25-jarige NDP-politicus naar Nationale Assemblee

57

Roché Hopkinson (25) is maandag toegelaten als lid van De Nationale Assemblee in Suriname. De jonge NDP-politicus is in aanmerking gekomen voor de positie nadat partijgenoot Rabin Parmessar zijn plek verruilde voor het directeurschap van de Energie Bedrijven Suriname (EBS).

Bekijk ook:

57 REACTIES

 1. Er valt veel lelijke dingen te zeggen het NDP maar dit vind ik dan wel weer positief.

  Het wordt de hoogste tijd dat bejaarde politici het veld ruimen. Laat de jongeren het overnemen.


  Maak melding

 2. hahahahaaaaa…wat heb je aan een 25jarige politicus.?! Hij kan je niet eens vertellen over de 2 coups,Dec 8 1982,Moiwana slachting,bouta amnestie enz..enz..Hij kent de geschiedenis van Surinam niet eens…!!.
  Hahahahahaaaa..hij is nog nat achter de oren !!


  Maak melding

 3. Daar gaan wij al altijd geroepen dat de jongeren het roer moeten overnemen.
  En nu al posting van Ray en anderen die altijd denken beter te weten.
  Wees kritisch maar oprecht dat het velen niet zal lukken is geen ramp ook die mensen moeten er zijn terwille van het meedoen.
  proficiat Roche en nu laten zien als je mee kan met de rijdende trein.
  Niet terug denken aan stations die voorbij zijn maar vooruit denken.


  Maak melding

 4. Rare bedoening, een functie in de assemblee heeft toch enige kennis, ervaring en niet te vergeten scholing nodig? Een 25 jarige heeft net zijn bachelor(hoop ik) behaald. Geen of weinig ervaring in het politiek.
  Is hij misschien een verre neefje van Bouterse..


  Maak melding

 5. @Ray, ook gij kan op jonge leeftijd volksvertegenwoordiger worden. Maar dan moet je wel lid worden van de goede politieke partij.Bij de NPS en de VHP zal het jou nooit lukken.


  Maak melding

 6. Ndp is de ware oorzaak van roof/moord/misdaadvloek die het land en volk teistert en in de greep heeft. Ai go kong moro erg. Met jong en oud aan het paarse roer der misdadigers olv van I’m Nasty. Hoezo krijsen de oerdomme jonge paarse krabitas en burikies. Simpel…..mehehe, iaiia zo vader zo zonen. Zo paarse lijder zo paars volk. Wahahahahahahahaha.


  Maak melding

 7. khoda
  “Een 25 jarige heeft net zijn bachelor(hoop ik) behaald”
  Lol. Laat ons bij zijn naam beginnen. Zijn ouders konden niet behoorlijk spellen dus hebben ze hem Roché genoemd i.p.v Rogér. Deze jongeman heeft zeer weinig opleiding of praktische ervaring, en slechts één wapenfeit; die is dat hij een blauwe maandag heeft gewerkt als (aspirant?) politie ambtenaar op de afdeling jeugd criminaliteit. In de video na zijn aanstelling ben ik het wel met twee dingen eens die hij benoemd n.l dat er teveel wrakken en rijdendende doodskisten in Suriname zijn, en de staat van het erbarmelijk slechte onderwijs.

  Voor de rest heeft Roché, Rocher (Haha) i.i.g zijn plek aan de trog veiliggesteld en zullen we de komende tijd getuige kunnen zijn hoe snel hij en zijn familie zich volvreten ten koste van de republiek.

  apintie.sr/vidi.php?vid=14560


  Maak melding

 8. @ rob g
  robbie ik ben het voor het eerst met je eens.
  alleen bij de ndp is dit mogelijk.
  laten we kijken wat deze jonge man te bieden heeft voordat we hem veroordelen.
  het is niet zo dat de hele ndp niet deugt.
  er zijn een paar uitzonderingen.


  Maak melding

 9. so so voe voermang ,ik hecht geen enkele waarden aan deze waardeloze amaturistische politieke opportunisten .ze weten nog geen eens een journalist te woord te staan laat staan een land leiden .in suriname kan iedereen een politicus zijn .zie brunswijk zie bouterse ,zie de overige dna leden ,het is om je te schamen voor die mensen .het zijn geen mensen met een scholing het zijn criminelen die aan het roer zijn .waar gaan wij naar toe met ons suriname .worden jullie wakker wij lopen steeds achter het volk slaapt vooral de creolen mijn broeders en zusters .dit is niet de man die suriname kan leiden geloofd u mij die man kan nog geen eens naar het buitenland op een fatsoenlijke manier .


  Maak melding

 10. en wat kun je verwachten van deze meneer..

  wat voor kundig opleiding heeft hij genoten om maar niet te spreken wat voor ervaring hij heeft/bezit..

  wat kan hij doen voor het zinken de schip..,,

  vraag je je af,of dit poppenkast het einde dit jaar nog haalt..


  Maak melding

 11. Nou nou, waarom weer zo negatief?????. Je moet toch ergens beginnen om ervaring op te doen?? Learning on the job mensen. Misschien is die jongeman wel een natuurtalent. De tijd zal het uitwijzen.
  Hij zal waarschijnlijk bij het uitvoeren van zijn functie, weleens fouten maken, maar dat gebeurt een ieder in deze aardbol. Mensen maken fouten en fouten maken de mens.
  Wat mij betreft mogen er meer jonge Surinamers de kans krijgen, om deel te nemen in de politiek. Hun zijn de toekomst van Suriname.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 12. Bouta offa mie mang
  Ie broeja a kondre!
  Alles in rep en roer
  Geen geld
  Lening met telesur als onderpand
  Straks hoor j lening met staatsolie als
  Onderpand!
  Sa ey psa jongoe bouta????
  Na karma ey miet joe so????


  Maak melding

 13. Koos, ik ben het met je eens dat jonge mensen het in Suriname moeten overnemen van de oude garde, maar ik heb er totaal geen vertrouwen in dat onvoldoende geschoolde jonge mensen, die zich aansluiten bij de NDP, het land vooruit zullen helpen, als je je als jongere thuis voelt in de NDP dan schort er iets fundamenteels aan je moreel ethische waarden en normen.
  Deze jongen van 25 jaar is een drop out van de middelbare school, zijn schoolvrienden, die de school wel afgemaakt hebben, moeten nog jaren zweten op de universiteit en ze mogen daarna blij zijn als ze een kwart verdienen van dat wat hij ontvangt voor sporadisch op te mogen treden in de poppenkast, zijn ex-leraren, inclusief de directeur van de middelbare school, mogen nog vijf jaar staken en ze krijgen nog niet eens een tiende van wat deze mooi pratende, leeghoofdige kloon van Bouterse gaat verdienen. Hij zal straks de leraren komen verwijten dat ze hun plicht verzaken en hun werk niet goed doen en dat ze in deze tijd van crisis maar offers moeten brengen voor land en volk, terwijl hij, slechts uit eigen belang, op jonge leeftijd, zijn ziel aan de duivel DiDiBri heeft verkocht.


  Maak melding

 14. Roche na zomaar!
  Geen moer ervaring
  Jongeren no????
  Blijf dat denken
  Nogsteeds regeren die oude bokken
  Suriname!
  Ding jongoe wang na zogenaamd
  Bouta wie houd u v de gek????
  Neem j biezen en rot op!
  Want na behoorlijk ie fok a kondre op!


  Maak melding

 15. @Mazda enRobG
  Zo wat gaat de jonge politicus voor ons doen?!Kan hij toevallig ook toveren?Wat gaat hij doen ?Op reis gaan en bedelen misschien zoals de rest bij de ndp het doen?!
  Zo ..hmmm,…laat ons even de reken som hier doen…dus je moet jong zijn en onervaren zijn en toch maar liever politicus worden!?Heeft deze jonge uilskuiken een CV?!Hoelang is hij een politieman geweest?1 jaar ,2maanden ,misschien 1 week maar….hij is jeugdparlementarier geweest…wat heeft hij voor het volk dan gedaan ?! Nee bij de vhp worden ervaren en geschoolde peronen parlementariers. ,bij de ndp mag iedereen zich politicus noemen, geen wonder dus dat ze geen lid willen worden van de vhp want daar wordt je niet zomaar tot politicus gebombardeerd.Zelfs moordenaars maken het tot lijders bij de ndp!
  Wanneer worden jullie politicus daar bij de ndp Mazda en RobG!
  Haast maken hoor want de jongeren nemen het over daar bij jullie!!


  Maak melding

 16. Ik ben niet tegen dat jongeren moeten overnemen maar ik vraag mij af wat deze man voor ervaring heeft. In Suriname moet het woord jongeren op een hoger niveau komen te staan.
  Als ik de berichten mag geloven hebben jongeren masaal gestemd voor de man die Suriname’s ontwikkeling in de juiste richting blokkeert. Jongeren van Suriname zijn ja-knikkers en heel makkelijk te manipuleren, zie vp Adhin die zit naast moordenaar Bouterse als een figurant. En zeker bij NDP is zo’n 25 jarige een speelbal voor crimineel Bouterse want deze 25 jarige heeft geen eigen mening en zeer waarschijnlijk de geschiedenis van z’n eigen land niet kent.
  Politici van de NDP kunnen vaag niet nadenken en praten allemaal Bouterse na.
  Als Bouterse zegt precaire situatie zeggen ze allemaal dat na zonder zelf een eigen mening ventileren.
  We schieten niks op met ja-knikkers die hun criminele foute baas niet kunnen tegen spreken.


  Maak melding

 17. Henkes
  “Hij zal straks de leraren komen verwijten dat ze hun plicht verzaken en hun werk niet goed doen “
  heb je zijn interview gezien?
  Dat doe hij al! Hij is nu al bezig slachtoffers te verwijten, terwijl hij zelf een zeer magere opleiding en CV heeft.


  Maak melding

 18. Kwamma
  “Je moet toch ergens beginnen om ervaring op te doen?? Learning on the job mensen”
  Sorry Kwamma, sommige beroepen kun je niet “on the job” leren. As a politician you need to hit the ground running. Er is geen ruimte voor bakvissen die de problemen van de republiek nog niet volledig kunnen bevatten.

  Deze jongeman heeft wel de grote bek maar niet de achtergrond om die te ondersteunen. Kijk naar de foto. De man linksachter kan zijn lachen niet inhouden. Hoe denk je dat Roche zijn werkdag eruit ziet? Koffie halen voor Ingrid.


  Maak melding

 19. Henkes
  “zijn schoolvrienden, die de school wel afgemaakt hebben, moeten nog jaren zweten op de universiteit en ze mogen daarna blij zijn als ze een kwart verdienen van dat wat hij ontvangt voor sporadisch op te mogen treden in de poppenkast”
  …en als ze straks management functies bij wereldspelers in het buitenland bekleden, een gezin hebben en hun schaapjes op het droge, dan zijn ze “landverraders” omdat ze niet zijn gebleven om zich te laten manipuleren. Deze jongen gaat fouten maken, maar met het moraal in Suriname worden dat vanzelf criminele fouten.


  Maak melding

 20. Wat moet zo,n jochie nog gaan klaar spelen, ze zitten er allemaal voor eigen gewin, en moeten netals Misikaba, Abdoel en opa Bouva, vanuit de de leiding van de partij, in dit geval die moordenaar, om ja te knikken.


  Maak melding

 21. Voor alle twijfelaars. In ons schaduwkabinet zou een 25 jarige kroonpins(es) de volgende CV hebben.

  Een of twee afgeronde HBO opleiding(en), met vervolg in een Masters in beide. De Kandidaat zou eerst tenminste voor twee jaar (internationale) wetgeving in zijn specialisatie moeten lezen, onder mentorschap van een competente seniore bestuurder. Verder wordt van hem/haar verwacht dat er een constante stroom concept wetgeving komt die een internationale toets kunnen doorstaan.


  Maak melding

 22. manu
  “Wat moet zo’n jochie nog gaan klaar spelen”
  Manu, dit is de generatie die de immuniteit van de fossielen gaat garanderen. We zien het met lede ogen aan, dit is de toekomst van Suriname. De volgende generatie met hun snuit in de trog, die de dino’s met standbeelden en straatnamen gaat eren.


  Maak melding

 23. @Morenito,

  Inderdaad wat je zegt, het is triest om te moeten constateren, dat jongeren zich laten verleiden, en hun princiepes over boord gooien, om een bepaalde positie binnen te halen, ongeacht de foute personen die in die partij de hoogste functie bekleden, het zegt al genoeg van die persoon, die net is toegetreden, en daarmee het parlement nog minder geloofwaardig maakt, vooral ook beteft zijn achtergrond.


  Maak melding

 24. Wat van Roche Hopkinson wordt verwacht is bekend.

  Gedwee meelopen met de kudde makke paarse schapen in de assemblee en dezelfde toon blaten als herder Bouterse.

  Een afwijkend geluid leidt onherroepelijk tot een gang naar de slager.


  Maak melding

 25. Natuurlijk moet de jeugd naar voren geschoven worden mmaar de jeugd mag wel slimmer en kritischer worden. Deze jongeling zal gewoon net als de anderen mee stemmen: doel is de moordenaar in het zadel houden en ik verwacht geen initiatief of slimheid of iets als eigen verantwoordelijkheid van hem.

  Als er trouwens een kritische n d p ‘er is, dan hoor ik het graag


  Maak melding

 26. Deze jongeman heeft geen formele kennis en ook geen levenservaring en, heb je niet gelezen dat hij de middelbare school niet afgerond heeft? Bouterse verkondigde tijdens een kranslegging dat deze Roche ‘srapu lek wan scheermes’, wij weten sinds de benoeming van Dino tot hoofd van de CTU, Gilmore tot hoofd van de CBS en Jannash tot hoofd van de geheime dienst, wat voor waardeloos vlees we in de kuip hebben wanneer Bouterse iemand de hemel inprijst. Als Bouterse mij de hemel in zou prijzen zou ik uit schaamte mijn familie, vrienden en kennissen niet meer onder ogen durven komen.


  Maak melding

 27. Beseft deze jongeman dat hij uit een partij is voortgekomen
  waar de leiding zich heeft schuldig gemaakt aan moord.
  Het grootste goed van de mens is leven en niemand en dan ook niemand heeft het recht het een ander te ontnemen ten
  eigen bate.


  Maak melding

 28. Ik heb een stukje gehoord van zijn dankwoord.

  Hij is een van de weinige mensen in de DNA die gestructureerd hele zinnen die verband met elkaar hebben uit kan spreken.

  Zijn uitspraken zijn doordachter dan Parmessar. Het lijkt er op dat de DNA iets slimmer geworden is. Leeftijd is niet altijd het criterium. Vervang aub mensen als bijvoorbeeld Doekhie, Hooghart, Somohardjo en Brunswijk door mensen met het het spreekvermogen van deze jongeman.

  Wellicht kan hij de NDP fractie iets meer in de spiegel laten kijken.


  Maak melding

 29. De tijd zal het leren beste Mensen, veroordeel deze jongeman niet. Misschien kan hij de tij doen keren naar ik hoop, maar het kan ook anders uit pakken.
  Time wil tell zou ik zeggen.

  @ lafu deng dong paarse krabitas.

  “Als je met pek omgaat wordt je ermee besmet´´


  Maak melding

 30. @ morenito.

  jojo heeft mijn gedachten gang al verwoord ,
  ik wil er nog aan toe voegen , dat de rest van het parlement niet veel bijzonders voorstelt.
  oke lonnie heeft een bachelor op zak , maar dat maakt hem niet slimmer.
  somo heeft een pedo pas en is een gecertificeerde rover.
  tante Jenny en haar man worden verdacht van fraude.
  tokkie had omgang met sege bai , een van de beruchtste drugshandelaren van nederland
  tokkie zelf is aangehouden tijdens een verkeers controle met zn kofferbak vol coca.
  wat ik ermee wil zeggen is dat het parlement en de regering vol zitten met dubieuze figuren.
  wat kan azijn zuurder maken.


  Maak melding

 31. @ Basmatie

  Dus kort samen gevat, een stelletje leeghoofden.
  Ach ja het volk wil dat, dus dat zullen ze moeten accepteren.

  @ Hans

  Zo gaat dat éénmaal in een mensen leven, de éne zijn dood de ander zijn brood.
  Hij is nog jong : kan nog heel wat opsteken binnen het DNA,het zij positief of negatief.

  Jacko


  Maak melding

 32. Ik ben kritisch en heel oprecht….dit gaat het niet worden. Wanneer mensen het hebben over de jongeren, moet men niet met kinderen komen die geen bagage hebben, niets te vertellen hebben en alleen maar ja kunnen knikken tegen de baas……volksverlakkerij….


  Maak melding

 33. Morentino,

  Je moet toch ergens ervaringen opdoen? Waar moet dat dan? De politici in Nederland hebben toch ergens ervaringen opgedaan?
  Ik denk dat je na jouw studie ook bij een werkgever bent begonnen zonder ervaringen. Of had je na jouw studie al ervaringen? Ik in ieder geval niet.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 34. Weer zo’n achterbakse actie om het achterlijke stemvee te paaien.

  Eerst verhogen ze het aantal huismoeders in het DNA, vervolgens het aantal transgenders en nu zijn de “ikke niete wete, ikke niet van de jaren 80 zijn”, aan de beurt.
  Wat een farce.

  Als het nog een whizzkid was, want die heb je natuurlijk ook , dan had je mij niet gehoord.
  Maar zijn curriculum vitae spreekt boekdelen.

  Deze jongen is gewoon een pion van bouta met het oog op 2020.
  Hetzelfde soort als die boekoe, directeur van weet ik veel wat voor zaken, die op dienstreis was naar Miami, voor het vervangen van een handtekening in een tijd waarin een gescande handtekening een fluitje van een cent is.


  Maak melding

 35. Roger, Rogier, Roché, …….what’s in a name?

  Proficiat Roché met je benoeming tot parlementslid en recente toelating tot De Nationale Assemblee. Heel goed dat jongeren hun intrede doen in het hoogste college van de Staat. Dat vind ik een positieve ontwikkeling. En ook het feit dat veel meer vrouwen dan voorheen deel uitmaken van de huidige regering, juich ik eveneens toe: diversiteit in optima forma. Heel goed en superfijn.


  Maak melding

 36. Roche was voor korte tijd politieagent, van een politieagent wordt verwacht dat hij verdachten van omkoping, misleiding en massamoord arresteert of dat hij minstens gaat onderzoeken of waar die personen van verdacht worden, waar is, een integere politieagent gaat zulke verdachten zeker niet steunen. Wij mogen daarom blij zijn dat Roche politieagent af is, je hoeft niet veel fantasie te hebben om te weten hoe makkelijk agent Roche omgekocht had kunnen worden door kapitaalkrachtige criminelen. We moeten ons jammer genoeg nu nog meer zorgen gaan maken, want met dezelfde omkoopbare instelling is hij nu DNA lid, hij heeft daardoor veel meer mogelijkheden om zaken onder de tafel te regelen.


  Maak melding

 37. JoJo
  Dat hij een coherente zin aan elkaar kan rijgen zegt helaas weinig over zijn intellectuele paardekracht. Mijn zoon van elf kan dat ook, alleen beseft hij dat het een mooie woord salade is om me te paaien om weer een game voor hem te kopen. Haha.

  Roche gaat falen niet omdat hij een faalhaas is, maar omdat hij in een kader zit waarin zelfstandig en kritisch denken niet op prijs word gesteld. Hij is verheven om nieuw stemvee binnen te halen en wordt daarvoor beloond met een eigen plek aan de trog.

  Als Curtis Hofwijks zelf ook een authentieke leider was had hij deze jongeman uitgedaagd om met hem te debatteren waar winst behaald kan worden binnen de gemeenschap, en waren we met ons allen getuige van nieuw en pas geboren leiderschap. Gaat niet gebeuren.


  Maak melding

 38. Kwamma
  “De politici in Nederland hebben toch ergens ervaringen opgedaan?”
  Inderdaad! (binnen hun jeugd afdelingen) je verheft ze als ze tonen over daadkracht, intelligentie en uithoudingsvermogen te beschikken. Deze jongeman is gerekruteerd om moe, en ouderwets corrupt beleid voort te zetten.

  Mijn zoon van 24 heeft net zijn opleiding in Italiaanse mode retail afgerond en gaat is klaar om zijn vleugels uit te slaan. Roche in tegenstelling houdt van dikke billen en even dikke “full body” Benzes. Bovendien schijnt hij al een “baby daddy” te zijn.

  facebook.com/roche.hopkinson


  Maak melding

 39. AHE, Neus en JoJo
  “Op diverse vlakken is er ontwikkeling geweest. Ik heb nu de keuze om slechts te zeggen dat wij vooruit zijn gegaan als natie of om actief mijn ondersteuning aan het beleid te geven. Er is immers ruimte voor verbetering en ik ben blij dat ik een geschikt huis heb gevonden (de NDP) om daar vanuit te kunnen werken”

  Waaat? Oef! Okay hij is jong, maar wat verklapt zo’n woord salade?


  Maak melding

 40. Die arme jonge weet niet waarmee hij bezig is.Om voor de NDP te kiezen ga je de verdoemenis in want die hebben geen verstand van zaken om het land goed te besturen.Vooral economische kennis is belangrijk.5 jaren Bouterse heeft nog meer ellende gebracht in het land.Suriname is failliet en het volk lijdt.Zo lang Bouterse daar voor het zeggen heeft gaat het nooit goed komen.Vanaf de militairen Suriname heeft overgenomen is het alleen maar slechter gegaan.Al die reserve die het land had heeft Bouterse opgemaakt en zichzelf verrijkt met zijn familie.Al degene die op de NDP hebben gestemd hebben spijt.Hij heeft die mensen belazerd.


  Maak melding

 41. Printa
  Blij dat je er weer bij bent.
  “toekomstige leiders niet alleen op Cv, maar ook op persoonlijkheid toetsen en selecteren.”

  Hahaha WTF? How fuckable they are?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.