Onverantwoord financieel beleid aan de schandpaal

63
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 27 nov – Het onverantwoord financieel beleid van de regering Bouterse is aan de schandpaal genageld. Het gebeurde tijdens de opening van de jaarbeurs. Henk Naarendorp, voorzitter van de Kamer van Koophandel & Fabrieken, haalde ongekend fel uit.

De regering kreeg de volle laag en werd onverbloemd verantwoordelijk gesteld voor de economische narigheid van het moment. Vooral tijdens de eerste regering is flink met geld gesmeten en de terugslag wordt nu gevoeld. Kwaadwillige handelaren en politieke maatjes werden rijkelijk toebedeeld. Er kwam o0ngemeen veel Surinaams geld in de economie, wat de druk op de dollar opstuwt. Tot de dag van vandaag.

Volgens Naarendorp zijn ‘duizenden’ publieke opdrachten gegund aan vrienden. Die kregen geld voor niets doen. Het bleef niet ongestraft. “Doordat ze er niet voor hebben gewerkt, hebben ze geen bezwaar om tien Surinaamse dollar neer te telen voor een dollar, want ze voelen het niet”, zei Naarendorp. Intussen wordt het leven wel duurder voor alle anderen. En de regeerders krijgen het financieel benauwd, kennelijk de prijs voor vriendschap.

63 REACTIES

 1. DUIDELIJKE TAAL AAN KUMAKOISI: Men heeft flink lopen stoeien met s`Lands Financiën.

  Deze KUMAKOISI MUS HARA DANG!!!

  Voor het gevoerde WANBELEID dit deze K* OSO GRUN GRUN strafrechtelijk vervolgd te worden.

  Het gevoerde beleid is een misdrijf tegen het Surinaamse Volk.


  Maak melding

 2. Het Surinaamse volk is niet meer bang voor de president!
  Van Venetiaan werd gezegd dat hij zeer rancuneus was, maar dat was beter dan deze president die zich nergens iets van aantrekt en gewoon zijn gang blijft gaan.

  Zijn alle uitspraken over het wanbeleid en de protesten die weliswaar kleinschalig, links en rechts opduiken het begin van het einde van deze boevenbende??


  Maak melding

 3. Bouterse moet weg samen met de paarse rovers bende, onterechte betalingen aan vrienden ondernemers moet terug in de staatskas. Er moet hard opgetreden worden tegen de paarserover. Ze zijn net als kanker die alles vernietigd


  Maak melding

 4. Wie de voorgeschiedenis kent van de Chemisch Ingenieur en arts Henk Naarendorp zal beter begrijpen waarom hij zo fel heeft uitgehaald naar zijn oude bloedmakkers. Rancune en nogmaals rancune van het ergste soort.


  Maak melding

 5. Gelukkig heeft Santokhie/VHP dit niet hoeven mee te maken. De stront van NDP opruimen en als het niet zou lukken, dan is het VHP die het gedaan zou hebben!!

  Nu eigen rommel opruimen!!


  Maak melding

 6. Beste mensen.

  Ik blijf dit benadrukken President… Desie Delano Bouterse is meer een vloek dan een zegen voor ons geliefde land. Hij voegt nix toe. Daar voor hoef je echt niet naar de universitiet voor te gaan om dat te kunnen zien. Deze president .regeert suriname op een. West Kruiskade nivo.. NDP is een rovers benden .


  Maak melding

 7. “Het Financieel Economisch Platform 2015 (FEP), dat gisteravond, maandag 27 juli 2015, werd geïnstalleerd door president Desi Bouterse, moet op 31 juli al komen met eerste adviezen, onder voorzitterschap van Henk Naarendorp, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Bouterse liet weten, dat deze, volgens hem, technische commissie van zeer korte duur zal zijn. Nadat te nemen financieel-economische maatregelen zijn besproken, is het de bedoeling dat de bestaande organen verder gaan met het werk. ”

  Dit is geen rancune maar een uitspraak van iemand die van de hoed en de rand weet!!!

  Dat is andere koek dan de wat jullie president (zoete koek) jullie voorschotelt.


  Maak melding

 8. uit alle hoeken en gaten komt de waarheid naar boven…maar iedereen laat het gelaten over zich heen gaan en klaagt en zeurt hier op dit forum.. maar niemand die die de moed heeft om deze corrupte, criminele bende aan te pakken.


  Maak melding

 9. Een slaafje roept : Rancue, Rancune !

  Komt echter NIET met cijfers !

  Het bijdrukken van meer dan
  een ANDERHALF MILJARD aan
  Ongedekte SRD-Bankbiljetten door
  DESI en Gilmore, vind ik, gelet op de
  reeds door hen VEROORZAAKTE financiele
  rampsituatie, een MISDAAD tegen de Staat
  en tegen de Sranang Bevolking !!

  PS : Wanneer is de volgende DEVALUATIE ???

  Nieuwe STAATSINKOMSTEN (USA-DOLLARS)
  E KOME ini 2020 !

  CHANGE THE POLITICAL TOP OF THE COUNTRY !!!


  Maak melding

 10. De Kiezers van NDP liefhebbers zijn ook nu de grote lul!!! ha ha haaaaaaa!! verzuip in je eigen stront!! nog 5 jaren!!!

  Jammer voor de anders denkenden! ze hebben deze mensen ook in hun shit meeproeven!!!


  Maak melding

 11. Wie kent die Henk Naarendorp niet. Hij roept maar wat. Deze man is NAAR en komt kennelijk uit een DORP, heel ver weg.. Het is deze man weerhouden o.a. door Ameerali (ex-Minister President) om zijn vriendjes te bevoordelen bij de K.v.K. Ameerali kent deze OPSTOKER. Nu Ameerali weg is, probeert deze ONRUSTSTOKER het beleid neer te halen. Terwijl een ieder weet dat het een mondiaal probleem is (mondiale crisis veroorzaakt GROTENDEELS door het Westen) m.n. Nederland waar Suriname als land in de wereld ook mee te maken heeft gekregen.

  De banken die allemaal STUK voor STUK in Nederland waren om getuimeld, was zeker ook de schuld van de Regering Bouterse. Toen hoorde je niemand hier op de site in het bijzonder de FOETOEBOI’S/HOOLIGANS, niets over zeggen. Of er Euro’s wel dan niet werden GEDRUKT.

  Waar kwam Nederland met die MILJARDEN vandaan om die banken in Nederland de hand boven het hoofd te houden? Dat is pas CORRUPTIE op en top, van de bovenste plank .

  Denken jullie dat Euro’s uit de hemel kwamen vallen? Ze werden/worden kei- en keihard op SCHAAMTELOZE WIJZE op de koop toe gedrukt. Nee een ieder in Pta-ta maakt gebruik (lees:misbruik) van de Euro, dus ‘mondje toe/dicht’.

  Een ieder in Pta-ta leeft DAG en NACHT, DAG in DAG uit, van CORRUPTIE. De mens moet toch overleven?

  Daarom zijn de ZWAKZINNIGE reacties van de FOETOEBOI’S erg KOMISCH en bovenal LACHWEKKEND hier op de site. Bewust KORTZICHTIG.

