Suriname leent bijna twee miljard bij IsDB

65

PARAMARIBO, 25 apr – Suriname gaat bijna twee miljard dollar lenen bij de Islamitische Ontwikkelingsbank, IsDB. Volgens minister Gilmore Hoefdraad van Financiën wordt het geld uitgesmeerd over vijf tot tien jaren. Er komt ook noodhulp.

Bij elkaar komt meteen zestig miljoen dollar binnen. Dertig miljoen is volgens Hoefdraad bestemd voor import van voedsel- en andere basisproducten. Energiebedrijf EBS wordt uit de brand geholpen met dertig miljoen dollar. Volgens Hoefdraad hoeven zo de nationale geld reserves niet te worden aangesproken. De druk op de wisselkoersen moet dan ook aanmerkelijk minder worden.

Het hulppakket van bijna twee miljard dollar gaat naar grotere projecten. Die worden volgens Hoefdraad opgenomen in de meerjarenplannen van de huidige en de eerstvolgende regering. Suriname neemt ook een lening van bijna een half miljard dollar bij het IMF. Ongeveer evenveel wordt geleend bij de Wereldbank en regionale banken. De hulp is voor twee jaar. Hoefdraad ziet Suriname er nu echt bovenop komen.

Bekijk ook:

65 REACTIES

 1. Hè Boefdraad. Hoe ga je al die leningen aflossingen? Je kan geen beleid en plannen maken. En de andere roversbende ook niet.
  De maatschappij weet dat jullie dit niet gaan aflossen en zal Su failliet worden verklaard.
  Is het land Su in onderpand gegeven.
  eerst gaan jullie je eigen bodemloze zak spekken


  Maak melding

 2. I have a dream: Dat deze incompetente dieven die Suriname naar de afgrond hebben geleid en nu het nageslacht en volgende regeringen opzadelen met torenhoge schulden,een “GHADAFFIAANSE” behandeling krijgen van het volk op het onafhankelijkheideplein………!!


  Maak melding

 3. Dit is echt misdadig!!

  Suriname zit nu tot 3 generaties diep in de schulden met geen enkel vooruitzicht zich dat door correct beleid de mogelijkheid wordt geboden om dit af te lossen.

  MISDADIG!!


  Maak melding

 4. @ Henk Molenaar

  ” Deze man moet moet worden vervolgd ”

  Dat zou alleen het geval zijn in een NIET SCHURKEN STAAT met een NIET SCHURKACHTIG c.q. BOEFACHTIG presidenTJE aan de macht.
  Tot mijn grote spijt valt de ( BOEVEN ) staat ” SUbai ” daar NIET onder.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Gaan jullie er van uit dat het geld naar de ambtdnaren , de bouterse kliek en een klein deel bestemt voor de produktie sector ,nou ja( produktie ) het is een en al triest dat wij het volk het gelag gaan betalen voor wat vene heeft opgebouwd en wat bouterse kapot heeft gemaakt.hoeveel generaties gaan er over heen voor su uit deze ellende is wat deze regering veroorzaakt heeft. Surinamers wordt wakker wie e sribie,anders wo keka!!!!!!!!mie bar oeng.


  Maak melding

 6. Vertel het de front lafbekken.
  Het is nooit goed als Suriname uit de crisis sterk probeert uit te komen.
  De beloofde Dubai komt in zicht de fonderingen staan als pal boven water.
  Alleen is het nog een kwestie van tijd .
  En die tijd hebben wij nog 4 daarna weer 5 daar hoef ik mij niet druk te maken.
  Het zijn de front mensen de schreeuwers die moeten zich druk maken.
  Wees gerust alles komt in zicht.
  Ben blij dat ik mij een Surinamer mag noemen.
  Jammer dat ik bepaalde posters niet heb kunnen signaleren in Suriname.
  Anders had ik ze kunnen tracteren en met hun een paar vragen kunnen beantwoorden.


  Maak melding

 7. Hoop dat de posters weten dat Mazda niet gierig is en royaal is met het uitdelen van traktaties.
  Heb 2 keer kunnen uitdelen aan 2 vakantie gangers die hier met vakantie waren.
  Deze mensen zullen tot lengte van dagen eraan herinnert worden dat het anders is dan alleen te schreeuwen ipv persoonlijk mee te maken.
  Ik nodig velen van jullie uit om hier op vakantie te komen dan kunt u ervaren wat Suriname te bieden heeft.


  Maak melding

 8. Bouta gaat in de boeken als slechtste president van surinaame en mischien komt er geen opvolger meer want het land gaat kapot ik mis de andere leiders pengel aaron lachmon venetiaan was surinaame nog bij ned was het nooit zo ver gekomen maar ja het Is gebeurt en nu Hoe nu verder ik zie het somber in hoor ik vertrouw maar op een klein ding en dat Is dat de partijen vhp nps en pl en abop en de kleinere partijen ook de straat op gaan en dat men op een of andere manier afdwingt dat de ndp het mandaat terug geeft aan het volk en dat er dan goed bestuur zal komen


  Maak melding

 9. Dat su uit de crises probeert te komen is mooi. Maar wie gaat t geleend geld terug betalen en hoelang gaat t terug betalen duren? En als su niet kan aflossen word t land met maar n half miljoen inwoners een moslimstaat ?? @ Mazda 323f (bj 1980)


  Maak melding

 10. Mazda: “De beloofde Dubai komt in zicht de fonderingen staan als pal boven water.
  Alleen is het nog een kwestie van tijd .”

  Over welke fundamenten heb je het in Godsnaam?

  Een schuld van 3 miljard usd voor een land met 550.000 inwoners dat nog geen spijker zelf produceert en een ambtenaren apparaat dat 40 procent van de beroepsbevolking uitmaakt?


  Maak melding

 11. Mazda: “Ben blij dat ik mij een Surinamer mag noemen.
  Jammer dat ik bepaalde posters niet heb kunnen signaleren in Suriname.
  Anders had ik ze kunnen tracteren en met hun een paar vragen kunnen beantwoorden.”

  Is dit weer een smerige en typische Paarse Ratten bedreiging?


  Maak melding

 12. @Mazda…dankzij halve zolen als jij blijft Bouterse in de positie om Suriname nog meer de afgrond in te duwen..Logisch madenken en de feiten onderkennen is jouw soort mensen vanwege jullie cognitieve vermogen niet gegund. Oftewel..als je garnalenhersens heb kan men je niet kwalijk nemen als je Bouterse en zijn regering ondersteunt..Het is jullie wat mij betreft vergeven…!!!!!!


  Maak melding

 13. Begrijpend verklaren en lezen is een kunst op zich.

  Er kan pas worden geleend als er een haalbaar plan is dat gefinancierd kan worden.
  Wie herinnerd zich de MOU die Abrahams tekende met China voor leningen van $ 5.000.000.000 hoeveel van dat bedrag is er uit eindelijk gekomen. Nog geen 2% als ik snel reken.

  Ondertussen zijn er voor $ 60.000.000 noodkredieten voor import eerste levensbehoeften en EBS afgesloten. Voorwaarden zijn onbekend.

  Over enige tijd zal men zien dat het windowdressing was en dat het slechts om de noodkredieten ging en de rest niet meer dan intenties was of dat men EBS als onderpand gegeven heeft voor een habbekrats.


  Maak melding

 14. Dag Allen,

  Hoe dom zijn we nou in Suriname of hoe bang zijn we in Suriname voor Bouterse en zijn mensen??

  Jullie hebben geen ballen, jullie brullen als bavianen met het verschil dat een baviaan meer iq heeft dat jullie Surinamers.

  Niet lullen maar vullen zou ik zeggen:

  Ooit gehoord van een referendum?.
  Is er eenheid in Suriname? Waarom sturen jullie deze president niet weg? Waarom kunnen jullie geen referendum organiseren en nieuwe verkiezing gaan?

  Wat is mis met jullie? Wat begrijpen jullie niet?

