Bouterse: raakvlakken zienswijzen VHP en NDP

26

PARAMARIBO, 18 jun – Er zijn raakvlakken in de zienswijzen van de Vooruitstrevende Hervormings- Partij,VHP, en van de NDP. NDP voorzitter Desi Bouterse zei dit tijdens de ontmoeting met een VHP-delegatie geleid door partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi.

Bouterse heeft de partijprogramma’s van respectievelijk V7 en VHP doorgenomen. Volgens een verslag van de VHP is Santokhi uitgebreid ingegaan op belangrijke issues. “Deze issues betreffen onder meer een rechtvaardige kiesstelsel, goed bestuur, veiligheid, versterking van de economie, een prestatiegerichte overheid, versterking van de rechtsstaat, armoede en beleidsontwikkeling in goed overleg met relevante partners.”

De VHP wil zich daarbij constructief opstellen en beleid ondersteunen waarmee de issues worden aangepakt. “Tot slot gaf de voorzitter van de NDP aan bijzondere aandacht te willen geven en duidelijke afspraken te willen maken ten aanzien van de door de VHP-voorzitter aangehaalde gevallen, waarin beslissingen zijn genomen tegen functionarissen, die in hun rechten worden aangetast en onrechtvaardig worden behandeld.”

26 REACTIES

 1. Als de kracht van Licht en Waarheid zich openbaart….vindt er Zuivering en Rechtvaardigheid plaats.

  En al zijn aanhangers waren verbaasd en met stomheid geslagen toen de president van Suriname tot bewustwording kwam, en zich naar het volk richtte:
  ‘ Aanhangers en tegenstanders van mij, ik, waarschijnlijk weder toekomstige president van Suriname wil vanaf Nu eerlijk zijn en de waarheid uitspreken, en zorgen dat er nu Rechtvaardigheid komt in het land. Ik wil nu starten met mijn noodzakelijke Zuiveringsproces,en heb alleen eerlijke burgers om mij heen nodig, anders zal het mij niet lukken om Gerechtigheid te brengen. Ik heb jullie steun heel hard nodig voor mijn ZUIVERINGSPROCES.
  Dit is Gods Wil….want het ware geloof is gericht op Licht…..Waarheid en Rechtvaardigheid, en niet op duisternis…..machtsmisbruik en onrechtvaardigheid.’

  Beste aanhangers, hoe komt het dat jullie zeggen ‘ gelovig’ te zijn en mij toch als een soort af-god dienden? Licht en Duisternis gaan niet samen, jullie blijven alles accepteren van mij, en jullie blijven je oren en ogen gesloten houden voor mijn fouten, voor de Waarheid, terwijl jullie mij juist kunnen helpen. Ik heb juist opbouwende kritiek nodig om te veranderen….om lichamelijk en geestelijk te genezen….om te werken aan mezelf….en respectvol met iedere burger om te gaan, en mijn gemaakte fouten in te zien en die toe te geven zoals ik dat ook van anderen verwacht.

  Zolang mijn Aanhangers mij in grote aantallen blijven ondersteunen… aanbidden en verheerlijken krijg ik niet de gelegenheid en ruimte om aan mezelf te werken, en ook werkelijk als goed voorbeeld te dienen voor het volk.Jullie kennen mijn onrechtvaardig verleden en dat mijn zoon ook nu jarenlang in gevangenisschap zit…jullie weten dat ik angst creeer omdat ik geen tegenspraak accepteer …jullie weten dat ik de amnestiewet heb ingevoerd en de geschiedenisboeken wil laten herschrijven, en dit allemaal in verband met mij duister verleden. Diep in jullie hart weten jullie dat ik niet altijd eerlijk bezig ben, maar jullie blijven ook graag in de grote ontkenning leven….jullie weten dat ik respectloos met mensen omga, en hen in het bijzijn van anderen heb vernederd,, Ik hoor nogmaals als Goed voorbeeld te dienen wat ook geldt voor elke volksleider in de wereld..

  Toepassen van Zelfreflectie kan leiden tot Inzicht en Verbetering.

  Geleid door het Licht…….
  With the Power and Spirit from the Light.!


  Maak melding

 2. Versterking van de rechtstaat betekent dat deze moordenaar achter de tralies moet, maar als eerste moet de amnestiewet worden ingetrokken. Het proces inzake de december moorden moet onmiddelijk worden hervat en de rechter moet ongestoord tot een vonnis komen.
  Bouterse denkt dat hij ongestraft en ongestoord zal blijven leven maar schijn bedriegt, het recht zal altijd zegevieren. Deze man waant zich boven de wet en denkt alles te kunnen doen wat hij wil.

  Aan alles komt een eind en de tijd is aangebroken dat deze vloek Bouterse voorgoed verdwijnt uit Suriname.


  Maak melding

 3. Hij praat niet over wet openbaarheid van bestuur.Dat is dan geen raakpunt.Alles zal weer in duistere achterkamers gebeuren.Maar dat verdienen de mensen die voor opa D gekozen hebben.


  Maak melding

 4. raakvlakken en zienswijze volgens deze moordenaar, achteraf kun je dat makkelijk zeggen, terwijl deze issuis niet in je verkiezingsprogramma voorkwamen vanwege het niet hebben van een visie, en tevens het niet hebben van voldoende hersencellen, bij de meesten van die paarse fossielen die de Ndp rijk i


  Maak melding

 5. Ik zou, als ik VHP / V7 zou zijn, oppassen om mee te regeren.
  Want er is al geen geld en het ziet er allemaal niet rooskleurig uit.
  Reden als de beloftes mislukken en Suriname stevent op een grote inflatie en nagenoeg geen geld in kas, wat enigszins een zekerheid is, dan zal V7 / VHP de schuld krijgen en misbruikt worden door te reshuffelen.
  Brunsie staat te trappelen van ongeduld om mee te regeren zodat zijn achterban hoe langer hoe meer kan claimen zonder te betalen.

  Du V7 / VHP ga in de oppositie en stel je positief op om opbouwend te zijn en mee te werken naar een beter Suriname.
  Je hoeft niet mee te regeren om je bijdrage te leveren


  Maak melding

 6. Woooii, DDB wil doen voorkomen alsof de NDP belangrijke zaken heeft staan in haar verkiezingsprogram. Eigenlijk zegt DDB dat hij het jammer vindt dat de VHP geen deel heeft genomen in zijn regering.

  IK BEN VAN OVERTUIGD DAT DEZE KLOJO HET LAND TE GRONDE ZAL RICHTEN.

  Hij heeft zijn voormalige coalitiepartners vaak beschuldigd dat ze geen Visie hebben. Ik heb moeten lachen om de onzin die deze MAFKEES uitkraait omdat hij degene is die TOTAAL VISIELOOS is.
  In 2 jaar tijd heeft deze DOMBO RUIM 900.000 MILJOEN USD ERDOOR heen gejaagd. Zo een DOMBO is hij echt niet want een deel van dit bedrag is terecht gekomen in de zakken van Ramon en consorten.


  Maak melding

 7. Dat er raakvlakken zijn, daarvan ben ik NIET ZEKER .

  Waar ik WEL HÉÉÉÉÉÉL ZEKER van ben is dat er STRONT AAN DE KNIKKER en er FINANCIEEL ONWEER opkomst is !!!

  Getuige dit artikel ; http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/29798

  Wie met de ” PAARS GETINTE ROVERS ” in zee gaat begeeft zich op een HACHELIJK PAARS MIJNENVELD ” !!!
  Men haalt zich enkel en alleen maar ELLENDE op de hals zal achteraf blijken.

  Want MONI NÓ DÉ , er is géén geld, paisa náhé, det är ingen pengar, no hay dinero !

  Trevlig helg! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. stond amnestie ook in de zienswijze? of is dat weggelaten?

  ik vind het allemaal best, hoor, maar het lijkt mij niet zo eenvoudig op drijfzand te bouwen. je zult toch wat meer fundering moeten storten.

  en bovendien wil ndp alleen regeren. als zij dat willen, laat hun dat dan doen.


  Maak melding

 9. Pas op, pas op,pas op !!!
  De MEESTER GLUIPERD en GLADJANUS heeft gesproken…….

  ” als de VOS de PASSIE preekt, boer PAS OP uw ganzen,kippen, kalkoenen, kuikens, eenden,doksen, duiven kwa kwa’s en hanen ” !!!

  Let dus op ALLES !

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 10. Desire Delano Bouterse schrijft Geschiedenis.
  Jullie niet en zullen dat ook nooit niet doen evenmin als IK.
  Geef de Man die GRANIE en lever opbouwende Krietiek, om als Persoon iets te leren in dit Leven.


  Maak melding

 11. Breng water laat me die mensen op dit forum hun hoofd nat maken.
  Ze krijgen het veel te heet.
  Ze schrijven maar wat en geloven zich zelf.

  Het is over mie boi,jepie no de moro,akaba!


  Maak melding

 12. Ik weet bijna reeds wat er zal gebeuren want Chandrika c.s. denken dat de ‘ al zijn gekomen ‘ en dat ze dus binnen zijn !

  Naar mijn idee neemt de president een ‘romein’ om Chandrika geheel uit te schakelen binnen de VHP. De VHP zal worden gesplitst in een jonge integere en dynamische groep van 40 plussers, en een oudere bekrompen en stoffige groep van het type Chandrika c.s. De logo logo’s !!!

  Chandrika z’n mond zal uiteindelijk z’n straf worden en alles wat hij in de periode voor de verkiezingen heeft gezegd zal zich tegen hem keren.


  Maak melding

 13. het is toch wat met die vhp,jaren lang hebben ze geprobeerd de regering het land en de bevolking te boycotten te manipuleren tegen te werken om het land vooruit te helpen, door de hele dag onder de amandel boom zich vol te vreten met ploeri en roti ,ze lopen weg
  bij belangrijke beslissingen ,die genomen moet worden voor het land,maar zijn te beroert hun salaris in te leveren die door de belasting betalers wordt betaalt.nu komen ze met een briefje van zo wille we het,vhp is schaamteloos.


  Maak melding

 14. Hahahahahahaaaaa,ik geniet,haaaaa.de BOUTA HAATERS,ze kunnen alleen maar huilen retorisch janken over 8 dec,..a tori dat ne wroko moro.gaan jullie slapen hor ! Chantoki moet snel meewerken dat PRES weer aan het werk kan en jullie moeten je kop houden.sherrif,gaat voor PEK en BONEN meedoen hij ligt aan de ketting bij de grote BAAS,HIJ IS MET ZIJN GROTE MOND GEDEGRADEERD TOT POLITIEKE VRIENDJE.eigen schuld dikke bult….HENK MOLENAAR,waar ben je met je BS commentaar.


  Maak melding

 15. Eerlijk gezegd, de VHP heeft de NPS; SPA, DA91, Bep gebruikt om groter te worden.
  door deze combinatie, waar blaka mang e stem tap blaka mang partij, nps, spa, da91 en bep, hindoestaan stemmen op VHP en javaan op PL en boslandbewoners op Bep., Bij de hindoestanen heb je maar 1 partij waarbij zei zicht vertegenwoordig voelen en dat is alleen de VHP, vandaar dat de vhp ook de grootste etnisch partij is en is gebleven in stand.

  Door je regering venietiaans waarbij de NPS de president leverde, is meer en VHP beleid gevoerd de afgelopen jaren waardoor de aanhang van de blaka mang partij geen vertrouwen en geloof meer hadden in de leider van de DA91, spa, nps en bep.

  javanen en hindoestanen zijn nog steeds in het algemeen meer etnisch denken en zijn in hun leven, handelen en doen..

  dat heeft nog steeds te maken het het gevoerde politiek tot de jaren 80 tussen de oude partijen onderling waar het meer ging om etnisch handelen, doen en zijn tegen over elkaar waar het meer ging tussen hinoestaan en blaka mang.

  de aanhang van de nps, da91, spa en bep zijn nu overgelopen naar de ndp, waar vandaag de dag de NDP nu zo groot is geworden, mede dank zei een bijzonder regering van 2010 tot 2015 die heel veel zaken, wetten en siociaal beleid heeft neergezet en uit gevoerd


  Maak melding

 16. Het overgrote deel van het volk heeft voor Barabas de meervoudige moordenaar gekozen. Kunnen we stellen dat de rest van het volk verkeerd handelt en het gelijk niet aan hun zijde heeft.
  In het verre verleden zou iemand zeggen:
  “Here vergeef het hun want ze weten niet wat zij doen”.


  Maak melding

 17. @mie doro baka 1863

  “hindoestaan stemmen op VHP en javaan op PL en boslandbewoners op Bep”

  “javanen en hindoestanen zijn nog steeds in het algemeen meer etnisch denken en zijn in hun leven, handelen en doen.”

  “de aanhang van de nps, da91, spa en bep zijn nu overgelopen naar de ndp, waar vandaag de dag de NDP nu zo groot is geworden”

  En nog veel meer bla..bla..bla..

  Als we jou moeten geloven,hebben Ashwin Adhin
  ,Rabin Parmessar.R Kromohardjo,S.Algoe,A.Abdoel
  ,R.Doekhie,N.Samidin,Ramsahal,J.Warsodikromo,
  G.Sarpoen van de NDP alleen stemmen gekregen van blaka mangs.

  Keep on dreaming!


  Maak melding

 18. Als je als politieke partij raakvlakken hebt met de NDP, is dat geen compliment. Er zijn meer verschillen dan raakvlakken tussen de NDP en de VHP, ik denk daarom dat de VHP liever in de oppositie gaat zitten. Ik zie meer raakvlakken tussen de NDP en ABOP; ‘ ma bigi fufuru man no lobi pikin fufuru man’, de NDP als grootste boef moest teveel van de buit afstaan aan de kleinere ABOP bankrover, daarom wil de NDP voor geen cent nogmaals met de ABOP samenwerken. DOE, PALU, BEP en groep SAPOEN hebben stuk voor stuk zo weinig zegels en totaal geen principes dat ze apart niet veel voorstellen, ze mogen samen mooi meehelpen om de president te kiezen in de assemblee, daarna hoeft de NDP geen rekening meer met hen te houden, ze zullen daarom niet zoveel kapsones hebben als de ABOP.


  Maak melding

 19. @milton,

  Weet jij niet dat Bouterse heel erg teleurgesteld is dat hij tot nu toe geen enkele VHP’er heeft kunnen omkopen en doen overlopen naar de NDP-kamp?
  Bovendien verklaart die Kries K van Combee Market nu dat hij het ministerschap voor Adhin heeft gekocht bij de NDP. Dat hij elke maand duizenden dollars schenkt aan kerken (misschien steekpenning aan Stevie?) en voor altijd de NDP zal steunen.
  Vindt jij het normaal dat tegenwoordig ministersposten openlijk door ondernemers worden gekocht en dat de NDP zich daarvoor leent? Wanneer worden de ministers van Fernandes, Kersten, Kirpalani en al die Chinese handelaren bekend gemaakt?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.