Quintis Ristie komt als ‘Veroniklaas’ in actie voor kinderen

37

Acteur en presentator Quintis Ristie is zondag in de Efteling benoemd tot ‘Veroniklaas’: “de leukste, grappigste en vriendelijkste hulpsinterklaas van Nederland.” Als Veroniklaas gaat de in Suriname geboren Quintis vanaf 16 november het land in voor de Actie Pepernoot van het Nationaal Fonds Kinderhulp, om zoveel mogelijk kinderen een cadeautje te kunnen geven op pakjesavond.

Veroniklaas is de leukste hulpsinterklaas van Nederland. Hij komt in actie voor de 400.000 kinderen die géén Pakjesavond kunnen vieren. Want helaas kan niet iedereen het financieel opbrengen om een cadeautje te kopen voor pakjesavond.

Veroniklaas is begaan met het lot van alle kinderen en zet alles op alles om samen met Actie Pepernoot zo veel mogelijk kinderen blij te kunnen maken op 5 december met een leuk cadeau”, zegt Erik de Zwart van Radio Veronica. Doneren kan hier vanaf €5,-.

37 REACTIES

 1. Tjepotie, eerst moeten alle zwarte pieren verboden worden en nu gaat quintis zieltjes winnen en vooral geld verzamelen voor kinderen die geen cadeutjes kunnen krijgen. Dan heb ik liever toch dis zwarte piet hoor want al kregen de kinderen geen kadootje, van een pepernootje waren ze zeker en ook nog gratis. Quintis kaba nang spotu yere, maak je niet belachelijk man!


  Maak melding

 2. Goed gebaar Quintis!
  Alleen ik had het nog meer gewaardeerd als jij je kon inzetten voor wat anders. N.l. : Aan de HOLLANDERS overbrengen dat wij als nazaten van de slaven principieel NIET tegen Sint Nicolaas viering het zij met Zwarte Piet zijn. We hebben immers zelf als nazaten van de slaven dit Volksfeest net zo lang als de Hollander zonder morren gevierd. Kentering kwam pas na bewustwording over het stigma van de Zwarte (huid).

  We hebben dus zelf als nazaten van de slaven en ook als aanhangers van het Katholiek geloof hele mooie herinneringen aan dit Volksfeest. Alleen nu willen we op een even waardige manier aan deelnemen i.p.v. tot vermaak dienen van onze witte broeders. Per slot van rekening zijn wij het die zich heden ten dage tot geloofsgetrouwe volgelingen van Sint Nicolaas mogen rekenen en NIET de HOLLANDER die als het goed is geen boodschap heeft aan Het Geloof maar op een agressieve manier propaganda loopt te maken voor behoud van Sinterklaas .

  Die agressievelingen die vinden dat je niet aan Sint Nicolaasviering met Zwarte Piet als lijdend voorwerp mag komen hebben niet eens kaas gegeten van essentie van alles. Ung dinki a tori disi bung!

  Quintis,
  Verder vind ik dat jij je ook moet inzetten voor de Indiaanse tradities. Namelijk dat veel mensen op de culturele activiteiten niet in het begin opstaan om de SAMBURA te dansen. Ik stoor mij daar enorm aan! Doe als bekendheid hier wat aan.
  Dank!


  Maak melding

 3. Mensen,
  Ik heb zojuist een Zwarte Pieten discussie gehad met een Hollander. Bevindingen hierover zijn:
  – Dat hij het een mooi feest vindt wat moet blijven;
  – Dat hij vindt dat Zwarte Piet ‘ Zwart’ moet blijven; dus niet natuurgetrouw eruit zien zoals ik eruit zie want dan is het voor hem geen Zwarte Piet meer. M.a.w.: Lekker aandikken het zwart zijn.
  – Dat hij zich er niet van bewust is dat het een Katholiek feest is want op mijn vraag hierop reageerde hij schouder ophalend.
  – Dat hij niet wist dat Sint Nicolaas viering tot voor kort ook tot ons volksfeest behoorde.

  Conclusie: Er is onwetendheid bij de feestvierders zelf over herkomst van de eigen traditie. Het is niet de bedoeling van hen om ons te stigmatiseren (enkele racisten daar gelaten kunnen wij zelf natuurlijk concluderen).
  Verder ben ik zelf van mening dat als we moeite met dit feest hebben we daarnafstand van moeten nemen en ons zelf niet met Zwarte Piet gaan identificeren want Zwarte Piet lijkt een legende en is dus niet één van ons!

  Verder vindt degene waarmee ik hierover sprak dat we hele gezellige en temperamentvolle mensen zijn waar altijd mee te lachen valt ook wanneer er iets is wat ter discussie gesteld moet worden.

  Brada nanga sisa, dati wani taki dati ding Patata wani hori deng feest!


  Maak melding

 4. Quintis leuke actie.
  Vergeet de vluchtelingen- kindjes niet aub.

  @Meneer 1500 BC

  Erg leuk hoor al die ‘reacties’ (maar niet heus). Dit is geen blog.
  We hoeven niet te weten met wie u een discussie hebt gevoerd, en die nostalgie interesseert me geen hol.

  Ik verzoek u met klem om plaats te maken.
  Maak plaats voor de vluchtelingen en ga terug naar suri, u bent toch al gepensioneerd.
  Maak plaats zodat er meer vluchtelingen aan de slag kunnen, die meehelpen om uw pensioen vergaren.
  Wij trekken het niet meer alleen, en zoals het er nu naar uitziet moeten we nog honderd jaren uitzitten.

  Dit verzoek is bestemd voor alle anti-pieten, paarse pensionado en paarse werkelozen.

  Maak plaats voor de vluchtelingen!


  Maak melding

 5. De lage kwetsende taferelen die hier floreerden lijken ten dode opgeschreven.
  Thans hullen aanhangers hiervan zich hier vermomd als wolven in schaapskleren, tussen de geitjes, om andere praatjes, hetzij schimpende opmerkingen te maken op ‘goede’ ontwikkelingen!

  Sari Tori!


  Maak melding

 6. Q laat zich gebruiken. ik had dit wel verwacht van de witte hollander. gebruik gewoon een zwarte om zwarten te bevechten. deden ze toen in Africa ook en verscheepte ons wereldwijd.


  Maak melding

 7. Een parodie op het hele zwartepieten gebeuren!
  Ik zou me er niet voor lenen als ik Quintus was.
  Waar de witte Sinterklaas in gebreke blijft komt de zwarte hulpsint in actie. Uncle Tom!
  De witte die zijn handen wast in onschuld door de zwarte te ‘
  gebruiken voor een goede daad.
  De zwarte die zich laat gebruiken uit loyaliteit aan de witte.


  Maak melding

 8. Ik heb geen €5,-
  Maar wél drie zaken puik speelgoed en prachtige kinderboeken. Als ik het in de lokale goedzak van ap stop komt het wel fijn op de speelbank terecht met diens gemeentelijke pasjessysteem en uitleen policy.. maar de medelandese kindjes, los van alle bureaucratische voorzieningen die weken kunnen duren als je nieuw bent in het land, die kindjes willen gewoon kiezen; stapel speelgoed (met sint of pniet) en aanvalluh! Ja misschien gaat er een kleuter barbie doormidden in een Jip&Janneke strijd, dat kunnen ouders en begeleiders echt wel handelen, niets nieuws. Waarom altijd alleen maar geld? Zou het meeste geld wellicht opgaan aan commercie? Spotjes? Tuurlijk kost het geld om te werven, om daadwerkelijk écht speelgoed te transporteren/binnenland-Europa/overzees te schepen (Suriname?), ik begrijp de (on)kosten maar ik zou het cru vinden als er geld besteed wordt aan nieuw ‘commercieel’ speelgoed terwijl er nog zoveel speelgoed in omloop is, gebruikt maar duidelijk van kwaliteit – dus bij aanschaf ook erg prijzig. Wat is dit nog van waarde als men geld besteed aan 1.000 minions poppetjes en een plak speculaas om uit te delen (iedereen dezelfde suprises) terwijl gros van de kids al blij zou zijn met een eigen Flappie knuffel of een Barbie met ongekamd haar? Een stapel Tina’s of Donald Duck’s, knikkers en spelletjes. Oja én Lego! Waarom dealtjes maken om Veroniklaas met een meuk simpele ‘sponsored merchandise’ huiswaarts te laten gaan terwijl Neerlands hoogtij dagen van een generatie terug nog zoveel mooi en fijn speelgoed te bieden heeft!
  Kunnen jullie geen dealtje met de Goedzak maken?!
  Zou zo simpel zijn..met een beetje constructie; echt speelgoed komt echt bij de kinderen..geen gerommel, geen speelgoedwinkel-belangen maar gewoon gezinnen die blij zijn dat hun “oude” speelgoed van hun kids, komt bij kids die het niet hebben en waardoor een “last” van de ouders afneemt; je kind geen speelgoed kunnen bieden is pijnlijk.
  Zamel het speelgoed in voor Veroniklaas, immers voert Suriname al wat langer het nieuwe sinterklaasbeleid genaamd ‘Kinderdag”(hear hear!), maar ongeacht de naamgeving, dus ook voor onze AZC’s en bovenal voor de vluchtelingen-kinderen elders in Europa..in een koude winter. Kom op! Iets creatiever én duurzamer dan eurootjes kan toch wel?!
  Ik heb het hele discriminatie-gedeelte niet gelezen..want meer teleurgesteld in de oppervlakkigheid van de actie.
  Fuck op met je donatie, heb hier voor een paar meier aan speelgoed en BOEKEN voor kinderen! Kan ik die ook doneren?! Al die show maar wat heeft het kind er aan in de realiteit?. Er is geen enkel kind dat geen kadootjes wil. Duurzaamheid en Delen zou de insteek moeten zijn voor de volwassenen.


  Maak melding

 9. Just want to say your article is as surprising. The clarity in your publish is just excellent and i can assume you’re a professional in this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep up to date with coming near near post. Thank you one million and please keep up the gratifying work.


  Maak melding

 10. Your style is unique in comparison to other folks I have read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this blog.


  Maak melding

 11. I think this is among the most significant info for me. And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The web site style is ideal, the articles is really nice : D. Good job, cheers


  Maak melding

 12. Hello would you mind letting me know which hosting company you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a fair price? Thank you, I appreciate it!


  Maak melding

 13. May I just say what a relief to discover a person that actually understands what they’re talking about over the internet. You definitely understand how to bring a problem to light and make it important. A lot more people must look at this and understand this side of your story. I can’t believe you are not more popular because you definitely possess the gift.


  Maak melding

 14. It’s in reality a nice and helpful piece of information. I am glad that you simply shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.


  Maak melding

 15. I absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be precisely what I’m looking for. Would you offer guest writers to write content for yourself? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on most of the subjects you write regarding here. Again, awesome website!


  Maak melding

 16. Hiya very nice web site!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your web site and take the feeds also? I am glad to find numerous useful info right here in the submit, we’d like develop more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .


  Maak melding

 17. Unquestionably believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks


  Maak melding

 18. Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely excellent. I actually like what you’ve acquired here, really like what you’re saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it smart. I can not wait to read far more from you. This is really a wonderful site.


  Maak melding

 19. I think that is among the so much vital info for me. And i’m glad reading your article. However want to remark on some general issues, The site style is great, the articles is in reality nice : D. Excellent job, cheers


  Maak melding

 20. You really make it appear so easy with your presentation however I in finding this topic to be really something which I believe I’d never understand. It seems too complex and extremely extensive for me. I’m having a look ahead on your next publish, I’ll attempt to get the hang of it!


  Maak melding

 21. I used to be suggested this blog by means of my cousin. I’m now not sure whether this put up is written by means of him as no one else recognise such precise approximately my problem. You are incredible! Thanks!


  Maak melding

 22. Attractive section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.


  Maak melding

 23. whoah this blog is great i like studying your articles. Stay up the good work! You understand, a lot of people are searching around for this info, you could help them greatly.


  Maak melding

 24. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.


  Maak melding

 25. you are truly a just right webmaster. The website loading pace is incredible. It kind of feels that you are doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece. you’ve done a excellent job on this topic!


  Maak melding

 26. With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My blog has a lot of unique content I’ve either created myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any solutions to help reduce content from being ripped off? I’d genuinely appreciate it.


  Maak melding

 27. You’re so awesome! I do not suppose I’ve read a single thing like that before. So nice to discover somebody with a few genuine thoughts on this topic. Seriously.. thanks for starting this up. This web site is something that is needed on the web, someone with a bit of originality!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.