  En zij, die denken dat NF en VHP een oplossing zal brengen…….het is allemaal dezelfde bende…… Ook NF VHP is een roversbende, corrupte honden die graag als president van Suriname willen worden verkozen. De hele rechtsstaat is naar de knoppen geholpen door NF VHP, dit voordat Bouterse president werd.

  Het is niet voor niets dat ze voor Bouterse kozen, er was namelijk GEEN ander keus. In Suriname heeft geen partij schonehanden, het zijn allemaal dieven. Er moet een nieuwe partij komen mensen, er moet een frisse wind waaien. NF VHP heeft jarenlang, voordat Bouterse president werd, deel uitgemaakt van een criminele bende bestaande uit leden van het hof (klootzal Ombre), notarissen, rechters, politie en justitie.

  Juspol leden fungeerden slechts als tussenpersoon tussen criminele en rechters.

  Neem maar een voorbeeld: jarenlang stelde notaris Soerdjbalie valse aktes aan de lopende band op. Vriendje van NF VHP S. Mungra ( thans overleden) misbruikte jarenlang openlijk minderjarigen, iedereen zag en wist het, maar wat deed onze juspol man?.

  En dan hebben we het nog niet over de in beslag genomen witte poeder die gebruikt en verhandeld werd door de hooggeplaatsten.

  Nu er dingen mis gaan in Suriname, lopen we maar te roepen en te schreeuwen, nu worden we wel wakker?

  Stelletje hypocriete idioten die het land en volk kapot gemaakt hebben.

  Een voorspelling:
  HET KOMT NOOIT MEER GOED MET SURINAME, SURINAME HEEFT TE VEEL ZAKKENVULLERS en het volk is een hebzuchtig en genadeloze egoïst geworden.

  Oplossing: iedereen naar huis sturen en begint je zelf en het volk op te voeden met om te beginnen, fatsoen, waarde en normen.

  Je hoort de Surinamers steeds roepen dat ze trots zijn. Maar waarop?. Dat ze noodgedwongen op hun rug moeten liggen om centen te verdienen zodat ze hun kids te eten kunnen geven?.

  Surinamers VAN HARTE!. U bent met uw allen erin geslaagd om van Suriname een maffiastaat te maken. Dus hier zijn jullie goed in!

  Succes!


  Maak melding

 15. Henk Molenaar is ieder keer de domste van de klas.
  Deze parasiet gaat alle fatsoen te buiten.
  Ach dat zijn wij gewend van de rioolratten.
  Vertel mij maar iets nieuws.


  Maak melding

 16. @Morena

  Gezien de getals verhoudingen in de DNA heeft het pas nut dat de oppositie de straat op gaat zodra er verstandige NDPers gaan inzien dat de sommen niet kloppen en dat mensen als Sardjoe gaan inzien dat het overnemen van een totaal verarmd Suriname geen zin heeft.

  Mensen als Sardjoe hoor je al een poosje niet meer. Zodra hun zaken gaan instorten zullen ze gaan piepen. Nu staan ze ongetwijfeld vooraan in de rij die denken te kunnen profiteren van de dollars van IMF etc. Als dat tegengaat vallen heeft de NDP echt een probleem want dan moeten ze geld gaan halen bij hun vrienden of hun supporters en medewerkers teleurstellen.

  De oppositie moet wachten tot dat de achterban echt uit elkaar valt. Dat duurt nog even.


  Maak melding

 17. Denk dat dit de genadeslag voor Suriname zal zijn, Hoe in hemelsnaam gaat alles terugbetaald, c.q. afgelost worden!
  De “wetenden” weten hoe Islamitisch bankieren in elkaar steekt en wat de voorwaarden zijn en wat dat gaat betekenen voor de toekomst van Suriname. Het land zit straks klem aan drie kanten, en wordt verdergaand beïnvloed en overgenomen door de Chinezen, de Arabieren en het IMF. Wat overblijft is de kant van de Atlantic. Gaan we in de toekomst vluchtelingenboten vanuit Suriname zien?

  Mazda:
  Dreigen is een uiting van onmacht!


