Bouterse feliciteert en condoleert Afrikaanse leiders

21

PARAMARIBO, 19 jun – President Desiré Bouterse heeft namens de bevolking van Suriname Muhammadu Buhari gefeliciteerd als de nieuwe president van Nigeria. In zijn felicitatieboodschap noemt het staatshoofd Buhari’s inaugurele toespraak inspirerend.

De Nigeriaanse leider wordt gecomplimenteerd voor zijn visie op natievorming, terrorisme, good governance, corruptie, onderwijs en het buitenlands beleid. Volgens Bouterse hebben hij en Muhammadu Buhari dezelfde achtergrond. Beiden waren ooit legerofficieren die naar de staatsmacht grepen. De tijden zijn veranderd. “En ik ben erg verheugd dat u naar uzelf refereert als een opnieuw geboren democraat”, stelt Bouterse.

Bouterse heeft ook condoleances uitgebracht aan zijn Ghanese ambtgenoot John Dramani Mahama. Aanleiding is de gewelddadige dood van tientallen Ghanezen bij een explosie van een benzinestation. Uit de tragedie zullen maatregelen moeten voortkomen om herhaling te voorkomen. “Het is onze plicht om de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen om onze mensen en de samenleving te beschermen”, aldus Bouterse.

21 REACTIES

 1. Inspirerende en wijze woorden van president Bouterse. Uit de woorden gericht aan de nieuwe Nigeriaanse president kan je opmaken dat beide heren kunnen putten uit dezelfde ervaring. Ze zijn ook in opstand gekomen tegen een systeem dat de koloniale belangen hoog in het vaandel hield, en systemen die door en door corrupt waren.


  Maak melding

 2. Normaal zou deze L.. toch de vliegtuig pakken en naar Nigeria en
  Ghana afreizen, vraag mij af waar zijn trots is gebleven.
  Heeft het te maken met de veroordeling van dinootje?


  Maak melding

 3. Als Bouterse zo begaand is met de nigiriaanse president waarom stuurt hij dan de surinaamse leger niet naar nigeria om Boko Haram te bestrijden. Oooh wacht even de heldendaden van de surinaamse leger kun je makkelijk samenvatten op een halve a4. Intussen koloniseert Guyana het tigri gebied en china spijkert de surinaamse regering dicht met leningen en derde rangs arbeiders.


  Maak melding

 4. Condoleance aan de Ghanese regering en bevolking kan ik nog een beetje begrijpen.

  Maar felicitaties aan de nieuwe Pres. van Nigeria, laat ik aan de boze geesten over.
  “De Nigeriaanse leider wordt gecomplimenteerd voor zijn visie op natievorming, terrorisme, good governance, corruptie, onderwijs en het buitenlands beleid”.
  Waar heeft Baas D.B dit vandaan om de nieuwe Pres. te feliciteren?

  Volgens Bouterse hebben hij en Muhammadu Buhari dezelfde achtergrond. Beiden waren ooit legerofficieren die naar de staatsmacht grepen. De tijden zijn veranderd. “En ik ben erg verheugd dat u naar uzelf refereert als een opnieuw geboren democraat”, stelt Bouterse.

  Wat een belachelijke ‘compliment’ aan de nieuwe Pres. van Nigeria, waarvan de vorige Pres. en de huidige betrokken zijn geweest bij het niet kunnen bestrijden van BOKO-HARAM.
  Ook de omliggende landen van Nigeria klagen tot op heden over het slappe beleid tegen de misdaden van BOKO-HARAM.

  Waarom heeft hij tijdens zijn felicitaties aan de nieuwe President van Nigeria, niet onmiddellijk de vraag gesteld over de verdwenen jonge meisjes en vrouwen in Nigeria?


  Maak melding

 5. Het is toch triest dat de Surinaame president zich wil associëren met met Nigeriaanse boko’s. Daarvoor hebben we de incidenten gehad met het faciliteren van Hezbollah in Suriname. Bouterse is knettergek of zwaar onder invloed van witte reus.


  Maak melding

 6. Opa D had ook Goodluck Jonathan moeten feliciteren. Buhari was verrast dat hij de macht zonder slag of stoot over gedragen kreeg.Dat getuigt van de grootsheid van Jonathan.
  Normaal is het in Afrika dat de verloren president weggeschoten moet worden uit het paleis.Zie maar Mbagbo.Hoeveel jaren deze krijgt is onbekend maar zijn vrouw[Simone] die hem de raad gaf om niet over te dragen,moet voor 20 jaren de nor in.


  Maak melding

 7. Beiden zijn grondwetrechtenschenders, mensenrechtenschenders en lafaards om met wapens de macht over te nemen, en bovendien was Bouterse geen officier, maar een simpel sergeantje van de landmacht, die niet eens de status van een onderofficier had, maar van een manschap, en deze moordenaar heeft zich zelf als segeantje tot opperbevelhebber gebombardeerd, en laat zich inspireren door een persoon uit Africa die het niet zo nauw neemt met recht en wet, en met dit soort mensen houd deze Bouterse zich bezig, omdat hij verder nergens geliefd is.


  Maak melding

 8. Beiden zijn grondwetrechtenschenders, mensenrechtenschenders en lafaards om met wapens de macht over te nemen, en bovendien was Bouterse geen officier, maar een simpel sergeantje van de landmacht, die niet eens de status van een onderofficier had, maar van een manschap, en deze moordenaar heeft zich zelf als segeantje tot opperbevelhebber gebombardeerd, en laat zich inspireren door


  Maak melding

 9. Muhammadu Buhari: een opnieuw geboren democraat.
  G.W.Bush: een opnieuw geboren Christen.
  D.D.Bouterse: een opnieuw geboren Beep, Beep, @#$% (zelfcensuur). 🙂


  Maak melding

 10. MR .PAKRO,… De naam zegt t al,traag in denken en daarbij meegenomen ook nog achter in de tijdgeest,[blijven hangen in de vorige EEUW.,..tijd na de coup.we hebben wel begrip voor je situatie.]


  Maak melding

 11. Is met dit soort leider en lant dat nu Surinaam gaat zoeken kontakt en help? Liever niet want in deze landen zit ook heel giftige slangen. Ze hoeven niet te beiten, als ze kijken alleen naar jou dan jij bent mors dood. Bovendien sommige zijn kannibaal.


  Maak melding

 12. De Bout is wel op niveau bezig zeg.
  Nigeria heeft wel de grootste economie van Afrika. En ze hebben ruim 200 miljoen inwoners. Tegelijk ook een van de grootste tikkende tijdbommen in Afrika.
  Duidelijk dat de Chinees Afrikaanse weg nu het beste past.
  Het lijkt als of in de westerse wereld er geen enkele interesse is voor Suriname en omgekeerd.
  we zijn wel op niveau bezig zo.


  Maak melding

 13. Sommigen drrrrrrringen zich op en weer anderen worden door de voorzienigheid geleid/gevraagd om in deze het volk van Suriname voor te gaan. Voor u, die anno 2015 nog niet bij machte is om dat onderscheid te kunnen of willen maken moet diepgaand gebeden worden! Bouterse is langs PUUR democratische weg zijn tweede ambtstermijn aangevangen.


  Maak melding

 14. Waarom doet Bouterse niet zijn mond open over de terroristische aanslag in de VS waar 9 van zijn soortgenoten op barbaarse wijze afgeslacht zijn door een blanke racist ? Bouterse is toch zo tegen terrorisme en wilt hij die bestrijden ? Wel ik weet het antwoord Bouta i een laffe hond die het niet durft op te nemen voor de zwarte bevolking in de VS want hij schijt in zijn broek dat de Amerikanen zijn drugsdealende zoon Dino morsdood maken. Want dat kunnen ze als geen ander daarom durft Bouta zijn mond niet open te trekken tegen de Amerikanen. Maar om toch mee te doen richt hij zijn pijlen op Nigeria en Ghana want uit die hoek heeft Bouta niks te vrezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.