Nicaragua wipt Suriname uit voorronde WK

30

PARAMARIBO, 16 jun – Suriname ligt uit de voorronde van het WK voetbal 2018. Van Nicaragua werd verloren met één tegen drie. Uit was al verloren met nul tegen één. Roxey Fer bracht Suriname op voorsprong.

Dat was al in de tweede minuut van de eerste helft. Hij tikte de bal fraai in na een voorzet van captain Vangelino Sastroredjo. De teams waren redelijk aan elkaar gewaagd op een vrij drassig veld. Enkele afstandschoten gingen net niet in. Suriname bouwde sporadisch aanvallen op. Nicaragua kwam langszij in minuut vijfentwintig. Verdediger Jermain Vallei blunderde voor eigen doel en aanvaller Raúl Leguías van Nicaragua kopte in.

Manuel Rosas gaf, zo bleek, de doodtrap in de vijftigste minuut. Een domme overtreding aan de rand van het strafschopgebied leverde een vrije trap op. De tot Nicaraguaan genaturaliseerde Mexicaan trapte recht in. Coach Dean Gorré trachtte vergeefs nog te redden met vier aanvallers in plaats van drie. Carlos Chavarría deed het slot erop met doelpunt nummer drie. Fer kreeg rood tegen het eind voor duiken in het strafschopgebied.

30 REACTIES

 1. Heel jammer voor Suriname onder leiding van Coach Dean Gorré.

  Maar de boys van Patrick Kluivert zijn nog steeds in de race.
  http://www.volkskrant.nl/sport/curacao-van-kluivert-verslaat-cuba-op-weg-naar-wk~a4077667/

  Curaçao van Kluivert verslaat Cuba op weg naar WK
  Onder stormachtige omstandigheden heeft Curaçao zich geplaatst voor de derde kwalificatieronde voor het WK van 2018. Liefst vier uur hadden de mannen van voormalig Oranje-international Patrick Kluivert in de Nederlandse nacht van zondag op maandag nodig om Cuba te bedwingen.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1045/WK-voetbal/article/detail/4077992/2015/06/16/Hoop-op-versterkingen-voor-Curacao.dhtml

  Dankzij de winst op Cuba kan Patrick Kluivert verder met het volgende deel van zijn missie. Eind augustus volgt de derde en laatste knock-outronde; als Curaçao die overleeft, plaatst het zich voor een perspectiefrijke kwalificatiepoule in de Concacaf-regio.
  Daarop volgt eventueel de vijfde en laatste ronde: een eindpoule van zes teams, waaruit maximaal vier landen zich plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland.


  Maak melding

 2. jammer maar helaas. zolang psa niet wordt ingezet blijft het bij voorronde. Suriname heeft het instrument in handen om die Surinamers in te zetten. Want voetballers bij grote clubs spelen allen voor hun land. Alleen in Suriname kan het niet wellicht wel maar durf de politiek het niet aan. Het gevolg is dat Suriname uit geknikkerd word voordat het spel eigenlijk begint.


  Maak melding

 3. Suriname, het is simpel.
  1. Zoek een sponsor.
  2. Haal een buitenlandse coach.
  3. Haal kennis en expertise uit het buitenland in huis.

  Alleen dan haal je het WK.


  Maak melding

 4. @toff
  Psa kan juridisch gezien niet. Een voetballer met de nederlands nationaliteit mag daarnaast geen andere nationaliteit aannemen tenzij hij die heeft sinds zijn geboorte. Trouwens Suriname heeft niks aan voetballers die niet door Oranje worden geselecteerd. Dat is wel gebleken tegen Curaçao he.


  Maak melding

 5. Ik heb de wedstrijd gezien in het AK-stadion en ik ben eigenlijk geschrokken van Surinaamse elftal. Slechte passes, middenveld overslaan, taktisch zwak, zelfzuchtig en niet doelgericht. Het veldspel van Nicaragua was veel beter en zag er als team ook beter uit. Nee, dit was niks, dit is niks en zal voor het jaar 2246 ook niets worden. Het veld was ook dramatisch slecht door de vele regenval, maar daar hadden beide teams last van. Nee, gauw vergeten deze kwalificatiereeks en werken aan de toekomst.


  Maak melding

 6. Het was te voorspellen dat dit geld verspilling is. Zonder enig resultaat te boeken krijgt het elftal al een bijnaam “Natio” Het is beschamend dit te noemen, misschien moest Brunnsie invallen. Het is tijd dat het gehele bestuur van SVB opstappen en iemand anders de kans geven die wel verstand van voetbal heeft, niet op Surinaams amateur niveau want dat ik ook zonder enig succes. Nogmaals de jongens moeten zich schamen en beter leren voetballen. Een bal trappen kan iedereen, maar voetballen dat is de kunst.


