Surinam Airways op lijst te privatiseren bedrijven

50

PARAMARIBO, 18 dec – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, staat op de lijst van te (semi)privatiseren publieke bedrijven. Volgens minister Andy Rusland van Transport Communicatie & Toerisme geldt het ook het telefoonbedrijf Telesur. Het is een kwestie van overleven.

Volgens Rusland is de kans groot dat Suriname over enkele jaren niet meer beschikt over een eigen luchtvaartbedrijf. Ook bij Telesur zijn de vooruitzichten niet al te fraai. “Wij zullen de bedrijven moeten rationaliseren”, zei Rusland in het parlement. Veel bewegingsruimte is er niet. Het is ook waarom beide bedrijven hoog bovenaan de kandidatenlijst staan. De regering beseft wel dat een goede aanloop nodig is.

Zo wordt er rekening mee gehouden dat er genoeg ‘draagvlak’ moet zijn. Krachten binnen en buiten het bedrijf zullen op lijn gebracht moeten worden. “Een proces van semiprivatisering heeft alles te maken met het draagvlak dat wij kunnen creëren. Zonder draagvlak kan het niet werken”, aldus Rusland. Het kan dus nog een tijdje gaan duren. Volgens Rusland laten de internationale en nationale ontwikkelingen weinig keus.

50 REACTIES

 1. Wat verstaat Rusland onder (semi) privatiseren? Hoezo draagvlak creeren, het gaat om commerciele bedrijven die winst moeten maken. Hoeveel invloed wil de overheid in de nieuwe bedrijven?
  Een bedrijf dat overgeleverd is aan de grillen van zwalkend en accomoderend overheidsbeleid is voor niemand interessant. Je gooit je goed geld in een bodemloze put.

  Overleving van SLM en Telesur op termijn is alleen mogelijk door samenwerkingsovereenkomsten met buitenlandse partners. Daarvoor is nodig dat de SLM en Telesur worden bevrijdt van alle overheidsinvloed en worden gereorganiseerd tot lean and mean bedrijven die interessant genoeg zijn voor grotere partners.
  Zo niet , dan gaan ze gestaag richting faillissement


  Maak melding

 2. Gaat nooit gebeuren. Dan zijn alle Paarse Stumpers zonder enige kennis van zaken waarvan er honderden doelloos op SLM kantoren rondlopen hun baantje kwijt.


  Maak melding

 3. Blue Wings en Gumair moeten de mogelijkheid hebben als eerst te bieden.
  Als eerst moeten het cabine personeel weg.Dames boven de 30 mogen niet meer vliegen als stewardess.Op de route naar Curacao zitten allemaal nachtmerrie’s op de vlucht.Kan toch niet?


  Maak melding

 4. Ook Suriname zal er aan moeten geloven. Lantie trekt zich in heel veel sectoren in het breed maatschappelijk en economisch veld terug. De overheid gaat tot privatisering over omdat er bezuinigd moet worden en bovenal, bovengenoemde bedrijven draaien op grote subsidiestromen van de overheid.

  Deze bedrijven met een waterhoofd aan personeel kosten de samenleving heel veel geld. Ze hebben vaak overbodig personeel in loondienst en dat is economisch niet gezond. Deze bedrijven moeten nu zelf gaan overleven. Subsidie door de overheid gaat tot het verleden behoren.


  Maak melding

 5. @ Jacobus,

  Ik weet niet of je een Sranangmang bent, maar je laat me wel lachen man.Zijn de stewardessen dan zo afgrijselijk in jou ogen ? Ik weet de dat vluchten van Sme naar Ned en andersom niet altijd bemand wordt door vriendelijke Stewardessen. ( de goeie daargelaten. )


  Maak melding

 6. @ RobG

  Laat pa Lanti maar eerst in eigen toko bezuinigen, en dan verder kijken. Er lopen duizenden Ambtenaren die geen ene flikker doet, die moeten ze eerst uitknikkeren !


  Maak melding

 7. Wat moet Suriname met een luchtvaartmaatschappij?
  Het land is veel te klein voor zo,n bedrijf.
  Het levert niks op. Dus wil niemand in een vliegtuig investeren.


  Maak melding

 8. Ben het eens met RobG, werd de branche eerder getroffen door de terroristische aanslagen, de oorlog in Irak, de uitbraak van de dodelijke longziekte SARS en de dure brandstof nu is het de zware concurrentie van prijsvechters en hoge personeelskosten de boosdoener. Maatschappijen kunnen niks anders dan reorganiseren. Ook KLM is van plan 5000 fte te schrappen.

  Dat de overheid SLM wil gaan privatiseren is logisch. Velen zullen zeggen dat de regering weer achter de feiten aanlopen maar mensen moeten zich realiseren dat Suriname maar 1 luchtvaartmaatschappij heeft. Een dergelijke beslissing moet zorgvuldig gemaakt worden,


  Maak melding

 9. Rusland heeft helemaal gelijk, net als guyana airways vele andere cowboy airlines gaat de SLM als sneeuw in de Surinaamse zon verdwijnen. Geef ze nog 5 dan gaan jullie met vliegende korjalen reizen.


  Maak melding

 10. Laat de SLM beginnen met het ipb-reizen voor personeel, buitenvrouwen en alle andere artikelen af te schaffen. Gemiddeld 10% per vlucht is ipb-er en draagt niet bij aan de onkosten.
  Dan gaat vanzelf al de helft van het personeel weg.


  Maak melding

 11. @ Jacobus,

  Blue Wings en Gumair zijn te klein en hebben zelf de grootste moeite de eindjes aan elkaar te knopen. Dus vergeet die maar. Er zijn enkele honderden miljoenen dollars nodig, en die zijn in Suriname niet te vinden.


  Maak melding

 12. Zeker een goede stap. Moeten aardig wat geld opleveren voor de staat kast. En dan misschien kunnen de prijzen van vliegen en internet omlaag naar ongeveer de helft wat het nu kost. Als ze 2 keer zoveel klanten trekken blijven ze hetzelfde of misschien wel meer verdienen.


  Maak melding

 13. Dat slm al jaren gesubsidieerd, dat geen winst maakt is verbijsterend een van duurste in vliegroutes.. Telesur die loopt jaren achter de feiten internet is een grote dramma over de prijzen hebt je nog niks gezegd..ik denk dat de regering moet eerst schoonschip maken voor dat je gaat praten over privatisering


  Maak melding

 14. :- slm ,heeft ons, samen met klm goed uitgemolken. En geen ander maatschappy kon er tussen komen..Denk aan het leonsberg akkoord..Vandaag de dag geen stap vooruit….sheam …….sheam


  Maak melding

 15. Suriname heeft een te grote broek aan, een eigen vliegtuigmaatschappij vraagt om een bekwaam management en voldoende aanbod van passagiers. Dat laatste is wel het geval maar de kosten van dit topzware kindje is zelfs voor grotere maatschappijen nauwelijks verantwoord.
  Bovendien raakt de regering Bouterse financieel steeds verder in het nauw en dan is het verleidelijk maar tevens desastreus voor de lands-economie als men onderdelen van de staat verkoop (uitverkoop).
  Dat is eenmalig financiele gaten vullen, en hoe verder…
  Telesur, goud, olie, bauxiet en de natuurlijke bronnen.
  Jammer… het mooie Suriname heeft zoveel te bieden en verdient een bekwaam bestuur met een realistische visie.


  Maak melding

 16. Hoe komt het dat het jarenlang heel goed ging met de SLM en ineens gaat het niet meer goed? Zou de politiek (NDP-beleid) er misschien iets mee te maken kunnen hebben?


  Maak melding

 17. De continuïteit van de S.L.M. maar dan wel met een gezonde economische bedrijfsvoering, moet gegarandeerd worden. De S.L.M. mag zeker niet wegvallen op de route Paramaribo – Amsterdam.Voorkomen moet worden dat de KLM alleen gaat vliegen op de route. Het gevaar zit er natuurlijk in dat de KLM misbruik gaat maken van haar monopolie positie. Dit houdt in dat zij de tarieven naar Suriname desnoods verdubbelen omdat de prijs niet door de marktwerking wordt bepaald en omdat er geen concurrentie op de route aanwezig is. Zij zullen de prijs bepalen en daardoor veel winst maken.


  Maak melding

 18. Deze man slaat de plank mis.
  Heeft gehoord van IPB maar weet niet hoe het allemaal functioneert.
  Jammer om zo dom te doen .
  Ik zal je hersens even opfrissen als je die nog hebt.
  SLM is allang blij dat personeel Ipb kan vliegen.
  Ze nemen deze mensen alleen mee indien plaats beschikbaar.
  D.w.z.inplaats van vliegen met legen stoelen gaat het personeel met aanhang mee om de lege plaatsen te vullen.
  Iedereen die bij een maatschappij werkt heeft deze voordeel.
  Ns personeel alle vliegtuig maatschappijen geven hun personeel deze privileges.
  In Suriname heeft EBs zijn personeel ook korting gegeven op elektriciteit.
  Personeel kreeg ook korting op gasflessen ook als je gepensioneerd bent.
  Als je niet in de gelukkige omstandigheid geweest ben om voor een van deze bedrijven te werken dan moet je niet zeuren.
  Voortaan je goed laten informeren alvorens onzin uit te kraaien het lijkt alsof je de werkende klasse niets gunt.


  Maak melding

 19. Altijd kiezen voor KLM: betrouwbaar, zekerheid en veiligheid. En vervolgens die lijn AMS- PAR. opdoeken. Er zijn meer dan genoeg andere interessante bestemmingen. Win-win situatie.


  Maak melding

 20. Mensen die verder kijken dan hun neus lang is en objectief zijn aan hun wil ik even wat kwijt.
  KLM vliegt naar Suriname dat houdt in dat ze voor elke stoel een x bedrag betalen aan Suriname vol of leeg dat maakt niet uit.
  Denk aan werkgelegenheid voor de vliegtuigschoonmaaksters.
  Kerosine die bijgetankt moet worden hieraan verdienen genoeg mensen hun brood.
  Uiteraard is route ams-pbm te duur.Het moet met de helft inprijs omlaag.Aan Suriname nu om voortaan met deskundigen aan tafel te gaan zitten en het landsbelang dienen en niet aan hun eigen voordeel denken.


  Maak melding

 21. SLM heeft het al die tijd gered waarom buitenlanders. Telesur heeft de laatste jaren ondanks een geduchte concurrent winst weten te boeken met een Surinaamse leiding. Ik zie niet in waarom we buitenlanders moeten halen. We kunnen het echt zelf. De overheid moet loslaten n dat willen ze niet omdat er geld te halen is. Nu wordt een scenario afgespeeld bij niet alleen Telesur maar meerdere bedrijven ” corruptie n diefstal van directie n medewerkers”. Plotseling is bij het gros vn de bedrijven de boel corrupt,rarara waar er werkelijk corruptie is.


  Maak melding

 22. Hoe eerder, hoe beter.
  Zolang de staat (regering) zich met deze onderneming bemoeit, wordt het nooit wat.
  Dat is in ons land misschien wel een van de grootste problemen.
  Teveel belangrijke ondernemingen zijn staatsondernemingen.
  In de moderne westerse wereld worden steeds meer ondernemingen geprivatiseerd en losgemaakt van politieke belangen.
  In ons land kennen we dat proces nog niet.
  Een van de weinige bedrijven, die daar geen last van heeft, is Fernandes.
  Dat bedrijf weet zich zonder overheidsbemoeienis en met exportactiviteiten heel goed staande te houden.
  Waarom zou dat niet kunnen met veel meer door de overheid aangestuurde ondernemingen ?
  Het antwoord is heel simpel.
  Een aantal staatsbedrijven, waaronder Staatsolie, zijn de financiele melkkoeien van de regering.
  De geschiedenis leert, dat zoiets nooit goed kan gaan.


  Maak melding

 23. De raad van commissarissen van de SLM is gevraagd voor eind van dit jaar te komen met een plan. Met andere woorden heeft de SLM maar 13 dagen om met een plan van aanpak te komen. De vraag gegeven de werkethos in Suriname is het reëel om dat te vragen van de raad van commissarissen?. Of is het een afleidingsmanoeuvre. Wellicht is het al beklonken heeft een koper zich gemeld. De naam Rudisa is gevallen .


  Maak melding

 24. @ RobG

  “De continuïteit van de S.L.M. maar dan wel met een gezonde economische bedrijfsvoering, moet gegarandeerd worden.”

  Wat u stelt is helaas een idee-fixe. Ik wil u hier niet mee beledigen. Helaas zal het onmogelijk zijn SLM een tot een gezonde economische bedrijfsvoering te kunnen geleiden.

  Het bedrijf is veroordeeld tot duurdere vliegtuigen omdat ze dwangmatig trans-Atlantisch willen/moeten vliegen met 1 vliegtuig.op 1 route en te weinig aanbod op het traject om dagelijks te vliegen.
  Er is te veel personeel per vliegtuig omdat ze net niet de schaal kunnen krijgen door allerlei beperkende omstandigheden.
  Het is helaas een tafellaken en servet affaire en een kip en het ei verhaal. Wat is er het eerst het voldoende passagiers of voldoende stoelen op een traject.

  Het vervellende is dat Suriname toerist onvriendelijk is terwijl het alles heeft voor interessant nich markten.
  Helaas moet men de gasten die serieus willen en kunnen betalen wel in de watten gelegd worden. Dat kan alleen in het Torarica ook al is dat vergane glorie terwijl ze wereld prijzen vragen. Torarica is net zo duur als het Stanley in Nairobi of het Commodore in Kaapstad allen wordt je op die locatie echt als gast in de watten gelegd en is alles altijd tip top.

  Men moet wat minder trots zijn en samenwerken in de regio met een grote broer waardoor de operatie gestroomlijnd kan worden.
  Wat te denken van TAM want dan kunnen Brazilianen vanuit Noord Brazilie (Boavista, Manaus, Belem) uren sneller naar Noord Europa en de VS en de Caraiben. Nu vliegen ze uren om via Sao Paulo en Rio de Janeiro

  Men moet slechts bereid zijn als junior partner te participeren en hopen dat men samen mag doen. Dat kan alleen als men de tent helemaal uit mest en standardiseerd op een vliegtuigleverancier (A 330 en A320/319 resp B 777 en B737) die men bij de regionale partner in onderhoud heeft.


  Maak melding

 25. Eens met Jojo :

  Inderdaad is samenwerking met een grote
  maatschappij (liefst) in de regio, de enige oplossing
  voor SLM !

  Dan zal er ook efficient en zakelijk gedraaid
  moeten worden, alle onnodige kosten moeten weg !

  Sranang zal dan in staat zijn betere en veiligere
  vliegreizen te bieden zonder al te veel haperingen !


  Maak melding

 26. Jojo, ik vind jouw voorstel over de samenwerking met de grotere Braziliaanse Tam wel uitstekend. De SLM zal moeten samenwerken met een grotere partner in de regio en dat zal de SLM ook meer klandizie opleveren vanuit het noorden van Brazilië. Voor Brazilianen geldt immers geen visumplicht als ze de landen van het Schengen verdrag bezoeken. De SLM zou dan passagiers uit o.a. Noord Brazilië kunnen vervoeren naar Europa.


  Maak melding

 27. Als zelfs de KLM en Air France problemen ondervinden en moeten vechten om te overleven dan vraag ik mij gevoegelijk af wat de overlevingskans is van de SLM zonder de grote subsidiepot van de overheid.
  Neen SLM zal niet meer bestaan want iedereen zal moeten toegeven dat de SLM en zeker in de huidige bezetting en vorm geen bestaansrecht noch levensvatbaarheid bezit.


  Maak melding

 28. De SLM is jarenlang zwaar gesubsidieerd geweest en geworden door de diverse regeringen, omdat dit bedrijf hen diverse mogelijkheden of privileges gaf om goedkoop internationaal te reizen.

  De SLM is een NV met als enige aandeelhouder, de Staat van Suriname (dus alle Surinamers) !
  Een NV is verplicht haar jaarstukken bij de KKF te deponeren waarna deze gegevens openbaar zijn voor een ieder.
  Staatsolie (ook als Staats NV) doet dit prompt, maar kan iemand mij de jaarcijfers van de SLM over de afgelopen 10 jaren tonen ??

  Denk dat het goed zou zijn om allereerst de SLM te privatiseren en peilen hoe het publiek hierop reageert. De staat zou wel een klein pakket aandelen of obligaties moge bezitten, maar geef de Surinamers en overige investeerders de kans om iets moois van dit bedrijf te maken.

  Er zal dan geen plaats of ruimte meer zijn voor al de zgn ‘houtje touwtje’ managers die door de politiek en/of vakbond eertijds zijn benoemd.


  Maak melding

 29. Die Embraer van Brazilie bouwt en leased vliegtuigen. Waarom kan de SLM daar niet naar kijken voor de lease van een (of twee) vliegtuig(en) op gunstige voorwaaren? Zelfs de KLM heeft er enkele vliegtuigen geleased. Misschien zit er dan ook een subsidie in vanwege regionale samenwerking.


  Maak melding

 30. Slm bestaat omdat dit bedrijf samen met de KLM de route Par’bo-A’dam uitbuit en de passagiers extreem hoge tarieven laat betalen.Volledige concurentie op deze route zal het einde van de SLM betekenen.


  Maak melding

 31. Jojo,
  ben het met je eens over torarica. logeer geregeld vanwege de ligging maar ik heb slechte ervaring. zoals u opmerkt een slechte prijs/kwaliteit verhouding.maar ook het personeel is niet adequaat opgeleid of mist persoonlijk inzicht .heeft allemaal te maken met de isolatie van het land. men kan niet kijken hoe anderen het doen en iets daarvan opsteken. de leerling leert dan ook van de verkeerde en gaat op dezelfde voet door.

  had laatst een geschil met de floormanager om us 15 op een bedrag van us 165. hoewel ik zwart op wit had,en door hunzelf op papier bevestigd, kon die goeie man de fout niet in voordeel klant beslechten.treurig.
  kamer/suite gehuurd. ik dacht 900 us voor weekend. droevig wat ik kreeg. slecht onderhouden suite , over jarige jacuzzi, apparatuur zonder gebruiksaanwijzing…. zonde van het geld. alleen het zondagsontbijt geef ik voldoende voor kw/pr. maar het schijnt ook us 25 te kosten als je los boekt.in dat geval is het te duur.

  wat slm betreft, it takes two for a tango. en zoals u weet, soms wil het meisje niet met je dansen.dus of die Brazilianen met slm de dansvloer op willen ??? niet voor een slow denk ik .

  klm en slm vormen een duopolie op de route adam-pabo. heeft Rob G niet het gevoel dat er al prijsafspraken zijn tussen die 2 ?


  Maak melding

 32. @ Bigi Sma,

  SLM heeft tot nu toe alleen maar kunnen overleven DANK ZIJ de subsidie van de overheid! Of dacht je dat ze op eigen benen konden staan?


  Maak melding

 33. @ Ronald,

  Embraer bouwt geen intercontinentale vliegtuigen. De actieradius van de grootste Embaer, de 190, is slechts 4.500 km. Leuk voor de regionale maatschappijen. KLM Cityhopper beschikt over de grootste Embraer-vloot ter wereld.


  Maak melding

 34. Cruciale fout, SLM is geen luchtvaart bedrijf, maar simpel weg een in de regio groot reisbureau vergelijkbaar met een Arke Fly e.d. en heeft op zo’n kleine bevolking geen bestaansrecht.

  Uiteindelijk gaat het erom wie njang gaat maken bij het privatiseren, dat is de inborst van de Surinaamse regeringen.


  Maak melding

 35. @frank
  Over de plank mis slaan. Het is niet dat andere maatschappijen de wel bekende IPB regeling wereldwijd toepassen voor elkaars personeel en aanverwanten, dat SLM deze ook in het extreme moet doorvoeren. Het is makkelijker voor om in je eigen straatje te lallen als je de ergernis niet kent, niet wil onderkennen en niet wil begrijpen van de hard betalende passagier. Als SLM een betalende klant, daar waar mogelijk, gratis zou upgraden om zo een beetje aan marketing te doen, ipv een IPB’er de beste plekken te geven in hun vliegtuigen, dan zou dit al heel veel kwaad bloed schelen. Het in de gelukkige omstandigheid verkeren om voor zo’n bedrijf te werken heeft niets te maken met het wel of niet geinformeerd zijn van de wantoestanden bij die bedrijven. Maar zoals ik eerder zei….lekker door lallen voor eigen gewin…


  Maak melding

 36. Gast x

  Het is triest te vernemen dat ook het Torarica tegen gaat vallen in relatie tot de prijs.
  Ik vond het enige hotel in het land die die naam mag dragen.

  Ik ben ook bang dat het woord Hospitality pas geleerd gaat worden als men bruine bonen met keistenen moet gaan eten. Helaas zullen er dan nog velen zijn die de schuld leggen bij het kolonialisme en de slavenhandelaren.

  Na een persoonlijke ervaring met Bouterse zijn hofhouding was voor mij duidelijk dat Suriname binnen 5 jaar vernietigd zou worden dan wel dat opportunistische ondernemers het voor 3 soft en een schaafijs in handen kunnen krijgen.
  Als ik begrotingsbehandelingen in de DNA meeluister en kijk begrijp ik niet dat er geen mensen opstaan en ze allemaal de rivier in jagen.

  Het is echt een Popekast en Bouterse in Jan Klaasen en Simons is Katrien


  Maak melding

 37. Beste Frank,
  volgens mij werk je op de vrachtafdeling van de SLM. Ik heb 20 jaar bij de KLM gewerkt en 8 jaar bij Iberia. Ik weet dus wat IPB is….. Overigens vind ik dat alle luchtvaartmaatschappijen IPB moeten afschaffen. KLM 20 fte voor IPB; SLM 7 fte voor IPB!


  Maak melding

 38. Off topic, of toch niet?
  SLM Vlucht van vandaag van Schiphol naar Paramaribo gecanceld , door vertraging opgelopen in Su. al te laat aangekomen in A’dam. Vertrek uitgesteld tot 19.00 uur! Vervolgens krijgt onze dochter om 22.15 uur te horen dat de vlucht gecanceld is!!! SLM blinkt wederom uit in dis-communicatie en laat passagiers gewoon in het ongewisse! Zal straks ook weer een touwtrekkerij worden om kosten te verhalen!


  Maak melding

 39. @Gerechtigheid

  Allereerst kunnen deze carriers vanaf Schiphol geen derden bestemming in hun Schema opnemen.

  Ten tweede kan Suriname deze vliegtuigen niet economisch op deze route laten vliegen. Dit soort vliegtuigen worden alleen ingezet op routes waar men 7 dagen per week vliegt en een heel seizoen de benodigde bezettingsgraad gegarandeerd heeft.

  Tot slot het gestuntel van SLM (nieuwe A 340 is nog steeds niet operationeel) geeft aan dat bedrijf geen idee heeft van hoe men met vloegtuigen omgaat en ze inzet. Hoeveel smoezen zijn er al niet geweest om na het afscheid van de oude A340 aan te geven dat men nog geen gebruik kon maken van de nieuwe.

  Het zou mij niet verbazen dat SLM al failliet is en Hi Jet dat nu door krijgt. Hi Jet vliegt met vrij nieuw spul en valt maar zo geen 24 uur uit. Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 40. De SLM vlucht van gisteren was gecanceld en zou
  Dus vandaag met een vertraging van 24 uur alsnog om 15.00 uur vertrekken. Niet dus!! Het toestel staat nog steeds (18.15) aan de grond, met dochterlief en de andere passagiers erin! De sfeer aan boord is “niet zo fijn” , is dit het definitive einde van SLM?
  Alleen de schadevergoeding van 200 x € 600,00 van gisteren vermeerderd met nu weer 200 x € ??? Ivm inmiddels al weer ruim drie uur vertraging! Gaat SLM straks een kleine tweehonderdduizend euro kosten!


  Maak melding

 41. ipb is al jaren een ergernis van betalende passagiers.
  Alom bekend dat bij slm misbruik van gemaakt wordt/werd want bij de klm is men nu strenger geworden. ken klm rs die zelf geen gebruik van willen maken omdat het een gedoe is. ooit probeerde de belasdingdienst in ned. deze vorm van loon in natura te belasten wat niet makkelijk is. vloog vroeger vaak busi. class. kwam er een ipb-er naast je zitten en begon te kwebbelen met de collegas en werd zelfs beter bediend. doe ik dus niet meer. hoorde ook over gratis stroom bij ebs.en nu ook gratis gas? ja? zo kunnen we doorgaan. > gratis< belasting bij belastingdienst, gratis geld bij de centr. bank, vul maar aan. ik geef toe, het is een hellend vlak en het is moeilijk om een regel vast te stellen die voor alle situaties moet gelden want de spoorwegen geven ook gratis vervoer .bescheiden blijven zou wel ergernis verminderen bij degene die wel de volle pond betaalt. Heb je een snoepwinkel, laat je kinderen niet uit de snoeppot graaien waar klanten/ personeel bij staan.


  Maak melding

 42. Op deze werkwijze veeg je Suriname nationaalven internationaal van de kaart ,heeft deze minister het idee dat iedereen met een roeiboot komt aan zetten of zo ,
  Wat is deze minister kort zichtig en blind voor de economie op lange termijn ,hij houd de ontwikkeling van Suriname tegen en naar mijn bevindingen functioneert deze persoon niet op deze plaats..ongekend door je zelf een strop om je nek te hangen en van het blok af te springen ,gewoon weg bizar.
  Hij zou beter af zijn het vliegveld beter te ontwikkelen er een landings baan bij maken en vrachtvliegtuigen aantrekken voor economische vluchten internationaal en hier door werk en banen te creëren en beter af en aavoer wegen naar het binnen land de aankomst en vertrekhal moderne te maken.het vliegveld op de kaart zetten voor zuid amerika en betrouwbaarder maken ten aanzien van veiligheid en een moderene verkeerstoren plaatsen….wat doet deze minister
  Alles afbreken en het aan een bedrijf overlaten wat niet ondersteund wordt ,wetten en regels moet na leven die het moeilijk maken om te inversteren en heel langzaam kapot
  gaat….dan krijg deze minister niet de schuld maar het bedrijf wat het heeft over genomen ……te gek voor worden. ..deze minister moet verdwijnen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.