Aanstaande politiechef Suriname ‘stopte drugsonderzoek’

38

PARAMARIBO, 3 feb – Er komt een onderzoek naar vermeend controversieel handelen van aankomend politiebaas Agnes Daniël. Dit zegt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. Daniël wordt beticht van bemoeienis met een drugszaak.

Het betrof politieonderzoek naar drugsdroppings in het district Brokopondo. Het onderzoek zou ongeveer en jaar geleden abrupt zijn stopgezet. Volgens een anonieme brief waar de Ware Tijd melding van maakt, gebeurde het op verzoek van een politicus. Van Dijk-Silos vindt het vreemd dat de beschuldigingen enkele dagen voor de beëdiging van Daniël worden geuit. Toch zal een onderzoek worden uitgevoerd.

Ook Daniël vindt de timing opmerkelijk. Wie informatie heeft moet die maar afgeven aan de justitie. De briefschrijvers zeggen politieagenten te zijn. Als het van Daniël afhangt, krijgen ze rekening zeker gepresenteerd: “Ik ga er zeker werk van maken om dit soort personen ter verantwoording te laten roepen.” Haar voorganger, Humphrey Tjin Liep Shie, werd ook kort voor zijn installatie beklad. Ook anoniem.

Bekijk ook:

38 REACTIES

 1. Boi,sinds Mss Piggy het voor het zeggen heeft is iedereen een verdachte, een crimineel!!!
  Iedereen behalve zij en bouta!!!
  Dit alleen verteld veel van haar. Als ze jou niet lief heeft ben je een verdachte,als ze je lief heeft en je bent toevallig een crimineel dan heeft ze de beste duivels avdvocaat voor je en dat is Nialah voor je!!


  Maak melding

 2. 1 ding is zeker..Een deel vh korps is niet blij met hun nieuwe chef. De vraag is echter, ” komt dat doordat die groep haar aanpak tegen corrupte agenten vreest, of omdat zij inderdaad zwicht voor politieke druk, waardoor er selectief wordt opgetreden tegen verdachten en mogelijke strafbare feiten?
  Evident is dat de minister alle geloofwaardigheide heeft verloren en in een zichzelf respecterende rechtstaat allang had moeten aftreden. De justitieBrand is al in de doofpot en haar zogenaamde haat van nepotisme is ookal een façade gebleken.


  Maak melding

 3. @Ray

  Je reactie slaat zoals gewoonlijk nergens op. Ze stelt een onderzoek in. Meer kan ze niet doen. En iedereen die aan de kant van Bouta staat is slecht in jouw ogen. Dat waren Somo en Bravo eerst ook zeker he? Nu ze in de oppositie zitten zijn beide heren heilig verklaard want ze zijn nu anti Bouta. Ach ja, ik denk dat Nailah en haar moeder blij zullen zijn dat ze bij jou in het reine kunnen komen de dag dat ze zullen overlopen.


  Maak melding

 4. Dit is het enige dat mevr. Van Dijk-Silos op dit moment kan doen.
  Meer kun je niet van haar verwachten.
  Ze komt in ieder geval in actie.
  Mocht dit bericht op waarheid berusten, maar dat weten we nog niet, dan schort er veel aan het antecedentenonderzoek, dat voorafgaat aan de benoeming van belangrijke functies.
  Vroeg of laat moet iedereen met het water voor de dokter.


  Maak melding

 5. Aboikoni, goed gezien. Wat een imbecielen op deze site. Alles wat coalitie is, wordt afgebrand. Lopen ze over, worden ze plotseling als helden geëerd. Deze gasten lopen aan een leidraad van hun oppositionele kameraden hopend dat ze ook eens mogen graaien uit het snoeppot. Het front heeft er decennia lang, niks van gebakken en nu staan diezelfde families opnieuw in de wachtrij om te graaien. Komr mrt opbouwend kritiek en geef aan hoe het beter kan gaan. denk in oplossingen in plaats van frustraties te spuien hier. Want dan kom je radeloos over en wordt je niet serieus genomen. Die Ray VHP laat telkenmale zien hoe het niet moet. Waarvan akte.


