woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse: daden regering op een rijtje zetten

Bouterse: daden regering op een rijtje zetten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/WAGENINGEN, 8 nov – De prestaties van de regering moeten overzichtelijk opgesomd worden. Dit zegt president Desiré Bouterse. Het is hoog tijd de samenleving te laten weten wat er allemaal is neergezet de laatste vier jaar.

Volgens Bouterse is het niet eenvoudig alles op te sommen wat zijn regering heeft neergezet. “Het is geen eigengereidheid, maar er komt een dag – en ik denk heel gauw – dat we zaken op een rijtje zullen zetten voor ons volk. Ik vind dat het volk een kader moet hebben van waaruit zij beoordeelt. Het volk moet weten dat zij bewust een keuze moet maken, wanneer zij naar de volgende ronde gaat.”

Die volgende ronde is al in het komend jaar, wanneer de algemene verkiezingen gehouden worden. Bouterse sprak in Wageningen, Nickerie, waar het oude Petronella ziekenhuis is gerestaureerd. Hij noemt het herstel in het oude rijstdorp een goed voorbeeld van wat wordt voorgestaan. “We moeten de mensen duidelijk maken dat hoeveel we ons economisch ook zullen ontwikkelen, het belangrijkste is de Surinaamse mens te ontwikkelen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

88 REACTIES
 1. Bouterse denkt/belooft binnenkort uit te komen leggen wat hij allemaal gepresteerd heeft, hij zal dan niet veel te vertellen hebben, maar maak je geen zorgen, ook deze belofte zal hij niet nakomen. Waarom zou hij overigens moeten uitleggen wat hij allemaal gepresteerd heeft, ons volk is toch niet achterlijk, wij kunnen toch voor onszelf vaststellen wat er allemaal gepresteerd is?


  Maak melding
 2. Ik ben ervoor dat men de daden van de regering aan het volk presenteert op een eerlijke manier. Dus zowel de positieve, maar zeker ook de negatieve daden (gebrek aan daden). Laat het volk zich dan eerlijk een beeld kunnen vormen of ze nog eens 5 jaar met de MC willen doorgaan.


  Maak melding
 3. export coke door hoofd CTU en zijn vader
  illegale wapenhandel door hoofd CTU en zijn vader
  faciliteren van extremisten door hoofd CTU met medeweten van zijn vader
  het afluisteren van ingezetene en het beroven van ingezetene
  het opzetten van grootschalige roofovervallen
  het opzetten van gigantische luchtkastelen
  frauderen en chanteren
  verdeel en heerspolitiek
  het leegroven en laten leegroven van staatseigendommen
  het volk dom blijven houden

  oud nieuws !!


  Maak melding
 4. Mensen, Die lijst zal zeker als die flyovers te bewonderen zijn.
  Of zijn de flyovers nu die trein geworden van SRD 600000000? Die 200 mensen per dag gaat vervoeren? What about 20 bussen elk van srd 80000 voor een totaal van 1.6 milj srd. Zeker niet veel te sjoemelen van zo’n bedrag. Hoop dat de voorschieters van het geld weten dat ze NOOIT terug betaald gaan worden omdat ze dan even grote dieven/criminelen zullen zijn als deze bende die het land nu regeert. God, ik bid voor Suriname


  Maak melding
 5. @Sai Tan, als jij een echte Surinamer bent schaam ik me heel erg diep voor jou. :::is dit het gedrag die je als voorbeeld geeft aan jou kinderen???
  Nu begrijp ik ook waarom Suriname een tekort heeft aan 500 psychologen.


  Maak melding
 6. En ondertussen gaat Santoki door met het gillen en leuteren over corruptie binnen deze regering. Als hij dat zo goed weet moet hij naar de politie stappen, dien een klacht in, laat een onderzoek doen of houd je bek! Het OM na de verkiezingen inschakelen? Wat een leugenachtig serpent! Nu moet hij actie ondernemen anders is het allemaal slechts verkiezingsretoriek. Dingen roepen om stemming te maken, onderwijl het land daarmee beschadigen want het zijn niet alleen de Surinamers die deze beweringen horen, maar de hele wereld. Wat moet men wel niet denken van Suriname? Is Suriname een rovershol zoals Santhoki dat beweert? Dze man schaadt alleeen maar het land en dat alles om aan de macht te komen zodat zijn mensen weer kunnen gaan graaien. Waarom heeft hij Ram Sardjoe niet ter verantwoording geroepen toen de Olifant met lands middelen werd opgeknapt? Hij was er toch zelf bij en deed niets? Al die malversaties die plaatsvonden onder de geweze VHP minister van OW die toen de klap heeft opgevangen voor al die VHPdieven? Hij is toen geoffert. Chan moet zijn bek houden! Was er niet een grote hoeveelheid coke verdwenenen tijdens zijn wacht, vanonder zijn neus nogwel, en dat noemt zich sherrif??? Wie houdt nou wie voor de gek? Stelletje dieven en leugenaars zijn het, die VHPers.


  Maak melding
 7. @Sai Tan en vele anderen:::vanaf Bouterse president is van Suriname heeft hij nog nooit de hand van de president van Nederland geschud!!!waarom niet???

  -Op het podium heeft hij heel veel geroepen en gezegd, maar tot heden wacht men nog steeds op vele daden van hem.

  -Ik hoop alleen niet dat de leuke praatjes op papier komen te staan, maar ook waar al dat geld is gebleven die ten onrechte van de SurinaamseBank is weggehaald.
  Ook hoop ik dat men eerlijk zal aangeven hoe alles gefinancierd is. v.b::

  1. de bruggen moesten verder afgerond worden die de vorige regering al betaald had en beleid dat gemaakt is. Hopende dat Bouterse zal vertellen dat geld van vele andere bruggen die al betaald waren weggehaald zijn en ander projecten mee betaald zijn.
  Ik kan ermee leven als de waarheid vertelt wordt aan het volk, en niet de leugens die ik steeds hoor en leest van sommigen.

  Gouddeal, hoe staat het ermee!!!!


  Maak melding
 8. @Ira,

  Waarom doe jij heiliger dan de Hollanders zelf? Zij vragen zich precies hetzelfde af, alleen in Nederlandse bewoordingen. Schaam je je dan ook voor de Hollanders?


  Maak melding
 9. @Luciën, je schrijft:::::Chan moet zijn bek houden! Was er niet een grote hoeveelheid coke verdwenenen tijdens zijn wacht, vanonder zijn neus nogwel, en dat noemt zich sherrif??? Wie houdt nou wie voor de gek? Stelletje dieven en leugenaars zijn het, die VHPers.

  =Nogmaals::::Santhoki heeft velen gedaagd om een klacht in te dienen en naar de rechter de stappen voor al die wandtoestanden van hem. Hoeveel hebben dit gedaan?????niemand, dus zing maar een toontje lager.

  ==Dit zegt meneer With===in de 20 jaar achter ons hebben de Hindoestanen en Javanen zich verder ontwikkeld op allerlei gebieden en zijn heel ver gekomen. Dit terwijl de afro Surinamers achter zijn gebleven. Waarom?
  -With zegt dat velen afro Surinamers elkaar niet gunnen, zijn jaloers op elkaar, doen vaak wat de ander doen zonder zelfs na te gaan of het goed is en hebben zich verder nooit goed ontwikkeld en zie de vele criminaliteit onder de afro Surinamers.

  Meneer With was te horen op een bekende radio station en heeft een heel goed gesprek gehad. Morgen zal men meneer With voor verrader zien terwijl hij duidelijk aan heeft gegeven wat het probleem is.

  -Meneer With heeft daarom ook alle marrons opgeroepen om NIET voor een marronpartij te gaan stemmen, maar voor iemand die geen strafblad heeft, goed opgeleid is en die ook kennis heeft van het binnenland als buitenlandse politiek beleid. Dit zegt al genoeg.


  Maak melding
 10. @Ira

  je moet die schaamteloze honden niet kwalijk nemen..

  een hond die ziek is is te genezen maar deze honden vertonen ziekelijk gedrag en zijn helaas niet te genezen.


  Maak melding
 11. Roy,

  Ik denk dat je het prima hebt samengevat. Deze bruine bonen regering heeft gefaald. Dit alles kan cijfermatig worden onderbouwd. Zoveelste noodkreet van Bouterse. De man is in paniek.


  Maak melding
 12. @Koos

  Broeder Koos, deze schaamteloze honden zijn de tijden vergeten toen ze met de dood in hun ogen en met hongerig gevoel zaten te wachten op de dozen uit Holland. Ze konden zelfs hun reet niet behoorlijk afvegen want er was bijna geen toilet papier. Schaarste aan levensmiddelen, brandstof, medicijnen…velen moesten drinken uit plasticzakjes, jampotglazen..

  Ze zijn vergeten dat deze moordenaar zelf de veroorzaker is geweest van alle ellende…..


  Maak melding
 13. Als Bouterse vertrouwen heeft in zijn beleid waarom heeft hij nooit tekst en uitleg gegeven in het parlement. Waarom worden brieven vd oppositie nooit beantwoord ?

  Aaah baja deze varken probeert met zijn mind games weer een aanslag te plegen op het geheugen van het electoraat.


  Maak melding
 14. @hans,

  In Nederland is uitkomen voor je boelerschap toch algemeen aanvaard? Waarom geeft deze man daar geen duidelijkheid over? Als hij hierover zwijgt, over welke andere belangrijke (staats) zaken zal hij dan ook hebben gezwegen of verzwegen? Dus is het belangrijk! Het verklaart de karakter van degene die jou regeert.


  Maak melding
 15. laat Bouterse maar een een voorbeeld nemen aan die andere Zuid-Amerikaanse President, de naam is me even ontschoten, die in een eenvoudig huisje sober leeft, en een van zijn weinige bezittingen een VW- kever voor heel veel geld, rond het miljoen us dollar, verkoopt, om te schenken aan de arme bevolking, dat is heel andere koek dan die zwaar bewaakte vesting op Leonsberg en de gepantserde caddilacs, betaald met geld wat hij direct of indirect gejat heeft van het Surinaamse volk


  Maak melding
 16. @hans,

  Ken jij nog een hond met de naam Hanz Wiechel? Deze herr Hanz was als klein jongetje eens gepest door 2 zusjes en een paar kinderen van arbeiders. Hij zwoer toen wraak te nemen.
  Later trouwde hij met een van de zussen, verwekte een kind en knoeide met haar auto (remmen) zodat ze tegen een boom aanreed. Daarna pakte hij die andere zus, smeekte haar om voor het kind van haar zusje te zorgen, bij hem in te trekken, later om met hem te trouwen en vervolgens deed hij met haar precies hetzelfde (kind verwekt, geknoeid met de rem).

  Vervolgens ging hij op zoek naar wraak op de arbeiders(kinderen). Hij ging in de bestuurszetel, maakte allerlei beleid waardoor arbeiders en laagst verdienenden zich krom moeten werken en niks overhouden en vervolgens ging hij hun gezondheid op het spel zetten door de ziektekostenpremies zo hoog te maken dat velen het niet meer kunnen betalen.
  Crimineel Herr Hanz Wiechel is gerelateerd aan de mogelijke breed lachende boeler. Ze zijn dikke vrienden. Dus je ziet met wat voor soort menzen je hebt te maken.


  Maak melding
 17. Nou ik vind in deze PL / Somo de aangewezen persoon om een lijst samen te stellen wat er juist niet goed was aan deze regering. Hij zou dit heel goed kunnen doen op zijn enige ekte Somo manier, ik lig nu al in een deuk want deze man trekt en-publiek gewoon wat hij wil. Maar als ik het op een rijtje zet

  -Gezien zijn verleden had hij GEEN Pres mogen worden.
  -Slechte signalen naar de Kondreman afgegeven [DDB, Zoon]
  -Teveel moois beloofd wat niet waar is gemaakt [o.a.huizen]
  -Teveel er doorheen geramd met gevolg mensen geen salaris
  -Naschoolse goed alternatief maar flopt
  -Transparantie heeft deze regering NOOIT gekend…
  -Zieltjes in 2010 gewonnen om te stemmen, deze mensen verwaarloosd, binnenlandbewoners en de jongeren.
  -Te veel geld over de balk gesmeten en Lord gespeeld.
  -Prijzen boodschappen toch gestegen ondanks voordeellijst.
  -Corruptie, zou aangepakt worden aha maar er werd bedoeld om het te verminderen en niet vermeerderen [?!?!]
  -Teveel miskeuzes met ministers gemaakt welke doorbetaald blijven uit belastinggeld [miskeuzes: record]
  -Kloof tussen ‘arm/rijk’ niet verminderd.
  -Er is vooral veel aandacht aan NDP wijken gegeven.
  – Teveel Nat.feestdagen ingevoerd , slecht voor de economie maar deze regering heeft geen inzicht dus lette daar niet op, mensne zoet houden daar zijn ze in gespecialiseerd, hebben wij daarvoor een regering, om ons ZOET te houden of omhet land werkelijk omhoog te helpen naar een bloeiende welvarende economie ??? JA TOCH..

  enz enz vraag je af of je idd dit een goede regering vindt en niet liever ‘geschoolde’ en ervaren mensen zou willen ? Wees geen egoist maar denk na met inzicht en in het landsbelang en niet in je eigen belang. Wij zijn al bijna 40 jaar onafhankelijk…. eenkind die opgroeit en 40 jaar bereikt is VERDER, dat haddne wij OOK kunnen zijn, ”had gekund’ laten we dit keer stemmen op een regering die het echt KAN

  stem FRONT 😀 🙂


  Maak melding
 18. Daden regering Bouterse:

  2010: niks gepresteerd
  2011: niks gepresteerd
  2012: niks gepresteerd
  2013: niks gepresteerd
  2014: gezwicht onder Nederlandse druk (ambassadeur)


  Maak melding
 19. Sai- Tan, op mijn vraag of jij soms verliefd was heb je nog steeds niet geantwoord, wt trouwens niets te maken heeft met mijn gloeiende afkeer van het neo -liberalisme waar de 2 heren, vertegenwoordigers van zijn, je had wat dat betreft Bolkestein ,Kamminga en Zalm ook wel mogen noemen, maar wat dat met het door jou vermeende homofiliteit te maken heeft is mij een raadsel, daar kun je best voor de rest om functioneren, op welk vlak dan ook, als ze maar van mij afblijven is er toch niets aan de hand, met jou blijkbaar wel dat je er zo’n punt van maakt


  Maak melding
 20. Lullo verhalen door SaiTan
  zaterdag 8 november 2014 om 11:29 uur Onzinnig!
  zaterdag 8 november 2014 om 12:16 uur Onzinniger!
  zaterdag 8 november 2014 om 12:55 uur Veel Onzin!
  zaterdag 8 november 2014 om 13:03 uur Nog meer onzin!
  zaterdag 8 november 2014 om 13:23 uur ?????????????
  Volgens mij heb jij een behoorlijk minderwaardigheidscomplex en wordt het tijd dat je uit de kast komt!


  Maak melding
 21. astaman,

  Ik verwacht van jou ook niet dat je alles snapt. Wat dat betreft heb ik hele lage verwachtingen van jou. Ik zou je doorsturen naar speciaal onderwijs.


  Maak melding
 22. @hans,

  Vraag het niet aan mij, vraag aan die breed lachende gek of hij een boeler is. Van z’n vriend Hanz weten we intussen wel wat hij is. Heel handig heeft hij die hoge inkomensgerelateerde premies voor de superrijken weten terug te draaien en het weten af te wentelen op de armen. Bloedzuigers vindt je niet alleen in de rijstvelden, je vindt ze vooral in box 3.


  Maak melding
 23. Veel geschreeuw en weinig wol wat DB weer probeert te verkondigen! In elke zin wel weer een slag om de arm, welke prestaties? Wanneer komt die dag dat hij tekst en uitleg geeft?Welk volk?
  prestaties? geen!
  welke dag? vandaag niet, morgen niet en nooit niet!
  welk volk? het volk waarvan een groot deel zich in de luren laat
  leggen!
  Mensen wordt wakker!!!!!!!!!!


  Maak melding
 24. @Sai tan Ken jij de naam vd Massamoordenaar van 8 dec en
  van Moiwana ?
  Massamoord op ongewapende Sranan staatsburgers !

  Wiki, sribi srafu ! Taki abra yu maffia-kondreman !
  A maffia-NDP-fesiman san e fufur yu nanga a kondre ala dey !


  Maak melding
 25. trouwens ,,hij wordt toch ervoor betaald om te werken,het land te dienen,het land op te bouwen,zijn vrouw krijgt toch ook een loon waarvoor zij moet werken voor het land..

  ze krijgen toch geen geld om niks te doen..

  zijn zoon krijgt ook nog geld hoewel hij in de gevangenis zit wordt hij gewoon door betaald door pa lantie..

  wat heeft bouta zelf gedaan voor het land op eigen kracht zonder betaling door lanti..

  wat lult deze man dan..


  Maak melding
 26. laat hij ook een lijst presenteren,waar al die mensen zijn,, die door hem vermoordt zijn en waar die lijken zijn gedumpt..

  een lijst met al die gronden,die hij heeft gestolen van de staat

  een lijst met alle goud die hij heeft gestolen van de staat

  een lijst met alle gelden die zijn verdwenen van de staats kas gestolen door o.a. abrahams en al zijn vrienden..

  enz enz enz ..


  Maak melding
 27. @Srafu,

  Helaas wordt de wereld geregeerd door politici en hebzuchtigen en niet door heiligen.
  Het beroep van politici is om mensen te verdelen, de aard van heiligen is om eenheid te creeren.
  Toch verkiezen mensen politici boven heiligen. Omdat mensen zelf altijd ervan dromen om bazen te zijn en er een hekel aan hebben wanneer iemand hun gelijke wordt.


  Maak melding
 28. Surinamers zijn beroemd om hun grootspraak !

  Misschien wordt het tijd om de realiteit onder ogen te zien en ook daarnaar te handelen.

  Het menselijk kapitaal zit niet in Suriname, maar in Nederland. Hier zitten de mensen met een goede opleiding en ervaring. Ook het financiele kapitaal zit in Nederland (eigen woningbezit).

  Bovendien zijn de SuriNeds opgegroeid met een geheel andere mentaliteit: de concensus-mentaliteit, die het aangaan van een concensus, waarin beide partijen een goed gevoel aan overhouden en samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken, belangrijker is dan het doordrukken van de eigen (partij-politieke) belangen.

  Om een voorbeeld te geven van deze “mentaliteit van het eigen belang” wil ik u lezers wijzen op een gisteren gepubliceerd artikel in de Financiele Telegraaf over de toekomst van de goudsector.

  Let u vooral op een specifiek bedrijf die meerdere keren genoemd wordt in dit artikel : Iamgold !

  Ik heb in meerdere postings op Waterkant de problemen in de goudsector en de dalende goudprijs besproken.

  Desondanks heeft deze president het landsbelang ondergeschikt gemaakt aan de eigen belangen om politieke munt uit te slaan.

  De deelname van Staatsolie zal Suriname dieper in de schulden storten, wat met zekerheid een down-grading naar de C-status tot gevolg zal hebben. Een C-status houdt in dat de krediet-waardigheid van Suriname op “Default” wordt gewaardeerd !

  QUOTE

  Dividend mijnbouwers geslacht door lage goudprijs

  Goudmijnbedrijven kampen door de lage goudprijs dermate sterk dalende omzetten, dat zij drastische maatregelen nemen zoals het schrappen van dividend.

  Grote mijnbedrijven snijden investeringen weg en schrappen banen om de prijsdaling te overleven. Goud zakt al een tijdje en staat nu op een vierjaars dieptepunt bij $1137,40.

  Vorig jaar zakte goud al eens 28% en schrapten goudbedrijven investeringsprogramma’s. Begin 2014 trad herstel op, maar de afgelopen drie maanden liep de prijs terug.

  In problemen

  Volgens Citigroup verbrandt driekwart van de mijnbedrijven onder de $1200 per troy ounce veel cash, omdat hun kosteninschattingen op die grens zijn gebaseerd.

  Nu het daaronder is gedoken, komt de goudsector in problemen.
  Specifiek Buenaventura, Medusa en Iamgold zijn bedrijven met hoge productiekosten die in de gevarenzone zouden komen, aldus Citigroup.

  Komt goud onder de $1100 dan worden kredietlijnen van banken ingetrokken of verminderd bij bedrijven als Iamgold, Pan American, Lake Shore en Detour, en zullen zij waarschijnlijk hun dividend schrappen, aldus Reuters.

  Veel mijnbedrijven weigeren echter nog te stoppen met produceren, zien analisten. Ze hopen dat de goudprijs zal stijgen.

  ABN Amro verwacht dat goud naar $950 per troy ounce zakt.

  UNQUOTE

  Bron: de Financiele Telegraaf van vrijdag 7 november 2014.


  Maak melding
 29. luchtkastelen vanDDB op een rijtje zetten.
  – 18000 woningen;
  – Vierbaansweg naar Brazilie;
  – highway met met fly -overs;
  – Frans – Guyana/Frankrijk is de poort van Suriname tot Europa
  en niet Nederland, Nederlandse Antillen;
  – Grote en Dure gekochte Surinaamse Ambassade aan de
  Champs-Élysées met Naardendorp als ambassadeur in Parijs
  in Frankrijk, die nooit een positieve bijdrage heeft geleverd voor
  Surinamer/s. De toegangsdeur bleef potdicht en was
  telefonisch niet bereikbaar. Ook ambassadeur Harvey
  Naarendorp wordt teruggeroepen naar Paramaribo;
  – Bruggen over de grensrivieren;
  – Voedselschuur van het Caribischgebied;
  – Landbouwproductieondernemingen;
  – Tramverbinding;
  – pc voor alle leerlingen
  – mobiletelefoon/cel voor alle leerlingen;
  – Grootste Cassavefabriek van het Caribischgebied;
  – Diepzeehaven;
  – Treinverbinding naar Brazilie;
  – Treinverbinding Poelepantje naar Overwacht/ propagandastunt
  van dr Eddy Jozefzoon. Wat weet die man treininfrastructuur?
  Heeft hij hierin gestudeerd? Nee!

  Suriname heeft het geld niet om deze luchtkastelen te verwezenlijken en dat weet, ( jonge)kiezers.

  Wie houdt wie voor de gek?

  Weg met DDB/MC en de gangsters, familie en vrienden, die zichzelf verrijken, met staatsgelden, smeergelden/zie Ballast Nedam, Wijdenboschbrug van 150 Nederlandse gulden voor 180 miljoen; 110 miljoen us-dollar door Ramon Abraham ex -minister van OW verduisterd, domeingronden oa plantage Peperpot, domeingronden in andere delen van Suriname, hoge salarissen voor zichzelf, ega, dure auto’s, drugshandel, wapenhandel, enz, enz, enz.
  kortom een stelletje zware criminelen. Suriname is momenteel een roversnest met zware Gangster aan het hoofd, topadviseurs, radio man!, enz, enz, enz. Het arme volk in de prasie-oso, polderose, kampongoso, kampoeoso leeft in heel grote armoede, ellende.

  DDB ontderschat de intelligentie van de (jonge)kiezers.

  Sranan people! Oe wikie no?

  (jonge)kiezers:
  Stem op maandag, 25 mei 2015 op KTPI, SPA, DA91, NPS, VHP, PL

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey,
  wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  (jonge)kiezers:
  Stem op maandag, 25 mei 2015 op KTPI, SPA, DA91, NPS, VHP, PL

  Time4Chan(ge)!

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 30. “We moeten de mensen duidelijk maken dat hoeveel we ons economisch ook zullen ontwikkelen, het belangrijkste is de Surinaamse mens te ontwikkelen.”
  =======================================

  Kijk, daar gaat het om!!!


  Maak melding
 31. Dus Bouterse moet de mensen vertellen wat hij de afgelopen jaren heeft gedaan. De mensen zien dat niet zelf! Dan heeft hij dus niets, ik herhaal: NIETS gedaan, anders hadden de mensen het toch wel zelf gezien. Er zal wel een lijstje opduiken met oncontroleerbare zaken.
  Ja, hij heeft wel wat gedaan. Het land verder naar de verdoemenis geholpen en de zakken van zichzelf en zijn trawanten verder gevuld. De oplossing: Bouterse weg en hem weer verenigen met zoonlief ergens in de VS. En neem Brunswijk gelijk mee als speelkameraad.


  Maak melding
 32. Abaisa,

  En een ontwikkelde Surinaamse mens beseft dat het tijd is om voor een jonge president van een nieuwe generatie te kiezen ipv iemand die langzaamaan zich moet voorbereiden op het bejaardenhuis.


  Maak melding
 33. Sai Tan, ik vraag aan niemand of hij homo of lesbisch is. omdat me dat niet interesseert wat me wel interesseert hoe iemand is als mens,
  zou je ook eens moeten proberen, maar wat ik me nu wel afvraag wat dat gebazel van jou over die VVD corifeen in Nederland en hun doen en laten, wat wel een behoorlijke obsessie van jou lijkt te zijn, nu helemaal met dit topic over de vermeende prestatielijst van DDB te maken heeft, ik zie het verband niet


  Maak melding
 34. “Volgens Bouterse is het niet eenvoudig alles op te sommen wat zijn regering heeft neergezet.”

  Nee, dat snap ik, vooral als prestatie 0,0 was en er 10 gestolen is. Eindstand -10 voor het Surinaamse volk.


  Maak melding
 35. @hans,

  Over een jaar zul je het begrijpen, zoals een kind dat tijd nodig heeft om dingen te begrijpen. Laat het bezinken. Wilde ik tegen je zeggen, maar ik zal het toch maar uitleggen.

  Politici, of ze nu van Suriname zijn, van Nederland of van Zimbabwe, spelen allemaal een smerig spelletje. Bij sommigen, zoals Bouterse, is het duidelijk wat ze (wel of niet) gedaan hebben. Anderen doen misschien veel ergere dingen, maar meten zich een keurige image aan. Ze doen gevat, lachen veel, grappen en grollen, maar binnenin is het heel duister en een grote ego schreeuwt steeds ik, ik, ik, ik, ik …..
  Hopelijk begrijp je nu de link.


  Maak melding
 36. Deel van de WANprestaties en WANdaden vd Bouta-
  Brunsie regering op een rij :

  Benoeming van de zware crimineel Dino (terrorist) tot Hoofd
  CTU.Veiligheidsdiensten opdragen zich niet met zoon Dino te bemoeien (het resultaat zit al maandenlang in US jail)

  Benoeming Abrakadabrams tot minister OW en na aanbestedings-, financiele- en begrotingsblunders,
  benoeming van deze expert tot staatsadviseur

  Geen onderzoek naar moord op VIER ONGEWAPENDE verdachten door politieeenheden en de CTU

  Geen onderzoek naar misdaden Dino gepleegd in Sranang
  en tegen de staat Sranang,ook zijn medeverdachten lopen
  vrij rond in de BoutaBrunsie dictatuur

  Weggeven van goud- en houtconcessies aan naaste medewerkers president en partijgenoten, deze concessies
  zijn eigendom van het Sranangvolk

  Bouw 18.000 volkswoningen (Spaanse hit “casas de carton”)

  Bouw vierbaansweg naar Brazilie

  Cassavemeelfabriek-Ramp van Lakhin en DDB

  Voedselschuur vd hele Caraibische regio

  Ziektekosten kratis voor alle illegaal werkende Srananmang, werklozen hoeven namelijk geen premie te betalen

  Ondanks goudordening zijn er nog duizenden illegale goudgravers en scalians bezig die de staat en het volk dagelijks bestelen en oplichten, dragen niets af

  Ongeveer 100.000 Sranangmangs beschikken over on- en minvermogenkaart

  Schending Grondwet door aanname NEP-amnestiewet, die internationaal nooit zal worden erkend
  Schending Grondwet, DNA dwarsbooomt lopend
  strafproces tegen massamoordenaars

  Invoering Presidentiele begroting die alle andere begrotingen overruled en van onwaarde maakt

  Aftreden legerleider die geen gewapende CTU boven zich
  duldde

  Aankondiging spooktreinproject, nergens wordt aangegeven
  wie de grote verliezen zal bekostigen, geen exploitatie-
  begroting te ontdekken

  Steeds meer overvallen op mensen in hun woningen,
  de regering ontkent de zware criminaliteit, geen extra maatregelen of voldoende aandacht hiervoor

  Chronisch-NDP-electriciteitstekort door ontbreken planning

  MEGA-uitgavenbeleid is ongewijzigd, terwijl ALLE economen pleiten voor zware bezuinigingen. Overheidsapparaat kan worden gehalveerd. Idem aantal ambassades inhet buitenland. Zie de nooit voor publiek geopende Nep-ambassade te Parijs. Beperk ook het grote aantal staatsadviseurs.

  http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2014/11/08/caram-regering-moet-geldsmijterij-staken/

  Begrotingstekort in een jaar grofweg 1 miljard !

  Sterk slinkende monetaire reserves door onproductieve
  uitgaven en steun aan de wankelende SRD !

  Geldleenziekte NDP brengt Sranang steeds dichter bij
  financiele ramp

  OM en PG voeren geen onderzoeken uit naar diefstal,
  valsheid in geschrifte en oplichting mbt Sranang-
  eigendommen, concessies, gronden, aanbestedingen en daarmee samenhangende corruptie

  Anti-corruptiewet in onderste lade van Hoofd CTU Dino weggestopt !

  Bouterse en partner Brunsie op de vlucht voor de
  Screeningswet

  MEGA salaris voor niet-onafhankelijke directeur Centrale
  Bank

  MEGA salaris voor presidentsvrouw en voor de huis-
  awaridomri van de president

  Met staatsgelden gefinancierde “Voorlichter” die alle criticasters van de presidentiele blunders en het falend beleid, openlijk aanvalt. Duitse nazi-propaganda-methode 1936 – 1945 ingezet door de beleidsmakers

  Aub, deze kleine samenvatting is totaal niet volledig, kan
  worden aangevuld door EKTE Srananman


  Maak melding
 37. In vind, dat Bouta een linker en een rechter rijtje zou moeten maken.
  Een linker rijtje, wat er is gerealiseerd onder zijn bewind en een rechter rijtje, wat er niet is gerealiaseerd, maar de bevolking wel is beloofd bij zijn aantreden.
  Dat zou pas echt openheid zijn naar de Surinaamse samenleving, maar ik denk niet, dat zoiets gebeurt.
  Wel een vraag: wat dacht u, welk rijtje groter zou zijn, het linker of rechter rijtje.
  U weet vast het antwoord wel.


  Maak melding
 38. Pindakaas
  Abaisa,

  En een ontwikkelde Surinaamse mens beseft dat het tijd is om voor een jonge president van een nieuwe generatie te kiezen ipv iemand die langzaamaan zich moet voorbereiden op het bejaardenhuis.
  =================================================
  In theorie heb je gelijk; maar wat hebben we aan jongere President met fossiele ideeën die ons weer 40 jaar terug in de tijd wil brengen?

  Ik, en ik hoop met mij, het merendeel van het SU volk ga voor een oudere President met Jonge Ideeën, dan een jonge President met achterhaalde neokoloniale ideeën.


  Maak melding
 39. Luciën
  Keihard is 100% met je eens wat je zegt je vergeet te melden dat Santhoki vrouw een huis kocht en perceel van een bekende crimineel die Santhoki een zakenman noemde toen men hem ondervraagde. Je vergeet te vermelde dat Santhoki vrouw met 2 drugskoffer. werd opgepakt en de zaak ging heel snel in de doofpot. En toen minister Santhoki de baas was werd op zijn kantoor paspoorten verkocht aan duizenden chinezen voor 500 dollar en Santhoki wist weer van niks. Men vertelt ons dat daze kerel geschikt is voor het hoge ambt maar wanneer smerige zaken naar buiten komen weet Santhoki altijd van niks. Je weet wat en zegt waar rook is altijd vuur en Santhoki is omring door rook net zo dik als de wolken in de hemel. http://ommelhoward.wordpress.com/2008/12/23/santokhi-in-opspraak/
  Aan mij creoolse broeders heb ik slechts 1 vraag die ze niet kunnen beantwoorden wat hebben de hindoestanen voor de creolen gedaan behalve de creolen haten , discrimineren en tot op heden allemaal onzin over de creolen verspreiden. De creolen hebben de hindoestanen die analfabeet waren onderwijs gegeven. We hebben de hindoestanen geleerd hoe ze zich met Surinaamse kruiden konden genezen. We hebben ze de sranang tongo geleerd. We hebben ze lekker bruin bonen leren maken en alle lekkere creoolse gerechten wat krijgen wij voor terug bara en roti die je cholesterol doet stijgen de lijst is lang en ik de hele avond door gaan. Het is geen HAAT om te zeggen ik vertrouw de hindoestaanse politici niet en de geschieden zal je daarin steunen want ze hebben niks voor andere etnische groepen gedaan dan hun zelf en naaste verrijkt.


