maandag, april 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieCelstraf voor stelende Brunswijk jr.

Celstraf voor stelende Brunswijk jr.

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 okt – Pascal, de twee en twintigjarige zoon van politicus Ronnie Brunswijk, moet vier maanden brommen. Volgens de rechter is bewezen dat junior geld heeft gestolen van zijn vader. Hoeveel is niet duidelijk.

Volgens Pascal gaat het om zevenduizend en achthonderd dollar. Papa beweert dat er dertigduizend dollar is gestolen uit zijn auto. De politie trof zevenduizend en achthonderd dollar aan, toen Pascal werd gearresteerd. De rechter ging dan ook van het lagere bedrag uit. Behalve de celstraf krijgt Pascal ook nog acht maanden aan voorwaardelijke straf.

Volgens de rechter zijn de redenen die de jongeman aanhaalt alles behalve steek houdend. Volgens Pascal had zijn vader een schuld bij hem te vereffenen. Ook zou papa geweigerd hebben hem te ‘helpen.’ Bij het eindoordeel is rekening gehouden met de jeugdige leeftijd van de verdachte. Ook is hij niet eerder aangehouden voor een strafbaar feit.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
 1. Aan de ene kant heb je Pascal die straf krijgt en aan de andere kant heb je pappie die straf ontloopt middela omkoperij.

  Het hoofdbestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) blijkt afgelopen woensdag Ronnie Brunswijk, voorzitter van hoofdklasseclub Inter Moengotapoe, vrijgesteld te hebben van de straf die hij eerder dit jaar kreeg opgelegd door het tuchtcollege.

  Brunswijk zou volgens rapportage tijdens de competitiewedstrijd Inter Moengotapoe-Excelsior in het Meerzorgstadion assistent-arbiter Winston Riedewald bespuugd hebben en zich schuldig hebben gemaakt aan bedreiging.

  Brunswijk ontkende echter gespuugd te hebben. Het tuchtcollege legde de Inter Moengotapoe-voorzitter toch een schorsing op van twee jaar en een geldboete van duizend Surinaamse dollars. De straf hield in, dat hij gedurende twee jaar geen wedstrijden mocht spelen voor zijn club. Tegen deze straf ging Brunswijk in beroep bij het hoofdbestuur, dat vervolgens besloot het speelverbod op te heffen.

  De ondervoorzitter van de SVB Dayanand Mathoera zegt vandaag, zaterdag 4 oktober 2014, in de Ware Tijd, dat het bestuur na grondige bestudering van de gebeurtenis tot herziening van de straf is overgegaan. Het resultaat van het SVB-besluit is, dat Brunswijk vandaag al voor Inter Moengotapoe tegen Leo Victor mag spelen om de presidentscup.

  De strafvermindering is volgens de krant ‘hard aangekomen bij arbiter Winston Riedewald. Hij heeft daarom besloten per direct te stoppen met het leiden van wedstrijden. ‘Althans onder dit bestuur. Als er een ander bestuur komt zal ik het misschien heroverwegen.’

  Wat Riedewald het meest steek is, dat hij videomateriaal heeft overhandigd aan het bestuur waarop duidelijk te zien is dat Brunswijk hem bespuugd. Maar, het bestuur vond het niet nodig naar de beelden te kijken. SVB-ondervoorzitter Dayansankar Mathoera zou als reden hebben gegeven, dat hij zijn laptop niet bij zich had. Het bestuurslid wilde de dvd meenemen, maar de arbiter weigerde die af te staan.

  De arbiter heeft een sterk vermoeden, dat belangen en omkoping in deze zaak een grote rol hebben gespeeld. Zo zou de materiaalman van Excelsior verklaringen hebben afgelegd die niet op waarheid berusten. Zowel Brunswijk als de materiaalman van de club uit Meerzorg beweerden, dat Riedewald racistische uitspraken zou hebben gedaan. ‘Ik heb die man niet voor Dyuka uitgemaakt. Als ik dat had gedaan, zouden toch meerdere mensen erop reageren.’

  Hij vraagt zich nu af hoe geloofwaardig het SVB bestuur nog is.
  October 4, 2014

  Twee mogelijkheden hier,
  of heeft SVB kogelbrief ontvangen,
  of heeft SVB dollars ontvangen.


  Maak melding
 2. ray,

  weer zo’n rioolrat dayansankar mathoera, sorry en jammer dat het weer een hindhoestaan is zo kun je zien dat geld wonderen doet en dit is een heel groot “gevaar” in de samenleving.dallas is talking een nieuw wapen dat ontdekt is door d.dibrie & co.


  Maak melding
 3. je kunt zeggen wat je wil,,maar deze uitspraak stinkt van alle kanten..

  je kunt duidelijk zien ,,dat de sme se rechters opper corrupt zijn..

  alleen de gewone man/vrouw moet zijn straf uitzitten..

  geen zuivere koek..

  onder tussen is baby dog op 63 jarige leeftijd heen gegaan en niks meegenomen..Haitie in een puinhoop achter gelaten..


  Maak melding
 4. Paskaal moet brommen. Dat is tog geen straf. Nou hei mag niet auto reiden 3 maanden, alleen met bromfiets hij mag brommen. Regter was erg lief voor Paskaal.


  Maak melding
 5. @gladvis

  Heel jammer maar deze mensen die zich zo makkelijk laten omkopen bezorgen de rest van ons een heel slechte naam..
  Ik hoop echt dat de ogen van de samenleving open gaan en dat ze hun hersenen gaan gebruiken en niet op de NDP gaan stemmen.


  Maak melding
 6. Zelfs zijn zoon wil hij naaien door aan te geven dat zijn zoon 30.000 US dollars heeft gestolen terwijl dit 7.800 US dollars zijn.
  Boi dit is figuurlijk van achteren nemen door je vader waar geen enkele straf op staat zelfs niet voor een valse aangifte.
  En de vraag is dus: “belastingdienst is na te gaan, vanuit een cahflow berekening, waar dit geld vandaan komt? Is dit crimineel geld of geld die eerlijk verdient is en dus ook belasting over is betaald.
  Nooit gedacht dat de soort mensen hun kinderen ook figuurlijk van achteren nemen


  Maak melding
 7. @Zwakka
  Ik geef je gelijk hoor. Pascal is te gemakkelijk ervan af gekomen.
  Hij is idd berecht door de liefste rechter van Suriname.
  hahahaaaaa…
  .


  Maak melding
 8. Ronnie Brunswijk heeft zelf oa een kilo goud gestolen van commandanrt Koelie Bob! Dus de dief is nu zelf bestolen Ronnie Brunswijk vocht NIET in de Binnelandse Oorlog OOst Suriname. Hij zat met vroeuwen op Stoelie,(stoelmans eiland !!Dus zo Vader , zo Zoon .of de appel va;t niet ver van de boom. Kijk maar naar Dino Bouterse!


  Maak melding
 9. Meer dan 60% van de Surinaamse bevolking accepteert omkoping als een “noodzakelijk kwaad”, dat niet valt weg te denken in de Surinaamse samenleving.
  Ik heb dat percentage niet zelf bedacht.
  Vorig jaar is daarnaar onderzoek gedaan, dat in alle Surinaamse media aandacht heeft gekregen.
  Als zoveel mensen kunnen leven met omkoping zal het nog heel erg lang duren, voordat hier iets verandert.
  Ik ben dus niet hoopvol gestemd.


  Maak melding
 10. @ Mozes;

  Alles op zijn tijd, Gods molen maalt heel langzaam maar wel effectief.

  Hoezo; Pascal komt er bekaaid van af,omdat zijn Vader enigszins ook de macht in Su heeft. De macht van Uzi´s en misschien ook de Kalasnikov .

  Als Pascal een gewone jongen was, ( geen bekende; )( beruchte vader heeft dan was hij zeker zwaarder berecht .)

  Hoe zo te jeugdig ; die F..cking jongen is al 22 jaar, dat is geen jeugd meer volgens de wet !!!

  Over klasse justitie gesproken,dit is nou het bewijs; trouwens een appel valt niet ver van de stam ; kijk nou maar de andere
  die nou in een Amerikaanse Cel zit !!!!

  Volgens de Bijbel ga naar de Hel als je hier slecht heb geleefd :
  Who the F.ck heeft dit bedacht ?
  Hier ga je je zonde betalen,er is geen Hel, hier is de hel en de hemel tegelijk zeg ik maar !

  De Moslims beweren dat je in de Hemel door 40 Maagden wordt opgewacht als je je op offert,het zal wel door 40 flikkers zijn !!

  Ik heb niks tegen geen enkel geloofs overtuigen, maar ik geloof niet in deze Kolder,het is de reinste onzin dat men op je mouw speld.

  Ik hou van alle mensen op deze wereld,maar kom me niet verkondigen, dat de éne geloof beter is dan de andere.

  Geloofs overtuiging heeft niks te maken met Politiek, er komt straks een derde Wereld oorlog,en dat heeft te maken met het geloof : het is nu al begonnen in Syrie.


  Maak melding
 11. Zo vader, zo zoon.” De appel valt niet ver van de stam”:

  Even Dino: “Een goede opvoeding begint in huis”;
  “Goed voorbeeld doet volgen”.

  RB (vader van Pascal) en DDB (vader van Dino): Deze zijn de leiders van Suriname.

  Wat zijn we diep gezonken: Geef het volk brood en spelen en bouw luchtkastelen: manipulatie politiek.


  Maak melding
 12. je kunt zelf zien ook al ben je ongeschoold,hoe de sme se rechter zich hebben gecorrumpeerd en op en top boeven, schurken ,oplichters zijn..

  het sme se recht geld alleen voor de minder bedeelden die zich niet kunnen verweren en dus moeten kreperen in santo boma..

  de midden klasse boven bouw vermogenden,kunnen zich alles permiteren en doen wat zij willen..

  zo zie hoe het leven in sme is ontwikkeld,,de movinas zijn duidelijk de onder geschikten minder belangrijk,alleen bij de verkiezing mogen ze hun stem neer zetten en voor de rest kunnen ze de boom in..

  maar het is ook de schuld van de moviena om gebruikt te worden voor een bordje linzen soep en dus blijven ze leven lang in die pinarie..


  Maak melding
 13. Heeft Abrahams een zoon en gaat die ook binnenkort stelen van zijn vader? Of heeft hij dat inmiddels al gedaan? Denk aan die roof van de bewaakte kluis laatst.


  Maak melding
 14. Mang Mang, de appel valt niet ver van de boom!!!!

  Jammer dat het beleid van deze regering altijd rekening houdt met het eindoordeel van de misdadigers. De ene heeft amnestie, de andere steelt bijna nooit en de andere heeft alleen maar een paar keren verkracht.

  Ga zo door!!!!!!!


  Maak melding
 15. No spang straks is bokito president en zijn kinderen en buitenvrouwen ministers en ambassadeurs en zal boko haram de persoonlijke beveiliging van bokito en de regering op zich nemen,
  de abanies zullen schreeuwen neks no fout toh na wang tra wintie e wai now.
  .


  Maak melding
 16. Bruswijk als president?

  Hij is nu al bezig al zijn kinderen, vrouwen, buitenvrouwen en vriendinnetjes accomoderen.

  Wie zijn verkiezingsbijeenkomsten volgt op tv ziet dat rondborstige big mama’s ook hopen op een vluggertje met brunswijk zodat hun toekomst ba weer een Brunswijk kindje is veiliggesteld.

  en al deze losers zonder moraal en opleiding worden straks en nu benoemd op regeringsposten en kunnen teren op belastingcenten.

  L LOVE SU…..


  Maak melding
 17. @Surinam Patriot, je schrijft:::::::

  Vanaf 1980 heeft het moreel verval zijn intrede gedaan in Suriname,…komt nooit meer goed! Een generatie is verloren,..jammer

  -Ik ben het 1000% met je eens, maar sommigen denken dat het probleem alleen in Suriname blijft en het buitenland hiermee niets te maken heeft. Suriname krijgt en heeft al een slechte naam.

  =Ik hoop dat het volk goed over gaat nadenken, omdat men nu al bezig is om anderen om te kopen.

  -Brunswijk voor president, dan mag Suriname naast Somalië gaan staan. Moreel verval ten top en leven zonder regels en alles met geweld voor elkaar krijgen!!!!


  Maak melding
 18. het is heeeeeel jammer dat die hollanders suriname aan die inboorlingen heeft gegeven en weg gegaan..

  zij die hollanders hadden het land nooit aan die ex slaven ,contract arbeiders hebben achter gelaten..

  maar zelf ontplooid..

  jammer..


  Maak melding
 19. Zoveel keld kan in mijn kodre (Wanhatti) nooit kestolen worden,omdat niemand daar zoveel keld heeft.Zelfs de winkelier niet.Het skoolhoofd van de EBG-school nog minder .Voor den zestiende is hij al bloot.Hoe komt deze baas aan zoveel keld? Hoeveel belasting betaald hij?


  Maak melding
 20. Er is iets essentieels dat ons, mensen, onderscheidt van de dieren en dat is schaamtegevoel.
  Hier komen vader en zoon lijnrecht tegenover elkaar te staan, elk met hun eigen leugens en beschuldigingen naar elkaar.
  Hoe diep kun je zinken….
  Schaamteloos!


  Maak melding
 21. Suriname zal altijd geleid blijven worden door dieven en moordenaars.
  Waarom?
  Omdat de Surinaamse bevolking hiervoor zelf blijft kiezen!

  Wanneer worden we nu eindelijk allemaal eens wakker, wanneer gaan de ogen nu eindelijk eens open?

  Brunswijk beweerd bestolen te zijn van US $ 30.000,00!
  Welke idioot laat er zoveel geld in zijn auto achter?
  Nu blijkt dat het om US $ 3.800,00 gaat ben ik zeer benieuwd naar de afkomst van dat totale bedrag.
  Is dit ooit te achterhalen waar die US $ 30.000,00 vandaan is gekomen?
  Brunswijk SR blijkt te liegen over het gestolen bedrag, dat is valsheid in geschrifte volgens de wet.
  Dus gaat Brunswijk SR nu ook moeten brommen?

  Suriname zou zo’n mooi en rijk land kunnen zijn als we niet van binnenuit werden bestolen door onze eigen regering.


  Maak melding
 22. Men vergeet gauw hoor die fronters.
  Toen lonnie met de binnenlandse oorlog begon waren deze zelfde mensen samen met nedl de militairen aan het bestrijden om zogenaamd democratie nu laten ze loonnie en zoon vzallen als een baksteen .wat een hypocrieten zeg.


  Maak melding
 23. wat mij betreft,mag ddb zolang hij adem haalt blijven zitten op die stoel.

  .niks no fout..

  die movinas komen toch nooit niet verder dan ze nu zijn,sterker nog,, ze willen niet anders leven..

  een blakaa mang is niet voor verbetering vatbaar,het liefst pinaren en in een prasie oso blijven leven tot de dood hem schijdt..

  en zo geschiedt het,, neem maar een v.b. in coronie, onderwacht, van dijk buurt ,latour,eframzegen,abra brokie..


  Maak melding
 24. @Pero liefhebbers

  Waar blijft de rechtstreekse uitzending van het
  Dino-spektakel in de USA ?

  Zijn er geen Sranang verslaggevers ter plekke ?

  Is Dino uit de familie gezet ? Woonde hij wel in Sranang ?

  Is Preet Bharara niet belangrijk genoeg ?

  Of is de inhoud van de getuigenis van de BG-maffioso
  Roger Khan heftiger dan een tsunami voor baas Desi ?

  Wie zijn de stand-ins in geval van ………..

  PS :Time is on Surinams people’s side !


  Maak melding
 25. welke sme se journalist is mee ge reist naar amerika om verslag te doen aldaar..

  sterker is de stvs ook aanwezig in amerika om vast te leggen wat er gezegd wordt..

  is er een kranten verslag gever in amerika af ge reist..

  we benne benieuwd wat er in sme geschreven zal worden van ,,,horen zeggen.,,,.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES