Bezorgdheid in Suriname over ontheffing functionarissen

18

PARAMARIBO, 28 aug – In politieke kringen doen zich de eerste tekenen van bezorgdheid voor over de ontheffingen op ministeries. Bij onder meer de ministeries van Transport Communicatie & Toerisme en Justitie & Politie hebben functionarissen plaats moeten ruimen. Oppositiepartij Abop is er niet gerust om.

Het zijn onder anderen leden van deze politieke partij die op de schopstoel lijken te zitten. Volgens de Ware Tijd is het hoofd van de Luchtvaartdienst vervangen. Ook bij de Vreemdelingendienst is het hoofd naar huis gestuurd. “Heel binnenkort buigt de partij zich hierover. Dan komen we zeker uit met een verklaring”, zegt Abop-parlementariër Marinus Bee. De betreffende functionarissen zijn er geplaatst tijdens de vorige regering.

Overigens zijn zij zelf toen in de plaats gezet van andere functionarissen. Die werden vervangen “vanwege gewijzigde beleidsinzichten.” Ook op andere ministeries worden nu functionarissen vervangen. In sommige gevallen gaat het om personen die verdacht worden van corruptie. Anderen worden vervangen, omdat het beleid effectiever moet. Binnen de oppositie wordt gesproken van simpele rancune.

18 REACTIES

 1. re-shuffelen op volle toeren.de hoogste snelheid…

  hij had gezegd voor de verkiezingen,,dat hij met iedereen wil samen werken met de mond..

  de praktijk is anders..

  de stemmen zijn binnen doel is bereikt en je moet maar opdonderen..

  tot over vijf jaar..


  Maak melding

 2. ik heb 1 dag na de verkiezingen reeds aangegeven dat binnen de kortste keren het reshuffle-circus op volle toeren zou gaan draaien. Zie hier het resultaat. Maar onze paarse leeghoofden op dit forum zullen wel weer met een strak plassertje genieten van de botte bijl politiek van de Bouta-kliek.


  Maak melding

 3. ik heb 1 dag na de verkiezingen reeds aangegeven dat binnen de kortste keren het reshuffle-circus op volle toeren zou gaan draaien. Zie hier het resultaat. Maar onze paarse leeghoofden op dit forum zullen wel weer met een strak plassertje genieten van de botte bijl politiek van de Bouta-kliek.


  Maak melding

 4. Lus’bere op Lus’bere
  De regering is op de goede weg, DOE met de overige ministers moeten nu tonen wat zij allemaal hun mars bezit. De gemeenschap heeft erom gevraagd en dan wordt het uitgevoerd klaar is kees!

  Voor jaar en dag wordt het op dit net geklaagd over corruptie of corrupte handelingen, daar de regering nu optreedt is het weer niet goed of moet anders. Is gewoon een slap gelul met jullie.

  GEEN AANZIENS DES PERSOON SLUITEN ZE ALLEMAAL OP.
  Geeft ze desnoods hondenvoer want de kosten worden ook hoog.


  Maak melding

 5. Het is bekend dat Abop veel incompetente mensen heeft geplaatst op diverse functies. Ik noem de directeur van TCT die bestelbonnen had getekend voor de jaardag van de toenmalige minister Amafo. Ik noem de directeur van Asiana die steeds overhoop lag met het personeel en zo zijn er nog meer gevallen. Over corruptie gaan we niet discusseren, want mensen die zich daaraan schuldig maken moeten mijn inziens worden opgesloten. Feit is dat als iemand niet geschikt is voor een bepaalde functie moet die worden vervangen. Het is vanzelfsprekend, dat die dan wordt vervangen door iemand die wel een goede job kan doen.


  Maak melding

 6. Dit is bij elke verkiezing een repeterend gebeuren. Dus als je op een stoel terecht bent gekomen vanwege politieke achtergrond en partij politiek dan moet het je niet verbazen dat je ook de volgende bent op de schopstoel en een ander jou plaats inneemt.

  Verbaasd mij dus niet.
  Het stinkt echt en zal altijd stinken en het heeft altijd gestonken
  Is net een beerput die eens inde zoveel tijd moet worden uitgezogen voor verse poep (krachten)


  Maak melding

 7. Ik hoop dat de corruptelingen flink en hard worden aangepakt als het is bewezen dat men heeft gestolen of malversaties heeft gepleegd in zijn/haar functie.
  Er moet een speciaal decreet worden uitgevaardigd waarbij de zgn omgekeerde bewijslast wordt gehandhaafd, dwz het OM zegt dat je hebt gestolen en jij moet dan gaan bewijzen dat het niet waar is en hoe je in zo’n korte tijd aan al jou bezittingen bent gekomen.
  Alle bezittingen moeten worden geconfisceerd tot dat het tegendeel is bewezen.

  Corruptie zou dan in Suriname net zoals in Botswana tot een minimum beperkt kunnen worden


  Maak melding

 8. Toen Abop aan de macht kwam hebben ze ook tal van toppersonen
  verwijderd.Nu zit Abop in de oppositie en worden haar partijgenoten opgehoepeld.Het is oog om oog en tand om tand.Abop wacht nog 5 jaar. Heel misschien komen betere tijden voor jullie.Maar hadden jullie niet Vene bedrogen in het parlement bij de verkiezing van de voorzitter ? Als je het zo bekijkt is het jullie verdiende loon!


  Maak melding

 9. Abop jullie moesten 2010 de juiste kant staan ,en dat was de kant van NPS EN VHP Onderdrukking is van 1980 weer ontstaan toch zijn jullie met NDP gaan werken .


  Maak melding

 10. De mensen die hun post van de afgelopen 5 jaar te danken hebben aan hun politieke kleur en niet op basis van hun deskundigheid huilen nu krokodillentranen omdat het nu hun zelf overkomt.

  Geen cent medelijden natuurlijk met jun maar wat het accommoderen van politieke vriendjes op topposities is de doodsteek voor Suriname.


  Maak melding

 11. Bouterse rekent consequent af met slapjanussen.is dat goed of niet.,,ja dus.als je niet deugd,moeeet je wegggg.het is echt hoopvol als je ziet waarmee deze Surinamer mee bezig is.4 vrouwen in de regering.een jonge regering,een jonge vice president,SURINAME IS OP DE GOEDE WEG !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.