  Maak melding

 18. @LingLong,
  Iets roepen dat kunnen wij allemaal.
  Jullie die met de grootste mond onzin vertellen daar weet iedereen ervan.
  Als je ballen hebt kom dan hier en zet je schouders eronder dan ben je echt dapper.
  Mensen als jouw soort zijn blaffers .
  Wij hebben doeners nodig en geen denkers.


  Maak melding

 19. @mazda

  Vakantie in Suriname?. Een land van onbeschofte varkens wat begint op Zanderij, de stinkende stad Paramaribo, zeer onveilig door vele criminelen die je voor 10 euro bereid zijn van het leven te beroven.

  Hierbij komt nog: Suriname is een levensgevaarlijk land geworden, kijken wij naar de vele muskietensoorten, Zika, Denque en chikinfowru muggen. Bent u het allemaal vergeten dat menige keren Surinaamse ziekenhuizen geen plaats had voor de grote aantal door muskieten/muggen gestoken patiënten?

  NB. investeerders, pas op pas op pas op:

  stop met investeren in Suriname omdat het straks allemaal geen drol waard zal zijn.

  Suriname heeft niets te bieden, het neemt alleen en het geeft NIETS voor terug.

  Onbeschofte mensen, dieven, je kunt bijna NIEMAND vertrouwen in Suriname. Rechters, juspol bende, advocaten, notarissen, het stelt niets voor, rovers rovers en rovers!


  Maak melding

 20. Rampie
  Henk Molenaar is ieder keer de domste van de klas.
  Deze parasiet gaat alle fatsoen te buiten.
  Ach dat zijn wij gewend van de rioolratten.
  Vertel mij maar iets nieuws.

  Beste Rampie,

  Ok hier iets nieuws:

  Het gaat na 5 jaren Bouterse bewind FANTASTISCH met Suriname. Suriname is naar grote hoogte gestegen dankzij het progressieve bewind van revolutionair Bouterse en zijn onbaatzuchtige groep van 30 adviseurs die allemaal het belang van het Surinaamse volk dienen.

  Zo beter?


  Maak melding

 21. @Ray

  Waaronder schouders zetten?
  Onder jou doodskist?

  Ik weet dat jij je graag in likt bij de NF VHP omdat je dan meent iets voor te stellen….maar je stelt geheel niets voor.

  Zolang verraders als jullie hersensloze keuze maken, is Suriname voor NIEMAND veilig!


  Maak melding

 22. Lenen is niet zo moeilijk.
  Aflossen is een groot probleem.
  Als je 3 miljard dollar leent en je moet dat in tien jaar aflossen dan is de aflossing zeker 400 miljoen dollar per jaar.
  Dat is niet te doen. Suriname is nu verkocht aan de banken.


  Maak melding

 23. Verlate 1 april grap:

  Mei eerste veiling schatkistpapier –

  Het ministerie van Financiën en de Centrale Bank van Suriname zetten alles op alles om in mei de eerste veiling van door de Staat uitgegeven schatkistpapier te houden. Via dit model wil de Staat voortaan geld op de kapitaalmarkt
  lenen om haar huishouding mede te financieren.

  Met Surinaamse schatkistpapier kun je de rotte vis in verpakken of je reet afgeven.

  :


  Maak melding

 24. Beste Rampie.
  Als jij niet het IQ van een visstick had, zou je snappen dat “madenken” een verschrijving is en geen taalkundige fout..die mij overigens totaal niet vreemd is..ik heb nimmer gepretendeerd Neerlandicus te zijn..Maar jouw opmerking heeft mijn kwalificatie over jouw cognitieve vermogen alleen maar bevestigd..DOMMIE!!!!!!!!!!!
  En ik ga er van uit dat jouw nickname is afgeleid van de inhoud van jouw hoofd…RAMP!!!!!!!!!


  Maak melding

 25. @Robinho,
  Beste Robinho om met jouw soort te discussiëren heeft geen nut.
  Het enige wat
  Je kan doen is schelden en je zelf belachelijk maken zonder dat je het zelf weet.
  Een verstandig mens heeft maar een woord nodig.
  Misschien kan je een koppel vormen met gefrustreerde Ira .
  Door over je frustratie met anderen te praten kan het wat verlichting brengen.


