Moslima met hijab geweerd van rijexamen in Suriname

73

PARAMARIBO, 19 dec – De politie heeft een moslimvrouw belet mee te doen aan het theoretisch gedeelte van het rijexamen. Het Korps Politie Suriname bevestigt het voorval en heeft beterschap beloofd. Intussen is er ook over gesproken in het parlement.

Amzaad Abdoel (NDP) heeft minister Jennifer van Dijk-Silos gevraagd om een onderzoek. Hij keurt het gedrag van de betrokken politieambtenaar af. Volgens Abdoel, zelf ook moslim, mag niet gediscrimineerd worden: “De grondwet verbiedt het.” De vrouw is geweerd omdat ze een hijab of hoofddoek op had. Het voorval bevreemdt velen. In Suriname dat prat gaat op zijn ‘verdraagzaamheid’, zijn zulke voorvallen een rariteit.

Het is des te opmerkelijker omdat de vrouw zegt het theoretisch rijexamen al een keer te hebben afgelegd met hijab. Deze keer kreeg ze te horen dat ze het examenlokaal niet binnenmocht. ‘Hoor je me niet of moeten wij het voor je weghalen?’, werd haar op gegeven moment toegesnauwd. De vrouw zegt tegenover Dagblad Suriname dat ze op haar identiteitskaart met hijab te zien is.

Bekijk ook:

73 REACTIES

 1. Kijk controle moet er zijn maar deze ambtenaar is waarschijnlijk een van de zovele onbeschofte ambtenaren die suriname kent! Ik zou een onderzoek instellen. Trouwens dit wil ik wel kwijt dat er steeds meer vrouwen met een islamitische achtergrond zich steeds meer gaan gedragen als vrouwen in de echte arabische wereld. En: het valt steeds meer mensen op!


  Maak melding

 2. Suriname pas op!
  Want wij hebben verdraagzame vorm van het belijden van het moslim geloof, laten wij niet over nemen wat in het buitenland gebeurd, want ik weet uit goede bronnen dat er turken en marokanen in Suriname zijn die koran les geven.


  Maak melding

 3. Hoezo moeten we oppassen voor Turken en Marokkanen ?
  Koran is een Koran. Het gaat erom hoe je het interpreteert.
  Suriname is een kleine VN. Houden zo. Iedereen is welkom. Iedereen word gerespecteerd. Moslims,katholieken,joden,hindoes etc…. Iedereen word geaccepteerd qua religie,ras, opleiding en huidskleur daarom is Suriname uniek in deze. We zijn een paradijs op aarde wat dit betreft.
  Ik vind dat de betreffende ambtenaar gestraft moet worden. En wat bedoeld kolibrie met hoe Surinaamse vrouwen zich moeten gaan verdragen. Laat ze hun ding doen. Ik ken van hele groepen in de bevolking hoe ze zich wel of niet moeten gaan gedragen.

  Afboeng,
  Tan sweetie,
  Wassalaam,
  Dag,
  Ramram
  Gegroet,
  Toedeloe,
  Bye
  Auf wiedersehen
  Ciao


  Maak melding

 4. ja straks wordt suriname ook een moslimstaat.ik zeg iedereen normaal kleden.geloof doe je thuis ,dat hoef je niet aan iemand te laten zien.ook al is het je kleding.de moslims spelen meestal heel geweldig,maar ze doen alles wat niet mag.Het is alleen maar laten zien ,dat ze hun geloof benijden.Ik word er doodziek van elke keer ,zijn het de moslim.Ik geef die ambtenaar gelijk.ik zou haar ook weg sturen .applaus voor de ambtenaar.
  in suriname komen meer marrokanen en turken.waar gaat het naar toe met dit land.Of wordt het een Is land


  Maak melding

 5. Sorry hoor ; maar deze ambtenaar heeft heel goed gehandeld punt uit ! In Nl lopen sommige vrouwen van Turkse of Marokkaanse afkomst met Boerka.s rond !
  Geert Wilders vond dat het een schertvertoning is, en veel mensen vonden dat ook. Deels ben ik volkomen eens met Kolibri : deze (dames) zijn in mijn ogen erger dan de vrouwen die hij opsomt, wat de ambtenaar betreft neem ik niet kwalijk.

  @ Goed gedaan.

  Geloven doe je in je zelf ; en niet door uiterlijke vertoning .
  Ik ben het helemaal met je eens, erger nog; ik ben van huis uit een moslim maar, ik doe geen gekke dingen.
  Maar ieder geloof heeft zijn probleem, het is hoe je , je zelf opsteld tegen een ander.

  Het is nu in Sranang een dictatuur, straks wordt het inderdaad een IS staat.. ( ik hoop het niet baja )


  Maak melding

 6. Jaren heb ik met de buren goed contact. Ik ben inmiddels 69 jaar.
  4 jaar geleden kwam ik de buurvrouw tegen die ik vriendelijk gedag wilde zeggen. Ik liep op haar toe met een uitgestoken hand.
  Ze weigerde mij een hand te geven, terwijl dit vroeger gewoon kon en gebeurde, en zei tegelijkertijd “ik ben moslim en mag vreemde mannen geen hand geven”.
  Ik vraag me af hoe e haar man ooit heeft leren kennen en als ze ooit sex heeft gehad met een “vreemde”alvorens deze haar man werd.
  Man ik gun ieder zijn ding zijn geloof etc maar vraag steeds ook begrip voor een ander zijn / haar ding door ook niet alleen aan jezelf te denken en doen alsof jij alleen op deze wereld bent maar dat je samen op deze wereld bent.


  Maak melding

 7. @ Bigi Sma.

  Kijk dat bedoel nou ; ze zijn zo hypocriet als ik weet niet wat !!!! Je mag geen vreemde mannen een hand geven,
  maar iets anders wel ! (en dat weet ik toevallig )(zaagsels )

  Jacko.


  Maak melding

 8. De laatste tijd komen veel meer etreme vormen van de islam tot uiting.Ik zal laatst een moslima in een boerka bij Mac Donald.
  Zulke zaken zag je vroeger niet.De islam in ons land was tamelijk tolerant.Onder invloed van het buitenland worden de moslims steeds radicaler.Als voorbeeld kan ik aanhalen dat de oude gereratie moslims haast allemaal varkensvlees(iwa babie) aten: de jongeren vinden dat nu haram.Ik wil de moslims oproepen om niet te ver te gaan in het radicaliseren.Wordt niet de paria’s in de onze samenleving zoals in vele westerse landen!


  Maak melding

 9. Waar heeft die Abdoel het over met zijn ‘De grondwet verbiedt het”…er spelen al jaren zaken in Suriname waar de grondwet structureel met voeten getreden wordt. Hypocrisie ten top.


  Maak melding

 10. ReddFoxx komt binnenkort met advies of een definitieve oplossing voor/ op dit onderwerp; maar voorlopig sturen we allemaal terug, wie dat zije, weten jullie wel (ABOP en ZIJN FAMILIE). Dit is Suriname en geen Saudi-Arabië. Soso Lobi


  Maak melding

 11. Heel vervelende kwestie. Over het algemeen dragen de moslimvrouwen in Suriname hoofddoeken en daar is de samenleving aan gewend. Een hijab is veel meer dan een hoofddoek en dat zal natuurlijk de ambtenaar voor een keuze geplaatst hebben. Misschien kan de politieagent door de hijab niet goed gezien hebben wie de vrouw is.

  De situatie zou anders zijn als de persoon in een boerka examens wilde afleggen. Je weet nooit wat de echte identiteit van de persoon is die in een boerka rondloopt. Maar we moeten niet uit het oog verliezen dat een boerka ook een redding kan zijn voor veel personen. In sommige Arabische landen heb je homo mannen met zeer vrouwelijke trekken die zich veilig voelen in een boerka, de zgn de boelka’s. Ook zijn er in die landen prostituees die zich anoniem van klant tot klant kunnen verplaatsen, de zgn hoerka’s.


  Maak melding

 12. @ Blaka djoeka

  Jou analyse is helemaal correct, daar heb ik als Moslim niks aan toe te voegen. Maar, als ze je kunnen neppen dan doen ze dat, ( een goede Moslim doet dat niet,
  er zijn dus nog een heleboel goede tussen. )

  Sari tori mang.

  Jacko.


  Maak melding

 13. Een ieder die naar wat soera’s heeft geluisterd en misschien ook in de DUIVELSE VERZEN van Rusdie gebladerd heeft,begrijpt dat de gematigde islam niet bestaat.
  Ze leven en wonen in het westen maar innerlijk worden ze opgevreten door wrok.Dan is het een kwestie van tijd dat er plots uitspattingen van wraak plaat vindt.
  In hun ogen vraagt elke vrouw verkracht te worden als ze zonder hoofddoek over straat gaat.

  De agent heeft goed gehandeld omdat de mevrouw al voor de tweede keer examen ging afleggen.En met de huidige technische mogelijkheden is het niet ondenkbaar dat er onder haar hoofddoek er de gehele verkeers verordening te beluisteren was.


  Maak melding

 14. @ RobG

  Hé man je hebt je had auteur moeten worden, want je kan goed verzinnen Hoerka,s en Boelka,s soso lafu !!
  Ik zou zeggen begin met kinderboeken te schrijven want je talent zou ik zeggen.

  Jacko.


  Maak melding

 15. @ Jaccobus

  Als ze in het westen met wrok rondlopen, de grens staat open dus optiefen zou ik zeggen. De meeste criminelen in Europa komen van Marokko Turkije en dat soort landen waar het scheer en inslag is. in het land van herkomst plegen ze weinig misdaad, omdat ze daar ter dood worden veroordeeld zaka zaka.


  Maak melding

 16. Ik ben zooooo moslimmoe. Heb het gehad met dat eeuwige gezeik over respect dat deze mensen eisen die zelf geen enkele andere levensovertuiging respecteren.

  Suriname pas op! Het begint met een hoofddoek en het eindigt met de Sharia .


  Maak melding

 17. Tachtig procent van de Moslims in Europa leeft van een uitkering, terwijl de normen en waarden van het christelijke Westen haten. Maar niet genoeg haten om hun hand niet op te houden en van alles te eisen. Misselijk word ik er van.


  Maak melding

 18. @J.Zwartmans

  Henk Molenaar kan het weten.
  Hun God heeft hun opgedragen om vijf maal per dag te bidden en hun baarden te laten staan.Stel dat je baard in een draaiende machine terecht komt!
  Als als je meeste tijd aan bidden gaat,blijft er niet veel over om te werken.Dan is west Europa het best mogelijks plaats om te vertoeven.
  En natuurlijk moeten er veel kinderen komen.Die mogen dan op straat opgroeien en de ouders strijken hun verzorgings geld op.[kinderbijslag]


  Maak melding

 19. Alle lullekoppen bijelkaar. Heden ten dage heeft de hele wereld het over respect ongeacht afkomst ,kleur ,geloof etc etc etc.
  Het is zeer pijnlijk als respect van derest van de wereld behouden wordt afgezien als je de islam beleid.
  Abdoel ik zou in jou geval tot het uiterste gaan om deze persoon te laten ontheffen van zijn functie.

  Tjee


  Maak melding

 20. @jack

  een examen lokaal is geen openbare plaats meer en dan mogen er daar andere regels gelden dan op straat.
  Ben benieuwd als deze dame op Zanderij apart was genomen voor visitatie,ze dan haar doek niet van haar hoofd zou halen.Daar gelden dan ook andere regels dan in het openbaar .
  Dan is het ook tegen de moslim geloof om je te laten portretteren.En wat gaat ze met een rijbewijs doen?Volgens haar geloof mag ze geen auto besturen.I sabi tog.


  Maak melding

 21. Laat me voorop stellen, dat van mij alle godsdiensten afgeschaft mogen worden, maar als je wilt gaan verbieden dat mensen hun geloof kenbaar maken door hun kleding of andere uiterlijkheden zoals gouden crucifixen (Steve Meye b.v.) David sterren, tridents en Cobra slangen enz om hun nek te hangen, dan moet dat voor iedereen gelden en niet alleen voor Moslims.
  Katholieke nonnen hebben in Suriname altijd, zonder problemen, een soortgelijk hoofddoekje mogen dragen, Hindoe vrouwen mogen hun horny dragen en Creoolse vrouwen mogen hun anjisa dragen, Nederlandse vrouwen uit Lutjebroek en Volendam mogen hun hoofddoekjes ook dragen, zelfs Hooghart kwam met zijn Topi in het parlement van Suriname zijn eed afleggen, waarom mag deze Moslimvrouw haar hoofddoekje dan niet dragen in het rijexamen lokaal? We hebben het hier over een hoofddoekje en niet over een BOERKA, ik mag in het openbaar ook een pet, hoed of muts dragen, zonder dat iemand daarover valt, maar ik mag geen BIVAKMUTS of zonnebril met integraal helm dragen en denken dat ik daarmee een bankgebouw of politiebureau kan binnenlopen, of een pasfoto voor op mijn identiteitspapieren mee kan gaan maken, dat is te begrijpen, maar als een Moslimvrouw haar hoofddoekje opheeft en haar gezicht is voor iedereen herkenbaar, dan heeft niemand het recht om haar de toegang tot welk gebouw dan ook te weigeren, vooral in multicultureel Suriname moeten we dat soort achterlijk, discriminerend gedrag niet willen hebben, mensen die zich als de twee maloten Wilders en Donald Tromp willen opstellen in Suriname, mogen van mij oprotten en niet een Moslimvrouw die haar hoofddoekje wil dragen in het openbaar en verder geen problemen veroorzaakt.


  Maak melding

 22. Jacobus en Zwartman,

  Zoek op YouTube “Muslims om Welfare”

  Je geloof te ogen niet. Deze parasieten denken overal recht op te hebben, zijn ongeletterd, bidden 5 keer per dag dus een baan nemen kan niet, fokken bij de beesten af en hollen de westerse verzorgingsstaat uit door daar nooit 1 euro aan bij te dragen maar voor gratis geld zijn ze te porren. Er komen dit jaar 70.000 kansloze moslim ‘vluchtelingen’ naar Nederland die eisen uitkering, huis, gezondheidszorg. En ik die vanaf mijn 17de jaar belasting en premie heb betaald wordt straks gekort en moet werken tot mij 67ste vanwege deze moslim parasieten. Ik ben er klaar mee en het Nederlandse volk ook,

  Als je als Moslim het het Westen met zijn waarden en normen niet bevalt, pleur je toch lekker op naar Irak en IS.. Wat zoek je hier dan? Behalve een uitkering.


  Maak melding

 23. @ Jacobus

  Hé man yo kiri mi man, de kans dat a barba é kong na machien is nihil,want ding man no é wroko.
  Er zijn uiteraard uitzonderingen !


  Maak melding

 24. @j.zwartmans, een beetje humor past bij dit soort gevoelige kwesties. Ik hoop alleen niet dat men een jihad tegen mij gaat beginnen. Sommige mensen kunnen het beginnen dragen va de hijab in Suriname gaan beschouwen als een soort van provocatie van moslims in de Surinaamse samenleving. Ik weet echter niet als deze vrouw eerder ook een hijab droeg of een hoofddoek.


  Maak melding

 25. @ RobG.

  Uiteraard moet een beetje joke kunnen, de wereld is al toch een en al ellende.Een dag niet gelacheeee, een dag niet geleeeeeeeefffffd. En de boog kan niet altijd gespannen blijveeeeeeeeeee, na so a dé tog,


  Maak melding

 26. Ik weet niet welk land deze moslima als ideaal beschouwen.
  Saüdie-Arabië? :In dit land mocht zij niet eens een rijbewijs halen.
  Pakistan? :de meeste meisjes mogen niet eens naar school.
  Indonesië? : ook hier komt het extremisme op die ervoor zorgt dat vrouwen onderdrukt worden.
  Wees gezegend dat je in dit land woont,maat maak het niet te bont!


  Maak melding

 27. @Henk Molenaar: 80% van de moslims leeft van een uitkering.

  Molenaar, dat kan ik gewoonweg niet geloven want in alle winkels, bij de gemeentelijke instituten zie ik niet anders dan moslim meisjes en jongens en vrouwen en mannen werken. Soms zelfs zoveel dat ik denk dat moslims weleens voorgetrokken worden misschien op de arbeidsmarkt.
  Van de andere landen weet ik het niet, maar voor Nederland denk ik niet dat jouw verhaaltje klopt.

  Ik vind dat de overheid gewoon alle godsdiensten moet erkennen en iedere klederdracht, zover niet hinderlijk voor het uitoefenen van het beroep en voor de identificatie van de persoon, gewoon moet accepteren. Dat is pas ECHTE vrijheid van godsdienst.


  Maak melding

 28. Wat gaan we nu krijgen!?!?!
  Schouderklopje voor de politieagent!!!
  Geloof beleid je thuis en niet op straat!! Fucking hypocrieten. kan je niet aan de regels houden van SU…oprotten uit SU.

  Wij Surinamers moeten op komen tegen klote marokanen en Turken.


  Maak melding

 29. Suriname is geen Jemen,met moet daar rekening mee houden.
  Men moet Suriname niet tot een puinhoop maken,Suriname is voor iedereen en men moet aan de normen en de waarde van dat land houden.
  Je mag deze vrouwen hun handen niet schudden,en dat is zogenaamd hun geloof.
  Als je geen moslim bent dan ben je een ongelovige.

  Als jiij in een beschaafde leeft kan dit toch niet.


  Maak melding

 30. @Sjang,

  Waarom moet je per se de hand van een vrouw schudden? Groet jij je vrouw, je dochter en je moeder door hun hand te schudden? Nee toch? Dan waarom van vreemde vrouwen de hand schudden?
  Is een Hallo of Dag niet meer genoeg als groet?


