Voedselpakketten tegen zwaarste klappen in Suriname

42

PARAMARIBO, 18 dec – De regering verdeelt voedselpakketten om te helpen de ergste klappen van de crisis op te vangen. De pakketten worden verdeeld onder de meest behoeftige gezinnen en mensen met een handicap.

De eerste gezinnen kregen hun pakket van minister Joan Dogojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo). Met het uitdelen is officieel een aanvang gemaakt met het Sociaal Verbeteringsprogramma van de regering Bouterse II. Behoeftige gezinnen kunnen in aanmerking komen voor een voedselbon of voedselpakket. De bonnen zijn voor gezinnen in de kustvlakte.

In het binnenland worden pakketten verstrekt. Gezinnen worden geselecteerd door deskundigen. Zij krijgen onder meer financiële hulp ter waarde van honderd Surinaamse dollar (ongeveer vijf en twintig euro). “Het is niet leuk om in zulke omstandigheden te verkeren, maar als wij de regering blijven ondersteunen kunnen wij samen zaken in place brengen”, zegt Dogojo.

42 REACTIES

 1. Moeten die zogenaamde behoeftigen dan wel een paarse vlag op het erf hebben?, eigenlijk wel om hun te herinneren waar het fout is gegaan met het stemmen en wie de oorzaak zijn waarom ze nu een voedselpakket moeten hebben


  Maak melding

 2. Minister Dogojo staat op een foto in DWT trots te lachen omdat een van de door de NDP gecreëerde Mofinwan een voedselpakket krijgt uitgereikt, ik denk dat vooral de paarse ezels zich de door Bouterse beloofde Gouden Kerst anders hadden voorgesteld.


  Maak melding

 3. In de jaren 80 is jos steenman rijk geworden met giften uit Nederland. Toen stond mijn landgenoten in de bedelarij voor een pakket uit Nederland. Na jaren zijn wij zo ondankbaar en arrogant geworden dat het pakketje uit Nederland nooit meer zal komen.
  Onze hoogmoed grote paratjes aan familie en vrienden zal nu anders vertaald worden.

  Tjee.


  Maak melding

 4. Jack,

  Eigenlijk vind ik het heel triest om dit te moeten posten, maar ik ben het helemaal met je eens.
  Jammer, dat de jongere generatie daar geen enkele weet van heeft of wil hebben, een enkeling daargelaten.


  Maak melding

 5. Voedselpakket betekend een schande voor ons land, de paarserover s zijn gewend geraakt om pakketten te verdelen, zoals wittepoeder kappet, jaren 80 pakket, stempakket en nu crisis pakket. Het is de beste manier om de stomme bevolking nog stommer te houden


  Maak melding

 6. Toch durven BOUTISTAS als pero, milton, 1863, LAUWPIE en niet te vergeten parbo en zijn oliedomme vriend paraman te beweren dat KUMAKOISI zijn termijn moet uitzitten.

  Ik heb nieuws voor ze: Het zal het hem echt niet worden want KUMA gaat in 2016 het VELD RUIMEN, LINKS OM of RECHTS OM.

  KUMAKOISI: MAY DAY MAY DAY, YOUR SHIP IS SINKING


  Maak melding

 7. A Bung dji unu!! na NDP ung bing wani Tog!! da yu tekie no!! Yu nafu krey!!! yu sa feni sa yu prani!!

  Wan switi Kresnetie naga bung yung jari!!!

  Nanga palm wi bing go!!!


  Maak melding

 8. Henry, MISTER KUMAKOISI, een aanrader. Informeer of jij niet in aanmerking komt voor een voedselpakket. Want je weet nooit of jou mede-lotgenoot Mies Koos(je) ermee reeds vandoor is gegaan.

  DON’T FORGET ONE THING YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 9. @ Freedom2u.

  Was jij niet de eerste die met veel leedvermaak repte over de voedselbanken in Nederland? Wacht maar tot februari, dan kunnen jullie gras vreten.


  Maak melding

 10. Heyyyyy PRINTA en die andere paarse likkers! Kijk wat er in dat land van je baas gebeurt. Ik heb het eerder gezegd als boyters voor nog 5 gaat dan zullen vooeal de jongeren zichzelf moeten gaan verkopen om aan de dagelijkse kost te komen. Tjepoti!


  Maak melding

 11. blaka bakra, ik kan er niets mooiers van maken. Zo te merken maak jij GRETIG GEBRUIK van de Voedselbanken. Je loopt ze PLAT om vervolgens achter jou computer plaats te nemen om de GROOTSTE ROTZOOIS te verkondigen.

  Jij bent het TYPE die z’n familie adviseert, hoe MISBRUIK te maken van deze mogelijkheid, zonder ze zelf op een fatsoenlijke wijze te ondersteunen. Zo het een ECHTE blaka bakra betaamt. Een GROTERE CRIMINEEL zou men zich niet kunnen voorstellen.

  Trouwens, als de VOEDSELBANK je korten op jou PORTIE AARDAPPELEN, is dat niet de schuld van de Surinaamse PRESIDENT. Daarvoor moet je bij jou EIGEN Minister President Rutte zijn, die onlangs nog mooie sier maakte doordat hij een CRIMINEEL onlangs voor circa 5 MILJOEN EURO liet BELONEN. “Ik begrijp dat je in een VRIJ LAND leeft” trouwens.

  blaka bakra, ondanks jouw ONBEHEERSBAAR CRIMINEEL GEDRAG, verzoek ik je hierbij enig RESPECT te tonen voor jou MEDE-LOTGENOTEN die van VOEDSELBANKEN en VOEDSELPAKKETEN, respectievelijk in jou Koude Kikkerlandje en Suriname gebruik maken.

  Let wel: het verstrekken van VOEDSEL aan mensen in nood, dus ook aan jou, vind ik een VERDOMD goede zaak.

  Als jij per se STOMMITEITEN hier op de site wil verkondigen, zou ik je willen adviseren jou KALEBAS minstens een minuut of vijf (5) onder een KOUDE DOUCHE te houden. Indien de AANVALLEN aanhouden ofwel sterker zijn, dan maar minstens tien (10) minuten, maar dan onder een ZEER KOUDE DOUCHE.

  Ik hoop dat jij bovenstaand advies TER HARTE neemt. Er begint straks een Nieuw Jaar SMIECHT, hopelijk maak je jezelf in het komende jaar MINDER BELACHELIJK, in het bijzonder hier op de site.

  blaka bakra: ik ga er vanuit, dat je jou KERSTPAKKET bij de VOEDSELBANK, niet laat lopen.

  Alvast Fijne Kerstdagen en A Happy New Year!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 12. @KUMA-LOVER FREEDOM,

  Dit is de KEIHARDE WERKELIJKHEID: Niet dat KUMA-VERHAAL van jou!!!

  Gajadien: US$ 8 miljoen gebruikt van IMF-rekening
  19 Dec, 00:00
  foto
  De weekstaat van de Centrale Bank van Suriname.

  Het Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) is bijzonder verontrust over de financieel-monetaire situatie in het land. Hij had gehoopt dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën vrijdag de vragen zou beantwoorden die gesteld zijn tijdens de begrotingsbehandeling, waardoor zaken die geen uitstel dulden aan de orden konden komen. Er is US$ 8 miljoen van de rekening bij Centrale Bank van Suriname (CBvS) gebruikt. Dit bedrag was gereserveerd als Reserve tranche positie in het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

  Gajadien concludeert dat Suriname in zeer slechte vaarwateren terecht is gekomen. De US$ 8 miljoen is de officiële tegenwaarde van de Special Drawing Rights (SDR’s) van 25% van het quotum van Suriname in het IMF en behoort ook tot de deviezenreserves, benadrukt het Assembleelid tegenover Starnieuws. Volgens de statuten van het IMF moet 25% van het landenquotum worden voldaan in harde valuta. Op dit bedrag kan ingeval van betalingsbalansproblemen zonder meer een beroep worden gedaan. De overige 75% is gestort in Surinaams courant op een rekening van het IMF bij de CBvS.

  Verkoop dollars voor SRD 4,55
  Ook het verkopen van dollars aan cambio’s door de CBvS via de Surinaamse Postspaarbank voor SRD 4,20 met borg van 30 cent per US$, duidt op een derde devaluatie van de Surinaamse munteenheid. Hoefdraad heeft in 2011 als governor van de CBvS de SRD met 20% gedevalueerd. Op 18 november volgde de tweede devaluatie. De cambio’s mogen de dollars nu voor SRD 4,55 verkopen via de SPSB.
  Formeel is de maximale bandbreedte door de CBvS gesteld op SRD 4,20 voor de US$.

  Gajadien vindt dat de minister van Financiën zo snel mogelijk aan het woord moest komen bij de beantwoording van vragen door de regering. In twee dagen tijd is Hoefdraad nog niet opgebracht om antwoord te geven. De samenleving verliest vertrouwen en de regering doet er weinig aan om de bevolking gerust te stellen, meent de volksvertegenwoordiger.

  De politicus is er ook niet gerust over dat er een grote missie van het IMF in Suriname is. Er is onduidelijkheid over of er voorbereidingen getroffen worden om een pakket van maatregelen van het IMF uit te voeren in ruil voor betalingsbalanssteun. Eerder heeft Hoefdraad in De Nationale Assemblee meegedeeld dat structurele aanpassingsprogramma’s niet meer van deze tijd zijn. “Het vertrouwen moet weer herleven anders gaan wij allemaal ten onder,” stelt Gajadien.


  Maak melding

 13. @KUMA-LOVER FREEDOM,

  Over een paar maanden ben je UITGELULD want is KUMA HISTORY: Het Volk zal deze PLEE-SIDENT uit zijn MEURENDE AMBT Schoppen.

  Als dat eenmaal een feit is, moet al het GESTOLEN GELD terug in de Staatskas.

  JIJ VERDEDIGT GEBOEFTE KUMAKOISI en Consorten IN PLAATS op te komen voor het Surinaamse Volk.

  KUMA HEEFT JOU KENNELIJK GOED BELOOND, VANDAAR JOUW ADORATIE voor deze MURDERER.


  Maak melding

 14. Freedom…

  jij doet je naam geweld aan, aangezien jij gegijzeld wordt door de Bouta-maffia.

  Jouw reakties geven blijk van je beperkte, geindoctrineerde verstandelijke vermogens. Nooit heb je een bijdrage aan het onderwerp maar met primitief schelden en op de man spelen denk jij je gelijk te kunnen halen.

  Je komt over als een treurige, trieste loser, hetgeen je blijkbaar ook bent. Maar jij weet
  als revo-kleuter, zonder enig historisch besef niet beter.

  Voordeel is… dat domheid geen pijn doet…


  Maak melding

 15. Een en al vriendelijkheid op deze site, ik hoef niet naar een toneelstuk (theater ) te gaan, het wordt gratis in je huiskamer gebracht. ( Of is het een klucht ?? )

  Jacko


  Maak melding

 16. Ik kan me slecht voorstellen dat de armen in het binnenland niks te eten hebben. Bananen, cassave, groenten, vele dieren als vlees, het stikt er van het etenswaar. En toch krijgen die mensen voedselpaketten? Er is iets grondig mis in Suriname!!
  Het land is te paars geworden. Een niet-gekleurde aanpak is nodig.


  Maak melding

 17. @ Ronald.

  Het is net wat je zegt ( schrijft ) volgens mij, moet je paars zijn om aan een pakketje te komen.
  Ach ja, het zijn tenslotte ook mensen dus wat maakt dat uit.


  Maak melding

 18. Niet zo lang geleden hadden de paarse liefhebbers van alles te lallen over de voedselbanken in Nederland…Ik zeg: het kan verkeren….het kan verkeren…..
  Een crisis in het rijke en uitgekookte landje aan de noord zee blijkt toch van heel andere koek dan een leegroof in het armoedige Surinaamse staatje in zuid Amerika…


  Maak melding

 19. voor de verkiezingen hebben de paarse stemmers zich vol gevreten met gratis en bruine bonen met zoutvlees, ze hebben hun ziel verkocht en krijgen ze de naweeen !!

  Veel gasvorming, ze creperen nu en ze willen nog 5 jaar.
  Waktie moro e kong.

  Ga nu feesten en beesten, nu moet je met je kont schudden !!.
  Mama no joh chacha maleba, mama na joh chacha maleba, mama na joh chacha maleba, na joh na joh na joh na joh na joh na joh na joh na joh. bosriwalla


  Maak melding

 20. Bericht van volkspres DESI :

  Dat van die VOEDSELPAKKETTEN is
  een VERZINSEL !

  Mensen trap er niet in : MONNIE DE !

  GILMORE heeft mij zojuist ervan verzekerd, dat
  hij weer miljoenen NIEUWE Bankbiljetten heeft gedrukt !

  Oenoe no Span, Monnie De , DESI !

  PS : Gouden KERST e DORO !


  Maak melding

 21. Suriname heeft een nieuwe kerstman en hij heet Jos Steeman. Mits je familie in Nederland meewerkt, goudenkerst gegarandeerd.

  Alleen deze kerstman komt met de boot. Hohohoho boys en girls…


  Maak melding

 22. De Surinaamse regering is op ramkoers links en rechts zijn er al mensen van de denderende trein afgesprongen. alleen zij die nog blind geloven in beterschap blijven zitten.

  Echt heel erg jammer voor dit o zo mooie land.


  Maak melding

 23. Wie weet wat er zit in zo’n voedselpakket?
  Rijst, olie, zout, suiker, meel, vlees, vis, eieren, boter, bruine bonen, pindakaas, beschuit, water, cola, cacao, thee?


