 2017 en stopt er dan mee!!!! Laaggeschoolde mensen moeten daarom liever hun mond dicht houden, wat zelf lezen lukt ze niet!!!!!


  Maak melding

 21. @ D. Rakel

  Cono Swa ; dat is waar wat je schrijft, ze werkt voor algemeen belang niet specifiek voor bruine mensen.

  Ajo

  Jacko.


  Maak melding

 22. wat heeft deze dame zoal gedaan voor de studenten ? waar was ze toen de studiefinanciering werd afgeschaft en werd
  omgezet in studie-lening . zij heft wel met studiefinanciering
  mogen studeren . als ze gekozen zijn dan denken aan hun
  salaris en maansalaris . ze gaat nu de wachtgeldregeling in
  van ons belastinggeld . stelletje hufters. ook toen de aftrek voedsel-pakketen (levensonderhoud naaste verwanten ) werd
  afgeschaft heeft geen enkele Surined parlementarier zijn bek
  opengedaan .stem daarom in het vervolg niet meer op ze.


  Maak melding

 23. Die Samsom heeft de PvdA naar de knoppen geholpen.
  Het begon met Wim Kok die naar rechts schoof. Vervolgens Wouter Bos die rechtser werd, Cohen die er niks van bakte, Samsom die uitverkoop hield.
  Ik kan me goed voorstellen dat menige socialist zich niet meer thuis voelt in de PvdA. Het is ook geen partij van de arbeiders meer, maar van de elite. De elite heeft deze partij gekaapt en kapot gemaakt. Vergelijk het maar met een grootverdiener Matthijs van de Nieuwenkerk die voor slecht verdienende arbeiders eenn programma moet maken. Iedereen ziet dat dat programma meer voor de beter gesitueerden is bedoeld, niet voor de arbeiders. Alleen de VARA ziet dat niet.


  Maak melding

 24. De beterweters die hier allemaal tegen haar zitten te fulmineren, die fulmineren omdat ze te onzichtbaar is geweest wat haar doen en laten betreft, dat ze niet genoeg heeft gedaan voor Suriname. Nou tegen hen wil ik zeggen: haar zichtbaarheid of onzichtbaarheid loopt parallel samen met de interesses en intellect van deze beterweters.
  Ze deed het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderwijs. Dat was haar portefeuille. Maar als je niet zo slim bent kan je je beter van een reactie onthouden.
  Ik zou deze negatieve reageerders een wedervraag willen stellen (weet dat de negatieve kritiek ook te maken heeft met haar etniciteit): wat hebben onze beroemde voetballers zoals Rijkaard, Gullit, Davids en andere beroemdheden voor Suriname gedaan????? of voor de Surinamers? Ze hebben ondanks hun enorme rijkdom geen ene moer gedaan voor Suriname.


  Maak melding

 25. @ Counter

  Wat voor bullshit kraai je uit. Kan jij nederlands praten en lezen. Je lult gewoon uit je nek. Ben je een hielenlikker soms. Jij hebt zeker geen onderwijs gehad.De frobel school was zeker teveel voor jou.
  Laag geschoolde knakkers moeten hun bek dicht houden.


  Maak melding

 26. Er blijft na de volgende verkiezingen niets meer over van de PvdA. De kans is aanzienlijk dat ze niet op een verkiesbare plaats terecht komt. Deze dame kiest dus eieren (wachtgeld) voor haar geld.


  Maak melding

 27. Even ter verduidelijking:

  Jadnanansing die opgroeide in Suriname, was na haar rechtenstudie (1987 – 1994) medeoprichter en directeur communicatie van een informatiecentrum voor jongeren in Amsterdam (2000 – 2003). Daarna was ze diversiteitsmanager bij de Nederlandse Publieke Omroep (2004 – 2006), adviseur jongeren bij de NOS (2006 – 2007) en presentator en programmamaker bij Multiculturele Televisie Nederland en de omroep Organisatie Hindoe Media (2007 – 2008). Van 2007 tot 2009 was ze ook samensteller en eindredacteur bij NOS Headlines en van 2009 tot 2010 was ze projectmanager van de permanente nieuwscampagne bij de NOS.

  Daar kan die vleesgeworden zwarte Goebbels nog wat van opsteken.

  Succes en sterkte mevr, Jadnanansingh.


  Maak melding

 28. Heb haar enige tijd geleden tijdens een campagnebijeenkomst ergens in NL ontmoet en ik vond het superfijn om haar te spreken. Zelf vind ik dat ze voldoende zichtbaar was en haar enthousiasme en drive vond ik zeer aanstekelijk en superbewonderenswaardig. Zij is een superrelaxte en superfijne mevrouw.

  Jammer dat er weer een vrouw van het politieke toneel hier in NL verdwijnt; echt superjammer.


