Vragen bij tramproject Strukton

117

PARAMARIBO, 3 okt – Parlementariër Carl Breeveld (Doe) zit met een reeks vragen rond het tramproject van president Desiré Bouterse. De gunning aan het Nederlandse Strukton moet met het parlement worden besproken, vindt Breeveld.

De regering heeft namelijk het een en ander uit te leggen. De meest priemende vraag is waarom het project is toegewezen aan Strukton zonder dat een openbare inschrijving is gehouden. En dat bij een kostenplaatje van honderd en dertig miljoen euro. “Bij zulke grote projecten moet het parlement geïnformeerd worden als grondwettelijke vertegenwoordiging van het volk”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd.

Nu weet de samenleving alleen van het project via het politieke radioprogramma Bakana Tori. Ook zei Bouterse er iets van tijdens zijn laatste jaarrede. En dat was het. Breeveld wil vooral een herhaling voorkomen van het financiële geknoei bij de bouw van de grote brug over de Suriname rivier. Het Nederlandse Ballast Nedam heeft omkoperij bevestigd. “Er is nogal dat waas bij het gunnen van projecten en de regering is verre van voortvarend bezig wat betreft het bestrijden van corruptie.”

117 REACTIES

 1. beste gordon touw njie tjouw, je bent nog niet oud en wanhopig genoeg om de weg van de corruptie te kiezen, ga lekker terug naar school en neem een klein baantje. kies voor jezelf te blijven ontwikkelen. sterkte.

  beste meneer carl breeveld, wat bedoelt u? wij hebben geen antwoorden op uw vragen. heeft u ook andere vragen?


  Maak melding

 2. voor Gordon is de aap uit de mouw gekomen
  zie aanbod sport en jeugdzaken
  hik is gewoon een opportunist
  om zijn ware bedoelingen te verbergen weigert hij die post
  jongeren van de nps laat het duidelijk zijn dat Gordon dat deze geen principes heft maar uit zelfzucht handelt
  Gordon de zelfde mensen die jouw tot verraad hebben aangezet hebben je al laten vallen
  misschien heb jij dat nog niet begrepen,maar dat komt door het feit dat je nog HELEMAAL groen bent
  waarschijnlijk ben je nu paars aan het worden
  voor jouw is het politiek afgelopen


  Maak melding

 3. @Dre en Insider
  Gordon is gewoon een Amateur op politiek gebied. Wel heeft hij zich verkocht aan de NDP.. Stel je voor je verlaat je partij vandaag en morgen ligt een aanbod voor je van de NDP op tafel. Natuurlijk moest deze Gordon zijn vertrek uit de NPS rechtvaardigen zoals Gangaram Panday ons probeert te verkopen over zijn Eigen vertrek en verraad.Maar de Vhp zit niet te wachten op Gangaram Panday en de NPS zit ook niet te wachten op Gordon.Beiden hebben hun politieke kleur bloot gegeven.Beiden Mogen ophoepelen. Ik hoop alleen dayt de ogen van de surinamers opengaan en dat ze beseffen dat deze overlopers alleen handelen in EIGENBELANG en geen VOLKSBELANG!


  Maak melding

 4. gangaram pandey is een geval apart

  hij behoort tot het vuil van ornamibo

  1 als politie man kun je niet met de duivel Helen

  2 hij doet voorkomen dat somo de redden van zijn vertrek is

  3 hij gewoon uit HEBZUCHT handelt

  4 hij altijd de ndp heft verfoeid

  5 en ga zo maar door


  Maak melding

 5. de geschiedenis heft ons geleerd dat verraders en overlopers in de politiek heel even materialies gezien heel EVEN profiteren

  daarna belanden ze in de goot

  vb;

  hindorie heft dat ook gedaan in 1975
  hij was ook een van de eersten die er voor heft betaald
  door gebrek aan medicijnen is hij gestorven


  Maak melding

 6. 03 okt. 2014

  Op dit punt heeft CARL Breeveld gelijk !

  Maar het rode lapje in dit alles is, dat grote en bekende Nederlandse bedrijven voor eigen economisch belang gewoon met de regering van Bouterse werken. Dat wordt met Strukton opnieuw bewezen.

  Srika heeft het al vaker gezegd, hier op dit forum, dat Nederlandse bedrijven in de rij staan om met de regering van Bouterse werkovereenkomsten te sluiten.

  @Ray en @Koos de Jong vonden steeds dat Srika maar verhaaltjes verteld.

  Er zijn nog een paar grote Nederlandse bedrijven in de rij. Misschien krijgen zij ook een kans.

  Feit is, dat vanwege economische belangen het verdienen van geld geen kleur noch geur heeft. Het gaat in de moderne wereld on het economisch overleven. Hoe en met wie ? Dat maakt tegenwoordig niets meet uit. En dit bewijzen de Nederlandse bedrijven steeds !!

  En jullie kunnen, in het belang van dit forum, Srika nu een gunst bewijzen !
  Srika


  Maak melding

 7. Carl, ten eerste gaat het niet meer om een tram maar om een trein. Een tram stopt na honderden meters bij de volgende halte en is bedoelt om in een stad (dichtbevolkt gebied) rond te rijden, Nu zegt Bouterse langs zijn neus weg dat de tram een trein zal worden. Een trein rijdt van de ene stad naar de andere of in veel derde wereldlanden van een vindplaats van grondstoffen naar een havenstad. Van Paramaribo naar Para zou een tram zijn nut nog kunnen bewijzen, een trein zou in dat geval uit den boze zijn,een trein zou in Suriname nog bestaansrecht kunnen hebben als hij zou worden ingezet van Albina via Paramaribo naar Nieuw Nickerie en nog een paar tussen stations onderweg, het staat volgens mij bij voorbaat vast dat een trein van Paramaribo naar Para op verlies gaat draaien en zwaar gesubsidieerd zal moeten worden door de overheid, wij zitten niet te wachten op een nieuwe gesubsidieerde geldverslinder naar het voorbeeld van de EBS en de SWM, die niet optimaal zal kunnen functioneren.

  Carl Breeveld, we hoeven ons helemaal geen zorgen te maken; deze trein komt er nooit, het is alleen bedoeld als verkiezingsstunt om de vele mensen die nu twijfels hebben of ze weer op de NDP zullen stemmen, over de streep te trekken. Na de verkiezingen horen we, net als het geval was met de andere luchtkastelen, nooit meer iets over deze trein.


  Maak melding

 8. Srika,

  Als je met wie dan ook een deal sluit, zijn er volgens mij altijd minimaal twee belanghebbenden.
  Het maakt naar mijn mening ook niet uit met welk bedrijf uit welk land je een deal aangaat.
  Het gaat overal op dezelfde manier en terecht stel je, dat het allemaal terug te voeren is op economisch overleven.
  Terug naar bovengenoemd artikel heeft Strukton natuurlijk een belang, dat ben ik met je eens, maar de Surinaamse regering heeft evengoed belangen en verkeert in de rol van opdrachtgever.
  Wie betaalt, bepaalt.
  Niettemin vind ik het raar, dat een project, waarmee zoveel geld is gemoeid, zomaar ondershands kan worden gegund.
  Dat roept weer een heleboel vragen op.


  Maak melding

 9. @nsider

  Het is waar wat men zegt…JE GAAT NOOIT VAN GELD EN GOED GENIETEN die je niet op een eerlijke wijze verdiend hebt.En wat wij met de verraders uiteindelijk zien gebeuren is het grootste bewijs van wat gezegd word over de verraders.
  Met zulke verraders moet men geen medelijden hebben.


  Maak melding

 10. Bhago bhago mai behen bitiyaa ke izzat betjawoo : van wie was deze instructie. Ja van Mr. J. L…..angra.

  Waarom Hindori als verrader uitmaken. Hij heeft niet alleen een bloedbad voorkomen, maar een massa slachting van de hindoestaanse groep.

  Welke waardering hebben de brandstichters gehad. Zij kwamen toch op voor de anti onafhankelijkheid groep.

  Hindori en medicijnen: zelfs je aartsvijand geef je in nood water om te drinken.

  Een ding staat vast de lafaards lopen vrij en blij buiten en genieten ten volle van hun vrijheid.

  Denk met respect aan Hindori en de brandstichters.
  Zij hebben het gedaan voor jou en je nageslacht.


  Maak melding

 11. @Srika

  De nederlandse bedrijven komen heus niet naar bouta toe om opdrachten in hun gunst te krijgen. Het is Bouta en co die de nederlandse bedrijven benaderen. En zaken mensen zij er om zaken te doen.,als ze groot geld beloofd worden gaan zwe die opdrachten uitvoeren en het maakt ze niet uit of die opdracht komt van een moordenaar… die nederlandse bedrijven zijn geen politieke partijen,ze houden zich niet bezig met de politiek..
  De vraag is waarom suerinaamse ondernemers overgeslagen worden en alles in handen komen van buitenlanders!
  Zie maar meneer Jhauw een ondernemer is genoodzaskt zijn bedrijven te sluiten straks volgen ook anderen dankzij bouta en co!


  Maak melding

 12. 1) Gaat het om een tram of een trein?

  2) Gaat het om zes treinen (treinstellen), of zes per dag?

  3) De hoogspanningskabels gaan onder de grond… voor een trein?!

  4) Hoeveel elektriciteit is er nodig voor de treinen?

  5) Hoeveel personenverkeer is er nu van Parbo naar Onverwacht?

  6) Hoe kunnen mensen inchecken, zwartrijden voorkomen?

  7) Komt er één spoor, meerdere – een rangeerterrein?

  8) Wie wordt de carrier (het spoor is niet hetzelfde als de vervoerder).

  9) Wat gaan kaartjes kosten, komen er 2e klassen?


  Maak melding

 13. @ Ray, mooi streven om dit door een lokaal bedrijf te laten doen. Echter noem er tenminste 1 die dit kan? Aanleggen van spoor is een specialistisch werk en niet een beetje zand met wat rails erop.


  Maak melding

 14. haalbaarheidsonderzoek gedaan wat personen betreft? na hoeveel tijd zak het bedrijf zichzelf kunnen bedruipen? is het woord “onderhoud” al terechtgekomen in het surinaamse woordenboek?


  Maak melding

 15. Bakra Basi, over dit soort ‘kleine’ vraagstukken maakt een in het groot denkende staatsman zich geen zorgen. Grote losse flodders, die veel lawaai maken, afschieten, daar gaat het bij hem om. Hij begint het plan te lanceren daarna onthult hij een naambordje en vervolgens gaat hij nadenken over praktische zaken als de financiering en noodzakelijkheid van het project. Het zal me echt verbazen als de trein in de tweede helft van 2015 daadwerkelijk rijdt.


  Maak melding

 16. Dit populistisch verhaal slaat echt alles. Een trambaan van Paramaribo naar Onverwacht met alles erop en eraan in pakweg 8 maanden??????? Dat is bjikans 20 km. en in Europa duurt eenzelfde traject ongeveer 1,5 jaar. Dus alleen in Suriname is het mogelijk een dubbele spoor van en naar Paramaribo in 8 maanden te laten aanleggen.
  Wie houdt wie voor de gek. Komt nog bijkijken dat er een Hoogspanningsleiding onder de grond zal worden aangelegd. Ik lach mij te barsten. Is ons volk nou zo naief of slikken zij ook van alles dat hen wordt voorgeschoteld???? De tijd zal het ons leren.


  Maak melding

 17. @blanke

  Ja he,wat gaan wij dan in de toekomst doen ,telkens wanneer een schroefje los komt te staan moeten wij dan buitenlanders halen om het losse schroefje stevig vast te draaien?!

  Psssst…
  Deze bouta is op hol geslagen . Nu probeert hij projekten die helemaal niet realiseerbaar zijn binen 1 maand op te leveren als tjoekoe om dew verkiezingen te winnen.
  Heeft hi een blue print van deze projekt laten zien?!
  Hoeveel gaan we weer lenen om deze fantasie project van je baasje te realiseren?!
  Hahahaaaa..wat zijn de kosten voor een kaartje?Hoeveel mensen gaan gebruik maken van deze diensten?
  Hoeveel mensen gaan vanuit de stad deze rit op een dagelijkse basis maken?
  Heeft je baasje dit allemaal nagedacht. Ik denk van niet geen1 onsje hersenen bezit deze moordenaar>
  En dan nog waar is het tram?!!


  Maak melding

 18. Misschien moet de oppositie de Tweede Kamer inlichten over de deal tussen Strukton en de regering Bouterse, waar de geur van corruptie overheen hangt. Via die weg zal men eerder onwelgevallige informatie naar boven halen, dan door de parlementaire weg in Suriname te bewandelen. Nederlandse bedrijven, die in het buitenland steekpenningen betalen, worden sinds kort in Nederland daarvoor vervolgd.


  Maak melding

 19. @John Sandel
  Alleen het paarse volk gelooft erin.
  Het weldenkende deel gelooft niks ervan.
  En gelijk heb je, ook ik lach mij krom over deze ‘droomprojekt’ van bouta.


  Maak melding

 20. Tram/trein project in Suriname.
  WAAR IS DAT VOOR NODIG?????

  Hebben wij geen andere prioriteiten in het land?
  Of is dit meer een prestige kwestie.


  Maak melding

 21. Er zijn verschillende redenen waarom de Surinaamse regering niet in zee gaat met Surinaamse bedrijven.

  1. Het zou te veel opvallen als de aanbesteding aan een Surinaams bedrijf gegeven zou worden met, bijvoorbeeld, een omzet van 100.00 euro (omgerekend) per jaar. En dat het gaat om een kostenplaatje van honderd en dertig miljoen euro.

  2. Suriname heeft niet de now how en specialisme om dit werk te doen.

  3. Er zullen ook wel juridische redenen zijn waarom ze liever met een buitenlandse partij in zee gaan.

  4. Nederlanders zwijgen beter dan Surinamers als ze smeergeld hebben ontvangen. De Surinamer gaat een groot huis en buiten vrouwen erbij nemen.
  Dan gaan mensen veel vragen stellen. Van hoe komt hij aan zoveel geld.
  Of hij verteld het aan een van zijn buiten vrouwen. Inie a doengroe kamra na tapoe a bedi geheim ne de.

  5. De afstand is een voordeel. Overzee.

  6. Als iemand in Suriname meer geld wil ( hij is alles kwijt aan zijn bigi liebie) kan hij bij jou huis aankloppen. Bij een buitenlandse partner moet hij eerst een ticket naar Nederland moeten kopen. Ondertussen heeft hij alleen maar Suri geld over.

  7. als je ( sommige) die Surinamer niet meer wil geven, dan afgesproken, gaat hij even op bezoek bij de bonoe mang of de Pandit.

  Enz, enz.

  Dus een buitenlandse partner heeft meer voordelen.

  Ik rust
  Damoe


  Maak melding

 22. @Blanke
  Blijf jij geloven in deze ‘droom’ projekt okay,
  ik drijf alleen maar de spot ermee.
  Wat denk jij dat een bevoking van nog nauwelijks 400.000 zielen, treinen en tram nodig heeft om zich te verplaatsen?!


  Maak melding

 23. Dit is de zoveelste criminele corruptie schandaal van Bouterse en zijn bende. Om 130 miljoen euro of te wel een half miljard voor een doolopende spoorweg is meer dan crimineel. Terwijl er vele malen grotere noden zijn. Mijn God, waarom heeft u Suriname in de steek gelaten?


  Maak melding

 24. De kleur van het uniform van het personeel en ” DROOM TREINEN”, de Surinaamse TGV ” ( Train Gran Vitesse ) zal in ieder geval PAARS zijn.
  Verder zal de familie ” PAN met KÁ ” oververtegenwoordigd zijn onder het personeel bij de toekomstige” SS” (Surinaamse Spoorwegen).Het gaat tenslotte om het distrikt Para.

  De eerste ” ZWEVENDE/ LUCHT TREINEN ” ter wereld zullen binnenkort ( over 8 maanden) in Suriname in gebruik worden genomen. Kom het zien !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Suriname alvast gefeliciteerd.

  Trevlig helg! CHAVÉZ


  Maak melding

 25. breeveld; nu het is al vier jaar dat dictator dibrie zijn eigen gangetje gaat hij heeft lak aan jullie, vooral als het gaat om mekie jang en hoe dan ook elk project is money making business.


  Maak melding

 26. Ik denki ook dat met veel keld is geskoven ,want zonder tjoekoe kan deze rekering niet draaien.Ik vroek mij ook af waarom deze rekering zo blij is.Nu grab ik het!


  Maak melding

 27. 03 okt.2014

  Beste Rudinho,

  Srika denkt duidelijk te zijn geweest Carl Breeveld heeft veen punt.

  Maar het staat buiten kijf, dat Strukton met de regering van Bouterse zaken doet. Ja, als er miljoenen te verdienen zijn kijkt Nederland echt niet naar het verleden van de partner. Er valt gewoon geld te verdienen !!

  Strukton staat internationaal bekend als zeer goede bouwers van spoorlijnen. En wij allen houden van de kwaliteit van Nederland. Dus heeft de regering van Bouterse een goede keus gemaakt.

  De tegenstanders van de regering van Bouterse moeten juist nu juichen. Zij brengen toch hoge kwaliteit (Strukton) naar Suriname?

  Worden jullie niet boos op Srika ! Niet te veel minpunten a.u.b.!
  Srika


  Maak melding

 28. Lees het volgende bericht:

  http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/breeveld-plaatst-vraagtekens-bij-treinproject-regering/

  Carl, wanneer leer jij je lesje? Terwijl de president het hele parlement niets vertelt over het trein/tramproject, blijf jij hem quorum verlenen, je hebt gelijk als je zegt dat je als parlementslid eerbied moet hebben voor de president, maar de eerbied moet van beide kanten komen. Nu heeft de president schijt aan jou en het hele parlement en je blijft hem de ruimte bieden om hem daartoe in de gelegenheid te stellen. Carl, als je het echt goed meent met het land, ga je de resterende tijd de rest van het parlement ervan overtuigen dat Bouterse zo snel mogelijk van het toneel moet verdwijnen, haal alle niet NDPers over om de vergaderingen van het parlement te boycotten zodat de regering vervroegt verkiezingen moet uitschrijven. Carl, straks ontspoort het hele land en dan ben jij, met je correct ‘quorum gezicht’ daar ook mede schuldig aan.


  Maak melding

 29. @HENKES

  “Het zal me echt verbazen als de trein in de tweede helft van 2015 daadwerkelijk rijdt.”

  Correctie; de eerste drie treinen worden actief VOOR juni 2015 (voor de verkiezingen)… dus binnen (pak hem beet) een half jaar na start moeten er al drie treinen rijden…

  Ik vraag me nog steeds af; wat bedoelen ze met “drie treinen”… drie locomotieven + treinstellen, of drie treinen per dag?

  Ik denk dat de PAARSE TREIN vrolijk voortdendert… zie deze foto van de kleuren van de treintoestellen…

  http://i.imgur.com/R7OW7cT.jpg

  Er springen nu al wekelijkse mensen van de Bosje Brug… wat gaan ze doen met de Bouta Trein dan?!


  Maak melding

 30. De naam van de treinvervoerder wordt vast – net als in Nederland – ook gewoon NS… Nationale Schande!

  En als Bouta humor heeft, noemt hij het NPS – Nationale Perron Schande.


  Maak melding

 31. Vraag ik me ineens af… eerst waren het TRAMS, toen waren het plotseling TREINEN – en nu gaan de HOOGspanningskabels ONDER de grond…

  Bedoelt Bouta niet dat we nu dus gewoon METRO’S krijgen?

  De ondergrondse… past wel bij zijn signature… kan zijn zoon mooi kaartjes knippen als taakstraf…


  Maak melding

 32. Wat maakt parlementariër Carl Breeveld (Doe) nu!?
  Wil hij de steekpenningen van pandvinder Para (Pinto) Man,
  Afu Edi, Winston niet zo Fleur(ig), Anna_Z en nog meer
  van die ndp-criminelen afpakken?

  Wederom een onderhandse besteding maar nu een van
  EUR 160000000. Na de gewonnen verkiezingen intrekken die
  hap, dit kan omdat het zonder toestemming van het parlement
  geschied.


  Maak melding

 33. als 1 slm toestel onderhoud nodig heeft, staat het 3 weken in Frankrijk. Hoe gaat het straks met 6 treinen???…. SORRY..NIET OVER NAGEDACHT. Geeft niet hoor Desi, we zijn niet anders van je gewend. Het is moeilijk nadenken als je maar 1 hersencel bezit.


  Maak melding

 34. @Bakra Basi, velen dank voor die vragen die jij hebt aangegeven::::

  =Wat mij opvalt is het woord TRANSPARANTIE die deze regering niet kent.

  ==Een korte traject met zoveel “treinen”/”trams”

  -Ik hoop dat velen van jullie de volgende berichten al gelezen hebben::::::::

  -OAS onderzoekt Tout Lui Faut doden. En raad eens:::schade vergoeding voor de nabestaanden en naamzuivering::Hoe dan voor CRIMINELEN alsof ze heilig waren!!!!!

  =Bewezen miskenning van de oppositie::::::Als Abdoel en Breeveld dit lezen zullen zij ander gaan piepen.


  Maak melding

 35. dies na dibrie,oplichter pasta boer van suriname,staatsgelden toe-eigenen.hij is éénmaal gek op drugs en geld(dallas) en liegen!

  Ramon Melcherts eist in Kort Geding van Desi Bouterse betaling van niet terugbetaalde lening van 350.000 Amerikaanse dollar


  Maak melding

 36. hoe zit het met de hay way van parbo naar zanderij via paranam die zes baans zou moeten zijn ..

  we zijn nog steeds benieuwd wanneer de opening plaats vind..


  Maak melding

 37. Rest mij de vragen bij wie worden tzt de treinen/trams besteld en wie gaat het onderhoud doen? Ook dat is gegarandeerd voer voor corruptie. Aaah baja ze zullen het nooit leren.


  Maak melding

 38. Wie heeft de haalbaarheidsstudie gedaan? De aannemer of een omgekochte “adviseur”?Hoeveel geld is met dit project gemoeid? Hoe wordt het gefinansierd? Allemaal vragen die ons bezighouden.
  Uiteindelijk zal alles door het volk moeten worden betaald.Ook als het project totaal mislukt!


  Maak melding

 39. @KOOS DE JONG

  “Heeft ook het lef om de ov chipkaart in te voeren”

  Lol, of nog beter; GRATIS treinvervoer van Paramaribo naar Onverwacht voor iedereen onder de 16 jaar, boven de 65 jaar en alle werkelozen!!!


  Maak melding

 40. Onverwacht is de hoofdplaats van het district Para in Suriname en heeft ongeveer 2.000 inwoners.

  Tot het midden van de jaren tachtig had Onverwacht een halte aan de Lawaspoorweg, deze is door de Binnenlandse Oorlog onder leiding van Desiré Delano Bouterse vernietigd.

  Pogingen van de Nederlander Peter Sul in de jaren negentig om de spoorlijn te reactiveren voor het vervoer van toeristen, waren geen succes.


  Maak melding

 41. Er zijn nu de buschauffeurs die dit hele traject al jaren rijden. Vaders met gezinnen te onderhouden.
  Moet deze treinverbinding dan concurrentie voor hen opleveren? Ik vraag me af hoe het onderzoek naar de haalbaarheid eruit ziet. Hoeveel en welke mensen zullen vervoerd worden door de treinen? Ik ben namelijk bang dat die treinen misschien alleen maar gratis schoolkinderen gaan vervoeren. Surinamers rijden liever hun eigen auto als ze naar het werk gaan. Of is het treinproject gericht op een doelgroep die wij nog niet kennen.


  Maak melding

 42. Trams rijden op stroom. En Suriname heeft een chronisch stroomprobleem door zeer slecht beleid.

  Op termijn zal er zeker nog een grotere investering gedaan moeten worden. Evt. tegen een gunstige lening.. Zeker als je wil dat de economie gaat groeien en dat de mensen het beter zullen hebben. Bijv. een tweede stuwmeer… Er is ruimte genoeg voor zo een mega projekt… Meer stroom betekent ook meer groei van de economie…


  Maak melding

 43. @PAAGAL

  “Meer stroom betekent ook meer groei van de economie”

  …moet je wel de kennis / kunde / wil en arbeidskrachten hebben om überhaupt iets te willen produceren…

  Stroom is weliswaar een probleem op dit moment, maar niet HET probleem van een haperende economie…

  Laten we eerlijk zijn, dat hele tram / trein / metro verhaal is onzin; omdat er toevallig een (kapot geschoten) station te Onverwacht ligt, komt er nu weer een trein naar Onverwacht.

  What’s next? Een fly-over voor die treinlijn en een vierbaansweg voor de metro’s ernaast?


  Maak melding

 44. Hahaha jammer dat jullie zoveel aandacht besteden aan een LUCHTTREIN…baas maakt eerst de 4 baans HW klaar en de vele volkswoningen. En haalt zoon dino thuis,Treintje komt later.


  Maak melding

 45. @Paagal,

  Waarom spelen dit soort problemen zich nog steeds af in Suriname. We zijn sinds 1975 onafhankelijk. Wat hebben al die regeringen vanaf 1975 gedaan ? We moeten een keer ophouden met het romantiseren van een verleden waar we als samenleving niks aan hebben gehad.


  Maak melding

 46. Srika,

  Ik kan je een heel eind volgen, maar niet als het gaat om jouw uitspraak, dat Strukton niet kijkt naar het verleden van zijn of haar partner.
  Je hebt zelf al aangegeven, dat het anno 2014 gaat om economisch overleven en ik geef je daarin helemaal gelijk.
  Waarom zou een handelspartner moeten kijken naar het verleden ?
  Suriname is al bijna 40 jaar onafhankelijk.
  Moet je dan steeds geconfronteerd worden met het verleden nu we in een heel andere tijd leven ?
  Volgens mij is het in de zakenwereld keihard business doen, waarin het verleden geen enkele rol meer speelt en misschien is dat maar goed ook.
  Iedereen haar of zijn eigen mening, maar voor bepaalde klussen moet je gewoon de beste mensen inhuren en in dit geval zijn dat blijkbaar de Nederlanders. hoe vervelend ook voor een aantal mensen op dit forum.


  Maak melding

 47. Ray

  Dit noemen wij NDP corruptie op grote schaal,de zoveelste corruptie!!
  @
  @
  Ray dit was geen corruptie Suriname heeft het uitbesteed aan een buitenlandse bedrijf met expertise, zoals gewoonlijk is de VHP tegen net als BIJ de bosjes brug gilde de VHP wij hebben een boot een brug is niet nodig maar nu hangen de VHP leden VHP vlaggen op de bosje brug als teken dat het gebouwd werd door de VHP!
  Bouterse hoeft niks voor te leggen aan het parlement want tijdens de Regeer periode van de NPS en VHP werd ook niks voorgelegd aan het parlement.
  Ray weet je wat corruptie is? de Helikopters die de VHP namens de regering bij INDIA heeft besteld na 10 jaar wachten wij nog steeds op de helikopters kun jij mij als woordvoerder van de VHP vertellen wanneer krijgt Suriname haar helikopters we hebben betaald maar krijgen niks dat is pas corruptie van de VHP!


  Maak melding

 48. Koos de Jong, tegen die tijd draait de cassavefabriek van mevr. Lakei op volle toeren, Bouta kan daar dan mooi cassave-chip kaarten bestellen, kunnen al zijn onnozele volgelingen gesubsidieerd in een verlies latende trein rijden, terwijl ze gelukzalig op hun cassave-chip kaartje knabbelen. De komende vijf jaar van Bouta, als vrij man, zijn dan ook verzekerd.


  Maak melding

 49. Paagal

  Trams rijden op stroom. En Suriname heeft een chronisch stroomprobleem door zeer slecht beleid.

  Op termijn zal er zeker nog een grotere investering gedaan moeten worden. Evt. tegen een gunstige lening.. Zeker als je wil dat de economie gaat groeien en dat de mensen het beter zullen hebben. Bijv. een tweede stuwmeer… Er is ruimte genoeg voor zo een mega projekt… Meer stroom betekent ook meer groei van de economie
  @
  @
  Pagaal
  als men een tram gaat aanschaffen dan wordt het Diesel tram. Een tram die op diesel rijd is goed voor Suriname want diesel heeft Suriname genoeg want wij zijn een kleine olieproducerende land. http://en.wikipedia.org/wiki/Tram-train


  Maak melding

 50. ECHT geschrokken van meneer DOE !

  Eindelijk heeft meneer Doe een Ekte zakte vraak kesteld
  na al die jaren van NDPwanbeleid en NDPcorruptie !

  Meneer Doe weet toch dat deze machthebber juist NOOIT antwoordt op vragen vanuit het parlement. Debat is verboden !

  Deze machthebber noemt de DNA “een poppenkast”,
  dus meneer DOE wordt eens wakker !

  Enkele vervolgvragen meneer DOE :

  Hoe zijn de turbines aanbesteed ?

  Waarom heeft Sranang alleen een Nep-begroting ?
  Waar bovenop op nog iedere dag een presidentiele
  aanvullende begroting kan volgen !

  Kent u de uitspraak van het Inter Amerik Hof vd
  Mensenrechten over de eerdere amnestiewet van Sranang ?

  Kent u het 8 december proces over de massamoord op ongewapende staatsburgers, weet u wanneer de daders
  worden gestraft ?

  Heeft u nooit vragen gesteld over de ex-minister van OW
  en zijn zeer schimmige massale aanbestedingen ?

  Heeft u meneer Doe vragen gesteld over de vervolging van Dino in Sranang voor aldaar gepleegde misdrijven ? Ook misdrijven tegen de staat Sranang !

  Verwacht u echt antwoorden van de huidige president
  die zonder met de ogen te knipperen de Grondwet ernstig schendt met zijn Nep-amnestiewet !
  Of kent u het “grondwettelijk verbod zich te mengen in
  zaken die onder de rechter zijn” niet ?

  PS : vragen aan een dictator en saboteur van de rechtsgang
  en van de Grondwet in Sranang, zijn zinloos meneer Doe !


  Maak melding

 51. Een tram in Suriname tussen Paramaribo en Lelydorp is voldoende om het verkeer op de drukste route van het land in goede banen te leiden.

  Maar een tram naar Onverdacht is verspilde energie en geld. Tot Lelydorp is het rendabel, daarna moet er geld bij om de lijn in leven te houden. Kijk maar naar de bevolkingssamenstelling en je hoeft geen wiskundig genie te zijn om uit te rekenen hoe groot de kans is op het mislukken van dit project. ( kans : 100 procent).

  Voor hetzelfde bedrag kunnen er 2 tramlijnen naar de drukste routes richting Paramaribo en visa versa gebouwd worden.

  Dat hele haalbaarheidsonderzoek is slechts op de technische aspecten onderzocht, dat geldt zeker niet voor de financiele risico’s. Dan liever geen enkele tramlijn en als ze toch geld teveel hebben, stop het dan maar in de afwateringsprojecten in de randstad (Paramaribo en Wanica).


  Maak melding

 52. Was het niet meneer Bouterse die o.a straatnamen ging veranderen, fort Zeelandia wilde afbreken en zo, om niet meer herinnerd te worden aan de Koloniale tijd?
  Nu wil hij een oude koloniale treinroute weer nieuw leven in blazen.
  Snapt iemand dit?
  Ik niet.


  Maak melding

 53. Er rijden treinen in buurland Brazilië. Al sinds jaar en dag. In Argentinië en Chili rijden er ook treinen. Waarom zou dat niet in SU kunnen? Als je weet hoeveel verschillende vormen van openbaar vervoer hier in NL zijn, zou je ook denken dat bepaalde vormen van openbaar vervoer overbodig en/of onrendabel zijn. In elk gehucht is er een treinstationnetje. Hier gaat men door met ontwikkeling van eigen land. Waarom zijn sommige SUers zo achterlijk en willen sommige SUers achter blijven? Jullie houden SU achter. Het zou toch fantastisch zijn als je binnen 1 uur met de trein van Paramaribo in Wageningen en Nickerie zou kunnen zijn? In plaats van 3 tot 4 uurtjes in de auto zitten? Het zou toch mooi zijn als je van Paramaribo naar de grens van Frans Guyana binnen no time met de trein zou kunnen arriveren? Waarom denken SUers niet 20 of 30 jaar vooruit? Waarom steeds dat achterlijke gedoe? Alleen al in mijn dorpje zijn er meer dan tien bruggen. Wat is het probleem tegen meer ontwikkeling en verbetering van onder andere de infrastructuur? Waarom zoveel bekrompenheid onder sommige SUers en vanwaar die achterlijke manier van denken?


  Maak melding

 54. Er zijn hier veel zwampgebieden drooggelegd om steden daar neer te zetten: Haarlemmermeer, Bijlmermeer, Flevomeer, Noordoostpolder,Wieringermeerpolder en nog een aantal van die gebieden. Daar zijn complete woonwijken gebouwd (Almere bijvoorbeeld). En er rijden zelfs treinen door Almere, wat eens uit polderland bestond. Als men hier ook zo bekrompen dacht, dan waren die polders nooit drooggelegd en dan was er nooit sprake geweest van stedelijke ontwikkeling.


  Maak melding

 55. Voorbeeld van een stukje corruptie en prestige net voor de verkiezingen,

  In de eerste plaats is 130 miljoen een belachelijk hoog bedrag als je kijkt wat de opbrengst van zo een tram baan zal zijn. Maar ok, los daarvan, het kan zonder meer goedkoper, want waarom moet Nederland, het land waar “de baas” zo op vloekt deze lijn aanleggen? Waarom geen China, of Brazilie? Dan zou het een stuk goedkoper zijn.

  Maar het kan nog makkelijker:
  Leg precies op de plek waar de tramlijn moet komen een busbaan aan ipv die tramlijn. En laat daarop de particuliere bussen rijden. Dan ben je nog veeeel goedkoper uit, en qua efficiëntie bereik je het zelfde. Een bus op een vrije busbaan gaat sneller dan een tram. Er is meer werkgelegenheid, en de kosten zullen niet zo erg de pan uit reizen.

  Wat zeg nou zelf, wie gaat die tram en trambaan onderhouden? Openbare werken? ok, dan rijdt de tram binnen vijf jaar niet meer.


  Maak melding

 56. Degene die aan dieseltrams denken, denken alleen maar aan vandaag, korte termijn visie…

  Degene die aan een tweede stuwmeer denken, denken ook aan morgen, waarmee zeker ook elektrische auto’s, elektrische bussen, elektrische treinen, elektrische trams, elektrische fietsen, elektrische scooters gevoed kunnen worden, tis nog veel beter voor het land en milieu ook nog…

  Elektrisch vervoer is absoluut de toekomst, en geen science fiction, dit is lange termijn denken…. Fossiele brandstoffen en grondstoffen zullen ook in Suriname ooit eens een keertje opraken in minder dan 50 jaar is mijn schatting…

  groetjesss


  Maak melding

 57. Ben het gedeeltelijk met D.j.oeka eens.
  Het vervoer van-en naar het “achter”-land en Parbo. zal misschien voor 95 % personenvervoer zijn. Het lijkt mij dat een spoorbaan voor een dieseltrein (elektrisch is geen optie) veel te duur uit zal pakken en nooit niet rendabel zal kunnen zijn. De kosten zullen niet in verhouding staan met het aantal gebruikers. Als daarentegen een “vrije” busbaan over met name de oude tracé ’s aangelegd zou worden en men zou overgaan tot aanschaf en gebruik van grote bussen , nog beter harmonicabussen dan zou men een eind komen. De busbanen laten uitkomen op (een) “overstap-station(s) waar een ieder in kleinere busjes/taxi’s zijn weg kan vervolgen. (De infrastructuur van de stad is absoluut niet berekend op grote bussen) Verder is het belangrijk dat de busbanen niet opengesteld worden voor andere gebruikers. Op deze manier kan er mijn inziens een snelle, en comfortabele verbinding zijn naar- en van Parbo. Op deze manier voorkom je ook een “wildgroei” van particuliere busjes die (zeker als je ze op een vrije busbaan zou laten rijden) de weg als een racebaan zien. Als dit geboden kan worden zullen er steeds meer mensen hun auto laten staan en kiezen voor een snelle, goed te betalen busrit.
  Ondanks dat het tijdstip van aankondiging van het “treinplan” wel erg toevallig in aanloop naar de verkiezingen wordt gedaan en er zeer waarschijnlijk sprake is van een verkiezingsstunt blijft staan dat er , door wie dan ook, HARD EN SLAGVAARDIG gewerkt moet worden aan de verbetering van de infrastructuur van het land.


  Maak melding

 58. @paagal
  Het is een nobel streven om te investeren in elektrisch vervoer maar dat zal jammer genoeg nu nog te vroeg zijn voor Suriname. Het land is daar, (de komende 10 jaar schat ik) nog niet aan toe.
  Een verbetering van de infrastructuur zal voorlopig leiden tot brandstofbesparing (en minder belasting voor het milieu, al is dat laatste een ver van mijn bed item voor de meeste Suri’s.)

  e.e.a. neemt niet weg dat men ook in Suriname op de lange termijn over zal (moeten) gaan op alternatieve energiebronnen en dus moet investeren in kennis en visie!


  Maak melding

 59. het zijn deze zelfde mensen die over de wijdenbosch brug rijden ,over de koppename rivier en ze gaan straks in die tram zitten rijden maar leveren steeds kritiek .bouwen dat ding bouta bouwen dat ding.er was toch al een tram verbinding die hebben de vhp nps verwaarloost tot alles naar de schroot hoop ging of staan te verrotten daar bij onverwacht .je ziet dat sommige surinamers nog steeds als de front regering denken door te zeggen dat het zonde van dat geld is .deze gasten die zeggen slim te zijn denken echt niet vooruit .ze leven nog in het verleden en daarom is het goed dat er een ndp is opgestaan .een ndp die suriname de weg wijst .de weg naar vooruitgang .de weg om vooruit te denken .de vhp nps zijn antieke partijen ze horen niet in deze tijd te bestaan of ze moeten vernieuwen en anders gaan denken .als het aan de vhp nps lag hadden wij tot op heden nog die veer verbinding tussen paramaribo en meerzorg en was commewijne nog steeds een achterland zonder vooruitgang op economisch gebied .nu gaat iedereen commewijne .ik hoop dat het volk inziet wat deze fronters van plan zijn .die front regering denkt nog steeds bekrompen samen met hun aanhang .ze willen suriname nog steeds achter houden en dat mag niet gebeuren .zie die duizenden autos die rijden dat het verkeer vast loopt ,die wegen zijn smal men heeft nog steeds die achterlijke gedachte ,en zo houden ze hun achterban dom .doen bouta ons zegen heb je ,deze fronters willen dat geld op potten om projecten van de vhp bedrijven uit te voeren.die nep aannemers van de vhp zitten op de loer .bouta laat het geld rollen en het volk ziet waar het naar toe gaat .als front aan de macht komt zullen wij wederom niet weten waar dat geld gaat maar er stierven wel babys terwijl er valuta was .als je wat wil bereiken zal je offers moeten brengen en wij willen die prijs betalen bouta .breng die spoorlijn ook van onverwacht verder in de jungle goed voor toeristen wij moeten vooruit .bosje brug coppename brug cassave fabriek staats olie allemaal mede dankzij de ndp dat mag gezegd worden terwijl deze partij nog geen 35 jaar bestaat .wie zou al deze projecten uitvoeren als de ndp er niet zou zijn .nog steeds zouden deze oude politieke partijen als de vhp ,nps,ktpi ons achter houden .weg met die oude garde weg met santhoki segebai weg met rusland weg met soemita weg met somo .wij willen vooruit .
  bouta wij staan achter jou plannen…. doen !!!!!
  laat niets je weerhouden van jou plannen .de oppositie zij zijn de eersten die over die bruggen reden en zij zullen de eersten zijn die in die tram gaan zitten .als ik moet lezen wat anderen hier verkondigen dat het zonde van die gelden zijn om tram verbinding in te voeren moet ik kotsen .ook vonden ze het zonde om die bruggen te bouwen ,ze menen het niet met ons ze zien ons liever achter blijven en dat ze kunnen opscheppen voor nederland omdat ze in nederland zijn en daar in een trein of tram zitten dus su hoeft dat niet .oeng dong no ka .wees trots op je surinamer zijn redimusus.


  Maak melding

 60. 04 oktober 2014

  Aan alle mensen, voor vandaag, een leuke dierendag toegewenst!

  Beste Rudinho,

  Dat Strukton niet kijkt naar het verleden van zijn of haar partner moet hier bekeken worden in de door Nederland zo serieus gedragen vorm van politieke correctheid en de neerslag daarvan op de rest van de Nederlandse maatschappij. Bij deze gold ook bijvoorbeeld het niet samenwerken met organisaties of regeringen waarvan de Nederlandse regering vond dat ze corrupt waren, hun volk onderdrukken, vermoorden, enz.

  Tot 2011 heeft Nederland – en dus ook het bedrijfsleven in Nederland – zich hieraan strikt gehouden. Overtreders kwamen zeker in problemen met de Nederlandse overheid /regering.

  Het lijkt dat de Nederlandse regering – lees hier ook Nederlandse bedrijfsleven – dit bedoelde principe heeft losgelaten en om nu economisch te overleveren zelf met dubieuze regeringen graag zaken doet. Een simpel voorbeeld is het bezoek van koning Willem Alexander aan pres. Maduro, of eerder de bezoeken van zijn moeder aan enkele beruchte Arabische staten. Dit alleen voor de olie garanties.

  Dus Srika bedoeld te zeggen, dat het Nederlandse principe van politieke correctheid door Nederland en haar bedrijfsleven losgelaten is en slechts om het feit dat : If possible honestly, if not somehow make money. (Horace, 65 – 8 BC)

  En de Surinaamse regering stelt zich op het standpunt : Where there’s muck, there’s brass below !!

  Rudinho, prettige dag !!
  Srika


  Maak melding

 61. Er ontbreekt een nationaal vervoers- en verkeersplan
  dat is uitgediscussieerd met bevolking en andere relevante belanghebbende sectoren.
  Een treinverbinding aanleggen kan alleen als onderdeel van
  een reeds bestudeerd, besproken en vastgesteld plan.
  Nu is sprake van een losse flodder zonder onderbouwing !

  Met name over de exploitatiekosten wordt gezwegen, terwijl vaststaat dat de Sranang staatslasten drastisch omlaag
  moeten.
  Ook berekeningen/vervoerscijfers en opbrengsten, maandexploitatielasten van het treinproject ontbreken
  tot nog toe.

  Let wel : ALLE snelle besluiten en ingevoerde nieuwigheden
  van regering Bouta tot nog toe zijn falikante missers gebleken.

  Zie naschoolse opvang met corruptie-schandalen,
  huizenprojekt dat met meer dan 99 procent is gereduceerd,
  een brug waarvoor driemaal is betaald, een BIJNA geopende ambassade te Parijs, goud-ordening dat tot meer wanorde
  heeft geleid, een CTU die bleek te worden geleid door de Hezbollahstrijder Dino, een Amnestiewet die vast en zeker
  zal worden vernnietigd door het Inter Amerikaanse Mensenrechten Hof etc

  PS Maarrr NDP leert niet ! Opnieuw zijn twee SCHIJNAMBASSADES aangekondigd ! Onnodige en
  onzinige geldsmijterij, zonder enig voordeel voor Sranang
  terwijl de SRD al wankelt !
  Zorg in de eerste plaats voor voldoende energie en goede
  wegen en bruggen ! STOP onzinuitgaven !!!


  Maak melding

 62. @pero, je schrijft op het laatst::::::::::::;;oeng dong no ka .wees trots op je surinamer zijn redimusus.

  -Ik behoor tot de beschaafde Surinamer dus ben ik niet voor jou baas. Zie maar bij wie je bijhoort.

  -Vraag aan jou baas of hij een opleiding in taal voor jou kan betalen.

  -Vergeet niet dat tijdens Wijdenbosch vele mensen letterlijk arm waren. Dankzij de familie in het buitenland konden zij nog op adem komen.

  -Je zeurt dat de oppositie gebruik heeft gemaakt van die brug, ze mogen, omdat zij keihard belasting voor BETAALT hebben.


  Maak melding

 63. @PeroZie waarom ik NIET achter jou baas Bouterse kan staan. Lees maar een stukje tekst::::::::::::

  =DNL-voorzitter, Dharm Mungra, zegt verrast te zijn met de mededeling van de president dat de spoorverbinding alsnog komt. Ook DOE- parlementariër, Carl Breeveld en Paul Somohardjo van PL hebben zo hun twijfels over het project. Zij vinden het opmerkelijk dat de president het kostenplaatje NIET heeft gepresenteerd.

  =STRAKS WEER LEUGENS AAN HET VOLK VERKOPEN::::


  Maak melding

 64. Met dat geld kon er beter een kustversterking geplaatst worden. Op termijn stijgt de zeespiegel en loopt de kustvlakte gevaar. Een echte stadsplanning is nodig voor Paramaribo om de stad te ontwikkelen. Een gedegen agwaterings plan. Wegen verbreden om de vastgelopen infra te ontwikkelen. De tram wordt een 100% fiasco.


  Maak melding

 65. Pero,

  Eens met je. Die dong kauws houden SU achter. Let maar op: als Chan met dezelfde ideeën zou komen, zouden ze anders praten. Men speelt het teveel op de man af, zonder aan de toekomst van SU te denken. Elke vorm van vooruitgang houden die dong kauws tegen.

  Neen, het is geen sinecure om president te zijn van zo een dong kauw volk. Alles wat met vooruitgang te maken heeft, houden ze tegen. Ze waren ook bijna allemaal tegen de bouw en aanleg van de Wijdenbosch Brug, omdat het een idee was van Bouta en Boschje. Nu rijden al die karakterloze honden over de Wijdenbosch Brug. Lafaards.


  Maak melding

 66. OMKOPERIJ NDP STYLE..!!!
  LEZEN!!

  Het hoofdbestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) blijkt afgelopen woensdag Ronnie Brunswijk, voorzitter van hoofdklasseclub Inter Moengotapoe, vrijgesteld te hebben van de straf die hij eerder dit jaar kreeg opgelegd door het tuchtcollege.

  Brunswijk zou volgens rapportage tijdens de competitiewedstrijd Inter Moengotapoe-Excelsior in het Meerzorgstadion assistent-arbiter Winston Riedewald bespuugd hebben en zich schuldig hebben gemaakt aan bedreiging.

  Brunswijk ontkende echter gespuugd te hebben. Het tuchtcollege legde de Inter Moengotapoe-voorzitter toch een schorsing op van twee jaar en een geldboete van duizend Surinaamse dollars. De straf hield in, dat hij gedurende twee jaar geen wedstrijden mocht spelen voor zijn club. Tegen deze straf ging Brunswijk in beroep bij het hoofdbestuur, dat vervolgens besloot het speelverbod op te heffen.

  De ondervoorzitter van de SVB Dayanand Mathoera zegt vandaag, zaterdag 4 oktober 2014, in de Ware Tijd, dat het bestuur na grondige bestudering van de gebeurtenis tot herziening van de straf is overgegaan. Het resultaat van het SVB-besluit is, dat Brunswijk vandaag al voor Inter Moengotapoe tegen Leo Victor mag spelen om de presidentscup.

  De strafvermindering is volgens de krant ‘hard aangekomen bij arbiter Winston Riedewald. Hij heeft daarom besloten per direct te stoppen met het leiden van wedstrijden. ‘Althans onder dit bestuur. Als er een ander bestuur komt zal ik het misschien heroverwegen.’

  Wat Riedewald het meest steek is, dat hij videomateriaal heeft overhandigd aan het bestuur waarop duidelijk te zien is dat Brunswijk hem bespuugd. Maar, het bestuur vond het niet nodig naar de beelden te kijken. SVB-ondervoorzitter Dayansankar Mathoera zou als reden hebben gegeven, dat hij zijn laptop niet bij zich had. Het bestuurslid wilde de dvd meenemen, maar de arbiter weigerde die af te staan.

  De arbiter heeft een sterk vermoeden, dat belangen en omkoping in deze zaak een grote rol hebben gespeeld. Zo zou de materiaalman van Excelsior verklaringen hebben afgelegd die niet op waarheid berusten. Zowel Brunswijk als de materiaalman van de club uit Meerzorg beweerden, dat Riedewald racistische uitspraken zou hebben gedaan. ‘Ik heb die man niet voor Dyuka uitgemaakt. Als ik dat had gedaan, zouden toch meerdere mensen erop reageren.’

  Hij vraagt zich nu af hoe geloofwaardig het SVB bestuur nog is.
  October 4, 2014


  Maak melding

 67. Ik zou al die dong kauws willen aanraden om veel rond de wereld te reizen. Gaan jullie kijken hoe andere landen hun land ontwikkelen en vooruit brengen. Gaan jullie van andere landen leren, jullie dong kauws. Alleen al in mijn dorpje zijn er bijna tien bruggen, maar je hoort niemand zeuren dat het overbodig is en/of onrendabel is om zoveel bruggen in 1 klein dorpje te hebben. In bijna elke kleine stad of dorp is er tegenwoordig een treinstation. Niemand klaagt dat er teveel treinstationnetjes zijn. Integendeel levert het veel meer winst qua reistijd op, want je hoeft niet meer eerst met de bus naar een grote stad te gaan om naar je werk te gaan. Je hoeft niet eerst naar een groot treinstation te gaan, maar je kan gewoon rechtstreeks vanuit je dorpje naar de grotere steden met de trein reizen. Is alleen maar een win-win situatie.


  Maak melding

 68. @Smatje,

  In Suriname is het woord smatje een denigrerende manier om te praten over promiscue vrouwen, principeloze vrouwen, vrouwen voor wie de gangbare normen en waarden vreemd zijn, vrouwen die alleen maar schuttingtaal gebruiken, vrouwen die net zo vaak van man wisselen als van hun ondergoed, vrouwen die niet fatsoenlijk kunnen communiceren en discussiëren enz enz.
  Jouw houding hier op waterkant doet me denken aan het type vrouwen dat vroeger ging stappen in Huboga en Para United. Als je snapt wat ik bedoel.

  Jij doet je naam eer aan, en je bevestigt het stereotype dat bij het woord smatje hoort.


  Maak melding

 69. Uit een goede bron heb ik vernomen, dat Baas B. informatie heeft ingewonnen bij de, direktie van Madurodam !
  Hij gaat oude tram rais en bruggen en treinen, daar laten ophalen tegen een weggeef prijs,en hij gaat meer luchtkastelen bouwen met behulp van, @ Pero de cassave teler !!!!!!
  Neks no fout dja,alla sani sa kon bun !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Soso laffu nanga fatu dja.

  Even een ander onderwerp; P.Brunswijk, heeft maar een jaar gekregen van de rechter, minus 6 maanden voorarrest.
  De rechter vond dat hij de eerste keer over de schreef ging,en buitendien nog te jong om een langere straf te krijgen.
  22 jaar is volgens de wet al een bejaarde, what a f..ck is this ?
  Shit happend here,als het geen zoon van een parlementarier was had hij meer gekregen.( Klasse justitie. )


  Maak melding

 70. classy helemaal gelijk ik lach mee ziek .en dan wil ze mij vertellen dat ik mijn naam verkeerd schrijf o moet geen t maar d zijn lol ze kan zich beter druk maken over haar eigen naam maar ja een cent zal een cent blijven ik wil het niet eens over een dubbeltje hebben zou al te veel eer zijn .


  Maak melding

 71. Die brug was ook veeels te duur en onhaalbaar en te onnodig. Kijk wat voor vooruitgang in Commewijne gebeurt is dankzij deze omstreden brug…

  Zo ook zal een tweede stuwmeer, die in eigen beheer zal zijn, veel voordelen met zich meebrengen, geloof me…

  En elektrisch vervoer is niet zover als je denkt het is dichterbij dan je denkt…


  Maak melding

 72. Struktoon heeft al aangegeven dat electriciteit voor de tram geen probleem zal zijn. Het ding zal worden aangedreven met een nucleaire motor van een oude kernonderzee-er.


  Maak melding

 73. Classy,

  Helaas moet ik je teleurstellen, want hetgeen je schrijft is niet herkenbaar voor mij en ik voel me dan ook niet aangesproken. De benaming Smatje heb ik in een liedje van een bekende zanger hier in NL gehoord. Vond het wel een mooi liedje en het sprak me enorm aan. Dus, het boeit me niet zo wat jij ervan vindt. Het gaat erom wat ik ervan vind. Dat is belangrijk voor mij en niet wat jij zegt of schrijft.


  Maak melding

 74. Verbaasd,

  De waarheid is moeilijk te verteren voor jou. Neen, het is geen sinecure om president te zijn van een dong kauw volk. Ze vernederen hun eigen land of het land van hun ouders en grootouders. Elke vorm van vooruitgang houden ze tegen. Ondertussen ontwikkelen andere landen in de regio zich in rap tempo en wat doen die sommige van die dong kauws in SU? Elkaar de tent uitvechten en elke vorm van vooruitgang tegenhouden. Ze hebben geen eenheid en zullen nooit een volk worden dat eensgezind is. Het enige wat sommige dong kauws in SU weten is elkaar onnoemelijk zwaar tegenwerken. Ze kunnen de koppen niet bij elkaar steken en eensgezind samenwerken naar oplossingen voor het land SU. Maar elkaar tegenwerken, daar zijn ze heel goed in die dong kauws.


  Maak melding

 75. Bouterse moet zich door niemands laten tegen houden en Suriname opbouwen ongeacht wat nieuwfront zegt. Met de NDP krijgen we tastbaar bewijs van voorruitgang en infrastructuur dat heel Suriname met elkaar verbind. Stel je voor dat je een tram baan naar brownsberger en alle andere natuurgebieden laat leggen dan stijgt de toerisme in Suriname behoorlijk. NDP is voorruitgang VHP is eigenzakken Vullen.


  Maak melding

 76. surinamers zijn ,,ziende blind horende doof wetende dom,,

  ze zijn blij,dat zij door een ,,dictator moordenaar gelijdt worden en niks te zeggen hebben..

  dat zij vijftig jaar achter lopen buiten het wereld gebeuren interesseerd hun geen bal,als ze maar lekker kunnen ten drinken elke week een kind maken zijn ze dik te vreeden wie de vader is,zal ze ook een worst wezen…

  het probleem begint echter,als ze buiten sme vertoeven,dan zien zij hoe achterlijk ze zijn en hun land een broko pernatie is..


  Maak melding

 77. @ De Koelie in Mij,

  Van mijn grootouders heb ik begrepen dat er al een treinverbinding was naar Apoera. Behalve een treinverbinding naar Onverwacht, zeiden oma en opa dat er ook een soort van locomotief reed naar Brownsberg of Kwakoegron, weet het niet meer precies. Maar in ieder geval was er in het verleden een treinverbinding naar Onverwacht en ook naar Apoera, begreep ik van mijn oma en opa.

  Zou mooi zijn als dit weer operabel zou worden en het zou inderdaad een enorme stimulans voor het toerisme kunnen zijn. Schijnt dat veel SUers niet overal in SU komen en hun land niet zo goed kennen. Nou, ik heb tijdens mijn vakanties heel veel mooie plekken in SU gezien. Vooral South Drain vind ik erg mooi en de omgeving van het Van Blommesteinmeer is ook ontzettend mooi qua natuur en zo; de Tafelberg is ook erg mooi; de natuur is er zo prachtig vind ik. Ook Galibi vind ik erg mooi en nog meer leuke plekken zoals Poika, Wit Santie, Tapoeripa, Saramacca, Commewijne, Jodensavanne en zo. Prachtig mooi land hoor, SU.


  Maak melding

 78. @Smatje,

  Het is ook geen sinecure om een criminele president te zijn die op internationale opsporingslijsten staat. Hij is een blok aan het been van Suriname. Hij is degene die de ontwikkeling en vooruitgang in Suriname stagneert.

  1 vraag: Zou je trots zijn als hij je vader was?

  Ik niet, ik zou me schamen. En als ik de reacties van de forumleden hier op Waterkant lees, kan ik wel stellen dat 9 van de 10 (degenen die jij dong kauws noemt) zich ook zouden schamen.

  Hij heeft Suriname niks goeds gebracht. Voor de coup in 1980 was de wisselkoers 1 op 2.50, met andere woorden 1 Surinaamse gulden was 2.50 NF waard. Lichtgelovige figuren zoals jij kan hij voor de gek houden. Hoezo vooruitgang. Hij heeft niet eens vooruitgang voor zijn zoon kunnen brengen, tenzij je van mening bent dat hij (zijn zoon) nu beter af is in jailhouse rock.

  Maar ja, ik besluit met het volgende:
  Een gek zegt ook dat hij normaal is en dat de wereld om hem heen gek is. Ik heb medelijden met je.


  Maak melding

 79. NDP ontwikkelt Sranang, na een Amnestiepresident is
  er nu ook ook de Ondersteuner van Desi,
  rechts- en wetkenner Brunsie, door SVB-amnestie
  gered van een terechte straf.

  Beiden zullen over enige tijd reizen met de Amnestietrein
  van Corruptiemaribo naar het plaatsje GrootExploi-
  tatieTekortica !

  PS : over vijftig jaar zal Dino ook een ritje kunnen maken
  met deze trein !


  Maak melding

 80. Smatje, Surinamers zijn niet tegen ontwikkeling, wij zouden het allemaal geweldig vinden als we over elke rivier in Suriname 100 bruggen hadden, we zouden het super vinden als we een hoge snelheidstrein van Albina naar New Nickerie hadden lopen, het liefst om het kwartier, maar om dat allemaal te kunnen bekostigen zouden we ten eerste een veel grotere bevolking moeten hebben (200 miljoen als in Brazilie zou geweldig zijn), ten tweede zouden we een rijk land met een gevarieerde economie moeten zijn (als Nederland,Frankrijk of de V.S.). Onze vooruit denkende president mag van alles willen, maar hoe zal hij dat allemaal betalen? Welke gek gaat er een spoorbaan aanleggen tussen Paramaribo en Para, terwijl er nog zoveel aan de reeds bestaande infrastruktuur gedaan moet worden? Het geld dat Bouterse zegt te zullen uitgeven aan een spoorbaan (ik moet het nog zien gebeuren) kan hij liever besteden aan het aanleggen van voet- en fietspaden langs de bestaande wegen in Suriname (de vrije busbaan van D.J. Oeka zou ook wat zijn), nu worden er jaarlijks honderden Surinamers doodgereden omdat er geen voetpaden en fietspaden in het land zijn. Smatje, als de spoorbaan voor de verkiezingen operationeel is, koop ik een vliegticket voor je van Nederland naar Suriname, ik koop voor jou en mij een treinkaartje en we maken samen de eerste rit mee.


  Maak melding

 81. Politiek gezien is Suriname grootste probleem de VHP Hindoestanen. Hun doel is om Suriname alleen te regeren net als Guyana toen de Hindoestanen daar met hulp van de Britten de populaire democratische creoolse president hebben afgezet en de regeermacht hebben over genomen . na de coup van Bouterse hebben de hindoestaanse parlementairs Nederland verzocht om Suriname binnen te vallen dan zouden de VHP hindoestanen net als Guyana de macht in Suriname geheel overnemen. Nederland vond de risico voor zijn burgers in Suriname en zijn mariniers die de invasie, moesten plegen tegroot en blies de operatie af. We moeten allemaal begrijpen probleem in Suriname zijn niet de hindoestanen, maar een klein groepje FANATIEKE VHP hindoestanen die derest op zweep voor eigen gewin. Mijn pleit voor iedereen op waterkant is bestudeer het gedrag van de VHP vanaf hun creatie en je zult zien dat hun doel was Suriname geheel over te nemen en de niet hindoes als hun dienders te maken. De VHP gaat nu naar het binnenland en zoek andere bevolkingsgroepen op om hun stem iets wat we in 39 jaar niet hebben gezien. Vraag aan de VHP wat voor grote projecten ze de afgelopen 39 jaar hebben gerealiseerd dat goed voor Suriname was ze zullen je geen antwoord geven. Suriname ging vooruit onder Jules wijdenbosch maar toen de VHP dat zagen begonnen ze de boel te saboteren en via hun corrupte netwerk staking organiseren en ineens eiste het Surinaamse volk loonverhoging iets wat ze onder de NPS en VHP niet hadden gedaan. De VHP corrupte lieden lieten de koers en vallen en de prijzen doen stijgen om het Surinaamse volk tegen Jules te keren , hun manipulatie werkte perfect . De VHP pleegde een verkapte staatsgreep zonder geweld waardoor Jules vooruitgang voor Suriname werden terug gedraaid. De Bosje brug was de Nachtmerrie van de VHP en Jules had meer plannen voor infrastructuur die gestopt moesten worden. Tijden de regeer periode van JULES Wijdenbosch wekten de VHP en Guyanezen nauw samen, Guyana probeerde Surinaamse land te roven en toen Jules het leger opdracht gaf om de Guyanezen een kopje kleiner te maken waren het de VHP die hun Guyanese broeders ter hulp schoten en betichte de president van Suriname van agressief gedrag tegen Guyana terwijl het Guyana was die Surinaamse land wilde roven. President Bouterse werd beëdig en iedereen kan lezen vanaf dag 1 proberende VHP Criminelen de boel te saboteren via hun Corrupte kranten en Netwerken door alsmaar leugens te verkondigen. We leven in 2014 en de racisme gebruiken voor een doel is de VHP handelsmerk. Suriname kan met grote sprongen voorruitgaan als wij BUITENLANDSE inmengingen in ons land stoppen en dat we met elkaar bij elkaar komen en een jarenplan maken hoe wij ons land naar de 21ste eeuw zullen bouwen met de gezegende rijk dommen die wij hebben. Suriname is de 17de rijkste land te wereld aan grondstoffen . maar wat wij zien is dat andere landen onze rijkdommen voor ons ogen komen ophalen voor een appel en een ei. Guyana was onder een creool een stabiele land maar nu zijn ze één van de corruptste landen te wereld daarom vluchten de Guyanezen naar Suriname. Wie denk dat de cocaïne export in groenten door bepaalde mensen incidenten zijn vergist zicht lelijk kijk naar Guyana daar pakken de hindoestanen het groot zie link http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2014/08/17/dea-assisteert-bij-onderzoek-guyanese-drugsonderzee%C3%ABr/


  Maak melding

 82. @Koeliesyndroom

  Ga je racistische hersenen schoonmaken !
  In Sranang gaat het om corruptie en criminaliteit te
  bestrijden. Ras en afkomst spelen geen rol !

  Start met screening van ALLE personen die een rol
  willen spelen in het landsbestuur en op hoge ambtelijke
  posten !

  Ontwikkeling zal nooit komen van gevonniste criminelen
  of van personen die de rechtsgang in Sranang saboteren !

  De NDP is zeer bang voor een machtswisseling en de leiding
  heeft opdracht gegeven racistische haat te verspreiden tegen hindostanen en javanen.

  Maar Sranangmangs weten beter :

  Wie saboteert de aanname van de Anti-corruptiewet ?
  Wie saboteert de rechtsgang met een Nep-amnestiewet ?
  Wie heeft vier ongewapende verdachten neergeschoten ?
  Wie brengt ex-OW-minister Abrakadabra niet voor de rechter ?
  Wie benoemt een criminele zoon tot Hoofd CTU ?
  Wie spelen een rol bij Ballastcorruptie ?
  Wie zorgt voor enorme begrotingstekorten ?
  Wie komt met tramproject met geheime cijfers en
  ook nog zonder exploitatie-begroting of prognoses ?
  Wie wil NOG TWEE ambassades terwijl Sranang niets
  eens de benodigde elektriciteit voor de bevolking kan
  produceren ?

  Ik denk NIET de Hindostanen of de Javanen en ook niet
  de Indianen of de anti-racistische creolen !

  Sribi srafu’s opo yu ai !

  Sranang sa wini, sondro NDPracisme !


  Maak melding

 83. moge die tram baan komen in suriname moge deze droom in vervulling gaan .om jou doel te bereiken zal je moeten offeren zoals wij met die bruggen hebben moeten offeren en dat offeren vindt ik niet erg zolang het geld wordt gebruikt voor een goed doel die op termijn weer te verdienen is .kom op met die tram baan het surinaamse volk heeft er voor gekozen zie hoe commewijne bloeit zie hoe die bruggen zich weer verdienen en de districten tot ontwikkeling komen dankzij de ndp .suriname voorwaarts de ndp heeft de weg vrij gemaakt voor ontwikkeling en dat heeft dit surinaamse volk geweten .als je sommigen hier hoort roepen dat het geen goed plan is dan moet jij je achter de oren krabben en denken …zijn het surinamers die dat zeggen of zijn het de redimusus .ons lot nemen wij in eigen hand zoals wij ons lot in eigen hand hebben genomen om die bruggen te bouwen en nu die spoorverbinding .en het moet nog verder gaan .niet alleen van poelepantje tot onverwacht ,het moet een begin zijn bouta ,wij gaan geen geld maar oppotten voor de vhp het geld moet rollen het surinaamse volk moet zien waar het geld naar toe gaat .dit moeten geen projecten zijn als toen de vhp op openbare werken was waar er projecten werden uitgevoerd door hindoestaanse nep aannemers .no no die tijd moet tot het verleden gaan behoren .goed koop werd duurkoop .
  de sterke man van suriname gaat dit project verwezenlijken en hij heeft de zegen van dit surinaamse volk .niets en niemand kan en gaat dit project tegen kunnen houden .jullie mogen bouterse voor moordenaar drugs handelaar uitmaken .die trein die dendert door naar zijn eind bestemming ,en keert terug .wij kijken naar voorspoed zoals andere landen voorspoed kennen .
  deze president zal bewijzen dat hij populair is onder alle lagen van het surinaamse volk ,hij is het levendig voorbeeld en geen racist of mensen uitsluit ongeacht ras of geloof .
  santhoki segebai kan niet achter bouterse tippen .
  zolang nederland zegt dat bouterse in drugs zat met kroongetuige neem ik die zaak niet serieus ,ik kijk wat deze president voor dit land kan betekenen ,ik heb al ervaring met de vhp ,nps ,ktpi ,,pl rijp voor de sloop allemaal ,als ze mee willen participeren zullen ze zich moeten aanpassen vooral die vhp met die h die weg moet .ook de oude garde die dat land hebben
  verarmt .de enige man waar ik nog respect heb is el vene een echte nationalist die nederland toch op zijn plaats zette en zonder nederland de economie weer op gang kreeg ja hulde aan el vene ,het is mijn president niet maar ik heb respect voor die man .ik weet wel zeker dat vene somo niet lust bij de komende verkiezingen maar hij heeft het niet voor het zeggen ,tenslotte is het somo die vene maar vier zetels heeft bezorgt en de komende verkiezingen worden het er twee .het wordt een ramp voor suriname als de ndp de verkiezingen verliest ,daar gaan wij niet van uit .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 84. @De Koelie in Mij,

  FYI, VHP was opgericht om de Hindoestanen, die geen enkele stem hadden in beleidszaken – er werd boven hun hoofden om geregeerd en over hen besluiten genomen zonder dat hen maar iets werd gevraagd – en alleen als landbouwers werkten, meer te integreren in de samenleving op alle gebieden.
  Wat dat betreft is de VHP redelijk geslaagd.
  Heel mooi is dat de VHP nu ook andere bevolkingsgroepen – zoals de marrons, de javanen, de chinezen, de creolen – ook dit integratiemodel aanbiedt.
  Indien de marrons, chinezen, creolen en javanen slim zijn, dan gaan ze er op in. Zo niet, dan moeten ze maar hun eigen weg zoeken. Helaas vallen ze hierbij steeds ten prooi van een dictator.


  Maak melding

 85. @pero,

  Niet de h (H=hervorming) van de VHP moet weg, maar de D van de NDP moet een andere betekenis, de echte betekenis, krijgen. Die D staat nl niet voor democratisch, maar D=dictatoriaal, D=demonisch, D=desintegratie, D=doof, D=duister, D=drek, D=dwaas, D=dom, D=dino, D=desi, D=drank, D=drugs, D=dollars, D=dierlijk.
  Ik hoop dat je het nu begrepen hebt.


  Maak melding

 86. het taliban kees de hindoestaan .
  het is de verenigde hindoestaanse partij ,wat jullie hebben gedaan is zogenaamd een draai aan geven ,deze creool en velen als mij zijn niet achterlijk .ik weet heel goed wat zich afspeelt .na vele opmerkingen en kritiek van mensen hebben ze hervorming de naam gegeven maar met weet dat hervorming voor de buiten wereld is de hindoestaan weet dat het verenigde hindoestaanse partij is .wie denk je dat je voor je hebt .de andere mensen gaan jullie manipuleren maar niet pero .

  dag cees de hindoestaan .


  Maak melding

 87. @ Alle Dong Dong Iko’s : tramvervoer neerzetten is kul,
  dat is het begin, van belang is allereerst invulling
  exploitatiekosten (VERLIEZEN) op lange termijn !

  Spoorbaan en trams te bestellen via een wurglening is
  zo geregeld !

  Overheid die al DIK in de MIN zit moet nieuwe maandlasten
  voorkomen !
  Helaas kiest Desi voor nieuwe schulden zoals verliezen tramvervoer, verliezen op nieuwe ambassades ,
  verliezen op zorgstelsel !

  PS : NDP-insteek IEDEREEN mag gratis meedoen en
  meeprofiteren, ook alle ZWARTwerkers, die de economie
  van Sranang elke dag bestelen en niets afdragen aan lanti !

  Kaboutertje PLOK o pai alla den monni disi !


  Maak melding

 88. hahahahahahahahhaha ai boy oeng tja ding!!!!!
  toen nederland werd opgebouwd moest het volk offers brengen deze gasten willen een huis hebben maar willen niet de broekriem aanhalen .dus op de zelfde voet willen leven als toen ze nog geen huis hadden .rutte moest bezuizigen om de economie te herstellen ,het volk moest offers brengen maar is suriname verwachten sommigen dat een ander het voor ons moet doen .
  toen ik het huis van mijn ouders verliet ging ik met niets weg .
  wat ik nu heb heb ik samen met vrouw moeten offeren door zuinig te leven om een klein stuk grond te kopen en daarna een krotje neer zetten .het is niet groot maar het is van mij .en daarom heb ik een grote mand zoals doekie een grote mond heeft en gelijk heeft doekie .ik heb er hard voor gewerkt en heb daarna een kleine lening genomen om dat krotje neer te zetten .
  en daarom zeg ik bouta bouwen die tram project om jou doel te bereiken joe moe offer zoals die bruggen en die staats olie niet luisteren naar gasten die alles denken te krijgen .zoals holland suriname een oude brug wilde verkopen voor een sybolisch bedrag van toen een nederlandse gulden aan de regering btoen lachmon .toen bosje aan de macht kwam wees hij die verroeste nederlandse brug af en hij boude er twee dat noem ik klasse en als men vindt dat wij veel offers hebben moeten brengen prima nu hebben zelfs die tegen standers profijt van ze rijden er overheen en hebben zlefs grond daar gekocht maar voorheen niet .leve de ndp leve suriname .
  nu die tram lijn nog , en het moet nog dieper het binnen land in .


  Maak melding

 89. Laat Smatje met rust ze is nog jong ( 17 jaar ) ze denkt dat ze weet waarover ze praat ze reageert als een kind of ze is paars of beide dus een paars kind met paarse kinderen moet je niet in discussie daar krijg je hoofdpijn van in haar derde posting zingt ze al een toontje lager dus laat haar met rust anders word ik boos Smatje ik heb het ongevraagd voor je opgenomen dus val me straks aub niet aan,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, nog een fijne dag


  Maak melding

 90. Heb vernomen dat indien nodig de tram gewoon over het asfalt zal rijden als de rails niet gelegd zijn (de trambanden zijn al geleverd), en als er geen stoom is staan de paarden al klaar dus oeng no spang.
  Als dada gesnoven heeft en zijn blue label heeft gedronken dan neks noh fout alles is onder controle.
  Dada is een meester in het naar grote hoogte tillen dat weet u toch.

  Ps de trambanden met velg zijn geleverd,made in china


  Maak melding

 91. @Pero Nu de BETALING van de MEGA-tramexploitatieverliezen nog!

  Ook de WURGLENING voor aanschaf tram en rails afbetalen
  via een nog grotere chinese wurglening!

  Leve de NDP-SCHIJN-vooruitgang !

  Zelfs de grootste ezels zien de MEGA-schulden en de
  MEGA-onzinuitgaven !

  PS : Preet Bharara met Dino-50 jaar “Op-de-vlucht gevangen gezet”, komt zo !!


  Maak melding

 92. Smatje en andere ‘koni buriki’, als zelfs Rachied Doekhie, de grootste hielenlikker van Bouterse, geen geloof in het treinproject heeft, hoe dom en verblind moet je dan niet zijn om te geloven dat de trein inderdaad komt?

  http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/rachied-doekhie-als-die-trein-nu-niet-komt-dan-komt-het-wel-een-keertje/

  Smatje in het Sranan kennen we geen meervoudsvormen; ‘1 KAW noso 250000 KAW e tan swari den kaw ka tori fu Bouta en niet ‘1 kaw noso 250000 KAWS e tan nyan a kaw ka san Bouta e dyi den fu nyan’.


  Maak melding

 93. @krofaja,

  Laatste bericht is dat China de trambanden heeft afgeraden. Ze hebben voorgesteld om een magnetische tram aan te schaffen. Geen gezeur met banden en wielen.

  Italie overweegt de afgekeurde Fyra-treinstellen om te vormen tot trams. Misschien heeft Suriname hier een koopje.


  Maak melding

 94. Cees mijn vraag is waarom nemen de hindoestanen allerlei Nederlandse namen zoals cees, palus de kabouter.henk . jan en de clown Djoeka en srafu dat letterlijk slaaf betekent verwijzen naar de creolen . cees je moet ophouden leugens te vertellen, de hindoestanen hadden in Suriname een verborgen kasten systeem die elkaar flink discrimineerden. De VHP was opgericht door en voor de hogere kasten hindoestanen in Suriname, wat gebeurd was dat de NPS open stond voor alle volken en de lagere kasten hindoestanen begonnen naar de NPS over te lopen toen besloten de VHP om lagere kasten toe te laten in hun partij. Dit deden ze niet uit liefde naar hun beschouwde lager kasten maar om hun zelf van ondergang te redden want de NPS was toen een multiculturele partij die chinezen, Javanen , indianen en hindoestanen onder hun hoede had en dreigde alleen te domineren. Het is de VHP clubje die met haat en racisme de door hun beschouwde hindoestaanse lagere kasten probeerde terug te halen en begonnen een hetze tegen de creolen door de hindoestanen te vertellen dat de NPS hun zaken niet zullen behartigen en alleen voor de creolen opkomt en tot opheden hoor je leugens over dat de NPS een creoolse partij is terwijl het is een partij voor alle Surinamers ongeacht ras en godsdienst . De NPS de multiculturele partij is op leven na dood en dit hebben ze te danken aan de VHP die de belangen van Suriname verkwanselde voor eigen rijkdom. Kijk hoe de VHP de ene na de andere leugens verspreid over Bouterse , doekhie . Ameerali, Parmessar, Ashwin Adhin en tot opheden hebben ze geen bewijs kunnen leveren. Wanneer de regering Bouterse de VHP vraag om bewijzen en dat de VHP naar justitie moeten gaan als ze bewijzen hebben zwijgen ze. De VHP probeer de verkiezing met HAAT ,en Racisme te winnen en hun toekomstige plannen voor Suriname is dat hun groente export naar buitenland onder Santhoki flink zal stijgen. Wat wij zien en ons zorgen over moeten maken is wanneer er een creoolse minister het goed doet wordt die aangevallen door de VHP want de VHP denkwijze is dat creolen niks kunnen en geen land kunnen en mogen besturen en krijgen daarbij hulp van zelf hatende creolen die niet begrijpen wat zich afspeelt. Ik vraag aan alle VHP propagandisten op waterkant plaats een link hoe de VHP Suriname wilt opbouwen het enige wat ze je kunnen geven is de websites van de VHP vol leugens. De NPS moet de VHP zo snel mogelijk Dumpen als ze ooit uit de dood willen herrijzen want de VHP vernietig de NPS door het verrijken van zich zelf tijdens de regeer periode en alles wat slecht gaat op de NPS afschuiven. De NPS en de NDP kunnen van Suriname de nummer 1 land van Zuid-Amerika maken samen met alle volken zolang ze de ethische partij de VHP langs zij schuiven en het laat DOODBLOEDEN met hun racisme en haat! De VHP is in staat zonder enige hulp zichzelf te vernietigen want wanneer er te veel ratten op een schip zitten zullen ze elkaar opeten en de overgebleven ratten zullen door ziekte sterven! Dit is het lot die de VHP wacht we moeten ze dwingen hun gedrag te veranderen door geen regeer combinatie met de VHP te vormen! De VHP moet je bestempelen als een parasiet met slecht één doel het lichaam over te nemen en alles wat goed is te vernietigen en dit is het lot die Suriname onder de VHP bestuur kan verwachten. Zie link hoe de VHP de NPS vernietigde http://www.volkskrant.nl/dossier-archief/zitting-surinaams-parlement-na-ruzie-opgeschort~a398574/


  Maak melding

 95. @Koelie in mij,

  Het is een veronderstelling van @pero wat ik ben. Eigenlijk vind ik het beste wel leuk dat hij alleen maar kan veronderstellen, maar niks zeker weet. Ik houd het liever zo.
  Overigens, ik niet, maar jij hebt WEL een naam die mogelijk een aanwijzing is dat je een hindoestaan bent.

  Enkele punten uit jouw posting waarop ik reageer.

  – hoge kasten, lage kasten: een politieke partij kan moeilijk door ongeletterden worden opgericht en ministers en bestuurders kunnen moeilijk ongeletterden zijn

  – de NPS heeft racistische politiek bedreven ten tijde van de onafhankelijkheid, m.n. door in zee te gaan met de wijlen hindoestanenhater Bruma, ook Venetiaan was niet vies van enige vorm van racisme, heb ik me laten vertellen

  – VHP mensen hebben nooit een staatsgreep gepleegd en mensen en de economie vermoord, NDP mensen wel

  – hindoestanen hebben nog wel enige vorm van sociale controle, anderen (m.n. creolen) hebben hier erg veel moeite mee en wantrouwen hindoestanen hierom

  – mensen als pero beschimpen niet alleen hindoestaanse politici, maar ook de hindoegodsdient en de hindoegoden, wat op de bekende intolerantie neerkomt

  – zolang hindoestanen, hun cultuur en godsdienst als ‘vreemd’ of minderwaardig worden gezien, zolang zal een hindoestaanse politieke partij nodig zijn

  – de NPS heeft 2 grote fouten gemaakt, nl hals over kop onafhankelijkheid nagestreefd zonder een goed ontwikkelingsplan gepaard met enorme corruptie en falend beleid inzake de aanpak van de militairen wat leidde tot een staatsgreep

  – creolen, javanen, marrons e.a. hebben nooit iets belangrijks gedaan voor hindoestanen, wel dingen afgepakt van hen, vandaar dat ze niet zo populair zijn bij hindoestanen


  Maak melding

 96. If monie dé dang dada taki
  “Het ambitieus investeringsprogramma van de regering is niet gevaar. President Desi Bouterse garandeert de uitvoering van het investeringsprogramma. Alle projecten die op stapel liggen, zullen worden voortgezet, ondanks de dreigende energiecrisis.”

  Ma if monie no dé dang oenoe sa ka leki nooit tevoren.
  Eerst mijn zak dan die van familie en dan die van vrienden en dan die van partijgenoten.
  De rest kan ka leki wang djeep. Neks no fout


  Maak melding

 97. bouterse heeft het parlement hoogst persoonlijk een poppenkast genoemd.

  hij bouterse is de grootste toneel speler aller tijden die tevens een moordenaar is,dat heeft hij nooit ontkent,dus accepteerd hij dat..

  hij weet dat zijn tijd is gekomen en moet de gevangenis in ,zijn achter baan is flink geslonken en staat er alleen achter..

  ,zijn zoon is ook al in amerika ingesloten en komt maandag 6 october dit jaar voor de rechter om zich Zelf te verweren..

  hij bouterse moet zelf 11 jaren in holland achter de tralies wegens druks smokkel opgesloten worden..

  na 25 mei 2015 moet hij opgesloten worden of veel eerder..


  Maak melding

 98. @Pokai tongo, monie o doro, dada no lobie tatta ma a ab wang lening fanodoe wang 130.000.000 foe plei big spender dus a a de na passie ,a snoiving kronto drieng blue now ai parie e kong nanga ing koerjara richting noordzee.
  Normaal zou dada zeggen >>take your bundle and go<>take the 130 mil and come<<

  Na soso fatoe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.