Ambassadeur VS bij opening mini banenbeurs

7

De Pan American Development Foundation (PADF) heeft gisteren wederom certificaten uitgereikt aan jongeren uit Paramaribo en Wanica die hebben deelgenomen aan het Youth to Youth (Y2Y) programma. Naast de 52 werkzoekende jongeren hebben ook 9 jongeren die een eigen bedrijf zullen starten hun certificaat in ontvangt genomen voor hun deelname aan de Kari Yu! ondernemerschapstraining in Suriname.

De certificaatuitreiking is afgesloten met een mini banenbeurs, waarbij de geslaagde jongeren zich konden presenteren en in contact kwamen met bedrijven die plaatsingsmogelijkheden bieden. Daarbij was ook de ambassadeur van de Verenigde staten in Suriname, Jay N. Anania, aanwezig(2e van rechts). Hij richtte zich tot het publiek door de geslaagde jongeren te motiveren; “Succes gaat niet over èèn nacht ijs, succes vraagt opoffering en doorzettingsvermogen. Ga voor de door jou gestelde doelen.”

7 REACTIES

 1. Mooi man!
  Doorzetten jullie jeugd van Suriname. Suriname is een jonge natie. Wie weet wat voor jullie in het verschiet ligt.
  PROFICIAT met jullie tot nu toe behaalde mijlpaal!
  En denk erom dóóóórgaan!!


  Maak melding

 2. Van 1502 tot 1863
  Mooi man!
  Doorzetten jullie jeugd van Suriname. Suriname is een jonge natie. Wie weet wat voor jullie in het verschiet ligt.
  PROFICIAT met jullie tot nu toe behaalde mijlpaal!
  En denk erom dóóóórgaan!!

  Hier de feiten: beste Van 1502 tot 1863

  Suriname moet echt vrezen voor een verloren generatie’. Zo luidt de kop van een interview met de Surinaamse neuropsycholoog Sila Kisoensingh in dagblad Trouw. In de krant slaat Kisoensingh alarm en zegt: ‘Ik maak me enorme zorgen over de toekomst. Niet alleen de toekomst van onze jongeren, maar de toekomst van mijn land’.

  Volgens Kisoensingh staat het welzijn van jongeren in Suriname onder grote druk door mishandelingen, de vele tienerzwangerschappen en hoge schooluitval. De krant schrijft daarover: ‘Bijna negen op de tien Surinaamse kinderen onder de veertien jaar krijgen thuis te maken met lichamelijke of geestelijke mishandeling. Geen enkel Caribisch land doet het zo slecht. Suriname kampt verder met een torenhoge schooluitval en erg veel tienerzwangerschappen.’


  Maak melding

 3. Kisoensingh heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt waar haalt ze die data, s vandaan de kranten en je weet dien doen nooit aan zelf onderzoek ze hebben het altijd van horen zeggen .ze preken allemaal over hun eigen parochie. Alles hier wordt overdreven. Iedereen wil zich belangrijker maken of voelen zonder een gedegen onderzoek. Nooit zulke slechte journalisten meegemaakt. I rest my case


  Maak melding

 4. Hé, Perkash prikt doorheen!!!! Zie je hoe het moet Henk Molennaar?!

  Heb jij, Henk M olenaar weleens van Perdiep Rampesar gehoord?

  Hihihihihi, zoja, dan hoef ik helemaal NIKS uit te leggen. Domme mensen als jou nemen voor waar wat ze in kranten en bladen lezen.

  Ik vind het niet erg als een journalist aan de weg timmert om naam te maken, maar dan op eigen kracht i.v.p. mensen voor beren op wegen waarschuwen die in werkelijkheid geveinsd zijn!


  Maak melding

 5. @Henk Molenaar, Trouwens, de tiener zwangerschappen waar Kisoensingh het over heeft. DAT VALT TEGENWOORDIG ECHT MEE. Heus! Neem dat van mij aan. Niet zo lang geleden maakte je als kind op de lagere school mee dat een minderjarig hindustaans meisje van de een op de andere dag niet meer op school kwam. Met een paar koeien, geiten etc had uitwisseling plaatsgevonden voor een huwelijksparner voor haar. Dan zag jij je leeftijdgenoot ineens baby’tje s baren. Hoewel ik verder hier naar school ben geweest, kan ik je véél meer vertellen hoe het toen toeging. Die jonge hindostaanse meisjes zijn Goddank zulke uithuwelijkingen ontgroeid. Is hopelijk passé! Je bent nooit te oud om te leren Henk Molenaar, maar onderzoek liever zelf hoe de vork in de steel zit! Ik wens je veel wijsheid!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.