vrijdag, december 1, 2023
HomeNieuws uit SurinameOndernemer wijt verliezen aan boycot

Ondernemer wijt verliezen aan boycot

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 okt – Het is aan de boycot van de overheid te wijten dat handelsbedrijf Surishopping naar een faillissement dendert. Dit zegt eigenaar Ramsoender Jhauw. Filialen overal in Paramaribo moeten dicht.

Er komen geen opdrachten meer en dat was eigenlijk te voorzien. Het bedrijf had corruptie blootgelegd bij een recente gunning. “Ze hebben gezegd dat ze mij kapot zullen maken. Maar ze maken het personeel kapot”, zegt Jhauw tegenover de Times of Suriname. Het laatste is nog het ergst. Daarom dirigeerde Jhauw zijn personeel naar het administratief centrum van vicepresident Robert Ameerali. Die zal moeten zorgen voor opheffing van de banvloek.

Zoveel geloof is er nog wel in het systeem. Of er bij de duivel te biecht is gegaan? “Men heeft op het internet gelezen dat de vicepresident heeft gezegd dat ik inferieure goederen lever. Daardoor zijn bestellingen niet door gegaan”, aldus Jhauw. Intussen gooit Surishoppung filiaal na filiaal dicht, alleen omdat een overheid zich niet netjes gedraagt. Wie wil het nog hebben over vrij en creatief ondernemerschap?

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

26 REACTIES
 1. SLUIT JE AAN BIJ DE VHP MENEER Jhauw.
  Bij de VHP worden ondernemers nog aangemoedigd bij de NDP gaan ze je juist proberen te breken zodat de chinezen het kunnen overnemen!


  Maak melding

 2. ray.

  de chinezen,black sammie ( s.guptar) raschied doekie back&nack tegenwoordig ook ondernemer, phalat,manglie,abraham allemaal kontlikkers van opa dibrie.


  Maak melding

 3. Deze man noemt zich ondernemer, maar intussen is hij afhankelijk van overheidsopdrachten. En hij durf te praten over “vrij en creatief ondernemerschap” Wat een clown.


  Maak melding

 4. Deze meneer Jhauw is een gelukszoeker die enkel op basis van de politiek zaken kan doen.

  Een goede, eerlijke en oprechte ondernemer doet z’n best om op een zakelijke wijze te ondernemen en heeft daarvoor de politiek niet nodig.
  En dat heeft deze meneer al de afgelopen jaren wel gehad en dacht hij dat dit ‘a piece of cake’ zou zijn !

  Bij de VHP zijn de corruptelingen ‘ready to go’ als de sheriff zal winnen, maar dat zal zeker niet gebeuren, want ze zijn allemaal reeds gespot en op de radar vastgelegd.

  Dus Ray en overige c.s. van de VHP, we are watching you !
  Jullie allemaal zijn reeds in het vizier en op de radar van de MC, en is het wachten op de opdracht en green light van the ‘High Command’, in order to take you down !

  Mi e bari yu !!! Di’s a no grap !


  Maak melding

 5. @Milton.

  Ik ben het niet eens met Uw reactie op Ray. Ook al ben je het niet eens met Ray, je hoeft je niet zo te uiten. Meneer Ray mag een andere mening hebben. Laten we het netjes houden.


  Maak melding

 6. Als chan president wordt, en god behoede het, komt deze leverancier vast wel weer aan zijn trekken.

  Chan for pres, maar niet van Surinname aub.
  Eerst de 90 KG verdwenen coke terug brengen.


  Maak melding

 7. Deze meneer noemt zich ondernemer maar is voor 100% afhankelijk van de overheid , wat mij betreft ben je een overheid bedrijf die gecamoufleerd is als een particulier bedrijf om winst te stelen van het Surinaamse volk. het is algemeen bekend dat er meer van dit soort bedrijven zijn die tijdens de regeer periode van de VHP goed werden verzorgd, dit noem men je NETWERK onderhouden en daaruit bestaat CORRUPTIE. Nu de VHP niet mee Regeert hebben de zogenaamde ondernemers het moeilijk vandaan de export van COKE in groenten is gestegen. Deze zogenaamde hindoestaanse ondernemer gaan bij een verkiezing overwinning van Bouterse gegarandeerd failliet want hun verenigde hindoestaanse partij gaat ze niet kunnen redden , nu begrijp ik waarom andere etnische groepen niet kunnen concurreren om overheid opdrachten omdat dat een VHP netwerk is die uit corruptie bestaat en als deze mensen Suriname ooit mogen besturen god behoede Surinamer van een ondergang!


  Maak melding

 8. Het is zorgelijk dat deze goede mensen die een CD maken om Suriname hun land te promoten worden gebruik als Propaganda Materiaal voor de VHP zonder hun toestemming, de VHP LIEG en BEDRIEG niks nieuwe en het proberen goed te praten zal niet lukken. De VHP mensen en hun Propagandisten zijn de grootste leugenaars die rond lopen. De VHP beschuldigde de regering Bouterse van alles van verkiezing fraudes, corruptie tot een nieuwe staatsgreep willen plegen. Als men de VHP om bewijzen vragen zeggen ze dat ze die niet hebben . wat de VHP aan het doen is proberen de Regering Bouterse in woorden te beschadigen maar ze hebben ons tot op heden niet verteld wat ze anders gaan doen en wat hun plannen voor Suriname zijn.de VHP schreeuwt dat het een nationale partij is maar als wij de poppetjes bij de VHP bekijken dan zien wij slechts etnisch . brunswijk partij die de Vicepresident een Indiër heeft geleverd is meer multicultureel dan de VHP. Wie de illusie heeft dat de VHP alle bevolkingsgroepen als gelijke zal behandelen en vertegenwoordiger raad ik even aan om onderzoek te plegen en je zult zien dat tijdens de regeer periode van de VHP men alleen voor zich zelf en hun achterban zorgt. De jeugd is de toekomst en de Surinaamse jeugd is meer multicultureel en ze zullen op een partij stemmen die alle bevolkingsgroepen vertegenwoordig. EERLIJK is EERLIJK de enig wat de VHP heeft hervorm is de naam van Verenigde Hindoestaanse Partij naar Vooruitstrevende Hervormings Partij. Laat de VHP ons te vertellen wat hun Vooruitstrevende is en wat willen ze hervormen de Surinaamse vlag of Surinaamse volkslied want tijden de regeer periode van NPS en VHP hadden ze het lef om een hindoestaanse lied als volkslied te zingen. Ik ben een Fan van het Surinaamse volk maar de vieze streken van de VHP ben ik meer dan zat en hun onbetrouwbaarheid kan je van afstand ruiken, Suriname geregeerd door de VHP is armageddon in Suriname, wat de VHP niet heeft gedaan in 40 jaar gaan ze ook na een verkiezing overwinning niet doen. Mocht VHP de verkiezing winnen zullen ze dronker zijn van macht en zullen alles onder elkaar verdelen en gegarandeerd de woordvoerder van de VHP op waterkant RAY en zijn familie zullen beloond worden voor hun LEUGENACHTIGE inzet !
  @
  @ MILTON dreigen doen wij niet we houden het beleefd we zijn beter dan dat!


  Maak melding

 9. Na Mi,

  Ik ben er weer en nog wel tot april 2015.
  Kun jij je ook voorstellen, dat de helft van de inwoners van dit land jouw racistische opmerkingen over de VHP niet pruimen en hetzelfde zou het geval zijn als je zo tegen de Javanen tekeer zou gaan ?
  Als je ervan uitgaat, dat Suriname een multi-culturele samenleving is, ga je niet zo tekeer tegen je landgenoten.
  Je mag naar mijn mening een ernstig verschil van mening hebben, maar dan scheld je anderen niet uit voor rotte vis en dat doe jij voortdurend.
  Dat noem ik een gebrek aan opvoeding en discussietechniek.


  Maak melding

 10. Meneer Jhauw, een belangrijke les die ik in mijn leven heb geleerd is: Don’t bite the hand that feeds you. In de eerste plaats moet je nooit slechts één opdrachtgever hebben en vooral niet een onbetrouwbare die zijn schulden niet betaalt. In de tweede plaats moet je bepaalde hooggeplaatste personen niet tegen de haren in strijken. Ik denk dat je bepaalde mensen in Suriname, die jou kunnen maken en ook breken, boos hebt gemaakt. Maak deze fouten nooit meer in jouw leven. Een advies: Meld je aan bij het nieuw front. Als zij de volgende verkiezingen winnen, krijg je weer opdrachten.


  Maak melding

 11. ray

  deze vhper denkt weer op een sluwe manier de regering in een kwaad daglicht te zetten maar wij hyebben hem door .dit is propaganda voor de vhp niet meer en niet minder .
  de verenigde hindoestaanse partij heeft de artiesten proberen om de tuin te leiden het is ze niet gelukt dus nu wassen ze zogenaamd hun handen in onschuld dat ze van niets wisten .
  nu gooien ze het over een andere boeg ,ramsoender jou bedrijf wordt voor politieke doeleinden gebruikt en nu probeer je met werknemers zogenaamd de regering bouterse de schuld te geven wij trappen er niet in .no spang als de vhp aan de macht komt wordt alles weer geregelt nu moet je propaganda maken voor de vhp dat hebben wij geweten .wij weten alles van jou ramsoender jullie zijn kampioen wat corruptie betreft ,wij kunnen jullie nooit meer inhalen wat corruptie betreft .


  Maak melding

 12. Rudinho,
  Beste Antiliaan, om te beginnen ik heb niks tegen antilianen behalve jou GESLIJM op waterkant en ik heb helemaal Niks tegen hindoestanen het zijn ook mijn landgenoten zoals de Javanen en indianen.
  Waar ik moeite mee heb is dat er een etnische partij is die een groep bevoordeeld boven derest , ik heb onderzoek gedaan en de VHp is een corrupte netwerk waar iedereen last van heeft ook mijn hindoestaanse landgenoten die niet lid zijn van de VHP. Rudinho ga eens leren wat racisme is want als men vertelt hoe het zit dan kan je alles en iedereen van racisme betichten om zijn mond te snoeren. Rudinho jij noemt mijn reactie een gebrek aan opvoeding, dit is een belediging naar mijn ouders toe die mij geleerd hebben respect te tonen wie jou respecteert en wat discussie techniek betreft is een manier van praten gebaseerd op oplichting. We weten dat alle verkoophandelaars praat technieken leren om andere over te halen met leugens en het draaien van de feiten. Na mi heeft geen discussietechniek nodig ik spreek uit het hart met respect en verstand naar anderen toe. Wanneer ik mezelf gesprek techniek als Rudinho gaat aanleren dan wordt ik een Grote Kontlikker en daar pas ik voor, Kontlikkerij is blijkbaar een Antilliaanse ding niet een Surinaamse. Nog een fijne dag verder!


  Maak melding

 13. @Armand, je schrijft::::::::::Deze man noemt zich ondernemer, maar intussen is hij afhankelijk van overheidsopdrachten. En hij durf te praten over “vrij en creatief ondernemerschap” Wat een clown.
  -Ik begrijp jou reactie wel maar ik begrijp ook deze ondernemer.

  =De overheid heeft GEEN inschrijvingen gedaan vandaar dat deze man heel erg boos is en daarom praat men over corruptie.

  =Je mag wel zeggen wat je wilt, maar die ander bedrijf komt zijn afspraken niet na terwijl hij miljoenen meer van de overheid heeft ontvangen. Trouwens men heeft ook al geklaagd over het werk die deze ondernemer levert.

  -Als dit waarheid is ben ik inderdaad bang dat er corruptie is.


  Maak melding

 14. @Pero

  De artiesten weten niet eens of ze een een CD met patriotische liedjes in mekaar hebben gezet of liedjes die 1 bepaald politieke partij aan het ophemelen is.
  Patriotische liedjes zijn deze…MIE kondre troe mie lobi joe…

  Die artiesten zijn even DOM zoals jij!!,


  Maak melding

 15. OMKOPERIJ NDP STYLE,
  LEZEN!!!

  Het hoofdbestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) blijkt afgelopen woensdag Ronnie Brunswijk, voorzitter van hoofdklasseclub Inter Moengotapoe, vrijgesteld te hebben van de straf die hij eerder dit jaar kreeg opgelegd door het tuchtcollege.

  Brunswijk zou volgens rapportage tijdens de competitiewedstrijd Inter Moengotapoe-Excelsior in het Meerzorgstadion assistent-arbiter Winston Riedewald bespuugd hebben en zich schuldig hebben gemaakt aan bedreiging.

  Brunswijk ontkende echter gespuugd te hebben. Het tuchtcollege legde de Inter Moengotapoe-voorzitter toch een schorsing op van twee jaar en een geldboete van duizend Surinaamse dollars. De straf hield in, dat hij gedurende twee jaar geen wedstrijden mocht spelen voor zijn club. Tegen deze straf ging Brunswijk in beroep bij het hoofdbestuur, dat vervolgens besloot het speelverbod op te heffen.

  De ondervoorzitter van de SVB Dayanand Mathoera zegt vandaag, zaterdag 4 oktober 2014, in de Ware Tijd, dat het bestuur na grondige bestudering van de gebeurtenis tot herziening van de straf is overgegaan. Het resultaat van het SVB-besluit is, dat Brunswijk vandaag al voor Inter Moengotapoe tegen Leo Victor mag spelen om de presidentscup.

  De strafvermindering is volgens de krant ‘hard aangekomen bij arbiter Winston Riedewald. Hij heeft daarom besloten per direct te stoppen met het leiden van wedstrijden. ‘Althans onder dit bestuur. Als er een ander bestuur komt zal ik het misschien heroverwegen.’

  Wat Riedewald het meest steek is, dat hij videomateriaal heeft overhandigd aan het bestuur waarop duidelijk te zien is dat Brunswijk hem bespuugd. Maar, het bestuur vond het niet nodig naar de beelden te kijken. SVB-ondervoorzitter Dayansankar Mathoera zou als reden hebben gegeven, dat hij zijn laptop niet bij zich had. Het bestuurslid wilde de dvd meenemen, maar de arbiter weigerde die af te staan.

  De arbiter heeft een sterk vermoeden, dat belangen en omkoping in deze zaak een grote rol hebben gespeeld. Zo zou de materiaalman van Excelsior verklaringen hebben afgelegd die niet op waarheid berusten. Zowel Brunswijk als de materiaalman van de club uit Meerzorg beweerden, dat Riedewald racistische uitspraken zou hebben gedaan. ‘Ik heb die man niet voor Dyuka uitgemaakt. Als ik dat had gedaan, zouden toch meerdere mensen erop reageren.’

  Hij vraagt zich nu af hoe geloofwaardig het SVB bestuur nog is.
  October 4, 2014


  Maak melding

 16. @pero en andere slimmerikken,

  Die bedrijf van dhr Jhauw levert o.a. spullen voor de brandweer. Vertel mij nou hoeveel particuliere brandweer organisaties er zijn in Suriname? Aan welke particuliere brandweer moet zijn bedrijf de spullen leveren? Aan Pero Fire Prevention BV?


  Maak melding

 17. cees de hindoestaan

  hahahahahah in india is modi tot president gekozen terwijl deze man honderden hindoe moslims heeft laten afslachten waar heeft deze taliban cees de hindoestaan het over .die nederlanders hebben duizenden onschuldige burgers afgeslacht in indonesie en niemand berecht waar heeft deze hindoestaan cees het over .maxima haar vader wist van moorden maar nederland doet zaken met argentinie ,als nederland zo zeker is van haar zaak dat mijn president moorden heeft begaan dan zijn ze hypocriet bezig want onze president doet zaken met nederlandse bedrijven en nederland maakt gretig gebruik van de zaken die bouterse doet met nederland ,dus nederland heeft haar principes laten varen tengunste van geld en dat is dan toch een afgang voor nederland ,dus waar heeft deze cees de hindoestaan het over .joe dong no ka ,die moorden die de nederlanders hebben begaan op deze aardbol zijn bewezen ,dat bouterse heeft gemoord blijkt uit woorden en dat is mijn probleem niet ,ik weet niet wie gemoord heeft of wie niet ,ik hoor hoor ook van tegen coup staat ver van mijn bed .wat dicht bij mijn bed staat is dat deze president doet wat hij moet doen voor dit suriname vooruit ,en hij is de man op dit moment die wij willen en geen santhoki segebai .laat hij bij nederland koemen ,maar volgens mij wil nederland deze man ook niet .nederland ziet dat ze zaken met suriname kunnen doen onder deze president ,wij zijn geen lastpost voor nederland deze ndp .wij doen zaken met nederland daarom vroegen de nederlanders of zij die ambassade weer mochten openen, en na pakweg twee jaar van nederlandse arrogantie heeft bouterse ingestemd met het openen van de ambassade .goed he cees de hindoestaan .
  toch gezicht verlies voor die hollanders .je ziet dat suriname niet vijandig is maar wij kiezen onze president en niet front of holland die het volk had bedreigt met boycotten als wij op bouterse zouden stemmen barst met je hulp als je denkt dat jij zou bepalen wie pres wordt .twe presidenten die ik waardig draag dat zijn bouterse en el vene als echte nationalisten die nederland buiten de deur wil houden als het op ontwikkeling van suriname gaat .wij willen advies maar willen niet dat er voor ons wordt bepaald ,dat kan santhoki segebai niet zeggen .ik was woest toen ik die politie autos van suriname in de kleur van nederland zag ,santhoki je bent en was een oen .of dacht je dat je populair zou zijn met die nederlandse kleur .goed dat de surinaamse minister van justitie die autos weer hun oude kleur hebben gegeven .wij zijn een onafhankelijke natie en nadat wij onafhankelijk waren ging het bergafwaard en daarom ingrijpen van ded militairen en ik juichte het toe zonder enige spijt .wel spijtig voor de moorden die er gevallen zijn maar niet spijtig voor die greep naar de macht,corruptie vierde hoogtij.he koelie mang verder mag jij blijven steken in jou denken zal mij wordt wezen suriname gaat vooruit met deze president ik heb genoeg ervaring met de vhp ,nps,ktpi weg met die oude garde die dat land achter was aan het houden met hulp uit holland .je ziet dat santhoki nog steeds in die fase zit van bedelen .hij hoeft geen voorbeeld van bouterse te nemen maar van vene kan deze santhoki een voorbeeld nemen om het zelf te doen en holland niet zien als de messias .


  Maak melding

 18. Deze ondernemer heeft eerder beweerd dat het andere door de regering gekozen bedrijf exact dezelfde spullen van dezelfde fabrikant aanbiedt, maar dan tegen een veel hogere prijs.

  Wat is de verklaring van de regering dat ze een veel hogere prijs betaalt aan dat andere bedrijf? In wiens handen komt het prijsverschil terecht?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES