Bejaarden houden luchtruim veilig

12

PARAMARIBO, 4 okt – De regering heeft gepensioneerde luchtverkeersleiders ingezet om het luchtruim veilig te houden. Luchtverkeersleiders zijn in staking gegaan, omdat ze hun werkomstandigheden beu zijn.

Apparatuur voor het werk is of stuk of helemaal niet beschikbaar. De telefoonverbinding vanuit de verkeerstoren op de Johan Adolf Pengel luchthaven is al tijden stuk. Met onderst meer de brandweer kan geen communicatie worden gevoerd. Onlangs nog ging het bijna mis. Een inkomend vliegtuig had een mankement, maar de brandweer kon niet verwittigd worden.

“Gelukkig dat het vliegtuig alsnog probleemloos heeft kunnen landen op de luchthaven”, zegt vakbondsleider Clyde Sabajo tegenover de Times of Suriname. De luchtverkeersleiders eisen een spoedige oplossing. Daar zal weliswaar niet over worden gesproken met minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme. Die heeft eerder beloofd, maar kwam niets na. Nu wordt geëist dat president Desiré Bouterse oplossingen bedenkt.

12 REACTIES

 1. passagiers pas maar op dat het niet vliegveld zorg en hoop wordt, aangezien er een beroep is gedaan op hoogbejaarde luchtverkeersleiders. huize-asiana is er vlakbij ,dus voorzichtig blijf uit het raam kijken,men heeft met spoed gezelschap nodig, goede reis!


  Maak melding

 2. En dat noemt zich overal ter wereld international airport.
  Het is daar altijd al een zootje geweest.
  Mismanagement, kapotte apparatuur, klant-onvriendelijk gedrag en dan nog fly on trusted wings.
  Ja, mijn grootje.


  Maak melding

 3. ” Apparatuur voor het werk is STUK of helemaal NIET BESCHIKBAAR ” !!!!!!!!!!!

  Hoe is het dan in GODSNAAM mogelijk dat er wel geld beschikbaar is, vrijgemaakt wordt voor ” ZWEVENDE- / LUCHTTREINEN ” die binnen 8 MAANDEN in Suriname voorbij zullen razen ????????

  Gelet op de DEPLORABELE toestand bij de Surinaamse Luchtverkeersleiding is het dus ronduit GEVAARLIJK en zijn SCHIETGEBEDJES tijdens het landen op Surinaamse boven een MUST geworden.

  Alvast een goede reis toegewenst !!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 4. Wat er ook mag gebeuren al storten vliegtuigen neer maar de tram gaat straks rijden, en de abanies maar roepen en schreeuwen hallelujah neks noh fout dididrie na wi fessie mang.


  Maak melding

 5. Dit wetende zou men de internationale luchtvaart autoriteiten moeten inschakelen en suriname moeten uitsluiten van overige vliegverkeer tot alles in orde is gemaakt, de hufters gaan over lijken als het moet.


  Maak melding

 6. Het ILS-systeem is al een half jaar onbruikbaar. Hoe is het mogelijk! De brandweer kan niet vanuit de toren bereikt worden. Kan toch niet? Werkomstandigheden zijn niet van deze tijd. En maar brullen dat de JAP-luchthaven de ‘hub’ van het Caribisch gebied moet worden. Als er drie vliegtuigen op een dag aankomen is er al paniek! Wat dat betreft kunnen ze een voorbeeld nemen aan Curacao. Nee, een treintje van niets naar nergens, dat is pas belangrijk. Als de regering nou eens investeert in de luchthaven, dan zou de toekomst er heel wat beter uitzien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.