Politieke rivalen NDP en V7 voelen zich benadeeld

8

PARAMARIBO, 16 jun – De politieke rivalen NDP en V7 zijn het in elk geval over één zaak eens. Beide vinden dat ze zijn benadeeld bij de toekenning van ressortraadszetels. De officiële cijfers zouden niet kloppen.

De cijfers uitgegeven door het Centraal Hoofdstembureau, CHS, blijken te verschillen met die van de hoofdstembureaus in de districten. Het betreft de cijfers van Paramaribo en Para. En hoewel het verschil miniem is, een handjevol zetels, staan de twee op hun strepen. Er is formeel protest aangetekend. V7 klaagt over het ressort Rainville. Volgens het hoofdstembureau waren zestien van de zeventien zetels voor V7.

De overgebleven zetel ging naar de NDP. Het CHS geeft V7 maar twaalf zetels. De overige vijf zijn voor de NDP. In het ressort Carolina, in Para, waren eerst alle zetels voor de NDP. Volgens het CHS gaat nu één naar V7. Het geeft allemaal genoeg reden voor protest. Volgens het Onafhankelijk Kiesbureau, toezichthouder, kunnen de verkiezingen niet bindend verklaard worden voor de twee ressorten.

8 REACTIES

 1. dit is sme..

  het hele gebeuren klopt geen moer van..

  het beste is,weg met die rr dr resort raden of wat voor rotsooi dan ook..

  landelijk evenredigheid stelsel is de aller beste voor het dombo volk,,
  zo kan je over het hele land op iedereen stemmen,nu kan het niet..

  nu komt ene hogie-hart met 420 stemmen binnen terwijl een ander met 4500 stemmen buiten blijft..

  hoe on-eerlijk kan je nog zijn..

  en die meneer wil alleen met eerlijke mensen samen werken,als of hij super eerlijk,intiliegent is..

  zijn i.q. komt niet verder dan anantie torie..

  hoog op geleiden zitten op straat te wachten..


  Maak melding

 2. Ik ben dichtbij 60 en heb ik nog als wat verkiezingen meegemaakt in mijn geliefd land Suriname. Voor het eerst heb ik zo een chaotische verkiezing meegemaakt.
  Maar ja wie is aan de macht?
  Nu begrijp ik waarom vlak voor de verkiezing de DC’s werden gemuteerd. Reden genoeg om na te denken wat de achtergrond liggende gedachten zijn.


  Maak melding

 3. Achterlijke zooitje na de onafhankelijkheid kunnen ze nog steeds niet tellen. En die dr en rr gebeurt is rotzooi. Gewoon landelijke verkiezing houden weg met die onzinnige gedoe.


  Maak melding

 4. Zo een ingewikkeld kiessysteem is te moeilijk voor de 70% van het volk van Sur.Die zijn de analfabeten en juist zij werden geplaatst op de kiesbureau om te tellen.
  De opdracht is nu of tellers op te leiden voor de volgende verkiezing of het kiessysteem veranderen.Met wat we aan tellers of kiessysteem hebben,lukt het niet.


  Maak melding

 5. Wanneer in tweede instantie blijkt dat de NDP ‘bogobogo’ meer zetels krijgt, dan volgens dominee Misbaksel ‘NEKS NO FOUT’. Maar als de NDP slechts één zetel minder krijgt dan ‘HER GRONTAPU FOUT’.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.