Directeur Energiebedrijven Suriname moet thuis blijven

20

PARAMARIBO, 27 aug – De waarnemend directeur van Energiebedrijven Suriname, Willy Duiker, is tijdelijk ontlast van al zijn taken. Dit zegt minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulbronnen. De maatregel gaat onmiddellijk in.

Het ontlasten van de waarnemend directeur heeft direct te maken met het strafrechtelijk onderzoek naar aanleiding van het rapport van de Centrale Lands Accountantsdienst. “De procureur-generaal moet zijn bevindingen hebben en het kan beide kanten op, je kunt dan niet normaal doorgaan. Laten we de autoriteiten de volle ruimte geven om de zaken te doen zoals ze gedaan moeten worden”, zei Dodson in het radioprogramma Bakana Tori.

De maatregel houdt niet in dat Duiker van wat ook verdacht wordt. “Het is niet meer billijk dat deze stap ondernomen wordt. Het heeft alleen maar te maken met het in staat stellen van de procureur-generaal om het strafrechtelijk onderzoek transparant en op de juiste wijze te laten geschieden. Wij hebben maar een belang, dat is het belang van de gemeenschap”, aldus Dodson. Volgens het rapport zijn er nogal wat steken gevallen bij het besteden van geld.

20 REACTIES

 1. Wanneer volgt de onderscheiding voor bewezen diensten?
  Wordt het ridder in de orde van de gele ster?
  Hoeveel oprot premie zal hij opeisen en hoogstwaarschijnlijk ook krijgen?
  Wanneer wordt de rest van de direktie ook ontlast?
  Hoe lang zal het duren voor we inderdaad vervolging gaan zien? Wordt dit ook een van 30 jarig process? En worden ze dan amnestie verleend door het parlement?
  Welke abangi staat klaar om ook zijn duikerachtige kunsten te tonen? Wordt het Ramon zijn schoon zoon? After all, hij heeft al talent getoond.


  Maak melding

 2. En wanneer is de grootste schoft Abrahams aan de beurt?

  In plaats van een strafvervolging vanwege aantoonbare corruptie krijgt hij van Bouterse het ene goedbetaalde baantje na her anders, ook voor zijn familie.

  Suriname heeft wetgeving voor ‘normale’ mensen en voor leden van de Bouterse maffia clan.

  Ben je lid van de Paarse Roversbende, dan kom je in Suriname overal mee weg. Zelfs met moord en drugssmokkel. Je regelt gewoon je eigen amnestie.


  Maak melding

 3. Het probleem dat wij in dit land hebben is dat men langs de weg ( vriendjes politiek) personen pikt en plaats op belangrijke posten. Als blijkt dat deze meneer valsheid in geschrifte heeft gepleegd dan moet hij ontegenzeggelijk gestraft worden. De overheid is verplicht om de overige parastatale bedrijven door te lichten. Is de overheid ook aangeraden om te letten op het beleidsvoering.

  De SLM heeft zelden of nooit op verlies gedraaid en hoe komt het dat de maatschappij nu op (INSTORTEN) failliet staat?

  De VHP had een streek uitgehaald met Robby Lachmising om de catering af te stoten en liefst aan een politiekebons. Later ingetrokken door een andere politiekebons (zoon van Fred Derby) de heer Ewald Henshuys. En alweer is er sprake om het af te stoten. De politiek verziekt de bedrijven in dit land.


  Maak melding

 4. Wacht ffes
  Indien Tjin A Soi dit niet aan de grote klok had gehangen zou er dus ook niets zijn ondernomen en zou de leiding zijn gangetje gaan met bescherming van het hoogste gezag van het land.
  Laten we hopen dat alle vuile was op het terrein van de EBS gehangen zodat een ieder weet wat er speelt.
  We benne benieuwd wie deze rijke geldschieters zijn.
  Zeker de multimiljonairs met connecties in de hoogste top.


  Maak melding

 5. Zoals het overal in de wereld normaal is. Het rare is dat de man 8 maanden kon blijven zitten om alle bewijs netjes door de papier vernietiger te halen en dagelijks op de delete knop kon drukken.

  Het is frapant dat de RvC en de minister niet autonoom optraden maar pas na instructie van boven af. In een normale wereld handelt de RvC zelfstandig na overleg met de belangrijkste aandeelhouder (minister NH).
  Nu moet er eerst een fiat van de president komen. Raar.


  Maak melding

 6. Henk Molenaar, jammer voor jou dat Abrahams uit principes niet aan persoonsverrijking heeft gedaan. De N.D.P en haar politici zijn in dienst voor het volk en niet voor eigen verrijking. Tot heden zijn jullie niet met een overtuigend bewijs komen aandraven waaruit blijkt dat Abrahams heeft gefraudeerd.

  Fraude komt voort en bestaat in de gelederen van de VHP en NPS. Het enigste wat de aanhang van de oppositie kan doen is achterklap, roddel, besmeuren, liegen en bedriegen. Elke politicus die zichzelf serieus neemt gaat niet liegen en roddelen over NDP politici.dat wordt hun eigen ondergang.


  Maak melding

 7. Ik zal nog even afwachten om te zien hoe dit allemaal verder afloopt bij de EBS alvorens te spreken over de ” orkaan DODSON ” !!!

  Volgens een bericht op Starnieuws is bij Staatsolie de COMPLETE TOP van de Drilling op NON ACTIEF gesteld.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/30919

  Dit alles is toch niet door ” NEP – Regisseur, Desiderius ” geënsceneerd om op die manner het ACHTERLIJKE ” PAARSE STEMVEE ” te overtuigen van zijn quasi welwillendheid om corruptie aan te pakken in Suriname ?????????

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. bouta zelf heeft honderden miljoenen gestolen en op zijn rekening laten zetten,wanneer wordt hij ontheven van zijn functie en op gesloten..

  op die dag zit ik te wachten,pas dan kun je zeggen sme is een recht-staat..

  hoe worden de 14 kinderen van dino onderhouden de komende 16 jaar 3 mnd.

  stort hij elke maand geld uit de gevangenis van Amerika op de rekening van van zijn vrouwen om deze kinderen te onderhouden..,hoe zit dat..

  wie weet er meer van..


  Maak melding

 9. De waarnemend directeur van Energiebedrijven Suriname, Willy Duiker, is tijdelijk ontlast van al zijn taken. Dit zegt minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. De maatregel gaat onmiddellijk in.

  Arthur Tjin A Tsoi had dit ook gevraagd tijdens een DNA vergadering. Zijn mond werd toen gesnoerd door Misikaba en anderen van de coalitie.
  Er was gevraagd waarom Willy Duiker nog in functie was en waarom hij niet tijdelijk is ontheven gedurende het CLAD onderrzoek, dit ter voorkoming van inmenging tijdens het onderzoek en frustreren van het onderzoek alsook het laten verdwijnen van bewijsstukken en invloed hebben op personeel die ondervraagd moesten worden.
  De DNA gaf geen krimp en dus de vraag “hoeveel bewijsstukken heeft Duiker laten verdwijnen, laten verminken, laten aanpassen of gedeeltelijk laten anti dateren”
  Want dit ondersteunt het vermoeden van fraude.

  Dus wil ik Arthur Tjin A Tsoi dank zeggen voor zijn scherp inzicht en heldere geest. Want dank zij hem ontstaat er de mogelijkheid dat andere bedrijven / ministeries kunnen worden onderzocht.

  Wat hij niet kan is dat personen worden vervolgd en gevraagd worden om het geld terug te storten


  Maak melding

 10. De waarnemend directeur van Energiebedrijven Suriname, Willy Duiker, is tijdelijk ontlast van al zijn taken. Dit zegt minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. De maatregel gaat onmiddellijk in.

  Arthur Tjin A Tsoi had dit ook gevraagd tijdens een DNA vergadering. Zijn mond werd toen gesnoerd door Misikaba en anderen van de coalitie.
  Er was gevraagd waarom Willy Duiker nog in functie was en waarom hij niet tijdelijk is ontheven gedurende het CLAD onderrzoek, dit ter voorkoming van inmenging tijdens het onderzoek en frustreren van het onderzoek alsook het laten verdwijnen van bewijsstukken en invloed hebben op personeel die ondervraagd moesten worden.
  De DNA gaf geen krimp en dus de vraag “hoeveel bewijsstukken heeft Duiker laten verdwijnen, laten verminken, laten aanpassen of gedeeltelijk laten anti dateren”
  Want dit ondersteunt het vermoeden van fraude.

  Dus wil ik Arthur Tjin A Tsoi dank zeggen voor zijn scherp inzicht en heldere geest. Want dank zij hem ontstaat er de mogelijkheid dat andere bedrijven / ministeries kunnen worden onderzocht.

  Wat hij niet kan is dat personen worden vervolgd en gevraagd worden om het geld terug te storten


  Maak melding

 11. RobG
  Henk Molenaar, jammer voor jou dat Abrahams uit principes niet aan persoonsverrijking heeft gedaan. De N.D.P en haar politici zijn in dienst voor het volk en niet voor eigen verrijking. Tot heden zijn jullie niet met een overtuigend bewijs komen aandraven waaruit blijkt dat Abrahams heeft gefraudeerd.

  “De N.D.P en haar politici zijn in dienst voor het volk en niet voor eigen verrijking.”

  In dienst van het volk???

  Het volk staat in dienst van de Bouterse Maffia waartoe jij duidelijk hoort omdat je mee eet uit de ruif en sde NDP jou wat kruimels toewerpt.

  Suriname staat voor de 3de keer dankzij Bouterse op de rand van de financiële afgrond. En ongeletterde randdebielen lopen als blinde lemmingen achter Bouterse aan.

  Te zielig voor woorden.


  Maak melding

 12. RobG……
  Volgens mij vergeet je de geschiedenis van Abrahams……..Na de coup in 1980 werd hij met zijn mulodiploma MP commandant……….na enige tijd verdween hij van het toneel…wat bleek? Hij had zichzelf grote stukken grond(zandafgravingen,etc.) in Saramacca toegeeigend en werd zg ondernemer………in 1989 tijdens de zg Tibiti drugszaak (200 kg cocaine) was deze charlatan gesignaleerd met jachtvrienden in de buurt van de plaats waar het vliegtuig gevonden werd……jaja op jacht met FALS………..dus ga ons niet proberen wijs te maken dat Abrahams kreukvrij is……….
  En vergeet niet…HET VERLEDEN VERKLAART HET HEDEN……de geschiedenis kan je niet uitwissen….ook niet voor je zg integere NDP politici……..die als een schoothondje lopen achter de meest incompetente figuur uit de Surinaamse geschiedenis na de onafhankelijkheid………

  TIME WILL TELL


  Maak melding

 13. @Henk Molenaar…

  met stijgende verbazing lees je de reakties van RobG. Deze revokleuter zonder enig historisch besef, blijft niet gehinderd door enige kennis van zaken, recht lullen wat krom is in die paarse rattenkolonie. Dit zielige stakkertje moeten we niet serieus nemen en maar gewoon zijn eigen struisvogelpolitiek laten voeren. Kop in het zand en niet openstaan voor de realiteit, maar lekker achter die vette paarse anus van zijn criminele baas aanhollen.


  Maak melding

 14. @Henk Molenaar…

  met stijgende verbazing lees je de reakties van RobG. Deze revokleuter zonder enig historisch besef, blijft niet gehinderd door enige kennis van zaken, recht lullen wat krom is in die paarse rattenkolonie. Dit zielige stakkertje moeten we niet serieus nemen en maar gewoon zijn eigen struisvogelpolitiek laten voeren. Kop in het zand en niet openstaan voor de realiteit, maar lekker achter die vette paarse anus van zijn criminele baas aanhollen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.