zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRechter Albert Ramnewash op 76-jarige leeftijd overleden

Rechter Albert Ramnewash op 76-jarige leeftijd overleden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 sep – Een van de meest ervaren rechters van Suriname, Albert Ramnewash, is donderdagmiddag op 76-jarige leeftijd overleden in Paramaribo. Hij werd gisterochtend onwel en met spoed naar het ’s Lands Hospitaal gebracht, alwaar het plaatsvervangend lid van het Hof van Justitie overleed.

Ramnewash stond als rechter-commissaris aan de wieg van het proces rondom de Decembermoorden. Op 1 november 2000, ruim een maand voor het aflopen van de verjaringstermijn, begon onder zijn leiding alsnog een gerechtelijk vooronderzoek naar de moorden. In december 2002 gaf Ramnewash opdracht tot lijkschouwing op de stoffelijke resten van de slachtoffers.

Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, zegt aan Starnieuws dat een kundige, ervaren, onberispelijke en integere rechter is heengegaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Als ik een familie lid zou zijn zou ik een forensiche deskundige uit Nederland of Amerika een lijkschouwing laten doen. Mijn vermoeden is dat deze oud rechter misschien is vergiftigd door Desie Bouterse.
  Desie Bouterse is de grootste medogenloze moordenaar van Suriname ooit is nu niet in Suriname, maar dit patroon is iedere keer hetzelfde als die moordenaar er niet is gaat een respectabele geen Bouterse aanhanger in Suriname op een vreemde manier dood.
  Respectabele en integere Surinamers die eigenlijk niks hoeven van deze moordenaar Bouterse moeten voorzichtig zijn en zeker weg blijven van festiviteiten door deze regering georganiseerd.


  Maak melding
 2. Rechters worden voor het leven benoemd,maar Albert hoort al lang thuis met pensioen te zitten ! mijn mede leven voor zijn familie, maar daar koopt je er niks voor ! Albert : nu wordt je zelf
  door de opperrechter beoordeeld,ik hoop dat hij mild is in zijn beoordeling. Rust zacht bhaiwah !!!!


  Maak melding
 3. @ .

  Marcel brada ( Broeder ) no spang, een ieder gaat er aan !
  Maar jammer dat de slechten een mooie dood tegemoet gaan.
  Maar no spang,ala mang musu dédé wan dey.


  Maak melding
 4. Jammer, jammer dat er weer iemand die te maken heeft met het 8 dec- moordproces er niet meer is. iemand die echt van wanten weet; hij kende zijn werk/vak door en door. Ik heb nooit iemand(wit of zwart) iets raars over hem horen zeggen. Hij was wel streng, maarrr ik ken een paar advocaten die hem liever hadden dan mevr…M.M………Mevr………. is strenger en spreekt je echt aan, en deze mevr..M..M…. vind ik ook best wel heeeelllllllll eerlijk. Ik groet u toch mevr. M. M. U bent goed voor, vooral de draaideur crimies. Ga zo Door. Misschien zal het wel helpen . Masra Albert R.I.P. En dat 8 dec proces zal zeker verder vlot getrokken worden, ook al blijft er maar 1 iemand over die ermee te maken heeft. Nieuwe nabestaanden hebben zich gemeld , a lontoe a sdong a trong tong-tong. Alles blijft bij het oude. Odii.
  Glenny


  Maak melding
 5. zeer triets wensen de nabestaanden heel veel sterkte en kracht in deze moeielijke periode.Moge zijn ziel in vrede rusten
  voor onze hindoestaanse gemeenschap is dit een groot verlies!!!!


  Maak melding
 6. Bij deze Betuigen wij onze medeleven uit Nederland.
  woorden schieten te kort een rechter als Albert Ramnewash daar zouden vele een voorbeeld van kunnen nemen.Iemand die zo rechtvaardig in het leven stond en in zijn werk.kan het niet vatte zo op de ene dag is het wereld nieuws geworden dat de allerbeste met het meeste ervaring Rechter Albert Ramnewash er niet meer is.In Nederland kwam het nieuws zeer hard aan aangezien het proces van de December moorden onder zijn hoede was.onze laatste Groet aan de rechter Albert Ramnewash !!!

  Rust zacht


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES