Verkiezingscampagne V7 intenser voor meer bekendheid

10

PARAMARIBO, 22 apr – De verkiezingscampagne van oppositieblok V7 wordt intenser. Dit zegt V7-secretaris Mahinder Rathipal. De opiniepeilingen van verschillende bureaus hebben aardig wat lessen opgeleverd. V7 wil zich meer positioneren en de burger rechtstreeks benaderen.

De leiders willen dichterbij de burger komen. Daarom worden onder meer een aantal wandellopen georganiseerd in verschillende wijken. “We hebben de verschillende peilingen op de voet gevolgd en we bagatelliseren geen van ze. We nemen de uitslagenserieus en allemaal wijzen uit, dat de mensen nog niet bekend zijn met de branding van V7, althans niet zoals het zou moeten. We gaan daarom onze campagne opvoeren”, zegt Rathipal tegenover de Times of Suriname.

Onder meer wordt het aantal wandellopen verhoogd. “Omdat de mensen beweren dat ze de V7-leiders niet kennen en ook niet bekend zijn de kandidaten, hebben we besloten om veel meer lopen te houden. De mensen kunnen de leiders persoonlijk ontmoeten en direct zien wie de kandidaten zijn”, aldus Rathipal. Intussen tikt de klok door en is er nog weinig tijd over. Tijdens de laatste opiniepeiling noemden nogal wat respondenten de onbekendheid met het V7 leiderschap.


10 REACTIES

 1. V7 moet het volk duidelijk maken wat hun te wachten staat na 25 mei, ongeacht de partij waarop ze hun stem uitbrengen.

  Dit zijn enkele voorbeelden van financiële verspillingen, afkomstig van een open brief gericht aan de pres, bron Herald 210515:

  •Surgold overeenkomst: upfront betaling en 400.000 ha area of interest voor de multinational, overeenkomst zonder haalbaarheidsstudie, etc.;
  •Strukton treinproject: opdracht en lening zonder goedgekeurde begroting en zonder haalbaarheidsstudies en tarief vaststelling;
  •Ballast Nedam bruggenproject (corruptieve betalingen aan regeringsgezinden waarvoor boete is betaald in Nederland);
  •dure aankoop boeken zonder voldoende evaluatie;
  •ernstige verspilling door aankoop ambassadegebouw in Parijs;
  •aankoop van dure dieselgeneratoren via bevriende relaties (met enorme commissies die het volk moet betalen), in plaats van uitvoering van het reeds voorbereid ethanolproject;
  •sterke vermindering van de exploratieactiviteiten door de Staatsolie, omdat de regering die investeringsmiddelen nodig heeft voor andere en consumptieve uitgaven, met ernstige gevolgen voor de samenleving;
  •grote staatsschulden in strijd met de Grondwet.

  Het is nu niet het moment om het volk te bedelen om te kiezen, linksom of rechtsom, ze gaan het voelen!
  Dit volk is ook debet aan de financiële chaos waarin het land verkeert.

  Toch blijven we ze steunen tot het bittere eind.
  Mocht het anders uitpakken, dan hoop ik dat ze de kracht vinden om de straat op te gaan, om deze regering naar huis te sturen en nieuwe verkiezingen te eisen.

  Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!


  Maak melding

 2. Wat niet uit pure liefde voor land en volk wordt gedaan, maar uit partij en eigenbelangen zal nooit standhouden. Tekenend was de javaanse slang Soema. En ook de andere javaans slang zal maken dat de V7 geen stand zal houden tegen het paarse kwaad dat velen misleidt en paars heeft beneveld, dankzij didibri.


  Maak melding

 3. Wandellopen organiseren………….Wat ga je dan doen? Wandelen of praten en je beleid uitleggen? Die 2 gaan goed samen?
  Ik raad ze aan gratis ijsjes uit te delen. Dan krijg je meer bekendheid en kun je zeggen dat V7 je gaat vekoelen en verfrissen als ze aan de macht komen.


  Maak melding

 4. =Nog nooit is er zo’n haat geweest tijdens de verkiezingen in Suriname. vanaf Bouterse aan de macht is gekomen staat Suriname op zijn kop.
  Jammer maar hoop het beste voor een ieder.

  Wie dit nog niet weet, lees het maar.:::::alleen maar SCHULDEN

  = De infrastructuur van de watervoorziening is ernstig verwaarloosd. Door lekkages en storingen bereikt 40 procent van het geproduceerde water de afnemer niet. Directeur Sven Sjauw Koen Fa van de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij zei in dWT dat de SWM de ontwikkelingen niet kan bijbenen. De financiële tekorten en onplanmatige woningbouwprojecten doen SWM achter de feiten aanhollen.

  De productiekosten per kubieke meter water bedragen SRD 3, maar er mag slechts SRD 1,80 in rekening worden gebracht. Het lijkt voor de SWM dweilen met de kraan open. Vooral in het noorden van Paramaribo is de situatie urgent. Veel waterbronnen daar zijn verzilt. Eigenlijk moeten ze worden gesloten, maar omdat dan heel de voorziening zou komen stil te liggen, wordt het verzilte water vermengd met water uit het zuiden. Journalist Gerold Rozenblad typeerde de toestand in de watervoorziening als ‘feitelijke crisis’.

  De watervoorziening behoort evenals onder meer gezondheidszorg en onderwijs tot de publieke diensten. De publieke diensten behoren tot kerntaken van onze overheid. Gelijk de gezondheidszorg zie de ziekenhuiscrisis en het onderwijs lijdt ook de watervoorziening onder falende financiering. Gegoochel met cijfers en balansen kan de leek imponeren, maar de bittere waarheid van ernstig tekortschietende publieke diensten is niet te verhullen.


  Maak melding

 5. V7 focus jullie niet meer op Bouterse, maar laat het volk duidelijk zien wat jullie willen doen voor een beter Suriname.
  Ga het land in praat met de bevolking. Beloof niet wat je niet kunt waar maken. Pleit wel voor realiseerbare onderwerpen zoals:
  1. Veiligheid
  2. Stabiliteit van de Economie
  3. Gezondheidszorg.
  4.werkgelegenheid.


  Maak melding

 6. VHP is ontstaan in 1949. Nu ca. 65 jaar oud.
  Wat heeft VHP in suriname gedaan (voor het arme volk)?
  Ze hebben niet eens een Gandhi bril geschonken voor de standbeeld van Gandhi en voor de Kwakoe standbeeld geen pangi.
  Ja, voor de (VHP)kaderleden is heel veel gedaan. O.a. de heer Dilip,Ranjit en de consorten hebben het goed geboerd.
  Dus meneer Santoki, gooi eerst alle rotte appels uit VHP en kom met een betrouw-en realiseerbare programma.1 A4TJE en niet 80 pagina’s met 79 herhalingen.
  Gooi geen modder, bouw op eigen skill en programma.
  Surinamers zijn echt niet dom, ze weten echt wat echt is en wat gespeeld is. Wees een politicus en geen acteur.
  Als je dit allemaal doet, dan ondersteunen de kiezers V5 voor 100% . Het is V5 (Somo gaat na 25 mei weer terug).
  Doe je het niet, dan gaat Maurice de Hond gelijk krijgen.

  “Waar het verstand ophoudt, begint de woede.
  Daarom is de woede een teken van zwakte.”
  (De Dalai Lama)


  Maak melding

 7. Santokhie verstrekt enkele dagen terug, eindelijk en op dringend verzoek van de VHP kandidaten, het verkiezingsprogramma van de partij.
  Let wel, ca 1 maand voor de verkiezingen deelt hij het programma uit aan z’n mensen en geeft hij hen het advies om dit programma goed te bestuderen, want ze moeten weten wat zij aan de kiezers zullen moeten vertellen !

  Hij roept gelijk ook dat het programma al 1 (één) jaar gereed is dus betekent dit dat hij z’n mensen 1 jaar van deze belangrijke info heeft onthouden.
  Stel dat z’n mensen 1 week nodig hebben om het programma goed tot zich te nemen en te laten bezinken !
  Dan hebben ze nog 3 weken om met de juiste informatie propaganda voor de partij te voeren.

  Welke campagne hebben z’n mensen de afgelopen periode (huis aan huis) gevoerd, met welke info en wetenschap ?
  Wat hebben ze de Surinaamse kiezers allemaal vertelt ? Ik denk een grote berg onzin want ze wisten niets over de inhoud van hun programma.


  Maak melding

 8. Ja zelfs de Voorzitter van de Arya Dewaker neemt dagelijks deel aan de wandelloop van de VHP en mensen te bedelen om een VHP vlag te planten. Gajadien neemt ook deel aan de loop om te vertellen hoe hij dubbele salaris ontvangt, zonder te presteren. Joggie daaraan tegen kan dan vertellen hoe geiten gekweekt kunnen worden en gronden afgepakt kan worden,
  Veel success met jullie loop!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Het is grappig om te zien dat niet Surinamers zoals Esmerald en Ira vanuit Nederland wanhopig wensen dat Bouterse niet meer aan de macht komt. De realiteit echter is dat Suriname helemaal klaar is met oranje marionetten zoals de VHP en de NPS en onvoorwaaardelijk kiest voor onze held Desi Delano Bouterse. De oude etnische redimoesoe partijen en hun aanhangers denken nog steeds dat Suriname een Nederlandse kolonie is. Suriname is echter volwassen geworden en de voormalige slaafjes wonen nu samen met hun meester in Nederland en moeten daar maar het beste van maken. Hoewel het leven als tweederangsburger in het beloofde land hard is kunnen Esmerald en Ira zich tenminste vermaken met Paul de Leeuw en de wereld draait door. Heel veel succes beste mensen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.