Giant Earth Ball estafette in Suriname

5

Pupillen van de 4e en 5e klas van de St. Bernadette basisschool hebben woensdagochtend meegedaan aan de ‘Giant Earth Ball estafette’. Tijdens de estafette dragen deelnemers de aarde symbolisch op hun schouders. De activiteit houdt verband met de viering van ‘Earth Hour’ op zaterdag 19 maart en moet de bewustwording voor het beschermen van de aarde stimuleren bij kinderen.

Marianne Flach, UNICEF-vertegenwoordiger in Suriname zei bij de aanvang van de estafette dat het een collectieve verantwoordelijkheid is van de mens om ervoor te zorgen dat de aarde beschermt wordt. Ze riep de kinderen dan ook op om onder andere niet zomaar petflessen in de natuur te gooien.

FILMPJE:

Bekijk ook:

5 REACTIES

 1. Grappig dat het eerste idee dat in Marianne Flach’s hersenen opkomt, is om de toekomst van Suriname te portretteren als (dansende) lastdieren die de globale tekortkomingen op de planeet met zich meetorsen.

  Waarom heeft ze ip daarvan geen wedstrijd georganiseerd om onze kinderen op die bol te laten aanwijzen waar de grootste problemen liggen? Hun te vragen waar ze kansen zien voor de toekomst? Hun hersenen, intellect en moraal te stimuleren?


  Maak melding

 2. De VN keurt allerlei bombardementen door de rijke landen op de arme landen goed, maar vindt dat natuurlijk geen probleem wanneer daardoor de aarde en de kinderen verwoest worden.

  Maar kinderen in de arme landen indoctrineren om de aarde gezond te houden ten profijte van de rijkere landen die er van alles goedkoop kunnen wegroven, daar is de VN een meester in.

  Geef de arme mensen in de arme landen wat geld en leg beslag op hun grond onder de mom van milieu. Aan de VN heb je helemaal niks. Het is een tool van de uitbuitende landen, de moderne VOC. Het houdt de rechtsongelijkheid in de wereld in stand, zoals dat alleen de 5 permanente leden va de Veiligheidsraad kunnen beslissen over maatregelen tegen bepaalde landen. Natuurlijk gaan deze 5 nooit een straf aan zichzelf of aan hun vriendjes opleggen, ook al zijn ze nog zo overduidelijk fout.


  Maak melding

 3. Pupillen van de 4e en 5e klas van de St. Bernadette basisschool hebben woensdagochtend meegedaan aan de ‘Giant Earth Ball estafette’.

  En dan komen er toch een zure reacties van Morenito en Ronald. Gewoon echt alleen maar bestaan om te zeiken. Het is echt te triest voor woorden. Nu nog wachten tot de eerste zich aandient om de NDP de schuld te geven.


  Maak melding

 4. Paul,

  De VN is ook en organisatie die veel zuurs over de wereld strooit. Wat heeft de VN nou gedaan voor de kinderen in Suriname? Ze hebben niet eens kunnen helpen bij de bestrijding van Dengue, Chikingunya en Zika.


  Maak melding

 5. Iemand die net als Marianne Flach denkt dat we de aarde beschermen als we onze kinderen leren om niet zomaar petflessen weg te gooien, heeft er niet veel van begrepen; ook een netjes in een vuilniston gegooide petfles komt uiteindelijk in het milieu terecht, de mensheid moet ophouden om biologisch niet afbreekbaar plastic te produceren, dan pas doen we iets dat zinvol is om de aarde te beschermen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.