  Bouterse moet daarom geen duimbreed wijken voor dit GETREUZEL.

  Als Suriname CORRUPT is, dan mag het ons daarom echt niet VERWONDEREN. Maar ze zullen nooit ‘DE MEESTER’ kunnen overtreffen. Daar hoeft ‘DE MEESTER’ helemaal niet bang voor te zijn.

  Men denkt als Suriname ons nabootst, hebben ze daar binnen de KORTSTE TIJD, een lekker leventje. Waarbij zelfs de junk die niets presteert, maandelijks z’n duizend Euro krijgt toegeschoven.

  De mensen in Pta-ta zijn bang (Njang Mang no Lob’ Njang Mang), vandaar deze hele HEISA, met de meest CORRUPTE partij in Suriname, sinds jaar en dag de VHP, die hierin het voortouw denkt te kunnen nemen, zogenaamd. Denken jullie dat die KOELIEMANGS (die doorgaans RACISTEN binnen de VHP) binnen deze Vieze Hypocriete Partij, altijd zo hard hebben gewerkt? NOOIT!!! En dat weten we met z’n allen. Waar komen zij – de RACISTISCHE VHP-ers met het geld vandaan, zou men zich toch moeten afvragen.

  In Nederland wordt er ZOVEEL GEDRUKT dat er overal RESERVES liggen/zijn. Als appeltje voor de dorst.

  Als Nederland daadwerkelijk zo hard van werken hield, hadden ze destijds toch GEEN SLAVEN nodig moeten hebben.

  Als Suriname wil drukken hebben ze net als Nederland, van niemand TOESTEMMING nodig. Suriname weet inmiddels waar Abraham de MOSTERD haalt en gehaald heeft.

  WIE houdt WIE voor de GEK?

  Ik weet dat ik daarom misschien ook mede-CORRUPT ben, want die Euro’s uit Pta-ta zal ik NOOIT weigeren denk ik, als ik hem krijg. Misschien zou ze voortaan wel moeten weigeren. Moeilijk vraagstuk.

  Die zeven-even ambtenaren in Suriname, die gaan immers even naar hun werk. In Nederland liggen ze te luieren en ze krijgen maandelijks vijf maal en nog meer toegeschoven. En niemand hier op de site vraagt zich af of dat eerlijk is.

  We eten toch met z’n allen van. En als men hun buik vol heeft en niets te doen heeft, dan maar AFZEIKEN op Suriname als stelletjes ZWAKZINNIGEN.

  Suriname mag haar eigen beleid hebben, zoals elk ander land.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 12. Weer iemand uit de innercricle die klaar is met de VolksPresident.
  Het is niet mis wat NDP Loyalist en goud taycoon Naarendorp hier officieel als voorzitter van de KvK en voormalig voorzitter van het Financieel Economisch Platform uitspreekt.

  Beste RobG hoe gaat u deze wel erg duidelijke uitspraken van een Pijler onder het beleid van de NDP .recht praten.
  Voeg er de blunder aan toe dat Hoefdraad 2 niet te verenigen functie mag vervullen van de president en maandelijks nu SRD 100.000 bij elkaar graait uit de staatsruif.


  Maak melding

 13. jojo, m.b.t. Hoefdraad zijn functie kan ik het volgende zeggen. Hij heeft 5 jaren gediend als president van de Centrale Bank. Die man zit nu niet meer op de functie, maar hij heeft nog altijd verplichtingen met betrekking tot de overdracht, enz,enz aan zijn opvolger. Dit is de reden waarom hij nog af en toe moet pendelen tussen zijn nieuwe en oude werkplek. Dit klinkt mijn inziens toch logisch.


  Maak melding

 14. Minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, is voorstander van importvervanging van producten die lokaal gemaakt worden. Vooral voedsel en drank. “Waarom moeten we sappen uit Vietnam importeren”, zei de bewindsman zaterdag op een persconferentie

  Wel Hoefdraad vraag het maar een je mede hofheer Henk Naarendorp, voorzitter van de Kamer van Koophandel & Fabrieken.
  Hij zal je vertellen dat tijdens de revo periode de luitenant kolonel toen op de podia schreeuwde:
  “wat doperwten voor de huzarensalade, kousenband is beter kotkot a mang lekie doperwten da joe sja sjie”
  Sap uit Vietnam?
  Omdatie deng mang e voldoe na ala eisen foe wereld voedsel organiatie en deng mang e exporteer omdati deng arbeid moro boegkopoe dang die foe Sranang pe ala mang djersie foefoermang


  Maak melding

 15. Mijn moedertje lief. Ze had haar hele leven gespaard en uiteindelijk 10.000 Surinamse gulden op haar spaarrekening bij de DSB. Trots dat ze was en gerustgesteld dat ze genoeg had gespaard voor haar oude dag.
  Toen de drie nullen werden geschrapt en de nieuwe Surinaamse munt werd ingevoerd, had ze over: 10 SRD!
  Niets aan te doen. Het enige was: opnieuw beginnen en doorsparen. Nu heeft ze na jaren hard werken weer een voor haar aardig bedragje bij elkaar gespaard. Ze is zich er ook terdege van bewust dat heel binnenkort ook daar de drie nullen van zullen worden geschrapt. Hoe pijnlijk moet het niet zijn om dit tweemaal in je leven mee te maken. Afschuwelijk voor dat oude vrouwtje. Waar heeft zij het voor gedaan?

  Met dank aan een gewetenloze regering die er alles aan zou moeten hebben gedaan om dit, de kwetsbaren in de samenleving te besparen. De paarse regering van Suriname is er nooit geweest voor het volk. Het volk is er voor de regering!


  Maak melding

 16. RObG

  Elke logica is zoek. Geen enkel stelsel kan de uitvoerende en de toezichthoudende taak in 1 persoon verenigen. Vooral niet een huisvriend van de President.

  De Governor heeft een groot mandaat waar de minister van Financiën misbruik kan gaan maken.
  Geen enkele buitenlandse autoriteit kan financieel Suriname met deze banale oplossing nog serieus nemen.

  Aub, ook graag reageren op de woorden van de heer Naarendorp als NDP loyalist die brandhout maakt van het beleid van de regering.


  Maak melding

 17. KUMAKOISI heeft zelf aangegeven dat Gilmore `Devaluatie`Hoefdraad nog steeds GOVERNOR is van de Centrale Bank.

  Mijn HEMELTJE LIEF: Toch wordt onderstaande beweerd door ONZE LAUWPIE: TRIEST, TRIEST, TRIEST.

  QUOTE

  jojo, m.b.t. Hoefdraad zijn functie kan ik het volgende zeggen. Hij heeft 5 jaren gediend als president van de Centrale Bank. Die man zit nu niet meer op de functie, maar hij heeft nog altijd verplichtingen met betrekking tot de overdracht, enz,enz aan zijn opvolger. Dit is de reden waarom hij nog af en toe moet pendelen tussen zijn nieuwe en oude werkplek. Dit klinkt mijn inziens toch logisch.


  Maak melding

 18. De dubbele funktie van minister Hoefdraad
  is tegen de wet. Ook al waren er geen wettelijke
  verboden, dan zou een IEDER MET HERSENEN
  deze dubbelfunktie, minister en Governor CBvS,
  NIET TOESTAAN !

  Immers de Governor kan NIET ZICHZELF
  Controleren in de hoedanigheid van minister
  van Financien ! Er is sprake van Onverenigbare
  taken en van belangenverstrengeling ( CORRUPTIE) !

  Desi en Clan overtreden met deze dubbelfunktie
  van Gilmore, tenminste TWEE WETTEN !

  Namelijk de BANKWET en de WET Taakom-
  schrijving Departementen !

  PS : Jammer genoeg is er GEEN bestuurlijk
  fatsoen en geen strenge Anti-corruptiewet !

  Vanwege deze manier van omgaan met
  REGELS en WETTEN is Sranang FAILLIET !!!


  Maak melding

 19. A man disie no de wang fervente aanhanger foe baas? Anyway, de hele wereld weet nu dat de domme aanhangers van baas dit lot verdienen. Verdere verpaupering zal niet uitblijven. Want eenmaal gedevalueerd door de paars corrupte regering olv van baas en paarse boeven, binnen vijf jaren zullen er meerdere devaluaties komen. Kijkt men naar de afstammelingen van de indiers, javanen en chinezen dan ziet men dat ze hard werken en slechts weinigen onder hun, op de stinkend corrupt rijk geworden parasieten en poepvliegen die hand- en spandiensten verlenen aan baas, hard werken. Kijkt men echter naar de afstammelingen van de afrikanen, dan ziet men dat zij zijn te beklagen en nog steeds hun handen open houden voor wat paarse lekkers van baas. De grootste groep der paarse oliedomme stommelingen die liefdevol krijsen, wiens de ka, soso lobi baas. Hihi. Ook in Santo Boma zitten ze gratis gevangen voor menig delict. Oma tak dati sinds 1980, zodra didibri teki na magti, na werkelijk soso moord, roof en plunderingen en go kong balkka. Ook door de vele paarse elite’s olv van baas en zijn Hoefje. Misdaadstaat Suribabwe is een feit.


  Maak melding

 20. Paarsje

  Lees Gowtu van de hand van Jeroen van Trommelen en je weet hoeveel echte dollars NaNa resources per week aan dat vergiftigen van Suriname overhield toen de goudprijzen hoog waren. Meer dan $ 200.000/week zonder dat ze zelf iets deden anders dan de hand op houden en 4% royalties betalen.


  Maak melding

 21. Jojo, ik ga ervan uit dat de heer Hoefdraad bezig is met de overdracht van zijn veelomvattende en complexe taken aan zijn opvolger.Men kan niet van de ene op de andere dag de post verlaten en niets overdragen aan de opvolger.Dit zou onprofessioneel zijn.

  Mijn mening over de reactie van de heer Naarendorp. Ik vind de reactie van de heer Naarendorp eerder emotioneel dan rationeel.Ik heb de heer Naarendorg gekend toen hij aan de universiteit van Groningen studeerde en in discussies met hem (hij was ouder dan mij) kon hij soms ongewoon emotioneel en fel reageren.

  Het is makkelijk om achteraf met vuil te smijten vooral als je beste maatjes gunningen mislopen bij de overheidsopdrachten. Dit roept natuurlijk afgunst, achterklap,roddel en valse beschuldigingen op. Natuurlijk is het een en ander fout gegaan in het economisch proces.Maar men, de tegenstanders reageren alsof er in Suriname de allergrootste economische fouten van de hele wereld zijn gemaakt. Van fouten zijn er om van te leren.


  Maak melding

 22. Mensen horen wij ng iets van de VUILE HUICHELAARS? Hoeveel personen hebben zich inmiddels aangesloten bij deze RACISTISCHE lui die geen Hindostaanse achtergrond hebben? Geen een dus. Meer dan logisch. Surinamers dulden geen RACISTEN meer binnen de politiek. Alhoewel niemand Santhoki in de weg zal staan om de nog overgebleven racisten binnen zijn VHP: Vuile Hypocriete Ploerten, verder te ‘lijden’ naar hun onvermijdelijke verdere afgang/rustplaats, om uiteindelijk voorgoed te verdwijnen binnen de Surinaamse politiek. Dat het Surinaamse volk niet op haar achterhoofd gevallen is en dus geen enkele (Hindostaanse) RACIST de ruimte zal geven, zal ChandriKA Santhoki zelf niet zijn opgevallen. Daarvoor komt hij het nodige inzicht tekort. Bovendien zijn er genoeg DAPPERE Surinamers, die zonder de LOOPJONGEN van het buitenland te moeten uithangen en/of als SPION e.d. wensen te fungeren voor buitenlandse machten in eigen land, de taak van daadwerkelijke LEIDER van Suriname op zich kunnen nemen.

  Santhoki mag gezien worden als de CONSERVATIEVE MISLUKKELING binnen de Surinaamse politiek om maar even niet te spreken over de RACIST Santhoki.

  Wij leven op Aarde en niet op de Maan. De economische crisis in Suriname komt grotendeels voort uit de economische en financiële crisis in de wereld. Met China als vandaag de dag een economisch machtig land, ging het toch ook zo prima, tot voor kort. Of zijn ze allemaal daar opeens ook zo CORRUPT, als men over Suriname beweert.

  Het zijn de HYPOCRIETEN, met een VHP op de voorgrond, die hun onlangs geleden VERLIES bij de Verkiezingen van afgelopen 25 Mei, denken te kunnen maskeren door VALSE en LEUGENACHTIGE berichten willens en wetens te verspreiden.

  Praatjes vullen geen gaatjes. Bouterse mag zich nimmer laten gek maken door DESTRUCTIEVE lui.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 23. YE, YES do the RIGHT Thing ,

  doe nog ENKELE DEVALUATIES

  en MOORD nog enkele Sranang
  Democraten uit, ongeacht etnische
  achtergrond !

  PS : Koloniaal Racisme van NDPers past
  niet in de Sranang samenleving !

  Trouwens de TOP-adviseurs van Boutasingh,
  zijn Hindostani !!!


  Maak melding

 24. RobG,
  wil je ons doen geloven dat je aan de Universiteit van Groningen gestuurd hebt? Je bedoelt de Spinazie Universiteit. Na het eerste jaar werd je eruit geschopt vanwege zeer, zeer, zeer, zeer slechte resultaten. Schoenmaker hou je dus bij je leest! a.u.b! dank u wel!


  Maak melding

 25. Bouta-slapend-slaafje-Robje-G,
  thans ook Econoom, (specialisatie
  wereldmarktprijzen ??) zegt :

  “Natuurlijk is het een en ander fout gegaan in
  het economisch proces.Maar men, de
  tegenstanders reageren alsof er in Suriname
  de allergrootste economische fouten van de
  hele wereld zijn gemaakt.”

  Ziehier enkele van de KARDINALE DESI-
  BLUNDERS, die de Sranang financien en
  economie hebben vernietigd :

  — Meer dan 3.000 Nieuwe ambtenaren benoemen,
  terwijl er een Personeelsstop bij de overheid geldt !

  — Geen eerlijke onafhankelijke inschrijvingen houden,
  doch diensten en werken gunnen aan vrienden en
  partijgenoten !
  Gevolg Sranang betaalt driemaal teveel voor diensten,
  projecten en goederen !

  — Alle begrotingen overschrijden, terwijl inkomsten van
  het land dalende zijn !

  — Een kennis benoemen als Governor Centrale Bank, waardoor TOEZICHT-funktie op staatsfinancien,
  wegvalt en faalt !

  — Vele miljoenen uitgeven voor steun tbv de stabiliteit
  van de SRD, terwijl regering- Desi, MILJARDEN teveel
  uitgeeft !
  Deze steun-uitgaven zijn dus totaal zinloos geweest !

  Gevolg : MEGA-Grote staatsschuld en verbrassen
  van RESERVES die moeizaam waren opgespaard
  door door regering VENE !

  — Geen investeringen plegen in andere productie-mogelijkheden of industrieen, buiten de
  grondstoffensector !!

  — Jarenlang NIET betalen van Surinaamse bedrijven
  die diensten en/of goederen aan de staat hebben
  geleverd !

  BAKSIS : Openlijk ondersteunen en faciliteren
  CORRUPTIE, zie het NIET aanpakken van
  Abracadamski, benoemen Dino tot Hoofd CTU,
  benoemen dochter tot presidentsadviseur, etc etc

  EINDSTAND : Devaluatie + MEGA-staatsschuld !!

  PS : CHANGE ONVERMIJDELIJK !


  Maak melding

 26. Srafu, waar maak jij je zorgen om.Ik lees vluchtig de onzin berichten hoe jullie moord en brand schreeuwen over de economische toestand van Suriname. Er zijn landen waar de mensen het met veel minder moeten doen.Trouwens in de economie heeft men te maken een cyclus. Dat zijn conjuncturele schommelingen in het economisch gebeuren.
  Een cyclus duurt gemiddeld 5 jaren. Toen president Bouterse in 2010 het bestuur in handen kreeg, verkeerde Suriname in een laag conjunctuur. Dit was het gevolg van het slecht economisch beleid van de NieuwFront regering onderleiding van Ronald Venetiaan.

  We zijn nu 5 jaren later en Suriname is thans weer beland in een periode van laag conjunctuur als gevolg van het ineenstorten van de wereldmarktprijzen voor Bauxiet, Goud, Olie,enz. enz. Als de wereldmarktprijzen weer omhoog schieten zal Suriname ook meer gaan verdienen en zullen de negatieve effecten van de harde bezuinigingsmaatregelen minder voelbaar worden. De bevolking moet offers brengen om ook solidair met anderen te zijn. Toen het de afgelopen vijf jaren Suriname voor de wind ging profiteerden velen van de verworvenheden.


  Maak melding

 27. RobG

  “U gaat ervan uit dat de heer Hoefdraad bezig is met de overdracht van zijn veelomvattende en complexe taken”

  Meneer Hoefdraad moet zich aan de bankwet houden en wat normaal is. Of zijn ministerschap uit stellen of opstappen als Governor. In al deze functies moet het bestuur maatregelen nemen die directe vervanging regelt. Er kunnen maatregelen noodzakelijk zijn terwijl de governor in een vliegtuig zit of een ongeluk gehad heeft. De plaatsvervanger moet op de hoogte zijn en bekwaam zijn.

  Beste RobG u weet wel beter. Dit is een mega blunder van de President en maximale arrogantie van Hoefdraad. Hoefdraad toont met dit gedrag aan dat hij ONBEKWAAM is.

  U winkelt naar behoeven. Bouterse wordt nu geplaagd door een 5 jaar cyclische laagconjunctuur terwijl hij 5 jaar geleden het slechte frontbeleid geërfd zou hebben.

  5 jaar geleden kwam Bouterse in een opgemaakt bed. Dat hebben zelfs ministers toen ook toegegeven:

  1) vanaf wijdenbosch bouterse was de economie met 300% gegroeid.
  2) de nationale schuld naam af.
  3) de deviezen waren op een hoogte punt.
  4) Staatsolie en IAM gold gingen als de brandweer.
  5) er is nog 4 jaar geprofiteerd van een heel sterke grondstoffen markt.
  6) al die voordelen zijn niet duurzaam verzilverd.
  7 Ondanks de enorme opgang is de goudvoorraad verdwenen, is de deviezen voorraad verdampt en zijn de schulden toegenomen.

  Kort gezegd niet de internationale conjuctuur is de schuld van de ellende maar het gedrag van de President en zijn graaiers.

  U heeft nooit iets weerlegd van het voorgaande. Naarendorp is als Loyalist zeer geslaagd en heeft jaren lang enorm veel verdiend aan zijn relatie met de NDP. Hoe emotioneel de man ook is hij begrijpt heel goed wanneer hij zijn schepen achter zich moet verbranden.


  Maak melding

 28. Dat KUMAKOISI met zijn eigen SMOELWERK heeft gezegd DAT Meneer Devaluatie NOG STEEDS THE MAN IN CHARGE IS, interesseert LAUWPIE die gestudeerd heeft aan de universiteit te Groningen totaal niet:

  QUOTE:

  Jojo, ik ga ervan uit dat de heer Hoefdraad bezig is met de overdracht van zijn veelomvattende en complexe taken aan zijn opvolger.Men kan niet van de ene op de andere dag de post verlaten en niets overdragen aan de opvolger.Dit zou onprofessioneel zijn.

  PS: DEZE DEBIEL IS AFGESTUDEERD ALS MACRO ECONOOM AAN DE UNIVERSITEIT GRONINGEN:

  Een cyclus duurt gemiddeld 5 jaren. Toen president Bouterse in 2010 het bestuur in handen kreeg, verkeerde Suriname in een laag conjunctuur. Dit was het gevolg van het slecht economisch beleid van de NieuwFront regering onderleiding van Ronald Venetiaan.

  PS: SLECHT ECONOMISCH BELEID VAN VENETIAAN: VALUTA RESERVE +- 700 MILJOEN

  The Whole Town is Laughing at You.


  Maak melding

 29. Jojo, waarom werd Venetiaan in 2010 verslagen,komt dat door zijn goed beleid? Laten we reëel zijn!

  Dat Venetiaan 700 miljoen aan vreemde valuta als reserve had opgebouwd heeft hij te danken gehad aan de verdragsmiddellen. Zo werkt het systeem.


  Maak melding

 30. Boterse heeft Suriname twee maal veroverd. In 1980 militair, middels een staatsgreep en in 2015 politiek, middels verkiezing. Wat zich op Surinaamse bodem voltrekt is voor de man bijzaak.Zijn hoofddoel is het land leeg te plunderen (voor zijn nageslacht). De poging een dynastie te vestigen is door de Amerikanen gedwarsboomd door zoonlief Dino uit het Caribisch bekken te vissen. Zie en hoor R.Brunwijk in deze video:https://www.youtube.com/watch?v=pMiP0pg3FMg

  De keuze van Hofdraad als man bij de CBvS is puur om goud en USd’s etc gemakkelijkweg te sluizen. De bevolking werd afgeleid met toegeworpen kluiven z.a. verhoogde AOV en AKB (nu achterhaald).


  Maak melding

 31. weet niet waarom mensen zo klagen en verbaasd zijn over de onthullingen t.a.v. het gevoerde beleid van deze regering.
  mensen zijn verast over de devaluatie …..sinds wanneer is dat niet gebeurt wanneer de ndp aan de macht is.?
  corruptie , vriendjes pola tiek , zelf verrijking enz , niets is nieuw.


  Maak melding

 32. Bouta-slapend-slaafje-Robje-G :
  Econoom en psychiater, ik maak mij wel druk
  omdat het gaat om landgenoten die weinig
  inkomsten hebben of ziek, of gepensioneerd zijn !

  Vergeet niet de massa-ontslagen, Desi heeft
  GEEN MINUUT besteed aan vooruit denken
  en werken aan NIEUWE banen in de industriele
  of in de landbouwsector !

  U zegt :
  “Toen het de afgelopen vijf jaren Suriname voor de
  wind ging profiteerden velen van de verworvenheden.”

  Volgens mij bent u op een andere planeet !
  De NEP-NDP-verworvenheden zoals
  basiszorg, verhoging AOV en kinderbijslag zijn
  door de DOMME Machthebbers in een
  klap VERNIETIGD met de gedwongen
  DEVALUATIE en de MEGA-prijsstijgingen !

  Alle burgers met vast loon/pensioen in SRD, zijn
  er 40% (VEERTIG PROCENT) op ACHTERUIT
  gegaan !
  De 17.990 volkswoningen zijn begroot maar
  NOOIT gerealiseerd, ook zo een verworvenheid !
  Door de wereldmarktprijzen zijn de woningen
  VERDWENEN !

  Het zogenaaamde sociale stelsel van Desi is
  niets anders gebleken dan de sociale versie van
  de SPEELGOEDSNELTREIN naar
  ONVERWACHT !

  Het sociale Stelsel mist onderbouwing,
  draagvlak van voldoende werkenden,
  terwijl de FINANCIERING ervan NIET IS
  VEILIGGESTELD !
  GEEN FONDSEN oF MIDDELEN, DIE
  VASTGELEGD ZIJN OP MIDDELLANGE
  OF LANGE TERMIJN !

  De enige Verwoverheden van Desi zijn het
  uitdelen van staatsgronden, het toewijzen van
  projecten via onderhandse gunningen aan en
  het verstrekken van staatsconcessies aan
  FAMILY AND FRIENDS !!

  U bent ook NU weer niet in staat uw verhaal
  met CIJFERS en FEITEN te onderbouwen !

  Uw stokpaardje is Opa VENE kritiseren,
  de man was niet feilloos,doch is geen Dief of Massamoordenaar, laatstaan Drugs-
  veroordeelde dus HAAT hem niet, enkel om
  het feit dat hij RESERVES van RUIM 800
  MILJOEN aan regering-Desi heeft overgedragen !!
  Reserves die door DESI nagenoeg GEHEEL zijn VERKWANSELD !!

  U klaagt over verdragsmiddelen van VENE, Desi
  heeft toch ook zijn GELEASDE Chinese YUAN’s,
  Mega-leningen en Petro Caribe
  INKOMSTEN en VOORDELEN !
  Of had alleen Lackin’s broer VOORDELEN ??

  De Cassavefabriek is ook een GEWELDIGE
  verworvenheid van regering-Desi, of is ook hier
  vriend Lackin de LACHENDE DERDE, in plaats
  van de Sranang staat of de Sranang Bevolking ??

  PS : LIEGENDE regeringen worden tegenwoordig
  snel ONTMASKERD, daar heeft OPA DESI
  erg veel last van !

  Facebook, Twitter nanga YOU TUBE e vloer
  LEE-MOFO-MANG-DESi !!


  Maak melding

 33. Bij overname van de regeermacht in 1996 door de NDP/DNP was de koers stabiel op 460 Sur. gulden voor 1 U$ en zeker meer dan 3 maanden importdekking.
  Na de verkiezing van 2000 nam Vene een bankroet land over van de NDP/DNP, de koers steeg tot boven de 3000, de staatskas was leeg, de importdekking nihil, er waren geen deviezen om zelf meel voor de broodvoorziening te importeren. (Geen brood geen school)
  Van 2000 tot 2010 heeft Vene de bruggen moeten aflossen, de nullen weggewerkt en de koers weten te stabiliseren naar 2.7 SRD voor de U$.

  Venetiaan was toekomstgericht, hij deed niet aan geldverspilling en zorgde voor stabiliteit in het land.
  Had Vene in de periode voor de verkiezing AOV en AKB verhoogd, mensen in dienst genomen en populistische projecten uitgevoerd dan had hij zeker de verkiezing van 2010 gewonnen, maar dan had hij ook een lege staatskas overgehouden.
  Bouterse heeft kennelijk helemaal geen moeite met het laatste.
  Bij Bouterse komt nog bijkijken de megacorruptie die helpt bijdragen aan de lege staatskas.


  Maak melding

 34. Soso lafu ehh gast praat beter normaal met Chinezen Javanen en Indiërs die werken hArd yo ka gastarbeider yo goed gehoord ja yo ka gastarbeider tevens een racist dus Suriname is 1 gek.


  Maak melding

 35. @ HENRY

  ” LAUWPIE”, onze ” PAARSE DORPSGEK ” en ex-neuker ( zijn eigen bekentenis hier op WKN ) van volgens mij AFGEDANKTE STOMDRONKEN ( slechts in deze toestand kon hij ze krijgen ) BLONDINES in de categorie ” NERDS ” aan de RUG ( Rijksuniversiteit Groningen ) schrijft het volgende:

  ” toen het de afgelopen vijf jaren Suriname voor de wind ging profiteerden velen van de VERWORVENHEDEN ”

  Nou, HENRY ! Laten wij de OVERDREVEN ” hoogopgeleide PAARSE WOMANIZER ” van harte feliciteren met de volgende “VERWORVENHEDEN ” van zijn PAARSE partij :

  1) diepzeehaven ( geopend 32 augustus 2011)
  2) 18000 woningen ( gereed 33 augustus 2012)
  3) fly-overs ( gereed 34 augustus 2013)
  4) trambaan vanaf Poelepantje (35 augustus 2014)
  5) tram/metro ( 36 augustus 2014 )
  6) weg naar Brazilië (37 augustus 2014 )
  7) goudenkerst (42 en 52 december 2011, 2012, 2013, 2014)
  8) een LEGE STAATSKAS na de verkiezingen van 25 mei
  2015 ( de KERS op de TAART ) !!!!

  Mijn felicitaties !

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 36. @Hugo Chavez,

  Je vergat de VOEDSELSCHUUR VAN ZUID AMERI-KA te vermelden.

  Hiepiepie: DE PAARSE LAUWPIE wordt gefeliciteerd met WEER zo een VERWORVENHEID.


  Maak melding

 37. Herasfaltering en asfalteringswerkzaamheden wegen stopgezet

  🕔27.nov 2015

  De werkzaamheden voor de herasfaltering en asfaltering van respectievelijk Hanna’s Lust en Sophia’s Lust, zijn voorlopig van de baan. Zo verneemt GFC Nieuws van een bron binnen het ministerie van Openbare Werken.

  Het besluit om de werkzaamheden definitief on hold te zetten, moet gezocht worden in de precaire financiële situatie waarin het land verkeert. “Tot zover wordt nagegaan in hoeverre het mogelijk is geld opzij te zetten zodat deze projecten alsnog worden afgerond”, verneemt GFC Nieuws.

  Afgelopen augustus was het precies twee jaar geleden dat toenmalige OW-minister Rabin Parmessar het startsein gaf voor de herasfaltering van Hanna’s Lust. De bewoners van het project verkeerden in een hoera-stemming en de bewindsman benadrukte dat het project niets te maken had met de toen op handen zijnde verkiezingen van mei dit jaar.

  De herasfaltering, die gefinancierd moest worden door “The Export-Import Bank of China” zou binnen zes maanden afgerond moeten zijn. Echter werden de werkzaamheden keer op keer stopgezet, omdat de betaling aan de Chinese aannemer uitbleef.

  Vóór de verkiezingen liet Parmessar weten dat het stopzetten niets te maken had met het uitblijven van de financiën, maar dat er gewacht werd op goed weer, dit terwijl in de afgelopen twee jaren het afwisselend goed en slecht weer is geweest.

  Nu zijn de Chinese arbeiders van Dalian International in geen velden of wegen te bespeuren op het project, waar betonmateriaal voor de infrastructuur in weer en wind staan en zelfs worden weggedragen. Op de bijgaande foto is het bord te zien dat onthuld werd op de dag waarop Parmessar het startsein gaf voor de herasfaltering van Hanna’s Lust.

  Voor Sunny Point geldt hetzelfde. Daar werden de straten enkele maanden voor de stembusgang gereed gemaakt voor asfaltering. Het is tot op heden echter bij een grindlaag gebleven.

  Het gaat goed in su volgens de paarsen. Stree de foe stree bouta na wi fesie mang.
  neks noh fout.Sosso lobie.


  Maak melding

 38. Srafu, je onderbuik radar is verkeerd afgesteld/afgestemd. Vooral op mij ben je verkeerd afgestemd. Je maakt je zorgen om de bevolking van Suriname, maar dat deed je niet ten tijde van Venetiaan met zijn hardvochtig sociaal-economisch beleid.Ik raad je aan om je emoties beter af te stellen.Je valse emoties zijn doorzichtig, gemaakt, gespeeld, een wanvertoning van de hoogste orde.Ik hoop dat ik vanaf nu jouw verkeerde emoties heb gekalmeerd.


  Maak melding

 39. Van harte deel ik dit bericht uit Starnieuws met de geachte bezoekers op dit forum…
  Hopelijk vervallen, zoals gebruikelijk jullie niet in veelal ordinair en ongenuanceerd (racistisch) gescheld vanwege gebrek aan inlevingsvermogen, realiteitszin en objectiviteit!
  Succes allemaal…

  SURINAME COMPLEET BANKROET!!!

  Suriname is niet alleen financieel economisch bankroet, maar ook politiek, omdat het politiek establishment op geen enkele wijze een antwoord heeft op de ontwikkelingsproblematiek van ons land. Ze heeft het niet gehad in de afgelopen 60 jaar en heeft daarom dan ook niets tot stand gebracht. Alle projecten van het Welvaartsfonds, het Tienjarenplan, het eerste Vijfjarenplan, het tweede Vijfjarenplan, zijn geschreven door Nederlandse deskundigen. Op basis van die projecten hebben wij een zekere welvaart gekend. Sinds de onafhankelijkheid hebben wij het traject van planmatige ontwikkelingsplanning en uitvoering verlaten met als gevolg inefficiënte allocatie van middelen, waardoor investeringen geen enkel positief resultaat brachten. Er is geen enkel project gerealiseerd, welke zichtbaar substantieel bijgedragen heeft aan de verdiencapaciteit van het land. Staatsolie mag dan een lichtpunt zijn geweest, maar sinds het vertrek van directeur E.J. gaat het bergafwaarts met het bedrijf. Gebrekkige kennis van ontwikkelingspolitiek en industriebeleid heeft gemaakt dat men de potentie van Staatsolie voor de nationale economie niet ten volle heeft kunnen benutten. Sinds 1975 heeft men meer dan 12 miljard US dollar tot zijn beschikking gehad ten behoeve van kapitaalinvesteringen. Dat geld is gewoonweg verdampt. Nu de heersende coalitie in grote problemen zit dankzij een orgie van geldsmijterij maken diverse politici en politieke partijen zich op om weer aan het stuur van het land te gaan zitten. Niets in hun staat van dienst wijst erop dat ze ook maar een pro mille van de capaciteit bezitten welke nodig is om het land uit het moeras te halen. Ze zijn niet in staat geweest om wat ze geërfd hadden van de kolonisator uit te bouwen met al het geld, circa 12 miljard US dollar, wat ze sinds 1975 tot hun beschikking hebben gehad. Wageningen is een Ghost Town, Moengo idem dito, Coronie daar staat de tijd stil, de landbouw is vernietigd, het Surinaams ondernemerschap moet plaats maken voor Chinees ondernemerschap, Chinezen dragen Suriname inclusief onze deviezen leeg; heel Suriname is straks, als je deze politici hun gang laat gaan, een verlaten plantage. Wat wel duidelijk is, is dat twee partijen verantwoordelijk zijn voor de vernietiging van mooi Suriname. Dat zijn de NPS en de NDP beide met een overwegend creoolse aanhang, waarvan het merendeel in het ambtenarenapparaat zit te billenpoetsen. Heeft u ooit een van deze politici horen zeggen dat we hard moeten werken. Neen toch. Want hun aanhang is allergisch voor hard werken de goede niet te na gesproken. Jagernath Lachmon heeft gelijk gekregen we waren niet rijp voor de onafhankelijkheid. De politieke hebzucht van het creools politiek leiderschap was echter groter dan hun verstand. Geen van hun heeft ooit spijt betuigd voor gemaakte fouten. Correctie, de enige die dat gedaan heeft is Henk Arron. Laten we wel wezen de uitzichtloze situatie waarin we nu zitten is niet uit de lucht komen vallen. Het heeft zijn oorsprong in een politiek van potverteren sinds 1954. We hebben het grootste ambtenarenapparaat ter wereld. Hoe denkt u dat deze politici dit ambtenarenapparaat gaan saneren.
  Immers onze hele politieke elite heeft hun familie geregeld in het ambtenarenapparaat waar men driftig bezig is met bezig zijn en met het opmaken van gemeenschapsgeld. Ik kan moeilijk solidair zijn met mensen die geen positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Ik ben solidair met mensen die werk zoeken, met mensen die willen werken, met schoolgaande kinderen en studenten wiens vooruitzichten voor het vinden van een goede kwaliteit arbeidsplaats nihil zijn. Ik ben solidair met mensen die reeds afgestudeerd zijn maar geen passende arbeid kunnen vinden alleen maar omdat om etnische redenen de NPS en de NDP het Surinaams ondernemerschap niet hebben willen stimuleren maar wel altijd geld hadden om mensen te betalen die niets uitvoerden. Geld drukken om mensen te betalen die niets uitvoeren is immers monetaire financiering, dat geld is niet gedekt door productie.
  Met de dag vallen we steeds dieper. Momenteel worden de functies van Gouverneur van de Centrale Bank en van de Minister van Financiën door een en dezelfde persoon vervuld. We zijn de laughing stock van de Caribbean. Idioter kan het niet. Of toch wel, immers de minister van Financiën komt doodleuk vertellen dat monetaire financiering best kan en mag. Immers volgens hem staat dat in de bankwet. Wat in de bankwet staat, is dat de bank van de staat, dat is de Centrale Bank, tot op zekere hoogte verplicht is de regering te bevoorschotten als de regering erom vraagt. Er is echter een limiet aan deze bevoorschotting, dat is geregeld in de wet op de staatsschuld. De minister van Financiën en de gouverneur van de Centrale Bank, kennen beide klaarblijkelijk het wettelijk kader waarbinnen ze behoren te functioneren heel slecht. We moeten oppassen wanneer men gaat proberen de wet op de staatsschuld te wijzigen, zodat men de binnenlandse staatsschuld kan opvoeren middels het lenen van geld bij de Centrale Bank, geld welke niet door productie is gedekt. Immers monetaire financiering heeft bij de Surinaamse gemeenschap een associatie met torenhoge inflatie. Op zich is monetaire financiering binnen het kader van het bewerkstelligen van economische ontwikkeling geen slechte maatregel. Immers in dat geval wordt extra geld in het maatschappelijk verkeer gepompt primair ten behoeve van de productie. Tegenwoordig hebben de economen in het westen een mooi woord gevonden voor monetaire financiering en dat is QE wat staat voor quantative easing. De Amerikanen doen het, de Europeanen doen het en de Japanners en Koreanen doen het ook. Het verschil is dat hun overheid geen parasitaire overheid is en dat het geld niet gebruikt wordt voor corruptie en voor het betalen van billenpoetsers.

  Richard B. Kalloe


  Maak melding

 40. Hugo Chavez, jouw posting neem ik niet serieus. Jij bent net zo ongeduldig als een kind dat graag een elektrisch autootje wil hebben.Wees geduldig want de wereld vergaat lang nog niet. de NDP projecten zullen zeker uitgevoerd worden zodra de financiële middelen daarvoor beschikbaar zijn. Helaas heeft de economische crises die vele landen in een greep heeft, roet in het eten gegooid. Maar zodra de mondiale crises achter de rug is zal de economie zich herstellen.


  Maak melding

 41. Beste RobG

  Wat u een hardvochtig sociaal economisch beleid van Venetiaan noemt krijgt nu onder Bouterse van u de omschrijving de tering naar de nering zetten.

  u vaart op 2 kompassen en dat gaat nooit goed.


  Maak melding

 42. @Robje-de-slapende-Desi-slaaf, U HEEFT GELIJK !!!

  VENE moordt onze ONGEWAPENDE bevolking uit !

  VENE voerde “harvochtig sociaal-economisch beleid”
  met Corruptie, Onderhandse gunningen, Drukken van
  miljarden aan ongedekte SRD-biljetten en heeft het
  arme Sranang volk voor de VIJFDE MAAL
  getrakteerd op een NDP-DEVALUATIE en een
  MEGA-STAATSSCHULD !

  Tot slot is Opa VENE, op zijn oude dag, nog bezig
  20.000 volkswoningen en een compleet Sneltreinproject
  te verhuizen naar MARS !!

  PS : Bestaat er een passende straf voor deze VENE ??

  Kan hij niet gedaagd worden voor Onze Sranang
  KRIJGSRAAD ?????


  Maak melding

 43. Zondag 29 november een uitzending van Vroege Vogels op NPO- Radio 1.Tijd: 07.00 tot 10.00 uur vogels bekijken in Suriname.

  Jojo, laten we de situatie nuchter bekijken. Suriname maakt nu een minder gunstige economische periode mee. Dit geldt ook voor Brazilië, Peru, Chili, Colombia, Equador, Uruguay, Guyana,enz. Ook de regeringen van deze landen hebben te maken met grote begrotingstekorten. Het maakt niet uit welke regering aan het bewind zou zijn in Suriname. Jullie willen de indruk wekken alsof in de oppositie alleen maar deskundigen rondlopen. Mooi niet.

  Ook al was het een regering van VHP/NPS die aan het bewind zou zijn, de teruggang van prijzen op de wereldmarkt zou hen ook treffen en zij zouden ook vroeg of laat in een moeilijke economische situatie terechtkomen. Ook zou onder een regering van VHP/NPS de Suralco de deur sluiten.

  De klaagzang vanuit de achterban van de oppositie wordt net een oude plaat die men continu blijft draaien. Een vergelijkingsanalyse van economieën van verschillende landen laat een vast patroon zien in economische problemen. De economische vraagstukken van Suriname zijn niet uniek in de wereld en beperkt tot Suriname alleen.


  Maak melding

 44. @ HENRY

  ja je hebt groot gelijk !
  Hoe kon ik de VOEDSELSCHUUR nou vergeten die FEESTELIJK geopend werd op ” 33 september 2011 ????
  Ik kan mij haast voor de kop slaan daar ik er niet aan heb gedacht.

  De eerste lading genetisch gemanipuleerde bonen met een PIMPELPAARSE kleur is reeds verscheept richting ” HET LAND VAN NOOIT ” !!!!
  ” Desiderius ” zwaaide de lading uit vanaf de DIEPZEEHAVEN !!!

  ” LAUWPIE ” stond geheel ontroerd naast hem en kon nauwelijks zijn tranen bedwingen.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 45. Heer Richard Kalloe.

  De heer richard Kalloe slaat spijkers met koppen in dit discussie.
  Het zou van inzicht getuigen indien stemgerechtigden en aankomend stemgerechtigden dit betoog ter harte zouden nemen.
  het schip Suriname maakt water,door tijdig te pompen voorkomt men zinken.
  Veelzeggend is het verwijderen van NDP vlaggen van het schip (percelen).
  Water overboord pompen is reeds ingezet
  Redden wat er te redden valt !
  In sommige overheids kantoren is W.C papier reeds zoek !
  Ambtenaren stem vooral NDP ,immers de vakbond laat zich ” luid en sterk horen ” !
  Loonsverhoging van 20% , O JA , denk vaaral aan de W.C. papier !


  Maak melding

 46. @ RobG om 13:35 uur

  Jou ROTZOOI omtrent de mondiale crisis die de oorzaak zou zijn van het NIET kunnen uitvoeren van de GROOTHEIDSWAANZIN van jou AFGOD, moet je aan het PAARSE STEMVEE te Flora, Sunny point, Land van dijk en Wit boiti gaan verkondigen maar NIET aan ” Chavéz “.
  Knoop dat dus GOED tussen je oren !!!!!

  Vergeet NIET om ze ook uit te leggen waarom hun leider Desiderius, het PAARSE LIEGBEEST, op 20 mei 2015 zei ” MONI DÉ, ER IS GENOEG GELD maar 6á7 dagen later eenvoudigweg verkondigde ” MONI NÓ DÉ, HET GELD IS OP ”

  Misschien vanwege het KORSAKOV- syndroom ???!!!!????!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 47. RobG

  Ik stel niet dat oppositie barst van het talent. Ik kijk wel naar de feiten.
  2010-2014 waren door gouden tijden en omdat de goudprijzen en Olie prijzen meezatten. Het werd allemaal als succes verkocht door de regering Bouterse terwijl de voorgaande regeringen als mislukkelingen afgeschilderd werden.
  De voorgaande regeringen hebben geen spectaculaire dingen gedaan maar wel vanuit niets het land weer op poten gezet en dat met ongeveer Euro 500.000.000 steun vanuit Nederland. over 10 jaar.

  Er is een gezegde “put your money where your mouth is”. Naast dat al het het gespaarde verdwenen,
  1) is geen enkel project af is (zelfs het front project Raffinaderij is nog niet online),
  2) functioneren sociale wetten niet,
  3) zijn er ondanks de enorme extra inkomsten ( meer dan USD 1.000.000.000 uit goud en olie in 4 jaar) enorme schulden ontstaan in 5 jaar (USD 2.000.000.000).

  Samengevat is er geen groei (onder Venne 300%) en is er in 5 jaar tijd bijna USD 3.500.000.000 verdwenen zonder herkenbaar resultaat.

  Voeg daar aan toe de devaluaties.

  De regering Bouterse had op alle gebied de wind in de rug en staat na 5 jaar miljarden extra rood.

  Hok heeft verklaard dat Rusland een goede basis voor de gouddeals had achter gelaten. 20% aandeel voor $ 100.000.000 inplaats van 25% voor $ 225.000.0000 of iets meer.
  De Venne regering was in overleg met Biliton en Suralco. Ik wist zelfs de kritische termijn die er lag voor de ontsluiting van het Bakhuis gebied. Helaas heeft de regering Bouterse daar geen aandacht aan gegeven en hebben ze de boot grandioos gemist.

  RobG de oppositie is aanzienlijk beter dan u en velen beweren en de NDP talenten zijn heel wat slechter dan u ze presenteert.

  Ik beoordeel ze op hun prestaties en die zijn duidelijk:

  1) de kassa was vol en is nu leeg.
  2) er is enorm veel extra binnen gekomen uit goud en olie.
  3) desondanks zijn de schulden van de Staat, van Staatsolie en EBS geexplodeert.
  4) ondanks al dat extra geld is er niets tastbaars behalve 50% devaluatie (iets wat voorspeld is).


  Maak melding

 48. JoJo:
  Je kan blijven komen met hout snijdende feiten, maar RobG is niet bij machte om deze feiten te accepteren! RobG zit nog steeds, net als de andere DDB adepten, in de ontkenningsfase. Van een persoon die claimt gestudeerd te hebben mag je toch wel enige ruimdenkendheid verwachten!


  Maak melding

 49. @ Astaman

  Ik vertrouw er wel op dat RobG eigenlijk tegen beter weten in nog argumenteert.

  In alle vormen van bestuur kom je dit soort denkwijzen tegen en daarom zie ik het niet meer als interessant tijd verdrijf om waker te blijven.

  Zie verder hoe de intensiteit van aanhangers van Bouterse afneemt. sabidieri, pero, paraman, 1502 etc. houden zich op de inhoud heel rustig.
  RobG reageert nog met een enigszins inhoudelijk en vergt het aansporen van de grijze cellen.


  Maak melding

 50. Hoop doet inderdaad Leven , maar van sommige zaken weet je op voorhand dat het NOOIT, NUNCA, NEVER zal gebeuren:

  TE KAKAFOWROE KISIE TIEFIE:

  Wees geduldig want de wereld vergaat lang nog niet. de NDP projecten zullen zeker uitgevoerd worden zodra de financiële middelen daarvoor beschikbaar zijn. Helaas heeft de economische crises die vele landen in een greep heeft, roet in het eten gegooid. Maar zodra de mondiale crises achter de rug is zal de economie zich herstellen.

  auteur: LAUWPIE


  Maak melding

 51. @Hugo Chavez,

  We zijn nog de 2 BRUGGEN over de Marowijnerivier en de Corantijnrivier ( GEREED OP 68 november 2015) vergeten als VERWORVENHEDEN van KUMAKOISI.

  Hiepiepie: WEER 2 VERWORVENHEDEN voor ONZE PAARSE LAUWPIE.

  PS: Ik kan mezelf voor de kop slaan dat ik deze BRUGGEN niet heb vermeld.


  Maak melding

 52. @HENRY

  Wij moeten ons echt ROT schamen daar wij deze ” belangrijke- en gerealiseerde zaken ( verworvenheden volgens LAUWPIE ) van ” the PURPLE PARTY ” over het hoofd hebben gezien.

  P.s. yu e kir’ mi nanga a datum ” 68 NOVEMBER 2015 ” . Lol !!! Ik dacht dat ik erg was.

  Volgens Desiderius valt deze dag op een ” DRINSDAG ” maar volgens zijn woordvoerder ” LAUWPIE ” is het toch een ” WROENSDAG ” waarop de inauguratie van de bruggen zal plaatsvinden !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 53. sugt vol wroeging. ook ik hebt in 2010 en ook weer in 2015 gestemt op dese presidend. Hij hebt vele dinges belooft. veel mense hebt me gesegt om me hooft te gebruike. ma ik hebt gestemt met me hart en me lijder in gedachte. men hebt nog gewaarschoud dat denk je goet als je weer op hem je stem ga zette. hebt dat gedaan enne nu..defaluasie of so. me ma hebt me nog gesegt no go poti je jeje na tapoe president diesi, a mang no habi troe hati gi oeng pina wang. ma ik hebt ma gesegt dat hij is bekeert door die man met mooie pak op tv bruuter meye die segt dat het land geweldig ga worde met veel infesteerters. ma ik hebt veel tekort aan alles, geen geld, geen perseel, ook geen huis. geen werk. baas hebt ons tog dat belooft. enne nu, hebt gelese in ware teid en geluistert op de makrt.hij en hoevdraat ze hebbe et geld van staatskas geplunderd no? egt waar . bijna ik wil nie gelove dat me liefe lijder is zo slecht en gemeen vo ons geworde. ndp segt dat is holland schult.. Zucht, vol wruging. baaas is slegt geworde. Help Holland, help amerka, help help. er is geen geld meer. alle fo baas en sijn mense.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.