Ex-ministers Lackin en Leilis benoemd tot raadsadviseurs

59

PARAMARIBO, 10 mrt – De ex-ministers Winston Lackin en Edmund Leilis zijn benoemd tot raadsadviseurs en ontvangen daarvoor maandelijks een schadeloosstelling van meer dan SRD 22.500. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws vandaag.

Volgens de site wordt Leilis belast met Bestuurlijke Aangelegenheden, in het bijzonder personeelsaangelegenheden. Lackin wordt belast met de functie van Coördinator Communicatie. Beide functionarissen treden in functie van Voltijds Raadsadviseur per 1 maart 2016.

De twee ontvangen een schadeloosstelling van een minister in Suriname en ook alle emolumenten en voorzieningen die behoren bij de functie van minister. Enkele andere raadadviseurs in Suriname zijn Errol Alibux, Jules Wijdensbosch, Peggy Bouterse en Eddy Jozefzoon.

59 REACTIES

 1. Mag ik een kotszakje….?

  Suriname telt tientallen duurbetaalde beleidsadviseurs allemaal lid van de Paarse Roversbende.

  En dan nog gaat Suriname volledig naar de kloten door wanbeleid.

  Tel uit je winst. Het Surinaamse volk zit volledig aan de grond.

  Wat een bananenrepubliek is het toch. Met dank aan Boputerse


  Maak melding

 2. Inderdaad om van te kotsen, was die Abrahams ook geen raadsadvisseur, of hebben ze bewust zijn naam maar weggelaten, en dat in deze moeilijke economische situatie, wordt de ene na de andere paarse jaknikker beloond met een bijbaantje, tegen een vergoeding, die totaal niet in verhouding staat, met vele werkende mensen die iedere dag weer moeten ploeteren voor een paar centen, wat een schaamteloze paarse ratten zijn het, maar zullen op een dag, de rekening gepresenteerd krijgen.


  Maak melding

 3. -Zijn dit allen:::Enkele andere raadadviseurs in Suriname zijn Errol Alibux, Jules Wijdensbosch, Peggy Bouterse en Eddy Jozefzoon.
  Hoe zit het met Wijdenbosch en van der San en nog vele anderen?????

  =Er worden gewoon banen gecreëerd rondom Bouterse om deze gasten een baan te geven.


  Maak melding

 4. Het accommoderen van (ex) paarse bewindslieden, revo kompanen, vrienden en familieleden gaat gewoon door terwijl de gemiddelde burger iedere maand de eindjes aan elkaar moet knopen om rond te komen.

  Regering en inwoners van Suriname zullen de buikriem verder moeten aanhalen. Voor het komende jaar is de begroting ongeveer gehalveerd aldus Bouterse in zijn jaarrede.

  Noemen ze dit nu de broekriem aan halen ?


  Maak melding

 5. Lackhin kan nog wat, maar die Leilis is zo dom als een ezel. Kan nauwelijks een letter op papier zetten. Met hem vergeleken is het achterwerk van een koe een universiteit. Suriname wordt geregeerd door dombo’s en criminelen. We komen pas na 4 jaar weer uit deze impasse.


  Maak melding

 6. Dit is schandalig terwijl anderen hun energiekosten niet kunnen betalen en nu dit, is er nog hoop voor de armen.
  Zijn alle goden uitgestorven.

  Baja été vijf voor dibrie hij doet het goed horrr en heel goed.


  Maak melding

 7. Dat is netto 15000 SRD. Met de huidige koers praat je dus over 2275 euro per maand. Dat zijn geen schokkende salarissen hoor. In ieder geval geen zogenaamd zakken vullen natuurlijk. De gemiddelde Surined met een redelijke opleiding zal meer verdienen.


  Maak melding

 8. Zwijggeld!

  Je ontheft ambtenaren omdat ze vanwege gewijzigde beleidsinzichten niet meer voldoen.
  Vervolgens neem je ze weer in dienst voor een flut- functie.
  Iets met personeel; daarvoor heb je een mini-ster arbeid.
  En iets met communicatie, een 2é limbo.

  Ondertussen is de december-rechtszaak weer eens gestremd!
  “Elgin concludeerde in zijn pleidooi dat het vonnis van de Krijgsraad “zowel in gezag van gewijsde als kracht van gewijsde zijn komen te verkeren.”

  Gewetenloos!

  Het geweten van bepaalde mensen reikt niet verder dan de angst voor bestraffing.
  Georges.


  Maak melding

 9. Sinds wanneer heet een vet extra-salaris een schadeloosstelling? Waarvoor worden ze schadeloos gesteld? Ze ontvangen al tot het eind van hun leven een ministerssalaris en dit is de kers op de taart. Een van de eisen van het IMF en overige financiers is het terugdringen van de overheidsuitgaven. Nou, dit is een goed voorbeeld! De joden noemen dit een gotspe!


  Maak melding

 10. uuchhhh!! haal een plasticzakje voor mij, jawel!! inderdaad, ik moet ook kotsen!!!

  waar is deze klootzakken mee bezig en er is toch geen geld!!

  Bekende gezegde!! begraaf virussen en zijn zijnen 50 meter onder de grond!!!!! a no fu ma pi.. a ding!!! Hoe ver wil je het laten gaan? is de maat nog niet vol??

  Burgers!! opo yu ay!! do somthing!!!! Ik wil niet zeggen kauoro volk!!!


  Maak melding

 11. Ja,had je het anders verwacht,sterker nog er zijn meerderen,die zo,n salaris ontvangen.En dan nog klagen en schelden,over de eerdere regeringen.Sorry,klinkt hard,maar geen enkel land waar zwarten,de macht en of aan de regering zitten,komt vooruit.Noem er een voor mij.Schaam mij diep,als ras-echte surinamer.Vandaar de verhoging visum,toeristenkaart,de melk-koeien komen toch????Stop….suriname voor een jaar als vakantie land,en kies voor een ander land,tenzij zieken en of overlijdens bezoeken.Kijk maar of er geen ander beleid komt t.a.v.de prijzen enz…En toch gillen een paar gekken dat het geweldig gaat met su.Dit is letterlijk te gek voor woorden,2klootzakken die totaal door niets te doen,salaris ontvangen.Afrika style.Maar ,vergeet niet dit heeft het domme,stomme volk zelf gewild,dus het enige dat ik ze kan wensen,is succes.


  Maak melding

 12. Welja. Het wordt een beetje krap maar er is nog plek voor twee snuiten aan de trog. De republiek heeft dingend behoefte aan een adviseur “Bestuurlijke Aangelegenheden” en een “Coördinator Communicatie”.

  Kijken jullie even mee?

  Winston Guno Lackin (born 23 December 1954) is a Surinamese politician. He was Minister of Foreign Affairs of Suriname in the cabinet of President Dési Bouterse between 13 August 2010 and 13 August 2015.

  – Lagere school Paramaribo
  – Afgestudeerd rechten Anton de Kom Universiteit
  – studeert “diplomatie” Rio Branco Institute Brazilië
  – 1983 – 1984 hoofd Europa bij BuZa
  – 1986 – 1991 ambtenaar BuZa
  – 1991 – 1994 secretaris ambassade Brazilei
  – 1997 – 2000 consul Suriname in Brussel
  – 2000 – 2010 Ambtenaar BuZa
  – 2010 – 2015 Minister BuZa
  – 2015 – heden Coördinator Communicatie
  /
  (Geen professioneel profiel) “Edmund Leilis is gepolst voor de functie van minister van Binnenlandse Zaken. Leilis heeft jaren gewerkt op het ministerie, als onderdirecteur en als directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). “

  Reaktie van een Surinamer op de benoeming tot Minister van BiZa op FB: “Leilis was een goede keeper van Binhood en natio, goede basketbal ref, jarenlang trouwe medewerker van CBB, maar minister?”

  Deze twee zijn ongetwijfeld fijne mannen die gaan genieten van een welverdiend “pensioen”, in fantasie functies ten koste van alles wat de republiek lief is. Wat kan een weldenkend mens hier nog op zeggen?

  Ik daag alle patriotten uit om mij als “landverrader” van repliek te dienen, door met feiten onderbouwde argumenten en rechtvaardiging te komen, waarom juist deze twee de functies verdienen i.p.v vier of zes nieuwe jongere ambitieuze (in)ternationaal geworven/opgeleide talenten.

