Hindoestaanse Milan Festival gooit het roer om

9

Na dertig jaar gooit het Milan Festival het roer om. Het grootste Hindoestaanse festival van Europa gaat verder onder de nieuwe naam ‘Milan Summer Festival The Hague’ en richt zich voortaan op een jonger publiek.

Op 24, 25 en 26 juli zal de 31ste editie van het festival haar deuren in het Haagse Zuiderpark openen voor nieuwe ideeën. Dat zal zowel zichtbaar zijn in de aankleding en inrichting van het festival, als in de diversiteit, kwaliteit en creativiteit van de programmering, aldus de organisatie.

Tegelijkertijd blijft men dicht bij de kern: Milan Summer Festival blijft een samenspel van lekker eten, genieten van culturele acts, struinen langs de vele standjes, maar bovenal: elkaar ontmoeten. Dit jaar zal de nadruk met name liggen op de intimiteit van de sfeer middels het samen zijn.

9 REACTIES

 1. Het grootste Hindoestaanse festival van Europa gaat verder onder de nieuwe naam ‘Milan Summer Festival The Hague’ en richt zich voortaan op een jonger publiek.

  Geen slecht idee om de formule na 30 jaar aan te passen. Maar, als de organisatie van plan is om jong publiek te gaan aan, dan moeten zij de prijzen op de festival ook aanpassen.

  Jongpubliek geschikte prijzen!!!

  De toegangsprijs is al jaren absurd hoog!!! En de variatie aan de programmering schort ook heel veel.
  Zij mogen véél meer stoelen en banken plaatsen in het midden van het terrein. Zodat je daar fatsoenlijk kan zitten eten& drinken en elkaar ontmoeten.

  Niet allen opschrijven wat je gaat doen. Maar, óók daadwerkelijk uitvoeren!!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 2. Is dit het Hindoestaanse antwoord op het meer Creools georiënteerde Kwaku Festival? Hoe dan ook lijkt het me leuk ook eens naar het Milan Festival te gaan. 🙂


  Maak melding

 3. Vroeger was de entree gratis, maar nu moet men er dik voor betalen om binnen te komen. het subsidie geld wat ze vroeger hebben gekregen : is, en werd in eigen zak gestoken door de organisatie ! Een bier kost tijdens het Festival € 2.50, terwijl het bij de Turkse Café net buiten het festival terrein 1€ kost, wie is nou gek ! Vroeger kwamen er lekkere Braziliaanse meiden waarop je kan geilen, nu zie je geen ene rot moer behalve Hindoestanen. Tussen haakjes: ik heb er niks tegen Hindoestanen, want mijn wederhelft is van Hindoestaanse afkomst.


  Maak melding

 4. R.Lalbhadoer.

  Je hebt volkomen gelijk, anders kan ik het niet formuleren.
  Thuis eet ik al roti kip-lams bij het festival is het niet anders !!!!
  Bami -nasi en andere tropische fruit, die je tegenwoordig ook al kan krijgen bij de Turkse en Marokkaanse winkel om de hoek.

  Rosalinda.

  Het Milan festival bestaat al 30 jaar, dus het is geen tegenhanger van Kwaku festival. Alleen bij het Kwaku festival zie je meer diversiteit qua publiek, bij het Milan festival zijn de bezoekers 98.9 % Hindoestaans.( Milan betekent ontmoeting. )
  Ik ga wel naar toe, om oude vrienden van wel eer te ontmoeten.


  Maak melding

 5. Straks gaan bepaalde figuren beweren dat Milan, net als de VHP racistisch is terwijl ze zelf niet de moeite nemen er naar toe te gaan om zelf te kunnen ervaren dat beide organisaties voor een ieder open is.


  Maak melding

 6. @ J. Zwartmans,

  Je zegt dat je voor de entree Milan dik moet betalen.
  Je bent gewoon nonsens aan het kraaien, want de entree voor Kwaku is zelfs 50 eurocenten duurder.

  http://www.i-ticketz.com/General/AddhocTicket/Index/11730?cookieCheck=true

  http://kwakufestival.nl/bezoekers/

  Ja vroeger was de entree gratis, omdat subsidie werd ontvangen. Na stopzetting moest men entree heffen om de kosten dekkend te houden.

  Wat mij zo stoort aan Surinamers en andere allochtonen dat ze altijd maar mekkeren om activiteiten die door hun eigen mensen worden georganiseerd en de entree niet eeuwig gratis kunnen houden.

  Indonesiërs gaan zonder te morren naar de Pasar Malam (heet al een paar jaar anders) en betalen de toegang en genieten van hun dagje uit.

  Voor activiteiten en attractie parken van de Hollanders moet men ook voor de entree betalen.
  Die prijzen zijn vergeleken bij Milan en Kwaku pittig.

  Als men zo graag naar Milan wilt, dan heb je een jaar de tijd om daarvoor te sparen. Dus niet klagen, elke week € 2,– tot € 5,– opzij leggen, en je kunt volop genieten van Milan en Kwaku.
  Zelf geef ik er niets om, na 1 keer geweest te zijn bij beiden festivals heb ik het alweer gezien.


  Maak melding

 7. Dit evenement heeft al lang haar oorspronkelijk karakter als ontmoetingsevenement verloren. Het is nu een puur commercieel festival geworden. Hoge toegangsprijzen, hoge prijzen voor standhouders, die worden doorberekend in de prijzen van het eindproduct.
  Het is geen familie-uitje meer met een toegevoegde waarde.
  Het kan net zo goed een Bazaar gaan heten. Veel bezoekers zijn ook niet geïnteresseerd in het prijsopdrijvende podiumgebeuren. Ze willen gewoon lekker rond lopen, mensen ontmoeten en tegen een vriendelijke prijs wat lekkers eten en dringen. That’s it! Met het huidige formule rechtvaardigt niks een toegangsprijs. Een portie nasi of iets anders kost in omliggende Haagse eetgelegenheid stukken goedkoper. Voor 2016 zou ik met mijn gezin van 5 alleen al aan de poort eur 25,- moeten neertellen. Zonder nog wat te eten of te drinken! Dan ga ik liever met mijn gezin liever een frisse neus halen op Scheveningen en begin van de avond lekker eten in een Surinaams eethuis. Jammer voor Milan!


  Maak melding

 8. Brada nanga siesa,
  milan begon in den haag omdat in den haag de grootste groep hindoestanen woonachtig waren en het was een initiatief van vooraanstaande hindoestanen om bij elkaar te komen. het was een goed idee en of men de subsidies in eigen zak stopte doet er niet toe. nu is het zo dat de gemeente zich moet schamen om den haag als multi cultureel te bestempelen, want op cultureel gebied voeren ze geen moer uit. zo’n evenement moet de gemeente in principe organiseren en niet overlaten aan etnische groeperingen meer. wat doet de gemeente voor de multi culturele samenleving in den haag op entertainment gebied? denk er wel dat het de hindoestaan is die de vrede overal heeft weten te behouden en als adhesie dient tussen al de verscillende bevolkingsgroepen. als de hindoestaan er in suriname en al de andere koloniale landen er niet zouden zijn, zouden er in die landen net als in de rest van afrikaanse en moslim landen ze elkaar afslachten. milan moet een cultureel feest voor de vrede zijn.
  amen,
  bhayan


  Maak melding

 9. Beste Zwartmans,

  Het ooit zo leuke en gezellige Kwakoe Festival bestaat ruim 40 jaar. Gewoon even een feitje m.b.t. jouw antwoord naar Rosalinda toe.

  Groet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.