  Maak melding

 26. @Henk Molenaar,
  Jouw reet vegen kan alleen door gebruikte schuurpapier die je kan vinden bij de meubel maker.
  Schaam je dood kerel en doe wat aan je gedrag.
  Het schijt dat de kritiek die je krijgt jij niets van aantrekt.
  Kijk in de spiegel dan heb je het antwoord


  Maak melding

 27. deze luie regering leent geld om voedsel te kopen; wat een afgang,,, het is goed voor de surinamers die massaal dom en slim waren. vroeger leefden de mensen van de gewone eten,,, laten ze dat maar weer doen….net als mijn generatie het moest doen om voor 1 ijsappels uit de vitrine te betalen voor 3,50…jaren 70…de mensen zijn te verwend, dus de broek riem aanhalen,,, willen jullie surinamers vette waggies rijden en niets doen, nee, zo zijn wij niet opgevoed,,, mijn vader werkte als tuinman en wij kwamen niets te kort, nu eisen de tuinmannen voor een beetje karwei een jobloon,,, ga weer bitawierie en aubergines zelf planten,,, je hoeft in suriname slechts zaden te strooien en de rest gaat van zelf, toch willen de mensen chique alles kopen, terwijl ze met een beetje planten de meeste groenten niet behoeven te kopen…ook dat kunnen ze niet eens meer, ze wachten pakketten uit holland noh, nou vergeet het maar….niemand gaat pakketten meer sturen, het enigste wat jullie doen is drugs in groenten hier exporteren, wel als jullie dat goed in zijn, ga dan maar ook werken….zweten…de 8 december revolutie gaan nu pas echt beginnen voor alle luie regerings lieden met hun aanhang…..werken en anders verhongeren, het is geen griekenland…ik kom niet meer op vakantie, dus aan mij valt ook niets te verdienen….


  Maak melding

 28. hee, die vieze paarsen kunnen mij niet uitleggen dat zij het hiermee eens kunnen zijn. behalve al die leningen uit de vorige kabinetsperiode van bouterse 1 komen nu nog grote motherloads aan van bouterse 2. welke econoom kan het hiermee eens zijn? en dat zonder de anti corruptiewet? waar is meneer Breeveld? aub wordt wakker. dominee!…… meneer Carl?…… WAKKER WORDEN!!!!!!!! ANTI CORRUPTIEWET …. u weet toch?


  Maak melding

 29. @ Rampie { je naam spreekt boekdelen }, nefo van Parbo, Paraman, RobG, Mazda, LoveSu, Damsco, Do the Right thing, wie ben jij om Robinho en Henk Molenaar de les te willen lezen. Ezel. buriki, laat je niet gebruiken door je neven Parbo etc.etc.

  @ Mazda ” hoop dat de posters weten dat Mazda niet gierig is en royaal is met het uitdelen van traktaties.
  Heb 2 keer kunnen uitdelen aan 2 vakantie gangers die hier met vakantie waren.” Wat hoor ik, wat lees ik, Mazda. Waar heb dat geld vandaan? heb je intussen een baan?
  Ik dacht het niet. Je laatste poging om werk te vinden als
  ” koelaman ” was bij de bushouders. Eén van de bushouders vertelde me dat ze je hebben opgedonderd. Ze zijn er achter gekomen dat jij Mazda, kleptomanie, hebt gestudeerd op de NDP academie met als Rector |Magnificus RobG.


  Maak melding

 30. Het hulppakket van bijna twee miljard dollar gaat naar grotere projecten. Grote projecten heten broekzakken vullen !!!!!

  Deze regering probeert het land zodanig te ruïneren dat welke regeringen na 2020 komt het niet meer lukt om het land weer financieel stabiel te maken. Dat is de achterliggende gedachte.
  Want ze weten donders goed dat na 2020 krijgen ze nooit meer mandaat van het volk.

  En dan zul je zien die arme sloebers van de NDP zullen zeggen zie je wel na 2020 heeft de nieuwe regering ook niets gedaan !!!!!