  Maak melding

 31. Ik heb eerbied voor een ieders geloof ras en huidskleur.
  Maar als je kijk naar de aanslagen en de terroristen dan zijn het bijna allemaal Moslims.
  Mensen die zich zelf opblazen.
  Vluchten voor hun eigen mensen.
  Geen normen en waarde kennen de goede uiteraard hier buiten gelaten als die er nog bestaan.
  Dit omdat straks een ieder wil reageren zonder goed te lezen en gelijk hun mening wil geven.
  Als je een echte Moslim wil zijn dan moet je naar Pakistan gaan dan kan ik zeggen dat je het meent met je geloof.
  De blinde onder ons kunnen niet inzien dan het geloof alleen ellende tot nu toe gebracht heeft.
  Als je gaat solliciteren of voor rijexamen altijd zonder hoofddoek.
  En als je als werksters thuis bij mij komt schoonmaken dan mag je een hoofddoek dragen.


  Maak melding

 32. @ Abdoel Gafour.

  Deels ben ik met je eens maar niet helemaal, dus met andere woorden als ik jood ben dan moet ik naar Israél.
  Geloven doe je met je hart en niet op hoe je, je kleed.
  je kledij en hoofd tooi doet er niet ter zake, jou inborst ongeacht je geloof moet goed zijn.
  maar ik begrijp je wel wat je bedoeld , en dat is niet verkeerd.
  By the way; Pakistan is trouwens niet de idéale muslim staat, want vanuit Pakistan worden er ook allerlei nare activiteiten ontplooid !

  Jacko.


  Maak melding

 33. Laatste nieuws;

  Lees NOS teletext pagina 109.
  Al Firtra Moskee in Utrecht, moet ik als Muslim dit respecteren ? “Geen haar aan me hoofd die daar aan denkt”.


  Maak melding

 34. Waarom zou deze vrouw nou eigenlijk een rijbewijs nodig hebben, profeet verbiedt vrouwen kameel te rijden, daarom hebben mogen vrouwen in Saudi Arabia geen auto rijden, deze fanatiekelingen zijn hypocrieten.


  Maak melding

 35. Beste Zwartmans,

  Noem eens Joods Terroristische aanslag in Europa of Amerika. Joden belijden hun geloof thuis en in de synagoge en vallen niemand lastig met hun waarden en normen.

  Er zijn honderden Joodse Nobelwinnaars en niet 1 moslim….. En terwijl en 15 miljoen Joden zijn ern 1.8 miljard moslims…..Dat geeft toch te denken. Moslims streven naar werelddominantie van hun geloof, desnoods met dood en verderf. Joden zijn volledig geïntegreerd in de Westerse samenleving en niemand heeft last van ze.


  Maak melding

 36. Als je een fundamentalistische Christen, Hindoe, Moslim of weet ik veel wat voor andere gelovige wilt zijn en je vindt dat iedereen, die jouw geloof niet heeft, niet deugd en dat je die persoon daarom mag discrimineren, vermoorden omdat je daarmee Gods wil doet en jij daarom in de hemel terecht komt, dan kan ik me voorstellen dat wij (de rest van de mensheid), zulke figuren hun gedrag en mening veroordelen en dat wij zulke fanatiekelingen, of ze nu Moslim, Christen, Hindoe of weet ik veel zijn, buiten onze moderne samenleving willen houden, maar als je een normale, niet fanatieke gelovige wilt zijn en je de mening van, in jouw ogen ongelovigen/andersdenkenden, respecteert, zoals dat in Suriname met uitzondering van een paar Christelijke kerken (van Steve b.v.) gebruikelijk is, dan mag je van mij je hoofddoekje, je gouden kruis of weet ik veel wat voor attributen nog meer dragen wanneer je maar wilt (tenzij dat voor de rest of jezelf gevaar kan opleveren natuurlijk), verder mag je van mij gebruiken, zoals de manier waarop je vreemden volgens je geloof wilt groeten, ook hebben (als je mij geen hand wilt geven omdat het volgens je geloof niet mag, dan is dat o.k. je moet echter niet van mij verwachten dat ik dat zonder meer weet, want anders kan ik dat opvatten als onbeschoftheid), je bent met jouw vreemde geloof en vreemde gebruiken nog steeds van harte welkom om mijn vriend(in), buurman/vrouw of collega te zijn.


  Maak melding

 37. Wij mogen dan geen probleem hebben met de islam maar de moslim heeft best grote problemen met ons.
  Zo was er in het verleden wat minuten zendtijd voor de religien op de STVS.Toen al kwamen enkele imams preken,die later niet meer op de buis mochten.
  Het beginsel van de islam is niets voor een vrije democratie.
  Ze beginnen al te zeggen dat er maar één God is , Allah, en Mohamed is zijn profeet.
  Alle anderen die anders geloven,zijn duivels aanbidders en moeten gedood worden.Zo heeft Mohamed in de begin dagen van de islam in één nacht 86 ongelovigen onthoofd terwijl ze sliepen.
  En zijn volgelingen moeten dat voorbeeld volgen.


  Maak melding

 38. Geloof moet je in je hart dragen en niet optisch !!
  Mensen die het geloof optisch dragen vind ik hypocriet.

  De moslima cassieres in een supermarkt schuiven wel producten van varkensvlees ( ingepakt) en alcohol (wijn) met de hand op de band, mag dat wel? Is geld vies?

  Mogen moslims wel überhaupt in een ruimte komen waar ook varkensvlees en alcohol wordt gekocht?

  Moslims in minderheid willen een seculiere staat maar als ze in meerderheid zijn willen ze een Islamitische staat !!!

  Meeste asielzoekers komen uit Islamitische landen maar ze willen allemaal naar het westen waarom? Geld is niet vies !!
  Wij worden uitgescholden voor kafiers (heidenen) maar is onze kafirgeld niet haram?????

  Waar is de moslims brotherhood? Waarom worden ze niet opgevangen in Saudi Arabie, Dubai enzz.

  Het ontvangen van uitkering, is het niet haram? want het geld is afkomstig van niet moslims.

  Heb zelf gezien hoe moslims geilen naar chickies met hun stringbikini op het strand!! is dat niet haram?

  Moet er niet aan denken dat het strand bezaaid met moslima’s in burka’s.


  Maak melding

 39. De Almachtige Schepper zegd in zijn laatste geopenbaarde boek de Qur’aan. “Zeg tot de gelovige mannen dat zij hun ogen neergeslagen houden en dat zij hun passies beheersen. Dat is reiner voor hen. Voorzeker, Allah is wel op de hoogte van hetgeen zij doen. En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij ook haar ogen neergeslagen houden en hun passies beheersen, en dat zij haar schoonheid niet tonen dan hetgeen ervan zichtbaar moet zijn(haar gelaat en handen), en dat zij haar hoofddoeken over haar boezem laten hangen, en dat zij haar schoonheid niet tonen behalve aan ………..” (24:30-31)
  Dus gelovige vrouwen en mannen, worden in de Islam opgedragen bepaalde delen van hun lichaam te bedekken. Dit is ook het geval bij het Christen – Jodendom en andere religie. Haren behoort tot ēēn van de schoonheden van een vrouw. De wijsheid achter het laten dragen van een hoofddoek is het bedekken van haar schoonheid, het is een daad van aanbidding waar veel beloningen eraan gekoppeld wordt en dat zij niet lastig wordt aangevallen door mannen die hun lusten niet onder controle kan houden, waar verkrachtingen en andere onzedelijkheden kan plaats vinden. In landen waar de vrouwen schaars dragen zoals in de VS en andere landen krijgen de vrouwen verschrikkelijk veel last en de verkrachting percentage is heel erg hoog. Nu al hebben we een probleem in Suriname en dat is het toenemen van het aantal gevallen van seksueel misbruik en verkrachtingen onder de meisjes en vrouwen. Dan wil de beambte nog dat een gelovige gesluierde vrouw haar hoofddoek moest weg halen? En zo brutal ook nog dat hij het gaat afrukken als zij dat niet doet. Zo goed had hij beleefd kunnen zeggen: Heeft u niet van de rijschoolmeester gehoord dat u geen hoofddoek mag dragen tijdens de exame? Als er echt regels waren zouden de rijschool studenten het ook toch horen van zijn rijmeesters. Laten we het onderzoek even afwachten. Als de beambte liegt of schuldig maakt aan discriminatie, machtmisbruik of haatzaaien, gaat de Minister van Juspol korte metten met hem maken. Hij kan alvast naar een andere baan uitkijken. Want het is een zeer kwalijke en gevaarlijke zaak. Hij weet niet hoeveel surinamers hij pijn heeft gedaan. Suriname is op gebouwd uit liefde en respect voor elkaar naast elkaar in een multiculturele samenleving. De politie moet de vrede, liefde en harmonie in onze multiculturele samenleving, in onze mooie Suriname bewaren en bewaken en het niet juist kapot slaan of vertrappen of haatzaaien onder onze vreedzame volk. Misschien doet hij dat omdat hij een anti Pres of Juspol min. is? Of alleen om onrust te zaaien in Suriname? Of zodat de Islamitische gemeenschap in opstand komt tegen de Pres en de regering? De regering moet in haar hoede blijven en waken dat mensen die het echt niet menen met de regering, regels gaat maken welke de goede harmonie verstoren en in haar eigen nadeel werkt. Laten we de onderzoek even afwachten.


  Maak melding

 40. @ Takru Sneki.

  Het zien van lekkere chickies op strand met string is niet haram, dat is lekker. Ik zie liever een blote wijf dan mijn broers in hun zondagse pak rond lopen !

  Nee T.S.

  Geld is niet haram ;

  Ik ken een muslim die zelfs een dealer is, hij zit nu in de bak voor de 80 ste keer zou ik zeggen.

  Het is net wat jij schrijft ;geloven doe je uit je hart en niet optisch !

  odi odi

  Jacko


  Maak melding

 41. Mijn dochter werd de toegang tot het verkeersexamen geweigerd omdat ze een mouwloos topje aan had. Bruut en grof werd tegen haar gesproken.
  We zijn teruggegaan naar de auto en hebben onze bovenkleding verwisseld. Ik had een bloes met mouwen aan, toevallig! Toen mocht ze door!
  Deze weigering van die mevrouw heeft volgens mij niets te maken met haar geloofsovertuiging (dat speelt helemaal niet in Suriname) maar meer nog met de malloot die daar is neergezet om te letten op de kleding van de deelnemers. Een soort van ontmoedigingsbeleid!
  Deze malloot heeft een enorme last van geldingsdrang en krijgt door zijn taak nu de kans om eindelijk zijn macht te doen gelden.
  Dit verschijnsel komt vaak voor bij mensen achter de balie of het loket. Loketterreur noem ik dat!


  Maak melding

 42. Als je examen gaat afleggen dan moet je wel netjes gekleed gaan ,je moet tenminste beschaafd eruitzien,tenslotte je gaat niet naar een clubje maar een instituut waar er anderen aanwezig zijn die netjes en beschaafd gekleed zijn.
  Ikvind ook dat Suriname niet omgetoverd moet worden tot een land met wrede en bizarre moslim wetten.
  Er zijn gevallen die het dragen van een hijab verbieden zoals hierhet geval is. Je gezicht/gelaat moet duidelijk te zien /herkenbaar zijn op je id kaart of op je rijbewijs. Dit geld tvoor iedereen dus ook voor moslims!Tijdenshet afleggen van een theorie examen moet je ook te identificeren zijn als bijhet afleggen van een praktijk rijexamen . Dit is de enigste wijze te weten dat de persoon werkelik degene is die een examen aflegd.
  Jammer genoeg moet ik zeggen dat de Isis/Taliban het probeert over te nemen in Suriname en de ndpers helpen een handje mee nu Dinootje afwezig is.


  Maak melding

 43. Het is puur uitlokken van reactie door de moslima’s. Gewoon korte metten maken met dit soort varkens. Ze moeten hun lichaam bedekken maar thuis liggen ze alleen maar kinderen te produceren.


  Maak melding

 44. Beste Djaam,

  je zegt het wat grof maar is wel zo. Provoceren en als ze iets niet lukt dat schreeuwen ze racisme en discriminatie. De vrijheid en tolerantie de ze eisen geven ze nooit aan ongelovigen.


  Maak melding

 45. Dit soort kleding is niet de onschuldige dracht van een vrome moslima, het is een provocatie. Er zijn geen goede redenen waarom een vrouw er zo bij moet lopen. Of ze moet, van haar man, haar vader of haar broers, of ze denkt dat het echt moet van Allah, of ze wil demonstreren dat ze beter is dan de rest. In Suriname is het ongetwijfeld het laatste, fundamentalisme.

  Moslims beschouwen zich als superieur aan de rest van de mensheid. Een moslima die zo gekleed gaat zegt tegen de andere vouwen dat ze onzedelijk zijn, gelijk aan hoeren. Ik was verbijsterd toen ik de foto zag. Ook Suriname ten prooi gevallen aan deze kwaadaardige ideologie die alleen maar verdeelt en ellende veroorzaakt.


  Maak melding

 46. Maak je je echt niet druk over de moslima, ze doet wat ze worden opgedragen door de mannen, vaders, broers in hun familie etc. Mijn ervaring met moslima zijn knap heet, ik werkte op een kantoor in damsko en onze getrouwde marokaanse schoonmaakster had bijkans al de jongens daar een beurtje gegeven. Later heb ik ook eens de vrouw van een arabiese klant een tour gegeven in nederland en toen gaf zij mij ook een genotvolle binnenste tour van haarzelf. Dus als ik een moslima zie heb ik prettige herinneringen.


  Maak melding

 47. Dit geloof is de slechtste geloof ter wereld!
  Vijf jaar geleden is in Brabant een Surinamer doodgeschoten,waarom omdat hij ruzie had met een Marokkaan.
  Deze Marokkaan is toen zijn broer gaan halen en heeft via zijn geloof deze jongeman doodgeschoten.
  Zij mogen meerdere vrouwen hebben en andere vrouwen lastig vallen,maar o wee dat jij zou proberen deze vrouwen lastig te vallen!!!


  Maak melding

 48. Demografische bom: aantal moslims in Europa explodeert

  (Door: Michael Mannheimer)

  Europa wordt door de islam opgevreten. Waren er in 1945 nog in totaal 600.000 moslims in Europa, nu zijn dat er al meer dan 50 miljoen. In het Verdrag van Lissabon heeft Europa zich ertoe verplicht om nog eens 50-100 miljoen moslims Europa binnen te laten. Tot uiterlijk 2050. Overwegend uit de Noord-Afrikaanse landen. Maar steeds meer ook uit de ten zuiden van de Sahara gelegen gebieden van het zogenaamde zwarte Afrika. 90% van alle sinds de jaren-90 van de vorige eeuw naar Europa gekomen immigranten is moslim.

  In Zuid-Frankrijk staan inmiddels meer moskeeën dan kerken. 30% van de mensen in Frankrijk tot 20 jaar zijn moslims. In Nice en Parijs bedraagt hun aandeel nu al 45%. In 2027 zal 20% van de Franse bevolking islamitisch zijn. Uiterlijk in 2050 zal Frankrijk een islamitische republiek zijn. In Nederland zal in 2025 de helft van de Nederlandse bevolking islamitisch zijn. In Engeland nam de islamitische bevolking de afgelopen jaar met het dertigvoudige van 82.000 naar 2,5 miljoen toe. Intussen staan er meer dan 1000 moskeeën – veel van hen waren vroeger kerken. In België was in het jaar 2010 al 25% van de totale bevolking moslim. 50% van alle Belgische zuigelingen is u al moslim.

  Gemiddeld iedere tien jaar verdubbelt het aantal moslims in de Europese landen. Bij een klein numeriek begingetal is dat geen probleem. Maar als het begingetal tot meer dan 1 miljoen is toegenomen (en dit is in bijna alle landen al het geval), is de “wet van het grote aantal” van de bevolkingswetenschapper Birg van toepassing: in enkele decennia kan zo´n toenemende populatie van de autochtone bevolking een minderheid in het eigen land maken en deze uiteindelijk volledig verdringen. Deze wet wordt pas duidelijk als je de situatie in Duitsland in beschouwing neemt:

  In tegenstelling tot de officiële cijfers leven er in Duitsland nu al 8-13 miljoen moslims. In 2020 zullen dat 20 miljoen zijn en in 2030 al 40 miljoen. Het Islaminstituut in het Duitse Soest houdt rekening met 51,72 miljoen moslims in het jaar 2045 in Duitsland, gebaseerd op de huidige demografische omstandigheden. Met deze cijfers houden de islamitische functionarissen (bijvoorbeeld van de Centrale raad van de moslims) nu al rekening. Uiterlijk in 2040 willen zij een islamitische bondskanselier leveren en uiterlijk 2050 is het de bedoeling om van de Duitse grondwet een islamitische grondwet te maken. Alleen met behulp van de dan al te vermoeden twee derde meerderheid aan islamitische parlementariërs zou deze machtsovername door de islam denkbaar zijn – zonder dat er ook maar een schot gelost zou hoeven worden.

  De genocide op de Europese cultuur

  In het kader van de sinds de jaren-60 van de 20e eeuw tot op de dag van vandaag onverminderd voortdurende immigratie – jaarlijks komen er ongeveer 1 miljoen extra islamitische immigranten naar Europa – vinden ook hun uit hun oorspronkelijke landen van herkomst meegebrachte culturele gewoontes meer en meer opgang. De uit de islamitische cultuurkring immigrerende migranten nemen oeroude patriarchale sociale patronen en denkpatronen met zich mee. Hun vrouwen worden veel vaker geslagen dan in de rest van Europa. In de vrouwenhuizen van de grote Europese steden bedraagt het aandeel van de daar toevlucht zoekende islamitische vrouwen tussen de 40 en de 80% – bij slechts 3-10% aandeel van moslims in de landen van Europa. Polygamie en versluiering van vrouwen bepaalden in toenemende mate het straatbeeld van de grote Europese steden. Duizenden moskeeën schieten als paddenstoelen uit de grond. Complete stadsdelen verloren hun oorspronkelijke Europese gezicht. Overal vormden zich parallelsamenlevingen, waarin de eigen wetten heersten.

  Alleen al in Frankrijk bestaan honderden zogenaamde “No-Go-Areas”, stadsdelen, waarin geen autochtone Fransman zich meer zou wagen en waar in veel gevallen zelfs de brandweer alleen nog met politiebescherming zijn werk kan uitvoeren. Nauwelijks anders zijn de toestanden in Nederland, Zweden, Denemarken en Noorwegen. Die landen laten een golf van verkrachtingen zien, die nog nooit eerder in hun geschiedenis heeft plaatsgevonden. De slachtoffers zijn meestal autochtone meisjes en jonge vrouwen. De daders meestal islamitische migranten. De media houden zich steeds meer aan de aan zichzelf opgelegde censuur en noemen zulke overvallen met “migratieachtergrond” – politiek correct – alleen nog in zo´n gecodeerde vorm, dat de lezer geen informatie meer over de etnische en religieuze achtergrond van de daders krijgt.

  De jammerlijke figuur van de intellectuele elites van Europa

  Europa´s intellectuelen, die zoals gebruikelijk iedere handeling van schending van de mensenrechten van de kant van het Westen graag en meedogenloos aan de kaak stellen, blijken gezien de dagelijkse schendingen van de mensenrechten door islamitische migranten merkwaardig blind en verbazingwekkend begripvol te zijn. Deze schendingen werden zelfs door de islam gedekt of ondersteund, dan nog werden onder het schijnargument van “godsdienstvrijheid” bijna ongelooflijke zaken politiek correct geduld en “begrepen”. Meer nog: er bestaan duidelijke aanwijzingen dat door migranten gepleegde delicten als gevolg van een zelfcensuur van de media ergens op een moeilijk te vinden plaats of zelfs helemaal niet meer genoemd worden. Het belangrijkste argument van de redacties is, dat men migranten tegen de volkswoede zou willen beschermen – een argument, dat bij nader inzien tegelijkertijd twijfelachtig en leugenachtig blijkt te zijn. Twijfelachtig, omdat het een overtreding is van het centrale principe van de informatieplicht van een vrije pers. Leugenachtig, omdat de motivering opvallen selectief is: zo taboeloos er over de eigen samenlevingen wordt bericht, zo begripvol en zachtaardig zijn de berichten over landen en religies die men denkt in bescherming te moeten nemen.

  Zoals vele media ooit linkse cultfiguren als Stalin, Mao, Che Guevara en Fidel Castro bejubelden en hun moorddadige handelen bagatelliseerden, doen ze dit nu bij het thema islam. Meer nog: tegenover de onverholen machtsaanspraken en de dagelijks toenemende aanvallen van de moslims op de fundamentele principes van onze cultuur en onze rechtstaat wordt het gedrag van de meeste Europese elites en het grootste deel van het Europese establishment gekenmerkt door lafheid en een bijna hondse onderworpenheid.

  Alleen al de persoon Mohammed zou genoeg aanleiding bieden voor een groot aantal kritisch-analytische berichten. Zijn relatie tot vrouwen, zijn seksuele contact met kinderen, zijn moordbevelen tegenover critici en afvalligen van de islam, zijn oorlogen tegen “ongelovigen”. Stof genoeg voor tientallen jaren. Wat betreft hun eufemistische en schandalig onrealistische berichtgeving over de islam, hun lafheid om deze religie als totalitair, mensverachtend en wereldveroverend te herkennen, faalt het overgrote deel van de media opnieuw. Het waarderelativisme, waartoe talrijke journalisten, politici en goedmenschen zich bewust of onbewust verplicht hebben, schijnt hun analytische denkvermogen wat betreft de islam als een drug verlamd te hebben. In een mengeling van onwetendheid, lafheid en stille sympathie voor een religie, die antiwesters, anti-Amerikaans en anti-Israëlisch ingesteld is, werken zij – gewild of niet – als welkome handlangers van de islam aan de demontage van hun eigen samenlevingen.

  Bron :Auteur: Michael Mannheimer


  Maak melding

 49. @ Printa.

  Niet iedereen is schrander als jij , maar ik weet niet waarover jij lult , leg eens uit dan kan ik misschien in de toekomst rekening met jou houden.

  Ram Singh.

  Dat je dat allemaal hebt gedaan tijdens je werk hoeft niet iedereen te weten, of is het een opschepperij ???

  Hou de eer aan je zelf en niet aan de grote klok hangen, niet negatief bedoeld !!


  Maak melding

 50. Sjang deze pandit is een bandiet.Hij krijgt als gepensioeneerd direkteur van een Muloschool een goed pensioen.Zijn brabbelende vrouw heeft ook een behoorlijk pensioen en toch maakt hebzucht deze man tot een geldwolf.Ik weet niet wat hij met al het geld zal doen.Gaat hij alles meenemen naar Weg naar Zee? Pandit kom tot het ware geloof!


  Maak melding

 51. @ Ram Singh.

  Waarom zou ik jaloers worden ????
  Je moet alleen uitkijken met wat je schrijft, want verraders slapen niet. En als je met de HIV virus besmet bent, is het ook jou keus, succes verder !!!!

  Jacko.


  Maak melding

 52. Ik vind het dragen van een nijab iets charmants hebben, in tegenstelling tot die saka saka’s die met een (te grote) honkbalpet achterstevoren en met hun broek bijna op hun knieën door de stad banjeren. Die stralen namelijk helemaal niets uit!


  Maak melding

 53. @Henk Molenaar
  Hallo Jacobus,

  Je hebt volkomen gelijk. De moslims zijn op werelddominantie.
  _________________
  Volgens mij was de ellende die de continenten in de loop der eeuwen hebben ervaren, toch steeds uit Europe afkomstig.
  Laten wij in Suriname s.v.p. deze haat en onverdraagzaamheid niet kopiëren.


  Maak melding

 54. Verblijfsvergunningen, huizen, stemrechten, dubbel paspoorten en gratis uitkeringen!

  Uitlokking van honderden Miljoenen Moslims in Europa! Het opvangen en financieren van miljoenen Moslims in Europa voedt de islamitische invasie!

  EU leiders willen oneindig veel Moslims in Europa!
  Gelieerd aan radicale islamitische groepen als Al Qaida, ISIS of de Moslimbroederschap, vormen de turken de macht achter de smokkelvluchtelingen. Turken verdienen miljarden euro’s dankzij het EU-beleid.

  Dagelijks stromen duizenden salafisten Europa in, deze moslims weten nu eenmaal dat Europa hun prooi is geworden! Het is puur instinctief…
  Miljoenen Moslims die Europa binnen stromen haten van Europese volkeren! Ze haten van Westerlingen al in hun eigen land. Ze haten onderweg en komen ze ook hatend binnen… Ze krijgen huizen en gratis uitkeringen in Europa, en na 50 jaar nog steeds haten ze van alles die Europeaan is!

  De nieuwe prooi van islamieten is in zicht!

  Moslims die massaal Europa binnenlopen, noemen Europa een “Kafir land” of “kafier” (vijand) en delen met elkaar hun afschuw voor de Europese cultuur. Islamieten kiezen dus een “vijandland” als hun nieuwe broedplaats!
  Er wordt beweert dat moslims hoofdzakelijk voor vrijheid naar Europa komen! In praktijk is er een andere beeld te zien : ze komen massaal met hun hoofddoeken binnen en schreeuwen ze Allah Akbar!!
  Veel vrouwen zonder hoofddoek worden al onderweg onderdrukt! Zelfs mensen met een andere religie worden naar zee gegooid!
  Demonstratief komen ze met de islamitische propaganda binnen.. Ze dragen hun islamitische uniformen en willen ze laten zien dat ze voor altijd in oorlog zijn met de ongelovigen of andersdenkenden.. Deze islamitische migratie heeft nu alleen in vorm verandert!

  de Turken en Marokkanen (zogenaamde gasten..!!!) hebben in Europa een Islamitische infrastructuur opgebouwd.
  Dit was een begin. 5e colonne is verbonden aan grote Moslimlanden.. Turken en Arabieren hebben nu 3e á 4e generaties islamieten binnen Europa die hele constructie verder uitbreiden en stelselmatig versterken. Het is enorm gegroeid..
  3e en 4e generaties Moslims vormen nu een grote gevaar! Omdat ze nog sterkere afkeer hebben dan de 1e en 2e generaties. Laatste generaties Moslims vormen de basis van hele Jihadistische beweging in Europa…!

  Huidige moslim migratie, onder de naam “vluchtelingen, asiel” is niet beter dan de Turken en Arabieren migratie onder de naam “gast arbeider, gezinsvormer etc..”!
  iemand die door de Islamitische sekte oorlog op de vlucht is geraakt, gaat niet in zijn nieuwe gastland moskee bouwen, hoofddoek forceren, islam propageren, islamschool openen!
  Moskeen, islamscholen, Imams, Burka’s, hoofddoeken etc.. zijn juist de bronnen van hun ellende…! Waarom zijn ze dan gevlucht? Om nieuwe Moskeen te bouwen? Gaan ze deze moskeeën gebruiken om de islam te verspreiden?
  De islamitische enclaves in Parijs, Berlijn, Londen, Amsterdam en Brussel wachten op hun nieuwe Jihadisten…

  Europa! De poorten zijn uiteindelijk fataal afgebroken…

  OVERBEVOLKING!

  Huidige machthebbers hebben de Jihadisten hangjongeren genoemd!! Dit zijn geen hang jongeren…Het gaat nu over honderden miljoenen moslims, die Europa als prooi beschouwen…! Niet alleen 190 Miljoen Moslims van Pakistan, maar ook 169.772.364 moslims van Bangladesh, 80 Miljoen Turken, 90 Miljoen Iraniërs, 110 Miljoen Egyptenaren..!
  Moslims migreren niet naar een andere Islamitische land, niet naar een rijke moslimland, ze kiezen niet voor een land die zelfde taal religie en cultuur heeft, ze gaan niet naar de rijke golfstaten! Moslims, gaan niet naar rijkere Moslimlanden, ze willen liever naar Europa!
  Met de religieuze doekjes gemaskerde Moslimmannen fokken lekker door: niet alleen Pakistan, Egypte en Turkije, ook Bangladesh is hopeloos overbevolkt. Onder de islamitische volkeren heerst een grote overbevolking probleem.. De overbevolking drijft de mensen intussen ook zonder natuurcatastrofes tot migratie en de migratie leidt tot bloedige botsingen…

  Nog meer islam -> nog meer overbevolking

  Nog meer genocide op minderheden (christenen , ongelovigen, boeddhistische minderheden in Bangladesh)
  Als het overschot jonge mannen de 30 % overstijgt dan kan het vormen van een veroveringsleger gaan beginnen en zal binnen korte tijd een niet islamitisch buurland worden overvallen zo is het altijd gedaan en zo zal het gaan daar is de overbevolking ook voor bedoeld het fokken van strijders om de wereld te veroveren.

  Anti Europese EU beleid veroorzaakt nog grotere migratiegolven! Islamitische massa die Europa binnenloopt haat het Westen…
  Zwakke EU leiders met hun verraderlijke bevolkingsbeleid lokken nog meer Moslims en stellen eigen bevolking ten prooi aan de Islamitische massa die binnenstroomt…

  Nu wilt Turkije eenmaal de grenzen van Europa oversteken! Het gaat om een politieke doel! Voor de Turken is EU lidmaatschap een middel voor de heilige massa immigratie naar zwakke Europa en dit is niet anders dan, toen ze aan de grenzen van het grote Byzantijnse rijk (grootste Europese rijk van 1000 jaar geleden, vergelijkbaar met huidige EU) stonden.
  De bezetting van Europa door de fanatieke Moslims weldra een feit. De massale immigratie in West-Europa onder de vlag van de islam gaat steeds meer aanleiding geven tot een etnische burgeroorlog. Europa kan de opmars van de islam afremmen of stoppen door de immigratiewetten te veranderen. Als we niets doen, dan zal de wereld ondergedompeld worden in een donker tijdperk, waaruit geen herstel meer mogelijk zal zijn. De EU heeft een radicale revisie nodig. 


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.