Regen van bedelbrieven bij Surinaamse presidentsvrouw

56

PARAMARIBO, 7 mei – Dat de sociale nood hoog is, ondervindt First lady Ingrid Bouterse – Waldring aan den lijve. Haar ‘Bureau First Lady’ wordt zowat platgelopen. Niet iedereen vindt wat hij of zij komt zoeken.

De hulpaanvragen zijn zo veel dat eenvoudigweg niet aan de vraag is te voldoen. “Wij willen iedereen helpen, maar we beschikken niet over de financiën. Maar we willen zoveel mogelijk helpen”, zegt Bouterse – Waldring tegenover de Times of Suriname. Mensen melden zich met een waaier aan behoeften. De ene vraagt om een kunstgebit of hulp bij het voldoen van de doktersrekening. Scholen vragen computers.

Aanvragen voor onder andere ziekenhuisbedden zijn ook niet vreemd meer. Of voor een voedselpakket, omdat het gezin niet gevoed kan worden om een of andere reden. Voedselhulp wordt dan ook verstrekt, zij het mondjesmaat. “Wij kunnen de gezinnen één keer helpen. Maar we zijn niet in staat om de mensen wekelijks een voedselpakket te geven”, aldus Bouterse – Waldring.

56 REACTIES

 1. Hahahahaha. Het begin van het einde kondigt zich aan! Hoe zit dat dan met die verplichte zorgverzekering? En wat is er verder over van het “sociaal contract” met de bevolking? Het is om je rot te lachen als het niet zo treurig is!


  Maak melding

 2. Venezuela, Noord-Korea, Equatoriaal Guinee, Cuba, Zimbabwe, Moslimlanden, Rusland. Die toestanden van armoede, honger, lege winkelschappen, ontwaarding van de Surinaamse Dollar, schaatste aan US-dollar, een Euro’s, geen medicijnen, jaren 80 en 90 van de vorige eeuw toen DDB en de gangsters het voor het zeggen hadden, doen zich momenteel weer voor. De opmaat is begonnen van armoede in Suriname. Moro de doro. Neks no fout. DDB abi krabita anoe!, vandaar dat Sranan skeer altijd te a man dé tiri Sranankondre.

  Soema ai no opo dat ze worden misleid, merk het dat Sranan Skeer. Linzensoep kan niet meer verstrekt worden op het onafhankelijkheidsplein, Birie wordt niet meer uitgedeeld, enz. enz

  Sranansma!, oe wiki no?
  Time4Chan(ge)!
  Stemt u massaal voor V7!
  Wan Tra Wintie Moes Kon Wai in Sweet Sranan!
  Stemt u V7!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 3. Zelf heeft dit ranzige misdadige echtpaar zich verrijkt met een geschat vermogen van 500 miljoen usd. Geroofd en gestolen van het Surinaamse volk. Hetzelfde was het geval met de Ceaucescu’s van Roemenië. Die zijn door het volk, met Kerstmis, voor het vuurpeloton gezet. Hopelijk gebeurt hier hetzelfde….hebben we eindelijk de beloofde GOUDEN KERST.


  Maak melding

 4. Zien jullie wat een portie leba jang kan doen bij Ocer. Zij hebben het niet eens door dat ze zombies van de n.d.p. geworden zijn en na de verkiezing zullen zij hun eigen kroost vader en moeder opeten. IK HOOP DAT DE V7 ERVAN LEERT HOE HET MOET.


  Maak melding

 5. Whahaaaaa de effecten van 5 jaar paars worden zichtbaar. Nog even en Jos Steeman Shipping is back in business. Sranang is skeer tot en met….


  Maak melding

 6. Het moddergooien gaat tot (en ook na) 25 mei door. Alweer een modder-activiteit van het V-even gebeuren. De misleiders, geslepen manipulators en leugenaars die zichzelf nog steeds V7 noemen terwijl de V7 rommel inmiddels uit 5 partijen bestaat. Wat staat het volk te wachten met deze vuile leugenaars van V-even?


  Maak melding

 7. off topic

  Helikopter vlieginstructievluchten boven Paramaribo.

  Is het verantwoordelijk om Helicopter vlieginstructies boven Paramaribo te laten plaats vinden?

  Stel je voor dat het mis gaat? Heeft Suriname die middelen om dan zo’n ramp het hoofd te bieden. Ik dacht dat de veiligheid heel belangrijk is, Waarom moeten de Helikopterpiloten boven Paramaribo vlieginstructievluchten uitvoeren, waar zoveel huizen zijn,mensen wonen, de drukste plaats van Suriname.

  Nog grappiger is dat juist in deze periode vlak voor de DNA-verkiezingen er niet vergaderd wordt.

  De minister van Defensie moet goed nagaan of deze vliegoefeningen niet elders plaats kunnen vinden in Suriname.


  Maak melding

 8. De BOUTISTAS zweren bij hoog en bij laag dat het zo GOED gaat in Suriname. WAAROM GAAN MENSEN DAN BIJ DE FIST-LADY hun handje dan ophouden voor een VOEDSELPAKKET.

  DIT IS DE GOUDEN KERST DIE DDB HET VOLK HAD BELOOFD. HET IS HET VOLK GERADEN NIET MEER OP DEZE CHARLATAN TE STEMMEN.


  Maak melding

 9. HELP! Ik ben in nood.
  Vanochtend zag ik mijn 10 poesen en katers triomfantelijk met opgeheven stijve staart cirkelen rond mijn bed.
  Een verklaring hiervoor was al gauw gevonden toen ik ontdekte dat die verdomde beesten al mijn blauwe pilletjes hadden opgegeten.

  Mijn verzoek aan 1st lady; kunt u weer voor een nieuwe voorraad zorgen voor mij? U hoeft geen geld uit te geven hor; leen ze even van uw man.


  Maak melding

 10. Waar blijven de paarse aanhangers met hun reacties. Ging goed tok met sranang ?

  Zou Bouterse haast nog 5 jaar gunnen. Lekker de gifbeker leegdrinken en massaal met roeibootjes de atlantische oceaan oversteken richting de noord zee. Wellicht dat de oud kolonisator nog droog brood over heeft.

  Ben jaren geleden al gestopt met het versturen van pakketten. En dat gaan we zo houden.


  Maak melding

 11. @ Seng Sang.

  Dit is een door de pers uitgegeven bericht van het kabinet van de First Lady. Volgens mij ben je stekeblind en doofstom.


  Maak melding

 12. Ironisch genoeg zijn deze ontwikkelingen het gevolg van het corrupte paars wanbeleid. 99.9% Van al degenen die een beroep doen op haar zijn luie oliedomme paarse stommelingen die in 2010 paars hebben gestemd. Wat zal het niet verworden als deze zelfde oliedomme arme aanhangers wederom krijsend voor nog vijf paarse ka jaren zullen stemmen. Hihi ZIMBABWAANSE wantoestanden oftewel verworden SURIBABWAANSE wantoestanden. En alle oliedomme aanhangers, jong en oud zijn te beklagen. Waarom gaan ze niet bij baas, maar komen bij haar. Simpel, baas o go jagie deng mars gwe go wroko. No lokoe mi, mi tjies oenoe no ka, stem ete vijf da na werkelijk gratis e kan njang, dringi en prisiri omenie joe wanie en kang soso paarse ka. Hahahahahaahahahahahaha. Mega schulden liggen in het verschiet en net zoals in Afrika zullen de generatie van al die oliedomme aanhangers krijsend klagen..mpp…fa oenoe ma,pa beng dong moro buriki. Hahahahahaahaha. Leve misdadigers land.paars Suribabawe. Hihi


  Maak melding

 13. Deze mevrouw kan uit ervaring praten en dat is de beste leerschool. Zij en haar man zijn de rijkste van Suriname en dat allemaal zonder een slag gewerkt te hebben. Goed voorbeeld doet volgen. Armoe binnen de kortste keren opgelost.


  Maak melding

 14. -In vele landen op de wereld is het momenteel een puinhoop als het gaat om leugens, corruptie, fraude en nog vel meer.
  Je merkt wel het verschil van landen waar men een goed beleid heeft en landen waar mensen zich zelfs verrijken.
  In Suriname verrijkt men zich zelfs en er is ook geen beleid vandaar dat er nu armoede is.

  Deze vrouw nog haar man of de overheid heeft een computer voor en school aangeschaft. De chinezen hebben een paar computers gegeven in ruil voor, of als dank voor……
  Vele computers zijn/komen vanuit de Nederlandse projecten en ik kan erover praten, omdat ik ook weet wie erover gaat. Ik zal geen naam noemen. Bouterse verblind mensen gewoon.

  ==Zijn mensen niet verzekerd voor alles zodat zij vrij gebruik kunnen maken van hun zorgpasje?????
  Het volk is niet goed geïnformeerd en zie maar wie als eerste zal sterven voor een tekort aan medicijnen en ook dat geld die zij niet hebben om hun medicijnen te betalen.

  Deze vrouw moet haar man op het matje gaan roepen!!!of samen rijk worden.


  Maak melding

 15. Schaamt dese vrouw zich niet! Migado , haar met coke gevulde hersenloze man zijn toch de oorzaak hiervan. En het toch zo diep geteeuede surinaamse volk durft nog steeds te zeggen dat get goed gaat met hun land en volk. Wanneer worden jullie wakker. Stelletje mislukkelingen! A kies oeng mooi!


  Maak melding

 16. Waar blijft die Gouden Kerst die Bouterse 4 jaar gelden heeft beloofd.

  Er is wel geld om arme stumpers 100 srd te geven om een NDP vlag voor hun krot te zetten.

  Wie betaalt al die borden langs de weg met de tekst “Deze president werkt” ? Daar is wel geld voor.

  Suriname wordt leeggeroof door de Bouta clan – al 40 jaar – en iedereen doet een plas en alles blijft zoals het was.

  Dat overkomt alleen een laf en apathisch volk zonder ruggengraat.


  Maak melding

 17. Jona heeft gelijk.

  Haal de domme ongeschoolde analfabeten uit het binnenland en gebruik ze als stemvee.

  Dat is de tactiek van Bouta.


  Maak melding

 18. De domme l u l l e n uit het V7 kamp o.a. blaka bakra,manu , passant, m.karrel, enz. kraaien continu inhoudloze kreten. Ze denken niet na in bij oordeelsvorming. Er zijn natuurlijk noden in Suriname en deze noden moeten gelenigd worden. De Surinaamse overheid doet haar best en ook particuliere instellingen leveren een bijdrage aan de armoede bestrijding.

  Maar als we de commentaren van de V7 ezels observeren merken we dat het lieden zijn met een laag vermogen om kennis te verwerven en om kennis op te nemen. Ze zien niet eens in dat Nederland een zeer rijk land is. Het land koopt 80 van de allerduurste jachtvliegtuigen (F35), er zijn sociale voorzieningen voor werkelozen,enz, maar in hetzelfde land krioelt het van de voedselbanken, kunnen meer dan 300000 mensen hun ziekenfondspremie niet betalen, en gaan er dagelijks honderden kinderen met honger naar school of naar bed, een gigantische huisvestingsvraagstuk voor mensen met en laag inkomen, en noem maar op.


  Maak melding

 19. @RobG
  Veel rijke landen hebben een schijnwelvaart.
  Het is op veel vlakken goed geregeld, maar kijk maar eens wat de staatschuld is om het allemaal te bekostigen.
  http://www.destaatsschuldmeter.nl/

  Volgens de rating bureaus was er niks aan de hand in Griekenland. We weten ondertussen allemaal wat voor tragedie zich daar afspeelt.


  Maak melding

 20. Vraag manlief een donatie. Zijn buitenlandse banksaldo vertoont een bedrag van 500.000.000 US dollar dus enkele miljoenen van zo een rekening afhalen zal hij niet voelen.
  Aan de first lady zou ik adviseren om haar maandelijkse uitkering van circa 8.000 SRD te doneren aan de stichting die haar naar het hart ligt gezien de wijze zoals ze in het nieuws verschijnt om de mofina wan bij te staan met giften.


  Maak melding

 21. Rob G…

  probeer eens 1x inhoudelijk op het onderwerp in te gaan. Het enige wat in jou geindoctrineerde, hersenloze brein opkomt is wegkijken van de problemen in die narco-staat Suriname en altijd maar weer naar andere landen kijken….dorpsidioot.


  Maak melding

 22. Ophalen Interpolpaspoort kost het land SRD 50.000

  Het ophalen van het Interpolpaspoort van minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft de Staat meer dan SRD 50.000 gekost. De kosten voor de bewindsman zijn ruim SRD 30.000. Hij is met twee personen afgereisd naar Lyon, Frankrijk. Dat heeft samen meer dan SRD 20.000 gekost.

  Voor een paspoort dat hij nooit zal gebruiken…

  Bloody Shame


  Maak melding

 23. @RobG, Nederlandse voedselbanken zijn niet van de overheid, maar particulieren die hiermee helpen.

  -Op de hele wereld is er armoede en als ik persoonlijk het verschil kan maken tussen de armoede van Nederland en die van Suriname is het feit dat de Surinamers eerder een luxe probleem hebben, omdat zij juist kunnen planten en voorzien van hun eigen voedsel.

  In nederland heeft het puur te maken met het feit dat de mensen toen verwens waren en groot hebben of hadden geleefd. Nu heeft men moeite zich aan te passen aan de crisis waardoor men niet door heeft wat de consequenties zijn.

  ==Alles wat de klok slaat in Suriname rent maar naar de president voor hulp, terwijl men zelfs actie kan ondernemen om na te gaan hoe het probleem aangepakt kan worden.


  Maak melding

 24. De ezels in Su gaan weer huilen en bedelen. Wie niet horen wil zal moeten voelen. Men zegt alleen een ezel kiest een meester.
  En een ezel zou zich niet voor de tweede keer aan de zelfde steen stoten.


  Maak melding

 25. @RobG, triest dat je zo ver gezakt bent om Nederland in deze discussie te betrekken. Een stad als Rotterdam heeft al meer inwoners dan heel Suriname bij elkaar. Je vergelijkt appels met peren.

  Wat menselijke ontwikkeling betreft is Nederland een van de drie ‘rijkste’ landen ter wereld. Dit cijfer wordt bepaald aan de hand van drie gegevens: levensverwachting, inkomen per hoofd en gemiddeld aantal jaren onderwijs. Dus niet de rijkste land van de wereld !! Het is een zege om in Nederland te wonen.

  Suriname had nooit onafhankelijk moeten worden. Suriname had een paradijs kunnen zijn. En beste RobG, het wordt de hoogste tijd dat je die paarse bril af doet. De huidige Suriname regering is een ramp.


  Maak melding

 26. Als men eens wist hoeveel verzoeken in Nederland voor hulp er bij de Koning belanden.
  Het weerhoudt Willempie en LaTina niet om met de monsterkes Ahalia, Azalia en Abalia de wereld door te reizen en overal vakantie te vieren.
  Ze konden dat geld ook aan de voedselbank doneren.
  In Suriname hebben de mensen noden., niet meer of niet minder dan vroeger. Vroeger vroeg men hulp aan de familie in eerste instantie, nu aan de staat, want armoede is iets geworden waar je je voor moet schamen. Naast die armoede komt er ook nog eens schaamte overheen. Je schaamharen kunnen er recht van gaan staan.


  Maak melding

 27. @Jesse, in nederland bestaat inderdaad het fenomeen voedselbanken. In Suriname hebben ze Jos Steeman Shipping.
  En als je schaamharen er recht van gaan staan dan zou een bodycruiser geen overbodige luxe voor je zijn.

  Zoek de verschillen paarse paljas.

  Have a nice day


  Maak melding

 28. @Koos,

  Waarom ben je zo aangebrand als iemand vermeldt dat het in Nerdeland niet alleen hosanna is? Of ben je nog half gaar? Hoe kan dat? Aangebrand en half gaar. Er klopt misschien iets niet bij jou.


  Maak melding

 29. Dit is ook een vorm van armoede!!!!!!!!lees maar::::::

  == PARAMARIBO – De geboorte van een drieling maakt het voor gezin Boobe-Burger moeilijker om het hoofd boven water te houden. Vanaf maandag telt het gezin tien kinderen. “Voor de geboorte van de drieling was de zorg enorm zwaar, nu weten wij niet hoe we het zullen redden”, zegt vader Fanel Boobe.

  Boobe is visser van beroep en blijft daarvoor ruim twee maanden weg. Hij ziet zich niet langer als kostwinnaar het gezin onderhouden, omdat hij geen vast inkomen heeft.

  De moeder is door de zwangerschap haar baan in een gaarkeuken kwijtgeraakt. De ouders hebben volksvertegenwoordiger Ruth Wijdenbosch van de Nationale Partij Suriname (NPS) op het hart gedrukt om steun vanuit de overheid los te krijgen. Wijdenbosch heeft donderdag de eerste drieling bezocht dat voor dit jaar geboren is in het s’ Lands Hospitaal.

  De twee nieuw geboren meisjes en hun broer kregen elk een kado en een enveloppe. De moeder hoopt onderdak te vinden in Paramaribo om haar kinderen voor regelmatige controle te kunnen brengen. Van en naar Brokopondo gaan met het drieling lijkt haar niet raadzaam, omdat extra zorg en begeleiding nodig is.


  Maak melding

 30. @Ira, ik ben het volkomen met je eens dat Suriname genoeg mogelijkheden heeft voor mensen om zich uit de armoede cirkel te werken. De regering biedt nog op beperkte schaal aan mensen de mogelijkheid om hun levensstandaard te vergroten. Het begin is er en uitbreiding is noodzakelijk. Dit soort initiatieven zijn helaas nooit door NieuwFront regeringen geïnitieerd.De regering Bouterse/Bravo doet haar best en heeft ook een luisterend oor naar de noden van de mensen.

  Ik ben van mening dat de regering met gerichte trainingen mensen kan stimuleren om een eigen onderneming op te starten.Ik denk aan ZZPers in de kleine landbouw, de constructie, bouw,catering,enz.De trainingen moeten competentie gericht zijn. De mensen moeten leren hun vaardigheden te ontwikkelen en deze ten dienste maken voor hun eigen economische vooruitgang.

  @Koos, ik denk niet dat Suriname onder Nederland een grote economische vooruitgang zou boeken. Het land is door Nederland altijd gebruikt als wingewest en dit proces zou met de grote goudvoorraden in de bodem nog steeds voortgezet worden. De enigste mogelijkheid om het land goed tot economische ontwikkeling te brengen is de samenwerking met China, Rusland, India en Brazilie, en niet met Nederland.


  Maak melding

 31. @RobG, dat de regering toen niets heeft gedaan kan ik wel het volgende zeggen:::vroeger was er heel veel respect en vaak genoeg als men het moeilijk had waren het de families die onderling het probleem aan het oplossen waren.
  Zelfs schoolgeld werd voor een kind betaalt als de ouders dit niet konden betalen. Men leefde en deelde toen samen met elkaar.

  =Tegenwoordig is er haast geen respect en een ieder denkt aan zich zelfs. Het leven is veranderd en zie maar de luxe om je heen.
  Mensen denken eerder aan feesten in plaats dat er morgen brood op tafel moet komen. De goede niet na gesproken.


  Maak melding

 32. @Jesse,

  Waarom ben je zo aangebrand als iemand vermeldt dat het in Nerdeland niet alleen hosanna is?

  ————————————————————————–

  Een beetje meer respect voor onze koningshuis zou op zijn plaats zijn. “monsterkes Ahalia, Azalia en Abalia” …. Wat hebben onze prinsessen met deze discussie te maken.

  Voedselbanken, voedselbonnen en gaarkeukens zijn zo oud als de weg naar Rome. Zelfs in het rijke Zwitserland heeft men voedselbanken. De Koning is volgens de Grondwet, samen met de ministers, lid van de regering. Nederlandse voedselbanken krijgen steun van de regering en gemeente, dus de Koningshuis heeft haar bijdrage geleverd.

  Jouw Desi Bouterse heeft een vermogen van een half miljard dollar. Ken geen 1 president die zoveel geld op een eerlijke manier heeft verdiend. Zelfs oud president Clinton heeft niet eens zoveel geld op zijn rekening. Salon socialist Bouterse predikt dat hij een man van het volk is, waarom deelt hij zijn inkomen niet met het volk of anders gezegd eigent hij een inkomen wat overeenkomt met de gemiddelde Surinamer.

  Graag jouw antwoord hierop !


  Maak melding

 33. Als het waar is dat staatshoofden, ministers, parlementariërs en andere topfunctionarissen flink van lantikas hebben gestolen dan is deze president de enige die € 500.000.000 , 5 honderd miljoen oftewel half miljard heeft gestolen vh volk.

  Een prestatie. Geef Baas Bouterse nog 5 jaren om te laten zien wat hij nog meer kan.


  Maak melding

 34. Koos, die beledigingen aan leden van het koningshuis staat een straf op en dat weet Jesse ook, daarom durft hij dit soort dingen in relatieve anonimiteit best uit te kramen, hoe serieus moet je zo’n figuur dan eigenlijk nemen. En zolang er in verhouding nog steeds meer paketten van Nl. naar Su gestuurd worden dan andersom, en dit zal alleen maar weer meer gaan toenemen moeten figuren zoals die Jesse en onze notoire paarse betweter, als er tien mensen tegen hem zeggen dat hij een ezel is vindt hij zich zelf nog steeds een paard, RobG, gewoon eens de realiteit onder ogen gaan zien en voorlopige hun grote waffel eens een poosje dicht houden hiero.


  Maak melding

 35. Time4Chan(ge)!
  ———————-

  @Henk Molenaar

  Ophalen Interpolpaspoort kost het land SRD 50.000
  ==============================
  Ik sloeg stijl achterover toen ik dat las. Een pp dat nog geen 3 weken geldig is en hooguit als pronkstuk in een vitrinekast komt te staan!! Hopelijk gebruiken ze voor zijn pp goedkoop en hygroscopisch papier zodat het snel wegrot.


  Maak melding

 36. @ Rob G.,

  Misschien heb je het bericht gelezen van de drieling die is geboren in ’s Lands Hospitaal. Hadden geen vaste woon- en verblijfplaats maar wel al 7 kinderen. Nu dus in één klap 10. Ogenblikkelijk werd hulp gevraagd aan de overheid. Ja, nu wel. Ik weet wel een goed plekje voor ze. Een apart hok in de Paramaribo Zoo. Is het toch godgeklaagd? Jij mag best je mening geven vanaf de H-buurt 9-hoog in de flat Hakfort in de Bijlmer, maar maak jezelf niet belachelijk met dergelijke postings..Je hebt niet eens stemrecht in Suriname!


  Maak melding

 37. Ira, ook in Suriname heeft de individualisering haar intrede gedaan. KIjk je moet het zo zien. Naarmate mensen meer welvaart krijgen (door het beleid van de regering Bouterse) komt de groepsbinding op de achtergrond te staan. Door het beleid van de regering Bouterse hebben steeds meer individuen een ander minder nodig om in de eigen behoeften naar voeding, recreatie, welzijn, gezondheid,geld, rijkdom, enz te voorzien.Mensen grijpen de kansen die aan hen worden geboden (scholing, werk, eigen bedrijf opzetten,enz) om aan hun welvaartsstijging te werken.

  V7 zal de mensen dit soort kansen en mogelijkheden zeker niet bieden aan het volk. Enkele individuen in V7 zullen ook denken aan de welvaart van mensen. Deze personen horen thuis in de NDP en niet bij V7.

  Individualisering is niet slecht, maar mensen die de kansen aangrijpen om vooruitgang in hun leven te boeken moeten mijn inziens ook aan hun medemensen met minder competenties denken.Zij moeten anderen ook stimuleren om vooruit te gaan. Wijsheid en kennis moet men met elkaar delen.


  Maak melding

 38. Sribi-Bouta-Srafu ROB X schrijft : “Naarmate mensen meer welvaart krijgen (door het beleid van de regering Bouterse)”

  Deze murderer-lover snapt niet dat de NDP-clan ALLEEN
  voor geld zorgt voor de clanleden, de rest van de bevoking
  moet het uitzoeken !
  De clan heeft welvaart, de rest kan pinaren !

  Er zijn door dom beleid van Desi geen banen voor de jeud
  of voor de arbeiders,
  alles ligt stil, investeerders wachten af/of blijven weg van de financiele chaos !
  Er zijn geen alternatieve banen voor gouddelvers die
  wegmoeten uit de gebieden die als concessie aan
  multinationals zijn uitgegeven.

  Staatsschuld is MEGA-groot : ruim ZES MILJARD, nog
  meer geld lenen is er voor Desi niet bij !
  Er MOET bezuinigd worden !

  Opa Desi en clan hebben op de koop toe ook nog 625 MILJOEN USA dollars weggekaapt uit onze de goud- en deviezenreserves ! Hoe dom kun je zijn, hierdoor bezit Sranan nog alleen maar voldoende valuta om voor drie maanden de benodigde importen te financieren !

  Dus alleen een totale idioot denkt/meent dat Bouta en clan WELVAART in Sranan hebben gebracht/brengen !

  Verwachting is dat de zwakke munt van Sranan, het
  vanwege het MEGA-onproductieve-uitgavenbeleid van
  Desi, binnenkort begeeft !

  Opa Desi blijft gouden bergen beloven, zegt dat hij
  binnenkort INKOMSTEN verwacht en groei,doch
  opa kan NIET de sectoren/bedrijven aanwijzen die
  deze winsten voor Sranan zullen opbrengen !

  Daar faalt opa Desi, door zijn vage babbels ziet de bevolking duidelijk dat hij totaal geen financieel inzicht heeft !

  Bovendien verzwijgt opa Desi dat hij ruim een derde van
  de overheidsbanen zal moeten schrappen, verzwijgt opa
  dat er gesaneerd moet worden bij onder andere EBS en
  SLM, hetgeen de staat vele miljoenen gaat kosten !

  Opa Desi vertelt ook dat hij olieproducten van Staatsolie
  gaat betrekken, maar opa vergeet erbij te vertellen dat
  OOK DEZE OLIEPRODUCTEN betaald zullen moeten
  worden !

  Opa Desi faalt ook wannneer hij moet aangeven hoe hij
  de MILJARDENstaatsschuld zal wegwerken !
  Faalt om aan te geven hoe hij de weggenomen gelden uit
  de goud- en deviezenreserves terug gaat storten !

  Hoe kan dan een of ander brein op dit forum beweren
  dat er welvaart wordt gebracht door NDP en opa Desi ???
  Wat er is gebracht in Sranan door opa Desi zijn in elk
  geval de Grootste Moordpartij op ONGEWAPENDE
  burgers van voor en na de slavernij in Sranan, dus de
  grootste vanaf het bestaan van Suriname !

  Wat er is gebracht door opa Desi is ontwrichting van de rechtsstaat en de vernietiging van de financien van de
  staat en van de mensenrechten van de Srananman !

  PS : alle zogenoemde sociale plannen van Desi hebben
  geen lange termijn financiele dekking !
  Helaas weet opa Desi niet wat meerjarenbegrotingen/
  fondsen zijn !

  Daarom blijft opa Desi doormodderen met
  “DESKUNDIGEN” die ons blijven bestoken
  met idiote MISBAKSEL-PROJECTEN, zoals het
  MISLUKTE-SCHOOLBOEKEN-inkoopplan en het
  mislukte SPOOKTREIN-projectplan !


  Maak melding

 39. @ Rob G.,

  Je laatste posting van 23.48 bevestigt al wat ik vermoedde. Je woont en werkt niet in Suriname, anders had je deze eigen visie van je niet verkondigt. De waarheid ligt totaal anders. Maar dat zie jij niet, want je zit er niet middenin. Ik wel, en ik kan je zeggen dat je op een roze Bijlmerse wolk leeft en totaal geen verstand hebt van wat er op dit moment allemaal in Suriname gebeurt! Je kan makkelijk kletsen op 8000 km afstand. De laatste vijf jaar is het onderlinge respect, de normen en waarden, de onderlinge saamhorigheid, en de behulpzaamheid tot het nulpunt gedaald. Iedereen denkt aan zichzelf. En je mag raden wie daar de oorzaak van is.


  Maak melding

 40. Aai booy soso lafu e tjiermi haaahahahaha….die seng sang tog ahahahahaha…net 1 gecastreerde werktuig of druiloor! Er staat ook 1 grote voedsel pakketje voor j fu soso bij lieve 1ste lady darling alleen ophalen! ahahaa…

  V.H.P. soso lobie nanga geen omkoperij!!!


  Maak melding

 41. @koos, @hans,

  Wat Bouterse doet is Bolle Willem nadoen. Ze dragen beiden een pak van hetzelfde laken.
  Beledigen van het koningshuis? Volgens mij deed die rokkenjager Bernhard dat, die de macht wilde grijpen en z’n vrouw voor gek wilde verklaren en opsluiten. Ik hoop niet dat een van de 3 kleuterkes van z’n kleinzoon dezelfde mentaliteit hebben als grand opa Bernhard, anders ziet het er slecht uit voor Bolle Willem en voor heel Nederland. Welke van de 3 – Ahalia, Abalia en Azalia – zou zich ontpoppen als broekenjaagster?


  Maak melding

 42. @koos, @hans@worst,

  Als Bolle Willem langs komt storten jullie ter aarde zodat hij op jullie rug kan stappen en geen vieze schoenen krijgt. Zelfs voor God zouden jullie dat niet over hebben. Wat een aanbidding van Bollie.
  Weten jullie dat Bollie en Bout het heel goed kunnen vinden met elkaar? Daar kijk je raar van op, maar het is wel zo!


  Maak melding

 43. @RobG,

  Lees @blaka bakra; zaterdag 9 mei 2015 om 01:20 uur.
  Wat is hierop je antwoord?

  Quasi intelligent doen hier op deze site en als betweter/moraalridder je onsamenhangende verhalen lopen verkondigen.
  RobG, zonnige dag toegewenst daar in je Amsterdam Zuid-Oost.


  Maak melding

 44. Nooit eerder in de geschiedenis van Suriname is het voorgekomen dat de regering wordt bestookt met bedelbrieven.

  Volgens de paarsen komt dit omdat deze regering voor de burger is nood staat.
  Nou, ik zeg deze burgers moeten zich zelf stevig achter hun oren krabben, want ze hebben voorheen nooit hoeven te bedelen.

  Waar is je suri-trots gebleven!
  Heb je liever een hengel, die je kunt gebruiken om je gezin te voeden, of wil je elke dag bedelen om een stukje vis…..


  Maak melding

 45. Het bedelen bij de Fist Lady is gewoon een uiting van Paternalisme. Om die reden mag er ook geen enkele cent uit de staatskas via deze weg uitgegeven worden. Wat zij prive doet is haar zaak maar publiek geld mag hier niet aan besteeds worden.
  Ze kan altijd verwijzen naar Sociale zaken. Die heeft bv al een paar maal een huis gebouwd na een brand. Het behandelen van dergelijke sociale verzoeken dient twee belangrijke doelen.
  -1- Uitsluiten van paternalisme. Als er iets is van de oude politiek dat is het dat wel. Des te schandaliger dat dit weer op grote schaal gebeurt onder paars.
  -2- Rechtsgelijkheid. De sociale dienst is controleerbaar en zal regel moeten hanteren. op dit moment is dit jammer genoeg niet het geval. Als je huis is afgebrand en je bent paars dan is er een kans dat je gratis een nieuw huis met inrichting krijgt, voor andere groepen is het nagenoeg uitgesloten. Daarom moet dit gebeuren via een aantal vaste regels en met een toezichthouder.

  Het hele verhaal over de bedelbrieven lijkt overigens bedoeld om de indruk te wekken dat ze zulk geweldig goed werk doet. Maar dat gebeurt zeker niet van haar eigen geld en zoals boven aangegeven. Als het door de staat gedaan wordt is dit ONGEWENST EN MOGELIJK VERBODEN GEDRAG.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.