Aantal ministeries in Suriname wordt verminderd

13

PARAMARIBO, 18 jun – Het aantal ministeries wordt teruggebracht. Volgens de Ware Tijd wordt het aantal verminderd van zeventien naar veertien. Het plan ligt al gereed.

De bedoeling is het voornemen uit te voeren van president Desiré Bouterse om het kabinet af te slanken. Het plan draait om fusering. Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting wordt samengevoegd met dat van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. In de jaren tachtig waren beide al ooit bijeen gebracht. Natuurlijke Hulpbronnen houdt op te bestaan als ministerie.

Het wordt onderdeel van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Het ministerie van Sport- & Jeugdzaken wordt weer deel van Onderwijs Wetenschap & Cultuur. Het wordt ook niet uitgesloten dat de ministeries van Justitie & Politie, Defensie en Binnenlandse Zaken onder één paraplu komen. Natuurlijke Hulpbronnen en Sport- & Jeugdzaken werden ooit aparte ministeries om coalitiepartners tegemoet te komen.


13 REACTIES

 1. @ Jojo,

  Ik weet waar je heen wilt, maar de ambtenarij is zo’n vergaarbak van dropouts en ongeschoolde mensen, dat er op geen enkele manier transparantie is te verkrijgen. Het zijn allemaal eilandjes op zich, de een weet niet wat de ander doet. Het feit dat het ministerie van Juspol op diverse lokaties over afdelingen beschikt zegt al genoeg. Immigratie en Vreemdelingenpolitie in hetzelfde gebouw, oke. Maar de rest van de subafdelingen zitten weid en zijd verspreid. Waarom niet alles in één gebouw? Scheelt een hoop rompslomp, heen en weer gerij, wachttijden enz. En het komt de transparantie ten geode, waar daar ontbreekt het op alle ministeries aan.


  Maak melding

 2. zonder coalitiepartner kan met makkelijk maximaal 10 ministeries hebben maar the Njang Dringri Prissiri Partij moet natuurlijk wel genoeg mensen tevreden houden.


  Maak melding

 3. Wanneer het kalf verdronken is dempt men de put. Maar omdat Baas zegt van zijn aanhang te houden, dempt hij de put wanneer hij er eigenhandig voor gezorgd heeft dat ze in de put gedonderd zijn, dan duurt de lijdensweg/doodstrijd van de paarse ezels tenminste niet vijf jaar lang, maar worden ze bij de aanvang van de nieuwe zittingsperiode al uit hun lijden verlost.


  Maak melding

 4. Als je 5 jaar lang geroofd en gestolen hebt, zul je de komende 5 jaar impopulaire maatregelen moeten nemen ten koste van het volk wat ook nog op jou gestemd hebben.


  Maak melding

 5. Duidelijk is dat DB reeds inzet om Bellie van de partij van Brunsie op een zijspoor te zetten.
  Bellie in DNA maar dan in de oppositie maar dan ook a;s bevriende oppositie waardoor NDP zowel in de regeringscoalitie als in de oppositie haar overgrote meerderheid krijgt en er niets zal worden ontzien om hun doel te bereiken namelijk “meer stelen, meer frauderen, geen intrekking van de amnestiewet”


  Maak melding

 6. Waarom nu? Waarom niet in 2010 bij aanvang van bouta.
  Waarom 1000 mensen aangenomen tijdens verkiezingspropaganda, hoe ga je deze mensen betalen.

  Het is een bekend probleem bij bepaalde groepen, ze gaan eerst handelen en daarna nadenken. klote zooi.


  Maak melding

 7. Gaat miscchien meer geld koste want nu dansende stoelen van ambtenaar. Wie gaat wat doen nu. Word chaos of niet. Wat gaat overtollig amtenaar doen en gaat landsdienaar nu harder werke en overuur maake. Dang gaat weer de koste omhoog. Verandering kost altijd geld, soms meer dan besapring.


  Maak melding

 8. Veel te groot apparaat voor Suriname.
  Een burgemeester en maximaal 6 wethouders is meer dan genoeg .
  voor zo’n kleine samenleving.
  DDB kan toch ook even komen kijken hoe een stad als Rotterdam met twee keer meer inwoners, grotere haven, grotere internationale vliegveld, WTC, vele handelsmissies en veel meer.
  Welk probleem wordt er nou opgelost door alleen de aankondiging van minder ministers. Het is te weinig informatie met veel te weinig uitleg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.