Herdenking ‘Jopie’ Pengel in Suriname

4

Voorzitter Gregory Rusland van de NPS (3de vanuit links) legt samen met partijgenoten een krans bij het standbeeld van Johan Adolf Pengel op het onafhankelijkheidsplein in Suriname. Indien nog in leven zou de voor de partij bijna legendarische politiekleider, die ook bekend was als ‘Jopie’ en ‘Pen Pen’ deze maand 100 jaar zijn geworden. Pengel was er bekend om dat hij premier was en tegelijk ook de ministerportefeuilles van Algemene Zaken, Binnenlandse Zaken en Financiën beheerde. Hij overleed in 1970 op 54-jarige leeftijd in het ’s Lands Hospitaal te Paramaribo aan een bloedvergiftiging.

Bekijk ook:

4 REACTIES

 1. Bantjar,

  Het maakt niet uit door wie Pengel is gelanceerd, althans dat is voor mij volstrekt onbelangrijk, maar hij was een man van het volk, waarop je kon vertrouwen.
  Onze huidige president noemt zichzelf wel een man van het volk, maar gaat de geschiedenis in als de grootste praatjesmaker, die ons land ooit heeft gekend.
  Een president, waarop je niet kunt bouwen en die alles in 5 jaar tijd helemaal kapot heeft gemaakt.
  Daarin zit het grote verschil.


  Maak melding

 2. @Cochise,

  Ik wil zeggen daarmee dat VHP heeft zich geofferd en gezet op 2e plaats om harmonie in samenleving te brengen. Door deze zet van VHP heeft grote invloed gehad op denken van Pengel. Hij kreeg groot besef dat Hindoestanen willen vrede en zijn bereid te brengen offer. Daarom hij heeft waardering gehad voor VHP. Later, die Bruma heeft racistenpolitiek gevoerd wat heeft geleid tot doodgeboren kind onafhankelijk Soerienaam.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.