Nationale Partij Suriname en VHP eisen zetels dissidenten op

28

PARAMARIBO, 25 jul – De Nationale Partij Suriname, NPS en de Verenigde Hervormings Partij, VHP, eisen de parlementszetels op van de dissidenten van Pertjajah Luhur. Om de zetels ook werkelijk te krijgen, wordt de verkiezingsautoriteiten het vuur aan de schenen gelegd.

De twee dissidenten zijn voor de tweede keer teruggeroepen. Als ze ook opstappen, komen de zetels bij kandidaten van VHP en NPS. Het komt door opvolging op de lijst van de toenmalige combinatie V7. Het Centraal Hoofdstembureau is gevraagd haast te maken. “Wij hebben hen een brief gestuurd en daarop hebben zij geantwoord, maar niet naar tevredenheid”, zegt VHP-bestuurslid Mahinder Rathipal tegenover de Times of Suriname.

Het Centraal Hoofdstembureau acht zich niet bevoegd. “Na de tweede terugroeping hebben wij het bureau nog een brief gestuurd om invulling te geven aan de wet, maar daar hebben wij geen reactie op gekregen”, aldus Rathipal. Een rechtszaak wordt nu niet uitgesloten. De dissidenten, Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, vinden dat de zetels niet van V7 zijn, maar van Pertjajah Luhur.

28 REACTIES

 1. Het land staat op de rand van de afgrond en men loopt te mekkeren over zetels. Kan de nps en vhp geruststellen, nw verkiezingen zijn nabij. Bouterse heeft niet de skills om suriname door de crises te loodsen.


  Maak melding

 2. Ik vind het terecht dat die zetels worden opgeëist. Het moet nu afgelopen zijn met het overlopen.Sapoen heeft voor de tweede keer bewezen onbetrouwbaar te zijn. Eerst bij de KTPI en nu bij de PL. Vreemd dat hij 2 dagen na de verkiezing met een verhaal komt over vernieuwing van de PL.

  Hij heeft eerder aangegeven samen met zijn vriend een aparte fractie in het assemblee te vormen. Nu vindt hij het vreemd dat Somo hem niet meeneemt in de Fractie van PL. Volgens mij is hij nu al de draad kwijt. Kennelijk heeft hij niet datgene van de NDP gekregen wat hij verwacht had. Wie vertrouwd deze meneer Sapoen nog?? In ieder geval. NDP heeft wederom zijn doel bereikt. Splitsing in de PL


  Maak melding

 3. Dom zetels op te eisen. Het maakt niet uit welke partij eventueel gerechtigd is.

  Het gaat om de Rechtsstaat. Propageer objectieve rechtspraak .
  Ventileer dat acceptatie beslissing rechterlijke macht.

  Bevorderen zo de democratie.

  Ay baya Segebaipersad what Aboutaleb jouw coup binnen VHP


  Maak melding

 4. het is duidelijk dat ddb de kennis ,kunde ,verstand,, i.q. ,niet heeft en ook de mensen niet bezit het te kunnen doen..

  wat hij moet doen is,,,de benen nemen en hard weg lopen.,,.om het land verder de grond in te boren..

  de n d p is niet kundig om het land te besturen ze hebben alles kapot gemaakt,alles hebben ze weg geroofd..


  Maak melding

 5. De ratten gate van de VHP begint alwéér!!!! De VHP is dus voor geen cent te vertrouwen. En die NPS is wel heel, heel erg DIEP GEVALLEN! De NPS is zo diep gevallen dat die zich voor belangen van de VHP laat strikken. Het wordt tijd dat het Surinaamse volk DEFINITIEF afrekent met de NPS want aan dit soort lui die in de politiek als meelopers dienen voor anderen heb je niks.

  De NPS is thans de FUTU BOI van de VHP geworden. U moet nu echt inzien dat de NPS de toekomst van heel veel burgers in het land in de waagschaal zet. Laten we dus hopen dat de NPS bij een volgende verkiezing HELEMAAL WEGGEVAAGD wordt!!!! Een stem op de NPS = EEN VERLOREN STEM. Uw stem kunt u beter besteden mensen!

  Waar de VHP mee bezig is gaat ECHT NIET MEER OVER POLITIEK hoor mensen. De VHP smeedt de een na de andere gladde streek samen. Dr VHP blijft strijd voeren waarvan dat ze denken dat zij als de AANHOUDERS die zullen winnen.
  Echt misselijk makend maar zó ken ik de VHP tenminste weer!

  Mij bekroop al een unheimisch gevoel toen de VHP begon over samen werken IN LANDS BELANG. Laat me niet lachen VHP 🙂 🙂


  Maak melding

 6. Het gedrag van de twee dissidenten ” POENTJE ” en ” CHEATER ” is alsvolgt te omschrijven als; 2 LOOPSE teefjes in de categorie Surinaamse straathonden die de aandacht van de PAARSE RUE, ” Desiderius ” , dusdanig getrokken hebben dat een DEKKING desnoods met GEWELD zal moeten geschieden !!!

  Iemand met GOED FATSOEN gaat toch niet onderhandelen met AFVALLIGEN binnen een groep terwijl deze steeds HOOG en LAAG beweren NOGSTEEDS lid te zijn van de groep.
  Je gaat op zijn MINST eerst een gesprek aan met de leider van de groep.

  Maar ” Desiderius, de PAARSE RUE “, lijkt er blijkbaar geen moeite mee te hebben en zijn AANBIDDERS/ HOFNARREN evenmin.

  Hadden ze net als Moestadja gehandeld door eerst te BEDANKEN als lid van de partij dan was er GÉÉN VUILTJE aan de lucht.

  Sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding

 7. @ Koos, wat je nu zegt is ook mijn mening geweest direct na de verkiezingen. Die afgelopen verkiezingen zijn in de sfeer van enorme omkopingen voltrokken. Ik denk dat het niet echt lang zal duren voor we te horen krijgen dat door de NDP enorm is geknoeid, zelfs de eigen leden zullen dat naar buiten brengen.
  Ik heb gisteren een echt goed stuk over de gecreerde wereldcrisis van Desi Bouterse gelezen. Dat stuk is geschreven door de heer van Coblijn, het is echt een stuk dat de juiste punten inzake de financiële chaos die door Desi Bouterse de moordenaar en zijn roversbende veroorzaakt hebben op de kop tikt.
  De kern van het stuk is dat we moeten weten hoe het komt dat het land binnen 5 jaar failliet is, wat de werkelijke oorzaak is.
  Wie de verantwoordelijken zijn en die dan consequenties moeten trekken, dus opstappen. Verder zegt de schrijver dat Desi Bouterse, de moordenaar moet opstappen want die is niet geschikt om een land te leiden. Die man is een sta in de weg voor goede ontwikkelingen in ons land.


  Maak melding

 8. Als Sapoen en Chitan niet gestopt kunnen worden, kan men de voorgenomen anti corruptiewet net zo goed ook direct door de W.C. spoelen. Als elke parlementariër, die gekozen is onder de vlag van een bepaalde politieke partij, van het ene op het andere moment kan overlopen naar een partij die ze tijdens de verkiezingen verguisd hebben en daarmee de mensen die op hen gestemd hebben zonder meer mogen verraden, is dat een ultieme uitnodiging tot corruptie van de bovenste plank.


  Maak melding

 9. @Koos, Bouterse is geen leider maar een ordinaire moordenaar en notoire drugscrimineel. Het Surinaamse volk is onderontwikkeld en weigert in te zien dat door toedoen van Bouterse het land naar de afgrond is afgegleden. Zonder steun uit het buitenland (China, India, Nederland, Brazilië) was het land al lang failliet.
  Opmerkelijk is dat de Surinamer Bouterse blijft steunen ondanks dat deze graaier honderden miljoenen euro’s op Zwitserse bankrekeningen heeft staan.


  Maak melding

 10. Ze eisen zetels nu op,terwijl deze zelfde klootzakken twee overlopers in hun partij hebben opgenomen.
  Wie houd wie voor de gek?

  Gaan jullie beiden tadja dansen.


  Maak melding

 11. Ik kan ook steekhoudende argumenten naar voren halen die in het voordeel van de N.D.P pleiten.B.v. De mensen hebben op de dissidenten van Pertjaja Luhur gestemd omdat de twee kandidaten er openlijk voor uitkwamen dat ze het liefst met de N.D.P samenwerkten.

  Daarnaast is de terugroep die tegen deze twee heren wordt ingezet moreel en ethisch verwerpelijk omdat het tegen de democratische principes van de rechtsstaat in gaat.

  De rechter heeft trouwens de vordering van PL afgewezen. http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/video/603


  Maak melding

 12. Chan.3.k.persad wil de oude instituut VHP ontmantelen en het ombouwen tot de MEPS (de Multi Etnische Partij Suriname). Laat die man met z’n tengels afblijven van de VHP hoor en maar z’n eigen nieuwe partij beginnen. A mang kang experimenteer nanga ing egie partij! Da a mang kang tik wang ingie lik penningmeester, wang djoeka lik partijvoorzitter, wang snesie lik sponsor, wang jampanesie lik kontdraaier nanga wang koelie lik campagneleider en wang krioro lik persvoorlichter.


  Maak melding

 13. Die Sapoentje en Chatinietje geven al de partijen van de voormalige V7 veel ophef. Wat wil de Pae Somo bereiken met zoveel gekibbel.
  Dit wordt geen regeren maar een Poppenspel. Al dat geleuter moet nu ophouden. Die Pae Somo creeert een Hel in de DNA. Basta!!


  Maak melding

 14. Ghorah,

  Dioe Pae doet goed man. Hij toetst die hersenloze terugroepwet die toen is gemaakt. Niemant weet precies welke regels nou voorrang hebben met die waardeloze wet. Nu moet die regter daar uitspraak over doen en duidelijkheid brengen in dat gedrogt van een wet.


  Maak melding

 15. @alle Surinamers! We moeten oppassen met het voor ‘WAAR’ aannemen van publicaties en dingen die op papier zijn geschreven verschenen als bewijslast TEGEN wie dan ook. Ooit gehoord over tunnelvisie? Sempre fu tunnelvisie wan lo sma nanga Levi beri de libi na dungru oso!! Want rechter heeft notie genomen van alle bewijslasten wat tegen hen op papier is verschenen en achtte ze DAAROM schuldig!! Met leugens kan je dus veroordeeld worden omdat het hele gerecht last had van tunnelvisie in jou zaak! DUS OPPASSEN VOOR MANIPULATORS HOOR MENSEN!

  Vooral degenen die van wat in ze zit hun hobby hebben gemaakt en titels zijn gaan halen door wetboeken binnenste buiten te keren en die uit hun hoofd te leren, maken zich schuldig aan de MACHT VAN VAN HET MANIPULEREN. Is niet voor niks dat destijds de schoolboeken: ‘Wij en de wereld’ en ‘Loes en mama’ vervangen werden. Soms al in de voorschoolse leeftijd kenden kinderen de teksten uit hun hoofd want zoals ouden zongen, piepten jongen. Dit voorbeeld dient als stof tot nadenken over wanneer je al je hebben en houwen gaat leggen in handen van zogenaamde intelligentia!

  Voor de mensen die het stuk van de heer Coblijn hebben gelezen doet @ Affro er verstandig aan om hier aan te geven of de heer Coblijn ook toevallig in zijn onderzoek heeft opgenomen: HOE EN DOOR WIE DE SURINAAMSE DEVIEZEN het land uit zijn gegaan!!! Alles is te koop. Met mooie steekpenningen publiceren ze bij elkaar gelogen bewijslasten tegen dienders van het volk. En dat is de macht van het manipuleren. Dus ook al weet je dat iemand een titel op zak heeft, controleer hem of doe zelf onderzoek: noso yu ai o krin leki da pikin bakra fu Brini Ai!


  Maak melding

 16. RobG
  U spreekt nu 100% onzin. Waarom zou iemand V7 stemmen resp. PL kandidaten als die eigenlijk op de NDP zou willen stemmen.

  De heren Sapoen en Chitan zaten voor de verkiezingen en direct na de verkiezingen helemaal stil en deden niets. Ze zijn hebben als ras opportunisten op twee zijden gegokt.

  Toen duidelijk werd hoe de vlag er bijstond zijn ze rotzooi gaan schoppen binnen de eigen partij, niet eerder, met de hoop Somo weg te werken zodat zij net als BEP de hele PL fractie (min Somo) bij Baas zouden kunnen inleveren.

  Zij zijn gekozen onder de vlag van V7 en op basis van het Programma van PL. Deze partijen hebben/hadden geen intentie om met de NDP samen te werken. Het is dus kiezers bedrog om tegen de meerderheid van de eigen partij met andere partijen afspraken te maken, kenbaar te maken een eigen fractie te vormen.
  Indien men binnen de partij wil hervormen doe je dat binnen de partij (zoals bij de NPS) en niet middels chantage, samenwerken met andere partijen en weg lopen.


  Maak melding

 17. De oppositie vecht om nog twee zetels om plaats te nemen onder de amandelboom.
  Vijf jaren lang hebben ze geen moer verzet dan amandels rapen. De Minister van Financiën moet beter gaan letten op onze belasting centen.


  Maak melding

 18. naar mijn mening moet er ergens wel een boete aan zitten, zeker omdat je op opportunistische gronden, op zo een moment, de partij verlaat. je weet zelf dat je op een cruciaal moment stennis maakt, dan moet dit wel gerechtvaardigd zijn. en van noersalim had ik meer inhoud verwacht.
  jullie gaan die partij in, van die oude man, zoals je zegt, richt zelf een partij op, vind ik, of ga niet die partij van die oude man in. want deze man als politicus kennen wij, de ouderen onder ons, al sinds 1974. iemand die zijn ogen ogen doet had dat kunnen weten. hetzelfde geldt voor ktpi. en de rest. maak dan zelf je eigen ndp, was je handen in wat bloed en je hebt een groeiende partij, voor zolang het duurt, en het duurt.


  Maak melding

 19. De dood bloedende vhp en nps willen zetels van andere partijen. schaamteloos???????????????
  In wanica is vhp de zwakkeling door toedoen van kleine gajadien met zijn corruptive verhalen en dan willen ze zetel van pl.
  meisje mathoera is dna lid geworden met de stemmen van nps en bep. en nu wil vhp ook de zetel van pl.vhp zelfstandig heft maar landelijk 5 zetels.
  Chan e lon


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.