‘Omgekomen piloot betrokken bij miljoenenfraude DSB’

44
Regering Suriname kan DSB niet terugbetalen: faillissement dreigt

PARAMARIBO, 22 apr – De Surinaamsche Bank (DSB) in Paramaribo is slachtoffer geworden van creditcard fraude. Volgens de Surinaamse site Starnieuws zou ruim US$ 4 miljoen teveel zijn opgenomen met creditcards. De miljoenenfraude kwam onlangs aan het het licht en wordt momenteel onderzocht.

Volgens de nieuwssite zou één van de betrokken personen onlangs op een tragische manier zijn omgekomen. Volgens bronnen gaat het hier gaat om de Surinaamse piloot die op 14 april jl. met zijn gezin omkwam bij een vliegtuigcrash in Fort Lauderdale(Florida).

Het geval van fraude werd al eerder ontdekt maar is nu pas naar buiten gekomen. Meerdere mensen die werkzaam zijn bij de bank zijn inmiddels naar huis gestuurd en de autoriteiten doen onderzoek.


44 REACTIES

 1. Dat krijg je er van als de bankdirecteur zich een gangster imago aanmeet als hij zich laat interviewen.

  Geld is natuurlijk foetsie. Als erven doe je natuurlijk als of je neusbloed en vereffend de nalatenschap voor dat justitie in de buurt is.


  Maak melding

 2. Is dit het topje van de ijsberg ? of is er meer wat nog niet bekend is.
  Stel voor een onafhankelijk onderzoek door een Externe partij.
  Zaak voor de centrale bank om in te grijpen. En als ze toch een maal bezig zijn daar ook de boel doorlichten. Of alles daar wel klopt.

  Nou en dat vlak voor de verkiezingen ..
  belooft niet veel goeds.


  Maak melding

 3. Met een degelijke afdeling Risk Management was deze fraude absoluut aan het licht gekomen.

  De Interne Controle heeft zoals gewoonlijk zitten slapen, dit is een bekend euvel bij financiële malversaties.

  Bedrijven leunen nu nog steeds op de kennis en alertheid van de Interne Controle, echter de focus moet met spoed verlegd worden naar een degelijk functionerende afdeling Risk Management.

  Deze kennis ontbreekt momenteel in Suriname en daar heeft de fraudeur misbruik van gemaakt.


  Maak melding

 4. Niemand is meer te vertrouwen van de hoogste top van verworden Suribabwe tot de zwervers. Zo leiders, zo volk. Men verdiend deze afgang naar Suribabwe, misdaadstaat nvol onrecht en wetteloosheid. OOk bij de O.M. Maar het is eerst begonnen in 2010 bij OWenV en daarna spreidde het paarse misdaadvirus zich razendsnel. Ma kut, leve de misdaadkoning sir I’m nasty. Neks no fout in de moord/misdaadstaat, want na baas na lijdsman, de onberechte misdadiger.


  Maak melding

 5. Weer mag de kleine man bloeden..
  Dit is te gek voor woorden. ..De directeur moet per onmiddellijk ontheven worden en het O.M.moet een onafhankelijke onderzoek instellen . Want als het om zo’n groot bedrag gaat kan ik mij niet indenken dat de directie hier geen weet van zal hebben gehad…
  Want als ik lees dat er meerdere mensen naar huis zijn gestuurd en vervolgens mag constateren dat de Dire hoog en droog nog op zijn plaats zit …dan mag toch stellen dat er sprake is van names and faces. ..Door de kleine man binnen de organisatie brodeloos te maken.


  Maak melding

 6. ben ik de enige die het vreemd vind dat dit nieuws juist nu naar buiten moest komen?! ja doden kunnen zichzelf niet verdedigen he. something stinks. er moet meer hier achter zitten. waarom juist nu, op de dag van afscheid van dit gezin?? het is gewoon een dubbele straf voor de familie of is dit een stille wenk naar de nabestaanden toe dat de nalatenschap van bedoelde persoon in beslag zal worden genomen mocht hij schuldig worden bevonden? waarom niet gewacht tot na de begravenis van deze mensen?? het is heel gemakkelijk om smet te zetten op de naam van een dode die zichzelf niet kan verdedigen. mark my words, er zit meer hier achter and it will come to the light!


  Maak melding

 7. De doden kunnen zich niet verdedigen he .. jammer dat iemand die niet meer leeft tr beschuldigen van iets. De direkteur van dsb is al geen koekje . . Begin hem te onderzoeken.


  Maak melding

 8. Als de dode onschuldig is, zal het zeker blijken. 4 miljoen pak je niet zomaar op en verbras je niet zomaar.

  Maar ach, als hindostanen hun Kids mee de dood in kunnen nemen, wat is er dan zo bijzonder aan deze Perry? omdat ie wit is en een mooie schuld achterlaat van 4 miljoen dollar?

  hopelijk heeft ie flink van het geld genoten, want hij is niet meer en heeft ook niets meer te verantwoorden.

  zijn vrouw en kids hebben in de korte tijd dat ze hebben geleefd, nooit nergens zorgen over gehad.

  weet je hoeveel kinderen leven en niet eens weten wat ze vandaag zullen eten, en of ze uberhaupt eten gaan krijgen vandaag.


  Maak melding

 9. nou alles ligt volgns jul aan het paars bewind, duidelijk een stelletje dat niet onder de intellectueln valt. daar jul et beter kunnen, why aan de kant zitten.


  Maak melding

 10. Foei toch dat er zo wordt om gegaan met dode mensen. Geen eerbied en respect. Of hy nou schuldig is of niet dit kon ook wachten.
  Volk v Suriname is te laf, stom en dom.
  wat e achterlijk volk.
  Waarom praat niemand over de topmannen.
  schamen jullie je klootzakken, lafaards.
  hou tekening met t leed v de familie of interessert dat jullie niet.
  mapima’s


  Maak melding

 11. Ik ga mensen niet vooroordelen of beschuldigen. Ik was er niet bij. Maar Is het een bacoven winkel bij de dsb dat werknemers toestemming kunnen geven als cliënten boven hun limit gaan? Er moet toch van een hogere toestemming gevraagd worden en die op zijn beurt weer? Dus ik snap nu niet wie er allemaal naar huis gestuurd zijn.. K hoop dat de werknemers opkomen, die geen schuld hbn bij deze.


  Maak melding

 12. Is er wel echt sprake van een ongeluk of is hij moedwillig “gestorven”met zijn gezin?
  Ik vraag me af wie er allemaal de hand in hebben gehad.
  Met welke credit card kun je 4 miljoen US opnemen / uitgeven? Iedere credit card heeft een maximu besteed bedrag.
  Rara hoe kan dat?
  In Suriname kan alles en mag alles


  Maak melding

 13. De schuld geven aan een dode ? Wat schuilt hierachter?
  Wanneer was dit bekend? Word nu een zondebok gekoen die niets terug kan zeggen?
  Misschien is het de top van de DSB die heeft gegraaid of mis heeft gegokt en nu dus kans zagen een gezin de schuld te geven..Misschien kan er een controle (accountantskantoor) plaatsvinden die de besteding samenstelt en ook nagegaan kan worden waar en wanneer en door wie is getekend.
  De DSB moet dit als eerst inzetten en als zij dat niet doen dan is er stront aan de knikker binnen de DSB


  Maak melding

 14. Ik vind het heel erg en een zeer kwalijke zaak dat deze beshuldiging op de dag dat de familie van dit gezin afscheid moet nemen, in de media komt. Schaamteloos vind ik dat. Ten eerste wacht het onderzoek af ipv aannamens te doen, die eventueel niet waar zijn. En al zou dat al gedaan zijn, wacht dan even met het mededelen ervan aan de samenleving tot na de begravenis. De familie heeft het al zoooo ongelovelijk moeilijk om dit groot verlies te verwerken en dan krijgen ze ook nog met aannamens te maken. Ik vind het jammer en de mensen die gekozen hebben dit nu te plaatsen vind ik harteloos. Dit wil je niet lezen op de dag dat je je klein dochters en je zoon moet begraven. Ik bedoel leef je even in in deze mensen!!!!


  Maak melding

 15. Dus is het vliegtuig “ongeluk” dan een geval van moord en zelfmoord?
  Hij had zich liever kunnen aansluiten bij de NDP dan was hij hoogstwaarschijnlijk Minister of Directeur geworden ergens.


  Maak melding

 16. In een geciviliseerd land wordt je naam niet genoemd wanneer je ergens van verdacht wordt en geldt: ‘Innocent until proven guilty’.

  In Suriname geldt: ‘ guilty until proven innocent’ en dan wordt je al bij naam en toenaam genoemd in de krant, denk maar aan Ramsunder Jhauw, die was al bij voorbaat schuldig bevonden, niet door de eerste de beste, maar door mensen die beter zouden moeten weten, en voor gek verklaard toen hij moordplannen door anderen beraamd onder de aandacht van de geëigende instanties bracht, later bleek zijn verhaal van A tot Z te kloppen en toen moesten de betrokken instanties hem zijn excuses aanbieden.

  Nu wordt deze familie, zonder dat er gedegen onderzoek is verricht, er al van beschuldigd op een mega manier, waar ons aller Brammetje jaloers op zal zijn, gestolen te hebben.


  Maak melding

 17. Stop met onzin, de man is dood en nu komen ze met si BullS@&$? De directeur van de bank moet iemand in het riool hooien en hij doet het met een doode


  Maak melding

 18. De wereld is ten einde. Je vraagt je af waarom er altijd zo een strijd gevoerd wordt om geld. Zie nu het beeld in alle lagen. Van kleine geldsberovingen en fraudes. Zelf het OM blijft niet bespaart. Over de regeringen. Nou nou. Kijk maar om je heen. Hoe gelukkig kan je niet zijn een beetje schone lucht te ademen. Genieten van de On en regen, vogeltjes hoort fluiten etc. Je bent maar liever een indiaan ergens in de bergen afgezonderd van al deze ellende. Mn oma zei altijd. Er zijn geen problemen maar mensen. We denken dat geld gelukkig maakt. En heb respect voor je medemens en zeker de doden. De “DOOD” is een engel. Dank


  Maak melding

 19. Sta je bij de bank om geld te storten dan komen de gasten met zoveel komedies waar kom je met vandaan enz.enz. moet je een bedrag opnemen ook een gedoe. Dan zijn de gasten de grootste graaiers. Boevenbende !


  Maak melding

 20. Het Doorson dossier is ook uit de kluis van de Sur.Bank verdwenen.Twee mensen moeten de deur openen en was video bewaking.Toch is het dossier uit de kluis weggelopen.
  Er zijn vermoedens dat opa D de hand heeft in het ongeluk om zijn vriend Mangelie een genoegen te doen.
  De omgekomen piloot was gelieerd aan ADCAR de andere importeur van landbouw chemicalien.Concurrent uit de weg geruimd.


  Maak melding

 21. Hmmmm. Achteraf een crimineel luchtje als staartje. Wie weet sit en meer achter is dit een afrekening van S-Babwaanse mafia. Vliegtuigsabotage? Triest.


  Maak melding

 22. De DSB moet onder vergroot glas.
  Het vertrouwen van de bank komt hiermee in het geding.
  Van een kikvorst kan je geen veren plukken van een dode nog minder.


  Maak melding

 23. Semund Proeve de arrogante directeur moet gewoon opstappen.

  Hoe is dat nu mogelijk zonder medeweten van hem.

  Dat is als je de Don wilt spelen, de bank is van ons volk in Suriname, nu wil je avontuurlijk naar Nederland, waarom geen Miami of Belgie?


  Maak melding

 24. Heb ongeveer 2 jaar de bewegingen van de bank directeur gevolgd die vlgs mij met pensioen moet.Een desastreus gevoerd financieel economisch beleid met verve verdedigen om nu zelf vd hoogste man te horen dat het land op de rand van bankroet staat.Nu dan zo’n grote diefstal die echt niet op 1 dag gepleegd is.De directeur moet onmiddellijk naar huis.


  Maak melding

 25. @Henk Molenaar

  Die is dus opgeruimd door zijn maffia maatjes
  =======================================
  Die indruk heb ik ook. Overigens wat deed hij daar in Florida in een vliegtuig?? Ik neem haast aan dat de Amerikanen al zijn gangen na gaan mede i.v.m. mogelijke wit-was-praktijken.

  @michael
  Dit had al bij de dag of weekstaten moeten blijken. Zeker gezien die omvang. Wie heeft er (bewust ??) zitten slapen??

  @Jacobus
  Zou een optie kunnen zijn. Immers voor de productie van poeder heb je grote hoeveelheden van bepaalde chemicaliën nodig en als een vriendje dit doet is het eenvoudig op naam van andere personen te doen.


  Maak melding

 26. Waarom geen justitieel onderzoek naar deze
  MEGA-fraude in Sranan ? Logisch was een Surinaams
  justitieel onderzoek in samenwerking met de justitiele
  autoriteiten in de USA !

  LET OP Kandidaat-DNA-leden, u zit te slapen,
  DIT KAN NIET, vraag om ingrijpen van justitie !

  De beerput MOET open !

  PS : Zo meteen zit Sranan met een failliete grote bank !
  Lees de story over de MEGA-corruptie bij PETROBAS,
  het staatsoliebedrijf van Brazilie !
  De verliezen zijn gigantisch !


  Maak melding

 27. Er moet een grondig onderzoek worden uitgevoerd naar de daders van deze fraude. Ik heb echter mijn twijfels over het reeds nu aanwijzen van de piloot in deze affaire. Helaas is deze man niet meer in ons midden en dit houdt mijn inziens in dat hij zich niet kan verdedigen.Ik denk eerder dat de dood van de piloot voor anderen als een geschenk uit de hemel komt. Het is voor hen nu gemakkelijk om alle schuld te schuiven in de schoen van de gecrashte piloot.Zij hopen hiermee de straf te ontlopen die ze gegarandeerd zullen krijgen.


  Maak melding

 28. Logisch toch als je geen controle middel hebt, controle laat je uitvoeren door mij bijvoorbeeld onafhankelijk maar Ned we zetten vriendjes bij vriendjes neer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.