Surinaamse voetbalclub TAC’90 opnieuw kampioen

3

Duizenden toeschouwers genoten afgelopen zondag van het kampioenschap van de Surinaamse voetbalclub TAC ’90 uit Den Haag. Nadat TAC’90 vorig jaar kampioen werd van de 2de klasse zondag presteerde de club onder voorzitterschap van Raymond Kharagjitsing het onmogelijke; wederom kampioen worden. Met een klinkende overwinning van 6 -1 won TAC’90 de kampioenswedstrijd in een vermakelijke Haagse derby tegen stadsgenoot HVV. Door de overwinnig speelt TAC’90 komend seizoen in de 1ste klasse zondag. Daarna volgt wellicht de hoofdklasse KNVB.

Een historische prestatie van de fusie club Takdier Boys – Amar Deep combinatie. Toch bleef het afgelopen zondag nog lang spannend op het nieuwbouw sportcomplex van TAC’90 omdat de uitslag van de wedstrijd van de directe concurrent Wilhelmus pas 10 minuten later bekend werd. De spelers hielden elkaar in een kring vast luisterden samen met de supporters naar de uitslag op de radio. Toen bleek dat Wilhelmus gelijk had gespeeld en geen kans meer had op de titel barste de Surinaamse emoties letterlijk los en vierden supporters en spelers uitbundig samen feest. Ook de Haagse wethouder sport Rabin Baldewsingh en PvdA gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash deelden mee in de feestvreugde.

De club die door het dagblad AD sport vaak in beeld wordt gebracht vanwege het mooiste samba voetbal op de Haagse velden zal het volgend seizoen wel moeten doen zonder succestrainer Faizel Soekhai die naar DSO in Zoetermeer vertrekt. De club groeit snel en telt 600 leden, waarvan 200 jeugdleden. Ze betrok vorig seizoen een nieuwbouwcomplex met een grote nieuwe kantine en kleedkamers. Bovendien kreeg de club van de gemeente Den Haag ook nog een nieuw kunstgrasveld en hockey trainingsveld. De multiculturele club TAC’90 vertrekt deze maand naar Suriname voor een aantal oefenwedstrijden.

Een verslag van de wedstrijd en de viering van het kampioenschap is te zien op Haaglanden Regio TV kanaal 34 om 19 uur en elk uur een 10 minuten samenvatting.


3 REACTIES

 1. TAC90 ken ik als een typische Haagse Voetbal Vereniging. De spelers zijn Hagenezen met diverse achtergrond. Er zijn spelers met Surinaamse, Turkse, Marrokkaanse, Antilliaanse en autotochtone roots.

  De eenheid en saamhorigheid binnen taak is een voorbeeld voor de rest van sportliefhebbers.

  Het resultaat is de uitkomst van een goed lopend TAC90 organisatie.

  Graag stel ik mijn felicitatie uit tot volgend jaar als jullie weer kampioen worden.

  Bravo !


  Maak melding

 2. Het eten is Surinaams…..de supporters zijn voornamelijk Surinaams….

  Multicultureel had inderdaad beter gestaan….volgens mij was het Mo de Marrokaan met de meeste doelpunten op zijn naam… anyway goed gedaan TAC90, vorig jaar middels nacompetitie in de 2e klasse beland, nu gelijk door na de 1e klasse…top prestatie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.