  Maak melding

 24. Ronald, jij hebt een verkeerd beeld van het Surinaamse binnenland, het is geen luilekkerland; de bananen, cassave en groenten groeien niet vanzelf en als ze al groeien dan worden ze vaak door ziekten en plagen (draagmieren b.v.) bedreigd en wilde dieren en vissen komen niet vanzelf in je pot zitten, dichtbij de dorpen komen ze ook niet meer massaal voor omdat ze daar al uitgeroeid zijn. Een dorp van een paar duizend man dagelijks van voedsel voorzien in het binnenland is helemaal niet zo makkelijk als jij dat voorstelt.


  Maak melding

 25. @De dombo`s
  Jullie kunnen doen wat jullie willen,DDBouterse,heeft het voor het zeggen,en NIET JULLIE.hij laat zijn volk niet van de honger omkomen.zelfs in Jullie beloofde land van jullie KOLONISATOR ZIJN ER 10 TALLEN VOEDSELBANKEN.ook in de USA,dus mondjes dicht aub !


  Maak melding

 26. DESIRE DELANO BOUTERSE IS NIET DE SCHULD VAN DE INTERNATIONALE CRISIS,WAAR OOK SURINAME ONDER TE LIJDEN HEEFT,…domme WENDELL..BENSU ???.en gevolg.jullie kunnen uit HAAT niet verder denken dan jullie pipo neus.


  Maak melding

 27. Jos steeman volgens jou, bestaat al lang niet meer. Het pakketje zal voor de arrogante vrienden en familie niet meer gebracht worden. Surinaamse volk waar de afgunst hoogmoed van hun bek afdruipt van de Ned.suri moeten niet verwachten dat met kerst jos een pakket komt brengen.

  T-jee


  Maak melding

 28. @Printa-nanga-splinter-hersen De internationale
  CRISIS meki DESi (kabita anu) keba alla MONNIE,
  AJTIE MILJARD Onrendabel NDP-uitgaven !

  Internationale CRISIS trowe alla begroting fu Sranang
  ini DOTBAKKI !

  Internationale CRISIS benoem 7 DUSUNG NEW
  Ambtenaar ! Dji SANG ???

  Internationale CRISIS NJANG alla Sranang reserves,
  fu 1 MILJARD !!

  Internationale CRISIS segi Sranang nanga MEGA-
  NDP-Corruptie ! Bigi FUFURU !

  Aaai baja, internationale CRISIS yu HOGRI !!!

  PS : DESI sorgu dji wan Sranang Staatsschuld fu
  TIEN MILJARD !

  DESI e DRUK monnie te yu e SRIBI, dus SRIBI go
  moro fara , sibi-srafu PRINTA !


  Maak melding

 29. @ Printa sisibi,
  je leert het niet. Hoe vaak moet gezegd worden: je bent een mislukt product van je vaders genotsspier. Zelf als bezem ben je niet te gebruiken.

  Beste mensen, niet meer reageren op gewaffel van Printa. Hij neemt een kiek op jullie. Hij is geen NDP’ er, niets, nada.
  Hij doet voorkomen alsof! die lamstraal!!


  Maak melding

 30. Henkes, helemaal mee eens wat u schrijft over het beeld dat men heeft over het binnenland. 1 van de zovele mythes waarmee we in sur. leven. n.l . dat sur is erg vruchtbaar is.
  Het begrip vruchtbaar wordt te pas en onpas gebezigd.
  Erg vruchtbaar is als je met minimale input van arbeid en kapitaal max.output hebt van economisch nuttige gewassen.
  Een goede afwisseling van zon en regen is erg belangrijk. Bemesting, insecticide , herbicide gebruik moet minimaal zijn. En vergeet je infra niet. Van al deze genoemde factoren scoort sur. erg slecht. Men zal het niet geloven maar Ned. is 1 v.d. vruchtbaarste landen in de wereld.
  En zo zijn er nog meer mythes waarin we in Sur. geloven. Helaas.


  Maak melding

 31. @Printa,

  Als ik je moet geloven…. ik zeg het met de nadruk op als, ben jij een van de vele die een plaat voor zijn kop heeft.
  Geeft niet hoor ik neem het je niet kwalijk jij kan er niets aan doen dat je een laag IQ hebt.

  Je doet me denken aan de oud minister van Irak. Hij gaf een interview op CNN en vertelde dat er geen Amerikaanse tanks in Irak aanwezig waren…. klein detail achter hem kon de hele wereld de tanks binnen zien rijden…..

  Dat gebeurt nu ook met je blijf heel de dag achter dat internet zitten en sluit je ogen maar voor de keiharde realiteit want alles aan je is nep zelfs je postings op deze site….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.