  Maak melding

 7. Je kunt geen bami, kwak en of roti eten en denken dat jij ook nog gaat winnen van een super strijdbaar volk.
  Toen Clarens Seedorf het Surinaams voetbal een duw in de rug wouw geven werd hij te zwaard bestreden.
  Ik zie die bewuste avond nog voor me tijdens een SVB bestuursverkiezing toen twee juristen van de verkiezingscommissie er hun levenswerk van maakten om deze icoon van Surinaamse huize te dwarsbomen. Het Surinaams voetbal stelt letterlijk geen fluit voor! nAls het verder blijft gaan zoals het gaat moeten wij in het vervolg het woord voetbal in Suriname wel schrappen. Spelers van tegenstaanders worden door vermogende clubeigenaren gepaaid om iets te doen of na te laten iets te doen om een wedstrijd te beslissen. Er wordt ook niet geschroomd om zelfs de arbitrage te compromiteren.
  Die rekening hebben wij vandaag wel gepresenteerd gekregen.
  Zelf had ik het al bij die gelijkmaker al gezien. Onze spelers waren in geen velden of wegen te bekennen.


  Maak melding

 8. Zolang Bouterse president van dit land is, zal Nederland de dubbele nationaliteit niet toestaan van Surinamers die de Nederlandse nationaliteit hebben, dus zal Suriname met hun amateurs op dit niveau blijvend vroegtijdig uitgeschakeld worden.


  Maak melding

 9. Daar sneuvelt alweer een droom van Bouterse. Had hij maar een deel van het verduisterde geld ingezet om enkele Braziliaanse voetballers tot Surinamer te naturaliseren.


  Maak melding

 10. Waar waren alle top spelers met topinkomens van IMT binnen dit nationaal elftal ??? De club van Romeo Bravo zou de beste spelers van Suriname moeten hebben, dus zouden deze boyz tegenstand moeten kunnen bieden jegens het buitenland.

  Ik geloof nog steeds in een goede en juiste mix van Suri’s en Surned spelers die in kleine groepjes diverse keren per jaar (in Su en en Ned) trainen, en regelmatig vriendschappelijke wedstrijden spelen in de regio’s.

  Het Surinaams voetbal is nog niet verslagen alleen moet dean Gorré schoonschip houden in het zooitje welke Giskus en cs hebben achtergelaten.

  In principe zou de FIFA Giskus ook moeten laten oppakken door de FBI want hij zou toch ook 40,000 dollar (onder z’n kamer deur) doorgeschoven hebben gekregen, tijdens de vorige regio stemronde’s van de FIFA in de Caribbean !

  Dus Dean laat het hoofd niet hangen en doe wat je denkt dat goed is voor het Suri voetbal, en laat je niet ringeloren door de SVB en consorten.
  De Surinaamse jongens alleen kunnen helemaal niet voetballen (hoewel ze denken dat ze het kunnen), en is er veel meer nodig om regionaal en internationaal mee te kunnen draaien.

  Doe je best en doe je ding Dean, en dan alleen zal het lukken.


  Maak melding

 11. Kijk,je hebt niets aan Dean Gorrë!
  Men heeft een ervaren trainer nodig om die jongens op een hoger niveau te brengen.
  Is niet wanneer je op hoog niveau hebt gevoetbald dan denk je dat je ook kan trainen,helemaal niet.
  Trainen is iemand onderwijzen,en als je daar geen kaas van heb gegeven dan zal het helemaal niet lukken.
  Kijk kwestie van Basten die kan helemaal niets van.

  De trainers in het Suriname stadion houden de boel voor de gek .
  Ik ben in 1968 speler geweest van MVV in Suriname en was
  na Transvaal op de tweede plaats ge eindigt maar dat was niet
  de verdienste van de trainer.
  Er werd nooit gecontroleerd op je conditie.

  Ik lever hier geen kritiek,maar ik benoem de feiten.
  Ik hou alles bij de Surinamers.


  Maak melding

 12. Jammer dat niemand de Nicaraguaanse voetbalcompetitie vergeleken heeft met de Surinaamse, want dan had je de krachtsverhoudingen tussen de landen beter kunnen inschatten.
  De Surinaamse leger is een professionele organisatie en heeft ook voetballers. Waarom zijn deze legervoetballers niet professioneel en nog steeds amateuristisch?
  Moet Natio (wat een lelijke naam) niet onder het leger vallen? Dan kunnen ze elke dag trainen en kunnen de spelers fysiek en mentaal sterker worden.


  Maak melding

 13. Wat een onzinnige discussie over dubbelnatio.
  Men moet aan de kwaliteit van de surinaamse voetballers in suriname verbeteren.
  En niet aan de hollandse suri die niet worden geselecteerd voor oranje plots voor suriname wil uitkomen.
  Een ontwikkeling heeft tijd en inspanning nodig.
  Zag de wedstrijd en suriname speelde waardeloos zonder iets te merken van de hollandse school.
  dean gorre


  Maak melding

 14. haha… Suriname heeft wel iets aan deze natio. heb je de wedstrijden gezien aboidong. Suriname is het enig land dat meedoet op dit nivo met amateurs. Suriname heeft trpouwens nooit gewonnen van Cuba, Curacao heeft gewonnen… denk a tori….