  Maak melding
 40. Beste Srafu

  Keurig lijstje…..maar lang niet compleet:

  Het toekennen van een salaris aan zijn ‘first lady’ , een functie dier elders in de wereld als een ere-baan wordt gezien en waar nergens een mega salaris tegen over staat.

  Het toekennen van een mega salaris aan een zelfbenoemde bisschop als persoonlijke adviseur.

  Het op laatste moment charteren van een SLM vliegtuig waardoort SLM miljoenenschade oploopt en duizenden passagiers worden gedupeerd.

  Het openen van een peperdure en volledig door Paarse vriendjes bemande nutteloze ambassade in de duurste wijk van Parijs die de afgelopen 4 jaar niet 1 dag operationeel is geweest.

  etc.


  Maak melding
 41. Anthony Caram, hoogleraar aan de Anton De Kom Universiteit :

  “Stop met uitgeven van geld dat er niet is….”

  PARAMARIBO – Er zijn geen opties meer over die de regering kan gebruiken om bezuinigingen op haar uitgaven nog langer uit te stellen. Als de regering toch volhardt in koppigheid, zijn oude pijnlijke gevolgen zoals ontwaarding van de Surinaamse dollar en prijsstijgingen onvermijdelijk.

  Tot deze scherpe analyse kwam Anthony Caram, hoogleraar aan de Anton De Kom Universiteit van Suriname, woensdagavond tijdens een lezing voor de Lions Club Paramaribo, naar aanleiding van het recente rapport van het IMF over de economische situatie in het land.

  Bezuinigen is volgens hem de enige optie omdat de Centrale Bank van Suriname geen valutareserves meer heeft om de koersen onder controle te houden. Hij wijst erop dat de regering vanaf haar aantreden steeds meer geld heeft uitgegeven, terwijl er steeds minder is ontvangen. Dat komt bijvoorbeeld doordat verschillende plannen, zoals belastingverhoging (BTW) en inkomsten uit de kleinschalige goudsector niet zijn waargemaakt.

  Caram voorspelt dat de regering het in dit opzicht moeilijk zal blijven hebben tot en met 2016. Waar de regering nog meer uitgaven wil plegen in 2015 (van SRD 7,2 miljard naar ruim SRD 9 miljard,…red.), pleit hij ervoor dat er juist voor SRD 2,5 miljard wordt bezuinigd.

  De enige manier om fors meer uit te geven zou door forse leningen zijn. Maar nu al wordt 42 procent van de investeringen gefinancierd uit leningen. En dat zal leiden tot stijging van zowel de valutakoersen als de kosten van levensonderhoud.


  Maak melding
 42. @Keihard de Waarheid, sommige creolen hebben het aan hun zelfs te danken dat zij niets geleerd hebben. Waarom, als ze geld hebben denken zij aan een dure auto, vrouwen en kinderen hier en daar, merk kleding en vergeten dat zij een dak boven hun hoofd nodig hebben.
  -Ik ben trots op meneer With.


  Maak melding
 43. @srafu.

  AANVULLING:
  * kadootje van 96.000 hectare aan Mahender Gopi…
  * 15 reshuffles van ministers (=wanbeleid / nepotisme)
  * gouden kerst 2012…..nooit iets van terechtgekomen.
  * devaluatie srd met 20%

  wie heeft er nog meer…we stellen een serieuze en waarheidsgetrouwe lijst samen en leggen die t.z.t. naast het minuscule lijstje van Bouterse (mocht deze er ooit komen)


  Maak melding
 44. Inderdaad, progressie en daadkracht van deze regering hebben zeer veel ten aanzien van de toekomst, Suriname gebracht.

  Dit noem ik vullen ipv lullen!

  Mooie praatjes van de vorige regering heeft geen enkel gaatje gevuld.

  Wie niet zien wil is blind of wil niet zien dat Bouterse in staat is iets moois van Suriname te maken.

  Meneer Bouterse, ik zeg u alle steun toe ten aanzien van de komende verkiezingen.


  Maak melding
 45. @Keihard de Waarheid.
  Het item gaat over de prestaties van de President en niet die van een mogelijke presidentskandidaat.

  Uw verwijten aan de mogelijke presidentskandidaat zijn ooit ook geuit door de president toen deze de oppositie aanvoerde. Hij heeft het meer en deel moeten inslikken van de rechtbank omdat hij het niet hard kon maken.

  De president heeft belooft dat hij 50% van de VHP op zou sluiten voor zaken die het daglicht niet konden verdragen. Er is nog niemand aangeklaagd na ruim 4 jaar regeermacht.

  Vragen die de oppositie van uit haar taak als controleur van de regering aan de regering en de president blijven onbeantwoord. Ofwel de regering en de president falen in hun democratische plichten.

  De lijst van niet nagekomen beloften is nagenoeg even lang als die van de gedane beloften.
  Geef het voordeel van de twijfel, niet alles is realiseerbaar in 4 tot 5 jaar, maar wees eerlijk hoeveel van de beloften zijn niet eens op een gestructureerde wijze aan gepakt.

  Veel van de zaken die gerealiseerd zijn waren nog projecten van de oude regering.

  Veel van de zaken die gerealiseerd zijn zijn hapsnap en zonder degelijke basis of structuur (grondrechten, mijnbouw, AOV, naschoolse opvang, basis zorg, minimum loon). Consumeren en Lenen is de basis voor het “succes” dat geclaimd wordt.

  Let wel er wordt met geleend geld geïnvesteerd in prestige projecten zonder economische basis.


  Maak melding
 46. JOJO
  Feit is dat Suriname het onder Bouterse beter doet dan onder Venetiaan. En de MYTH dat zonder de VHP in een regering Suriname achteruit zal gaan en onbestuurbaar wordt is blootgelegd. Suriname zonder de VHP bloeit als een mooie bloem , ik hoop dat de NPS zich niet door de VHP laat beïnvloeden en dat de NPS zich als multicultureel partij zich aansluit bij de NDP waar alle volken zijn vertegenwoordig. met de 3 partijen ABOP, NPS, NDP zal Suriname uit haar as rijzen en het land Suriname en haar bevolking gaan een GOUDEN EEUW tegemoet en we moeten de rovers in ons midden zo snel mogelijk opsluiten. Wanner Suriname haar gouden eeuw heeft zullen de meeste Surinamers in Nederland terug keren naar hun geboorteland om hun steentje bij te dragen . Suriname moet zo snel mogelijk een grenspolitie in leven roepen om de gelukzoekers uit Guyana, Brazilië, Haïti en China tegen tegemoet.


  Maak melding
 47. Keihard de Waarheid: ” Suriname uit haar as rijzen en het land Suriname en haar bevolking gaan een GOUDEN EEUW tegemoet en we moeten de rovers in ons midden zo snel mogelijk opsluiten.”

  Ze moeten de moordenaars opsluiten….. dan blijft er niks van de NDP open.

  Maar ongeletterde stupide types als jij zullen altijd een zogenaamde sterke leider zoeken omdat ze zelf te dom zijn.

  Een Gouden Eeuw voor Suriname??? Je bent echt knettergek.

  Met geleend gelden worden nu allerlei stupide projecten gepresenteerd en de rekening is voor de Surinamers.

  Slaap zacht.


  Maak melding
 48. Ira

  @Keihard de Waarheid, sommige creolen hebben het aan hun zelfs te danken dat zij niets geleerd hebben. Waarom, als ze geld hebben denken zij aan een dure auto, vrouwen en kinderen hier en daar, merk kleding en vergeten dat zij een dak boven hun hoofd nodig hebben.
  -Ik ben trots op meneer With.
  )
  )
  IRA
  Net als je voorouders blijven jullie lullen over de creolen, de creolen zijn geen hindoestaanse bezit, we mogen doen en laten wat wij willen. Als de creolen dure feestje , huizen, vrouwen willen hebben en genieten van het leven dat is ons probleem zins wanneer vallen we de hindoestanen lastig met onze problemen. De hindoestanen moeten zich niet bemoeien hoe de creolen leven maar zelf gaan genieten van het leven, misschien DAALT de hoge aantal ZELFMOORDEN onder de hindoestanen als ze echt gaan genieten van het leven zoals de creolen dat doen. De hindoestanen mogen een toekomst plannen maar wie zegt ons dat ze het halen, de zogenaamde succesvolle zakenmannen kan ik op mijn 10 vingers tellen en de meeste zijn rijk geworden door oneerlijk zaken doen bijvoorbeeld Coke tussen de groenten exporteren en een grootdeel door oplichting en diefstal. Ik kan door blijven gaan maar de lijst word net zolang als de RODE TAPIJT waarop de Hollywood sterren lopen die kan ik aan beide kanten vol schrijven met heet Leed om een hindoestaan te zijn. De creolen leven zoals ze willen en vallen niemand lastig en de hindoestanen moeten zich met hun eigen zaken bemoeien want ze hebben geen leven daarom zijn ze jaloers op de creolen.


  Maak melding
 49. Keihard de Waarheid: “Als de creolen dure feestje , huizen, vrouwen willen hebben en genieten van het leven dat is ons probleem”

  Nee dat is een probleem voor Suriname.


  Maak melding
 50. Henk Molenaar

  Keihard de Waarheid: ” Suriname uit haar as rijzen en het land Suriname en haar bevolking gaan een GOUDEN EEUW tegemoet en we moeten de rovers in ons midden zo snel mogelijk opsluiten.”

  Ze moeten de moordenaars opsluiten….. dan blijft er niks van de NDP open.

  Maar ongeletterde stupide types als jij zullen altijd een zogenaamde sterke leider zoeken omdat ze zelf te dom zijn.

  Een Gouden Eeuw voor Suriname??? Je bent echt knettergek.

  Met geleend gelden worden nu allerlei stupide projecten gepresenteerd en de rekening is voor de Surinamers.

  Slaap zacht.
  )
  )
  Ieder Site kent zijn Blanke Duivel die met negatieve energie loopt te smijten. Feit is Suriname is qua Grondstoffen rijker dan Nederland! Feit is Nederland heeft haar rijkdom vergaard door roven en moorden! Ja kakkerlak Surinaamse Goudeneeuw komt eraan en ik ga niet met een Holbewoner discuteren over mijn Suriname wiens voorouders leed heeft veroorzaakt op mijn voorouders. vanaf nu eis ik dat je mij met RUST laat als je wilt discuteren ga naar je hindoestaanse vriendje Ray. je staat bij mij op de Negeerlijst kakkerlak.


  Maak melding
 51. @Keihard de Waarheid
  “Feit is dat Suriname het onder Bouterse beter doet dan onder Venetiaan.”

  Onder Venetiaan zijn de Wijdenbosch/Bouterse Schulden afbetaald. De rekening voor de steekpenningen (incl. rente) van Ballast bedroeg alleen al ongeveer $ 60.000.000.
  Onder Venetiaan Is een economie die jaren stilstond en hyperinflatie kende gesaneerd en gaan groeien van 2000 tot 2010 met ongeveer 300% van $ 1.5 miljard naar $ 4.7 miljard. zie:

  http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?v=65&c=ns&l=nl

  De oude regering heeft een gevulde kas, geplande en gefinancierde projecten achtergelaten (raffinaderij en verdubbeling elektriciteitsproductie van staatsolie, dijken , oost west verbinding, renovatie Pengel landingsbaan etc.) en een goede deviezen voorraad ($ 800.000.000) achtergelaten.

  Volgens Jim Hok lag de Surgolddeal klaar voor uitvoering alleen wilde de president veel meer (50%). Wat heeft 4 jaar onderhandelen opgeleverd 5% meer aandeel tegen een verdubbeling van de inbreng. Als u mag kiezen tussen 20% aandeel voor $ 100.000.000 of 25% aandeel voor $ 200.000.000 plus een beetje dan denk ik dat ook u voor 20% zou kiezen.

  Denkt u eens aan de ruim 100.000 on- of minvermogenden die er nu schijnen te zijn.

  Ik verwijs u graag naar het meerjaren ontwikkelingsplan Suriname 2012-2016. De regering Bouters Ameerali heeft genoeg tijd (1,5 jaar) genomen om dit plan te ontwikkelen . Het is dus geen opwelling.

  http://planipolis.iiep.unesco.org/upload/Suriname/Suriname_%20National_%20Development_Plan_2012-2016.pdf

  Dit plan laat zien dat er nagedacht is over plannen en dat er duidelijk niemand gevonden is die het zou willen financieren. Ofwel dat de planning op droomdenken gebaseerd is.

  Er worden prestaties van de vorige regering geclaimd en de eigen plannen komen niet tot ontwikkeling. De eigen plannen blijken elke keer meer dan slecht onderbouwd (naschoolse opvang, 18.000 woningen nu nog minder dan de vorige regering en veel niet aangesloten, Schoolboeken, diepzee havens, bruggen naar de Guyana’s, AIV, Basiszorg, etc, geen dieven ijzers) en vallen binnen de kortste keren in duigen. Ik verzin het niet het is de dagelijkse praktijk dat leveranciers klagen over betalingen, ambtenaren klagen, Partijleden klagen, Ministers heen gezonden worden, er geen quorum is in de DNA (eigen wapen van de NDP) etc. etc.

  De democratie wordt verkracht door het ontbreken van elke vorm van afleggen van verantwoording en het reageren op vragen uit de DNA . Zelfs vragen van de coalitie worden niet beantwoord.

  Niemand uit mijn familie, vrienden en kennissen kring heeft het beter gekregen. iedereen moet harder werken of hosselen.

  Plannen publiceren is iets anders dan ze realiseren. Zie het ziekenhuis “Grootheidswaan.
  De Chinese ambassadeur zegt diplomatiek dat Suriname zwetst, onzin uit kraamt en de pot op kan. China heeft nog geen ontwerp dus er kan nog niets gebouwd worden terwijl Suriname een aanbesteding gaat houden en de bouw wil laten beginnen zonder een ontwerp terwijl de bouwer alles zal moeten financieren tot dat China met geld komt.
  Als China met geld komt. is dat geld wel gebaseerd op haar eigen plan (30 bedden) en niet het Bouterse plan (100 bedden). Dit is nog erger dan het politiebureau.

  Over al blijkt dat plannen niet verder komen dan bouwborden, presentaties maar dat de prestaties uitblijven.

  De financiers zijn door Somo gewaarschuwd. Een eventuele nieuwe regering zal overeenkomsten die middels duistere manipulaties tot stand gekomen zijn (niet correct aanbesteed) niet honoreren. Een meester zet omdat nu elke financier wel uit kijkt en wacht tot na 25 mei 2015.

  Ik som maar wat feiten op. Graag ook uw feiten waar uit blijkt dat het veel beter gaat dan onder Venetiaan.


  Maak melding
 52. @srafu, mooi lijstje, mijn complimenten hiervoor. Nog even ter aanvulling:

  – diepzee haven project
  – laptop voor iedere kind
  – zanderij wordt de hub van zuid amerika
  – betere openbaar vervoer
  – bouterse zou de corrupte vhp top achter tralies zetten
  – bouw cruise terminal
  – palm olie project met de indiers
  – aanschaf 6 peperdure cadillacs voor de president
  – schuld organiseren caricom festival
  – aanschaf dure computers, schilderijen en het pimpen van auto’s
  – schade carolina brug door Sardjoe CS, niet betaald
  – somohardjo verblijft maandenlang in Indonesië op koaten vd staat.
  – coalitie genoot Brunswijk bedreigt intussen burgers en betaald geen rekeningen
  – staatsolie wordt gedwongen om in de goud business te gaan
  – bouw hfd.bureau politie is een fiasco
  – geld bouw dijken saramacca en wanica is op. Donatie vanuit nederland
  – subsidie kindertehuizen abrupt stopgezet
  – onder bouterse prijkt su op alle int. lijsten, oa kinderarbeid, vliegverkeersveiligheid, drugssmokkel etc etc
  – investeerders zouden su platlopen
  – schenking iraanse tractoren, heb jij ze gezien 😂
  – opening prefab fabriek in Su
  – mislukte radio dj die als adviseur op de loonlijst staat

  Ach en zo kunnen doorgaan


  Maak melding
 53. @keihard de waarheid

  Doe een lol en laat ons allemaal met rust. Van mij part spring je van je bijlmerflatje af. Een discussie aan gaan met een racist is bij voorbaat kansloos. Henk Molenaar heeft je bij ballen en nu ga je huilie huilie doen. Je bent de grootste aandachts junk hier op wkn.

  Have a nice day


  Maak melding
 54. Beste Koos…..Je hebt onze grote vriend Waarheid door…

  Waarheid: “. Feit is Suriname is qua Grondstoffen rijker dan Nederland! ”

  Waarom heeft dan de helft van de Surinaamse bevolking heen haar op de reet om te krabben?

  100.000 min- en onvermogende die de premie van de basisverzekering niet kunnen betalen. Raadt eens uit welke bevolkingsgroep de meeste van hun komen??


  Maak melding
 55. Waarheid: “k ga niet met een Holbewoner discuteren over mijn Suriname wiens voorouders leed heeft veroorzaakt op mijn voorouders. vanaf nu eis ik dat je mij met RUST laat ”

  wat denk je zelf…..?


  Maak melding
 56. Bouterse toch, het kader van het volk dat jou moet beoordelen zit in de DNA. Jouw goede-, slechte-, wan- en niet uitgevoerde daden bepalen zij omdat wij ze de opdracht daartoe hebben gegeven. Jij houdt je niet aan de spelregels.


  Maak melding
 57. Zoals ik al Vaak tegen mijn creoolse Broeders en zusters zei de duivelse kakkerlakken zijn goed in het manipuleren van woorden en komen in ons midden om onrust te zaaien en haat te creëren tegen ons broeder en zusters. Wanneer Hansmolenaar soortgenoten hun eerste wereld oorlog van 100 jaar geleden en hun tweede wereld oorlog herdenken dan noemen ze het de SLACHTOFFERS herdenken zodat iedereen blijft herinneren wat er gebeurd is mag nooit meer gebeuren. Wanneer de Creolen hun voorouders herdenken en daarover praten dan noemen de blanken het een SLAVERNIJ SYNDROOM en ze willen ons graag mee helpen om van af te komen zoals ze al zeiden de creolen mogen nooit achteruit kijken wat met hun voorouders is gebeurd ze mogen alleen vooruit kijken naar een nieuwe toekomst. Mijn vraag is waarom worden Nederlanders als hans molenaar op een Surinaamse site geaccepteerd deze mensen horen niet in ons midden te lopen ze moeten bij hun eigensoort gaan rond hangen. Hans en zijn soortgenoten komen hier op waterkant en beledigen Suriname voor Derdewereld land schelden het Surinaamse volk voor Domme mensen uit en de zelf hatende de Surinamers op waterkant begrijpen niet eens wat deze duivels aan het doen zijn en praten met hun mee. We moeten allemaal begrijpen dat toen de slavernij werd afgeschaft onze Creoolse voorouders waren toen niet echt vrij pas in de 19de eeuw kwam er verbeteringen maar ze werden nog als bezittingen door de Nederlanders beschouwd in werden hun regels opgelegd wat ze wel en niet mochten doen en waar ze moesten gaan wonen . Er zijn genoeg boeken over geschreven over de verborgen slavernij en mishandelingen van de Creolen door de Nederlanders na het afschaffen van de slavernij. Iedereen ken het verhaal over de creoolse broeders in Suriname die in opstand kwamen tegen de Nederlanders in Suriname omdat de creolen onrechtvaardig behandelde. Nederland antwoordt daarop was krachtig de broeders werden opgepakt en naar Nederland verzonden om daar hun hele leven in een gevangenis door te brengen. De informatie komen nu naar buiten omdat onze voorouders hun behandelingen nooit zijn VERGETEN EN hebben VERGEVEN daarom ben ik het met MUJRIM een we moeten bij ons SOORT blijven en niet met de duivels in bed belanden en verraderlijke MULATOS op de wereld brengen die de creolen de mes in hun rug zullen steken zodra ze de kans hiervoor krijgen. Het wordt tijd dat de creolen bij elkaar komen en de zelfhatende verraders in ons midden Afstoten EN VERBANNEN EN MET ONS WEDEROPBOUW BEGINNEN ZONDER BEMOEIENIS VAN BUIETN AF, je zult zien dan de blanken ons nooit met rust zullen laten zodra de creolen iets aan het bouwen zijn of een ziekte kunnen genezen rennen ze snel naar de creolen en blij in ons buurt rond hangen om kennis te vergaren. NATUURLIJK ZIJN ER ANDERE ETNISCHE GROPEPEN DIE VREEDZAAM MET DE CREOLEN HEBBEN GELEEFD ZOALS DE INIANEN, JAVANAN, CHINEZEN. Maar het is tijd dat wij onszelf de geboden voorleggen hoe wij moeten leven voor ons en onze kinderen en de weg stippelen die wij moeten bewandelen zonder bemoeienis van buiten af. We moeten met spoed de multiculturele boelshit achter ons laten want wij zijn een trots volk we zijn de KINDEREN VAN DE ZON EN universum en we zijn 1 met de sterren en heelal laten wij de buitenlandse en blanken invloeden achter ons laten en terug keren naar het goede manier van leven als de KINDEREN VAN DE ZON zullen weer 1 zijn met de universum want dat is ons toekomst .


  Maak melding
 58. @Sun
  U legt de verkeerde klem toon.
  Als WO I of WO II herdacht wordt, worden de verschrikkelijke dingen die de mensen elkaar toen aangedaan hebben herdacht. Na jaren wordt er langzamerhand zelfs gezamenlijk herdacht met vriend en vijand.
  Duitse regeringsleiders zijn welkom in het Nationale Joodse herdenkingsmonument in Israël. Er vind reflectie plaats in de gedachte dit moeten we voor altijd PROBEREN te voorkomen.

  De schuldvraag is door historici uitgewerkt en wordt nog steeds verder beschouwd.

  Het karakter van deze herdenkingen begint te veranderen (zachter te worden) nu de generaties van de direct betrokkenen vervagen. Binnen 10 jaar na WO II was Europa samen aan het bouwen aan een beter Europa.

  Nu naar de slavernij. Ook dat wordt ruimhartig en door iedereen en vaak met respect herdacht. De feiten en nieuwe kennis wordt door niemand ontkend. Dat slavernij de wereld en groepen mensen gevormd heeft tot wat zij nu zijn staat voor een ieder vast. Dat een ieder stil kan/mag of wellicht moet staan bij wat er gebeurt is staat buiten kijf.
  Echter achter elke klapperboom een haatdragende blanke te zien die elke Creool weer in de Spaanse bok wil leggen gaat wel heel erg ver. Zo gedraagt u zich met uw wens tot segregatie.

  Weet u wat het ultieme resultaat van uw wens (soort bij soort) is. Dat een mogelijke wereld ramp als Ebola niet onder controle te krijgen zal zijn. Want het is wel het, voornamelijk, blanke westen (uit 100% eigen belang) dat de bestrijding het indammen mogelijk maakt en de kans op succes in handen heeft.
  Waar komt de gestructureerde bestrijding vandaan. Artsen zonder Grenzen en dat soort organisaties gaan voor op en die komen echt niet uit Afrika etc.

  Wat ik probeer duidelijk te maken.
  1) Er zijn nog steeds slaven en u bent er een voorbeeld van. U denkt niet autonoom maar in groepen.
  2) Er zijn nog steeds slaven (vooral in Afrikaanse mijnen en Aziatische swetshops) die voor ons goedkope telefoons en textiel mogelijk maken.
  3) Na 160 jaar is neutraal herdenken (dat nooit meer) van groter belang dan nog steeds schuldigen aan te wijzen. De echte schuldigen en profiteurs zijn allang verdwenen.
  4) Door in het verleden te blijven hangen komt U niet verder. Als u nog staat te schelden is de rest van de wereld weer stappen verder.
  5) Vermenging is iets van alle tijden en is niet tegen te houden met een omgekeerde segregatie. Eerst gelijk willen zijn en als dat niet werkt terug naar de eigen mesthoop.


  Maak melding
 59. @JoJo,

  Feit is dat vele blanken nog steeds denken dat ze superieur zijn aan iedereen en dat is niet alleen theoretisch, maar wordt ook zo toegepast in de praktijk.
  Blanken passen zich nergens aan. Kijk maar hoe de Hollandse toerist zich gedraagt in het buitenland. Als een olifant in een porceleinenkast.
  Het komt door de christelijke cultuur van de blanken. Het christendom leert dat Jezus, een Oosterse man, een blanke was. Ja, er zijn zelfs wetenschappers die dat proberen te bewijzen door te stellen dat Maria was verkracht door een Romeinse soldaat en zwanger werd van Jezus en dat ze toen de smoes hebben verzonnen dat Maria een maagd was die door God was gezegend. Zo verklaren ze ook de Europese looks van Jezus.
  Jij zegt dat Sun blijft steken in het verleden, maar ik merk juist op dat hij een oplossing (hoe goed of slecht ook) aandraagt voor de toekomst. Het zijn juist de Europeanen die blijven steken in het verleden, denl maar aan Zwarte Piet.
  Ik vraag me af waarom een blanke zich zo graag wil verkleden als een zwarte (Zwarte Piet) terwijl hij de zwarten inferieur vindt. Wat klopt hier niet aan? Kun jij dit verklaren?


  Maak melding
 60. Keihard de Waarheid: “we moeten bij ons SOORT blijven en niet met de duivels in bed belanden en verraderlijke MULATOS op de wereld brengen die de creolen de mes in hun rug zullen steken zodra ze de kans hiervoor krijgen. Het wordt tijd dat de creolen bij elkaar komen en de zelfhatende verraders in ons midden Afstoten EN VERBANNEN EN MET ONS WEDEROPBOUW BEGINNEN ZONDER BEMOEIENIS VAN BUIETN AF”

  Uit welk gekkenhuis ben jij ontsnapt???


  Maak melding
 61. “Ik vraag me af waarom een blanke zich zo graag wil verkleden als een zwarte (Zwarte Piet) terwijl hij de zwarten inferieur vindt. Wat klopt hier niet aan? Kun jij dit verklaren?”

  Mijn verklaring: schizofreen. Instabiel. Agressief. Onrustig. Rusteloos. Van alle walletjes willen eten. Zelfspot. Stoerdoenerij. Lage eigen dunk. Schuldgevoel. Pain in the ass (as a white man, dus ontspannen). De aap willen uithangen. Hun kinderen willen indoctrineren (pas op voor de zwarte boeman). Willen imponeren bij de vrouwen. Zichzelf niet willen zijn. Moe van zichzelf. Zelfhaat. Enz.


  Maak melding
 62. Topic is nog steeds: “Bouterse: daden regering op een rijtje zetten”

  Bouterse en consorten zijn de stereo types van (de meeste) Surinamers. Uiterlijk vertoon is belangrijker dan waar het eigenlijk om zou moeten gaan, en daar moet letterlijk alles voor wijken.

  Geef ze 1000 Euro en stuur ze om de volgende boodschap: 70% van het bedrag vrij te besteden aan spullen waarvan aantoonbaar is dat ze een basis leggen voor je verdere opbouw, of acuut aangeschaft moeten worden, gezien de hoge prioriteit. En 30% sparen voor onvoorziene omstandigheden of gewoon om achter de hand te houden. Ik denk bv meteen aan een cursus of een fiets om naar je werk te gaan a 700 euro totaal, en daarna met een goed gevoel nog 300 euro ouderwets in een gat bewaren:-)

  Nee hoor. Ze jatten dan eerst 400 euro contant, want ze beschouwen het al als hun eigen geld. Kopen een gouden ring, een goedkope jeans met toeters en bellen, een spierwitte schoen, gaan nog even de held uithangen in het plaatselijk café, en geven het ene na het andere rondje.
  Kortom, duurzaamheid is ver te zoeken als men maar aan alle eisen voldoet om op te vallen. Zo maak je in ieder geval indruk!

  Vervolgens komen ze zonder een cent terug maar presenteren met trots een lijst waar een goedkope jeans met glitters, een gouden ring en een opvallende witte schoen op pronken. En niet te beroerd om nog te vermelden dat het jammer is dat het rode shirt net niet is gelukt want het geld was op.

  Moraal van het verhaal: Ze maken het geld – dat niet van hun is – op aan corruptie, fraude, schaamteloze diefstal en onbenullige projecten waar het volk van onder de indruk moet zijn. Ze zijn daarin onverzadigbaar en hebben geen oog voor de toekomst.


  Maak melding
 63. AHE,

  De Hollanders hebben zo’n 500 miljard Euro aan spaargeld op de banken staan. Waren ze slim, dan hadden ze heel Suriname inmiddels opgekocht. Maar ze maken zich liever druk om het behoud van Zwarte Piet.


  Maak melding
 64. Ma dit is toch wat het overgrote deel van het volk wil . nex no fout . geef het volk brood en spelen en alles komt goed. wees gerust alles komt terecht . straks gaat iedereen agoe tere en zootmetie krijgen en alles is weer koek en ei.

  zo gaat het in Su . en ze zingen allen in koor I love Su.


  Maak melding
 65. De Hollanders hebben het dus goed voor mekaar. Dat hebben ze bereikt door o.a. goed rekenwerk, goede planning, en het besef dat een Minister President simpelweg een hoge ambtenaar en dienaar van het volk is, met een boven modaal inkomen en ongetwijfeld hele goede privileges. Verder heeft hij/zij nergens recht op! Dat zit in het “DNA en profiel” van deze maatschappij, en uiteraard ook hier de uitzonderingen nagelaten.

  En voor eventuele aanvallers; kom a.u.b. niet met de bekende dooddoeners dat ze piraten waren en hebben geplunderd etc. etc. want dat vind niemand meer spannend aangezien al deze zogenaamde geplunderde landen al tientallen decennia de gelegenheid hebben gehad om het zelf te doen, en wat doen ze? Ze plunderen nu hun eigen volk.
  Suriname moet het zelf doen, goed opgeleid kader is nodig maar niet voldoende. Een totaal andere mindset is echt noodzakelijk.

  En als de Hollanders slim waren, hadden ze Suriname met al het geld dat ze hebben al opgekocht? Volgens mij niet zo een slim idee van je, want daar zouden we tot in lengte van dagen weer ruzie over maken, het zou anders de chique variant van plunderen zijn.

  De zwarte piet discussie (eigenlijk off topic), is gestart door de Surinaamse gemeenschap en bij elke discussie heb je voor en tegenstanders. Wees blij dat hollanders actief meedoen en rekening proberen te houden met het gevoel van een ander. Zit ook in het DNA van deze maatschappij. Het zou een ander verhaal zijn als ze de discussie totaal hadden genegeerd en ten koste van alles zwarte piet wilden behouden. Tot nu toe heeft de discussie geleid tot wat (kleine) aanpassingen en uiteindelijk zal er ongetwijfeld vanuit dezelfde maatschappij waar de discussie is ontstaan een consensus worden bereikt en niemand klets er meer over. Just a matter of time.

  Ik probeer niets goed te praten en ben geen kontlikker van niemand hier in Nederland, maar we moeten de zaken wel objectief beoordelen en duidelijk erkennen waar het fout zit.


  Maak melding
 66. De Grote Chanakya zei:

  Als je spaargeld hebt kunnen er 3 dingen mee gebeuren:

  1. De staat pakt het van je af
  2. Het verliest z’n waarde
  3. Het wordt gestolen

  Dus: laat het geld rollen. Die 500 miljard Euro van de Hollanders rolt wel/niet?
  We hebben wel gezien dat tijdens de crisis sommige miljonairs in een klap arm werden en sommige armen in een klap miljonair werden. Pensioen werd ineens minder waard.
  Dus liever 1 euro in de hand dan 10 op de bank.


  Maak melding
 67. AHE
  Als Suriname interessant was om geld te verdienen en te investeren dan zouden de Nederlanders echt wel in de rij staan.
  Het land heeft alles om het naar je zin te hebben. Met een AOWtje kun je er levens als een Prins.

  Alleen Suriname is niet interessant. Je kunt er alleen maar verliezen maken. Dat is niet zo bijzonder want als je de geschiedenis goed bekijkt zijn er naast winsten ook heel wat faillissementen geweest.

  Ik zie geen grote rijen investeerders op Pengel International die bereid zijn Suriname of delen er van te kopen.
  Wellicht over een paar maanden als er weer uitzicht komt op een echte regering of over 5 jaar als alles helemaal in de Ramsj (uitverkoop) gegaan is na nog eens 5 jaar roofbouw.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES