Heftig parlementair debat rond PL-dissidenten

11

PARAMARIBO, 10 jul – Het parlement peinst er niet over twee dissidenten van Pertjajah Luhur, PL, te weren. Tijdens vrij rumoerig verlopen vergadering achter gesloten deuren is besloten dat er geen reden is tot uitsluiting. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons weet zich ingedekt.

Dat zij voor de rechter is gesleept, kan niet komen vanwege fouten bij de toelating. “Ten eerste is de voorzitter niet bevoegd dat te doen. Er zijn in het reglement van orde enkele specifieke gevallen, waarbij de voorzitter voor één dag een lid de toegang te ontzeggen tot het terrein (van het parlement, red.)”, zegt Simons tegenover de Ware Tijd. In de wet komt er verder geen enkele bruikbare instructie voor.

De voorzitter van het parlement treft dus geen blaam. PL heeft wel een kortgeding aanhangig gemaakt tegen Simons. De twee zijn door de partij teruggeroepen op basis van de Terugroepwet. Volgens de partij zouden zij dus niet toegelaten mogen worden tot het recent geïnstalleerde parlement. De oppositie vindt dat de rechter een uitspraak moet doen. De coalitie vindt het onterecht dat Simons wordt gedaagd voor de rechter.


11 REACTIES

 1. Is tijd dat er een constitutionele hof komt, zodat deze blunders achterwege kunnen blijven.

  WETTEN WORDEN DOOR MENSEN GEMAAKT EN NIET DOOR GOD.


  Maak melding

 2. Er is door de NDP veel tijd en energie besteed om deze twee heren OM TE KOPEN, waarom zou Jennifer ze dan moeten weren uit het parlement?


  Maak melding

 3. Even een amnestie wet aannemen en is alles opgelost.Geen onderzoek verder en geen veroordeling.
  Parmessar heeft al gezegd dat het nu tijd wordt om het rechterlijk macht naar het parlement te roepen om verantwoording af te leggen.
  Over bananen en bakoven gesproken.


  Maak melding

 4. Ze drunken een glas,
  ze deden een plas,
  en alles bleef zoals het was.

  Veel geschreew en weinig wol.

  Het is toch van de gekke dat bij ieder niet op te lossen wissewasje (en dat zijn er nogal wat) de gang naar de rechter wordt ondernomen. Veel plezier in de DNA-speeltuin.


  Maak melding

 5. Waarom nou weer besloten vergaderingen?

  Dit past toch niet in een moderne democratie met openheid en transparantie.

  of heeft Milf Jenny wat te verbergen? Nee tok?

  Heeft Bouterse ons geen openheid en traparatie beloofd?


  Maak melding

 6. Had iemand iets anders verwacht.
  Kijk maar naar de verdediging, rol en overige functies van de mevrouw.

  We leven niet meer in de jaren 80 toen was er sprake van een ondemocratische staatsgreep en sedert 2010 spreken en leven we in Suriname in een “legale (democratische gekozen) dictatuur”.


  Maak melding

 7. De verkiezingen hebben ze glansrijk verloren en nu proberen ze de verdere afhandeling van dit resultaat te dwarsbomen met een onmogelijk wet ooit getoverd uit de kokers van het Nieuwfront. Volgen mij bestaat er nergens ter wereld in landen met een meerpartijen stelsel een dergelijke terugroep wet.Deze gasten moeten zich gewoon neerleggen bij de geleden nederlaag en overgaan tot de orde van de dag. Er is veel werk te doen in het land en dit soort lieden zijn uit op het persoonlijk belang, roem eer, trots, en macho gedrag.Niet l u l l e n maar poetsen is het devies.


  Maak melding

 8. @RobG,

  In India bestaat zo’n wet. Suriname moet een wet maken waarin overlopen pas mogelijk wordt bij de bekendmaking van de datum van de eerstvolgende verkiezing, dus zeker niet vlak na de verkiezing.

  De Indiase Election Commission heeft vergaande bevoegdheden en kan politici en politieke partijen voor van alles terugfluiten en zelfs uitsluiten van deelname aan de verkiezing. Zo is het in India verboden om 3 maanden voor de verkiezing beleid uit te voeren of te maken die de regerende partij duidelijk veel sympathie bij de kiezer zou kunnen opleveren terwijl de oppositiepartijen deze voordeel niet hebben. Dus zoiets als grond schenken 3 maanden voor de verkiezing zou daar geblokkeerd worden wegens onterechte voordeel voor de regerende partij.


  Maak melding

 9. MASRA SOMO @@, is de weg volledig kwijt,hij hoort thuis in de geschiedenis boek der ONPRODUCTIEVE,..STELENDE,..EN ONBETROUWBARE POLITIEKE CHARLATANS..go somo go your too old,en je past niet meer in de infra structuur van de Sur. politiek.jij bent FOLKLORE, HIT THE ROAD MAN !!!
  PS neem Santhoki en waterdief Girjasingh ook gelijk mee.


  Maak melding

 10. @ interpol

  Inderdaad moet er een Constitutionele Hof in Suri komen om zulke zaken te behandelen.Nu wordt er gerommeld over de 2 PL DNA leden. Er komt niks terecht,want ” Neks no fout”. In Suri is alles mogelijk,zolang de Baas Bouta zit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.