Tempo rechtsprocessen in Suriname gaat omhoog

11

PARAMARIBO, 26 aug – De rechterlijke macht wil afrekenen met de lijdensweg en frustratie van menige burger. Volgens de Times of Suriname wordt het tempo van bodemprocedures drastisch opgevoerd. De snellere aanpak begint binnenkort al.

Het zou werkelijk het einde betekenen van een bron van frustratie. Civiele processen kunnen soms wel tien jaar duren. Volgens griffier Djaiperkash Ramdin wil de rechterlijke macht een proefproject beginnen. Per maand zullen twee zittingen worden gehouden voor alleen bodemzaken. Het betreft de procedure voor definitief beslechten van geschillen. Van de twee zittingen zal één uitsluitend gewijd zijn aan vierhonderd en vijftig zaken.

Het gaat dan om zaken die steeds weer zijn uitgesteld. Op de andere zitting worden steeds honderd en tachtig vonnissen uitgesproken. Per maand zullen tachtig nieuwe processen in behandeling worden genomen. Het is ongekend in de Surinaamse rechtspraak. De afgelopen maanden is al getracht sneller af te handelen. Vonnissen die pas volgend jaar gewezen zouden worden, zijn eerder uitgesproken.

11 REACTIES

 1. Mooi. En een schot voor open doel. Ik ga ervan uit dat dit ook voor het proces rond de decembermoorden geldt. Bouterse kan dan op de juiste plek verantwoording afleggen.


  Maak melding

 2. Hahahahahaaaaaaa…
  In de zaak ,
  Bouta de dec moordenaar Vs Suriname luidt de uitspraak;

  VERGIFFENIS op bevel van 1 broederverrader te weten
  Sandew Hira meer beked als broeder KAIN {van kain en abel}.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.