  Is gedaan met land, glijdt af naar Afrikaanse normen en waarden. Het vliegveld met blauwe zinkplaten oogt afrikaans, de behandeling aldaar is ook afrikaans, het vlag oogt afrikaans, het volkslied is afrikaans, de mensen in de regeringen lijken op afrikanen ga zo maar door. Straten worden omgedoopt tot Afrikaanse namen.


  Maak melding

 31. Allen,

  Ben net terug uit mijn mooie Suriname en ik moet zeggen het is triest wat er met het land gebeurd.
  Armen worden armer en de rijken worden rijker.
  Heb zelf veel mensen gesproken op straat, mijn conclusie zolang er geen eenheid komt tussen de mensen in Su zal er niets vernaderen, men zal dus ook NIET massaal de straat op gaan om te protesteren.
  Ik wens jullie veel sterkte in Suriname.


  Maak melding

 32. Behalve dat het raar is om geld te lenen om ‘eten te kopen’, vind ik het volgende raar;
  Je kunt zonder enige restricties circa 200 MEuro dollars lenen, maar je kiest er toch voor om 450 MEuro dollar te lenen, bij in Instelling waarvan je weet dat die hele strenge eisen stelt.
  Handig was om 2,5 miljard te lenen bij die isdb, of niet dan?

  Wat klopt niet….


  Maak melding

 33. Beste Esmerald,

  Bouterse is tijd aan het winnen. IMF zijn geen domme jongens. Die controleren alle plannen en berekeningen door de Paarse Roversbende aangeleberd. En ze praten echt ook met de oppositie om een helder beeld te krijgen.

  Bouterse liegt en bedriegt zoals gebruikelijk alles bij elkaar. Voorlopig hebben ze nog geen USD ontvangen en het water stijgt ze naar de lippen


  Maak melding

 34. hij heeft de stem van su verkocht bij de vn
  dat zie je toen hij de palestijnen aanwees als eigenaren van jeruzalem en toen hij meestemde dat het westelijke sahara gebied van de sahwari eigenlijk marokko toe behoort

  wat is eigenlijk het precieze bedrag dat hij in handen krijgt want islamitische banken mogen zgn geen rente vragen


  Maak melding

 35. Excuses!

  Correctie:
  Je kunt zonder enige restricties circa 2000. MEuro dollars lenen, maar je kiest er toch voor om 450 MEuro dollar te lenen, bij een instelling waarvan je weet dat die hele strenge eisen stelt.

  Handig was om 2,5 miljard zonder hoofdpijn te lenen bij die isdb, of niet dan?


  Maak melding

 36. Musalmaani Vikaas Dhanaaay ke kaam hai muslim deshon ke vikaas mein sahaayta karna. Ab ie sangathan Surinaam ko bhi muslimdesh maane lag gail hai. Ekar matlab hai ki ab Surinaam mein dhiere dhiere aur musalmaan ke samshta aai aur Surinaam par dabaaw karie iesab kie aane waala rashtrapati ek musalmaan howe.


  Maak melding

 37. Ik vindt het nog steeds grappig, iedereen heeft gestemd op de moordenaar.

  Iedereen wist het, hij en zijn aanhangers zijn dieven van alle Surinamers.

  Alle Bouta stemmers dit is jullie cadeau.


  Maak melding

 38. @Mul,
  Jij bent een hond die loops is.
  Je wil de les voorlezen en zeggen wat anderen moeten doen.
  Idiotere types zoals jij die van de groep Rioolratten komen en geen drup respect hebben
  ,omdat ze het van huisuit niet geleerd hebben .
  Jammer geen inzicht en je vriendje probeert te beschermen .


  Maak melding

 39. @Linglong en Henk Molenaar
  Ik hoop alleen maar dat jullie ingezien hebben dat jullie met een valse ‘Ray’ te maken hadden eerder,
  De echte Ray ben ik.
  Ik vind het trouwens laf van mensen die niet durven te schrijven onder hun Eigen nick maar de nick van anderen gebruiken en verkrachten.


  Maak melding

 40. Jojo ja bedankt hoor ik vindt ook dat je gelijk hebt hoor heel goed dan Is het nog even wachten maar zo kan het niet Door gaan ik hoop dat het zo zal gaan als wat je zegt maar bedankt voor Hoe je antwoord want zo kunnen We we praten zonder schelden of nog erger ik vindt het erg goed op deze wijze nog maal Dank en hoop op goede afloop voor surinaame


  Maak melding

 41. Al deze berichten heeft te maken met dat de president de koers zou laten droppen.
  De opkopers worden er op gewezen dat ze ‘verliezen’gaan lijden.Want straks kan de regering haar dollars niet eens kwijt aan de straat stenen.


  Maak melding

 42. Hans S,
  Hallo Suriname, ik zit dit allemaal te lezen ,de schieten in je ogen .
  een gezegde de pot verwijdt de ketel dat hij zwart ziet.
  gingen jullie maar terug naar de 60tiger jaren 2nl guldens voor een surinaamse gulden dat waren noch eens tijden.
  stop met zeuren ,handen uit de mouwen en openheid van bestuur.
  Laat men de buitenlandse rekeningen bekent maken van de bestuurders.
  oud trisser


  Maak melding

 43. Suriname onafhankelijk ?? Suriname wordt verpand aan IsDB, IMF, China, etc. !!! Surinamers waar zijn jullie mee bezig ?!?! Door hoeveel schade en schande willen jullie wijs worden. Wat gebeurt er met A Swietie Sranang !!


  Maak melding

 44. @Esmeralda,

  Qoute:
  Behalve dat het raar is om geld te lenen om ‘eten te kopen’, vind ik het volgende raar;
  Je kunt zonder enige restricties circa 200 MEuro dollars lenen, maar je kiest er toch voor om 450 MEuro dollar te lenen, bij in Instelling waarvan je weet dat die hele strenge eisen stelt.
  Handig was om 2,5 miljard te lenen bij die isdb, of niet dan?

  Ik ben het ROEREND met je eens: waarom zou je een MILJARD bij IMF gaan LENEN terwijl je RUIM 2 MILJARD OBAMAS bij de islamitische Bank kan gaan halen tegen GUNSTIGERE voorwaarden.

  Ik wil nog zien dat Wonderboy Gilmore dit voor mekaar gaat krijgen.

  HET ZAL WEER GEBAKKEN LUCHT BLIJKEN TE ZIJN!!!!


  Maak melding

 45. Tante Bep,

  Ik vind, dat u helemaal gelijk heeft.
  Dit land zo leent ontzettend veel geld in verhouding tot zijn verdiencapaciteit, dat het nog heel veel jaren duurt, voordat de rente is terugbetaald, voorzover dat al mogelijk is.
  Zelfs ik kan dat begrijpen.
  Volgens mij worden op deze manier aflossingsverplichtingen doorgeschoven naar volgende generaties.


  Maak melding

 46. Mooi hoor Boefdraad , leen nog meer voor mij rij nak bos ie ede tegen wang paal, dat wens ik jou. Suriname naar de verdoemenis brengen, jij zal boeten


  Maak melding

 47. @morena
  Hoezo nog bij ned ?
  Wat er nu zit moet naar de hel maar dat is geen reden om weer naar de hanga bobie van nederland terug te staan.
  Leer zelf je broek op te houden sufferd. Het leven zit vol tegenslagen. Van jou heet Desie Bouterse en zijn 100 rovers. Deal with it joe bobojantje.


  Maak melding

 48. Hemeltje lief wat een bedrag weer, kan iemand mij vertellen hoeveel Suriname nu in totaal in het rood staat? Ik hoop van harte, en dat meen ik, dat de plannen van Bouterse gaan werken want anders is de ellende niet te overzien. Suriname, ik wens jullie heel veel sterkte! En als je echt zo trots bent op je land: RUIM DAN DIE ENORME ROTZOOI DIE JE OVERAL ZIET EEN KEER OP! Sinds de onafhankelijkheid is Suriname langzaam veranderd in een grote openbare vuilnisbelt. Kijk maar om je heen, overal ligt afval, afval en lege flessen. Zelfs bij het crematorium dumpt men afval en dat ligt nu eens niet aan de overheid maar aan de bevolking die oh zo trots is op hun mooie land. Houd het dan ook mooi en doe er wat aan. Kost niets alleen wat inspanning.


  Maak melding

 49. Ha ha ha ha boi kan niet stoppen om te lachen, wat een goeie mop. Dank je voor het entertainment . Wordt met dag gekker. Eerst zegt Bouterse dat de rijke saudi Arabië , 10miljard naastig zoekt en dan zegt hoefdraad , er is geen andere weg danIMF , is Suriname plotseling zo een wereld speler geworden dat het oosten Suriname zo lief hebben, terwijl Syrië , Irak, Libië,Turkeye ,, bedelen voor de vlugtelngen die van honger sterven. Zielig, waarschijnlijk voor de domme ndpers bestemd dat hun regering het geweldig doet. Ps lening is verdienste dat je blij moet zijn.


  Maak melding

 50. @ Ram … pie { pie van een ram …. trouwens …. weetje wat of wie een ram is ….. yu don beest! Ik wil en zal nooit en te nimmer wie danook de les lezen. Ik hoef mijn vrienden/kameraden niet te verdedigen …. ze zijn mans/vrouws genoeg om je lik op stuk te geven.
  Jij, je “nefo’s ” kauwen je alles voor. Je bent een analfabeet van de ergste soort. Een “skeer ai p’tata loso “heeft meer verstand, Ramp … ie { de hond die loops is/Rioolrat, zijn je eigen woorden }. Mijn tante had zo’n hond … Rampi … werd om de haverklap besprongen door alle andere honden.
  Waka nanga koni, je wordt zeker door de NDP’ers gepakt en believe it or not; ze gaan je rampeneren.
  Ik vind het jammer dat ik me tot jou nivo moet verlagen, maar, wie kaats moet de bal verwachten!


  Maak melding

 51. Zoals nu iedereen weet Paars heft geld geleend als er geen morgen is.
  Eerst de IMF lening om de Centrale Bank te stabiliseren, dan van de Wereld Bank en anderen om de gevolgen van de IMF voorwaarden op te vangen. Dan als laatst de Moslim Ontwikkelings Bank te gebruiken als de clean up man. In base ball is dat de man die de winning homerun voor de club slaat.
  De Moslim Bank was niet zo gek. Die vraagt projecten om te financieren. Goed het heeft nou medicijnen invoeren en de Energy bedrijf te financieren.
  De Bank voert de medicijnen in en verkoopt ze aan apotheken. Als de koers zo hoog blijft dan kunnen mensen op straat dood vallen omdat ze hun medicijnen niet kunnen kopen.
  Voor de Energy Bedrijf willen een onderpand. Dat zal wel het onroerend goed zijn of mischien het hele bedrijf. Er zal wel een partnership zijn maar Sur moet de Bank aandeel uitkopen om de EBS terug te krijgen. Zo de kinderen en kleinkinderen kunnen dat doen.
  What a mess.


  Maak melding

 52. Vorige week nog een paar honderd miljoen ongedekte srd’s laten drukken om met waardeloos geld oude rekeningen te voldoen…..

  Vanaf nu zal er geen verdere monetaire financiering van de Staat, overheidsinstanties en staatsbedrijven meer plaatsvinden. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie, hebben een memorandum van overeenstemming getekend maandag. Hoefdraad had zondag op een persconferentie aangekondigd dat het document de volgende dag zou worden getekend.


  Maak melding

 53. Dit is precies hoe het domme volk van Suriname wordt gemanipuleerd! Denk na, lenen bij de isdb zou toch halal moeten zijn . wat klopt er hiervan. US er nu ook een echte moslim die mij dat kan uitleggen. Jullie strooien stront in deze domme mensen hun ogen. Of zijn jullie ook van plan om ook van su een burka staat te maken.


  Maak melding

 54. @ ..HENK MOLENAAR,JIJ ,…een Surinamer ?????????????djiem wang boeng bigi brik mie mang,JE HEBT DE VERKEERDE GENEN MIE MANG.je bent TATA GEDOUT.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.