  Deze corruptie is zo debiliserend dat het geen wonder is dat Suriname een “wealth manager (Oppenheim)” heeft gevraagd om tussen haar (criminele) klanten te kijken wie voor even bereid is $100MM in een beerput te steken. Alles behalve de status quo in gevaar te brengen, door goed bestuur en recht en wet een kans te bieden.

  Vraag jezelf eens af; waarom is men bereid om zulke bokkensprongen te maken?

  ¯\(°_o)/¯


  Maak melding

 13. Het is juist goed dat men in moeilijke tijden zeer goed opgeleide adviseurs beleidsmedewerkers aanstelt om de crises het hoofd te bieden.Over de bezoldiging van deze functionarissen kan en wil ik geen uitspraken doen.Het is bekend dat de buitenwacht makkelijker geneigd is om over kwesties als bezoldigingen zwaar te overdrijven.


  Maak melding

 14. Nou weet ik waarom ze de 100:000000 dollar willen lenen van de IMF. Ze moeten allerlei adviseur betalen die toch niks voorstellen, het land is toch al naar de kloten, en de kas is leeg gevreten.

  Sari tori mang, soso njang monie dja en a volk é K@ !

  Jacko


  Maak melding

 15. In SU groeien de bomen tot in de hemel!
  Zo maar een vergelijking: een hoofd (HBO / master) oftewel leidinggevende afdeling communicatie in NL verdiend gemiddeld 4000 euro bruto per maand!
  Lackin met mbo en een master in rechten?!? gaat het dubbele ontvangen! ( ik noem het bewust ontvangen want de verdienste staat absoluut niet in verhouding met bedoelde taak!) Volslagen krankjorem en van God los deze boevenbende.


  Maak melding

 16. Weer een paar vriendjes die hun zakken mogen vullen.
  Wat voor expertise hebben deze 2 dan? Wat hebben ze bewezen tot nu toe? Wat hebben ze verbeterd?

  Belangrijker nog: wat gaan ze kunnen verbeteren?


  Maak melding

 17. Henk Molenaar,swifty…,

  En zij durven nóg gezamenlijk te zingen……..My Kondré Troe My Loby you…………Hahahahhaha…………….

  Zo gaat t land Zeker(100%)…….. naar de kloo……………………ect..ect.

  Vroeger zeiden zij …A Bakra é Foera Kondré…………..

  Wie is met mij niet eens…?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 18. Welja. Het wordt een beetje krap maar er is nog plek voor twee snuiten aan de trog. De republiek heeft dingend behoefte aan een adviseur “Bestuurlijke Aangelegenheden” en een “Coördinator Communicatie”.

  Kijken jullie even mee? De carriere van beide toppers.

  Winston Guno Lackin (23 December 1954) is a Surinamese politician. He was Minister of Foreign Affairs of Suriname in the cabinet of President Dési Bouterse between 13 August 2010 and 13 August 2015.

  – Lagere school Paramaribo
  – Afgestudeerd rechten Anton de Kom Universiteit
  – studeert “diplomatie” Rio Branco Institute Brazilië
  – 1983 – 1984 hoofd Europa bij BuZa
  – 1986 – 1991 ambtenaar BuZa
  – 1991 – 1994 secretaris ambassade Brazilie
  – 1997 – 2000 consul Suriname in Brussel
  – 2000 – 2010 Ambtenaar BuZa
  – 2010 – 2015 Minister BuZa
  – 2015 – heden Coördinator Communicatie
  /
  (Geen professioneel profiel) “Edmund Leilis is gepolst voor de functie van minister van Binnenlandse Zaken. Leilis heeft jaren gewerkt op het ministerie, als onderdirecteur en als directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). “

  Reaktie van een Surinamer op de benoeming tot Minister van BiZa op FB: “Leilis was een goede keeper van Binhood en natio, goede basketbal ref, jarenlang trouwe medewerker van CBB, maar minister?”

  Deze twee zijn ongetwijfeld fijne mannen die gaan genieten van een welverdiend “pensioen”, in fantasie functies ten koste van alles wat de republiek lief is. Wat kan een weldenkend mens hier nog op zeggen?

  Ik daag alle patriotten uit om mij als “landverrader” van repliek te dienen, door met feiten onderbouwde argumenten en rechtvaardiging te komen, waarom juist deze twee de functies verdienen i.p.v vier of zes nieuwe jongere ambitieuze (in)ternationaal geworven/opgeleide talenten.

  Deze corruptie is zo debiliserend dat het geen wonder is dat Suriname een “wealth manager (Oppenheim)” heeft gevraagd om tussen haar (criminele) klanten te kijken wie voor even bereid is $100MM in een beerput te steken. Alles behalve de status quo in gevaar te brengen, door goed bestuur en recht en wet een kans te bieden.

  Vraag jezelf eens af; waarom is men bereid om zulke bokkensprongen te maken?

  ¯\(°_o)/¯


  Maak melding

 19. Mensen a.u b. niet overdrijven. Het gaat simpelweg om topambtenaren salarissen. Het is een relatief begrip, hetgeen de een top vindt, hoeft voor de ander geen top te wezen. Ik heb liever een topambtenaar die de President en volk kan vertrouwen, dan een zogenaamde hoogopgeleide (ongeleide projectiel) die onbetrouwbaar is. Bouterse heeft groot gelijk te kiezen wie hij als betrouwbaar acht en niet voor labaria’s.

  Die Henk Molenaar is een anti-propagandist van deze regering. Waar haalt hij zijn salaris als zogenaamde ondernemer vandaan? Door de hele dag met z’n imbeciele makkertjes hier op de site te zitten klooien zeker. Wie gelooft nou zo’n zielig geval, zo’n doorzichtige stumperd.

  J.F. Kennedy zei ooit zo treffend deze wijze woorden: Don’t ask what your country can do for, ask what you can do for your country.

  Een land opbouwen doe je niet alleen, maar samen.

  Mensen die alleen maar afbrekende dingen roepen over hun land uit jaloezie en dergelijke leugens te zitten verzinnen en verkondigen, hebben geen recht van spreken.

  Bouterse heeft het recht om in de zijn ogen vaderlandlievende personen te kiezen voor een dergelijk ambt als raadsadviseur. Het zou pas debiel zijn als Bouterse voor labaria’s zou hebben gekozen.

  Mensen, nu is het andere koek. Die zogenaamde Ontwikkelingshulp waar het Front (lees: Stront) mooie sier mee maakte is verleden tijd. Suriname is sinds 2010 geconfronteerd geraakt met de echte realiteit van een zogenoemde Derde Wereld- /Ontwikkelingsland.

  Dat is het Vraagstuk waar Suriname nu mee te maken heeft maar geen enkele leugen en/of verzinsel om deze regering weg te krijgen, waar het volk massaal voor gestemd heeft.

  Het volk heeft gekozen en dus gesproken.

  Jopie Pengel (NPS) zou het zo mooi hebben verwoord:
  Ik heb gezegd!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 20. @@@ Vleermuis!! helemaal met je eens!!

  van mij ook!! een jaar lang geen toeristen meer naar SU tenzij ernstige situatie!! dan zou ik heel graag willen zien, hoe de muizen zullen dansen!! jawel de grote muizen!! ik bedoel de UITGEHONGERDE RATTEN

  Maar ano na ding sranansma bing wani so!! dang fu sayin ding, ding e klaage!!! Groente van hun eigen tuin toch!!


  Maak melding

 21. Het eerste advies; Ga door met geld uitgeven dat wij niet hebben. Het houd de mensen wakker (slapelose nachten).
  En ons van de straat. Wie had het ooit gedacht communicatieadviseur, denk aan de perfecte manier van communiceren tijdens de aankoop van het ambasade gebouw in Parijs.


  Maak melding

 22. Al deze adviseurs is old school. Er zijn meer dan genoeg jonge technocraten, (inter)nationaal, die met de huidige uitdagingen die Suriname nu heeft orde op zaken kunnen stellen. Jonge, dynamische deskundige Surinamers. Die moeten een kans krijgen. Het is hun tijd en niet van al die hoogbejaarde nietssnuiters, geteisem, onverlaten, oude kennis en ervaring van de stenen tijdperk, oude communistische ideeën, Kim Jong-Un, Teodore Obiang, Robert Mugabe, Raoul Castro, Hugo Chavez, kort/lang leger groen enz.

  Het probleem kan echter niet met deze jonge intellectuelen worden opgelost. Er zijn nog meer uitdagingen, zoals:
  – kolonialisme,
  – scholing en ervaring bij jongeren tot de universiteit,
  – de opleidingen moeten beter afgestemd worden op de natuurlijke hulpbronnen van het land,
  – geld beschikbaar stellen dat dat afgestudeerden op de hoogste opleidingen een eigen productie, diensten verlenende onderneming kunnen opzetten, met afzetmogelijkheden internationaal,
  – de mentaliteit van de Surinamers, oa koek en sopie op het pleintje, Surinamers moeten heel trots zijn dat ze Surinamers zijn en in een mooi land wonen,
  – de oude en huidige politiek moet op de schop,
  – het overheidspersoneel moet met de helft worden verminderd,
  – de corruptie, criminaliteit, bevoordelen van mensen die om de leiders zijn, moet beperkt worden,
  – er moeten in tijden wanneer er meer dan genoeg geld verdiend worden, geld aan de kant worden gezet voor periode waarin het economisch minder of slecht gaat,
  – Surinamers moeten leren op een verantwoordelijke manier met hun inkomsten om te gaan,
  – gezondheid is heel belangrijk, sporten ook als het gaat om voor Suriname internationaal uit te komen, de winners mentaliteit, geen genoegen nemen met de tweede plaats,
  – Surinamers moeten worden heropgevoed,

  Het zal niet van de een op de andere dag gebeuren, omdat heel veel puin op te ruimen is, in de politiek, criminaliteit ( vrouwenhandel, drugshandel/doorvoerland van drugs, witwassen, wapenhandel, goede bewaking van de grensen van Suriname, de politieke partijen zullen ook democratischer moeten worden, democratische rechtsstaat, goede voorbeelden voor de jeugd die daarna komt, goede voorbeeldfiguren, de vraag welke koers wil Suriname op een communistische land/dictatuur of gelet op het kleine aantal inwoners het Zwitserland van Latijns- Amerika te worden, om de 4 jaar verkiezingen voor de DNA i.p.v. om de 5 jaar, enz, waardoor er orde en rust, veiligheid en vertrouwen ontstaat in Suriname.

  Suriname heeft heel veel goede leiders nodig in alles, scholen – universiteit, culturele instellingen, leiders in de diverse geloven, leiders van politieke partijen die niet meer dan 2 termijnen van 4 jaar een politieke partij mogen leiden, goede sportvoorbeelden, de criminaliteit moet op alle terreinen keihard worden aangepakt, enz. Orde, veiligheid, rust, enz. Niemand staat boven de wet, grondwet, internationale verdragen.

  De verlichting, vrouwenemancipatie, eerlijk verdelen, de democratische rechtsstaat, grondrechten en plichten, internationale verdragen, dat is belangrijk.

  DDB en zijn adviseurs hebben zich behoorlijk verkeken met de staatsgreep van 25 februari 1980 en hun visie van linkse vreemde ideologieën, communisme, onderdrukking van de massa, militaire tucht op het volk toe te passen, het volk zwepen en zich zelf een een groepje om hem heen verrijken, zoals het in dictaturen aan toe gaat. DDB en de gangsters is de aller grootste fout die Suriname heeft meegemaakt sinds 25 november 1975. meerdere keren niks, sranan is altijd skeer als ze aan de macht zijn. Ze hebben geen verstand van hoe het moet. DDB is voor Suriname een Siebie Boesie. Sari (s)Tori. Hard maar waar.

  Voor je geld moet je harde werken en je moet van je werk houden.

  Geloof In Eigen Kunnen

  Recht En Waarheid Maken Vrij
  God Zij Met Ons Suriname
  Maak melding

 23. Ach hoe lang nog zullen ze genieten deze twee en evenzo die hier genoemd zijn. Wat zal suriname huilen want zij en tot aan hun achterkleinkinderen zullen moeten opdraaien voor het gegraai evenzo lieden van andere partijen die hebben meegeholpenom dit alles te bewerkstelligen. Zullen terug gaan tot voor de jaren 80 en menigeen ter verantwoording roepen al is het venitiaan,rusland,somohardjo veel om op te noemen maar oh wat zal suriname huilen.als al die gasten inclusief hun achterkleinkinderen zullen worden opgepakt. Ze mogen dan ook vluchten zoals in 1982……………. Vul maar zelf in
  S


  Maak melding

 24. RobG
  Het is juist goed dat men in moeilijke tijden zeer goed opgeleide adviseurs beleidsmedewerkers aanstelt om de crises het hoofd te bieden.Over de bezoldiging van deze functionarissen kan en wil ik geen uitspraken doen.Het is bekend dat de buitenwacht makkelijker geneigd is om over kwesties als bezoldigingen zwaar te overdrijven.

  Neemt iemand op dit forum deze Paarse Idioot nog serieus?


  Maak melding

 25. @henk
  Lackin en Edmund Leilis zijn benoemd tot raadsadviseurs ?
  Hoeveel adviseurs zijn er nodig voor een economie die op een glijbaan naar de verdoemenis zit ?
  Al deze benoemde en zeer goed betaalde lullo’s dienen als “schild”/bescherm engelen voor stumperd Desie.
  Maakt niet uit hoeveel van zulke profiteurs Desie als persoonlijk schild aansteld. Zodra het schip/paars 2 begint te zinken dan verlaten al die benoemde vriendjes het schip als eerste. Niemand zal zich om de oude bigie bereh Desie bekommeren. Zelfs Ingrid heeft haar zwemvest nu al standby.

  Laat maar zinken hoor.


  Maak melding

 26. @Do the RIGHT thing

  Lib a k@, da sma e pina…ga met je fluitje spelen hoor. Het is in en in triest wat Suriname overkomt. Sommige mensen doen voorkomen alsof er helemaal niets aan de hand is. En als er iets aan de hand is, dan is het de schuld van een ander of de wereld economie. Wel je mag in je eigen shit bedruipen…karma komt je te gemoed..volksverrader..


  Maak melding

 27. @ira
  Het volk heeft Bouterse allang door. Dat weet Bouterse ook. De gewone man en vrouw groeten hem beleeft bij toevallige ontmoetingen met Desie,máár Bouterse weet ook dat ze F-YOU bitch bedoelen.
  Dus wat doet een bange oude man zonder machtige vrienden in binnen en buitenland? Hij bouwt (hoopt hij) een safety net voor zichzelf. Want Steve Meye tot een tijdje geleden zijn laatste hoop heeft bij nader inzien toch geen rechtstreekse lijn met de Heer daar boven.
  Bouterse zijn safety net bestaat uit omgekochte mensen,met waardeloze functies maar met een goed salaris die hij voor de gelegenheid schadeloosstelling noemt.
  En dan maar hopen dat deze gekochte vriendjes voor je in de bres springen als het buitenland en de eigen bevolking jou het vuur aan de schenen leggen.
  Kent Bouterse de uitdruking Dromen zijn bedrog ? Dream on Desi B.


  Maak melding

 28. @ rob g

  de benoeming tot raads ad vies zeur is een degradatie .
  al die adviseurs bakken er niets van.
  tot nu toe zijn de adviezen van nul en generlei waarde gebleken.
  zelfs een dakloze junk zou dit land nog beter kunnen besturen.
  lakkie en lullis zijn bij deze dus gedegradeerd .
  ik krijg er bijna een harde plasser van.


  Maak melding

 29. Beter zou zijn om deze marionetten tot reisadviseurs te maken voor bouta. Bouta is reislustig alleen laatste tijd durft hij niet meer te vliegen vanwege vliegangst.

  Vroeger had je een keeper bij Transvaal of Robinhood die heette ook Leilis,ik weet niet of het dezelfde persoon maar dat was echt gatenkaas, bij deze doelman kon je vanaf de middelijn scoren. Dat belooft wat met deze leilis pfffffff.

  Winston lack of kin is afstammeling van zulu deze man is aanfluiting voor de Surinaamse gemeenschap. De meerwaarde van deze projectiel is 0,0.


  Maak melding

 30. @Do the right thing
  Je houdt van gezegdes. Ik ook.
  Ik heb er een voor je
  1 You can fool some of the people some of the time, but you cant fool all of the people, all of the time
  Thomas Jefferson (niet de minste toch?)

  Wie kan me helpen? Ik snap er niets meer van.
  1.De overheid komt geld tekort en moet dus gaan bezuinigen. De eerste stap is dan minder uitgeven. Toch? Waarom nog meer mensen in dienst nemen. Waarom geld willen lenen, om nog meer uit te gaan geven?
  2. Wie waren verantwoordelijk voor de, in mijn ogen uitstekende maatregel: een maximum aan het bedrag dat geleend mag worden? Waren het de heer Telting en de heer Venetiaan? Of waren het anderen?
  3. Hoe kan het dat zoveel slimme adviseurs een maatregel voorbereiden zoals prijsverhoging toeristenkaart en dat die maatregel vervolgens tijdelijk, voor een aantal landen wordt teruggedraaid. Of valuta veilingen? Wel/niet.
  4. Gisteren schreef de heer of mevrouw Cochise dat de overheid ambtenaren zal moeten ontslaan. Vervolgens schreven twee lezers op dit forum dat de gevolgen, werkloosheid en aanvraag uitkering onaangenaam zijn: zij zouden weleens een uitkering kunnen gaan aanvragen.
  Ik ben het met de heer/mevrouw Cochise eens en nog mooier, ik heb ook de nette oplossing voor de negatieve effecten. Aangezien ik geen adviseur ben, hou ik deze voor me. Een klein tipje, in Nederland is dit in het verleden toegepast.
  5. De heer Bouterse neemt, in de ogen van enkele leden hier, alleen maar slechte maatregelen, maar hij heeft toch de AOV ingevoerd of niet? Of was het een ander.
  6. Deze laatste vraag houdt mij het meeste bezig, (althans van deze 6 vragen). Is het echt de heer Bouterse die deze maatregelen neemt, of hebben anderen hem in hun macht, waardoor hij deze maatregelen neemt.
  Persoonlijk denk ik dat hij wordt gechanteerd. Anders zijn deze maatregelen, economisch gezien, niet te begrijpen.
  Bij voorbaat dank


  Maak melding

 31. Hoeveel schoonmakers en beveiligers van MinOCW kunnen er betaald worden met dat wat deze 2 naast hun vergoeding als ex minister nu extra ontvangen.


  Maak melding

 32. Deze ex-minister van Buitenlandse zaken heeft geen verstand van zaken want hij heeft de verhoging aangekondigd van die visum.Wat een domkop heeft Bouterse weer benoemd tot adviseur.Je kunt zien dat onze president ook zo een domkop is.Suriname komt nooit meer vooruit.Het volk huilt maar het is hun eigen schuld. Ik heb zelf geen medelijden met hun.Iemand die in 5 jaren tijd een wanbeleid heeft gevoerd moet je niet meer in de gelegenheid stellen om weer President te worden.Dat is vragen om probleem.Een militair heeft meer verstand van wapen i.p.v.economie.


  Maak melding

 33. Waar is Paraman en anderen,, de paarse paupers die Bouta de beste man vond??

  Ik hoor niks meer!! De staart is nu in de kont gestreken!!

  Maar… die Lailes was wel goed hoor! ik heb hem zien keepen bij Robinhood toen zij tegen Jai-Hind voetbalden.

  Dus een goede voetbaltrainer zou hem wel goed doen en ook op zijn plaats!!


  Maak melding

 34. Henk Molenaar, tussen 2007 en 2011 is er tijdens de regering van je grote voorganger ruim 400 miljoen US dollars spoorloos verdwenen.Weet je waar dit geld is blijven hangen?


  Maak melding

 35. @ Henk Molenaar

  ” neemt iemand op dit forum deze PAARSE IDIOOT ( RobG ) nog serieus ” ?????

  Beste ” Henk Molenaar “, die PAARSE IDIOOT ( RobG) beweert te zijn afgestudeerd a/d RUG (Rijksuniversiteit Groningen ) in Nederland.
  Mijnsinziens een ZÉÉR ZWARE BELEDIGING a/h adres van deze universiteit.

  Ik denk dat hij bedoelt de “universiteit Groningen in Saramacca ” !!!!!!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 36. Sabaku, jij mag je naam gerust met oe schrijven in plaats van de u. Sabakoe past je beter met jou ouderwetse kijk op het leven. Koe!!!

  Do the RIGHT thing.


  Maak melding

 37. Kondremangs,

  Rob G heeft GEEN benul van enig historisch besef of van de surinaamse historie…… DiDiBrie is in 2010 aan de macht gekomen en er was geen overgangsregering……….er was 800 miljoen dollar SRD in de plus en nu staan we 10 miljard SRD in de min……en dat heeft neks te maken met wereldprijzen en crises,blablabla…..dat heeft te maken met WANbeleid van DiDiBrie en co……en de zg veranderende belijdsinzichten…..spaar ons die economische sprookjesverhalen……
  Jammer van 11 maart 1982…………

  TIME WILL TELL!!!


  Maak melding

 38. Kondremangs,

  Rob G heeft geen enkel historisch besef…..zijn grote lijder is in 2010 aan de macht gekomen…..er was 800 miljoen SRD in kas….en Nu anno 2016…10 MILJARD SRD schuld…rara hoe komt dat???? niet door dalende wereldprijzen of klimatologische oorzaken….maar door WANBELEID en gewijzigde belijdsinzichten van zijn grote lijder DiDiBrie………..

  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 39. @hugo chavez,go boy groot gelyk.
  Ik heb al eerder geoppert deze idioot@ROBG niet serieus te nemen,gewoon niet reageren op die hufter,tis een padsjakker en schyt paars.


  Maak melding

 40. Hoeveel adviseurs heeft de Surinaamse president wel niet aan zijn staf toegevoegd? Het lijken er steeds meer te worden. Ben zeer benieuwd wat het resultaat van al die adviezen zal zijn. Heb er een hard hoofd in.


  Maak melding

 41. toch belachelijk en een salaris waarvoor zo hoog Leilis heeft alleen een 4 e rang, dat bestaat zelfs niet meer. Ga toch fietsen. Bouterse helpt al zijn vrienden aan een baan zodat men niet in opstand kan komen en het arme volk kan schijten. Allemaal moeten genadeloos wreed sterven. Het volk pinaart en zij lachen nu. Eens komt er een eind aan


  Maak melding

 42. Dat bedoel ik Pico , snap je het. en als hij nog mensen in dienst nam die kunnen werken en verstand van zaken hebben dan zeg ik ok. Die leilis ( heb geen zin om zulke mensen hun namen met een hoofdletter te schrijven) die heeft wat buitenechtelijke relatie= zijn probleem, mag van mij, maaaaaaar moet je deze horen vanaf hij minister is zei hij tegen een van ze die in Nederland woont, JE HOEFT NIET MEER TE WERKEN IK VERZORG JE, whaaaaaaaaaaaaiiii alleen mocht ze niet vaak naar Su komen, ze zou andere relaties verstoren. hij moet dus misschien nog meer centen voor andere vrouwtjes verdienen vandaar nog een job plus zijn ouderdomspensioen. mijn zegen heb je geit, maar het arme volk kunnen jullie niet uitbetalen varkens.


  Maak melding

 43. Wat eddy jozefzoon betreft ga ik aan de belasting dienst in Nederland doorgeven dat men verdiensten in Suriname heeft en niet een klein beetje, want wie weet heeft deze rat het niet gedaan. Ook zal ik aangeven dat het al jaren is de juiste datum is iemand voor mij aan het uitzoeken. Belachelijk, had deze rat ook niet een verkeerde inschatting gedaan van de zg vernieuwde schoolboeken.


  Maak melding

 44. OK.. De boevenbende van Bouta heeft geen principes!
  Maar volk van SU…… je hebt bewust gekozen voor deze shit.
  Niet zeuren… en doorbijten.
  Ga iets planten in de achtertuin als je tenminste een tuin hebt.
  Een peperboom, aubergine, etc.
  Dan heb je nog een zak rijst, een fles olie en een potje zout nodig.
  Ik ben er van overtuigd dat het volk het zal overleven.
  En blijf geloven in de natuurwet van de Karma.


  Maak melding

 45. Aay Baja……Dat is echt kotsen van deze twee raadsadviseurs Lackin en Leilis. Je vraagt je af of dit nodig was. Dat zijn eenmaal de paarse bendes die switi Suri naar de knoppen sturen. Belachelijk,dat het volk pinaart en deze heren profiteren van hoge salarissen.Het komt nooit goed met Suri door al deze toestanden. Wel,het volk zal nu weten wat ze gedaan hebben met de afgelopen verkiezingen.Huilen kan niet meer beste mensen.Che Poti


  Maak melding

 46. Ik hoor steeds dat Suriname een democratie is. Dus het parlement ( DNA) moet de regering controleren. Ik vraag me af wat die hele DNA aan het doen is. Ook zakken vullen zeker? Het is toch een lachertje als je deel uit maakt van zo een DNA; En een keeper zonder diploma adviseur maken. Schaam me bijna Surinamer te zijn


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.