A’dam Zuidoost moet ‘Gospel city of Europe’ worden

21

BimRay Gospelfestival Amsterdam, het grootste gospelevenement van Nederland, vond afgelopen zondag plaats in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Ruim 2.000 mensen genoten van de optredens van zo’n 220 lokale, nationale en internationale artiesten met spirituals, klassieke en hedendaagse gospels en crossovers met salsa, highlife, soul, R&B, hiphop en klassieke muziek. Voor veel Nederlanders met een Zuid-Amerikaanse, Caribische of Afrikaanse achtergrond vormt de gospelmuziek nog steeds een belangrijke inspiratiebron.

Roy Ristie deed de openingstoespraak namens de bestuurscommissie van stadsdeel Zuidoost. Tijdens zijn toespraak noemde Ristie gospel de sleutel tot verandering. Hij wees op het feit dat gospel geen uitsluiting inhoudt, maar juist staat voor omarming, genegenheid, empathie en vrede. “Gospel staat voor solidariteit en is een manier van leven. Solidariteit is een grondhouding en geen delicatesse. Een goede reden om gospel te omarmen”, aldus Ristie. “Materialisme mag niet leidend zijn in ons leven, dit heeft nog nooit voor veiligheid en geborgenheid gezorgd. Amsterdam Zuidoost vormt al jaren een veilig toevluchtsoord voor vele mensen die gevlucht zijn voor oorlog of ander geweld.”

Hij verwees naar het woord ‘barmhartig’ in het wapen van Amsterdam terwijl hij benadrukte dat stadsdeel Zuidoost voorop loopt in haar barmhartige betrokkenheid met de bevolking. Dit is het moment om vanuit Amsterdam Zuidoost en dit festival het woord gospel deze diepere betekenis van solidariteit en verbinding mee te geven. Ristie besloot met de wens dat BimRay de jaarlijkse viering wordt van deze gezamenlijke ambitie en dat Zuidoost over een paar jaar op de kaart staat als de ‘Gospel city of Europe’! (Foto: Bijlmerenzo)

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. Helemaal gelijk. Het Amsterdamse poort gebied in Amsterdam Zuidoost vormt een Toplocatie en niet een A-locatie of B-locatie. Een concentratie van heel veel voorzieningen, goed openbaar vervoer( De Bijlmer Station) dicht bij Schiphol, de Arena, de Mediamarkt, noemt maar op.


  Maak melding

 2. Bovendien bestaat Amsterdam-Zuidoost vanaf 2013 niet meer en is het stadsdeel gewoon bij Amsterdam gevoegd. Om pragmatische en economische redenen heeft men destijds voor de toevoeging Zuidoost gekozen omdat het stadsdeel nogal ver verwijderd lag van andere stadsdelen. Nu is die situatie veranderd.Natuurlijk behoudt het voormalige Zuidoost wel gewoon zijn stadsdeelraad.


  Maak melding

 3. BimRay “Gospel City of Europe ” is een goed initiatief om de blijdeboodschap via muziek aan de mensen te brengen waar tegenwoordig angst,depressie,haat Enzo….heerst,muziek is een middel dat verbroedert, postieve impulsen geeft als men zich open stelt,want alzo hebben onze voorouders tijdens 400 jaar Katibo overleeft met hun dromen van geloof,hoop en bevrijding via negrospirituals en met hun zelfgemaakte instrumenten de ALLERHOOGSTE YAHWEH Loven en Prijzen,voor hun keti kotie en Survival .


  Maak melding

 4. Is dit een nieuwe manier om gratis te kunnen dansen? Waarom zoeken de christenen niet naar DE WAARHEID? Geen enkele christen gaat op zoek naar de onbekende jaren van Jezus, vanaf z’n 12e tot z’n 30e. Waar zijn ze bang voor?


  Maak melding

 5. Goden, als ze al zijn, staan ver boven de mensen zal voor hun weinig uitmaken of ze zwart , wit, oranje of pimpelpaars zijn, zij zullen waarschijnlijk ook geen onderscheid maken, dat doen die zoogdieren wel die zichzelf mensen noemen, het is maar waar je je druk om maakt


  Maak melding

 6. @Ronald,

  Kinderen weten niet wat hun ouders in de jaren voor zij (de kinderen) geboren waren gedaan hebben.

  Kinderen weten niet eens wat hun ouders kort na hun geboorte en zelfs daarna gedaan hebben of nog steeds doen.

  En toch…toch kunnen kinderen desondanks onvoorwaardelijk van hun ouders houden.

  Dat is eender de situatie tussen Christenen en de Christus. Hoewel wij niet alles van hem weten, geeft het gewicht van de wederzijdse liefde, de doorslag.

  Hij heeft zijn offer voor ons volbracht en die kennis volstaat voor wie gelooft.


  Maak melding

 7. @ Ronald mi brada, Yahushua was al voorspelt in de Oude Testament door de profeten voor het volk(Zwarte Hebreeuwen) van YAHWEH door belofte aan Abraham,Izaak en Yakob,YAHWEH is GEEST en is via de Maagd Maria(zwart) in het Vlees gekomen om zijn volk en de Wereld te Redden van hun Zonden, zodat ze Eeuwig kunnen leven (na de dood) Vrij van Veroordeling in de Eeuwigheid,je mag dit geloven of niet,ligt aan je zelf,wil niet in discussie geraken,wat je vraag betreft, het staat geschreven dat Yahushua in Egypte was,bedenkt wel dat die tijd had je boven en beneden Egypte(Kush Soedan,Ethiopië) ga geschiedenis van Ethiopië bestuderen, want heel veel heeft de RK kerk verdoezeld, geschiedenis is als een Grote Puzzel om verleden en heden kloppen(onderzoeken)te maken om de toekomst te begrijpen, de BIJBEL zegt onderzoek alles en behoudt het Goede, wie zoekt zal zeker vinden.


