Bouwprogramma lage inkomens wordt voortgezet

9

PARAMARIBO, 22 jan – Het bouwfinancieringsprogramma voor lage inkomens wordt naar alle waarschijnlijkheid voortgezet. Dit zegt minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Van het zogenaamde Low Income Shelter Programma, Lisp, wordt nu de tweede editie uitgevoerd. Het is een succes.

De regering is er in elk geval van overtuigd dat in een behoefte is voorzien. Het programma financiert tot drieduizend dollar voor herstelwerk of nieuwbouw. Lisp II loopt dit jaar af. “Het betekent niet dat we klaar zijn. Er komen nog steeds aanvragen binnen”, zei Amafo tijdens een persconferentie. Dat er nog aanvragen binnenkomen, geeft de behoefte weer. Sinds 2010 zijn vierduizend aanvragen behandeld. Ruim vijf en twintig honderd werden een succes.

Vanwege de belangstelling vanuit de doelgroep wordt een Lisp III overwogen. Er zal dan weer onderhandeld moeten worden met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. Die verstrekte voor de tweede versie een lening van vijftien miljoen dollar. Het grootste deel van het geld is besteed aan woningen in de kustvlakte. dat was ook het geval met Lisp I. Amafo vindt dat ook gemeenschappen het achterland in aanmerking moeten komen.

9 REACTIES

 1. Voor de goede orde het Low Income Shelter Program is door de vorige regering gestart. Schrijf het aub niet op de lijst van successen van deze regering


  Maak melding

 2. Het grootste deel van het geld is besteed aan woningen in de kustvlakte. dat was ook het geval met Lisp I. Amafo vindt dat ook gemeenschappen het achterland in aanmerking moeten komen.

  En aldus kon er eigen geld worden gebruikt om een auto aan te schaffen waardoor de totale verkeersinfrastructuur niet meer voldoet aan de huidige eisen. Km lange files, rokende auto’s en bussen, scheldende partijen, halsbrekende inhaal capriolen, vele aanrijdingen etc etc.


  Maak melding

 3. Off topic

  Edward Quincy Muntslag, de Surinaamse zakenman, die in de Verenigde Staten wordt gezocht voor cocaïnehandel, heeft een laatste poging gedaan om zijn uitlevering te voorkomen. Deze handeling komt bijna twee weken nadat hoofdrechter Marcia Ayers-Caesar besliste dat Muntslag mag worden uitgeleverd. De uitleveringsprocedure heeft meer dan anderhalf jaar geduurd.

  De advocaten van de verdachte, Keith Schotland en Asha Watkins-Montserin, hebben vervolgens een ‘habeas corpus’ exploot naar de hoge raad in Port of Spain gestuurd in de hoop dat de beslissing van Ayers –Caesar wordt herzien. Op basis van het ‘habeas corpus’ principe heeft eenieder die zonder rechterlijke tussenkomst de vrijheid is ontnomen, recht op een spoedig rechterlijk oordeel daarover.

  De zaak die gisteren op de rol stond, is kort na aanvang verdaagd om de advocaten van Muntslag de gelegenheid te geven aanvullende documenten in hun claim in te dienen. Rechter Charmaine Pemberton heeft de zaak verdaagd naar volgend week donderdag. De Amerikaanse staat wordt vertegenwoordigd door de advocaten Israël Khan, SC, Jagdeo Singh en het hoofd van de centraal gezag, Netram Kowlessar.

  Muntslag is kort na zijn aankomst in Trinidad in augustus 2013 tijdens het winkelen in Trincity Mall gearresteerd. Hij blijft vast in de zwaarbeveiligde gevangenis Arouca. Ayers-Caesar heeft zijn vrijlating op borgtocht in afwachting van zijn juridische aanklacht afgewezen. De VS wil Muntslag samen met Dino Bouterse berechten voor hun aandeel in de samenzwering om tien kilo cocaïne naar het land te smokkelen. Dino kijkt ook aan tegen andere aanklachten van terroristische aard. Hij is kort na Muntslag aangehouden in Panama en inmiddels uitgeleverd aan de VS.

  In augustus vorig jaar heeft Dino schuld bekend. Hij wordt geconfronteerd met een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar. De rechter in Manhattan beslist volgend maand over zijn lot.


  Maak melding

 4. Zowel Muntslag en Dinootje gaan de bak in..Dinootje heeft al zijn zonden voor de rechter opgebiecht zo geen kans meer voor Muntslag.

  Samen uit, samen thuis in Amerika , !!!
  Hahahaaaaaaaa


  Maak melding

 5. Part Off Topic
  Suriname, St. Lucia, St. Vincent en Dominica buigen zich samen met de Wereldbank over het beter laten functioneren van ambtenaren die belast zijn met de controle op overheidsfinanciën. In een vijfdaags seminar wil de Wereldbank samen met de participerende landen van gedachten wisselen over dit vraagstuk. In Suriname is het de Rekenkamer die de toezicht houdt op de inkomsten en de uitgaven van de staat.

  Ik zie het al gebeuren, Simons de voorzitster van het DNA, verklaart tijdens dit seminar dat er vandaag de wet “anti-corruptie wordt behandeld waardoor geen controle word uitgebreid met bijna controle.
  Bijna controle omdat het stelen als raven nog steeds plaats zal vinden door de coalitieleden en haar familieleden en haar vrienden.
  Zolang je geld hebt heb je vrienden. Vraag het maar aan de minister van OW, vroeger geen geld en geen vrienden, heden geld en wel vrienden die als aasgieren om hem heen cirkelen.
  Wacht maar af als de G7 aan de macht komt na 25 mei en er koppen met spijkers zullen worden geslagen om de corruptelingen te vervolgen.
  Heb ik hoop daarop? Neen want het hoopje geld (stront) zal er blijven allen veranderen de vliegen van kleur (van groen naar zwart gestreept).


  Maak melding

 6. Koos, Muntslag en Dino hoeven zich de komende jaren geen zorgen te maken over hun ‘shelter’ zij krijgen van de Amerikanen elk een ‘maximum security shelter’


  Maak melding

 7. call me stupid!
  Lisp is een mooie uitvinding. Wat ik niet begrijp is de financiële uitleg.
  USA voorziet in een lening van $ 15.000.000,=
  Regering SU voorziet in een bijdrage van, omgerekend $ 314.000,=
  bij elkaar dus $ 15.314.000,=
  Bij elkaar zijn er 2500 aanvragen succesvol behandeld à maximaal
  $ 3000,= per aanvraag.
  Bij elkaar zou er uitgegeven zijn 2500 x 3000 us dollar oftewel,
  $ 7.500.000,= oftewel de helft van het totaal beschikbare budget!
  Waar is de andere helft aan uit gegeven, c.q. gebleven?


  Maak melding

 8. Dit zal toch niet bijdragen aan meer kiezers voor paars, want er waren 18000 woningen beloofd in een tijdsbestek van 4 jaar. Maar ook andere beloften zijn niet gerealiseerd en zullen ook in deze krappe tijd niet meer worden gerealiseerd. De flyover, de treinverbinding, verbeteren van de positie van jongeren, de relatie met het buitenland (er gaan geen staatshoofden naar Suriname), het grondbeleid, aanpakken van corruptie; het tegenovergestelde is juist gestimuleerd.


  Maak melding

 9. @Astama

  Wellicht zijn de overige $ 7.814.000 “Overheads en bemiddelings Fee’s”.
  U vraagt naar de bekende weg. De rest is verslonden door de ondoelmatigheid en opgehouden handen onderweg naar het doel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.