Denise Jannah kruipt in de huid van Ella Fitzgerald

0

Denise Jannah, de eerste Nederlandse zangeres die gecontracteerd werd door het Amerikaanse Blue Note jazzlabel, kruipt van zaterdag 25 oktober tot en met zaterdag 13 december in de huid van de legendarische Ella Fitzgerald. In de voorstelling ‘Ella’ vertelt zij haar levensverhaal en vertolkt haar mooiste liedjes op prachtige wijze.

Weinigen weten dat achter de glansrijke carrière van Ella Fitzgerald een grimmige jeugd, doorgebracht in bordelen en weeshuizen, schuil ging. Ella’s moeder stierf toen ze 14 jaar oud was en daarna raakte haar leven in een vrije val. Tot zij op een avond de legendarische amateur night in het Apollo theater in Harlem New York won. Vanaf dat moment veranderde haar leven spectaculair. Ella profileerde zich als zangeres en groeide uit tot de ‘Queen of Jazz’.

Edison winnares Denise Jannah speelde naast haar internationale zangcarriere in diverse musicals waaronder ‘A Night at the Cotton Club’, ‘Ain’t Misbehavin’ en ‘Joe, de musical’. In ‘Ella!’ brengt Denise Jannah deze ‘First Lady of Song’ tot leven. ‘Ella!’ biedt muziektheater in pure vorm en wordt geregisseerd door artistiek leider Jörgen Tjon A Fong van theatergroep Urban Myth.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.