zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Materialisten die het niet menen met land en volk’

‘Materialisten die het niet menen met land en volk’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 jan – “Materialisten die het niet menen met land en volk.” Daar zit de NDP, de politieke partij van president Desiré Bouterse vol van. Dit zegt rijstmagnaat Imro Manglie, zelf ook lid van de paarse partij. “NDP heeft grote onverzadigbare dieven.”

Het zou gaan om topfunctionarissen van de partij. “Ze zijn vandaag de dag miljonairs geworden, ze hebben zich verrijkt over de ruggen van anderen heen”, zegt Manglie tegenover Dagblad Suriname. Anders dan dissident NDP-parlementariër Charles Pahlad, heeft hij zijn misnoegen niet geuit tegenover Bouterse. Als partijvoorzitter zou die zelf moeten aanvoelen dat het de verkeerde kant uit gaat.

Manglie laat in het midden of hij de partij uiteindelijk vaarwel zal zeggen of niet. Pahlad is ook in dit opzicht meer uitgesproken. Hij stapt over naar de VHP van Chandrikapersad Santokhi. Manglie ziet Bouterse geen greep houden op de situatie in het land: “Geen normale chaos, maar een superchaos. Er wordt niet eens controle uitgeoefend op wie allemaal in het land terechtkomt.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

51 REACTIES
 1. Dus morgen gaat ook Doekhie naar de VHP. Nadat zijn lieve dochtertje uit de amba in ptata was uitgedonderd is hij ook nooit meer in het parlement komen opdagen.


  Maak melding
 2. Wel, zowel phalad als manglie en de rest ,jullie zijn laffe zakenlui die dit in de hand hebben gehad. Jullie zijn die hindoestanen die bouterse hebben verrijkt in ruil voor diensten waar jullie voordeel uit hebben gehaald. Nu dat de situatie dreigt te escaleren lopen jullie weg voor de ellende waarvoor jullie ook veranwoordelijk voor zijjn vandaag de dag in su. Volk van su sta en laat jullie je nieg leiden door deze idioten.


  Maak melding
 3. De pot verwijt de ketel, dat ie zwart ziet.
  Volgens mij zijn alle Surinamers op topposities materialisten van het allerergste soort, ongeachte hun politieke achtergrond.
  Suriname leeft van corruptie, zelfverrijking en vriendjespolitiek.
  Het is voorzover ik mij kan herinneren nooit anders geweest.


  Maak melding
 4. Meneer Manglie, dat wisten wij allang, wat zou je anders verwachten. Alleen de paarse meute met oogkleppen op wil dat niet inzien, ze zijn makkelijk te pakken met alles wat gratis te verkrijgen is. Gratis huis, gratis perceel, laptop, bruine bonen en frisdrank men krijgt er een spontane orgasme van.


  Maak melding
 5. Beste landgenoten.

  Toen ik dit las, voelde ik ervoor om een Bijbelse geschrift met jullie te delen.

  Jacobus 5:

  Veroordeling der onbarmhartige rijken

  Welaan nu, gij rijken, weent en huilt over uw ellendigheden, die over u komen.

  Uw rijkdom is verrot, en uw klederen zijn van de motten gegeten geworden;

  Uw goud en zilver is verroest; en hun roest zal u zijn tot een getuigenis, en zal uw vlees als een vuur verteren; gij hebt schatten vergaderd in de laatste dagen.

  Ziet, het loon der werklieden, die uw landen gemaaid hebben, welke van u verkort is, roept; en het geschrei dergenen, die geoogst hebben, is gekomen tot in de oren van den Heere Sebaoth.

  Gij hebt lekkerlijk geleefd op de aarde, en wellusten gevolgd; gij hebt uw harten gevoed als in een dag der slachting.

  Gij hebt veroordeeld, gij hebt gedood den rechtvaardige; en hij wederstaat u niet.

  God roept een ieder van ons op zich te bekeren, ik was zelf ook ooit een succesvolle zakenman je weel a self made man. toen ik in aanraking kwam met de Heere Jezus veranderde mijn wereld beeld direct.


  Maak melding
 6. Beste heer Manglie,

  Het siert u dat u op deze nette wijze uw ongenoegen uit waarbij de heer Bouterse niet in persoon wordt aangevallen.

  Laten we hopen dat we de superchaos tot bedaren kunnen brengen door adequaat aan te pakken.

  @Ram Singh
  Ik ben het met je eens als je zou stellen dat Doekhie de grootste graaier van Suriname is. Deze man heeft in zich slechts gebezigd om zichzelf en zijn familie te verrijken.

  Zijn dochtertje lief, Chantal de BOBO heeft geen stand kunnen houden in Nederland. Dus moest ze oprotten te meer dat velen klaagden over de grootste bobo Chantal.

  Maar nu komt het, Doekhie wilde ook een dochter als rechter laten opleiden in Suriname en jullie weten zelf wel dat je zeer gemakkelijk rechtertje in Suriname kan spelen door andermans reet te likken. Kijk vooral naar de kwaliteiten van de rechters en hun uitspraken die door reet likkend rechters zijn geworden. Kijk maar naar de verloren rechter Charan die totaal geen ruggengraat heeft en die zijn vonnissen zou laten schrijven door zijn vriendje, de gevallen rechter Frank Truideman.

  Doekhie wilde zijn eigen, zijn privé rechter hebben zodat hij de KING in Nickerie kon uithangen en later heel Nickerie bij hem terecht zou kunnen om een uitspraak naar believen, Doekhie wilde vader en tevens de manager van de dochter uithangen. Doekhie is de grootste corrupte hond in Nickerie die alleen maar makkelijk geld wil verdienen.

  Die hele bende van Rachied Doekhie moet gewoon uit e politiek. Mensen als deze brengen de huidige regering in verlegenheid. Kijk maar naar wat er nu gebeurt…..Rachied Doekhie is boos omdat zijn dochter straks geen rechtertje kan spelen.

  Maar beste Rachied, jou dochter is nimmer een kundige zaakgelaste in NL geweest en dat je van zulke lollipop zuigers rechter wil maken in Suriname. En als dat niet lukt, dan blijven we maar thuis. Wat een verachtelijk gedrag van deze Nickeriaanse dictator!


  Maak melding
 7. Linglong,

  Doekhie kan er wat van als het gaat om corruptie en zelfverrijking.
  Dat ben ik helemaal met je eens.
  Maar wat dacht je van Bouta en Brunswijk om een paar andere kopstukken te noemen ?
  Als je het over zelfverrijking hebt, dan zijn dit de twee absolute toppers in Suriname.


  Maak melding
 8. beste Linlong,

  Een groot gedeelte van de NDP-ers bestaat uit graaiers en Sinterklazen. Naast de corrupte bewindslieden zijn er ook adviseurs die goed zijn gemiddeld 20.000 SRD per maand. En niemand die zich afvraagt waarom ze zo dik betaald worden.

  Clifton Limburg
  Errol Alibux
  Eddy Jozefzoon
  Jules Wijdenbosch
  Etienne Boerenveen
  Ingrid Bouterse Waldring
  Ramon Abrahams
  Steve Meye

  En dan heb je nog een gezelschap van zakenlui die proberen te profiteren doormiddel van overheids opdrachten of het aannemen van smeergeld.

  Dillip Sardjoe
  John Sew A Tjon
  Irvin Kanhaai
  Henk Goedschalk

  En als het even tegenzit wordt er weer geshuffeld, bewindslieden die eervol ontslagen worden met behoud van salaris en pensioen. Met een beetje mazzel keren ze terug als adviseur. Strafrechtelijke vervolging blijft uit.

  Alles draait om Bouterse, hij regeert het land en de rest volgt. Als er corruptie is, is Bouterse ook corrupt. Corruptie viert hoog tij en en Bouterse zal niet optreden hoe graag enkele integere partijleden dit willen zien. Toegegeven er zitten ook mensen bij de partij die goede bedoelingen hebben. Mensen die nu de media opzoeken en de wantoestanden aankaarten.

  Bouterse is de NDP en de NDP is Bouterse. Er moet actie ondernomen worden om het hoofdbestuur van de NDP, maar vooral Desi Bouterse af te zetten, wil men de partij zuiveren volgens oud NDP-er Ramon de Freitas. En groot gelijk heeft hij.

  In je eerder postings heb je aangegeven dat je Desi Bouterse een warm hart toedraagt maar gezien de nieuws items van de afgelopen weken kun je dit niet vol blijven houden. Suriname gaat op deze manier kapot als het al niet kapot is. Financieel is het een chaos en het land wordt al maanden niet meer bestuurd vanwege quorum problmen. Niemand is groter dan ons geliefde Suriname ook Bouterse niet.

  In het landsbelang moet Bouterse vandaag nog zijn biezen pakken.


  Maak melding
 9. Het materialisme heeft ook een keerzijde.
  Ze wachten een ernstige straf. Laten we hopen dat de dieven van onze maatschappij keihard worden gestraft, zo niet dan maar hun kinderen en kleinkinderen.
  Het zal een pijnlijke straf worden. Ze zullen op het laatste moment zeggen had ik maar……. Maar daarvoor is het dan te laat.
  Ook de farao’s werden uiteindelijk dodelijk gestraft.

  Ik zou zeggen dieven van de samenleving in elke politieke partij, hopelijk rust niet in vrede.


  Maak melding
 10. .’ Behalve het binnenhalen van ureum voor de Staat, kreeg Manglie de Stalweide toegewezen gedurende het bewind van de NDP-regering Wijdenbosch-Radhakishun (1996-2000)..

  Leuk hoor ,nu gaan de ndpers alles verklappen wie van ze een goudmijn heeft gehad,vergunningen,grond,etc…etc….
  En we hoeven ze niet eens tevragen ,ze vertellen het zelf!!


  Maak melding
 11. Hier heeft Bouterse geen waarheidscommissie voor nodig om te weten dat Manglie de waarheid spreekt. Maar ook in dit geval is Bouterse niet geïnteresseerd in de waarheid, Bouterse is alleen goed in het vertellen van leugens, leugens vertellen is zijn tweede natuur geworden, hij is daar zo goed in geworden dat hij ook zichzelf alleen maar kan voorliegen.


  Maak melding
 12. Parlementsvoorzitter en hoofdbestuurslid van de Nationale Democratische Partij (NDP), Jennifer Geerlings-Simons, zegt aan Dagblad Suriname dat de top van de partij op dit moment nagaat wat de volgende stap zal zijn tegen het inmiddels overgestapte partijlid Charles Pahlad. ‘Het is een realiteit waar wij naar moeten kijken. Feit is dat het al is gebeurd en nu nagegaan moet worden wat de volgende stap is’, stelt de voorzitter. Simons zegt dat in dit stadium zij weinig kan zeggen, omdat het desbetreffende lid alles wat in zijn hart was, al gezegd heeft. De NDP kan alleen kijken hoe zij hiermee zal omgaan. Formeel maakt Pahlad als parlementariër nog deel uit van de coalitie en verwacht hij niet dat hij zal worden geroyeerd. Pahlad zegt dat hij quorum zal blijven verlenen, maar hij zal zich constructief opstellen. Met 26 zetels zal de coalitie nu bij het nemen van bepaalde beslissingen slechts kunnen rekenen op 25 stemmen. Simons kijkt uit naar hoe dit systeem zal werken. Ook coalitielid Andre Misiekaba heeft zich in de afgelopen dagen geuit over de handelingen van Pahlad. Hij vindt dat Pahlad vaak geen inbreng had binnen coalitie en hierdoor slechts aanwezig was om quorum te verlenen. Hij zag deze stap van Pahlad al aankomen, omdat hij zich steeds anti-NDP opstelde.

  Dagblad Suriname verneemt uit welingelichte bronnen dat de leiding van de paarse partij nog niet is bijeengekomen om te praten over de overstap van het assembleelid Charles Pahlad naar de VHP. Voorzitter Desi Bouterse is de afgelopen dagen in het binnenland geweest en zou volgens planning gisteren terug moeten zijn. Zodra Bouterse zover is, zal deze kwestie door de leiding van de partij worden besproken. Hierna zal er mogelijk een officiële verklaring worden gegeven. Vooralsnog is de fractievoorzitter van de Megacombinatie, Ricardo Panka, al enkele dagen niet bereikbaar voor een reactie. De verschillende leden van de partij wensen echter niet in te gaan op deze kwestie. De krant wordt doorverwezen naar de partijleiding. Assembleelid Rashied Doekhie heeft eerder al aangegeven dat hij niet gaat wachten op een officiële reactie van de partij, terwijl Pahlad de NDP de verdoemenis in helpt. ‘Ik kan niet blijven wachten, terwijl de ballen worden gescoord’, stelde de parlementariër. Hij heeft zijn misnoegen geuit over de manier waarop Pahlad de partij heeft betichtigd als te zijn corrupt.

  Vooralsnog blijken zaken nog erger te worden met de geruchten over een mogelijke overstap van NDP- parlementariër Noreen Cheung. Zij voert op dit moment oriënterende gesprekken met verschillende politieke partijen. Gesuggereerd wordt dat de gesprekken gevoerd worden, omdat zij mogelijk niet terugkomt op de DNA-kandidatenlijst van de NDP. Cheung had bij de verkiezingen van 2010 slechts 195 stemmen in Paramaribo kunnen bemachtigen.

  Dus zegt Simons’ we wachten op baasje bouta,die zal het oordeel vellen over Pahlad.Baasje heeft ervaring wat te doen tegen mensen van wie hij vind dat zij hjem dwars proberen te zitten’.
  Pahlad opgepast ja,voorzichtigheid is geboden hier.
  Als bouta in de buurt is dan………rararaaaa……

  Toen Keshopersad Gangarampanday de overtocht maakte van de VHP naar de NDP bende toen zeiden wij van het nieuw front,…Dag verrader..blij dat je weggaat…bedankt voor het komen maar meer voor het gaan.
  Maar niemand werd bedreigd , binnen een democratie bedreigen wij niemand , maar bij de ndp…hola…. heks simmons zegt altijd….ik wacht op bouta en dan……..de rest is geschiedenis.


  Maak melding
 13. Wat mevrouw Simons uitspreekt kan nergens ter wereld. Zij gedraagt zich als partij politicus terwijl zij parlementsvoorzitter is.

  Zij geeft ook nog eens aan dat de NDP geen democratische partij is omdat alles afhankelijk is van de voorzitter. Normaal gezien is een voorzitter neutraal en de eerste onder gelijken.
  De NDP aanvaard dat vader Bouterse op de dagen rond om de mogelijke vonnissen van zijn zoon zich in een rituele omgeving terug trekt en zijn wassies doet. en na laat het land te regeren en zijn partij te leiden op momenten die echt serieus zijn.

  Het land stormt af op heel zwaar weer en de roer man is er niet.
  Elke $ 10 lagere olie prijs/barrel scheelt de staat Suriname op jaar basis $ 40.000.000 dividend. bij een gemiddelde van $95/barrel ontving Suriname $ 292.000.000 dividend onder tussen is de Surinaamse olie prijs volgens staatsolie gereduceerd naar $ 45/barrel ofwel de staat heeft het risico dat het over 2015 ongeveer $ 200.000.000 aan inkomsten gaat missen terwijl staatsolie wel haar leningen ($ 700.000.000) moet aflossen en rente moet vergoeden (zijn hoger out of pocket uitgaven dus nog minder dividend). Even wakker worden regering u loopt het risico 10% van de geplande inkomsten kwijt te raken.

  Ook binnen de partij rommelt het. Rijke loyalisten en partijleden staan in de rij om (de) vuile was buiten te hangen. Er is duidelijk geen partij discipline en regie ten aanzien van de wijze waarop hier mee omgegaan moet worden. Doekhie maalt het zelfs zo bont door net te doen of hij het opper gezag is en gaat een eigen, wel heel erg schadelijke en contra productieve, verdediging voeren en reageert als een ongeleid projectiel.

  geachte heer Bouterse de laatste ontwikkelingen tonen aan dat u niet meer de man bent die u en menigeen met u dacht die u was en nooit geweest bent. Het wordt tijd dat u dat inziet en naar Afrika gaat en van uw pensioen te gaan genieten.


  Maak melding
 14. @Rudinho

  Dank u wel!.

  Kijk meneer, in het land der blinden is een oog koning, een oud gezegde maar wel waar als een paal boven water!

  Juist om wat u schrijft, heb ik zoveeeeeel respect voor Bouterse.
  Want het is alleen in Suriname mogelijk om een rijke deel van Suriname in te pikken zoals o.a. Brunswijk en zelfs advocaat Irvin Kanhai, wat te denken aan al die hectaren aan Doekhie?.

  In Suriname geldt: heb je machtige corrupte vrienden en families, dan kun je zo landje inpikken, jezelf verrijken over de rug van het arme volk. Brunswijk is de mooiste voorbeeld. Die domme Hindoestanen hebben het nakijken omdat ze te bang.

  Nu het allemaal zover is dat alles openlijk gebeurt, is nu een wirwar van bevindingen van diverse mensen ontstaan.

  Ik sta achter Bouterse omdat die anderen al die jaren en jaren weinig in het belang van Suriname deden.

  Neem maar een simpele voorbeeld van Shailindra Mungra, inmiddels overleden. Met alle respect voor de nabestaanden, deze Mungar misbruikte openlijk jonge minderjarige kids in Nickerie.
  Iedereen wist ervan, maar niemand deed ooit iets, ONDANKS meldingen. Mijn persoon had samen met een gerechtsdeurwaarder uit Nw Nickerie persoonlijk een brief over de praktijken van Mungra naar de toenmalige minister van JUSPOL Santokhi verzonden, het was aangetekend…..Men heeft daar NOOIT op gereageerd. Bouterse heeft een eind gemaakt aan de praktijken van Mungara. Ik ben Bouterse hier dankbaar voor.

  Henk de Graaf:
  ik weet zeker dat wanneer er een andere regering was geweest, deze heer de Graaf vrijuit zou gaan. Deze man heeft alle verdachten geld betaalt om hun verhaal in te trekken. Maar gelukkig heeft het recht zege gevierd omdat het dossier omvangrijk was en het eerder verdacht was dat iedereen alle verklaringen wilde intrekken. Hoera Hoera Hoera, was Santokhi geweest dan had hij naar de pijpen gedanst van prof. Van Koppen en Nederland.

  Ondanks alles:
  Ik heb zoveel respect voor de zittende president en al zijn vrienden omdat zij topt nu toe bewezen hebben dat Suriname wel degelijk een dictatuur is. Helaas willen velen NOG niet aan geloven, komt wel!

  Deze dingen gebeuren als het volk achterlijk is!


  Maak melding
 15. @JoJo

  Ja wordt eens wakker….. Suriname is een dictatuur, binnenkort wordt het formeel gemaakt.

  Bouterse is gekozen, hij is president van Suriname, het volk heeft gekozen, Bouterse heeft zijn functie aanvaard, er is geen weg meer terug. Suriname heeft zelf gesolliciteerd naar deze situatie.

  We zullen zien waar het allemaal in eindigt, vergeet de woorden van Linglong, schrijf mijn voorspelling op!

  Rechtstaat is het al niet, jullie wachten nu nog alleen op de formaliteit ofwel bevestiging dat Suriname formeel een dictatuur IS!


  Maak melding
 16. Manglie ziet Bouterse geen greep houden op de situatie in het land: “Geen normale chaos, maar een superchaos…..zodat de noodtoestand kan worden uitgeropen voor 25 mei. Verkiezingen dan tot nader order bepaald. Ma kut zal het zo ver komen, een kat in het nauw maakt rare sprongen en dat zeker van di di bri. Laat men eerlijk zijn en blijven, deze rijke paarse parasieten en poepvligen zijn debet aan deze ontwikkelingen binnen de partij die ze met macht en man en financieel hebben gesteund in de hoop op meer materiele belangen. Wie willens en weten een roofdier kweken en beminnen zullen ooit worden gebeten of opgeten. Oom Tjallie is al gebeten dus weet nu beter…na foe lowe….wie volgen nog meer…..want het beest zal razen en ziedend van woede velen die hem verwijten en verlaten verscheuren. De geschiedenis kan zich altijd weer herhalen zoals op 8 dec. 1982. Die slachtoffer aten ook aan rafel met het paarse roofdier. Wee de oliedomme paarse aanhangers die diehard krijse………soso lobi didibri onze ecgte lijder………..Suri Babwe wordt dan na mei 2015 een feit, met de paarse dictator aan het bewind…..de Suribabwaanse paarse Mugabwe. Wacht maar af en zie.


  Maak melding
 17. nou desie laat je stem nu horen,,je dag altijd een grooooote bek tegenover anderen,die niet op jou leken..

  je noemde ze zelf persoonlijk ,,jou arts vijanden en waar zijn ze nu..

  waar zijn al die maties van jou nu gebleven..,je zit letterlijk op een verlaten eiland..

  pas-op,,je kan zo opgehaald worden..


  Maak melding
 18. @Kolibri, helaas moet ik even verklappen dat Wijdenbosch, Brunswijk, Abraham, van de San en nog veel meer die hun zakken verrijken GEEN Hindoestanen zijn, dus weet waarover je schrijft.

  Zorg ervoor niet etnisch te zijn, maar wel de dingen te schrijven die juist zijn.


  Maak melding
 19. Het is weer zo ver. De apen zoeken weer een slachtoffer en menen die gevonden te hebben in de Hinsoetaanse bevolkingsgroep. Het zijn de Hindoestanen die voor jullie zorgen en niet andersom. Maar ja, dom zullen die apen altijd wel blijven.


  Maak melding
 20. @Kolibri en vele NDP,ers, dit staat er nu geschreven en ik hoop dat jullie een ander niet meer de schuld geven dan wel het beleid van Bouterse.::::::::::::::::::::::::::

  =08 Jan, 02:00

  Latijns-Amerika staat voor uitdaging in 2015

  Jorge Familiar, vicepresident Wereldbank voor Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied.
  Tegen de verwachtingen van de Wereldbank in heeft Latijns-Amerika het op economisch gebied minder goed gedaan in 2014. De Wereldbank had een gestage economische groei verwacht. Voor dit jaar voorspelt de Wereldbank een groei van nauwelijks 1 procent, zegt Jorge Familiar, vicepresident van de Wereldbank voor Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied.

  Gelet op de groei van de bevolking betekent het dat het gemiddelde inkomen per hoofd van de bevolking van Latijns-Amerika in de afgelopen 12 maanden niet is toegenomen. “De groei zal niet gemakkelijk zijn,” stelt Familiar. Hij wijst erop dat de groei van de grondstoffenproductie zoals die in de afgelopen tien jaar is geweest in Zuid-Amerika, zal verminderen. Met name de vraag uit China zal afnemen. Daar komt bovenop dat ook de kosten voor ontwikkelingsfinanciering in de komende jaren waarschijnlijk zullen stijgen als het monetaire beleid van de Verenigde Staten “van koers verandert.” De Wereldbank-functionaris zegt dat de historische sociale winsten die de regio in de afgelopen tien jaar heeft behaald, in gevaar zijn. “Latijns-Amerika zal zich moeten wenden tot zijn eigen middelen om weer op het pad van groei te komen met eigen vermogen die winsten mogelijk maakt.”

  Familiar: “Deze uitdaging legt een grote druk op de openbare schatkist. Er zal een nieuwe druk worden gelegd op het beleid dat de groei kan stimuleren, terwijl de aandacht wordt gericht op de armen.” Hij voegt eraan toe dat als het gaat om publieke investeringen die beide tegelijk kunnen doen, de blikken gericht moeten worden op het onderwijs. Een land kan met verbeterd menselijk kapitaal productiever worden en groeien in een sneller tempo. Voorts heeft een bevolking met beter onderwijs, betere kansen in het leven en kan de armoedecyclus die vaak generaties duurt, worden verbroken.

  In een regio waar de toegang tot onderwijs tot middelbaar niveau wat dichtbij het universele is, is de centrale uitdaging nu de kwaliteit. En om de kwaliteit te verhogen, zijn de vaardigheden van de verantwoordelijken van het onderwijs van fundamenteel belang, zegt Familiar.


  Maak melding
 21. @Freddy

  Wat goed dat je het benoemd, de Hindoestanen trekken al jaren het karretje, dit is een FEIT.

  Een ander feit is ook dat dankzij de Hindoestanen, omdat ze het allemaal hebben laten gebeuren, het zo ver is gekomen. Jaren en jaren heeft de vorige regering zelfs rijstprijs zo laag gehouden om het binnenland te voeden maar toen was iedereen doof stom en blind. De ene bevolkingsgroep moet bloeden om de andere eten te geven, veelal kreeg het binnenland gratis rijst ook nog!

  We hebben gezocht en we hebben het gekregen!

  Democratie in Suriname bestaat niet meer!

  Brandend zand in een verloren land…..


  Maak melding
 22. @linglong,

  Waarom kan de ene bevolkingsgroep door inventief en hard te werken iets bereiken en de andere bevolkingsgroep, afgunstig en afwachtend, niet ? Beide bevolkingsgroepen hebben de beschikking over dezelfde middelen, dezelfde uitdaging alleen slaagt de een er wel in om iets te bereiken en de ander niet. Hoe komt dat ?


  Maak melding
 23. @Linglong

  “Ja wordt eens wakker….. Suriname is een dictatuur, binnenkort wordt het formeel gemaakt.”

  Volgens mij zijn wij beide wel wakker en moet de heer Bouterse nog wakker worden uit zijn droom, Paramaribo staat in brand.


  Maak melding
 24. Linglong,

  Volgens mij heb jij mijn posting niet goed begrepen.
  Doekhie beticht je van corruptie en zelfverrijking en terecht, maar als ik hetzelfde zeg van Bouta of Brunswijk praat je dat goed, althans, dat maak ik uit jouw posting op.
  Dan klopt er iets niet.


  Maak melding
 25. Het koninkrijk van God is a.s. een wereld regering onder beleid van de majesteit van de hoogste hemelen.

  De Bijbel zegt God schept een nieuwe Hemel en Aarde bent u wederom geboren, om in deze metamorfose deel te nemen.

  Bekeer u nu!


  Maak melding
 26. Gruwelijkste wolven in schaapskleren:
  1. Tollie Pahlad
  2. Imro Manglie
  3. Volgen nog

  Zolang deze personen hun belangen konden dienen waren zij aanhangsels van Bouta en kliek.

  Nu zij hun $$$ moeten inleveren tegen SRD zoeken zij onderdak bij VHP.

  Jaag deze volksboeven weg.


  Maak melding
 27. De hedendaagse racisten zijn niet blank maar zwart. De hedendaagse racisten luisteren niet naar namen als Pieterzn, Jan de Witt, Bakkerzn, maar naar namen als Stanley, Steve, Bryan, Rufus enz. En in Nederland maakt men d.w.z. de negers, zich druk om Zwarte Piet omdat dat racistisch zou zijn. Ik zeg, kijk eerst in je eigen land hoe men daar met andere bevolkingsgroepen omgaat. Triest !


  Maak melding
 28. Weer een geldschieter die het zinkend schip verlaat.
  Manglie, is één van de bloedbroeders van die bauwta, how awfull.
  Wie volgt!

  Waarschijnlijk zijn de ‘corruptelingen’ in het bezit van waardevolle informatie.

  “Arme” kabouter, hij wordt zwaar gechanteerd, hihihihihihi…


  Maak melding
 29. @Ling Long veel lees plezier toegewenst.
  Alleen een lichthoofdige zoals jij heeft alle bewondering voor een lijder met Amnestie,

  Dagblad Suriname heeft gemeend om de corruptie en de wantoestanden waarvan er sprake is binnen de NDP aan de kaak te stellen. In deze betreft het uitspraken die door rasechte NDP’ers zijn gedaan in de afgelopen periode. Het gaat om NDP’ers die de paarse partij decennialang hebben gediend. Ook de corruptiegerelateerde zaken worden aan de orde gesteld. Opmerkelijk is dat hoewel president Desi Bouterse bij zijn inauguratie in augustus 2010 plechtig aan het volk beloofde een kruistocht tegen corruptie aan te zullen gaan, nu blijkt dat het slechts bij holle frasen is gebleven. Juist de corruptie dreigt de NDP de das om te doen.

  Badrisein Sital: ‘Alleen misère en ellende binnen de partij’
  ‘Alleen misère en ellende binnen de partij’, zo typeerde Sital de chaotische situatie binnen de paarse partij. Deze uitspraak deed hij in november van het afgelopen jaar. De democratie die hoog van de daken wordt gepropageerd, is helemaal zoek. Al de 17 afdelingen die de NDP landelijk telt, zijn letterlijk een zooitje, benadrukt de politicus. Ook zou er sprake zijn van malversaties en corruptiehandelingen. Sital waarschuwde ervoor dat indien de NDP onder deze omstandigheden de verkiezingen ingaat, zij er zeer bedrogen uit zal komen. Volgens Sital is het hoofdbestuur simpelweg ‘gecoupt’. Hij betreurde het ten zeerste dat de democratie binnen de partij in een zeer diep dal is terechtgekomen.

  Een handjevol mensen heeft het voor het zeggen
  Op 8 januari 2014 is een zogenaamd managementteam geïnstalleerd, bestaande uit president Desi Bouterse en enkele van zijn kornuiten. De teamleden zouden het voor het zeggen hebben. Het hoofdbestuur is helemaal terzijde geschoven. De situatie is zodanig van aard dat deze personen de indruk wekken alsof de NDP eigendom is van hun, benadrukt Sital. ‘Slechts personen die in staat zijn om goed stroop te smeren op de lippen van de personen die de lakens uitdelen, slechts deze personen kunnen zichzelf staande houden binnen de partij. Personen die kritisch zijn en zeggen wat niet in goede aarde valt binnen de dictatoriale leiding, worden gebrandmerkt en geïsoleerd’, aldus Sital

  ‘NDP is enige partij met overal rommel’
  Badrisein Sital wil dat de procureur-generaal (pg) een onderzoek laat verrichten naar corruptie bij de NV Suriname Zwaar Materieel (Surzwam). Sital zou over bewijzen beschikken dat er grof gesjoemeld wordt binnen het staatsbedrijf. De president-commissaris tevens de directeur van Surzwam, een zekere K., was vanwege vermeende corruptie op een zijspoor geplaatst door de gewezen minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Hendrik Setrowidjojo. Wat schetst Sitals verbazing dat deze zelfde K. weer in ere is hersteld door de huidige minister van LVV, Suresh Algoe. Sital heeft zelfs een schrijven gericht naar de pg om de corruptie bij Surzwam te doen onderzoeken, vooral tegen de achtergrond dat de LVV-minister als beschermheer een beschermende hand uitsteekt naar de directeur die tevens de president-commissaris is. Sital schroomde er niet voor aan te halen dat de NDP ‘de enige partij is met overal rommel’. Indien de situatie ongewijzigd blijft, in aanloop naar de verkiezingen, vreest Sital voor het ergste.

  Corruptie binnen NDP werd Charles Pahlad teveel
  Corruptie binnen de NDP zou er de oorzaak van zijn dat de ondervoorzitter van de NDP, tevens NDP-assembleelid Charles Pahlad, over is gestapt naar de VHP. Volgens Pahlad, die het VHP-publiek toesprak meer dan een week geleden tijdens een ressortvergadering te Houttuin, is de voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, op de hoogte dat hij vanwege corruptie binnen de NDP de paarse partij de rug toekeert. Diverse malen heeft hij aan Bouterse voorgehouden om de corruptie een halt te roepen, maar die gaf geen gehoor hieraan.

  Ook voor Imro Manglie is de maat vol
  Ook voor de industrieel en rijstmagnaat Imro Manglie is de maat vol. ‘NDP heeft grote onverzadigbare dieven’, gaf hij onlangs mee aan Dagblad Suriname. ‘Na 30 jaar verdien ik een betere behandeling.’ Uit eigen ervaring vertelt Manglie dat de top van de partij nagenoeg vol zit van ‘materialisten die het niet menen met land en volk’. ‘Ze zijn vandaag de dag miljonairs geworden, ze hebben zich verrijkt over de ruggen van anderen heen.’ Manglie beweert dat hij nimmer heeft geprofiteerd van de partij. Integendeel heeft hij gedurende decennia zijn eigen industrie op het spel gezet. Manglie gaat ervan uit dat Bouterse ook oren en ogen en gevoel heeft om te kunnen aanvoelen dat zaken niet goed gaan. Integendeel worden personen die de NDP jarenlang hebben bestreden, beter gewaardeerd dan personen die de NDP tientallen jaren trouw en loyaal zijn gebleven.

  Wijdenbosch treedt als beschermheer op bij corruptie
  De raadsadviseur van president Jules Wijdenbosch, die is aangesteld tot de coördinator van de NDP in Saramacca, treedt als beschermheer op van de toenmalige dc van Saramacca, Arunkoemar Ramdhani, die met bestelbonnen heeft gesjoemeld. Op naam van de burger Aroen Mangroe, die tevens rr-lid is van de NDP, heeft hij fictieve bonnen uitgeschreven. Het is Mangroe opgevallen dat Ramdhani alle bescherming geniet van Wijdenbosch. Zo heeft Wijdenbosch hem zondag voorgehouden dat de president voornemens is om Ramdhani te ontheffen. Volgens Wijdenbosch heeft de president Ramdhani bij zich laten roepen in bijzijn van hem, de minister van RO en de deken van de dc’s in Suriname (Roliene Samsoedien). Bij navraag bleek dat deze personen nimmer bij de president zijn geweest. ‘Bosje is gewoon bezig te liegen’, zegt Mangroe. Hij kan zich niet indenken dat de persoon die juist orde op zaken moet stellen binnen de NDP in Saramacca, leugens verkondigt en zand wil strooien in de ogen van de gemeenschap. Mangroe beschikt over bewijsmateriaal dat Ramdhani het afgelopen jaar in bijzijn van zijn adviseur, Piet Hellendoorn, thuis bij hem was om de zaak te sussen.

  Ook de oppositie ligt niet wakker van corruptie
  VHP-assembleelid Asis Gajadien heeft meerdere malen gesteld dat deze regering een corruptiefaciliterend beleid voert. ‘Je ziet de zaken van corruptie die zijn aangekaart en de incompetentie van de regering of de onwil om er iets aan te doen. Met al de zaken die naar voren zijn gebracht en gedeponeerd zijn bij het Openbaar Ministerie is niets gedaan’, gaf DA-91 assembleelid Winston Jessurun te kennen aan Dagblad Suriname. Die kruistocht tegen corruptie van de president is volgens het DOE-assembleelid een mislukte kruistocht geworden. ‘Het is zo ferm gezegd tijdens de toespraak van de president dat ik daadwerkelijk geloofde dat het zou gebeuren. Het heeft ons zoveel tijd gekost om de anticorruptiewet naar het parlement te brengen. Nu is het hier en het wordt maar niet behandeld. Het punt is gewoon de politieke wil en de commitment’, gaf Breeveld eerder te kennen.

  Regering voert vergruisde tocht tegen corruptie
  Het VHP-assembleelid Mahinder Jogi gaf het volgende te kennen in april 2013. ‘De regering voert geen kruistocht, maar een vergruisde tocht tegen corruptie. Ze houdt de corruptie in stand.’ Volgens hem wordt er letterlijk gefeest en geld gemaakt middels onderhandse gunningen. Hij zei ook dat de president moet oppassen voor de haaien en haviken in zijn omgeving.
  Volgens het assembleelid en partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi van de VHP tiert de corruptie welig binnen ‘deze machteloze regering’. ‘Elke dag hebben we te maken met corruptie. Verduistering en diefstal van belastinggelden zijn een bestuursvorm geworden in Suriname. Het ontbreekt deze regering aan durf en politieke moed om hervormingen door te voeren. De corruptie in Suriname wordt een bijna onuitroeibaar verschijnsel wanneer de NDP aan de macht is. De regering heeft voor het volk alleen corruptie, criminaliteit, angst, drugsgebruik en onveiligheid.’
  BEP-assembleelid Ronny Asabina benadrukte het belang van een corruptievrij beleid. Gebeurt er niets, dan is het sociaal programma van het staatshoofd gedoemd te mislukken. Volgens Asabina gebeurt er teveel dat niet mag. Hij wijst vooral op de corruptie die om zich heen grijpt. Nieuw Suriname-assembleelid Harish Monorath wond er geen doekjes om en gaf te kennen dat deze regering een smet van corruptie op zijn aangezicht besmeurd heeft. Het ene corruptieschandaal volgde het andere op. Ook deze regering heeft geknoeid met gronden. De voormalige onderminister van Regionale Ontwikkeling kreeg 86.000 hectare grond cadeau. De oud-minister van OW, Ramon Abrahams, scheen eerst ontslagen te worden als minister vanwege wanbeheer, maar werd later weer ‘gepromoveerd’ tot raadsadviseur van de president. In 2011 is een lijst aangeboden aan het parlement over fraude die zich zou hebben afgespeeld op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer gedurende de vorige regering. Deze schijnt in de doofpot beland te zijn. Ook was aangekondigd dat er een doorlichting zou plaatsvinden van salarissen van directeuren en raad van commissarissen bij staatsbedrijven. Ook dit laat jaren op zich wachten.


  Maak melding
 30. De hedendaagse racisten zijn niet blank maar zwart, Ze luisteren niet meer naar namen als Jan de Witt, Johanzn., De Vries maar naar namen als Steve, Bryan. linglong en Kolibrie.


  Maak melding
 31. @Freddy

  Het heeft NIETS met racisme te maken. Je bent een leeghoofd als je nu al uit mijn stuk haalt.

  Er zijn bevolkingsgroepen die te lui zijn, die liever een partij hebben waarbij ze kunnen genieten, eten, drinken en feesten.
  Dit groep mensen maakt het niet uit als ze anderen moeten omleggen om in hun eigen bestaansbehoeften te kunnen voorzien, een onderontwikkeld volk die nergens voor terug deinst.
  Zo liggen de feiten…….en het ergste is dat ze onderling elkaar discrimineren, of het nou om een auto gaat of het nou om een huidskleur gaat, maakt niet uit.

  Gediscrimineerd worden in je eigen land door je eigen mensen is pas erg en dit is een feit in Suriname.

  Iedereen wilt de hoogste zijn, het volk deugt niet, als er een slimme piet in Suriname bestaat dan is dat Bouterse!

  Reden waarom ik zooooooveeel respect heb voor onze president.


  Maak melding
 32. Breed is de paarsgele gekleurde weg die tot misdaad en corruptie leidt en small de kleurloze weg die tot het leven leidt. Ma kut zeg het al die paarse aanhangers niet, ze zijn zo dom dat ze een tweede kans geven aan hun paarse afgod.


  Maak melding
 33. Wanneer komt het volk massaal in opstand hier tegen? Men laat zich al jaren bestelen en pikt dit. Blijkbaar gaat men alleen massaal de straat op als er iets te vieren valt. Criminaliteit, moord, diefstal,corruptie noem het maar op… Men laat het zich maar welgevallen…


  Maak melding
 34. linglong, je wijst nadrukkelijk naar Hindoestanen. De ellende zou door Hindoestanen zijn veroorzaakt. Bovendien zouden Hindoestanen bang zijn. Voor wie of wat moeten ze bang zijn ?
  Lees je eerdere stuk maar na. Nu lopen piepen als een als een kramdagoe is kenmerkend voor racisten. Wat ben jij, samen met kolibrie (te laf en schijterig om met zijn echte naam deel te nemen aan een discussie)


  Maak melding
 35. niet de matrialisten,,maar de n d p loyalisten zijn de vijanden van het volk die het niet menen met het land..

  zie maar in je directe omgeving ,,het zijn allemaal boeven,rovers,plunderaars van het land..

  ze parkeren al het geld, goud in het buitenland en wachten op betere tijden..

  na de verkiezing zijn ze verdwenen met achter lating van hun baas..


  Maak melding
 36. Zo te lezen vragen vele zich af wat is de wereld in het bijzonder in Suriname toch onrechtvaardig.

  De rijken worden rijker en de arme pinaren.

  Ik heb hier toen ik tot geloof kwam een tijdje mee geworsteld!

  Maar ik daag U uit Psalm 73 te lezen het Geluk der goddelozen.

  Zoals ik eerder vermelde was ik in mijn oud leven een zeer invloedrijke zaken man met connecties tot in de hoogste ranken in Nederland en Suriname.

  Toen las ik Prediker2 en kwam tot de kennis dat als ik naar het graf ga ik niets meeneem en voor wie laat ik het achter zullen ze wijs omgaan met geen ik als fortuin achterlaat.

  De Vreze des Heeren is de beginsel der Wijsheid!
  Amen

  Leer kinderen vroeg de wegen des Heeren en ze zullen zijn pad nimmer meer verlaten.


  Maak melding
 37. 08 jan. 2015

  Op 30 december 2010 postte Srika de onderstaande post.
  Vergelijk de onderstaande post van 30 december 2010 met de actualiteit van het item van Imro Manglie.
  Ach ja!, 95 procent van alle mensen hebben wel de neiging tot materialisme. Een materialist hoeft in de ogen van Srika nog geen havik / schurk te zijn.Een materialist kan binnen de mazen van de wet en door geniep gebruik te maken van anderen zijn/haar rijkdom vergaren. Maar waarom gebruikt Imro Manglie tegen beter weten in toch het begrip ‘materialist’ terwijl hij vermoedelijk ‘schurken’/ ‘corruptelingen’ bedoeld? Wie kan Srika dit fijntjes uitleggen?

  Nu naar de post van 30 december 2010.

  Srika
  Pinto(nr.2),

  Door de gever van die waardebon niet duidelijk te maken dat jij niet gediend bent van zulke handelingen, maakt dat jij in dit geval ook schuldig bent in de handhaving van corruptie. Althans, zo denk ik erover.Je hebt het geaccepteerd en later wel d.m.v. een verloting aan een derde gegeven.

  Verder zie ik hierin een Adam-Eva-verhaal. Als je tegen corrupte praktijken bent, maak het dan direct duidelijk aan de ander.Maar ik ben blij te lezen dat jij intrinsiek tegen corruptie bent.

  Omdat ik een aantal personen in de regering van president DDB heel goed ken en zeker ook personen in de structuren van de NDP,vind ik dat corruptiebestrijding top-down moet zijn.

  Pinto, je weet ook zeker dat na de verkiezingsoverwinning van de NDP, heel veel haviken zich weer hebben aangesloten bij deze partij en tot mijn verrassing ook nog hoge posities in het bestuur van Suriname hebben verworven.Misschien uit (tijdelijke) politieke noodzaak.

  Mensen kunnen ook ten goede veranderen, en ik denk dat het voor president DDB menens is iets aan de corruptie te doen.

  Het boompje van ontwikkeling,geloof, eerlijkheid, vertrouwen en bescherming dat wij(DDB) ongeveer 17 jaren terug ergens in Suriname geplant hebben, zal eindelijk vruchten dragen. Dat hoop ik!

  President DDB, vergeet Srika niet. Die wacht nog steeds.

  Pinto, hier ligt voor jou een taak.
  Srika

  donderdag 30 december 2010 om 15:05 uur


  Maak melding
 38. De tekst:::“Materialisten die het niet menen met land en volk.”

  Ik vraag mij af hoeveel van die mensen die de politiek ingaan of nu ook al erin zitten inderdaad voor land en volk zullen werken.

  Wat mij zorgen maakt is het volgende::::

  Meneer Finiesi is aan de onderkant in zijn mond tanden kwijt en het ziet er echt niet uit hoe hij een “gesprek”voert met een ander. De twee lijken bijna op nep tanden van een dragula. Verschrikkelijk vind ik dit.
  Finiesi die praat dat hij genoeg geld heeft en toch zo erbij loopt

  Meneer Landveld van partij NOP heeft heel netjes aan, maar hij mist zowel aan de onderkant als de bovenkant tanden in zijn mond.
  Mijn vermoeden is dat men om dat geld de politiek ingaat.

  Zijn het deze figuren die met buitenlandse top mensen moeten komen praten en Suriname moeten vertegenwoordigen????Wat een presentatie. zie de branding.


  Maak melding
 39. @Koos

  Maakte je ook zulke lijsten met namen toen de bende van NF VHP en NPS aan de macht waren?

  Was je toen doof, stom en blind?

  Bouterse super, eindelijk leert deze regering de ook Nickerianen om het land schoon te houden door vuil op te halen. Er is zoveel wat Bouterse al bereikt heeft en nog gaat bereiken, is een kwestie van tijd.

  Maak eens een lijst op en laat eens zien wat NF VHP NPS hadden kunnen doen om deze presidentschap te voorkomen.

  Achteraf kunnen we wel lullen, alles ten spijt en ZINLOOS


  Maak melding
 40. Liberty,

  De nieuwe groep graaiers staat al trappelend te wachten en kijkt reikhalzend uit naar de verkiezing mei 2015. De ervaring leert dat het ook met de nieuwe Megacombinatie van Santhoki en consorten niet anders zal gaan. Kijk maar naar alle (oud ) graaiers die momenteel niet kunnen graaien en om weer te kunnen graaien zich hebben aangesloten bij de nieuwe combinatie.

  Be aware of them.

  Het wordt in mei 2015, zoals gebruikelijk, weer kiezen tussen twee kwaden. Deze keer met zeer verstrekkende gevolgen voor bepaalde bevolkingsgroepen die, nadat zij als stemvee zijn gebruikt, als afval worden bedankt. Guyana nanga Trinidad styling.

  Sari tori


  Maak melding
 41. @linglong,
  Noem mij een lid van de VHP /NF/ NPS die op grote schaal heeft gemoord en oorlogsmisdaden heeft begaan. Slechts 1 !
  Jouw adoratie voor Bouterse begint zeer gevaarlijke trekken te tonen. Ik vrees dat als het volk in mei 2015 een verstandige beslissing neemt door NIET op Bouterse te stemmen, jij goed in staat bent een terreuraanslag op de overwinnaars te plegen.


  Maak melding
 42. @rufus

  Gruwelijkste wolven in schaapskleren:
  1. Tollie Pahlad
  2. Imro Manglie
  3. Volgen nog

  Zolang deze personen hun belangen konden dienen waren zij aanhangsels van Bouta en kliek.

  Nu zij hun $$$ moeten inleveren tegen SRD zoeken zij onderdak bij VHP.

  Jaag deze volksboeven weg.
  ===============================
  Ik verbaas mij steeds weer over dit soort reacties van de paarse aanhang. Immers wat zij zeggen is dat die figuren crimineel waren in de tijd dat zij voor de NDP actief waren. Wel als dat zo was dan boden DDB en de NDP daar toch volop de gelegenheid toe??? Dan zijn DDB en de NDP toch ook schuldig?? Dan moeten DDB en de NDP toch over voldoende informatie beschikken om een volledig dossier voor een strafzaak bij de P.G. in te leveren??? Dan mogen en moeten we toch verwachten dat we zeer binnen kort horen van een rechtszaak tegen die figuren??? Dan moet die rechtszaak toch ruim voor 25 mei op de rol staan???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES