Korps Politie Suriname: drugscontrole export moet

14

PARAMARIBO, 10 jul – Controle op drugs in exportproducten moet. Dit stelt het Korps Politie Suriname, KPS. De Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten Suriname klaagt steen en been, weliswaar. De waar wordt verpest.

Volgens de vereniging gaat het BID-team van de politie ruw en onverantwoord te werk bij de controle op de luchthaven te Zanderij. Speurhonden lopen over de verse producten heen. Erger nog, exporteurs hebben het gevoel te worden behandeld als criminelen. De regering is gevraagd de controle minder schadelijk te laten verlopen. Volgens de politie maakt het BID-team gebruik van haar controlebevoegdheid.

Dat mag niet vertaald worden als het behandelen van exporteurs als criminelen. Vaak kan het niet anders dan de honden te laten lopen over gesloten dozen met exportproducten verpakt. Alleen zo valt te controleren of er geen drugs verstopt zijn. De honden komen daarbij niet in direct contact met de producten. “Het BID-team zal onverkort doorgaan met het uitvoeren van de controlewerkzaamheden op de luchthaven”, aldus de politie.

14 REACTIES

 1. @Wim jij met je poldermodel. Dat werkt niet in een Bananenland als Suriname. Fluwelen handschoenen maken stinkende wonden. Keihard iedereen aanpakken.


  Maak melding

 2. Daarom koop ik geen groenten meer die uit Suriname komen, zoals oker / aubergine / kousenband / peper etc. Ik koop liever de chinese groeten en groente die komen uit Indonesië en Afrika etc.
  Want eer je het weet kook je de witte poeder mee in je eten,
  Jammer voor de Surinaamse groenten. Politie blijf je werk doen en al lopen de honden over de groenten blijf door speuren.


  Maak melding

 3. Wie er gecontroleert moet worden laten ze maar gewoon doorlopen.
  We hoeven geen namen te noemen. We hebben wel de resultaten gezien.
  Anders was onze beste van de besten nu niet in Amerika de beste van de besten met een mini rok en stockings aan.
  Dat er gecontroleert moet worden is een feit. Misschien dat de ondernemers hun goederen zodanig verpakken dat ook al lopen honden langs hun goederen die niet worden beschadigt.


  Maak melding

 4. Wim,

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Nee hoor, laat maar zo. Ze vinden iedere keer weer iets nieuws uit om die rotzooi te grens over te krijgen. Ik zou zeggen: Opvoeren die controle. Wie niets te verbergen heeft, heeft ook niets te vrezen.


  Maak melding

 5. Legaliseren, of gelijk de doodstraf geven is de motto !
  Varkens hebben een betere rukvermogen dan honden, dus ik zou beter varkens gebruiken dan honden !!!!
  En denken jullie effe door, de Hollandse honden op Schiphol verstaan tegenwoordig ook Nengré tongo !!!!!
  Dus un luku boen, anders wo K.. dja na Ptata tu !!!!!


  Maak melding

 6. Deze mensen willen gewoon een frijbrief hebben om DRUgS te kunnen exporteren , van daar dat ze steen en been klagen .
  Ga zo door KPS doe je werk naar behoren .


  Maak melding

 7. @Zwartmans

  “Varkens hebben een betere rukvermogen dan honden, dus ik zou beter varkens gebruiken dan honden !!!!”

  …Hhhahahahahahahahaha.. hoe verzin je het? Varkens zijn betere rukkers! Hahahaha


  Maak melding

 8. Als je niet de beschikking hebt over geavanceerde apparatuur om middels (scanners) de exportproducten te controleren, dan moet het op zo’n manier geschieden.

  Dus Blackie & Bruintje worden bij deze dan ook extra ingezet door het BID-team.

  @Pokai Tongo (op vrijdag 10 juli 2015 om 12:11 uur)
  Daarom koop ik geen groenten meer die uit Suriname komen, zoals oker / aubergine / kousenband / peper etc. Ik koop liever de chinese groeten en groente die komen uit Indonesië en Afrika etc.

  Maar wat dacht je dat uit meerdere landen geëxporteerd wordt?
  Ook daar wordt er flink aan meegedaan.
  Lees hierover maar enkele berichten.
  Weet je dat er op dit ogenblik een enorm overschot is aan diverse tropische fruitsoorten in Nederland?

  Groenten en fruit favoriet drugshandel Suriname
  18 september 2012: Bron- http://www.waterkant.net

  http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2016723-9000-kilo-aan-rotterdamse-havendrugs-in-beslag-genomen.html

  http://www.rijnmond.nl/nieuws/09-04-2015/smokkelaars-stoppen-coke-tussen-limonadesiroop

  Rusland: door meer import uit Centraal Azië ook meer drugs.
  Dagelijks verschijnen berichten in de internationale pers over de Russische boycot en de gevolgen voor bepaalde landen of productgroepen.
  Aan de Europese kant wordt gezocht naar nieuwe exportmarkten en dreigt het overschot uit bijvoorbeeld Polen nadelig uit te pakken voor telers in heel Europa, doordat de Polen zich op dezelfde afzetmarkten gaan focussen.

  Aan Russische zijde blijkt dat meer import uit Centraal Azië ook tot een toenemende drugssmokkel leidt. Daarnaast is de regio Kaliningrad, ingesloten door Europese landen, slachtoffer van de gesloten grenzen. De vrachtwagens groenten en fruit wachten in een lange rij aan Litouwse kant van de grens.

  Centraal Azië levert AGF en drugs.
  Volgens de berichten heeft de importstop een positief effect op de AGF-sector in Centraal-Azië. Om de tekorten aan te vullen richt Rusland zich onder andere op deze landen.
  Volgens de Russen zou de kwaliteit van de producten uit deze landen goed zijn, een enkele Rus meent zelfs dat de kwaliteit beter is.

  Maar import uit deze landen heeft ook een negatieve kant; steeds vaker worden drugs aangetroffen tussen de groenten en fruit. Eerder deze week werd in Moskou tussen een lading abrikozen 180 kilo heroïne ontdekt

  http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2016723-9000-kilo-aan-rotterdamse-havendrugs-in-beslag-genomen.html

  Dus KPS heeft in deze wel gelijk.


  Maak melding

 9. Als ze toch willen exporteren, waarom stoppen ze dan niet de onverwerkte coca-bladeren tussen de groenten? In Holland hebben ze labs te over die deze bladeren dan verder kunnen verwerken tot het eindproduct.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.