  Maak melding

 15. Het is beter zo, heb de wedstrijd gezien su slaat letterlijk en figuurlijk een modder figuur.Su heeft voorlopig niets te zoeken op een mundial


  Maak melding

 16. Vroeger als ik ging fuiven danste ik ook beter in een nieuw shirt. Ik kon niet wachten om te gaan stappen.

  Daarom had ik gedacht dat Suriname de pannen van het dak zou spelen in hun nieuwe outfit, maar helaas.


  Maak melding

 17. Een Testmatch oftewel een oefenwedstrijd werd recentelijk gespeeld door een samengeraapt Natio elftal van NederSuri’s tegen een voetbalclub uit Trinidad and Tobago waar nog nooit iemand van had gehoord. Deze oefenwedstijd gin gepaard met een totaal afgeladen stadion dat bijna uit haar voegen barste. Het was lang geleden dat een voetbalwedstrijd zo een groot publiek trok en het was nog langer geleden dat het Nationale Stadion geheel uitverkocht was. Aan deze beladen voetbalwedstrijd hing geen grote belang noch kon men de zeer lage positie op de FIFA wereldranglijst verbeteren. En toch hing er een sfeer van verandering, eindelijk serieuze voetbal!


  Maak melding

 18. @Aboikoni!! Is Dean Gorre geen buitenlandse coach dan??wat een ezel ben je zeg!! Dean Gorre heeft gewoon zn europese coach diploma, is dat niet genoeg?!!

  Su heeft geen kwaliteit, en gaat daarom nooit een eidronde kunnen halen!!

  Curacao heeft nu wel de derde ronde behaald met Kluivert als coach en veel spelers die in nederland spelen maar niet voor orange uitkomen!!!


  Maak melding

 19. @toff
  Dat is een goeie vraag. Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Misschien andere wetgeving. Maar feit Is dat je de beste Surinaamse spelers zoals Promes, Wijnaldum, Lens, Jong, Babel, Emanuelson, Narsingh en Wijnaldum altijd in Oranje zult zien. Dat is namelijk nog steeds de droom van elke jongen die voetbalt in Nederland.
  @pitbull,
  Ik heb het niet goed uitgelegd. Suriname moet een ervaren coach hebben die het heeft laten zien. Niet een coach die het gratis doet.


  Maak melding

 20. De malaise in het Sranang voetbal heeft niets te
  maken met wel of geen DUBBELE NATIONALITEIT !

  Sranang moet een volwaardig Jeugd- en Sportbeleid
  opzetten met gegarandeerde financiele middelen !
  Een structureel beleid !

  Aangevuld met een structureel Jeugd-Gezondheids-
  programma en een Jeugd-Ontwikkelingsprogramma !
  Met gegarandeerde financien !
  Er zit geen structuur in de aanpak van de jeugd en van
  de sporten in Sranang !
  Leg de regeringsprioriteiten anders, stop corruptie en
  onnodige uitgaven !

  Stel de Sranang MENS centraal, vooral de jeugd !

  Helaas is de staatskas LEEG, staat op min ZES
  MILJARD, dus zal er ook in de komende jaren geen
  verbetering komen, GEEN structureel beleid voor
  de jeugd !
  De regeringen zijn niet bereid VOLDOENDE
  middelen in te zetten om een dergelijk beleid
  op te zetten en vorm en inhoud te geven voor
  een langere termijn !

  Het al of niet toestaan van Dubbele Nationaliteit
  heeft NIETS te maken met de slechte resultaten
  van het nationaal elftal !

  PS : Deze discussie over dubbele nationaliteit is
  eindeloos, de staat en de regering van Sranang
  hebben bij de onafhankelijkheid BEWUST GEKOZEN
  voor het NIET TOEKENNEN van de dubbele nationaliteit
  aan haar onderdanen die in Nederland en
  daarbuiten woonden !

  Nederland was bereid deze dubbele nationaliteit,
  op verzoek van de Surinamers in Nederland toe
  te kennen, helaas heeft Sranang, hoewel de helft
  van haar bevolking zich buiten Sranang bevond,
  gekozen voor een andere weg. Dit besluit is door
  alle opeenvolgende regeringen van Sranang, om
  politieke redenen, in stand gelaten.


  Maak melding

 21. Ik vraag me af bij welke clubs Dean Gorré heeft gewerkt als trainer en welke prestaties hij tot nu heeft neergezet. Ik denk niet dat veel mensen dat kunnen vertellen

  Daarentegen heeft Patrick Kluivert wel de nodige referenties. Zie maar de prestaties die hij op dit moment levert met Curaçao. Die gasten konden nooit voetballen. Hun nationale sport is honkbal. Toch presteert Kluivert met dit elftal.

  Zegt volgens mij genoeg over de gang van zaken bij het Surinaams elftal…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.