Derde dag van protest Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie

11

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen heeft donderdag tijdens een persconferentie de hoop uitgesproken dat de directie en de directie van Rosebel Goldmines (RGM) en de Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie (RGWO) het arbeidsgeschil dat al enkele dagen de boventoon voert via dialoog oplossen. Het ministerie wenst niet onder druk te worden gezet, noch door de directie, noch door de vakbond.

Een proces om te komen tot afvloeiing van ongeveer 160 tot 170 werknemers is dinsdagochtend uitgemond in een staking die de goudmultinational volledig heeft stilgelegd. Donderdag was een derde dag van protestmanifestaties van honderden werknemers en hun gezinsleden, aangevuld met dorpelingen uit de omgeving van de mijnen. De protesten vinden simultaan plaats in Paramaribo en Brokopondo.

staking-RGM4

staking-RGM3

staking-RGM2


11 REACTIES

 1. Het ministerie wenst niet onder druk te worden gezet, noch door de directie, noch door de vakbond!!!!
  Het ministerie heeft gewoon zijn taken verzuimd. Deze arrogante en incapabele volksvertegenwoordigers hebben alles op hun beloop gelaten en kunnen het tij niet meer keren.
  De ontwikkelingen in heel Suriname komen nu in een stroom-versnelling. Nieuwe verkiezingen in 2016 is geen utopie tenzij DDB het in zijn gekke harses haalt om, (het begin is er bij Rosebel!) de wapens (wederom) op te pakken en definitief over te gaan tot een dictatoriaal bewind!


  Maak melding

 2. De minister denkt dat Suriname de baas is van het bedrijf.

  Toen het goed ging heeft iedereen zich verrijkt en het bedrijf heeft het spel slim gespeeld.

  Welnu de goudprijs is laag, de winsten minder en niemand heeft de belangen van de werknemers of de overheid veilig gesteld. Het gevolg de werknemers kunnen over hun mooie toekomst dromen. Maar waarmaken ??? Ik dacht het niet.

  Het is dezelfde rommel als bij Suralco. Ben benieuwd welke buitenlandse investeerders/bedrijven zullen volgen.


  Maak melding

 3. Nooit meer NDP
  Guest

  Desi Bouterse bedankt voor deze achteruitgang
  « Reply #3 on: 19-11-2015, 20:04:31 – GMT-1 »
  Reply with quoteQuote
  Ik geloofde in een beter Suriname en gaf Bouta het voordeel van de twijfel. Nu weet ik het zeker. Hij is onkundig. Hij kan Suriname niet vooruit brengen. Alleenn de top van de NDP is rijk geworden. Het land is skeer, het volk is skeer. Weg met deze gasten !!
  Logged

  WE GAAN VOOR NOG 5!!!


  Maak melding

 4. Je behoeft naar weing hersencellen te hebben, om te kunnen begrijpen, dat je met een paar oude ex militairen zonder weinig scholing, een land economisch kan draaien, andere motieven zijn bij dit soort gasten aan de orde, verrijken ten koste van het arme volk, en liegen en bedriegen, waardoor er nu een panieksituatie in dit land ontstaan is.


  Maak melding

 5. @manu,

  Ik heb een vraag: Wie is de man met wit hoofddeksel en bril die aan Tafel zit met minister Regilio Dodson?( Zie Foto2) Is dat niet (Kapitein) KENNETH SLOOTE BELEIDSMEDEWERKER VAN KUMAKOISI en PANELLID BAKANA TORI bij BIMBO??


  Maak melding

 6. @ Henry om eerlijk te zijn lijkt deze man inderdaad op Kennith Sloote, en vraag me daarbij af, wat dit figuur daar aanwezig moet zijn, want heeft geen goede reputatie, maar echt zeker weet ik niet of hij dat wel is.


  Maak melding

 7. Vrijwel alle vormen van mijnbouw zijn schadelijk voor mens en milieu. Het zijn voornamelijk de multinationals, het rijke westen, en wereldmachten zoals China die het meest profiteren van deze grondstoffen.

  Die boeken vaak miljarden winst tegenover de enkele miljoenen die het land van herkomst zijn gegund. In de meeste derde wereld landen zijn het vaak kinderen die het zware werk moeten verrichten.

  Wanneer word dit beleid ten aanzien van deze kwesties aangepakt en hoe lang blijven we dit nog tolereren?


  Maak melding

 8. @manu,

  Als deze man inderdaad Kenneth Sloote is het toch ronduit SCHAAMTELOOS dat hij daar aan Tafel zit met de minister. Ik zie hem als DE SECONDANT van de minister.

  Het verbaast mij niets dat Suriname Financieel aan de grond is. Wie niet kan zien dat KUMAKOISI het land regelrecht naar de AFGROND LEIDT, is STEKEBLIND en ACHTERLIJK.


  Maak melding

 9. Hij lijkt idd op Kenneth Sloote maar ik weet dat ook niet zeker.maar dan is het wel raar hoor.Overigens was die een tijdje de weg kwijt geraakt en is ie ineens in deze periode weer van stal gehaald om het land verder de ravijn in te duwen!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.