Nigeriaan ingewijd tot pater in Suriname

20

Eerwaarde Iyeke Romanus Uwgu (r) is afgelopen weekend door Emeritus bisschop Wilhelmus de Bekker (l) tijdens een heilige mis in de Kathedrale Basiliek Sint Petrus & Paulus ingewijd tot pater. De nieuwbakken priester is van Nigeriaanse afkomst. Hij wierp zich tijdens een dienst, waarin hij werd toegelaten tot de priesterorde, voor het altaar.Pater-2

20 REACTIES

 1. DIT IS PUUR AFGODERIJ
  voor de gek houderij als synoniem van bedriegerij/bedrog

  De blanken beschouwd de negers nog steeds als oermens!!!.
  Geloof is Racisme, doet er niet toe wat voor soort geloof je belijdt

  “40% van alle mensen heeft wel eens last van symptomen die bij ‘stoornissen’ horen.”


  Maak melding

 2. Sinterklaas en “zwarte Piet” lijkt nu al begonnen in Suriname.
  Wat een vertoning weer. Raar onderdanig gedrag om je zo voor het altaar te werpen. Ik begrijp er niets van. Wanneer komt er eens een zwarte bisschop?


  Maak melding

 3. Dit is zeker een aanwinst voor de Surinaamse kerkparochie en voor de samenleving in haar geheel. Een aanwinst voor het begeleiden van mensen ongeacht hun etnische achtergrond. Ik wil de Surinaamse Rooms Katholieke gemeenschap feliciteren met deze aanwinst.


  Maak melding

 4. Dit is me wat !
  Zo , is er dan geen job meer voor de surinamers?
  Is de nieuwbakken pater soms een neef van Obiang ?!
  Doet bouta alweer zakken in familieverband zoals gewoonlijk?!
  Bouta+Obiang+Pater = Neven van elkaar!!


  Maak melding

 5. O.kijk,
  deze nigeriaan is onze toekomstige mini-ster van Vergiffenis.
  Zijn eerste klant is bouta.
  En echt, DIASPORA heeft gelijk…net een vertoning van sinterklaas en zwarte piet .


  Maak melding

 6. Het lijkt wel of de respondenten op dit forum steeds achterlijker worden. Als je van zaken geen verstand hebt, doe je er verstandig aan jouw mond daarover te houden of is het jezelf belachelijk maken inmiddels tot kunst verheven? Sommigen excelleren daarin.


  Maak melding

 7. Forummers/reageerders, odi odi.

  Binnenkort zal onze André Misiekaba als eerste Surinamer tot bisschop in Lagos-Nigeria, worden “ingewijd”.

  Zijn plaats zal vervolgens in DNA worden ingenomen door niemand anders dan Steve Meye Wonder.

  En natuurlijk hebben wij wat recent nieuws uit Afrika.
  http://allafrica.com/stories/201509170142.html
  Nigerian President Steps Up Efforts to Recover Stolen Funds

  http://www.marxist.com/nigeria-in-crisis-perspectives-for-an-impending-revolution.htm
  Goodluck Jonathan (click op Illustration: Carlos Latuff)

  donderdag 17-09-2015 om 23:55 uur


  Maak melding

 8. prof. Misababoi, lekker makkelijk als je niet goed genoeg bent en de schuld bij een ander legt. Zo beginnen de vooroordelen als iedereen hetzelfde zegt. Kijk zelf in de spiegel. Er zijn er genoeg die wel promotie maken omdat ze niet alleen goed zijn in hun werk, maar ook de juiste sociale vaardigheden bezitten. Met die combinatie kom je er wel, maar Suri’s hebben dat over het algemeen niet. Discriminatie is hun toverwoord, daarmee proberen ze alles goed te praten.


  Maak melding

 9. Volgens mij een beleid van die wereldwijd opererende Multinational, de RK Kerk. Ze sturen hun mensen overal naar toe, naar wereldsteden tot in de meest achterlijke dorpjes en gehuchten in de wereld. Zolang het maar zieltjes oplevert.

  Van mij mag hij een uitzondering maken en slechts één Hindoestaan bekeren, nl Santokhi, opdat deze wegkrast uit de VHP en overloopt naar de NDP.

  De achterbakse Santokhi krijgt een uitnodiging van de president, weigert om hem te vertellen dat hij zonder de toestemming van z’n partij geen gesprek kan aangaan en gaat heel stiekem allerlei zaken bespreken en dat ook niet eens op neutraal terrein, maar in het huis van de politieke opponent.

  Indien Bouterse in de hoedanigheid van president Santokhi had uitgenodigd, zoals Santokhi beweert, dan had Santokhi ook moeten eisen dat het gesprek in een overheidsgebouw (werkkamer van de president) had moeten plaats vinden. Maar de zwakke Santokhi schendt de protocollen, houdt alles geheim voor z’n partij en vlucht vervolgens naar het buitenland wanneer hij zich moet verantwoorden. Aan zo’n voorzitter die z’n eigen partij vijandig is gezind heeft de partij ook niks. Gauw weglazeren deze man. Hij mag met die Nigeriaan mee, het bos in.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.