  Maak melding

 29. Ik heb niet gezegd dat ze belast was met AOW .
  Ik heb alleen aangegeven dat ze als parlementaire wel degelijk iets had kunnen betekenen voor die groep.
  Ik heb haar nooit hard zien maken dat Surinamers geboren Nederlanders waren voor de onafhankelijkheid.
  Dus Tanja voor mij mag je ophoepelen en zo snel mogelijk ook.
  En aan JZwartmans en anderen wil ik zeggen de reactie goed te lezen alvorens van commentaar te voorzien.
  En niet proberen om weer te geven wat niet gezegd is.


  Maak melding

 30. De SuriNed willen Nederlandse politiek vergelijken met de surinaamse……hoe stom kan je zijn om dat te doen!!! Als je als kleurling de tweedekamer binnenkomt dan wordt je geacht je in te zetten voor alle nederlanders…….dus geen hokjes politiek!!! Om die reden zijn die 2 turken ook uit de pvda gezet……zij wilden alleen de belangen van de Turken behartigen…….maar zo werkt dat niet in Nederland en terecht!!!! Daarom wil ik alle SuriNed vragen om dat achterlijke denken achterwege te laten!!!!!


  Maak melding

 31. Zoals gewoonlijk heeft men geen kaas gegeten van parlementair werk in een parlementaire democratie als in Nederland. Het parlementaire werk is niet (zoals in Suriname) je mond opendoen (schreeuwen) en vervolgens geen moer zeggen, maar het echte werk wordt in de fractiekamers en het bureau van de parlementariër verricht. Kijk eens hoeveel ‘parlementariërs’ in vijf zittingsjaren in het Surinaamse parlement NOOIT hun mond hebben opengedaan! Die zitten aan het pluche vastgeplakt! Alleen in parlementaire commissies mogen zij spreken (als zij daarvan deel uitmaken en daarom gevraagd wordt).
  Dus hou uw vooroordelen voor u als u daar geen verstand van hebt. Vooral degenen die denken dat het Nederlandse parlement net zo werkt als het Surinaamse. En dat heeft niets met kleur, religie of afkomst te maken.


  Maak melding

 32. @ Paul,

  Ook in jouw verderfelijke paarse optiek heeft parlementair werk alleen maar met geld te maken. Ja, in Suriname! Daar behoudt een minister uit de jaren ’80 ziun salaris tot het einde van zijn leven. Is dat gezond?


  Maak melding

 33. Ah, de PVDA is volgens opiniepeilingen op sterven dood. Dit is het bewijs dat er duidelijk sprake is van paniekvoetbal binnen de partij.Deze dame ruilt haar goed betaalde baan in voor een minder betaalde directeursbaantje op een VMBO school. Iemand heeft het reeds gezegd: ze kiest eieren voor haar geld. De kans dat ze in de kamer terugkomt bij de volgende verkiezingen is minimaal (of ze nou zichtbaar of onzichtbaar was). Ik ben een Surinamer en in hart en nieren een PVDA-er.
  Bij de laatste verkiezing heb ik PVDA gestemd en ik kreeg een VVD beleid. Ik geef het eerlijk toe. Voor mij bestaat de PVDA niet meer. Samson heeft deze partij ten grave gedragen. Achteraf gezien vind ik de beslissing van deze dame een wijs besluit. En even voor alle duidelijkheid. Surinaamse parlementariers mogen -in vergelijking met Turken en Marrokanen – van hun partij voor ons geen moer doen.Ik praat uit ervaring omdat ik de politici van deze groeperingen van nabij heb meegemaakt.
  Anders was de beledigende 100% controle van Schiphol al lang achter de rug. Ook de negatieve belastingmaatregelen zijn door de PVDA goedgekeurd, Zelfs begrafeniskosten zijn niet meer aftrekbaar, om slechts een van de vele voorbeelden te noemen.
  Neen voor mij is de PVDA de partij van de asocialen. Weg ermee.


  Maak melding

 34. Dankjewel Tanja dat je met zoveel overgave de studenten wekelijks ontvangt en met hun input de LEF methode hebt bedacht. Je toont aan dat je er vooor iedereen bent. Keep up the good work!


  Maak melding

 35. Amen precies de redenen dat ikbal voor we jaar terug de overstap naar de SP heb gemaakt en 4 jaar terug mijn lidmaatschap/abonnement van de Vara heb opgezegd, allemaal salonsocialisten


  Maak melding

 36. Mooi gezicht maar daar is alles mee gezegd. Ze had plek vier bij de PvdA maar had geen kleur ofwel ze was onzichtbaar in de TK.


  Maak melding

 37. Geachte JZwartmans, m.i. Heeft u een heldere kijk op de regelgeving mbt de WAO. Wellicht kunt u mij helpen bij het vinden van het antwoord op het volgende. Het zit n.l. zo dat Surinamers die voor 1975 naar Nederland zijn gekomen onder hetzelfde regime vallen welke u omschrijft. Leg het mij dan eens uit hoe het kan dat mensen geboren op nederlands grondgebied, in bezit van de nederlandse nationaliteit vanaf geboorte alsnog onder het WAO regime vallen zoals u die omschrijft? Ik dank u alvast voor uw heldere uitleg. Mvg een onwetende surinedder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.