Jongeren NDP willen vijftien kandidaten aanwijzen

14

PARAMARIBO, 26 mrt – Jongeren van de Nationale democratische Partij, NDP, willen vijftien kandidaten voor het parlement aanwijzen. Het voorrecht is aangevraagd in een brief aan partijvoorzitter Desi Bouterse.

Volgens Sergio Akiemboto, voorzitter van de jongerenafdeling van de partij zijn er ook voorkeuren. Vooral de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne, Brokopondo en Nickerie zijn in trek. Het verzoek is dringend, maat niet per se principieel. “Als het verzoek niet wordt gehonoreerd, zullen de jongeren zich neerleggen bij het besluit. Maar een eventuele afwijzing zal wel gemotiveerd moeten worden”, zegt Akiemboto tegenover de Times of Suriname.

Dat jongeren zelf om plekken vragen in een politieke partij is op zich al bijzonder. De maatschappelijke druk is de afgelopen jaren toegenomen. Ook voor vrouwen worden veel meer plaatsen opgeëist. Maar of het ook echt doordringt boven, is zeer de vraag. Hoewel de kandidaatstelling bij de autoriteiten formeel nog moet geschieden, zijn de eerste tekenen niet bemoedigend.


14 REACTIES

 1. Als dit verzoek van de NDP jongeren voor de helft wordt ingewilligd, eet ik al de paarse vlaggen, die in mijn straat wapperen, op. Denk je dat ze de plaats van Abrahams of een van de andere oude fossielen zullen afstaan aan Akiemboto? Bouta denkt ‘a betere Akiemboto mandi, mi boto no boro’ en hij plaatst weer dezelfde oude garde, waar hij op kan vertrouwen dat ze hem niet van de troon zullen willen stoten, op de lijst. Zelfs de goede oude vertrouwde, maar ook ambitieuze tante Jenny werd vorige keer op een niet verkiesbare plek gedumpt (ze kwam alleen door voorkeurstemmen binnen) en dan zal Bouta het risico durven lopen dat ambitieuze jongeren op een verkiesbare plaatst geplekt worden? Laat me niet lachen, terwijl Akiemboto het verzoek doet, weet hij dat het niet ingewilligd zal worden.


  Maak melding

 2. Jongeren en NDP, NDP-jongeren willen verkiesbare plek ??

  Zie wat de JONGERE hr BOUVA heeft gedaan, in eerste
  termijn als DNA-lid is het een van de ferventste ver-
  nietigers geweest van Onze Grondwet !

  BOUVA schreeuwde als parlementarier heel hard voor
  de aanname van de Bouta-amnestiewet :
  “WIJ GAAN DE RECHTERS STOPPEN”

  Onwetend wat de Trias politica leer inhoudt of
  KNIELEND voor de dictatuur in Sranan !

  Nu streeft deze Anti-democraat BOUVA met zijn NEP-amnestiewet, die nietig is, naar weer een verkiesbare plek !

  PS : Dus jong zijn, hoeft helemaal niet te betekenen dat
  staatszaken beter worden afgewogen, integendeel !
  Jongeren zijn makelijker omkoopbaar voor weinig !


  Maak melding

 3. Laten we serieus blijven, NDP is een organisatie met structuren, keuzes zullen gemaakt moeten worden.

  “Maar een eventuele afwijzing zal wel gemotiveerd moeten worden”, Prima.

  Eventuele Voordrachten zullen ook gemotiveerd moeten worden.


  Maak melding

 4. Verjonging is goed en heeft reeds plaatsgevonden, zowel in de oppositie als in de coalitie.
  Maar er is nog geen noemenswaardig verschil tussen 5 jaar terug en nu.
  Los van andere voorzieningen als medische zorg, buitenlandse reizen, pensioenen etc.etc. moeten wij 12 x 51 x 15.000,= in totaal srd. 9.180.000 per jaar aan DNA leden betalen, o ja de voorzitter en onder- voorzitter krijgen meer, dus 10 miljoen per jaar.In 5 jaren tijd is dat 50 miljoen voor het weinige werk, die verricht zijn.
  Binnen 2 dagen is een consensus bereikt over hun eigen nw pensioenregeling, maar als gaat om algemeen belang duurt het maanden, soms jaren .
  Moeten wij arm volk maar toekijken? En weer dezelfde mensen plaatsen ???


  Maak melding

 5. JC spijsde de tienduizenden hongerigen in Israël. De ministers hebben enkele eeuwen aan de keizerlijke tafel van Napi gespijsd. Ook wanneer er gasten aan de keizerlijke tafel spijsden, at Napi (Napoleon) zelf gewoonlijk maar van één gerecht. Als ik ga tafelen houd ik van heel veel verschillende soorten spijzen, fruitsoorten, hangende tuinen met allerlei soorten fruit en groenten van overal van de wereld, tropisch garden, met fonteinen met schoon en kwaliteit water en mooie muziek. Libie boeng, libie kan boeng in trpoisch garden!
  Ik hou niet van goejabating, in de rij staan en wanneer je aan de beurt ben is er niets meer om te kopen, jij toch ook niet? Bere dé knoeroe foe angrie, ai mi boi! libie tranga in sranankondre dies ting, mi taigie! Wik mi wortoe foe mi boskopoe dé wan waarschow die sma san no sabie san na goejabating, lege winkels. Winkelschappen leeg, geen medicijnen, ontwaarding van de srd/su-gulden toen, oom! taante!, wissel, wissel, wissel!, Beatrix!, Reagan! Zie Cuba, Haïti, Venezuela, Zimbabwe, Equatoriaal Guinee, Libië, Tsjaad, Syrië, Suriname in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw en dit staat op het punt zich te herhalen onder paars. Wie niet horen wil zal het voelen. Goejabating. Preet broekoe billen, preet broekoe billen!, Sranan Skeer!

  JC is niet Jules Caesar, maar Jezus Christus.

  Suriname kan veranderen in een tropisch paradijs, pé libie boeng, libie kan boeng in sweet sranan, waar iedereen meer dan genoeg te eten en drinken enz, heeft,
  maar dan zal er na 25 mei 2015 een andere president en coalitie moeten zijn in de republiek Suriname, die niet met zichzelf, familie, vrienden en gangsters om zich heen bezig is, maar met de noden van het arme Surinaamse volk in heel Suriname.

  Stil zitten is geen optie/Gaat u stemmen voor een verandering in Suriname.
  Iedereen moet gaan stemmen voor V7
  Stem 25 mei 2015 voor V7

  Brada nanga Sisa! Time4Chan(ge)!

  Maandag 25 mei 2015
  Flogo, Flogo, Flogo! Kiest U massaal voor V7
  Stree def Stree, Wi No Sa Frede!
  Time4Chan(ge)!
  Stem op V 7:
  – Chandrikapersad Santohki – VHP,
  – Gegory Rusland – NPS,
  – Paul Somohardjo – PL,
  – Celsuis Waterberg – BEP,
  – Guno Castelen – SPA,
  – Winston Jesserun – DA91

  Yes We Can!
  Yes We Can!
  Yes We Can!

  Time voor V7!
  V7, V7, V7, V7, V7, V7,

  Chan4Pres!

  Stem op de kandidaten van deze bovengenoemde politieke partijen van V7 en ook voor de dr- en rr-leden/kandidaten van deze politieke partijen van V7
  waardoor er een andere president, coalitie, meerderheid voor de coalitie van V 7 in de DNA voor Suriname komt na 25 mei 2015

  Hoera, Hoera, Hoera voor V7!

  God Zij Met Ons Suriname(rs)


  Maak melding

 6. @jimmy, je hebt groot gelijk. Kun jij je nog herinneren dat Bouterse het heeft afgekeurd dat zijn geschiedenis in de Surinaamse boeken terecht kwamen??

  Bouterse wilde ook niet hebben dat de leerkrachten over de negatieve zaken uit het verleden van hem moesten praten, dit om te voorkomen dat de leerlingen gehersenspoeld zouden worden en niet meer op hem zouden gaan stemmen.

  Nu zijn deze leerlingen anders gehersenspoeld en zullen straks wat ik niet voor ze hoop 50 SRD betalen voor een bordje eten.


  Maak melding

 7. De jongeren in su zijn ziek en deze willen het land gaan regeren. Ik lach me rot. En trouwens zullen ze misschien ook nog familie van elkaar zijn ? Ikke benne benieuwd!


  Maak melding

 8. IRA zelfs een uitzending van jeugd journaal had hij stop gezet. Geschiedenis kan je niet herschrijven.Er zijn ook beelden dat hij moest rennen uit indianen dorp die heeft hij ook afgepakt.


  Maak melding

 9. jimmy

  Op 8 december had hij er ook vijftien nodig.Hersenloos zijn deze jongeren,dat krijg je als je geschiedenis uitwist.
  ===============
  Geruchten doen de ronde dat het coupers waren. Lees de Romeinen: 13.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.