  Maak melding

 8. Hou alsjeblieft op met deze onzin.
  Amsterdam zal nooit en te nimmer de gospel city van Europa worden.
  Dat wil Amsterdam niet eens, alleen een paar enkelingen, die dat roepen.
  Dit is weer zo’n initiatief, waarbij iets door een klein groepje mensen wordt geroepen, vervolgens wordt opgepakt door de Waterkant en ons wil doen geloven alsof Amsterdam zo gospel-minded is.
  Niets minder is waar.


  Maak melding

 9. Cochise , helemaal gelijk! Eerst de slavernij gedoe , toen het zwarte piet gelul en nu gospel. De meeste bezoekers bij dit evenement zijn mensen met een afrikaans achtergrond. Bij mij boven wonen afrikanen, wel god vergeef me maar het is iedere dag feest boven en ik maar hopen wanneer deze mensen eens gaan beseffen dat zij uit een land komen waaar ze zouden dood gaan van de honger en ellende en hier maken ze het leven zuur van een ander.


  Maak melding

 10. Larry en Falasha zijn jullie godsdienst vertegenwoordigers of zo.?
  Was het niet Jezus die de schriftgeleerden en farizeeers het voorhof afranselde, (als je dit geloven mag), wat mij betreft doet hij nog een keer zoiets maar dan hier op de Waterkant, tjongejonge wat een volk.


  Maak melding

 11. @hansmijn broeder”was het niet Jezus die de schriftgeleerde en farizeeërs het voorhof afranselde ” Yahushua had het met kooplui aan de stok omdat zij de Tempel verontreinigde met kopen en verkopen in een Bedehuis,het leven bestaat niet alleen uit een Natuurlijke wereld wat men zijn verstand zintuigen begrijpt, maar ook uit een Onzichtbare Bovennatuurlijke en onnatuurlijke Wereld die men niet begrijpt,Bid tot YAHWEH dat hij je Geestelijke Ogen Open als je de BIJBEL lees en je het GROTE PLAATJE ZIET.


  Maak melding

 12. Falasha,

  Jij geeft op dit forum regelmatig les in godsdienstonderwijs.
  Waarschijnlijk onder het mom van vrijheid van meningsuiting.
  Ik denk, dat iedereen heel goed in staat is om zelf te bepalen, of zij/hij een godsdienst wil belijden en zo ja, op welke manier.
  Voor godsdienstonderwijs moet je ergens anders zijn dan op dit forum.


  Maak melding

 13. @Falasha en @Larry,

  Ik heb geen kritiek op Jezus, maaar op de mensen die blind de bijbel volgen en Jezus voor God aanzien. De bijbel is een samenraapsel van verhalen die deels waar en deels door de Romeinen verzonnen zijn. De God van de bijbel erkent zelfs dat er andere Goden zijn, alleen Mozes en zijn volk mogen die andere Goden niet volgen, want dan zullen ze door de God van de bijbel vernietigd worden. Geen enkele christen weet wie zijn Heer is, want die God, hoewel hij een lichaam heeft, laat zich NIET zien. Hij spreekt vanuit wolken en vanachter brandende struiken, komt zelfs langs bij Abraham, maar toont z’n gezicht niet. Waarom niet? Wat had/heeft hij te verschuilen? Wie heeft/had het op hem gemunt dat hij voor z’n ID vreesde? En waarom heeft hij sindsdien niets meer van zich laten horen?
  Is overigens wel raar dat geen enkele God van geen enkele godsdienst zich in de laatste 2000 jaar heeft laten zien. Alleen de Hare Krishna beweging beweert dat hun God Krishna 400 jaar geleden opnieuw incarneerde als Chaitanya Mahaprabhu in West Bengalen. Waar zijn al die Goden van al die godsdiensten gebleven?
  Waar zijn Apollo en Zeus, Thor en YAHWEH, Allah en Vishnu, Isis en Ra, Buddha en Jezus, Satan en Manitu? Of hebben ze nooit bestaan of waren ze geen Goden maar Aliens, zoals enkele schrijvers (Von Daeniken, Zecharia Sitchin)?. Zie link: wetenschap.infonu.nl/ruimtevaart/57230-zecharia-sitchin-vertaler-van-soemerische-kleitabletten.html


  Maak melding

 14. Ieder bevolkingsgroep ken zijn geschiedenis roots waar hij vandaan kom de afgelopen 1000jaar,de Europeaan uit Europa,de Chinees uit China, de Javaan uit Java, de Indiër uit India of Pakistan,de Inheemsen uit de Americas, alleen de Afro-diasporas denkt dat zijn geschiedenis 400jaar geleden in de Americas is begonnen terwijl hij een lange en rijke roots heeft van duizenden jaren in Afrika als de verloren stammen van Israël. “A People without the knowledge of their past History, Origin and Culture is like a tree without Roots ” Marcus Garvey .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.