  Maak melding

 6. Hoewel onderzoek zal moeten uitwijzen of dit allemaal wel klopt, denk ik toch dat deze actie vanuit het ABOP kamp is gelanceerd.
  Men ziet nu een mogelijkheid, nu deze mevrouw haar dochter ook al ter sprake is gekomen, om de korpschef in spé zwaar te tackelen en daarna schaakmat te zetten.

  Nogmaals, time will tell. Nu schreeuwt de NPS dat ze klaar zijn om de regeermacht over te nemen !!! Vraag me af wat hun plan is en of ze uberhaupt wel een plan hebben voor de komende periode.

  Met al dat geschreeuw als een vismeid van mw Etnel in het parlement regeer je geen land.
  En dan heeft Etnel het tijdens een interview dat DNA leden hooggeschoold zijn en over een bepaalde intelligentie beschikken.
  Nou, ik weet niet of haar intelligentie iets meer of minder is dan de garnalen of vissen die zij heel goed aan de man zou kunnen brengen op de Centralemarkt in PBM !

  Wat een idioterie zeg !


  Maak melding

 7. Nou nou degene die beweerdt dat dit het enige is wat Silos kan doen is ook niet echter goed wijs want een onderzoek instellen gebeurd o zo vaak. Vervolgens weet niemand wat de uitkomst hiervan is.
  Is dmv statistische cijfers bekend wat het percentage is inzake oplossingen aangaande criminaliteit. Veel gevallen worden voor diepgaand (?) onderzoek doorverwezen naar Kapitale Delicten maar staat hiertegenover ook verwachtte Kapitale Oplossingen of is hier sprake van een democratische rechtstaat op wiebelende krukken.


  Maak melding

 8. @Aboikoni

  Jij ndper..deze zal in het grote DOOFPOT gestopt worden hetgeen betekent Case closed of er gaan koppen rollen om de surinamers zand in de ogen te strooien.Laat miss Piggy ons eerlijk vertellen hoe haar dochterlief aan haar job is gekomen. Dan verteld ze heel liefjes dat ze het hoe en wat ervan niet weet ,Laat ze een onderzoek starten hier.Ze komt heel ongeloofwaardig over deze miss Piggy. ,. Ze moet beginnen bij haar baas bouta en de amnestie ramp onderzoeken.,ze moet haar baasje van top tot teen onderzoeken .Maar ja ze is paars..dus sort zoekt soort!!

  @Rastaman
  Jij doet je naam eer aan .Jou kan het niet schelen of ons land geregeerd wordt door een coke dealer,een wapenhandelaar,een couppleger of een moordenaar liefst een serial kerel!Vreemd RASTAMAN dat de verdiensten van je ‘HELD’bouta niet in boeken mag verschijnen!! Revo daghiervan hoor je alleen iop 25 feb iets bij de nonsense feestelijkheden te ocer.Voor de rest van het jaar is het stilte rondom revo van je baasje, Dan heb je 8Dec elk jaar en je baasje is op deze dag onvindbaar,Hij verdwijnt op deze dag en gaat zijn heil zoeken op- Broko-baka.Heb je al medicijnen voor zijn hallucinatie weeen Rastaman,die gek leeft in angst ,overal ziet hij mannetjes die een aanslag op hem willen plegen,Hij hoort thuis in LPI Rastaman ,wij willen geen krankzinnige als bestuurder van ons land. Hij mag kiezen …LPI voor geestelijk gestoorden of SantoBoma ,de surinaamse Alcatraz van Suriname.
  Je moet hem helpen hoor Rastaman een rolletje coke zal hem en jou goed doen.


  Maak melding

 9. Dé, dé, torie,

  Sinds het aantreden van jenever van dijk Sillos als justitie mini-ster wordt er zo veel onderzoekingen gedaan van verkrachting tot weet ik veel wat maar helaas zonder resultaat.
  Jammer ………………………!
  Proost.


  Maak melding

 10. Ik neem het de media ook kwalijk dat die geen vragen stelt aan de minister over bijvoorbeeld de justitieBrand en de vorderingen vh onderzoek. Ook die lulkoek dat de staat een werkrelatie heeft met HET ADVOCATENKANTOOR VAN DIJK mag niet voor zoete koek aangenomen worden. Suriname ontbeert goede onderzoeksjournalisten. Minister Relyveld heeft beloofd dat hij de documenten vd verschillende inschrijvingen van andere kantoren gaat overleggen. Het zal mij niet verbazen als ook hier sprake us van fraude en valsheid in geschriften. De staat Suriname doet steevast zaken met aanverwante bevriende advocaten en wil niet dat derden in hun corrupte keuken kijken..


  Maak melding

 11. Tot nu toe is er geen enkele verslaggever (journalisten zijn er niet laatstaan onderzoeksjournalisten allen zijn weggejaagd of vermoord) die kritische vragen stellen. Neem volgende voorbeelden Dodson en de scallians, Silos en de brute mishandeling op werknemers op weg naar huis. Brand bij kantoor vreemdelingenzaken. Verkrachting in de buurt van Cultuurtuin op onnozele persoon die zocht naar luiaard. Dan is er nog onduidelijkheid over kwikdampen in de stad. Maatregelen hiertegen? Zijn er niet worden ook niet getroffen! Malverserende personen worden heengezonden doch met behoud van salaris!!!!!!??????
  Met 500.000 inwoners is dit een slechte zaak wat het zal worden met meer dan 1 miljoen is nu al voorspelbaar.


  Maak melding

 12. De beste minister ooit op deze ministerie tot nu toe,ze is door de president op die post gezet om ook puin te ruimen.en ze doet haar werk goed deze integere dame.ik snap de negatieve houding van sommige mensen niet jegens deze briljante minister van justitie.


  Maak melding

 13. @ray

  Ik ben geen NDP’er of voor welke partij dan ook dus ik weet niet waar je dat vandaan haalt. Jij hebt altijd kritiek op haar omdat ze door Bouta is aangesteld.
  Kijk, zelf vind ik ook dat deze vrouw teveel praat en veel hooi op de vork heeft maar dat heeft helemaal niks te maken met haar politieke voorkeur.

  @acarai,

  Wat kan ze dan nog meer doen? Er is hier anoniem melding van gemaakt zonder harde bewijzen. Feit is dat tot nu toe de aankomend korpschef niks fout heeft gedaan.


  Maak melding

 14. in Suriname commandeert de onderwereld de bovenwereld. Politiefunctionarissen worden vaker door DDB en consorten geitimdeerd en gesommeerd om onderzoeken stop te zetten.

  Gooding is daar een mooi voorbeeld van. Hij was ook bezig met een onderzoek naar illegale vliegvelden en drugs droppings in het binnenland. Hij was ook gesommeerd om het onderzoek stop te zetten, maar hij weigerde. De rest is geschiedenis.

  In Suriname heeft de politie een schaduwkorpschef, er zijn schaduwministers, schaduwrechters, schaduwparlementariers, schaduwvoorzitter van DNA enz enz. 1 keer raden wie achter de schermen aan de touwtjes trekt. Als genoemde functionarissen zo een telefoontje krijgen schijten ze 7 kleuren stront.


  Maak melding

 15. Ik begrijp dat er brood op de plank moet komen, maar het verbaast mij hoeveel Top functionarissen die ongetwijfeld weten dat de regering bouterse een criminele organisatie is, toch zwichten voor bepaalde baantjes. De directeur van juspol Tjin-Liep-Shie weet als geen ander wie er ondermeer verantwoordelijk zijn voor zijn ex leermeester Herman Gooding. Ex collega’s met wie hij de inspecteursopleiding in Suriname had gevolgd zijn in die periode bij bosjes naar het buitenland gevlucht..Gooding was 1 van zijn mentoren toen hij stage liep bij de recherche..Nu is hij directeur van het ministerie dat geleid wordt Door een andere marionet van Bouterse.. Het kan verkeren! WHEN MONEY TALKS, BULLSHIT WALKS!!!!


  Maak melding

 16. @Ghost en aboikoni
  Ghost wees blij dat ik jou nog kan op-merken hier. De meesten houden je liever voor NIET gezien !!
  @Aboikoni
  Wees eerlijk en zeg gewoon dat je paarseling bent. Ik zie niet anders hoe je keer op keer in de bres springt voor je partij en probeerd te verdedigen wat Niet te verdedigen valt.


  Maak melding

 17. Wat verwacht u met een moordenaar en drugsdealer als plésident. Kijk maar op Youtube naar ‘the true story of the mafia’ en zoek de verschillen.


  Maak melding

 18. ik snap DORA nu plotseling niet. Je moet toch eerst een strafblad hebben of iets dat hetdaglicht niet schend hebben gedaan om een positie te krijgen. LAat ze naar zich zelf kijken.
  en dan zogenaamd houd ze van het LAND. ze houd meer van der ZAK. MIsschien kan ze nog een 0 achter het bedrag dat der dochter krijgt van de staat.

  als deze agent een zaak heeft weggestopt. Hoe komt het nu pas uit de ijskast als ze benoemd gaat worden. Kom on.


  Maak melding

 19. @Ray e.a. ik leer heel veel van jou/jullie.
  @Ray ook bewonder ik jou en aaaa
  ll de anderen die kunnen reageren op de onzin/domoren van paars. @Ray e.a. tang opo oeng ai. En a Su volk moes jagie A zaka-zaka NDP regering dies gwé. Zelfs a DiDiBrie dies……. had mensen op de been gebracht om de regering Venetiaan naar huis te sturen. Nu mag het volk niets zeggen of doen, of je wordt door bimbo van bakba torie door het slijk gehaald, ding kang doe sang ding wanie, brada wie é go gewoon doro nanga takie. Wij zijn geen radio(omroep) zie San Geet Mala, bimboo stop á presentatie foe meneer Prim en vrouw Joyce Abdoellakhan; de NDP zal/kan ons niet kunnen stoppen om de wereld te laten weten dat de NDP bedriegers niet deugen en dat a NDP regering dies moes gwé voor 2020. Oké Ray en jij blijft ons poweren en houdt het Su volk de ogen open. Thank you brada en bigi odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 20. @rastaman
  Ik las jouw tekst: zet coalitie waar jij oppositie zet en ndp waar jij front zet. Dan zie je geen verschil en is jouw tekst verder hetzelfde. Zelfde bedoeling strekking betekenis.


  Maak melding

 21. @paul: jij zegt nog minder. Niets te zeggen? Of zo?

  Een nieuw gevalletjendoofpot is geboren.
  Doofpot ebs, doofpot diplomatiek paspoort, doofpot ga zo maar door.


  Maak melding

 22. @ray
  Ik vind paars een mooie kleur maar ik heb zelf geen vertrouwen in de politiek. In mijn ogen zijn alle politici oplichters en leugenaars. Dus behalve die paarse partij, ook die groen met rood, rood met wit, oranje met zwart en die andere gekleurde partijen. Verschil tussen jou en mij is dat ik niet met twee maten meet of discrimineer. Als je 1 boef veroordeelt dan moet je alle boeven veroordelen.


  Maak melding

 23. Nailah van Dijk is geen top advocaat. Ik ken geen enkele high profile zaak die Nailah succesvol heeft afgerond. Op haar linkedin profile geeft zij op een hoop certificaten te hebben behaald en stage in het buitenland te hebben gelopen. Maar grossiers in certificaten en diploma’s zijn niet altijd uitblinkers in hun vakgebied.
  Ik weet nog dat zij in de eerste rechtszaak tegen Somo haar moeder erbij haalde om het op te lossen. Jennifer van Dijk haar moeder was net minister van JustPol geworden. Hier in Suriname hebben ze een hoge dunk van mensen met universitaire diploma’s zonder goed te checken of ze geschikt zijn voor de job.
  Het blijkt nu dat Nailah van Dijk door de ndp vervalste assemblee stukken aan de rechtbank heeft gegeven. Een duidelijker bewijs van incompetentie kon zij niet geven.


  Maak melding

 24. Had iemand iets anders verwacht?

  Een ieder die hand en spandiensten heeft uitgevoerd voor deze regering en hoge partijleden van de NDP krijgt PROMOTIE.

  Wie niet mee wil werken wordt ontheven (met behoudt van salaris) en een JA-KNIKKER mag vervolgens zijn zak komen vullen capabel of niet.


  Maak melding

 25. Luister op werkdagen naar radio ABC Suriname. Tussen 8 en 9 uur ’s morgens Surinaamse tijd. ABC Actueel is de naam van het programma. De interviewers en de columnisten van dat programma doen niet onder voor de top van de Nederlandse journalistiek. Er zijn Surinaamse politici die weigeren om in dat programma te komen. De interviewers zijn zakelijk, vasthoudend en vragen door. De columnisten van dat station stellen alle mistanden aan de kaak. Alle onwaarheden die door bouterse en bende worden uitgekraamt worden ontzenuwd en belachelijk gemaakt.
  Bouterse en zijn geboefte kunnen daar niks tegen ondernemen.

  Welingelichte kringen is ook een programma van ABC Suriname. Kun je op zondagen om 12:30 Surinaamse tijd beluisteren. In dit programma nemen ze ook geen blad voor de mond en zeggen waar het op staat.

  Alle leugens en mistanden van de huidige en vorige regering komen aan bod in deze programma’s.


  Maak melding

 26. Het is de normale zaak in Suriname met een de Paarse Roversbende aan het bewind.

  Criminelen en bestuurders die hand en spandiensten hebben verricht voor illegale Bouta praktijken worden nu beloond met topposities,


  Maak melding

 27. Let maar op: Als Dino Bouterse ooit vrijkomt, wordt hij minister van Justitie als ‘the best man for the job”en na intensief antecedenten onderzoek,

  In Suriname kan namelijk ALLES.


  Maak melding

 28. To milton:

  Ben ik mee eens.
  Hoog geschoold betekent niet dat je automatisch capabel bent in jou of andere vakgebieden.

  In Suriname kunnen wij het Nederlandse nieuws ontvangen. Kijk zelf maar wat voor ongeschikte figuren er daar kamerlid worden. Heel wat hebben een academische titel maar kunnen geen debatten voeren. Ze zitten er als bankvullers en Ja-stem verschaffers voor hun partij. Deze figuren lust het bedrijfsleven niet. Dus om maar goed te kunnen verdienen wordt zo iemand lid van een politieke partij. Halen ze de tweedekamer dan krijgen ze een zetel maar met de opdracht altijd mee of tegen te stemmen bij moties die hun partij wel of niet van belang vindt.

  En je zag het pas weer bij de gedwongen afgetreden 2e kamervoorzitter A. Van Miltenburg. Zij kon niks van het werk. Gewoon ongeschikt,kon keer op keer geen vergaderingen leiden, lied zich schofferen door wilders. Zij lied zich door haar partijleiding bijsturen om voor die partij (VVD) onwenselijke dingen weg te maken.

  Suriname, Brazilië, Argentinië enzv gaan ook die kant op.
  Het lijkt een stilzwijgende afspraak. Regel voor jou en je partij allemaal fijne dingen. Dus hoge goed betaalde functies in commissies, stichtingen en bij bevriende bedrijven.

  Nee intelligentie speelt geen rol bij een assemblee functie. De grootte van je honger naar macht en geld is het belangrijkst.


  Maak melding

 29. Sotoe ka case closed de US amba met hun DEA weten beter hoe de drugstransporten door Suriname lopen beter dan de mini ster van jus pol. Dus ze weten precies hoe de steel aan de vork vat zit. Timing is everything, zo precies gaan ze die 400kg die in die graafmachine verstopt was ook openbaar maken als ze gaat uitkomen voor maximaal effect.


  Maak melding

 30. @ Henkie als Dina weer vrijkomt en ndplee niet aan de macht zou het best kunnen dat dina in Nederland terecht komt. Hij was in Nederland geboren en een genaturaliseerde Surinamer. Als hem het surinamerschap wordt ontnomen dan zijn de nederlanders opgescheept met hem de pineut. LOL. Soso lafoe.


  Maak melding

 31. Heeee mafkees @miesenienaboi,
  Hier wordt over suriname gesproken en niet over holland.
  Als je niets zinnigs te melden heb houd dan aub je klep dicht,PAARSE PAUPER


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.