Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) in Suriname

25

Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling (l) in gesprek met Walid Abdelwahab van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB). Een delegatie van de IsDB heeft bij een bezoek aan Suriname, gesprekken gevoerd met Betterson over mogelijke projecten die kunnen worden gefinancierd. De delegatieleden Walid Abdelwahab en Irfan Bukhari waren bij het bezoek vergezeld door IsDB-ambassadeur Anwar Lall Mohamed en Steven Vroom, voorzitter van het Fonds Ontwikkeling Binnenland.

idb2Van links naar rechts: Anwar Lall Mohamed ( alternate governor bij Islamitische Ontwikkelingsbank, IsDB), Walid Abdelwahab (IsDB), minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling en Irfan Bukhari (IsDB).


25 REACTIES

 1. Ach jee, nu gaan ze handjes omhoog worden gehouden bij Islamieten. In ieder geval zal een zwarte deze actie afkeuren en dat is het heertje Pero want volgens hem zijn moslims achterlijk. Nou, ik heb liever een achterlijk persoon dan een racist.


  Maak melding

 2. weet wat je in huis haalt . ik vraag me af waarom ze in Su
  geinteresseerd zijn . in hun eigen regio hebben ze toch zoveel
  problemen en armoede .

  nu lees je ook dat de Hezbola in Su is beland . RARA.


  Maak melding

 3. Zo gaat bouta en co nu ook geld lenen van HEZBOLLAH terror groep ?
  Is het niet daarom dat dinootje is opgesloten vanwege zijn vriendschap met de HEZBOLLAH terreur groep?!


  Maak melding

 4. Echt dit moet gezegd worden,

  President Bouterse op weg naar de inspectie van de troepen op 25 november 2014.

  De VHP-leiding is bezorgd na een artikel van Henk Herrenberg in diverse media met als titel ‘Santokhi e hebing gi Dino en provoceert president lafhartig’.

  Herrenberg schreef onder meer het volgende: ‘Door op politieke en andere podia zo te keer te gaan met voor ons Srananmans, het spook van Hezbola en terrorisme in de richting van Dino, Chandrikapersad Santokhi e hebing gi Dino.

  De rechters in de Verenigde Staten van Noord-Amerika die Dino gaan berechten, laten zich zeker informeren over alles wat er allemaal rond de arrestatie van Dino in ons land wordt gezegd, omdat Dino Surinaams staatsburger is.

  Naast het Hezbola verhaal van Chandrikapersad Santokhi, provoceert hij op geraffineerde wijze president Desiré Delano Bouterse met zijn uitspraken gedaan op de V-7 massameeting van 24 januari 2015 richting de president van de Republiek Suriname.

  Met deze reactie heb ik een week gewacht om niet emotioneel, maar rationeel over te komen.

  Als ik Chandrikapersad Santokhi zo tekeer hoor en zie gaan op het V-7 verkiezingspodium, krijg ik de indruk dat de Noord-Amerikanen die Chandrikapersad Santokhi vaker bezoekt, hem hebben verzekerd dat hem niets in Suriname kan overkomen, Chandrikapersad Santokhi heeft zeker de toezegging gehad dat de Verenigde Staten van Noord-Amerika hem door dik en dun zullen verdedigen. En als Desiré Delano Bouterse weer een coup zou plegen, de USA troepen zal sturen naar Suriname om het land te bezetten.

  Als dat het lot is dat de Republiek Suriname beschoren is, omdat Srananmans toestaan dat de Noord-Amerikanen ook in ons land komen doen wat ze in vele landen in de wereld al hebben uitgespookt, dan moet het maar. Dan wi no habi kini fo eng.

  Dan kunnen we wel heel mooi een Synagoge naast een Moskee bouwen en kan president Desiré Delano Bouterse op de televisie en op de radio blijven oproepen tot vrede en harmonie, het zal niet baten’, tot zover een gedeelte uit het stuk van Herrenberg.

  De VHPérs vinden het weerzinwekkend en walgelijk van Herrenberg om Santokhi te demoniseren. Zij wijzen erop dat de Amerikanen de VHP-voorzitter niet nodig hebben om de grensoverschrijdende criminaliteit aan te pakken.

  Zij vragen zich verder af hoe Santokhi, Dino Bouterse heeft verzwaard en president Bouterse op lafhartige wijze geprovoceerd? De Amerikaanse inlichtingendiensten zijn zo goed uitgerust, dat ze precies weten waar de grote criminelen zitten.

  Om heel simplistisch vast te stellen dat als Desiré Delano Bouterse weer een coup zou plegen de VS troepen zal sturen naar Suriname om het land te bezetten, bevestigt alleen maar de boodschap die overduidelijk is overgebracht op 25 november 2014, door het verschijnen van president Bouterse in militairtenue, een ontwikkeling waarmee wij rekening mee moeten houden

  http://www.gfcnieuws.com/wp-content/uploads/2015/02/president_bouterse_op_weg_naar_de_inspectie_van_de_troepen__25_november_2015_498x330.jpg


  Maak melding

 5. Laat me raaien!

  Er is mogelijk, een mogelijke intentieverklaring getekend, ten behoeve van de financiering van mogelijke projecten, in de toekomst…….


  Maak melding

 6. Tot vervelens aan toe moet ik aanhoren hoe Bouterse Suriname op eigen kracht tot ontwikkeling gebracht heeft. Steeds moet ik aanhoren dat Nederland Suriname niets te bieden heeft en dat het land zelfvoorzienend is. Bouterse heeft voor grote projecten gezorgd o.a. bruggen, een spoorlijn en een ….cokelijn.
  Alleen van dat laatste kan ik mee eens zijn.
  Ach ja, het heertje Pero spuwt zijn zwarte gal op Hindoestanen en op India, Pakistan, Bangladesh en Afghanistan. Van India kan ik zeggen dat het land fier zijn hoofd overeind houdt en niet om financiële middelen gaat smeken. Waar blijft het heertje Pero nu met zijn haatzaaiende preken ?


  Maak melding

 7. Ik zou me niet zo druk maken om die herrenberg.

  Herrenberg, FYI, de 85 bladzijden aantijgingen in NY, zijn in beton gegoten en staan als een huis.

  De uitlokking van junior is een logisch gevolg van eerdere delicten.
  Met zo’n staat van dienst als die van dino, is niemand op deze aarde verbaast;
  – In 1994 werd Dino verdacht van de verdwijning van drie Brazilianen en van het opdracht geven tot een ripdeal, een roofoverval op cocaïnedealers.

  -In 2002 werd Dino verdacht van de diefstal van negentien AK-47-geweren en 51 pistolen uit het magazijn van de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD) van Suriname.

  -In september 2004 werd Dino aangehouden in verband met een enorme vondst aan illegale zware wapens in een autospuitbedrijf in een buitenwijk van Paramaribo. Tot de in beslag genomen partij behoorden kalasjnikovsgeweren met munitie, handgranaten, granaatwerpers, mortieren, dynamiet en satellietapparatuur.

  -Dino zou Chan Santokhi, toen deze nog hoofdcommissaris van politie was, hebben bedreigd toen hij hem liet arresteren.

  -Op 28 augustus 2013 werd Dino Bouterse in Panama gearresteerd. De Amerikaanse politie had in Panama een val opgezet, omdat Bouterse betrokken zou zijn bij de handel in verboden wapens.

  De US heeft de Hr. Santhoki niet nodig om de hoogte/mate van de straf te bepalen. De archieven puilen uit van dino-achtige delicten.

  Wacht rustikkk op 10 febr.


  Maak melding

 8. Herrenberg schreef
  Met deze reactie heb ik een week gewacht om niet emotioneel, maar rationeel over te komen.

  Herrenberg bedoeld.
  Het koste ze drie dagen om mij enigszins te ontnuchter.


  Maak melding

 9. Het waren de arabieren die de handel in slaven beheerden. Al in india gingen ze handelen in kindermeisjes. daarom gingen de hindoes over op uithuwelijken van hun dochters al op heel vroege leeftijd. Veel later dreven de grieken/romeinen ook handel met deze dwazen. Nu loert weer een ander gevaar in het midden-oosten. Suriname is nu ook al onveilig gemaakt door arabieren.


  Maak melding

 10. beste mensen de wereld is omgekeerd suriname wat is met dit land eigelijk als ik macht had zou ik de hele regering opdonderen en jongeren aan de macht de toekomst stelletje zakken vullers en suriname naar de klote helpen met arabieren in land te laten komen de volk van suriname moet op staan voor het te laat is de moslims zijn een gevaar voor de wereld kijk maar naar ueropa amerika en hoe de koerden worden afgeslacht omdat ze cristen zijn de oog moet open moslims zijn niet te vertrouwen suriname gaat in zee met hezbhola en terroristen en turken pas op bouta en die klootzak amieralie doet dit hij is moslim toch ga terug in geschiedenis alle javanen en van indonesia waren bhoeda geloof en alle hindustaans moslims waren vroeger hindu geloof maar door de inval van arabie en persie verhaal is in india een kwart mensen met dwang moslims geworden door de arabieren niemand kan dit zeggen is niet waar als je op straat loop zeg een ander kijk die hindustaan toch hoor de naam hindustaan maar we heten sindhustaan alle moslims van hindustaan af komst moet goed zen geschidenis lezen wat ze waren en nu laat jullie je weer pakken door de barbaren arabieren de wereld weet wie ze zijn is goed dat amerika hun land in greep heb pouwer voor amerika trouwens geloof is een sexte en gevaar want door geloof is er nu oorlog in wereld iedereen weet er is 1 god en we moeten goed met elkaar leven wit bruin zwart geel maak niet uit we hebben de zelfde god god wil we moeten in vrede leven ook niemand kan zeggen wat eerst was we zijn mensen en heb 1 god maar vroeger hebben mensen zelf heilig boeken gemaakt zoo als van hindu cristen bijbel en koraan moslims niemand kan zeggen hoe het echt is niemand wat ik probeer te zeggen dat ik ben geen rasist maar alle hindustaan die nu moslims zijn ook van pakistaan afghanistaan waren allemaal voor ouders van azie india die heet doen indusvalei en waren hindu de god dienst dan en wetenschap is het bewezen en iedereen weet het dus word wakker de arabieren zijn de gevaar voor wereld nu snap ik wel javanen en hindustaan moslims en cristen en hindus bhoeda leef goed met elkaar in suriname maar voor hoe lang door de arabieren turken pakistanen die suriname binnen komen zal alles veranderen en de hindustaan moslims moeten toe geven ze waren of hun voor ouders waren hindu en javanen waren bhoeda geloof word wakker jullie aanbidden deze duivels die onze voor ouders gepakt had van indonesia en india word wakker dus suriname volk word wakker en geef meer op school over dit oke groetjes


  Maak melding

 11. Ja, roberto-suri ondanks dat de arabieren en de Islam zo een gevaarlijk geloof is, en jullie Hindoestanen vreedzame en geweldloze mensen zijn, is Mahatma Ghandi niet door een moslim vermoord. En waarom heeft India 3x bloedige oorlogen met China gevoerd ? Is dat niet tegen het Hindoegeloof ? Kortom Roberto. je loopt de kakkelen als een loopse Juffer en vergis je niet het aantal Hindoes (laagste klasse) die in het Midden Oosten hun geld verdienen.


  Maak melding

 12. @Roberto-suri@hotmail.com; en hoe zit het met de mensenrechten van de mensen in India ? Waarom wordt er zo gevochten tussen de Bodo stammen (allemaal behorende tot de klasse van de Chamars) onderling ? Waarom wordt de Sikh gemeenschap gediscrimineerd ?


  Maak melding

 13. Die Herrenberg is een dementerende fossiel uit de tijdperk van paard en wagen. De man denkt alleen in termen van coupes.
  Ook met hem wordt tzt afgerekend.


  Maak melding

 14. @booster. Neen het waren de Joden die de slavenhandel beheersten waar je voorouders zoveel last van hadden. Daar is uitgebreid onderzoek naar geweest. Educate yourselves.


  Maak melding

 15. @John Lal, ik beweer nergens dat Mahatma Ghandi door een Hindoe vermoord is. Ik stel alleen dat hij NIET door moslims vermoord is. U vult het zelf aan en daarmee bevestigt u mijn standpunt dat Ghandi NIET door moslims is vermoord. Alvorens te gaan roeptoeteren moet u eerst de tijd nemen om een posting te lezen, en wel begrijpend lezen want dat schijnt voor veel van uw soortgenoten een groot probleem te zijn.


  Maak melding

 16. By the way, is het geld bij de islamic bank ook halal, of wijken de moslims daar even van af zoals dat kan of wanneer het hun uitkomt. Het bestaande geld komt voor 80 procent uit het criminele circuit. Kan idmand mij dit uitleggen .


  Maak melding

 17. @John Lal

  Hoe toepasselijk je naam. Een echte sopie lal.
  Je postings zijn onnodig agressief, bewust kwetsend, onterecht en onmiskenbaar racistisch. Op Mamjo zul jij je vast beter thuis voelen.


  Maak melding

 18. @Neus, ik ben te lang weggeweest uit Suriname en zou dolgraag naar mijn land, dat ik in 1961 achter me liet om te gaan studeren, willen terugkeren. Maar gezien de onderlinge haat, afgunst, discriminatie en agressie lijkt het mij verstandiger om de rest van mijn leven niet in Suriname door te slijten.


  Maak melding

 19. @Kolibri,
  Volgens mijn inschatting draait de Surinaamse economie voor een groot deel op geld dat afkomstig is uit het crimineel circuit. Het is wat u onder crimineel circuit verstaat wetende dat alle grote economieën een groot deel van hun inkomsten middels wapentransacties binnenhalen.


  Maak melding

 20. Roberto,

  Ga maar geschiedenisboeken lezen.
  Wat je van de moslims over de hele wereld hoort is maar een handjevol. 99%van de moslims zijn zeer goede en gelovige mensen die veel geven aan de medemens.
  Ze willen zelfs de medemens zonder eten begrijpen zodat ze gaan vasten, armenbelasting betalen etc,…. Heb veel respect voor hun.
  De Surinamers daarentegen denken alleen aan hun zelf ikke ikke en ikke.. Eten,drinken,feesten,sexen,verkrachten,op straat hangen, lui zijn,niet willen werken. Maar wel kankeren tegen aan anderen.
  Dus…get a life


  Maak melding

 21. @Swietie mofo. Heb je post niet goed gelezen. Mijn verontschuldigingen.

  Maar als jij post “Misschien moeten vader en zoon geliquideerd worden. dan pas wordt Suriname een veilig land”
  Dan vraag ik mij af wie onderlinge haat, afgunst, discriminatie en agressie propageert.


  Maak melding

 22. Tsja, liquidatie ziet u dan in de betekenis van doodschieten ? U kunt ook iemand liquideren door hem totaal te isoleren bijvoorbeeld door hem een langdurig straf te laten ondergaan. Wat is eigenlijk mis met u, heer John Lal ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.