Staking Energie Bedrijven Suriname voorkomen

4

Een dreigende staking bij de Energie Bedrijven Suriname NV is op het laatste moment afgeblazen. In eerste instantie had minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen gezegd dat medewerkers niet langer hoefden te rekenen op hun lumpsum van SRD 1.000. Maar deze week kregen ze het geld alsnog. Steve Geerlings, voorzitter van de EBS werknemersbond, bracht de arbeiders het nieuws maandagochtend bij de EBS centrale aan de Saramaccastraat waar ze massaal waren opgekomen en klaar stonden om in actie te gaan.EBS-22

4 REACTIES

 1. Nu afgewend en volgende maand weer op het voornemens actie rol?
  Monie no dé a kondre skeer hatelijk.
  Ziekenhuizen krijgen te weinig
  Uitkering AOV laat langer op zich wachten
  Sociale uitkering maandelijks te bepalen wanneer zal worden uitbetaald
  Kinderbijslag even aanhouden
  MAAR
  De riante salarissen van de ministers en hoge pieten en het grijpen gaat maar door.
  De kleine man mag stikken de grote man mag wikken


  Maak melding

 2. Beste Bigi Sma

  Je hebt gelijk.

  Ik weet zeker dat de First Lady en dochter Bouterse deze maand hun gigantische salaris keurig op tijd hebben ontvangen en waarschijnlijk ook in USD en/of Euro’s.

  Die waardeloze SRD wil echt niemand meer hebben nu deze ook weer hebben doorgedraaid om de EBS lumpsum uit te betalen,

  Dom volk krijgt de leiders die ze verdient en massaal gekozen heeft. IK heb geen enkel medelijden met ze en het wordt nog veel erger.

  Binnenkort Gouden kerst,


  Maak melding

 3. Ik vind dat niet alle arbeiders van EBS recht hebben op de lumpsum van SRD.1000,- Het bedrijf wordt geteisterd door grootschalige corruptie van de top, het hoger en het midden management. Daarnaast klaagt de samenleving over het geregeld wegvallen van de elektriciteit in buurten en wijken. Voorraden groenten, vlees en vis van huishoudingen en bedrijven gaan hierbij verloren. Tevens moeten honderden tot duizenden mensen moeten wachten op aansluitingen terwijl men duizenden SRD heeft betaald voor het aanleggen van voorzieningen. Over de hele linie heeft het bedrijf een wanprestatie geleverd aan de samenleving. Deze wanprestatie kan men niet gaan belonen. Ik denk dat men ook vragen moet gaan stellen over de rol van de vakbond binnen EBS. Ik verdenk de vakbond ook van smerige spelletjes. De incompetente vakbondsleiders denken dat zij met deze acties hun posities veilig stellen.


  Maak melding

 4. Tot de volgende maand bij de eerst volgende dreiging van een staking voor die maand.
  Surinamers roeren zich alleen wanneer de dreiging bestaat dat ze geen salaris gaan ontvangen. Voor de rest maken ze zich geen zorgen wie allemaal doodgeschoten wordt en door wie en het waarom daar willen ze niks van horen zolang het gelukkig niet 1 van hun geliefden betreft.
  Surinamers zijn vreemde wezens…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.